مهاجرت

خیابان شانزه لیزه پاریس | در شانزه لیزه قدم بزنید

بعید است که آوازهٔ خیابان شانزه لیزه پاریس به گوش کسی نرسیده باشد. همانطور که بعید است در قرن هفدهم میلادی، وقتی پادشاه لویی چهاردهم، به باغبان سلطنتی‌اش دستور عریض کردن مسیری در میانهٔ باغ‌‌های همایونی را داد، به ذهنش خطور می‌کرد که آن تکه زمین پر علف و بوته و تقریباً بدرد نخور در حومهٔ پاریس، زمانی به مشهورترین و پرزرق و برق‌ترین خیابان‌ جهان تبدیل خواهد شد. با این مطلب همراه باشید تا دقایقی را به اتفاق، در شانزه‌ لیزه قدم بزنیم و ببینیم ماجرا از کجا آغاز شده و برای گشت و گذار و خرید در اطراف شانزه‌لیزه، چه گزینه‌هایی خواهیم داشت.

خیابان شانزه لیزه پاریس

قدمت خیابان شانزه لیزه به قرن هفدهم میلادی و به ۱۶۴۰ میلادی برمی‌گردد و بعضی از منابع، تاریخ ساختش را ۱۶۶۶ یا ۱۶۶۷ می‌دانند که خیلی در اصل ماجرا تفاوتی ایجاد نمی‌کند. چون از خیابانی با قدمت سیصد و چند ساله صحبت می‌کنیم و بیست سال کم و زیاد، چندان به چشم نمی‌آید. به هر تقدیر، شانزه لیزه Champs-Élysées در لغت به معنای اِلیزهٔ قهرمانان است و لغت «الیزه» ریشه‌ای یونانی دارد و معنایی معادل با محل عیش و نوش و استراحتگاه خدایان یونانی و یا بهشت مسیحیان و مسلمانان و وَلهالای وایکینگ‌ها دارد. خیابان شانزه الیزه ای که امروز می‌شناسیم یک بلوار عریض و تقریباً دو کیلومتری است که طول فعلی‌اش را در سال ۱۷۲۴ پیدا کرده و دویست و هفتاد سال بعد یعنی در ۱۹۹۴ پیاده روها و چیدمان و بر و رویش حسابی بازسازی و نونَوار شده و به چیزی که امروز از آن سراغ داریم شبیه شده است. خیابانی که جدا از جذابیت‌هایش، آنقدر شلوغ و پر رفت و آمد است که هیچ جنگجو و قهرمان درگذشته‌ای، آن را برای استراحت و چرت ابدی در کنار خدایان انتخاب نمی‌کند! و صحبت‌هایی هم مبنی بر ایجاد یک سری تغییرات و کم کردن رفت و آمد ماشین‌ها و کاستن از آلودگی هوا در آن به گوش می‌رسد.

موقعیت خیابان شانزه لیزه 

خیابان شانزه لیزه به دو بخش پایین و بالا قابل تقسیم است. بخش پایینی از قلعهٔ کنکورد Place de la Concorde شروع می‌شود و از وسط یک پارک دردندشت می‌گذرد و چند ساختمان معروف مثل کاخ اکتشاف Palais de la Découverte و کاخ کوچک Petit Palais و کاخ بزرگ Grand Palais در نبش آن هستند و به آن اشراف دارند. قسمت دیگر خیابان شانزه‌لیزه یا بگوییم قسمت بالایی، به میدان شارل دُ گل و ساختمان زیبا و تاریخی Arc de Triomphe یا به قول خودمان تاق نصرت یا تاق پیروزی می‌رسد و بسیاری از رستوران‌های شیک و بوتیک‌های پرزرق و برق شانزه لیزه در این قسمت قرار دارند. انتهای خیابان به آرک دُ تریومف ختم می‌شود و آنسوی ساختمان در راستهٔ خیابان شانزه لیزه، خیابان دیگری به اسم خیابان ارتش بزرگ یا avenue de la Grande Armée قرار دارد که مسیر دسترسی به محله‌ای موسوم به لا دِفِنس La Défense است.

محلات و خیابان‌های اطراف شانزه لیزه 

اگر قصد مهاجرت و یا سفر به پاریس فرانسه را دارید بهتر است با این مکان بیشتر آشنا شوبداگر از بالا به خیابان شانزه لیزه و فلکهٔ شارل دُ گل (یا به قول فرانسوی‌ها ستارهٔ شارل دُ گل) یا همان میدانی که آرک د تریومف در میانش قرار گرفته نگاهی بیندازیم،‌ متوجه شکل و شمایل به خصوصش می‌شویم و می‌بینیم که غیر از خود خیابان شانزه‌لیزه، چندین خیابان دیگر هم به آن سرازیر شده‌اند. اینجاست که متوجه می‌شویم چرا فرانسوی‌ها از آن به عنوان Étoile یا همان ستاره (یا به قول ما فلکه) یاد می‌کنند. خیابان‌های دوازده گانه‌ٔ اطراف میدان که معروفترینشان شانزه‌لیزه است عبارتند از: واگرام، اُش، فْریدلَند، مارسو، دی‌یِنا، کِلِبِر، ویکتور هوگو، فُش، گرند آرمی، کارنو و مک ماهون که هر کدامشان مسیری برای دسترسی به محلات معروف و اعیان نشین پاریس مثل ایل دُ لا سیته، ایل سن لوییس، لاتین کوآرتر، مونمارتر، لا دِفنس، کنکورد و چندتای دیگر محسوب می‌شوند.

بوتیک‌ها و فروشگاه‌های اطراف خیابان شانزه لیزه

وقتی به اسامی این دور و بر که تِم نظامی و ارتشی دارند دقت می‌کنیم، شمه‌ای از تاریخ پرفراز و نشیب خیابان شانزه‌لیزه و به طور کل شهر پاریس برایمان تداعی می‌شود و لحظاتی به این فکر می‌کنیم که اگر آلمان نازی پیروز جنگ جهانی می‌شد و فرانسه را اشغال می‌کرد، امروز اوضاع این خیابان به چه صورت بود؟ آیا هنوز هم شهرت امروزش را داشت یا به پاتوقی برای تعمیرکاران و تعویض‌روغنی‌ها و دکه‌های فلافلی تبدیل شده بود؟! آیا هنوز هم چند قدم آنورتر، مردم در کافه‌ها کروسان داغ و در رستوران‌های لوکسش صدف و جگر غاز می‌خوردند و این سمت ماجرا از سر و کول‌ بوتیک‌ها و فروشگاه‌هایش بالا می‌رفتند؟ به هر حال دست تقدیر، سرنوشت دیگری برای پاریس رقم زد و امروز تعدادی از معروف‌ترین نمایندگی‌ها و فروشگاه‌های جهان، در اطراف شانزه‌لیزه جا خوش کرده‌اند و در ادامه به چندتایی از آنها اشاره می‌کنیم. اگر هم به پاریس به چشم خریدار نگاه می‌کنید و تصمیماتی در سر می‌پرورانید، مروری به مطلب روش های مهاجرت به فرانسه داشته باشید.

خرید لباس در خیابان شانزه لیزه

همانطور که در مطلب راهنمای سفر به پاریس اشاره کردیم، اینکه در شانزه‌لیزه قدم بزنید و هوس خرید به سراغتان نیاید، از غیرممکن‌های روزگار است. اما اگر خواستید زیر بار قیمت‌ها کمر خم نکنید، مراقب مغناطیس ویترین‌های رنگ و وارنگ و بوتیک‌های گران قیمت خیابان شانزه‌لیزه باشید. که اگر به داخلشان کشیده شدید و جنسی را پسند کردید، حساب بانکی‌تان تقاص سنگینی پس خواهد داد! پس اصراری به خرید از فروشگاه‌ها و برندهای گرانقیمت نبود، سری به H&M و ZARA بزنید که از نظر پوشاکی، تمام نیازهای خریداران را با قیمت‌ نسبتاً مناسب برآورده می‌کنند و اگر مشکل تخریب سنگین محیط زیست و بردگی کارگر در کشورهای آسیای شرقی را نادیده بگیریم، گزینه‌های بسیار خوبی برای خرید لباس هستند.

اگر هم خواستید کمی بیشتر هزینه کنید به فروشگاه‌های Lacoste و Massimo Dutti‌ و Hugo Boss‌ بروید که البته این آخری، در میانهٔ طیف قرار دارد و جنس‌هایش آنقدرها هم ارزان نیستند. به هر حال هیچ دو نفر آدمیزادی سلایق و عادات خرید کاملاً یکسانی نداشته و بعضی‌ها جنس لوکس و گران می‌پسندند و دستشان به خرید ارزان نمی‌رود. این دست از خریداران هم می‌توانند علاوه بر هوگو باس که اشاره شد، سری به فروشگاه پنج طبقه و عظیم الجثهٔ Louis Vuitton بزنند و خودشان را در هزارتویی از کالاهای لوکس فرانسوی غرق کنند.

خرید عطریات و لوازم آرایشی در خیابان شانزه لیزه

مگر می‌شود به مهد عطر و ادکلن جهان سفر کرد و با وسوسهٔ خریدشان به راحتی کنار آمد؟ اگر هم زیادی خویشتن‌دار باشیم و قصد خرید نداریم، می‌توانیم چرخی در عطر فروشی‌ها و فروشگاه‌های آرایشی خیابان شانزه‌لیزه بزنیم و با تست عطرهای مشهور، از رایحه‌ای که تا انتهای شب روی مچ و ساعد و آستین لباسمان باقی مانده لذت ببریم تا بالاخره تسلیم شویم و  فردای آن روز خرید کنیم! برای خرید محصولات زیبایی مرغوب، بدون صرف هزینهٔ گزاف، می‌توان از برند سرشناس ایو روشه Yves Rocher‌ خرید کرد و اگر خواستیم از بین کلکسیون عظیمی از عطریات، با قیمت‌های معقول چیزی انتخاب کنیم، باید ماریونُو Marionnaud را مد نظر بگیریم. دو فروشگاه زیبایی و آرایشی معروف دیگر هم در خیابان شانزه‌لیزه، لُوکسیتان L’Occitane en Provence و MAC Cosmetics هستند و از قیمت‌های نسبتاً معقولی برخوردارند. خرید در Sephora معمولاً گرانتر است و اگر با عطرهای گران‌قیمت مشکل خاصی نداشتید، فروشگاه گِرلان Geurlain هم گزینه خوبی است.

خرید ساعت و زینت‌آلات در شانزه لیزه

برای ساعت و جواهر و اکسسوری‌جات است، ناگزیریم که وارد قلمروی محصولات لوکس و گرانقیمت بشویم و برای خرید کالاهای لوکس، چه جایی بهتر از خیابان شانزه‌لیزه پاریس؟ بهرحال چه با قصد خرید و چه برای تفنن و تماشا، بعد از چند دقیقه قدم زدن در اطراف متروی George V به فروشگاه Swatch در نبش خیابان صد و چهارم می‌رسید. نمایندگی سواچ برای خرید ساعت‌های اسپرت و مقرون‌ به صرفه عالی است، اما اگر دنبال چیز سنگین‌تری می‌گشتید، سری به خیابان ۶۶ ام و فروشگاه مُبوسَن Mauboussin بزنید. سواروسکی Swarovski هم که معرف حضور همگان هست و در اطراف متروی شارل دُگل قرار گرفته و قیمت‌‌هایش هم مثل زرق و برق جواهرات و اکسسوری‌هایش تند و چشمگیر است. اگر هم هوس ورشکستگی و به باد دادن پول‌ بی‌زبان به سرتان زد، تگ هُویِر TAG Heuer و کارتیه Cartier قطعاً از خجالتتان در خواهند آمد.

خرید پوشاک اسپرت در شانزه لیزه 

در مورد خرید کتونی و پوشاک اسپرت، ماجرا خیلی سرراست‌ است و نمی‌شود در شانزه لیزه قدم زد و سردر درشت دو رقیب دیرینه، یعنی نایکی (یا به قول ما نایک) Nike و آدیداس Adidas را ندید. اگر با مترو به خیابان شانزه‌لیزه می‌روید برای نایکی در ایستگاه George V و برای آدیداس در ایستگاه فرانکلین روزولت پیاده شوید. هر دوی اینها انواع و اقسام پوشیدنی‌ها و اکسسوری‌های اسپرت را با قیمت‌ متوسط به بالا در اختیارتان می‌گذارند و اگر هم در موعد آف و تخفیف گذرتان به آنها افتاد، بخت با شما یار بوده است. غیر از نایکی و آدیداس، دو فروشگاه دیگر Foot Locker و PSG Official Store هم هستند که تنوع محصول بالایی دارند و دیدنشان خالی از لطف نیست. فوت لاکر یک برند اسپرت آمریکایی است و دومی نمایندگی رسمی باشگاه پاری سن ژرمن است و برای فوتبال‌دوستان هم فال است و هم تماشا.

فروشگاه های بزرگ خیابان شانزه‌لیزه 

تا اینجای کار به تعدادی از بوتیک‌ها و فروشگاه‌های مشرف به خیابان شانزه‌لیزه اشاره کردیم. اما اگر قصد پاساژ گردی داشتید، یا گرمای یکی از روزهای تابستانی پاریس به مذاقتان خوش نبود، و یا ترجیح دادید در یک فضای بزرگ و با تهویه در شانزه‌لیزه قدم بزنید، کافیست به فروشگاه‌های غول‌پیکر و معروف سیتادیوم و لافایِت بروید. سیتادیوم Citadium بر خیابان شصت و پنجم قرار دارد و با متروی George V قابل دسترس است. در این فروشگاه انواع و اقسام برندها و نمایندگی‌ها پیدا می‌شوند و بیشتر حالتی متمایل به جوان‌پسند دارد. از نظر سطح قیمت، تخمین مظنهٔ یک فروشگاه بزرگ کار آسانی نیست، اما این را به جرأت می‌توان گفت که قیمت‌های سیتادیوم، به نسبت قیمت‌های فروشگاه چند طبقه و عریض و طویل لافایت Galeries Lafayette تا حدودی به صرفه‌تر است.

لافایت معروف‌ترین مرکز خرید پاریس است، نزدیک ایستگاه متروی فرانکلین روزولت قرار دارد و برای خرید عطر و لباس و اکسسوری و خوردنی و نوشیدنی‌ و یک گشت و گذار چند ساعته ایده‌آل است.

قهوه و شیرینی در خیابان شانزه لیزه 

بعد از ساعت‌ها گشتن در این همه فروشگاه و مرکز خرید، هیچ چیز مثل یک فنجان قهوهٔ ناب و چند تکه کیک و شیرینی مطلوب، حال آدمیزاد را جا نمی‌آورد و چه بهتر که مثل نانوایی و شیرینی‌فروشی Paul در خیابان ۸۴ ام، قیمت‌هایش هم به صرفه و منطقی باشد. پُل رستوران یا فست‌فود نیست اما غیر از انواع نان‌ و شیرینی‌ جذاب پاریسی، چند قلم ساندویچ هم در منویش دارد و همه جور نوشیدنی گرم و سرد در بساطش موجود است. اگر هم ترجیح دادید کافئین بدنتان را از یک برند کمی شناس‌تر و جهانی‌تر (که لزوماً قهوه‌های بهتری از Paul ندارد!) تأمین کنید، کمی آنطرف‌تر در نبش خیابان‌های ۷۶ و ۷۸ و در حوالی متروی George V به دنبال تابلوی استارباکس Starbucks باشید. اگر اهل شکلات بودید حتماً به Jeff de Bruges سری بزنید و اگر دلتان خواست طعم شیرینی‌ یکی از قنادی‌های فوق‌العاده معروف و تا حدودی گرانقیمت خیابان شانزه‌لیزه را بچشید، قنادی لادوری Ladurée در خیابان هفتاد و پنجم در انتظار شماست.

رستوران و فست فود در خیابان شانزه‌لیزه

وقتی در حوالی شانزه‌لیزه احساس گرسنگی می‌کنید، نباید زیاد سخت بگیرید. چون تعدد رستوران‌ها و کافه‌ها و قنادی‌ها، معضل سردرگمی را هم به گرسنگی اضافه می‌کند. بنابراین هر جایی که نزدیک بود و از سر و شکل ویترین و فضای داخلش خوشتان آمد، همانجا دل را به دریا بزنید. چون پاریسی‌ها برخلاف برخی از شهرهای توریستی، چیز بدی جلویتان نمی‌گذارند و به خاطر ازدیاد مشتری، دغل‌بازی در کارشان نیست. مثل استانبول در میدان تقسیم که بهتر است تا جای ممکن از رستوران‌های حوالی میدان و خیابان استقلال دوری کرد! یکی از پاتوق‌های پرطرفدار خیابان شانزه‌لیزه برای غذا خوردن، بریوش دوری Brioche Dorée در حوالی متروی شار دُگل است که با انواع ساندویچ‌ها و سالادها و دسرها از شما پذیرایی می‌کند و قیمت‌های خوبی دارد. یا Prêt à manger در حوالی ایستگاه متروی George V که از اسمش به معنی «آماده برای خوردن» پیداست که هیچ گردشگر یا شهروند گرسنه‌ای را معطل نمی‌گذارد و خوراک‌ها و سالادهایش به سالم بودن و تازگی معروفند و قیمت‌هایش کمی از بریوش دوری گرانترند. اگر هم هوس مزه‌های مدیترانه‌ای کردید و خواستید پیتزا و اسپاگتی اصیل ایتالیا را بچشید، وِزو ویو Pizza Vesuvio در خیابان ۱۴۴ ام شانزه‌لیزه یکی از بهترین گزینه‌های ممکن است.

برای غذاهای کمی خوش‌بر و روتر و گرانتر، می‌توانید به رستوران‌ بلژیکی Léon de Bruxelles که به صدف‌هایش معروف است بروید (البته اگر علاقه‌ای به خوردن چیزی شبیه به زردهٔ تخم‌مرغ با مزهٔ دریایی داشته باشید!) یا کمی بیشتر هزینه کنید و در حوالی متروی فرانکلین روزولت به رستوران بیست و چهار ساعتهٔ لالزاس L’Alsace بروید. برای چشیدن غذاهای اسکاندیناوی هم می‌توان به Flora Danica رفت و از آشپزی دانمارکی و محیط زیبای رستوران لذت برد.

نکاتی درباره خیابان شانزه‌لیزه 

می‌گویند وقتی پای صحبت خود اهالی پاریس می‌نشینیم، به جای اینکه از شانزه‌لیزه با فخر و مباهات یاد کنند و از جذابیت‌هایش حرفی بزنند، آن را به عنوان تلهٔ توریست‌ها و گردشگران می‌شناسند! در واقع به شما توصیه می‌کنند اگر سفر اولتان به پاریس است، حتماً از آن دیدن کنید و لذتش را ببرید، اما صابون ترافیک سنگین و شلوغی همیشگی‌اش را هم به تنتان بمالید.

متأسفانه شلوغی و ترافیک، تنها پیامدهای منفی ناشی از شهرت مضاعف نیستند و در حوالی شانزه‌لیزه پاریس، جیب‌برها از آنچه فکر می‌کنید به شما نزدیک‌ترند! پس چه بهتر که در هنگام قدم زدن و خرید، بیش از حد مسخ فروشگاه‌های لوکس و خوش رنگ و آبش نشوید و از جیب و کیف پول و زیپ کوله‌پشتی و وسایلتان غافل نباشید.

نکتهٔ دیگر اینکه در یکشنبهٔ اول هر ماه، ورود ماشین‌ها به خیابان شانزه‌لیزه ممنوع می‌شود و مردم می‌توانند آزادانه در پیاده‌روها و خود خیابان قدم بزنند و حتی جایی در آن گوشه کنارها پیک نیک کنند. بنابراین اگر نزدیک یکشنبه اول ماه در پاریس حضور داشتید، این فرصت را مغتنم بشمرید و شانزه لیزه را بدون حضور پرسر و صدای ماشین‌ها تجربه کنید.

روزانه به طور میانگین، حدود سیصد هزار نفر در خیابان شانزه‌لیزه قدم می‌زنند و وقتی از آن به عنوان رفت‌ و آمدترین خیابان زمین یاد می‌شود، سخن اغراق‌آمیزی نیست. این پر رفت و آمد بودن و داشتن بیشترین تعداد هتل‌های پنج ستاره و این شهرت بین‌المللی، باعث شده که قیمت‌ ملک در حوالی این خیابان سرسام آور باشد و اگر به دنبال خرید ملک در فرانسه هستید، بهتر است حوالی این خیابان حساب نکنید.

اگر به سفر به فرانسه یا مهاجرت به فرانسه فکر میکنید، میتوانید با شرکت نیلگام تماس بگیرید و از شرایط سفر و مهاجرت به این کشور و شهر زیبای پاریس اطلاعات لازم را کسب نمایید.

امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

75237 – 021 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *