ویزا

ویزای رومانی 2024

ویزای رومانی

«راهنمای کامل سیاست ویزای رومانی، فرآیند درخواست و انواع ویزا»


رومانی کشوری در جنوب شرقی اروپا است که شاید به خاطر منطقه ترانسیلوانیا آن را بشناسید. با این حال، رومانی فراتر از قلعه‌های گوتیک و شهرهای قرون وسطایی‌اش که قطعاً بخش بزرگی از جذابیت آن هستند، شناخته می‌شود. اگر قصد سفر به رومانی را دارید، ممکن است بسته به ملیت و هدف سفرتان، لازم باشد از قبل برای ویزای رومانی اقدام کنید. خوشبختانه، رومانی با دیجیتالی کردن بخشی از فرآیند، روند درخواست ویزای رومانی را روان‌تر کرده است.

این مقاله یک راهنمایی جامع در مورد نحوه درخواست ویزای رومانی، مدارکی که نیاز خواهید داشت و سایر سؤالات متداولی است که در ذهن شما وجود دارد. پس تا پایان این مطلب همراه نیلگام سفر باشید.

آیا برای رفتن به رومانی به ویزا نیاز دارید؟

اگر ملیت شما شامل یکی از کشورهای زیر باشد، شما باید برای رفتن به رومانی ویزا تهیه کنید:

افغانستان*

بلیزکامبوجکوبا
الجزایر*بنینکامرون

جمهوری دموکراتیک کنگو*

آنگولا*

بوتانکیپ وردجیبوتی
ارمنستانبولیویجمهوری آفریقای مرکزی

جمهوری دومینیکن

آذربایجان

بوتسواناچاد*اکوادور
بحرینبورکینافاسوچین

مصر*

بنگلادش*

میانمارجمهوری کنگوگینه استوایی
بلاروسبوروندیساحل عاج

اریتره*

اسواتینی

هند*لائوسمغولستان
اتیوپیاندونزی*لبنان*

مراکش*

فیجی

ایران*لسوتوموزامبیک
گابنعراق*لیبریا

نامیبیا

گامبیا

جامائیکالیبی*نائورو
غنااردن*ماداگاسکار

نپال

گینه

قزاقستانمالاوینیجر
گینه بیسائوکنیامالدیو

نیجریه*

گويان

کویتمالی*کره شمالی*
هائیتیقرقیزستانموریتانی*

عمان

پاکستان*

روسیهسنگالسودان جنوبی*
پاپوآ گینه نوروانداسیرالئون

سریلانکا*

فیلیپین

سائوتومه و پرنسیپسومالی*سودان*
قطرعربستان سعودیآفریقای جنوبی

سورینام

سوریه*

کومورترکمنستانیمن*
تاجیکستانتوگواوگاندا

زامبیا

تانزانیا

تونس*ازبکستان*زیمباوه
تایلندترکیهویتنام

– – –

ستاره دارها:

هنگام درخواست ویزای کوتاه مدت، اتباع این کشورها باید دارای نامه دعوتنامه باشند که به تأیید بازرس کل مهاجرت از وزارت امور داخلی رومانی رسیده باشد.

همچنین، شهروندان کشورهای زیر که گذرنامه بیومتریک ندارند مشمول الزامات ویزای رومانی هستند:

  • آلبانی
  • بوسنی و هرزگوین
  • گرجستان
  • مولداوی*
  • مونته‌نگرو
  • مقدونیه شمالی
  • صربستان
  • اوکراین

فلسطین و کوزوو از سوی رومانی به عنوان کشور شناخته نمی‌شوند. برای درخواست ویزای رومانی، آن‌ها نیز باید نامه دعوتنامه‌ای که مورد تأیید بازرس کل مهاجرت وزارت امور داخلی است دریافت کنند.

معافیت از ویزای رومانی

علاوه بر این، اگر جزو یکی از دسته‌های زیر قرار بگیرید، نیازی به درخواست ویزای کوتاه مدت رومانی (تا 90 روز) ندارید:

  • دارای ویزای کوتاه مدت، ویزای بلند مدت یا مجوز اقامت معتبر صادرشده توسط یک کشور عضو شنگن باشید.*
  • دارای کارت اقامت دائم اتحادیه اروپا (EC) معتبر صادر شده توسط یک کشور عضو اتحادیه اروپا باشید.
  • دارای مجوز اقامت دائم معتبر صادر شده توسط بریتانیا یا ایرلند باشید که حداقل برای پنج سال معتبر باشد.
  • شما یک عضو غیر اتحادیه اروپا از خانواده یک شهروند رومانیایی، اتحادیه اروپا، منطقه اقتصادی اروپا یا سوئیس هستید. این مورد فقط شامل همسر، فرزندان زیر 21 سال و والدینی می‌شود که تحت تکفل شهروند اتحادیه اروپا، منطقه اقتصادی اروپا یا سوئیس هستند.

*توجه داشته باشید که تنها برای مدت باقی مانده از اعتبار ویزای شنگن فعلی خود مجاز به اقامت در رومانی هستید. به عنوان مثال، اگر ویزای شما برای 20 روز صادر شده باشد و 10 روز از آن را در جای دیگری بگذرانید، تنها 10 روز باقی مانده را می‌توانید در رومانی سپری کنید.

انواع ویزای رومانی

Types of Romanian visas

بیشتر بخوانید:

مقایسه مهاجرت به رومانی یا بلغارستان

انواع ویزای رومانی

1. ویزای کوتاه مدت (نوع C):

این رایج‌ترین ویزا است و برای سفر به تمام کشورهای عضو منطقه شنگن برای اقامت حداکثر 90 روز در هر دوره 180 روزه معتبر است. این ویزا را می‌توان برای اهداف مختلف از جمله موارد زیر صادر کرد:

  • گردشگری
  • تجارت
  • دیدار با خانواده یا دوستان
  • رویدادهای فرهنگی یا ورزشی
  • بازدیدهای رسمی
  • دلایل پزشکی
  • دوره‌های کوتاه مدت تحصیلی
  • سایر دلایل خاص

2. ویزای ترانزیت فرودگاهی (نوع A):

این ویزا در صورتی الزامی است که برای انتظار پرواز بعدی نیاز به عبور از منطقه ترانزیت بین‌المللی فرودگاه رومانی داشته باشید. این ویزا برای عبور از مناطق ترانزیت بین‌المللی در یکی یا چند فرودگاه منطقه شنگن معتبر است.

3. ویزای بلند مدت (نوع D):

این ویزا در صورتی که قصد دارید بیش از 90 روز در رومانی اقامت داشته باشید، مورد نیاز است. بسته به دلیل اقامت شما، زیرمجموعه‌های مختلفی وجود دارد:

  • فعالیت‌های اقتصادی (D/AE): این ویزا با رعایت قوانین خاص، برای افرادی که در رومانی فعالیت اقتصادی انجام می‌دهند، صادر می‌شود.
  • فعالیت‌های حرفه‌ای (D/AP): این دسته برای افرادی است که برای ارائه خدمات حرفه‌ای تحت نظارت قانون رومانی (به عنوان مثال، پزشکان، وکلا) به رومانی می‌آیند.
  • فعالیت‌های تجاری (D/AC): مناسب برای کسانی که قصد انجام فعالیت‌های تجاری در رومانی را دارند، به طور بالقوه برای راه‌اندازی کسب و کار.
  • اشتغال (D/AM): ویزای کار استاندارد برای کسانی که به دنبال اشتغال در یک شرکت رومانیایی هستند.
  • انتصاب موقت (D/DT): برای مأموریت‌های کاری موقت در رومانی توسط کارمندان یک شرکت خارجی.
  • تحصیل (D/SD): این ویزا برای دانشجویانی که در یک مؤسسه آموزشی رومانی برای تحصیل بیش از 90 روز ثبت نام می‌کنند، الزامی است.
  • پیوستن به خانواده (D/VF): به اعضای خانواده شهروندان رومانی یا مقیمان قانونی در رومانی اجازه می‌دهد تا به آن‌ها در این کشور بپیوندند.
  • فعالیت‌های مذهبی (D/AR): این ویزا برای افرادی است که برای شرکت در فعالیت‌های مذهبی یا کار برای یک سازمان مذهبی به رومانی سفر می‌کنند.
  • تحقیقات علمی (D/CS): ویزای خاصی برای محققانی که پروژه‌های علمی را در رومانی انجام می‌دهند.
  • سایر اهداف (D/AS): این دسته‌بندی ممکن است شامل سایر اقامت‌های بلندمدت باشد که در بالا ذکر نشده است، مانند کار از راه دور.
ویزاهای مختلف رومانی

Different Romanian visas

4. ویزای دیپلماتیک و خدماتی (DS):

این ویزا صرفاً برای شهروندان غیر رومانیایی دارنده گذرنامه دیپلماتیک یا خدماتی در مأموریت‌های رسمی صادر می‌شود. آن‌ها باید جزء یک مأموریت دیپلماتیک یا کنسولگری در رومانی باشند. فرآیند درخواست توسط دولت‌ها انجام می‌شود، نه افراد، و اعتبار ویزا به مدت مأموریت یا توافقات دوجانبه بین رومانی و کشور محل اقامت متقاضی بستگی دارد.

بهترین زمان برای درخواست ویزای رومانی چه زمانی است؟

توصیه می‌شود برای ارائه درخواست ویزای خود، حداکثر تا شش ماه قبل از سفر مورد نظر خود وقت ملاقات رزرو کنید و در حالت ایده آل، حداکثر ۱۵ روز کاری قبل از عزیمت اقدام نمایید.

چگونه برای ویزای رومانی اقدام کنیم؟

روند درخواست ویزای رومانی به شرح زیر است:

  1. جمع‌آوری مدارک مورد نیاز
  2. تکمیل فرم درخواست
  3. ارسال درخواست
  4. انتظار برای تأیید ویزا
  5. رزرو وقت ملاقات با سفارت/کنسولگری رومانی
  6. حضور در جلسه
  7. پرداخت هزینه ویزا
  8. دریافت ویزا

1. جمع‌آوری مدارک مورد نیاز

جمع‌آوری تمام مدارک مورد نیاز قبل از شروع درخواست آنلاین شما مهم است. این مرحله بسیار مهم است زیرا شما باید این مدارک را در طی فرآیند درخواست آنلاین ارسال کنید. اطمینان حاصل کنید که اندازه هر فایل از ۲ مگابایت (۲ مگابایت) تجاوز نکند و در یکی از فرمت‌های پذیرفته شده باشد:

  • Jpeg
  • Jpg
  • Tif
  • Png
  • Bmp
  • Txt
  • rtf
  • pdf
مدارک ویزای رومانی

Romanian visa documents


** درس خواندن در اروپا با ادامه تحصیل در رومانی **


2. تکمیل فرم درخواست

برای تکمیل فرم درخواست به وب‌سایت E-Visa وزارت امور خارجه رومانی مراجعه کنید. ارائه اطلاعات صحیح و دقیق در طول فرآیند درخواست بسیار مهم است. هنگام تکمیل فرم درخواست، از شما خواسته می‌شود تا مدارک مورد نیاز را ارائه دهید.

لطفاً توجه داشته باشید که این امکان برای شما وجود دارد که مدارک را به صورت آنلاین ارسال نکنید. در عوض، می‌توانید گزینه‌ای را انتخاب کنید که نشان دهد مدارک را به مأموریت دیپلماتیک یا کنسولگری رومانی تحویل خواهید داد.

3. ارسال درخواست

پس از تکمیل درخواست ویزای خود، آن را بررسی و به‌روز کنید تا از صحت و کامل بودن تمامی اطلاعات اطمینان حاصل کنید. پس از انجام بررسی‌های دقیق، فرم درخواست را دانلود کرده و به سفارت یا کنسولگری رومانی تحویل دهید.

4. انتظار برای تأیید ویزا

پس از ارسال درخواست شما، کارکنان کنسولگری آن را برای تأیید، بررسی خواهند کرد. آن‌ها ممکن است درخواست اطلاعات اضافی داشته باشند یا تأیید آن را اعلام کنند. شما طی چند روز ایمیل مربوط به وضعیت تأیید را دریافت خواهید کرد. همچنین می‌توانید وضعیت درخواست ویزای خود را در Eviza.ro  بخش “درخواست ویزا”، بند 3 “بررسی” بررسی کنید.

5. رزرو وقت ملاقات با سفارت/کنسولگری رومانی

پس از دریافت اطلاعیه تأیید درخواست شما، باید برای نزدیکترین سفارت یا کنسولگری رومانی وقت ملاقات رزرو کنید. بسته به کشور محل اقامت خود، می‌توانید از طریق ایمیل یا تلفن وقت ملاقات رزرو کنید.

6. در زمان تعیین وقت خود حاضر شوید

در طول مصاحبه، فرم درخواست ویزا را در حضور کارکنان کنسولگری امضا خواهید کرد. حتماً هر گونه مدرک اضافی که پس از تأیید درخواست ویزا درخواست شده است را با خود بیاورید. سفارت یا کنسولگری رومانی از طریق ایمیل در مورد تصمیم نهایی در مورد درخواست ارسالی شما به شما اطلاع خواهد داد.

فرآیند درخواست ویزا به طور معمول حدود 15 روز طول می‌کشد، اما ممکن است بسته به عوامل مختلف، این زمان بیشتر شود.

7. پرداخت هزینه ویزا

در طول فرآیند مصاحبه، شما همچنین باید هزینه ویزا را پرداخت کنید. هزینه ویزای رومانی 90 یورو است. روش‌های پرداخت به کشور محل اقامت شما بستگی دارد.

8. دریافت ویزای خود

سفارت یا کنسولگری رومانی با ایمیل به شما در مورد تصمیم نهایی در مورد درخواست ارسالی شما اطلاع خواهد داد. در صورت تأیید ویزای شما، می‌توانید برای دریافت آن اقدام کنید.

درخواست ویزای رومانی

مطلب خواندنی:

ارزانترین شهرهای رومانی

آیا می‌توان از کشور دیگری برای ویزای رومانی اقدام کرد؟

بله، شما می‌توانید. در برخی موارد، ممکن است چاره دیگری نداشته باشید. شما فقط می‌توانید درخواست ویزای رومانی را به کنسولگری یا نمایندگی سیاسی رومانی ارائه دهید. اگر در کشور شما کنسولگری یا نمایندگی سیاسی رومانی وجود ندارد، باید به کشور دیگری در همسایگی سفر کنید.

با این حال، شما فقط می‌توانید درخواست ویزای رومانی را در کنسولگری/نمایندگی سیاسی رومانی که در کشوری است که شما شهروند یا اقامت قانونی دارید، ارائه دهید. در صورتی که در کشور محل اقامت شما نمایندگی رومانی وجود ندارد، درخواست خود را به نمایندگی سیاسی رومانی که برای کشور محل اقامت شما اعتبارنامه دارد، ارائه دهید.

شما نمی‌توانید برای ویزای رومانی در کنسولگری یا نمایندگی رومانی کشوری که برای آن ویزای توریستی دارید، درخواست دهید، مگر در موارد اضطراری.

مدت زمان پردازش ویزای رومانی چقدر است؟

پس از ارسال درخواست شما، حداقل 15 روز کاری برای پردازش آن طول می‌کشد. با این حال، این مدت ممکن است تا 30 روز یا بیشتر نیز طول بکشد. زمان پردازش بسته به عواملی مانند تعداد درخواست‌ها و پیچیدگی پرونده شما متفاوت است. تا زمانی که تصمیمی دریافت نکنید، صبور باشید و از برنامه‌ریزی برای سفرهای غیرضروری خودداری کنید.

با ویزای شینگن چقدر می‌توانم در رومانی بمانم؟

شما می‌توانید حداکثر به مدت ۹۰ روز در هر دوره ۱۸۰ روزه در رومانی اقامت داشته باشید. مهم است که توجه داشته باشید کنسولگری رومانی مدت زمان مجاز اقامت شما را در رومانی و کل منطقه شنگن تعیین می‌کند.

اگر ویزای شما چند بار ورود است و برای بیش از ۹۰ روز اعتبار دارد، هنگام محاسبه مدت اقامت قانونی خود در رومانی باید قانون ۹۰/۱۸۰ را رعایت کنید. پس از دریافت ویزا، برای جزئیات زیر برچسب ویزا را بررسی کنید:

  • مدت اقامت: کل روزهایی را که می‌توانید در رومانی و منطقه شنگن با هم بمانید نشان می‌دهد.
  • اعتبار از – تا: تاریخ شروع و پایان اعتبار ویزا را مشخص می‌کند. اطمینان حاصل کنید که در طول این مدت در مدت زمان مشخص شده اقامت داشته باشید.

هزینه ویزای رومانی چقدر است؟

هنگام ارائه درخواست ویزا به کنسولگری یا نمایندگی سیاسی رومانی، پرداخت هزینه غیر قابل استرداد برای پردازش ویزای رومانی الزامی است. هزینه‌های ویزای رومانی به شرح زیر است:

نوع ویزا

هزینه کنسولی (یورو)
ویزای کوتاه مدت (نوع C)

90

ویزای ترانزیت فرودگاهی (نوع A)

90
ویزای بلند مدت (نوع D)

120

کودکان 6 تا 12 ساله

45

شهروندان کشورهای زیر واجد شرایط دریافت هزینه ویزای کاهش یافته رومانی به مبلغ ۳۵ یورو هستند:

  • آلبانی
  • ارمنستان
  • جمهوری آذربایجان
  • بلاروس
  • بوسنی و هرزگوین
  • گرجستان
  • مونته‌نگرو
  • اوکراین

شهروندان کشورهای زیر از پرداخت هزینه ویزای رومانی معاف هستند:

  • مولداوی
  • مقدونیه شمالی
  • صربستان
هزینه ویزای رومانی

Romanian visa fee

برای ویزای شنگن رومانی کجا درخواست بدهم؟

شما می‌توانید برای ویزای شنگن رومانی به سفارت یا کنسولگری رومانی در کشور خود یا کشوری که به طور قانونی در آن زندگی می‌کنید مراجعه کنید. همچنین، در صورتی که در منطقه شما مرکز درخواست ویزا (VAC) وجود داشته باشد، می‌توانید از طریق آن اقدام نمایید.

اگر سفر شما شامل رومانی و حداقل یک کشور دیگر حوزه شنگن است، در صورتی که موارد زیر اعمال شود، درخواست خود را در سفارت، کنسولگری یا مرکز درخواست ویزای رومانی (VAC) در کشور خود ارائه دهید:

  • قصد دارید زمان بیشتری را در رومانی نسبت به سایر کشورهای شنگن سپری کنید.
  • قصد دارید زمان مساوی را در هر کشور بگذرانید، اما سفر خود به حوزه شنگن را با ورود از طریق رومانی آغاز می‌کنید.

با ویزای شنگن رومانی چند بار می‌توانم وارد این کشور شوم؟

با ویزای شنگن رومانی، مجوزهای ورود به شرح زیر است:

  • ویزای یکنواخت: دو نوع ویزا وجود دارد:
  • ویزای ورود یک‌بار: مجوز ورود یک‌بار به رومانی و حوزه شنگن را صادر می‌کند.
  • ویزای ورود چندگانه: امکان ورودهای متعدد به رومانی و سایر کشورهای شنگن را در طول اعتبار ویزا می‌دهد.
  • ویزای اعتبار سرزمینی محدود (LTV): این نوع ویزا تنها برای سفر به رومانی معتبر است و به شما اجازه ورود به سایر کشورهای عضو شنگن را نمی‌دهد، مگر اینکه به طور خاص توسط سفارت یا کنسولگری فرانسه در کشور محل اقامت شما صادر شود.

آیا برای ورود به رومانی به چیزی غیر از ویزا نیاز دارم؟

بله، در ایستگاه‌های مرزی به اجازه افسران مهاجرت نیاز دارید.

ویزای رومانی به شما اجازه ورود خودکار به کشور را نمی‌دهد. همچنان باید در ایستگاه‌های مرزی از کنترل مهاجرت عبور کنید. در نهایت این افسران مهاجرت هستند که تصمیم می‌گیرند شما مجاز به ورود هستید یا خیر، بنابراین باید تمام مدارک لازم برای متقاعد کردن آن‌ها را داشته باشید.

آن‌ها می‌خواهند مدرکی دال بر خروج شما پس از پایان ویزا، مدت اقامت شما و هدف از سفر شما را ببینند. بنابراین، بهتر است کپی مدارکی را که برای درخواست ویزا ارائه کرده‌اید همراه خود داشته باشید.

تایید درخواست ویزای رومانی

Approval of Romanian visa application

حتما بخوانید:

بهترین دانشگاه های پزشکی رومانی


«سؤالات متداول | FAQs»


1. اگر بخواهیم بیش از ۹۰ روز در رومانی اقامت داشته باشیم چه باید بکنیم؟

هر کسی که می‌خواهد برای مدت بیش از ۹۰ روز به رومانی سفر کند، باید برای ویزای اقامت طولانی مدت رومانی درخواست دهد، به جز اتباع اتحادیه اروپا/EEA/سوئیس.

2. آیا رومانی جزء حوزه شینگن است؟

بله، رومانی از ۳۱ مارس ۲۰۲۴ بخشی از منطقه شنگن است که شامل ۲۹ کشور اروپایی است که رفت و آمد بدون ویزا و کنترل مرزی را برای شهروندانشان برقرار کرده‌اند.

با این حال، گفته می‌شود رومانی به همراه بلغارستان عضو نیمه‌وقت منطقه شنگن هستند، به این معنی که هنوز کنترل‌های مرزی زمینی بین رومانی و مرز شنگن وجود دارد. تمام مرزهای دیگر لغو شده‌اند.

3. ویزای کوتاه مدت صادرشده توسط رومانی دارم. آیا برای سفر به کشور دیگری در منطقه شنگن به ویزا نیاز دارم؟

اگر قبل از 31 مارس 2024 ویزای کوتاه مدت صادرشده توسط رومانی را دارید و قصد سفر به کشور دیگری در منطقه شنگن را دارید، باید از مقامات کشوری که قصد بازدید از آن را دارید، ویزا دریافت کنید.

4. آیا تمام کنترل‌های مرزی در رومانی لغو شده است؟

طبق «قانون مرزهای شنگن»، کنترل افراد در مرزهای داخلی دریایی و هوایی از 31 مارس 2024 لغو شده است، در حالی که قوانین مربوط به بازرسی کالا همچنان بدون تغییر باقی مانده است. با این حال، کنترل در مرزهای داخلی زمینی (رومانی-بلغارستان و رومانی-مجارستان) تا تصمیمات بعدی ادامه خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *