ویزا

چطور ویزا بگیریم و چه نکاتی باید بدانیم؟

اگر می خواهید بدانید که چطور ویزا بگیرید؟ برای ویزا کجا باید رفت؟ هزینه گرفتن ویزا چقدر است؟ شرایط دریافت ویزا چیست و چه نکاتی را باید در رابطه با اخذ ویزا رعایت کرد، با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.

همانطور که در مطلب اعتبار پاسپورت ترکیه و مقایسه آن با پاسپورت ایران به این موضوع اشاره کردیم، در حال حاضر شهروندان ایرانی می توانند بدون نیاز به دریافت ویزا و یا ویزای فرودگاهی تنها به 39 کشور دنیا از جمله مالزی، آذربایجان، گرجستان و ترکیه سفر کنند.

به بیانی دیگر، یک ایرانی برای سفر به 186 کشور دنیا از جمله کشورهای حوزه شینگن، کانادا، انگلیس، آمریکا، استرالیا، امارات و بسیاری از کشورهای مطرح جهان، نیاز به دریافت یکی از انواع مجوز ورود نظیر ویزای شنگن، ویزای کانادا، ویزای انگلیس، ویزای استرالیا و غیره خواهد داشت.

اما پروسه دریافت ویزا در هر یک از کشورهای دنیا تابع قوانین و شرایط خاصی است که در ادامه به توضیح تک تک آنها خواهیم پرداخت.

تعیین وقت سفارت

در ابتدای راه، از داشتن یک پاسپورت معتبر با حداقل 6 ماه اعتبار اطمینان کسب کنید. اگر اعتبار پاسپورت یا همان گذرنامه شما رو به اتمام است و یا تا به حال برای دریافت آن اقدام نکرده اید، بهتر است هر چه زودتر از طریق دفاتر پلیس 10+ برای انجام آن اقدام کنید.

هدف از سفر شما (تحصیلی، توریستی، کاری و مهاجرت) هر چه که باشد، باز هم باید نسبت به مقصد مورد نظر خود برای رزرو وقت سفارت آمریکا، وقت سفارت انگلیس، وقت سفارت شینگن، وقت سفارت کانادا و یا کنسولگری سایر کشورها اقدام نمایید.

اگر کشور مورد نظر شما دارای سفارت و کارگزاری فعال در ایران باشد، شما برای پیگیری امور ویزا ملزم به دریافت وقت سفارت و حضور در مرکز خدمات ویزا در روز و ساعت مقرر هستید. در این بین استثنائاتی نیز وجود دارد.

برای مثال، برای دریافت ویزای ژاپن نیازی به تعیین وقت سفارت نداشته و می توانید بدون رزرو وقت قبلی در محل سفارت ژاپن حضور یافته و مدارک سفر خود را تحویل دهید، در عین حال این امکان را دارید که پیگیری امور ویزا را به یک آژانس مسافرتی معتبر سپرده و بدون نیاز به حضور در سفارت، ویزای خود را دریافت کنید.

یکی دیگر از استثنائات دریافت وقت سفارت مربوط به سفارت کانادا در ایران می شود. همانطور که میدانید این سفارت از سال 2012 تاکنون هیچگونه خدمات ویزایی از داخل ایران به شهروندان ایرانی ارائه نداده و تنها می توان از طریق وبسایت و به صورت اینترنتی امور دریافت ویزای چندبار ورود کانادا را پیگیری کرد.

البته این بدان معنا نیست که اخذ ویزای کانادا نیاز به دریافت وقت سفارت ندارد، بلکه شما باید از طریق شرکت خدمات کارگزاری وی اف اس گلوبال نسبت به تعیین وقت سفارت اقدام نمایید. شاید این سوال برای شما پیش بیاید که اگر سفارت کانادا در ایران فعال نیست، وقت سفارت به چکاری می آید؟ در جواب باید به شما بگوییم که وقت سفارت کانادا تنها برای انجام امور انگشت نگاری و عکس بیومتریک است و این خدمات در کارگزاری VFS کشورهای همسایه نظیر ترکیه، امارات و یا ارمنستان ارائه می شود.

بنابر این شما باید برای مثال طی یک مهلت 30 روزه به ترکیه سفر کرده و طی 1 تا 2 روز حضور در این کشور، امور انگشت نگاری و عکس بیومتریک خود را در محل کارگزاری ویزا انجام دهید. در نهایت با انجام این مرحله مهم، باید به کشور مبدا یعنی ایران برگردید و منتظر ارزیابی پرونده و جواب ویزا از سوی سفارت کانادا شوید.

در صورتی که با مجوز ویزای کانادای شما موافقت شود، باز هم باید مجددا پاسپورت خود را به محل کارگزاری وی اف اس در کشوری نظیر ترکیه برده و ویزای خود را دریافت نمایید. برخی از افراد برای صرفه جویی در زمان و هزینه و سرعت دهی بیشتر به کارهای خود از گزینه جایگزین و مناسبی به نام پیکاپ ویزا استفاده می کنند.

از این رو می توانند بدون نیاز به حضور دوباره در کشور همسایه ویزای کانادا را در ایران دریافت کنند. در همین رابطه خواندن مطلب چطور ویزای کانادا بگیریم را به شما پیشنهاد می کنیم.

در این بین، بسیاری از کشورهای حوزه شنگن دارای سفارت فعال در ایران هستند اما انجام بخشی از امور ویزای خود را به کارگزاری های خدمات ویزا نظیر وی اف اس گلوبال داده اند که از این میان می توان به سفارت سوئیس، سفارت سوئد، سفارت هلند، سفارت فرانسه، سفارت اتریش، سفارت بلژیک و سفارت چک اشاره کرد.

بنابر این چنانچه درخواست ویزای کوتاه مدت داشته باشید، با تعیین وقت سفارت هر یک از این کشورها، باید در مرکز وی اف اس حضور پیدا کنید.

اما این موضوع در رابطه با وقت سفارت ایتالیا، وقت سفارت اسپانیا و سفارت آلمان در ایران صدق نکرده و متقاضیان دریافت ویزای این کشورها باید به سایر مراکز کارگزاری خدمات ویزا مراجعه نمایند.
به بیانی دیگر، کارگزاری ویزامتریک مجری خدمات ویزای آلمان در ایران است، کارگزاری BLS عهده دار انجام امور ویزای اسپانیا است و کارگزاری کاکس اند کینگز به عنوان کارگزاری خدمات ویزای ایتالیا در ایران فعالیت می کند.

آماده کردن مدارک سفارت

بعد از مراجعه به وبسایت سفارت و یا کارگزاری خدمات ویزای کشور مورد نظر خود و دریافت وقت سفارت، نوبت به آماده کرده مدارک سفر می رسد. البته ترتیب پروسه اخذ ویزا همیشه به این منوال نبوده و نسبت به قوانین سفر و مهاجرت هر یک از کشورها متغیر است.

برای مثال اگر تصمیم به دریافت ویزای کانادا داشته باشید، اول باید در وبسایت دولتی کانادا یک حساب کاربری ایجاد کنید، فرم درخواست ویزا را پر کرده و به همراه سایر مدارک درخواستی سفارت، به صورت اینترنتی در وبسایت کنسولگری آپلود نمایید.

سپس با استفاده از ویزاکارت و یا مسترکارت هزینه ارزی ویزا و انگشت نگاری را پرداخت کرده و در نهایت با دریافت نامه تائید اولیه از سفارت، نسبت به رزرو وقت سفارت کانادا اقدام کنید. در همین زمینه بد نیست به مطلب مهم ترین نکات انگشت نگاری ویزای شنگن نگاهی بیاندازید.

اما در حالت نرمال، شما باید پس از دریافت اینترنتی وقت سفارت، به تناسب نوع ویزای درخواستی و هدف از سفر، مجموعه ای از مدارک را ترجمه و آماده کرده و به صورت اینترنتی و یا حضوری به سفارت ارائه دهید.

به طور کلی این مدارک شامل موارد زیر می شوند:

  •  اصل و کپی پاسپورت معتبر با حداقل 3 تا 6 ماه اعتبار
  •  نامه تمکن مالی بانک(شامل ریز گردش حساب 3 ماهه اخیر)
  •  نامه مرخصی از کارفرما ( در صورت شاغل بودن)
  •  مدارک هویتی (شناسنامه و کارت ملی)
  •  فیش حقوقی (در صورت وجود)
  •  مدارک بیمه
  •  قرارداد کاری ( در صورت وجود)
  •  مدارک ازدواج ( در صورت تاهل)
  •  گواهی اشتغال به تحصیل( برای دانش آموزان و دانشجویان)
  •  مجوز کار ( برای افراد خویش فرما)
  •  سایر اسناد مالی و ملکی
  •  گواهی بازنشستگی
  •  دعوت نامه ویزای شینگن( در صورت وجود)
  •  گواهی سوءپیشینه ( در صورت درخواست سفارت)
  •  آزمایش مدیکال(در صورت درخواست سفارت)
  •  مدارک تحصیلی (برای ویزای تحصیلی)
  •  نامه پذیرش دانشگاه (برای ویزای تحصیلی)
  •  رزرو هتل
  •  رزرو بلیط پرواز
  •  برنامه سفر
  •  پرینت وقت سفارت
  •  رسید پرداخت هزینه ویزا

ممکن برحسب نوع ویزای درخواستی، سایر مدارک پشتیبان نیز از طرف سفارت از شما درخواست شود. اما در هر صورتی شما ملزم هستید تا اصل و کپی این مدارک را به همراه داشته و جهت ارائه به کنسولگری تمامی آنها را ترجمه رسمی نمایید.

در همین رابطه خواندن مدارک لازم برای ویزای شینگن و راهنمای کامل لیست مدارک ویزای کانادا را به شما پیشنهاد می کنیم.

حضور در سفارت 

همانطور که گفتیم پیگیری برخی از ویزاها نظیر ویزای کانادا متفاوت بوده و مراحل ثبت نام آنلاین ویزای کانادا و وقت سفارت این کشور با ویزای کشورهای اروپایی کاملاً فرق می کند.

اما اگر برای مثال قصد دریافت ویزای شینگن را داشته باشید، باید پس از دریافت وقت سفارت و آماده سازی مدارک سفر، در روز و ساعت مقرر در محل کارگزاری و یا سفارت حاضر باشید. از این رو باید از فرم درخواست اینترنتی ویزا که تکمیل کرده اید و تائیدیه وقت سفارت پرینت گرفته و به همراه سایر مدارک به همراه خود بیاورید.

اگر بنابر اطلاعات وبسایت سفارت، امکان پرداخت حضوری هزینه های ویزا و انگشت نگاری وجود داشته باشد، باید وجه ارزی و نقدی خود را برای ارائه به مسئول کارگزاری و یا سفارت آماده کنید.
بهتر است از نیم ساعت قبل از زمان تعیین شده در محل سفارت حضور داشته باشید، در عین حال، ممکن است در برخی موارد با ارائه مدارک سفر به افسر سفارت و پرداخت هزینه های ویزا، مصاحبه ای کوتاه با شما انجام شود.

از این رو پیشنهاد می کنیم تا با ارائه اطلاعات کامل و دقیق برنامه سفر، آمادگی خود را به افسر پرونده نشان دهید.

نکته ای که بد نیست در این رابطه به آن اشاره کنیم اینست که برای انجام امور ویزای کوتاه مدت نظیر ویزای توریستی، اغلب باید به محل کارگزاری مراجعه کرده و برای پیگیری امور ویزای بلند مدت به محل سفارت مراجعه نمایید.

اگر تمایل دارید تا در مورد سوالات مصاحبه ویزا و یا هزینه های ویزا بیشتر بدانید، به مطالب هزینه ویزای شینگن براساس کشورهای مختلف، هزینه ویزای توریستی کانادا، 25 تا از مهمترین سوالات ویزای شینگن و نمونه سوالات مهم مصاحبه سفارت آلمان مراجعه کنید.

انتظار برای جواب ویزا

با انجام مراحل ذکر شده در بالا، نوبت به انتظار برای ارزیابی پرونده توسط سفارت و کنسولگری و جواب ویزای شما می رسد.

اگر به فرض برای ویزای منطقه شینگن و کشورهای عضو شنگن اقدام کرده باشید، باید برای حداقل یک تا دو ماه کاری در انتظار جواب سفارت بمانید. این بازه زمانی برحسب شلوغی سفارت، نوع ویزای درخواستی و فاکتورهای این چنینی متغیر بوده و ممکن است کمتر و یا بیشتر باشد.

به طور معمول زمانی که منتظر جواب ویزای خود هستید، باید از طریق ایمیل آدرس تعیین شده و یا حساب کاربری اینترنتی پیگیر نتیجه درخواست ویزای خود باشید. به بیانی دیگر، جواب موافقت و یا ریجکت ویزا از طریق ایمیل به شما اطلاع داده می شود.

در صورتی که ایمیل دریافتی حاوی اطلاعات موافقت با درخواست ویزا باشد، باید از این نامه پرینت گرفته و به همراه پاسپورت جهت دریافت برچسب ویزا، در بازه زمانی تعیین شده در محل سفارت حضور پیدا کنید.

اگر برای ویزایی نظیر ویزای کانادا اقدام کرده باشید، باید برای حضور در کارگزاری وی اف اس و دریافت برچسب ویزا به یکی از کشورهای همسایه نظیر ترکیه سفر کنید.چنانچه به هر دلیلی ویزای شما از سوی سفارت ریجکت شود، در صورت داشتن دلایل موجه، امکان درخواست اعتراض برای شما وجود دارد، اما در برخی اوقات تنها ملزم هستید تا مجدداً برای درخواست وقت سفارت و ویزا اقدام نمایید.
پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ریجکت ویزا به مطالب دلایل ریجکت ویزای شینگن و ریجکت ویزای کانادا مراجعه کنید.

دریافت ویزا

امیدواریم تا به اینجای مطلب با مفاهیم وقت سفارت و ویزا به خوبی آشنا شده باشید، اما به دلیل جزئیات و نکات گسترده اخذ ویزا، بد نیست تا برای محکم کاری به برخی از آنها اشاره ای داشته باشیم:
شما می توانید بنابر شرایط سفارت، بین 3 تا 6 ماه قبل از برنامه سفر برای درخواست ویزا اقدام کنید

اگر تا به حال سابقه سفر به کشورهای معتبر و خارجی نظیر کانادا، استرالیا و یا ژاپن را نداشته اید، بدون تمکن مالی و سابقه سفر قوی برای ویزای کشورهایی نظیر انگلیس، آمریکا، حوزه شنگن و کشورهای ذکر شده در بالا اقدام نکنید.

کسب اطلاعات از وب سایت سفارت و یا جستجو در گوگل می تواند کمک زیادی به شما در زمینه رزرو وقت سفارت و دریافت ویزا نماید، اما استفاده از یک مشاوره تخصصی ویزا می تواند کمک بسیار زیادی در موفقیت شما بکند.

بنابر نوع ویزا (تحصیلی، تجاری، توریستی و غیره) و کشور مورد نظر شما، مدت اعتبار و قوانین ویزا متغیر خواهد بود. برای مثال ویزای کانادا در اغلب موارد از نوع مولتی و یا همان چندبار ورود است و به دارنده آن اجازه اقامت حداکثر 6 ماه را در هر بار ورود می دهد.

اما از جانبی دیگر، ویزای شینگن دارای اعتباری محدودی است و به طور معمول مطابق با برنامه سفر متقاضی، حداقل بین 7 تا 14 روز اعتبار دارد. از این رو بهتر است برای مواجه نشدن با هرگونه مشکلی به خوبی با تعریف حروف و عبارت های برچسب ویزای شینگن و مهمترین نکات مدت اعتبار ویزای شینگن آشنا باشید.

اگر به استثنای ویزای توریستی برای انواع خاصی از ویزا اقدام کنید، باید به یکسری نکات توجه داشته باشید. برای مثال ویزای تحصیلی کانادا نیازمند دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه است و بدون مجوز استادی پرمیت صادر شده در بخش مرزی کانادا، کارایی ندارد.

در صورتی که از طریق برنامه اسکیل ورکر برای ویزای کاری و اقامت دائم pr کانادا اقدام کرده باشید، باز هم نیاز به دانستن جزئیات و نکاتی زیادی در این رابطه خواهید داشت. از این رو مطالعه مطلب “ آیا می توان بدون جاب آفر ویزای کاری کانادا گرفت” و “اسکیل ورکر ساسکاچوان” را به شما پیشنهاد می کنیم.

همچنین ممکن است، قصد داشته باشید تا از طریق اسپانسر (حامی مالی) و یا دعوت‌نامه برای انواع ویزا اقدام کنید که آن هم نیازمند دریافت مشاوره و کسب اطلاعات جامعی در این رابطه است.بر همین اساس می توانید به مطالب اسپانسر ویزای کانادا و افزایش شانس اخذ ویزای کانادا با دعوت نامه کنفرانس مراجعه کرده و یا برای ویزای سایر کشورهای دنیا با مشاوران نیلگام سفر در ارتباط باشید.

شما این حق انتخاب را دارید تا به صورت شخصی و یا از طریق یک آژانس گردشگری و مهاجرتی معتبر برای انجام اموری نظیر اخذ وقت سفارت، آماده سازی مدارک و دریافت ویزا اقدام کنید. از این رو این امکان را دارید تا در صورت تمایل با کارشناسان ما در نیلگام سفر تماس گرفته از مشاوره و ارزیابی تخصصی در زمینه دریافت انواع ویزای کشورهای خارجی بهره مند شوید.

امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

75237 – 021 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *