مهاجرت, مهاجرت کاری, ویزا

سیلیکون ولی کجاست | Silicon Valley و استارتاپ های موفق!

سیلیکون ولی کجاست و استارتاپ های موفق Silicon Valley کدام هستند؟ نامی که بعد از گذشت قریب به ۵۰ سال، هنوز هم در پیشرفت تکنولوژی، دانش الکترونیک و قصهٔ کسب و کارهای عظیم‌الجثه بر سر زبان‌هاست. و شهرتی که امروز سایر نقاط جهان را هم به تکاپو انداخته تا شاید بتوانند همین داستان موفقیت را تکرار کنند و مقر کسب و کارها و استارتاپ های موفق شوند و به قولی در مسیر پیشرفت و تکامل بشریت، سیلیکون ولی ثانویهٔ جهان باشند.

منطقه‌ای که از لحاظ زیرساخت‌های کامل و نامحدود، وفور متخصصان کارکشته و مغزهای متفکر و با استعداد و تعدادی از برجسته‌ترین مهندسان جهان، هیچ کم و کاستی ندارد و اغراق نیست اگر بگوییم بیگ بنگ یا به قول خودمان مهبانگِ فناوری و صنعت الکترونیک، در این نقطه از دنیا رقم خورده است. پس دقایقی همراه باشید تا سر از کار یکی از ثروت‌‌سازترین نقاط زمین یعنی سیلیکون ولی در بیاوریم.

سیلیکون ولی چیست؟

واژه سیلیکون ولی Silicon Valley یا به ترجمهٔ تحت‌الفظیِ عبارت «درهٔ سیلیکونی» به منطقه‌ای در جنوب سانفرانسیسکو و منطقهٔ San Francisco Bay در ایالت کالیفرنیای آمریکا اشاره دارد. این عبارت نخستین بار در اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی و به دلیل ارتباط تنگاتنگ کسب و کارها و کارخانه‌جات منطقه با ترانزیستورهای سیلیکونی، به نام رسمی آن منطقه تبدیل شد. حالا ممکن است کلمهٔ سیلیکون، برای عده‌ای گنگ باشد و برای عده‌ای دیگر، جراحی پلاستیک و زیبایی را تداعی کند.

سیلیکون یکی از مفیدترین و پرکاربردترین عناصر طبیعت و مادهٔ تشکیل‌دهندهٔ قطعاتی الکترونیکی موسوم به ترانزیستورهاست و امروزه از پیچیده‌ترین تا ساده‌ترین دستگاه‌های الکترونیکی و هوشمند، همگی به ترانزیستورهای سیلیکونی وابسته بوده و می‌توان گفت که این عنصر، عملاً سنگ بنای صنعت و فناوری الکترونیک محسوب می‌شود.

سیلیکون ولی امروزه خانه بی‌شمار شرکت بزرگ فناوری از مایکروسافت، اپل، گوگل، نتفلیکس و متا (فیسبوک سابق) گرفته تا اینتل، اوراکل، انویدیا، ادوبی، ای‌ بِی، تسلا، توییتر و چندین و چند نام دانه درشت و استارتاپ های موفق دیگر است. به علاوه این منطقه با بیش از سه میلیون نفر سکنه، صاحب یکی از گرانترین بازارهای املاک و مستغلات است.

سیلیکون ولی کجاست؟

اگر بخواهیم دقیقا بدانیم که محدودهٔ سیلیکون ولی کجاست، می‌توانیم به شهرهای سانتا کلارا، سن ماتئو، حاشیهٔ غربی آلامِدا، دره اسکاتز در سانتا کروز، ردوود سیتی، مانتین وییو، مِنلو پارک، پالو آلتو، سانی‌وِیل، کاپرتینو و همچنین سن خوزه که بزرگترین بخش سیلیکون ولی را درخود جای داده اشاره کنیم. وجود دانشگاه‌ استنفورد و پردیس چندین دانشگاه ایالتی هم مزید بر علت شده و زیرساخت آکادمیک منطقه و بازار تحقیق و توسعه (R&D) را در سرتاسر دره پویاتر کرده است.

از آن طرف هم تعدادی از معروف‌ترین سرمایه‌گذاری‌های تاریخ فناوری، در سیلیکون ولی اتفاق افتاده و عجیب نیست که این منطقه را به قطب‌ جذب سرمایه و استعداد و نیروی کار تبدیل کرده و به جایی رسیده که در سال ۲۰۲۰ میزبان و مرکز فعالیت ۳۸ عدد از شرکت‌های بزرگ لیست فورچون ۵۰۰ باشد.

یکی از اصلی‌ترین پیامدهای سرازیر شدن سرمایه و شکل‌گیری کمپانی‌ها و استارتاپهای موفق در سیلیکون ولی، بالاتر رفتن متوسط ​​درآمد خانوار در قیاس با سانفرانسیسکو، کالیفرنیا و کلا ایالات متحده بوده است. به این ترتیب که از ۲۰۱۹ به این طرف،‌ درآمد سالانهٔ خانوارهای ساکن در سیلیکون ولی، ۱۳۴ هزار و ۶۱۵ دلار درآمد داشته، در حالی که خانواده‌های مقیم سانفرانسیسکو و کالیفرنیا به ترتیب ۱۲۳ هزار دلار و ۸۰ هزار دلار درآمد داشته‌ و میانگین کل کشور هم حدود نصف آن میزان و در حوالی ۶۵ هزار دلار است.

به گزارش فوربس در سرتاسر جهان، ۳۶۵ میلیاردر فعال در حوزهٔ فناوری وجود دارد که مجموع دارایی خالصشان به ۲/۵ تریلیون دلار می‌رسد. بررسی سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد که ۱۴۳ نفر از این میلیاردرها در سیلیکون ولی اقامت داشته‌‌اند. البته در چند صباح اخیر، تعدادی از بزرگان صنعت تصمیم به ترک سیلیکون ولی گرفته و اعلام کرده‌اند که تجارت خود را به نقطه‌ٔ دیگری از ایالات متحده یا حتی خارج از کشور می‌برند.

ایلان ماسک، مدیر اجرایی کمپانی تسلا – و بسیاری کمپانی‌های دیگر! – به عنوان یکی از سرشناس‌ترین این افراد، اعلام کرده به تگزاس نقل مکان می‌کند و از آن طرف، شرکت‌های بزرگی مثل Hewlett Packard یا همان HP و کمپانی قدرتمند Oracle هم تصمیمات مشابهی داشته‌اند. و اینکه دقیقا چه چیزی آنها را به اتخاذ این تصمیم وا داشته بحث مفصلی است و فقط می‌توان به مواردی مثل فضای سیاسی کلی در منطقه و محدودیت‌های کمتر COVID-19 در سایر نقاط کشور در مقایسه با کالیفرنیا اشاره کرد. برای آشنایی با تاریخچهٔ رویدادهای مهم در سیلیکون ولی با نیلگام سفر همراه باشید.

تاریخچه سیلیکون ولی چیست؟

امروز وسایلی مثل تلفن همراه یا کامپیوتر و ماهیتی به اسم اینترنت برایمان بدیهی شده‌ و این را مدیون اتفاقاتی که در سیلیکون ولی افتاده هستیم. رویدادهایی که هر کدامشان نقطهٔ عطفی در علم، فناوری و وادی سرمایه‌گذاری بوده و به پیدایش تعدادی از تأثیرگذارترین نام‌هایی که امروز می‌شناسیم منجر شده‌اند. همهٔ اینها به کنار، زندگی را برای آدمیزاد، به مراتب ساده‌تر و ورود به عصر دیجیتال را برایمان امکان پذیر کرده‌اند. اگر علاقه‌ای به تاریخچه ندارید به بخش بعدی رفته یا با مراجعه به مطلب صفر تا صد راه اندازی استارتاپ با تعاریف و عناصر کلیدی در این فضا بیشتر آشنا شوید.

  • ۱۹۳۹) ویلیام هیولت و دیوید پَکارد یک نوسانگر (اُسیلاتور) صوتی را به ثبت رساندند و پایه و اساس شرکت هیولت پکارد یا HP را تشکیل دادند.
  • ۱۹۴۰) در سال‌های دههٔ چهل میلادی ویلیام شاکلی، فیزیکدان و مخترع آمریکایی، نخستین ترانزیستور سیلیکونی جهان را در آزمایشگاه بل Bell Labs اختراع کرد.
  • ۱۹۵۱) فْرِد تِرمن پارک تحقیقاتی استنفورد را برای مشارکت دانشگاه استنفورد و شهر پالو آلتو تأسیس و بستر را برای نوآوری‌های فنی، نظامی و تجاری شرکت‌هایی مانند لاکهید و فِیرچایلد و زیراکس فراهم کرد.
  • ۱۹۵) ویلیام شاکلی، شرکتی با نام Shockley Semiconductor Labs را در منطقهٔ Mountain View افتتاح کرد.
  • ۱۹۵۷) تعدادی از کارمندان شاکلی استعفا دادند و رقیبی به نام Fairchild Semiconductor و بعدها شرکت‌های دیگری مثل Intel و Nvidia را پایه گذاشتند.
  • ۱۹۵۸ تا ۱۹۶۰) رابرت نویس و جک کِلبی به فناوری سیلیکونی کردن تمام قسمت‌های مدار دست یافتند و صنعت مدارهای مجتمع یا به قولی آی‌سی‌ ها را که در تمام پردازنده‌ها به کار می‌روند کلید زدند.
  • ۱۹۶۱) آرتور راک، حامی سابق فیرچایلد، شرکت دیویس اند راک را تأسیس کرد، که اولین شرکت سرمایه‌گذاری خطرپذیر یا Venture Capital کشور بود و گونهٔ جدیدی از سرمایه گذاری را به جهانیان معرفی نمود.
  • ۱۹۶۹) شبکه کامپیوتری Arpanet که عملاً بنیان و نیای اینترنت امروزیست، با چهار پایگاه یا به قولی گره، که یکی از آنها در دانشگاه استنفورد بود تأسیس شد.
  • ۱۹۷۱) روزنامه‌نگاری به اسم دان هوفلر گزارشی را در نشریه تخصصی Electronic News با عنوان «سیلیکون ولی، ایالات متحده آمریکا» منتشر کرد و این نام را بر سر زبان‌ها انداخت.
  • دهه ۱۹۷۰) آتاری، اپل، مایکروسافت و اوراکل تأسیس شدند.
  • دهه ۱۹۸۰) سیسکو، سان مایکروسیستمز و اَدوبی تأسیس شدند.
  • دهه ۱۹۹۰) نت اسکیپ، گوگل، یاهو، آمازون و پی پَل تاسیس شدند.
  • ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰) متا (فیس‌بوک سابق)، توییتر، نتفلیکس و اوبر تأسیس شدند.

استارتاپ های موفق سیلیکون ولی

اسامی که در ادامه اشاره می‌کنیم سال‌هاست که از فرمت استارتاپ خارج شده به ابرکمپانی‌های امروز جهان تبدیل شده‌اند. اما با این حال در دوران خودشان جزو استارتاپهای موفق Silicon Valley محسوب می‌شده و ریشهٔ خود را در این منطقهٔ مهم و استراتژیک رشد داده‌اند.

اپل

در ۱۹۷۶ توسط استیو وزنیاک و استیو جابز تأسیس شده و در حال حاضر مقرش در سانتا کلارا قرار دارد. ارزش بازار این کمپانی ۲/۴۱ تریلیون دلار و درآمدش در سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۷۴ میلیارد دلار گزارش شده است.

آلفابت

ساختمان مرکزی این شرکت هم که اغلب با عنوان Googleplex شناخته می‌شود، در سانتا کلارا واقع شده، ارزش بازارش ۱/۸۸ تریلیون دلار بوده و در سال ۲۰۲۰ چیزی در حوالی ۱۸۲ میلیارد دلار درآمد داشته است.

شِوْران

یکی دیگر از کمپانی‌های بزرگ و چندملیتی که در حوزهٔ انرژی فعالیت دارد و در سال ۲۰۲۰ بیش از ۹۰ میلیارد دلار درآمد داشته و ارزش بازارش از ۱۸۷ میلیارد دلار عبور کرده است.

متا

فیس‌بوک دیروز و متای امروز، یکی از بزرگترین شبکه‌های اجتماعی جهان و صاحب اینستاگرام و واتس‌اَپ است. ارزش بازار متا بیش از ۱ تریلیون دلار و درآمدش در سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۸۶ میلیارد دلار بوده است.

ویزا

ویزا مشهورترین شرکت خدمات پرداخت و مدیریت تراکنش‌های مالی است، ارزش بازارش ۴۷۰ میلیارد دلار را رد کرده و در سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۲۲ میلیارد دلار درآمد داشته است.

ولز فارگو

این شرکت هم در حوزهٔ خدمات مالی فعالیت می‌کند و قدمتش به ۱۸۵۲ برمی‌گردد و امروزه در سانفرانسیسکو مستقر است. ولز فارگو در سال قبل ۸۳ میلیارد دلار درآمد داشته و ارزش بازارش بیش از ۱۹۰ میلیارد دلار است. آیا از تفاوت کارآفرینی و استارتاپ اطلاع دارید؟

تکشاخ سیلیکون ولی چیست؟

شاید در  بحث استارتاپها، با اصطلاح یونیکورن Unicorn یا تکشاخ برخورد کرده باشیم. این عبارت به استارتاپ هایی اشاره دارد که ارزش آنها مرز یک میلیارد دلار را رد کرده باشد. کمپانی‌هایی مثل SpaceX، Epic Games، Canva، Ripple و OpenSea تنها نمونه‌هایی از این قبیل استارتاپ های موفقند که در یک فاصلهٔ زمانی کوتاه، از پیلهٔ کرم ابریشم و یک کمپانی بی‌نام و نشان، به یکی از تکشاخ‌های تأثیرگذار دنیا بدل شده‌اند. و استارتاپ هایی نظیر Chime، Clubhouse، Databricks، Discord، Figma و GitLab تکشاخ‌هایی هستند که کارشان را از سیلیکون ولی آغاز کرده‌اند. در ادامه به تعدادی از موفق‌ترین استارتاپ های سیلیکون ولی اشاره خواهیم کرد. در صورت تمایل به مطلب پردرآمدترین شرکت های جهان  مراجعه و با استارتاپهای دیروز و غول‌های امروز بیشتر آشنا شوید.

استارتاپ های موفق Silicon Valley در بلاکچین

شنیدن عبارت بلاکچین، خواه ناخواه ما را یاد ارزهای دیجیتال و در رأس آنها بیت کوین می‌اندازد. اما حواسمان باشد که این فناوری به وادی رمزارزها محدود نبوده و از ده سال پیش تا به امروز، مسیر درازی آمده و پتانسیل‌های انکارناپذیرش را در زمینه‌های دیگری هم به رخ کشیده است. فناوری انقلابی و مدرنی که دستکاری داده‌ها را عملا غیر ممکن ساخته و راه حل‌های امنیتی را وارد سطح تازه‌ای کرده است و به شکلی گسترده مورد استقبال مؤسسات مالی و سرمایه‌گذاری قرار گرفته است. اما بلاکچین آمده تا تمام صنایع و به دنبالش جهانی را دگرگون کند و بیخود نیست که برخی از استارتاپهای فعال در این حوزه، جزو داغترین و موفقترین استارتاپ های سال ۲۰۲۲ محسوب می‌شوند.

Ripe.io

  • موسس: راجا راماچاندران
  • مبلغ جذب سرمایه: ۲/۴ میلیون دلار
  • خدمات: بلاکچین و زنجیرهٔ تأمین کالا

Ripe.io با استفاده از فناوری‌های بلاکچین و اینترنت اشیا (IoT)، دست به ارتقای حوزه زنجیره تأمین و خرید مواد غذایی دست زده و آگاهی کاربران را در مورد کیفیت غذا، منشأ آن و بسیاری چیزهای دیگر بالا برده و امکان انتخاب‌های هوشمندانه و بهتر را برای مصرف‌کننده فراهم کرده است. البته این مزایا تنها شامل حال مصرف‌کنندگان نمی‌شود و حتی کشاورزان هم می‌توانند برای اتوماسیون فرآیندهای داخلی و تأمین نیازهای لحظه‌ای و فعلی بازار، از ابزارها و خدمات Rope.IO استفاده کنند.

Wyre

  • بنیانگذاران: Ioannis Giannaros، مایکل دان‌وُرث و یوآنیس جیاناروس
  • مبلغ جذب سرمایه: ۶/۲ میلیون دلار
  • خدمات: بلاک‌چین و بانکداری

استارتاپ موفق وایر قصد دارد با بهره‌گیری از امکانات پیشرفته و ظرفیت‌های فناوری بلاکچین، صنعت بانکداری را به کلی دگرگون کند. این استارتاپ در سال ۲۰۱۳ تأسیس شده و جزو نخستین شرکت‌هایی بوده که امکان پرداخت‌های فرامرزی را با پایین‌ترین زمان و هزینهٔ ممکن فراهم کرده است. وایر موفق شده همان کاری را که برای بانک‌ها تا ۳ روز طول می‌کشد و حدود ۴ تا ۶ درصد مبلغ تراکنش هزینه و کمیسیون دارد، در کمتر از شش ساعت و با هزینه‌ای کمتر از ۱ درصد به انجام رساند.

Abra

  • بنیانگذار: بیل برهیت
  • مبلغ جذب سرمایه: نامشخص
  • خدمات: بلاکچین و ارزهای دیجیتال

اَبرا یک برنامه جامع و پرامکانات است که در آن امکان خرید و فروش ۳۰ ارز‌ دیجیتال و ۵۰ ارز فیات وجود دارد و هدف از تیم سازندهٔ این پلتفرم، دسترسی همگانی به یک سیستم مالی جهانی و آزاد است. این کسب و کار در سال ۲۰۱۴ توسط یک کارآفرین کارکشته و متخصص بانکداری الکترونیک به نام بیل برهیت تأسیس شده و قصد دارد نحوهٔ نقل و انتقال پول را در تمام دنیا دگرگون کند.

استارتاپ های موفق Silicon Valley در حوزه مالی

امروزه فناوری‌های مالی یا به اصطلاح Fintech، بازار بسیار بزرگ و پرظرفیتی به حجم ۱۲۷ میلیارد دلار پیدا کرده‌اند. رقمی که به باور کارشناسان تا ۲۰۲۳ امکان دو برابر شدنش وجود دارد و دلیل این همه شتاب در رشد و توسعه بسیار ساده‌است. خدمات مالی از پرداخت‌های دیجیتال و خریدهای آنلاین و امور مالی شخصی گرفته تا معاملهٔ ارزهای دیجیتال، در زندگی‌ روزمرهٔ تمامی اهالی سیاره کاربرد دارند.

اغلب شرکتهای فعال و استارتاپ های موفق این وادی از فناوری بلاکچین استفاده می‌کنند و از این طریق، علاوه بر مدیریت حجم عظیمی از اطلاعات، آسیب‌پذیری کاربران و امکان کلاهبرداری را به حداقل ممکن می‌رسانند. مسئله اینجاست که رخنه در پایگاه دادهٔ این قبیل کمپانی‌ها آرزوی بسیاری از هکرها و دزدهای قلمروی دیجیتال بوده و باعث شده که این شرکت‌ها، توجه ویژه‌ای به مسائل امنیتی و دفاع در برابر حملات سایبری داشته باشند.

Sparkling Logic

  • بنیانگذاران: کارلُس سرانو مورالس، کَرُل آن ماتینیُن، داوُرین کوچان
  • مبلغ جذب سرمایه: نامشخص
  • خدمات: سنسورهای مصرف انرژی، قیمت گذاری هوشمند

Sparkling Logic با استفاده از یادگیری ماشین، کسب و کارها را تحلیل کرده، در اخذ تصمیمات هوشمندانه به شرکت‌ها یاری می‌رساند، فرایند قیمت‌گذاری را براساس رفتار و تعاملات مشتریان بهینه می‌کند و علاوه بر خدمات مدیریت ریسک، مقاومت شرکت‌ها را در برابر کلاهبرداری‌های مالی افزایش می‌دهد. Sparkling Logic همچنین از اینترنت اشیا در صنعت انرژی و پرداخت قبوض استفاده کرده و یک سری حسگر‌ پیشرفته با قابلیت کنترل از راه دور تولید می‌کند.

Securitize

  • بنیانگذاران: کارلوس دومینگو، جیمی فین، شی فینکلشتاین، تال الیاشیو
  • مبلغ جذب سرمایه: ۱۲/۸ میلیون دلار
  • خدمات: تولید ایجاد سهولت و امنیت در معاملهٔ اوراق بهادار

استارتاپ سِکیوریتایز، یک پلتفرم نرم‌افزاری است که با کمک آن صدور و مدیریت اوراق بهادار دیجیتال (توکن‌های امنیتی) مثل سود و بازپرداخت سهام به راحتی امکانپذیر می‌شود. به لطف پروتکل یکپارچه و مطمئن ایجاد شده توسط این کمپانی، امکان داد و ستد هماهنگ در کلیهٔ بازارهای معاملاتی به طور همزمان فراهم شده است است. Securitize یکی از پیشگامان و بنیانگذاران تبدیل اوراق بهادار به توکن‌های دیجیتالی است.

Charlie Finance

  • بنیانگذاران: ایلیان گئورگیف، ایوو پاراشکوف، رابرت لودمن
  • مبلغ جذب سرمایه: ۹ میلیون دلار
  • خدمات: مدیریت مالی شخصی

چارلی یک پنگوئن چرتکه به دست و اهل حساب و کتاب است که در قالب یک نرم‌افزار ساده و رایگان، امور مالی کاربران را سر و سامان می‌دهد و به نوعی یک دستیار مالی اختصاصی محسوب می‌شود. این ابزار به طور مداوم بر تراکنش‌های کاربر نظارت کرده و زمانی که کاربر از چهارچوب‌های مالی خودش فراتر برود و زیادی ولخرجی کند،‌ هشدار می‌دهد. از طرفی هم توصیه‌های مالی قابل فهم و بدردبخوری ارائه می‌دهد و در کل، حکم یک اقتصاددان و حسابرس کوچک و شخصی را در جیب کاربر دارد.

استارتاپ های موفق Silicon Valley در هوش مصنوعی

آدمیزاد از طرفی هوش مصنوعی را دوست دارد و از کاربردهایش بهره می‌برد، و از طرفی هم از آن می‌ترسد و نسبت به آینده‌ٔ ماجرا به دیدهٔ تردید می‌نگرد. هوش مصنوعی می‌تواند برخی از مشاغل و مسئولیت‌ها را در حوزهٔ اقتصاد از رده خارج کند و از طرفی شغل‌های بیشتر و پرفایده‌تری ایجاد نماید. اما هر چه که هست، امروزه اغلب شرکت‌های برتر جهان از قدرت این دانش نوپا استفاده می‌کنند و خبری از آن آیندهٔ تاریک و رستاخیز ماشین‌ها علیه انسان وجود ندارد.

Nanonets

  • بنیانگذاران: پراتامش جوواتکار، سرتاک جین
  • مبلغ جذب سرمایه: ۱۲۰ هزار دلار
  • خدمات: توسعه نرم افزار با امکانات یادگیری ماشین

برای ساختن یک وبسایت درست و درمان، یک فروشگاه آنلاین هوشمند و یا هر شکلی از بیزنس که با علم یادگیری ماشین سر و کار داشته باشد، می‌توان روی راهکارها و خدمات نرم‌افزاری کمپانی نانونِتس که در قالب یک API به کاربران ارائه می‌شود حساب باز کرد. توسعه دهندگان با استفاده از ابزار نانونتس، می‌توانند مدل‌های پیچیده‌ای ایجاد کنند و از نهایت پتانسیل‌های Machine Learning بهره‌مند شوند.

Amitree

  • بنیانگذاران: جاناتان آیزن، پل کنگنتن
  • مبلغ جذب سرمایه: ۱۹/۵ میلیون دلار
  • خدمات: استفاده از هوش مصنوعی در صنعت املاک

این ابزار توانایی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین را در جهت اتوماسیون و بهینه‌سازی صنعت املاک و مستغلات به کار می‌برد. تیم سازندهٔ آمیتری، یک دستیار هوشمند هم به نام Folio منتشر کرده که جزئیات ضروری معاملات و تراکنش‌های بازار ملک را برای کارکنان و فعالان حوزهٔ املاک مرتب‌سازی کرده و روی هم رفته، کسب و کارشان را به مراتب راحت‌تر می‌کند.

استارتاپ های موفق Silicon Valley در بیگ دیتا

امروزه صنعت Big Data یکی از ارکان توسعهٔ کسب و کارهای آنلاین و شبکه‌های اجتماعی و جریان‌های مهم و تأثیرگذار دنیای کنونی است. کاربردها و یا بیزنس‌هایی که همگی، با مجموعه‌‌هایی بی‌انتها از انواع و اقسام داده‌‌‌ سر و کار دارند و تحلیل و دسته‌بندی و استنباط نتایج مطلوب از این حجم اطلاعات، ابداً با اتکا به نیرو‌ی انسانی امکانپذیر نمی‌باشد. این صنعت ۵۶ میلیارد دلاری و متخصصین داده یا به قولی مهندسین اطلاعات، با تمام قوا سعی می‌کنند که جهان بی‌انتهای پیرامون را، با داده‌هایی که در اختیار داریم، تحلیل کنند و به بخشی از پرسش‌هایمان دربارهٔ طبیعت، رفتار جامعهٔ بشری، آب و هوا، رشد و توسعهٔ کسب و کارها و در کل، هر آنچه که با داده‌های بزرگ و بی سر و ته کار دارد پاسخ دهند.

AtScale

  • بنیانگذاران: دیوید پی. ماریان، جیمز لای، متیو بیرد، سارا گرویک
  • مبلغ جذب سرمایه: ۹۵ میلیون دلار
  • خدمات: توسعهٔ هوش تجاری برای کسب و کارها

اَت‌اِسکِیل یکی از استارتاپ های موفق و غول‌پیکر سیلیکون ولی است که توانسته ابزارهای هوش تجاری یا Business Intelligence را به پلتفرم‌های داده متصل می‌کند و انتقال بی‌دردسر و آسان داده‌ها را برای مشتریان تجاری یا همان بیزنس‌ها امکان‌پذیر سازد. با تکیه بر امکانات AtScale تجزیه و تحلیل کسب و کارها و تعریف سیاست‌های بهتر فراهم شده و امکان گزارش‌گیری به شکلی منسجم و یکپارچه مهیا می‌شود.

DataGrail

  • بنیانگذاران: دَنیل باربر
  • مبلغ جذب سرمایه: ۹/۲ میلیون دلار
  • خدمات: ارتقای هوش تجاری و حریم خصوصی شرکت‌ها

دیتا گرِیْل DataGrail اولین پلتفرم مدیریت حریم خصوصی است که توانسته زندگی را برای مشتریان عظیم‌الجثه‌ای مثل Salesforce و Adobe و Oracle آسانتر کند و داده‌های مرتبط با کاربرانشان را در کسری از ثانیه به نمایش درآورد. پروسه‌ای که پیش از این می‌توانست هفته‌ها و یا حتی ماه‌ها به طول انجامد و روال کار این کمپانی‌های بزرگ را مختل نماید.

استارتاپ های موفق Silicon Valley در بخش درمان

صنعت فناوری‌های درمانی یا به اصطلاح Medtech با هزار میلیارد دلار ارزش بازار، یکی از گرانترین صنایع امروز دنیاست. بنابراین عجیب نیست که بسیاری از کمپانی‌ها و استارتاپ های موفق سیلیکون ولی، به این حوزه ورود کرده و به توسعه راهکارهای پزشکی و درمانی مشغول شده‌اند. تمرکز اصلی Medtech روی ارتقای سلامت جامعه با محصولات و خدمات پزشکی استوار بوده و از روش‌های نوین در تشخیص بیماری‌ها گرفته تا راه‌حل‌های درمانی مفیدتر و کم‌هزینه‌تر تا بسیاری کاربردهای متنوع دیگر را پوشش می‌دهد. صنعت فناوری درمان، جزو مستعدترین و پرظرفیت‌ترین حوزه‌ها برای ظهور استارتاپ‌ها و جذب سرمایه‌های کلان است.

Biomarker

  • موسس: گرت رولند
  • مبلغ جذب سرمایه: نامشخص
  • خدمات: ارائه پیشنهادات درمانی مخصوص به ازای هر کاربر

با استفاده از Biomarker کاربران می‌توانند سلامتی خود را در زمانی کوتاه ارتقا دهند و به ابزارها و مکمل‌های بهداشتی و درمانی دسترسی داشته باشند. آنها علائم و وضعیت جسمانی خود را به شکلی ساده ثبت می‌کنند و نسبت به مناسب‌ترین مکمل‌های غذایی که به طور خاص با بدن و شرایط فیزیکی آنها سازگاری دارد آشنا می‌شوند. بایومارکر واکنش و بازخورد کاربران به مکمل‌ها را رصد کرده و با جمع‌آوری گستردهٔ اطلاعات، میزان کیفیت داروها و مکمل‌ها را به شکلی دقیق‌ و موشکافانه ارزیابی می‌کند.

Nurx

  • بنیانگذاران: هانس گانگِسکار و دکتر ادوارد اِنگِسیث
  • مبلغ جذب سرمایه: ۴۱/۴ میلیون دلار
  • خدمات: افزایش دسترسی به دارو و خدمات آزمایشگاهی و غربالگری

نورکس با ارائه یک اپلیکیشن ساده و فوق‌العاده کاربردی، خودش را به عنوان یکی از استارت‌ آپهای تأثیرگذار و پیشگامان این صنعت بر سر زبان‌ها انداخته است. با استفاده از این اپ، کاربران به آسانی به وسایل و خدمات کنترل بارداری دسترسی داشته، نسخه‌ بگیرند، داروهایشان را درب منزل دریافت کنند، به انواع و اقسام آزمایشات مثل STI، درمان مشکلات مقاربتی، از بارداری‌های ناخواسته جلوگیری کنند، داروهای پیشگیری از اچ‌آی‌وی یا HIV PREP بگیرند و همچنین تست HPV دهند.

عصر حاضر، عصر شکل‌گیری ابرکمپانی‌ها و دوران تکامل استارتاپهاست. دورانی که نه تنها شرکت‌های بزرگ بلکه هیچ یک از کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعهٔ جهان، تلاش می‌کنند تا با فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم و تبلیغات وسیع و سرمایه‌گذاری‌های کلان و جذب نیروهای متخصص، قوی‌ترین اکوسیستم‌ استارتاپی را ایجاد کنند و از قافلهٔ پرشتاب پیشرفت عقب نمانند. در این بین رقابت سرسختانه‌ای بین کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی برقرار است و برای کنجکاوی بیشتر، می‌توانید به مطلب خرید بیزنس در کانادا و برنامه های استارتاپی مراجعه بفرمایید.

امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

75237 – 021 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *