تحصیلی

شرایط و امکان تحصیل رایگان در آلمان برای خارجی ها

برخی از کشورهای پیشرفته حوزه اروپا نظیر آلمان به دلیل ارائه کرس‌‌های دانشگاهی رایگان و یا کم‌هزینه و امکان تحصیل رایگان، به مقصد رویایی و میعادگاه دانشجویان بین‌المللی برای ادامه تحصیل مبدل شده‌اند. برخلاف رویه دیگر کشورهای اروپایی در قبال شرایط تحصیل دانشجویان آسیایی، از سال ۲۰۱۴ تمامی دانشگاه‌های دولتی شانزده ایالت کشور آلمان با حذف الزام در پرداخت شهریه در مقطع کارشناسی، شرایط ویژه‌ای را برای دانشجویان بین‌المللی و تحصیل رایگان در آلمان رقم زده‌اند.

این بدین معنی است که دانشجویان بین‌المللی می‌توانند با پرداخت هزینه‌های اداری و اولیه ثبت‌نام که معادل ۲۰۰ تا ۴۰۰ یورو در هر ترم می‌شود، به تحصیل در آلمان به صورت رایگان بپردازند. البته باید خاطر نشان کنیم که قرار نیست این شرایط تا ابد اجرا شود. از پاییز سال ۲۰۱۷ بخش جنوب غربی ایالت Württemberg Baden اشتوتگارت و  ایالت بایرن Bayern دوباره الزام پرداخت شهریه برای دانشجویان غیر اروپایی را به اجرا در آورده‌اند. این مسئله ممکن است در آینده‌ای نزدیک در دیگر ایالات آلمان نیز اجرایی شود، بدین خاطر بهتر است پیش از تغییر شرایط دست به کار شوید و برای تحصیل رایگان و مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل اقدام کنید.

براساس آمار جهانی، کشور آلمان بعد از آمریکا، انگلیس و استرالیا محبوب‌ترین مقصد تحصیلی برای دانشجویان بین‌المللی است، اما در ایران، همچنان تحصیل رایگان در کشور آلمان چشم‌انداز دست یافتنی، جذاب و انتخاب اول بسیاری از دانشجویان ایرانی می‌باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا به توضیح جزییات و شرایط لازم برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آلمان و تحصیل در آلمان به صورت رایگان در بپردازیم:

شرایط تحصیل رایگان در آلمان (مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری)

اگر شما هم به دنبال دانستن شرایط لازم برای تحصیل رایگان در آلمان به زبان ساده هستید، فقط کافیست به دقت مراحل پیش رو را از نظر بگذرانید تا بتوانید با کسب اطلاعات و آماده‌سازی شرایط و مدارک لازم به رویای تحصیل در کشور مدرن و پیشرفته آلمان تحقق بخشید:

۱- انتخاب دانشگاه در آلمان

اگر تصمیم به تحصیل رایگان در آلمان گرفته‌اید، اولین گام انتخاب رشته تحصیلی و دانشگاه مناسب است. شما می‌توانید با رجوع به مرکز داده خدمات آکادمیک آلمان (DAAD) به جستجو در میان ۱۷٫۰۰۰ رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی بپردازید که از این تعداد ۸۸ رشته به انگلیسی ارائه می‌گردد! یکی از حقایقی که باید از همان ابتدا آن را بپذیرید اینست که فرصت تحصیل رایگان در آلمان به زبان انگلیسی آن هم در مقطع کارشناسی بسیار محدود است، البته برخی از کرس‌ها به هر دو زبان تدریس می‌شوند که به طور معمول ( دو تا چهار ترم اول به زبان انگلیسی است و در ادامه به آلمانی تغییر می‌یابد).

شما می‌توانید با رجوع به مطلب برترین دانشگاه‌های آلمان در سال ۲۰۱۹ اطلاعات کاملی از برترین دانشگاه‌های رایگان آلمان و یا لیست دانشگاه‌‌های انگلیسی زبان را بررسی کنید. البته انتخاب دانشگاه به تنهایی کفایت نمی‌کند، بلکه میبایست به رشته‌های قابل ارائه، محتوای دوره‌ها و جزییاتی از این قبیل اشراف پیدا کنید. شما همچنین باید شهر و موقعیت مکانی دانشگاه را نیز در نظر بگیرید، برای مثال می‌توانید برای تحصیل دانشگاهی در پایتخت مدرن و با حال برلین انتخاب کنید و یا به تحصیل و زندگی با فرهنگ سنتی باواریان شهر مونیخ فکر کنید، در میان برج‌های سر به فلک کشیده تجاری فرانکفورت قدم زده و به فکر پاس کردن دروس باشید و یا اینکه شهری دانشجویی و آرامتر مثل گوتینگن را برای تحصیل انتخاب کنید.

۲- موارد مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاه‌های رایگان آلمان

چنانچه بخواهید به عنوان یک دانشجوی بین‌المللی آسیایی (بدون تابعیت حوزه شینگن و کشورهای اروپایی) به تحصیل رایگان بپردازید، نخست مستلزم چک کردن و اعتبارسنجی مدارک تحصیلی پیشین خود با دانشگاه آلمانی مدنظرتان هستید. هرگونه مدارک تحصیلی کشور مبدا (ایران) میبایست برای مقایسه، واجد شرایط بودن و سنجش اعتبار مدارک به زبان آلمانی ترجمه و به دانشگاه آلمانی ارسال شود.

در غیر اینصورت امکان سنجش و شناسایی مدارک توسط دانشگاه مورد نظر وجود نداشته و شرایط مورد نیاز اولیه احراز نمی‌گردد. برای تحصیل رایگان در آلمان میبایست واجد شرایط برای تحصیلات عالیه دانشگاهی باشید که در اصطلاح آلمانی شرایط شما قابل استناد و شناسایی با استاندارد‌ دانشگاه‌های آلمان HZB(Hochschulzugangsberechtigung ) باشد. در برخی مواقع مدارک فرد پس از ارزیابی و سنجش اعتبار، معادل با استانداردهای دانشگاه‌های آلمان نبوده و فرد متقاضی تحصیل رایگان  را در همان شروع کار با مشکل مواجه می‌سازد.

اما در صورت مواجه شدن با چنین موردی نگران نباشید، دانشگاه‌های آلمان برای این مشکل راه حلی به نام Studienkolleg را بر سر راه متقاضیان تحصیل رایگان  قرار داده‌ است. در حالی که تعداد زیادی از دانشجویان بین‌المللی و متقاضیان تحصیل رایگان در آلمان از کرس  Studienkolleg به عنوان وقت تلف کردن و قانونی بی مورد یاد می‌کنند، گذراندن این دوره برای ادامه مسیر تحصیلی و موفقیت دانشجویان بین‌المللی در دانشگاه‌های آلمان تاثیر به سزایی دارد. دوره Studienkolleg برای آماده سازی آن دسته از دانشجویان مقطع کارشناسی و رشته‌های مرتبط با پزشکی است که قصد تحصیل رایگان در آلمان را دارند اما مدارک تحصیلی آنها بر طبق معیار و ضوابط سیستم آموزشی کشور آلمان، فاقد اعتبار کافی است.

به بیانی دیگر برای تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی میبایست حداقل به اندازه ۴۰ واحد درسی سابقه تحصیل در یکی از دانشگاه‌های ایران را داشته باشید، در غیر اینصورت چنانچه پس از دوران متوسطه تحصیلات خود را ادامه نداده‌اید، مشمول این طرح می‌شوید. معمولا این دوره معادل چهار ترم و یا یک دوره تحصیلی کامل است و با تعلیم مهارت‌ها و اطلاعات مرتبط با رشته تحصیلی فرد، موجب هموار کردن راه و آماده‌سازی دانشجو برای تحصیل رایگان در دانشگاه‌های آلمان می‌گردد. عموما دانشجو براساس رشته تحصیلی‌اش ملزم به گذراندن یکی از دوره‌های Studienkolleg زیر می‌باشد:

  • T-Kurs: German, Mathematics, Physics, Chemistry and Informatics
  • M-Kurs: German, Mathematics, Physics, Chemistry and Biology
  • W-Kurs: German, Mathematics, Economics, Business and Sociology
  • G-Kurs: German, History, German Literature, Sociology and Statistics
  • S-Kurs: for language degrees

پس از طی کردن این دوره، دانشجو ملزم به انجام امتحان ورودی دانشگاه به نام (Feststellungsprüfung ) نیز می‌باشد. همانطور که می‌بینید، کلاس‌های زبان آلمانی جزو اولویت‌های دوره‌های Studienkolleg بوده و صرف نظر از رشته تحصیلی دانشگاهی شما، دانستن زبان آلمانی در سطح آکادمیک به قول معروف از نان شب نیز واجب‌تر است. با مشاوره کارشناسان مجرب دپارتمان تحصیلی گروه شرکت‌های نیلگام می‌توانید به راحتی از موقعیت و شرایط تحصیل در آلمان باخبر شده و برای آینده تحصیلی خود در آلمان تصمیم‌گیری کنید. مشاوره تحصیل در آلمان۰۲۱-۷۵۲۳۷

۳- داشتن مدرک و مهارت زبان آلمانی و انگلیسی

برای تحصیل رایگان در آلمان در مقطع لیسانس، پیش نیاز تحصیل در اکثر دانشگاه‌های دولتی آلمان، زبان آلمانی است و در برخی از رشته‌ها در مقطع فوق لیسانس و دکترا ، تحصیل رایگان به زبان انگلیسی نیز ممکن خواهد بود.

بر طبق آخرین اطلاعات، حداقل مدرک زبان آلمانی مورد نیاز و مورد تایید سفارت برای تحصیل رایگان در کشور آلمان سطح B2 است، اما به هر حال دانشجویان بین‌المللی میبایست برای اثبات این مدعا که مهارت کافی و لازم برای گذراندن دروس به زبان آلمانی را دارند یکی از دو تست اصلی مورد تایید دانشگاه‌های آلمان را نیز با موفقیت بگذرانند: آزمون the Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang یا همان به اختصار DSH که به معنی امتحان ورودی زبان آلمانی برای دانشگاه است و یا TestDaF  (Test Deutsch als Fremdspracheکه به معنی آزمون زبان آلمانی به عنوان زبان خارجی است. آزمون DSH تنها در خاک کشور آلمان و در دانشگاه‌های مختلف آلمان انجام می‌پذیرد، در حالی که آزمون TestDaf در مراکز مختلف در بیش از ۹۰ کشور دنیا برگزار می‌شود. هر دوی این دو آزمون توسط اکثر دانشگاه‌های آلمان جهت تحصیل رایگان  مورد قبول است.

بنابراین پیشنهاد می‌شود حداقل از ۶ ماه قبل از آماده سازی برای تحصیل، نسبت به فراگیری زبان آلمانی در خاک ایران اقدام نمایید. البته همان طور که در نوشتار برترین دانشگاه‌های آلمان در سال ۲۰۱۹ به این موضوع اشاره کردیم، با توجه به استقبال دانشجویان بین‌المللی از طرح تحصیل رایگان، برخی از دوره‌های تحصیلی در مقاطع تکمیلی و دکتری به هر دو زبان آلمانی و انگلیسی ارائه می‌شوند که با در نظر گرفتن این مورد، داشتن مدرک زبان انگلیسی آیلتس و تافل با نمره ۶ و ۶٫۵ نیز برای شما یک مزیت محسوب شده و به امور تحصیلی‌تان سرعت خواهد بخشید.

۴- اثبات تمکن مالی

طبق قانون و مقررات کشور آلمان، دانشجویان آسیایی میبایست برای دوران اقامت و تحصیل رایگان خود در آلمان از تمکن مالی مناسبی برخوردار باشند. بدین جهت بر طبق آمار سازمان وام و بورسیه تحصیلی دانشگاه‌های آلمان (Bundesausbildungsförderungsgesetz) یا به طور اختصاری BAföG، هر دانشجوی بین‌المللی ملزم به داشتن حداقل هزینه ماهانه ۷۲۰ یورو و یا ۸٫۶۴۰ یورو برای سال اول تحصیلی خود است تا با این مبلغ هزینه‌های زندگی خود را در کشور آلمان پوشش دهد.

البته این مبلغ نسبت به سبک زندگی دانشجو و شهر تحصیلی فرد متغیر است. بر طبق آمار هزینه‌های زندگی Mercer، شهر مونیخ گران‌ترین شهر از لحاظ هزینه زندگی دانشجویی بوده و به ترتیب فرانکفورت و برلین در رده‌های بعدی قرار دارند. به بیانی دیگر تمام دانشجویانی که ملیتی غیر اروپایی دارند و یا تابع کشورهای حوزه شینگن نیستند، برای تحصیل رایگان در آلمان و ورود به خاک این کشور، ملزم به ارائه منابع مالی و اثبات تمکن مالی خود به سفارت آلمان (Finanzierungsnachweis) و دریافت ویزای شینگن هستند. شما می‌توانید به چندین روش مختلف، تمکن مالی خود را برای پوشش هزینه‌های زندگی و تحصیل  اثبات کنید:

  • سپرده گذاری ارزی با نام blocked account و یا Sperrkonto در یک حساب بانکی آلمانی مانند Deutsche Bank و Fintiba با مبلغ ذکر شده در بالا برای سال اول تحصیلی
  • ارائه مدارک بانکی و اسنادی از میزان درآمد و دارایی‌های مالی والدین برای پشتیبانی مالی از دانشجو به هنگام تحصیل
  • ارائه جایزه بورسیه تحصیلی معتبر و قابل استناد در آلمان
  • تضمین یا وام بانکی معتبر
  • تضمین پشتیبانی مالی کامل دانشجو در حین تحصیل توسط فردی با اقامت دائم در آلمان

نکته: با توجه به سرویس ندادن فعلی بانک Deutsche Bank به ایرانیان عزیز و هزینه جانبی ۵۰ یورو برای تبدیل حساب بانکی معمولی به سپرده‌گذاری  blocked account در این بانک‌ها، عموما دانشجویان ایرانی نسبت به باز کردن حساب و استفاده از خدمات بانک sparkasse اقدام می‌نمایند. به دلیل نبود امکان دسترسی به خدمات بانکی آلمان از ایران، عمدتا متقاضیان تحصیل رایگان در آلمان تنها ملزم به رسیدگی به حساب بانکی ایرانی خود بر طبق درخواست سفارت آلمان و آماده کردن معادل مبلغ ذکر شده برای سال تحصیلی خود در آلمان می‌باشند.

مبلغ ۸٫۶۴۰ یورو به عنوان هزینه زندگی فرد میبایست هرساله به حساب دانشجوی تحصیل رایگان در آلمان شارژ شود و تنها در اینصورت کارت اقامت فرد دانشجو برای یکسال دیگر تمدید خواهد شد. همچنین قانون حساب بانکی بلاک اکانت برحسب صلاحدید آفیسر پرونده و قوانین استان مورد نظر آلمانی متغیر بوده و در برخی مواقع الزام برای اجرای آن وجود ندارد.

۵- درخواست پذیرش دانشگاه

براساس آمار وبسایت studying in Germany قریب به ۳۵ درصد از دانشجویان بین‌المللی برای تحصیل رایگان در آلمان در مقطع لیسانس اقدام به دریافت پذیرش دانشگاه می‌کنند. به طور معمول، پذیرش دانشگاه‌های آلمان دو بار در سال است، تحصیل رایگان می‌تواند در ترم زمستان یا تابستان استارت بخورد. ترم تابستان در دانشگاه‌های علوم و تحقیقات از ماه مارچ تا آگوست (اسفند تا مرداد)  و در دیگر دانشگاه‌ها از ماه آپریل تا سپتامبر (فروردین تا شهریور) است؛ و همچنین ترم تحصیلی زمستان به ترتیب از ماه سپتامبر تا فوریه (شهریور تا بهمن)  و اکتبر تا ماه مارچ (مهر تا اسفند) است.

عموما، فرم‌های درخواست پذیرش ثبت‌نام زمستان میبایست تا پیش از ۱۵ جولای (تیرماه) انجام پذیرد و برای درخواست‌های ثبت‌نام تابستان تا ۱۵ ژانویه (دی ماه) اقدام شود. پیشنهاد می‌شود که فرم درخواست پذیرش و مدارک تحصیلی حداقل ۶ هفته قبل از ضرب‌العجل اعلام شده در وبسایت دانشگاه مورد نظر ارسال گردد تا در صورت نیاز به تکمیل و یا اضافه کردن مدارک و اطلاعات، زمان کافی وجود داشته باشد. پس از ارسال مدارک به دانشگاه مورد نظر در آلمان، یک تا دو ماه پس از ضرب‌العجل تعیین شده، نامه تایید یا رد درخواست توسط فرد دریافت گردد.  موارد مورد نیاز برای دریافت پذیرش دانشگاه‌های آلمان و تحصیل رایگان در آلمان به طور معمول به شرح زیر است:

  • کپی برابر اصل آخرین مدرک تحصیلی، دیپلم و دیگر مدارک و مهارت‌های مرتبط
  • ترجمه آلمانی ریز نمرات و دوره‌های تحصیلی
  • عکس در قطع پاسپورت
  • کپی پاسپورت ( که شامل صفحه اطلاعات شخصی و صفحه اصلی همراه با عکس می‌شود)
  • مدارک مهارت زبان آلمانی حداقل سطح B2 و یا مدرک آزمون‌های ورودی زبان آنلاین و مورد تایید دانشگاه

با توجه به امتیاز قابل توجه تحصیل رایگان در آلمان، رقابت بسیار زیادی در بین دانشجویان بین‌المللی بر سر تصاحب موقعیت تحصیل در یکی از دانشگاه‌ها وجود دارد. می‌توان گفت که با در نظر گرفتن این موضوع پروسه دریافت پذیرش دانشگاه و ویزای تحصیلی از سفارت آلمان مستلزم دقت فراوانی بوده و بالطبع کاری زمان‌بر، طاقت فرسا و حساس است.

از این رو پیشنهاد می‌شود به منظور بالا بردن درصد موفقیت پرونده تحصیلی خود و تحقق تحصیل رایگان در آلمان، با استفاده از سیستم ارزیابی تحصیلی و مشاوره کارشناسان مجرب دپارتمان تحصیلی نیلگام، با اطمینان در این راه قدم بگذارید.

۶- اخذ بیمه سلامت آلمان

در صورت دریافت پذیرش دانشگاه و ویزای تحصیلی آلمان، میبایست پیش از عزیمت به این کشور و برای مدت زمان اقامت خود به جهت تحصیل رایگان در آلمان، از بیمه سلامت برخوردار باشید. شما ملزم به داشتن بیمه مذکور قبل از ثبت‌نام در دانشگاه آلمان، دریافت ویزای تحصیلی و یا مجوزاقامت هستید. از آنجایی که بیمه‌های سلامت ایران در خاک آلمان مورد تایید واقع نمی‌شود، شما میبایست برای هر ماه مبلغی از ۸۰ یورو تا ۱۶۰ یورو برای پوشش هزینه‌های بیمه پرداخت کنید.

در صورتی که سن شما بیشتر از ۳۰ سال باشد هزینه بیمه سلامت‌تان بالطبع بیشتر خواهد شد و چنانچه به هنگام شروع دوره تحصیلی بیش از ۲۹ سال سن داشته باشید و یا برای بیش از ۱۴ ترم مشغول تحصیل باشید، تنها قادر به دریافت بیمه خصوصی هستید. لازم به ذکر است که شرکت‌های ارائه دهنده خدمات قانونی و دولتی بیمه (Krankenkassen ) نظیر AOK Baden Württemberg، Barmer GEK و بسیاری از شرکت‌های دیگر، خدماتی نظیر توانبخشی، مراقبت سرپایی و بستری در بیمارستان را شامل می‌شوند.

۷-  دریافت ویزای تحصیلی

شاید بتوان از این مرحله به عنوان سخت‌ترین قسمت پروسه تحصیل در آلمان نام برد. براساس قوانین کشور آلمان، به غیر از دانشجویان کشورهای حوزه اتحادیه اروپا و شنگن، دانشجویان و متقاضیان تحصیل دیگر کشورها مستلزم دریافت ویزای تحصیلی یا همان ویزای شینگن تایپ D هستند. با توجه به حجم بالای درخواست‌های دریافتی توسط سفارت آلمان در ایران، به دلیل زمان‌بر بودن فرآیند رسیدگی به پرونده‌ها و سختگیری‌های کم و بیش آفیسر پرونده ویزای شینگن آلمان، متاسفانه پروسه دریافت ویزای تحصیلی بین ۱ تا یکسال و نیم به طول میانجامد.

به دلیل شلوغی سفارت آلمان در طول سال و رعایت نکردن برخی از جزییات و یا تکمیل نبودن مدارک افراد، در عین ناباوری بسیاری از پرونده‌های متقاضیان تحصیل در آلمان و ویزای شینگن ریجکت می‌شود. از این رو می‌توانید برای اطمینان از صحت پرونده و مدارک مورد نیاز تحصیل رایگان در آلمان و اجتناب از وقوع موارد ناگواری نظیر ریجکت شدن ویزای تحصیلی آلمان، با عقد قرارداد با مجموعه شرکت‌های نیلگام و پرداخت ۴ میلیون تومان از صفر تا صد پروسه تکمیل مدارک، دریافت پذیرش و اخذ ویزای تحصیلی از سفارت آلمان، با خدمات حرفه‌ای و منحصر به فرد کارشناسان اجرایی دپارتمان مهاجرت تحصیلی هلدینگ نیلگام همراه باشید.

۸- تعیین محل اقامت در آلمان

چنانچه از مراحل انتخاب رشته تحصیلی و دانشگاه، پذیرش و اخذ ویزای تحصیلی به سلامت و موفقیت گذر کرده‌اید، دیگر بدون شک نوبت به مرحله جستجو و انتخاب محل اقامت برای تحصیل در آلمان رسیده است. از آنجایی‌که دانشگاه‌های آلمان عموما محل اسکان یا همان خوابگاه به دانشجویان نام‌نویسی شده تحصیل رایگان در آلمان ارائه می‌دهند، اجاره خانه تنها گزینه پیش روی شما نیست، از این رو می‌توانید با توجه به پیچیدگی شرایط اخذ ویزای تحصیلی و رزرو خوابگاه دانشجویان ایرانی متقاضی تحصیل رایگان در آلمان، پس از گذراندن اولین ترم تحصیلی خود در دانشگاه‌های آلمان، نسبت به رزرو خوابگاه دانشجویی به عنوان محل اسکان اقدام کنید.

میزان هزینه‌ای که میبایست برای اجاره بها تخصیص دهید ارتباط مستقیمی با شهری که دانشگاه‌تان در آن واقع شده است دارد، در شهرهای بزرگ بخش غربی آلمان نظیر دوسلدورف و کلن و شهرهای به نسبت کوچک‌تر و دانشجو محور نظیر هایدلبرگ و فرایبورگ، اجاره بها برای دانشجویان خارجی کمی بیشتر از بخش شرقی آلمان نظیر برلین است.

البته باید اذعان داشت که محل اسکان و زندگی دانشجو جزو موارد مهم و حیاتی تحصیل در  کشور آلمان محسوب می‌شود، بنابر این زمانی که به دنبال محل اقامت در کشور آلمان هستید میبایست تمام گزینه‌های موجود (خوابگاه دانشجویی، خانه اشتراکی و یا آپارتمان) را در نظر بگیرید. چنانچه آپارتمانی را به طور مستقل اجاره کنید، در واقع دست روی گران‌ترین گزینه گذاشته‌اید که برای شما به طور تقریبی ماهانه ۳۵۰ تا ۴۰۰ یورو (معادل ۳۸۶ تا ۴۴۱ دلار) هزینه خواهد داشت. اما خانه اشتراکی (WG) که از محبوبیت بالایی نزد دانشجویان بین‌المللی برخوردار است گزینه ارزان‌تری بوده و در حدود ۲۸۰ یورو ( ۳۰۹ دلار) هزینه دارد، ارزان‌ترین گزینه هم خوابگاه یا همان اقامتگاه دانشجویی دولتی است که تحت اختیار سازمان Studentenwerk  قرار دارد و اجاره بهای آن در حدود ۲۴۰ یورو (۲۶۵ دلار)  در ماه برای شما آب می‌خورد.

اگر پیدا کردن گزینه مناسب اسکان برای شما کار سختی است، می‌توانید از گزینه‌هایی نظیر متل و خوابگاه‌های شبانه‌روزی و موقت (hostels) نیز استفاده کنید. بر طبق اطلاعات وب‌سایت Deutsches Studentenwerk ، قریب به ۱۰ درصد متقاضیان تحصیل رایگان در خوابگاه‌های دانشجویی اقامت دارند، ۲۹ درصد از دانشجویان در آپارتمانی اشتراکی زندگی می‌کنند، ۱۷ درصد به تنهایی و مستقل  و ۲۰ درصد نیز به همراه یک پارتنر در آپارتمان و یا خانه زندگی می‌کنند. زمانی که موفق به پیدا کردن محل مناسب و دائم برای اقامت شدید، دیگر باید خود را کم کم آماده شروع کلاس‌ها و تحصیل رایگان در آلمان کنید، اما میبایست پیش از آن در دفتر ثبت‌نام ساکنین (Einwohnermeldeamt) و یا دفتر افراد مقیم (Bürgeramt) ثبت‌نام کنید.

۹- ثبت‌نام در دانشگاه

فرآیند ثبت‌نام متقاضی را به دانشجو تبدیل می‌کند. شما میبایست پیش از آغاز دوره تحصیلی و استفاده از تجهیزات دانشگاه نظیر کتابخانه ثبت‌نام خود را انجام دهید. البته قبل از شروع هر ترم نیز ملزم به ثبت‌نام مجدد هستید، انجام این پروسه معمولا به نسبت دانشگاه بین ۱۵۰ تا ۲۵۰ یورو (۱۶۵ تا ۲۷۵ دلار) برای شما هزینه در بر خواهد داشت. حتی احتمال دارد که ملزم به پرداخت هزینه‌ای مجزا در حدود ۱۰۰ یورو (۱۱۰ دلار) به عنوان بلیط ترم (Semesterticket) شوید که شامل هزینه‌های حمل و نقل عمومی برای ۶ ماه می‌شود. بر طبق مقررات دانشگاه‌های آلمان ، شما می‌توانید برای ثبت‌نام به صورت حضوری، از طریق ایمیل و یا پست کردن مدارک مورد نیاز دانشگاه قبل از ضرب‌العجل اعلام شده اقدام کنید تا پس از تایید و کسب پذیرش از دانشگاه، امکان تحصیل رایگان را داشته باشید. عموما مدارک مورد نیاز برای ثبت‌نام در دانشگاه به شرح زیر است:

  • پاسپورت به همراه ویزای شنگن تحصیلی و یا مجوز اقامت
  • عکس ۴٫۵×۳٫۵ در قطع پاسپورت
  • فرم تکمیل شده ثبت‌نام
  • اصل آخرین مدارک تحصیلی و یا ترجمه آلمانی کپی برابر اصل آنها (برای اثبات داشتن مجوز ورود به دانشگاه)
  • برگه تاییدیه پذیرش
  • مدرک زبان آلمانی با سطح حداقل B2 و یا معادل انگلیسی ۶-۶٫۵
  • مدارک بیمه سلامت قانونی و دولتی در آلمان
  • رسید پرداخت هزینه ترم

با تکمیل فرآیند ثبت‌نام شما برگه‌ای دریافت خواهید کرد که شما را مجاز به دریافت مجوز اقامت (residence permit) ، ثبت‌نام در کلاس‌ها و تحصیل  می‌نماید. اما باز هم نکاتی مهم در مورد دانشجویان خارجی تحصیل رایگان در آلمان باقی مانده که با هم به مرور آنها می‌پردازیم:

  • حداکثر سن متقاضی تحصیل رایگان در مقاطع کارشناسی و ارشد در آلمان به ترتیب ۲۵ و ۳۰ سال است و معدل قابل قبول یکسال تحصیلی دانشجو در دانشگاه‌های ایران برای دریافت پذیرش دانشگاه‌های آلمان، حداقل ۱۴ است.
  • در صورتی که حداقل یکسال در دانشگاه ایران تحصیل کرده باشید، مجاز به ادامه تحصیل رایگان در آلمان در مقطع کارشناسی هستید، در غیر این‌صورت پیش از ورود به دانشگاه، ملزم به گذراندن دوره یکساله کالج می‌باشید.
  • عموما دروس در مقاطع مختلف دانشگاه‌های دولتی به زبان آلمانی تدریس می‌شوند و داشتن مدرک زبان معتبر آلمانی

سطح B2

  • از واجبات تحصیل رایگان  است.
  • گذراندن مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های آلمان عموما ۳ سال تحصیلی زمان خواهد برد و دانشجویان مقاطع تحصیلی کارشناسی، ارشد و دکتری در حین تحصیل در آلمان مجاز به انجام

کار دانشجویی در آلمان به صورت پاره‌وقت نیز هستند.

  • لازم به ذکر است که دانشجویان خارجی بعد از اتمام تحصیل در مقطع مورد نظر خود در آلمان برای ۱۸ ماه فرصت خواهند داشت تا کار مرتبط با رشته خود را پیدا کنند، در صورت موفقیت و مشغول شدن به کار، پس از گذشت دو سال امکان اخذ اقامت دائم آلمان و دریافت تابعیت این کشور برای ایشان وجود خواهد داشت.
  • در صورتی که با زبان آلمانی مشکل دارید و دارای مهارت کافی و آکادمیک برای پاس کردن دروس به این زبان نیستید، نیاز به انتخاب دانشگاه‌های انگلیسی زبان آلمان که عمدتا خصوصی نیز هستند پیدا خواهید کرد.
  • فاصله یا گپ تحصیلی بیش از ۲ تا ۳ سال محل شک و ارعاب برای دانشگاه‌آلمان محسوب شده و فرد متقاضی را از تحصیل رایگان بی نصیب می‌کند.

از این رو می‌توان اینطور گفت که با وجود مواردی نظیر گپ تحصیلی، سن بالا، معدل پایین، نداشتن مهارت کافی در زبان آلمانی، رشته تحصیلی خاص و یا مواردی از این قبیل، فرد متقاضی تحصیل رایگان در کشور آلمان واجد شرایط پذیرش دانشگاه‌های دولتی و ویزای تحصیلی از سفارت این کشور نخواهد بود و الزام به استفاده از گزینه دیگری دارد. گروه شرکت‌های نیلگام با سالها تجربه موفق در زمینه امور مهاجرت تحصیلی دانشجویان ایرانی به کشور آلمان پکیج پذیرش فوری و ویزای تضمینی آلمان را برای عزیزان ایرانی در نظر گرفته است تا در صورت نداشتن هر یک از شروط لازم و نامبرده برای دریافت پذیرش دانشگاه‌های دولتی و تحصیل رایگان در آلمان، با استفاده از این بسته خدماتی و پرداخت ۵۰۰۰ یورو با اطمینان نسبت به ادامه تحصیل در برترین دانشگاه‌های خصوصی آلمان اقدام کنند.

حداقل شهریه دانشگاه‌های خصوصی آلمان به طور سالانه ۹۰۰۰ بوده و دانشجو می‌تواند به راحتی با برخورداری از آیلتس و تافل نمره ۵ و ۵٫۵ به زبان انگلیسی به تحصیل خود در آلمان ادامه دهد. برای استفاده از پکیج طلایی پذیرش تحصیلی گروه شرکت‌های نیلگام تنها کافیست با کارشناسان مجرب دپارتمان تحصیلی هلدینگ نیلگام تماس گرفته و با عقد قرارداد و پرداخت نصف مبلغ قرارداد نسبت به دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی آلمان به صورت تضمینی توسط گروه شرکت‌های نیلگام اقدام نمایید. تضمینی بودن این بسته خدماتی گروه شرکت‌های نیلگام به منزله اینست که درصورتی که ویزای تحصیلی فرد متقاضی تحصیل در آلمان در زمان مشخص و اعلام شده توسط سفارت Pass یا تایید نشود کل هزینه قرارداد به فرد متقاضی مسترد خواهد شد.

مشاوره جهت تحصیل در آلمان۰۲۱-۷۵۲۳۷

امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

75237 – 021 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *