تحصیل در کانادا – دانشجویی
هر آنچه نیاز است در مورد تحصیل در کانادا – دانشجویی بدانید را در این صفحه مشاهده می کنید. در صورت نیاز به مشاوره اختصاصی می توانید با رزرو وقت مشاوره از راهنمایی های مشاوران تخصصی ما استفاده نمایید.
- مدرک زبان : انگلیسی، فرانسوی
- کشور مقصد : کانادا
- نوع خدمات : پذیرش تحصیلی
- مقاطع : کارشناسی، ارشد
با تکمیل فرم ارزیابی علاوه بر دریافت کد تخفیف، به مشاوران ما در ارائه راهنمایی دقیق تر و کامل تر کمک خواهید کرد.
این محصول دارای پیکج تضمینی (برگشت کامل وجه) می باشد.
معرفی
بر اساس جدیدترین ردهبندی دانشگاههای جهان که هر ساله توسط نشریه معتبر تایمز منتشر میشود، بیش از ۵ دانشگاه کانادایی را میتوان در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان دید که خود موید سیستم آموزشی به روز و منطبق بر بالاترین استانداردهای جهانی است. بنابراین بسیار منطقی بهنظر میرسد متقاضیان زیادی از سرتاسر جهان برای تحصیل در کانادا اقدام کنند و این روش را برای ادامه زندگی در این کشور انتخاب نمایند. دانشگاههای معروفی همچون تورنتو، مونترال، مکمستر، مکگیل و بریتیشکلمبیا تنها بخشی از دانشگاههای معتبر و بینالمللی کشور کانادا هستند که هر ساله در لیست بهترین دانشگاههای جهان قرار میگیرند. اما حتی در سایر شهرها و استانهای دیگر کانادا که نسبتا نزد ایرانیان شناخته شده نیستند نیز میتوان دانشگاهها و موسسات آموزشی تراز اولی را جستجو کرد که از لحاظ استاندارد، کیفیت آموزشی و اعتبار مدارک دانشگاهی فرسنگها با دانشگاهها و موسسات ایرانی فاصله دارند!
معرفی فرصت های تحصیل در کانادا بصورت دانشجویی
بر اساس آمار اخیر سازمان کالجها و موسسات آموزش عالی کانادا موسوم به CICAN در سال 2019، در حدود 134 کالج و دانشگاه در این کشور دایر است و در مجموع بیش از ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دانشجوی بینالمللی در این موسسات مشغول به تحصیل هستند.
عموما برای تحصیل در هر یک از این موسسات علمی- آموزشی دو مرحله اصلی دریافت پذیرش تحصیلی و اخذ ویزای تحصیلی کانادا باید طی شود.
مراحلی که نیازمند دقت فراوان و آمادهسازی مدارک هویتی، تحصیلی و مالی مختلف بوده و از جزئیات فراوانی در تمامی مراحل پروسه دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا برخوردار است.در این مطلب با شرایط اخذ پذیرش تحصیلی کانادا در مقاطع مختلف آشنا میشویم.
مقاطع تحصیلی در کانادا جهت ادامه تحصیل در دانشگاه
مقاطع تحصیلی در کانادا همچون بسیاری دیگر از کشورهای جهان به دو بخش اصلی مقاطع پیش از دانشگاه کانادا نظیر دبستان، راهنمایی و دبیرستان، پس از دوره متوسطه (post- secondary) و مقاطع دانشگاهی تقسیمبندی میشود.
در میان مقاطع پیش از دانشگاه و مقاطع دانشگاهی کارشناسی، ارشد و دکترا که برای بسیاری از دانشجویان ایرانی شناختهشده است، مقطع پس از دوره متوسطه و یا همان post-secondary کمی ناشناخته است که اغلب توسط موسسات آموزشی و کالجهای کانادا مدیریت میشود.
این مقطع به طور تقریبی معادل با مدرک کاردانی و فنی و حرفهای در ایران بوده، دارای دو ترم تحصیلی ودورههای تابستانی در سال است و آموزشگاهها و کالجهای این کشور مجاز به ارائه انواع دیپلم، درجه و یا گواهینامه معتبر به فارغالتحصیلان این مقطع هستند.
در ادامه این نوشتار قصد داریم تا به جزئیات بیشتری از مقاطع تحصیلی در دانشگاههای کانادا پرداخته و در مورد نحوه اخذ پذیرش تحصیلی در این مقاطع تحصیلی صحبت کنیم.
دوره کالج در کانادا
یکی از مقبولترین مقاطع تحصیلی در کانادا دوره کالج است. دورههایی که عموما بر تقویت مهارتهای کاربردی با هدف تربیت نیروی متخصص برای بازار کار در این کشور متمرکز شدهاند و عموما متقاضیان داخلی و بینالمللی به شرکت در این دورهها تمایل زیادی نشان میدهند.
اگرچه اخذ پذیرش تحصیلی برای شرکت در دورههای کالج در کانادا چندان دشوار نیست، اما دریافت ویزای تحصیلی برای این دورهها نسبت به دورههای دانشگاهی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا) کمی دشوارتر است.
عموما کالجها و موسسات آموزشی مورد تایید آموزش و پرورش کشور کانادا شامل انواع مختلف زیر میشوند:
- کالجهای استانی کاردانی Community
- کالجهای فنی و حرفهای، هنرهای زیبا و کاربردی
- موسسات فناوری و علوم
- کالجهای عمومی و فنی و حرفهای کبک (collèges d’enseignement général et professionnel in Quebec)
- کالجهای خصوصی حرفه و شغل Career Colleges
- کالجهای junior
این نوع از موسسات آموزشی عالی کانادا دارای رشتههای تحصیلی بسیار گسترده بوده و مجاز هستند تا در قالب دورههای 1 تا 3 ساله اغلب مدارک معادل تا سطح کارشناسی، کاردانی (associate degree)، دورههای آموزشی مهارت کاری، آمادهسازی امتحانات مجوزهای حرفهای، دورههای زبان انگلیسی و یا فرانسه و یا دو سال اول دوره کارشناسی را ارائه دهند .
عموما در صورتی که زیر 18 سال باشید میتوانید بدون ارائه مدرک زبان انگلیسی به ادامه تحصیل در یکی از کالجهای دارای مدرسه کانادا بپردازید، اما در صورتی که بالای 18سال باشید برای دریافت پذیرش کالج و ویزای کانادا مطمئنا به مدرک بینالمللی زبان نیاز پیدا خواهید کرد.
شما همچنین میتوانید با دریافت پذیرش کالج و ویزای تحصیلی کانادا تا حداکثر 20 ساعت در هفته به هنگام تحصیل کار کنید. برای ارزیابی شرایط شرکت در این دورهها میتوانید فرم ارزیابی تحصیلی را به شکل رایگان تکمیل نموده و یا با کارشناسان اجرایی پذیرش تحصیلی در مجموعه شرکتهای نیلگام تماس بگیرید.
دوره کارشناسی یا لیسانس در کانادا
پس از پایان دوره دبیرستان (۱۲ سال تحصیل در دوره ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان) متقاضیان ادامه تحصیل در کانادا میتوانند دوره کالج را شروع کنند و یا برای شرکت در دوره لیسانس در یکی از دانشگاههای این کشور اقدام نمایند.
دورههای کارشناسی در دانشگاههای کانادا عموما 3 یا چهار ساله است و در برخی مواقع متقاضیان مجبور به گذراندن دوره پیشدانشگاهی(در صورتیکه نیاز به گذراندن پیش نیاز درسی یا دورههای زبان وجود داشته باشد) هستند.
لازم به ذکر است که برای اخذ پذیرش تحصیلی مقطع لیسانس در کانادا داشتن مدرک دیپلم، مدرک زبان انگلیسی (یا در برخی استانها مدرک زبان فرانسوی)، ریز نمرات دورههای تحصیلی پیشین، اسکن پاسپورت، رزومه تحصیلی (CV) و پرداخت هزینه پذیرش یا همان Application fee الزامی است.
عموما بر اساس استان و دانشگاه مورد نظر در کانادا، دروس رشتههای کارشناسی در این کشور در دو تا 3 ترم تحصیلی در طول سال ارائه میشود؛ ترم اول تحصیلی از ماه سپتامبر (شهریور-مهر) تا دسامبر (آذر-دی)، ترم دوم از ماه ژانویه (دی-بهمن) تا آپریل(فروردین-اردیبهشت) و ترم سوم در کانادا در تمام طول تابستان برگزار میشود.
در کنار این موارد باید یه این موضوع اشاره کنیم که اخذ پذیرش از دانشگاههای معروف در شهرهای بزرگ کانادا سختتر بوده و علاوه بر شهریه بیشتر به نسبت دانشگاههای شهرهای کوچکتر کانادا، عموما مستلزم داشتن مواردی نظیر شرط معدل خوب (بالای نمره 15 ) نداشتن گپ یا همان وقفه تحصیلی بیش از 2 تا 3 سال و رزومه و سوابق تحصیلی موجه و مکفی است.
البته در کنار این موارد، متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی در کانادا باید به ددلاین و یا همان ضربالعجل دانشگاههای این کشور توجه کرده و به نسبت زمان تعیینشده توسط دانشگاه موردنظر خود، برای پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا اقدام کنند.
دوره کارشناسی ارشد یا مستر در کانادا
یکی دیگر از پرطرفدارترین مقاطع تحصیلی در کانادا، مقطع کارشناسی ارشد یا Master است. دوره فوق لیسانس در کانادا عموما ۱ تا ۲ سال بهطول خواهد انجامید و به دو دسته تحقیقاتی (Research-based) و واحدی (Course- based) تقسیمبندی میشود. البته در این میان برخی از رشتههای ترکیبی نیز در مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد.
بسیاری از رشتههای Research-based این امکان را به متقاضیان ادامه تحصیل در کانادا میدهند که پس از پایان دوره مستر، به شکل مستقیم دوره دکترا را آغاز کنند.
یکی از نکات قابل توجه در رابطه با مقطع تحصیلی ارشد در کانادا این است که به طور معمول شهریه دانشگاهی آن به نسبت مقطع کارشناسی کمتر بوده و به هنگام دریافت پذیرش تحصیلی تا 5 سال گپ تحصیلی نیز از نگاه دپارتمان پذیرش دانشگاه مربوطه قابل قبول خواهد بود.
اما در عین حال در اکثر مواقع برحسب قوانین پذیرش دانشگاه مربوطه در کانادا نمره مدرک زبان انگلیسی نباید کمتر از 6.5 باشد.
به طور کلی متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع ارشد دانشگاههای کانادا ملزم به ارائه مدارک زیر برای دریافت پذیرش تحصیلی هستند:
- مدرک کارشناسی
- فرم درخواست تکمیلشده
- رزومه تحصیلی
- انگیزشنامه
- حداقل 2 تا 3 توصیهنامه از اساتید دانشگاه
- حداقل معدل 15
- ریز نمرات و آخرین سوابق تحصیلی
- مدرک زبان معتبر آیلتس و تافل با حداقل نمره 6.5
- مقالات علمی و تحقیقی، سابقه کاری مرتبط
- پرداخت هزینه پذیرش تحصیلی
- ارائه مدارک آزمونهای بینالمللی GMAT و یا GRE برحسب رشته و قوانین دانشگاه
البته بدین خاطر که دانشگاهها، کالجها و موسسات آموزشی کشور کانادا به صورت استانی مدیریت میشوند دارای بودجهبندی و شرایط و قوانین متفاوتی نسبت به یکدیگر هستند. برهمین اساس بخشی از بودجه دانشگاهها توسط استان مربوطه و بخشی از آن توسط دولت فدرال تامین میشود.
موسسات آموزشی و دانشگاههای استان کبک از بیشترین میزان بودجه تحصیلی برخوردار بوده و به همین خاطر به نسبت سایر استانها از شهریه دانشگاهی کمتری برخوردار هستند. این موضوع بیشتر برای دانشجویان بومی دارای اهمیت بوده و به غیر از تفاوت در قوانین چارچوب آموزشی در میزان شهریه دانشجویان بینالمللی آنچنان تاثیری ندارد.
شما میتوانید برای اطلاع دقیقتر از قوانین و پیشنیازهای اخذ پذیرش تحصیلی کانادا در مقطع کارشناسی ارشد علاوه بر برخورداری از فرم ارزیابی تحصیلی هوشمند نیلگام، با کارشناسان اجرایی ما در تماس باشید.
دوره دکترا در کانادا
برای اخذ پذیرش تحصیلی کانادا در دوره دکترا، متقاضی باید علاوه بر گذراندن دوره کارشناسی ارشد با معدل مناسب، و داشتن نمره آیلتس بالای ۷ ، مقاله علمی، توصیهنامه و انگیزشنامه، سوابق کاری مرتبط، مدرک GRE و GMAT در برخی از رشتهها، پروپوزال یا پروژهای ارائه دهد که پس از تایید مجوز تحصیل در این مقطع صادر خواهد شد.
اغلب رشتههای تحصیلی مقطع دکترا حداقل به 3سال تحصیل تماموقت و تحقیق نیاز دارد، اما برخی از دانشجویان مقطع دکترا تا حداکثر 6 تا7 سال به تحصیل و پژوهش در این مقطع میپردازند.
رشتهها و دورههای دکترا در کانادا اغلب بر مهارتهای کلیدی نظیر روشهای تحقیقات عملی و اصول روششناسی و یا آموزشهای اضافه و مفید در محدودههایی نظیر تدریس، ارائه و یا انتشار تمرکز دارد. برخی از این رشتهها حتی موجب ترتیب اثر دادن به دوره کارآموزی و قرارگیری دانشجو در محیط کاری کاملا حرفهای میشود.
معمولا دانشجویان مقطع دکترا در کانادا پیش از آغاز تمرکز بر روی تحقیق و نوشتن پایاننامه دکترا، دورههای مذکور را در سال اول تحصیلی خود تکمیل کرده و به اتمام میرسانند.
هزینه بیشتر پروژههای دوره دکترا در کانادا توسط موسسات، سازمانهای بینالمللی، NGOها یا خود دانشگاه بورسیه میشوند و با بورسیه تخصیص یافته به این دوره تحصیلی، دانشجو دکترا میتواند هزینههای مربوط به شهریه دانشگاه را پوشش دهد.
البته لازم به ذکر است که شرایط دریافت بورسیه تحصیلی کانادا بخاطر محدودیت در تعداد، برای دانشجویان خارجی و خصوصا ایرانی بسیار رقابتی و در عین حال سخت است. از این رو سازمان مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا از دانشجویان بینالمللی متقاضی ادامه تحصیل در مقطع دکترا توقع داشتن تمکن مالی و توانایی پوشش هزینههای سالانه تحصیل و زندگی را بدون استفاده از کمک هزینه تحصیلی دارد.
شرایط تحصیل در کانادا چگونه است؟
برای ادامه تحصیل در کانادا بسته به مقطع، رشته یا دانشگاهی که میخواهید از آن پذیرش تحصیلی بگیرید، شرایط متفاوت خواهد بود.
از سوی دیگر بسیاری از متقاضیان، زندگی در کانادا از طریق تحصیل را بهترین گزینه پیش روی خود برای اخذ اقامت این کشور بهشمار میآورند و با فراهم آوردن مقدمات لازم میکوشند تا با دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاهی معتبر در کانادا مسیر را برای اخذ اقامت دائم هموار سازند.
جزئیاتی که از نظر دپارتمان پذیرش دانشگاه و سفارت کانادا حائز اهمیت است، مواردی نظیر نداشتن سوءسابقه، نداشتن گپ تحصیلی بالا، داشتن تمکن ملی مکفی، رزومه تحصیلی مناسب، نمرات و معدل موجه، برخورداری از مهارت کامل و مدرک زبان انگلیسی، اهداف تحصیلی دقیق (SOP)، نمونه کار مرتبط و گذراندن آزمونهایی نظیر GMAT، GRE در موفقیت پرونده ادامه تحصیل در کشور کانادا بسیار تاثیرگذار خواهند بود.
اما هر تصمیم مهم و سرنوشتساز مانند ادامه تحصیل در کانادا، نیاز به مقدمات و شرایطی دارد در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
شرایط تحصیل در کانادا در دوره کالج
برای تحصیل در این مقطع متقاضی باید دوره ۱۲ ساله دیپلم را بهطور کامل و با معدلی متوسط پشت سر گذاشته و از دانش نسبی زبان انگلیسی برخوردار باشد. کالجها و موسسات آموزشی معتبر کانادا عموما دارای فضای کوچکتری به نسبت دانشگاهها بوده و از تنوع رشته تحصیلی کمتری برخوردار هستند.
به طور معمول کالجهای کانادا برگزارکننده دورههای آموزشی، فنی و حرفهای، توسعه و پیشرفت مهارتهای خاص و هنری و علمی بوده و اغلب مجاز به ارائه مدارک کاردانی، گواهی پایان دوره، گذراندن مهارتهای کاری، مدارک دورههای کوتاهمدت و فشرده، دورههای زبان و مدارک کارشناسی با نظارت و همکاری یک دانشگاه هستند.
رشتههای تحصیلی کالجهای کانادا شامل مواردی نظیر کسب و کار، کامپیوتر و فناوریهای مکانیکی، رشتههای حوزه سلامت، خدمات اجتماعی، رشتههای کشاورزی، تجارت و حرفههای کاری میشود و دانشجویان بینالمللی مقطع کالج در کانادا مجاز به انجام کار دانشجویی پارهوقت تا حداکثر 20 ساعت در هفته هستند.
چنانچه مایل به دریافت پذیرش و تحصیل در یکی از کالجهای کانادا هستید باید به این موضوع توجه داشته باشید که کالجهای کانادا عموما متقاضیان تا سن 30 سال را مورد پذیرش قرار میدهند و برای دریافت پذیرش تحصیلی، وجود یک مدرک کاردانی و یا کارشناسی و همچنین مدرک زبان انگلیسی برای افراد بالای 18 سال مورد نیاز است.
اما همانطور که پیشتر اشاره شد، برای دریافت پذیرش تحصیلی کانادا در دوره کالج عموما با سختگیری چندانی روبرو نخواهید شد.
شرایط ادامه تحصیل در کانادا در دوره لیسانس – کارشناسی
اخذ پذیرش تحصیلی دوره کارشناسی در کانادا طبعا دشوارتر از دوره کالج بوده و شرایط سختتری دارد. برای تحصیل در مقطع لیسانس در اکثر دانشگاههای کانادا متقاضی میبایست دوره دیپلم را دست کم با معدل ۱۴ پشت سر گذاشته باشد (در برخی دانشگاهها معدل دوره دیپلم نباید از ۱۵ کمتر باشد). حداقل نمره ۶ برای مدرک زبان آیلتس یکی دیگر از شرایط اصلی تحصیل در کانادا در مقطع لیسانس خواهد بود.
معمولا ادامه تحصیل در دورههای کارشناسی دانشگاههای کانادا مشمول گذراندن دورههای 4ساله تحصیلی میشود. این بدین خاطر است که سیستم آموزشی کانادا دانشجویان را در کنار دروس اصلی ملزم به گذراندن دورههای جنبی و جزئی (minor courses) میکند.
اما در عین حال برخی از کالجها و دانشگاهها دورههای کارشناسی را به صورت 3ساله و بدون نیاز به گذراندن دورههای مذکور ارائه میدهند. همچنین به هنگام پایان تحصیل در مقطع کارشناسی در کانادا شما میتوانید 1 سال دیگر را برای دستیابی به پاداش Honours award به دوره تحصیلی خود اضافه کنید.
تنوع رشتههای تحصیلی مقطع کارشناسی قابل ارائه در دانشگاههای کانادا فراتر از حد تصور بوده و برای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا شما باید علاوه بر ارائه مدارک تحصیلی، مالی و هویتی کامل و موجه، مشکل شرط سنی و گپ تحصیلی نداشته باشید.
از این رو به همان اندازه که تمکن مالی و سوابق و رزومه تحصیلی در دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا مهم است، نبود وقفه تحصیلی طولانی مدت در موفقیت پرونده شما تاثیر بسزایی داشته و وجود آن بالطبع موجب ریجکت ویزای کانادا میگردد.
شرایط ادامه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد در کانادا
هر چه مقطع تحصیلی بالاتر میرود، طبعا اخذ پذیرش تحصیلی کانادا نیز دشوارتر خواهد شد. یکی از شرایط تحصیل در کانادا در دوره کارشناسی ارشد، معدل بالای ۱۴در دوره لیسانس یا همان کارشناسی و همچنین داشتن حداقل نمره شش و نیم برای مدرک زبان آیلتس و یا معادل آن یعنی تافل است.
شما همچنین برای اخذ پذیرش تحصیلی دوره مستر در کانادا نیاز به توصیهنامه تحصیلی (Recommendation letter) از یک یا چند استاد دانشگاه دوره لیسانس خود دارید.
البته در کنار این موارد ارائه رزومه و سوابق تحصیلی کامل، انگیزشنامه، سوابق و نمونه کاری مرتبط، ارائه مدارک GRE و یا GMAT برای برخی رشتهها، مقالات علمی و تحقیقی، فرم درخواست و فرم پرداخت هزینه پذیرش یا همان Application fee مورد نیاز خواهد بود.
مقاطع ارشد در کشور کانادا به نام grad و یا grad school نیز شناخته میشود و عموما در انواع مختلفی نظیر ارشد هنر (MA)، ارشد علوم (MSc)، ارشد هنرهای زیبا (MFA)، ارشد مهندسی (MEng) و ارشد مدیریت بازرگانی (MBA) به دانشجویان ارائه میشود.
معمولا گذراندن مقطع کارشناسی ارشد در کانادا بین یک تا دو سال زمان میبرد. (که البته ممکن است با دورههای اضافه کارآموزی و کاریابی همراه گردد).
لازم به ذکر است که در کنار سخنرانیها و آموزشهای متداول در خلال تحصیل، اغلب رشتههای تحصیلی کارشناسی ارشد در کانادا از تدریس و آموزش تعاملی نظیر بازدید از سایتهای مرتبط، انجام پروژه و کارهای گروهی برخوردار است.
اکثر دورههای کارشناسی ارشد در کانادا شامل پایاننامه ( و یا پروژه مشورتی و مشارکتی در بعضی از رشتهها) میشود و سهم زیادی از واحدها و امتیازات دوره تحصیلی را به خود اختصاص میدهد.
خوشبختانه بنابر تجربه کارشناسان امور اعزام دانشجوی نیلگام، برای ادامه تحصیل در این مقطع، با ارائه سوابق کاری مرتبط، گپ تحصیلی تا 5 سال نیز از نگاه آفیسر پرونده ویزای تحصیلی کانادا قابل قبول خواهد بود.
شرایط ادامه تحصیل در دوره دکترا در کانادا
بر اساس قوانین مهاجرتی کانادا، سالانه به بیش از ۱۰۰۰ دانشجوی مقطع دکترای این کشور اقامت دائم اعطا میشود که البته تابع شرایطی خاص خواهد بود.
حداقل نمره آیلتس برای ادامه تحصیل در این مقطع ۷ است و متقاضی باید مدرک معتبر کارشناسی و کارشناسی ارشد با معدل قابل قبولی ارائه دهد. داشتن مقاله علمی منتشر شده در نشریات معتبر علمی و داشتن مدرک آزمون GMAT و یا GRE، انگیزشنامه، 2 تا 3توصیهنامه از اساتید قبلی دانشگاه، رزومه تحصیلی و نمونه کار (برای برخی از رشتهها)، از دیگر شرایطی است که متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع دکترا باید برای اخذ پذیرش تحصیلی ارائه دهند.
عموما دوره تحصیلی دکترا در کانادا حداقل بین 3 تا 5 سال زمان میبرد و علاوه بر تحصیل و تحقیق پیوسته شامل پایاننامهای قابل استناد بر مبنای تحقیقات گسترده و اصلی در رشته تحصیلی شما میگردد.
به همه موارد اشاره شده در خصوص شرایط ادامه تحصیل در کانادا در مقاطع مختلف، لزوم تمکن مالی مناسب را نیز باید اضافه کرد. این بدین خاطر است که هزینه تحصیل در کانادا از شهری به شهر دیگر و از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متغیر خواهد بود.
البته با توجه به وجود انواع بورسیه و کمکهزینه تحصیلی و امکان دریافت حقوق در مقطع دکترای دانشگاههای کانادا، نباید زیاد برای پوشش هزینههای تحصیل در این مقطع نگران باشید.
لازم به ذکر است که معمولا برای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا و ادامه تحصیل در مقطع دکترا در این کشور مسئله شرط سنی و گپ تحصیلی چندان مطرح نبوده و تاثیر زیادی در موفقیت پرونده فرد ندارد.
مراحل اخذ پذیرش تحصیلی کانادا
پس از تصمیمگیری در خصوص رشته مد نظر، شهر و دانشگاهی که قصد دارید در آن به ادامه تحصیل بپردازید، باید برای دریافت پذیرش تحصیلی کانادا اقدام نمایید که البته دریافت آن نیازمند دانش و تجربه کافی در این زمینه است. اطلاع دقیق از مدارک مورد نیاز، شرایط و قوانین تحصیلی، ویژگیهای هر استان و دانشگاههای فعال در آن همگی از مواردی هستند که نیازمند اهتمامی ویژه در پروسه اخذ پذیرش تحصیلی در کانادا هستند.
اما به طور کلی برای دریافت پذیرش تحصیلی کانادا نیاز به موارد زیر خواهید داشت:
• پاسپورت دارای اعتبار
• مدرک زبان انگلیسی و یا فرانسوی با نمره مناسب
• مدارک و رزومه تحصیلی کامل و قابل قبول
• مدارک مالی و قابل استناد برای پوشش هزینههای تحصیلی
• پرداخت هزینه بررسی پرونده توسط دپارتمان پذیرش دانشگاه (بین 100 تا 250 دلار کانادا)
سپس در صورت موافقت دانشگاه کانادایی تحت DLI، نامه تائیدیهای تحت عنوان acceptance letter برای شما ارسال میگردد که برای مراحل بعدی دریافت ویزای تحصیلی کانادا مورد نیاز شما خواهد بود.
کارشناسان دپارتمان پذیرش تحصیلی در مجموعه شرکتهای نیلگام با موارد متعددی از رد درخواست پذیرش تحصیلی کانادا مواجه میشوند که اتفاقا متقاضی از شرایط کافی برای موفقیت در پرونده برخوردار بوده است، اما به دلیل داشتن اطلاعات ناکافی و یا بروز اشتباه در خصوص موارد اشاره شده، با شکست در پرونده درخواست ادامه تحصیل در کانادا مواجه شدهاند.
بنابراین توصیه میکنیم حتما پیش از اقدام برای درخواست پذیرش تحصیلی از کانادا، با مشاورین با تجربه ما در نیلگام تماس بگیرید تا ضمن دریافت مشاوره، از بهترین و کوتاهترین مسیر برای ادامه تحصیل در کانادا بهرهمند شوید.
هزینه تحصیل در کانادا
همانطور که پیشتر اشاره شد، هزینه تحصیل در کانادا، بسته به مقطع تحصیلی، رشتههای گوناگون و استانهای این کشور متفاوت خواهد بود.
بر اساس آخرین گزارش منتشرشده از وبسایت universitystudy.ca در خصوص هزینه تحصیل و زندگی در کانادا در سال 2019، هر دانشجویی غیر بومی (دانشجویان خارجی) در مقطع کارشناسی برای رشته های غیرمهندسی و پزشکی بطور میانگین سالانه 25870 دلار کانادا نیاز دارد. این عدد برای رشته های فنی-مهندسی و پزشکی تا ۲۸۶۲۵ دلار کانادا افزایش مییابد.
همین آمار میافزاید هزینه تحصیل در کانادا برای دانشجویان غیربومی در مقطع کارشناسی ارشد بطور متوسط سالانه ۱۶۲۵۲ دلار آمریکا است. البته هزینه تحصیل در رشته MBA در کانادا همچون سرتاسر جهان گرانتر خواهد بود.
این اعداد مربوط به هزینههای مربوط به شهریه دانشگاه و فوق برنامههای تحصیلی میشود و برای برآورد دقیق هزینه تحصیل در کانادا باید مابقی مخارج همچون مسکن، غذا، کتاب، رفت و آمد، تلفن و سایر هزینهها را نیز اضافه کرد. هزینه زندگی دانشجویی (فارغ از شهریه دانشگاه یا مدرسه) در کانادا برای مثال در دانشگاه مونترال سالانه حدود ۱۵۰۰۰ هزار دلار کانادا تخمین زده میشود که این عدد در بیشتر دانشگاههای این کشور ثابت است.
از این رو در صورتی که مایل به استفاده از خدمات خوابگاه دانشگاه نباشید، اجاره ماهانه یک آپارتمان دو اتاقه به طور میانگین چیزی در حدود 1.025 دلار کانادا خواهد بود. در عین حال هزینه رفت و آمد شما به طور تقریبی و ماهانه بین 80 تا 150 دلار کانادا بوده و سایر هزینههای خورد و خوراک، سرگرمی و غیره بنابر سبک زندگی شما در کانادا کاملا متغیر است.
اما بد نیست برای درک بهتر هزینههای تحصیل در کانادا به جدول بهترین رشتههای تحصیلی برای اپلای در کانادا برای مقاطع کارشناسی و ارشد توجه کنید.
ارشد | کارشناسی | رشته تحصیلی |
15.236 دلار کانادا | 19.461 دلار کانادا | آموزش و پرورش |
14.144 دلار | 22.950 دلار | هنرهای تجسمی، نمایشی و فناوریهای ارتباطی |
13.520 دلار | 26.175 دلار | علوم انسانی |
14.304 دلار | 24.808 دلار | علوم اجتماعی و رفتاری |
15.941 دلار | 29.756 دلار | حقوق، مشاغل حقوقی و مطالعاتی |
22.442 دلار | 26.395 دلار | مدریریت عمومی و مدیریت تجاری |
56.282 دلار | در دسترس نیست | مدیریت اجرایی |
37.697 دلار | در دسترس نیست | مدیریت MBA عادی |
14.664 دلار | 29.067 دلار | علوم و فناوری فیزیکی و زندگی |
15.553 دلار | 30.187 دلار | ریاضیات، کامپیوتر و علوم اطلاعات |
17.753 دلار | 30.742 دلار | مهندسی |
24.178 دلار | 24.654 دلار | معماری |
14.016 دلار | 24.101 دلار | کشاورزی و حفاظت از منابع طبیعی |
21.635 دلار | 55.802 دلار | دندانپزشکی |
در دسترس نیست | 29.905 دلار | پزشکی |
13.713 دلار | 20.354 دلار | پرستاری |
11.642 دلار | 34.726 دلار | داروسازی |
9.088 دلار | 60.458 دلار | داروهای دامپزشکی |
16.590 دلار | 23.192 دلار | سایر موضوعات بهداشتی، ورزش و تناسب اندام |
13.948 دلار | 20.453 دلار | خدمات شخصی، محافظتی و حمل و نقل |
برترین دانشگاههای کانادا برای ادامه تحصیل
وب سایت www.topuniversities.com که بهترین دانشگاههای جهان را بر اساس پارامترهایی همچون سطح علمی، رضایت دانشجویان، امکانات و شانس ورود به بازار کار پس از فارغ التحصیلی رتبه بندی میکند، فهرست ۲۰ دانشگاه برتر کانادا برای ادامه تحصیل را به شرح زیر اعلام کرده است:
- دانشگاه تورنتو
- دانشگاه بریتیش کلمبیا
- دانشگاه مک گیل
- دانشگاه مک مستر
- دانشگاه مونترال
- دانشگاه آلبرتا
- دانشگاه کلگری
- دانشگاه اوتاوا
- دانشگاه واترلو
- دانشگاه وسترن
- دانشگاه دال هوسی
- دانشگاه لاوال
- دانشگاه کوئینز
- دانشگاه سیمون فریزر
- دانشگاه ویکتوریا
- دانشگاه یورک
- دانشگاه مانیتوبا
- دانشگاه ساسکچوان
- دانشگاه کارلتون
- دانشگاه کونکوردیا
نکته مهم در خصوص دانشگاههای کشور کانادا، پایین بودن شهریه تحصیلی آنها در مقایسه با کشورهایی همچون آمریکا و انگلیس است. یکی دیگر از مزایای ادامه تحصیل در کانادا، خدمات بیمه درمانی نسبتا کمهزینه و رایگان و قوانینی است که به فارغالتحصیلان این کشور این امکان را میدهد تا با کسب امتیازات لازم برای اقامت دائم این کشور اقدام کنند.
بر همین اساس دانشجویان بینالمللی میتوانند علاوه بر تحصیل در برترین دانشگاههای کانادا از مزایای کار دانشجویی در حین تحصیل برخوردار شده و حتی پس از فارغالتحصیلی با دریافت مجوز کار PGWP برای حداکثر 3سال به کار تماموقت در بازار کار فعال و پرمخاطب کانادا بپردازند و در نهایت با گذراندن دوره زمانی 5 تا 6ساله تحصیل و کار در کانادا، اقامت دائم این کشور یا همان Permanent residency را دریافت کنند.
البته باید خاطرنشان کنیم که ویزای همراه دانشجویی یکی دیگر از مزایای مهم تحصیل در کانادا است که طی آن خانواده درجه یک و فرزندان زیر 18سال متقاضی تحصیل تماموقت در کالج و دانشگاههای این کشور امکان همراهی وی در کانادا را خواهند داشت.
با تحصیل در هر یک از دانشگاههای این کشور، میتوانید علاوه بر برخورداری از مزایای مختلف تحصیل، زندگی و کار در کشور کانادا، آینده درخشانی را برای خود و خانواده متصور شوید.
گروه شرکتهای نیلگام با بهرهمندی از سالها تجربه و ارتباط مستمر با دانشگاهها و موسسات معتبر علمی کشور کانادا، آماده ارائه خدمات اخذ پذیرش تحصیلی کانادا در مقاطع مختلف به شما متقاضیان محترم است.
تحصیل رایگان در کانادا
ادامه تحصیل رایگان امتیازی ویژه برای بسیاری از متقاضیان اخذ پذیرش تحصیلی کانادا است. تحصیل رایگان یا به بیان دقیقتر، دریافت بورسیه تحصیلی نه تنها فرصتی استثنایی برای ادامه تحصیل محسوب میشود، بلکه میتواند بسیاری از نگرانیهای موجود در خصوص تامین هزینههای تحصیل در کانادا را اساسا مرتفع سازد.
بسیاری از دانشگاههای کانادا برنامههای متنوعی برای اعطا بورسیه تحصیلی در اختیار دانشجویان خارجی قرار میدهند که شناخت دقیق آنها و اقدام به موقع میتواند به سادگی موجب تحصیل رایگان در کانادا شود. بورسیههای تحصیلی کانادا را میتوان به سه دسته تقسیمبندی کرد:
- Scholarships
- grants
- bursaries
اسکالرشیپ (Scholarship) که به آن فلوشیپ (fellowship) هم گفته میشود، بودجهای است که از طرف دولت، سازمانهای غیر دولتی (NGO) و یا مستقیما از طرف دانشگاه به دانشجویان با سطح بالای علمی (معدل بالا، دارای مقاله علمی و سطح بالای زبان انگلیسی) تخصیص مییابد و امتیازی ویژه برای تحصیل در کانادا خواهد بود.
اما grants و bursaries کمک هزینهای است که بدون در نظر گرفتن سطح علمی دانشجو با هدف کمک به وی در نظر گرفته میشود و بیشتر به دانشجویان محلی اختصاص مییابد.
هر سه نوع این برنامهها که برای تحصیل رایگان در کانادا هستند، نیاز به بازپرداخت ندارند و خود شامل انواع مختلفی میشوند.
اما از آنجایی که منابع قابل ارائه انواع بورسیه و کمکهزینههای تحصیلی کانادا برای دانشجویان بینالمللی محدود است، عموما نمیتوان پیش از دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا به آن بسنده کرد.
به بیانی دیگر بهتر است تا برای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی این کشور اقدام کرده و پس از گذراندن یک تا دو ترم به تحقیق و جستجو برای انواع بورسیه تحصیلی کانادا،جوایز تحصیلی، کمکهای مالی و یا وام دانشجویی بپردازید.
چنانچه بخواهید حتی در صورت واجد شرایط بودن برای دریافت بورسیه تحصیلی کانادا از همان ابتدای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا به این منبع مالی اکتفا کنید، به احتمال زیاد با موضوع ریجکت ویزای کانادا از سوی آفیسر پرونده روبرو خواهید شد.
از این رو بهتر است برای اجتناب از این مورد، منابع مالی موجهی را برای پوشش هزینههای سالانه تحصیل و زندگی در کانادا به سفارت این کشور ارائه دهید.
مراحل اقامت دائم در کانادا از طریق نیلگام
بیتردید اخذ اقامت دائم کشور کانادا پس از پایان دوران تحصیل در این کشور، دورنمایی است که بسیاری از متقاضیان پذیرش تحصیلی و ویزای کانادا نگاهی ویژه به آن خواهند داشت. بر اساس قوانین اداره مهاجرت و شهروندی کانادا، دانشجویان تماموقت میتوانند بدون نیاز به اخذ مجوز کار، تا سقف ۲۰ ساعت در هفته داخل و خارج از محیط دانشگاه کار کنند.
از سوی دیگر پس از پایان تحصیل در کانادا، به متقاضیان فرصتی یکساله داده میشود تا ضمن کار تماموقت در این کشور، با جمعآوری امتیازات لازم از طریق یکی از برنامههای مهاجرتی، برای اقامت دائم کانادا اقدام کنند.
برنامه نیروی متخصص فدرال یا (FSWC) یکی از برنامههایی است که این امکان را به دانشجویان خارجی میدهد که پس از پایان تحصیل در کانادا، برای دریافت اقامت دائم کانادا یا همان (PR) اقدام نمایند. برنامه تجربه کانادایی یا (CEC) و برنامه نیروی فنی حرفهای فدرال موسوم به (FSTC) انواع دیگر راههای اخذ اقامت دائم کانادا از طریق تحصیل در این کشور محسوب میشوند.
کشور کانادا به عنوان دومین کشور پهناور و یکی از 10کشور برتر اقتصادی در دنیا با بیش از 500.000 دانشجوی بینالمللی و دانشگاههای معتبر در سطح جهان در کنار فرصتهای کاری متعدد، بدون شک برترین مقصد تحصیلی برای متقاضیان ایرانی علاقمند به کانادا محسوب میشود.
متقاضی اقامت دائم از طریق پذیرش تحصیلی کانادا به راحتی قادر خواهد بود با رعایت شرایطی خاص و کسب امتیازاتی مرتبط به این مهم دست یابد؛ شما همچنین میتوانید در رابطه با جزییات این امر با کارشناسان نیلگام مشورت لازم را انجام دهید.
دریافت مشاوره جهت تحصیل در کانادا
برای ادامه تحصیل در کانادا و دریافت ویزای تحصیلی، هر متقاضی نیاز به پذیرش تحصیلی و پس از آن ویزای تحصیلی کانادا خواهد داشت. اینکه چه زمانی برای چه رشتهای و از طریق چه دانشگاهی برای دریافت پذیرش تحصیلی کانادا اقدام شود و پس از آن با تکمیل دقیق مدارک و طی کردن مسیری صحیح برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام شود، به واقع روندی حساس است که نیاز به تجربه و اشراف کامل به نظام آموزشی کشور کانادا دارد.
کارشناسان اجرایی دپارتمان پذیرش تحصیلی نیلگام همواره برای ارائه مشاوره و ارائه خدمات متناسب با شرایط شما آماده خواهند بود تا ضمن بررسی پرونده، با اقدامی موثر شانس موفقیت شما را برای تحقق رویای تحصیل در کانادا را افزایش دهند.
شما میتوانید در تمامی مراحل دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا از کمک و مشاوره تخصصی کارشناسان ما برخوردار شده و با همراهی نیلگام، با اطمینان خاطر بیشتری در راه ادامه تحصیل در کانادا قدم بردارید.
سوالات متداول تحصیل در کانادا – دانشجویی
آیا با سن بالای 18 سال و بدون مدرک زبان شانس دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا وجود دارد؟
خیر، بدون مدرک زبان اغلب ویزای این دسته از افراد از سوی سفارت ریجکت می شود.
آیا می توان پس از پایان مقطع ارشد کانادا به طور مستقیم دوره دکترا را آغاز کرد؟
در صورتی که دوره دانشجو تحقیق محور باشد این امکان وجود دارد، اما برای اگر به صورت واحدی و Course based باشد خیر.
گپ تحصیلی تا چند سال برای مقاطع دانشگاهی کانادا قابل توجیه است؟
برای کارشناسی 2 تا 3 سال، برای ارشد 5 سال و برای دکترا تا 10 سال را می توان با دلایل و مدارک مختلف توجیه کرد.
آیا امکان دریافت پذیرش کالج در کانادا با سن حداکثر 30 سال وجود دارد؟
بله متقاضی می تواند با یک مدرک کاردانی و یا کارشناسی و مدرک زبان برای ادامه تحصیل در کالج اقدام کند.
حداقل معدل و نمره زبان مورد پذیرش دانشگاه های کانادا چقدر است؟
حداقل معدل 14 و نمره زبان 6 آیلتس مورد قبول واقع می شود.
وجود چه مدرکی برای دریافت پذیرش تحصیلی ارشد در کانادا الزامی است؟
علاوه بر مدرک زبان آیلتس، وجود 2 تا 3 توصیه نامه از اساتید قبلی دانشگاه مورد نیاز خواهد بود.
آیا می توان با نمره زبان معمولی به تحصیل در مقطع دکترای کانادا پرداخت؟
خیر. حداقل نمره مورد نیاز برای این مقطع تحصیلی 7 است.