تور

ایروان | راهنمای سفر و زندگی در ایروان

اگر مایل به بازدید از ارمنستان و شهر ایروان هستید و یا قصد مهاجرت به این کشور را دارید، با راهنمای سفر و زندگی در ایروان همراه نیلگام باشید. ممکن است شما هم مثل خیلی از ایرانیان دیگر دارای دوستی ارمنی باشید و یا به واسطه همسایگی با کشور ارمنستان، دوست داشته باشید تا برای یک بار هم شده به پایتخت این کشور یعنی شهر ایروان سر زده و به گشت و گذار بپردازید.

این در حالی است که خیلی از ایرانیان به دلیل دسترسی راحت و سریع به کنسولگری هایی نظیر سفارت کانادا در ارمنستان به این کشور و شهر ایروان سفر کرده و ضمن انجام امور مرتبط با ویزا، آب و هوایی نیز عوض می کنند. اگر شما هم قصد بازدید از شهر ایروان را در آینده نزدیک داشته و یا تمایل به مهاجرت همیشگی به کشور ارمنستان دارید، با مطلب راهنمای سفر و زندگی در ایروان نیلگام همراه ما باشید.

ایروان

در ابتدا بهتر است اول کمی در مورد کشور ارمنستان صحبت کنیم و بعد به سراغ راهنمای سفر و زندگی در شهر ایروان به عنوان پایتخت محبوب این کشور برویم.

ارمنستان کشوری است که در جنوب رشته کوه های بزرگ قفقاز و در منتهی الیه شمال غربی آسیا واقع شده؛ این کشور از سمت شمال و شرق با گرجستان و آذربایجان هم مرز بوده و از جهات جنوب شرقی و غرب نیز با ایران و ترکیه هم مرز است.

در این بین، نخجوان یک برون بوم و یا exclave از کشور آذربایجان است که از سمت جنوب غربی با ارمنستان هم مرز است. همچنین لازم به ذکر است که پایتخت ارمنستان شهر یروان و یا همان ایروان است.

ارمنستان از سواحل جنوب مرکزی دریای سیاه تا دریای خزر و از دریای مدیترانه تا دریاچه ارومیه ایران گسترده شده و یکی از کشورهای جذاب همسایه با ایران محسوب می شود.

ایروان پایتخت و بزرگترین شهر کشور ارمنستان و یکی از قدیمی ترین شهرهای مسکونی در دنیا محسوب می شود. این شهر دوست داشتنی در حاشیه رودخانه هرازدان، در شمالی شرقی دشت آرارات و بخش مرکزی غرب کشور واقع شده است.

طبق جدیدترین آمار بدست آمده، جمعیت تقریبی ساکنان شهر ایروان ارمنستان در حدود 1.1 میلیون نفر است. زبان رسمی مردم این کشور ارمنی و مذهب رسمی آنها مسیحیت است.

تاریخچه ایروان به قرن هشتم قبل از میلاد مسیح و ساخت قلعه اربونی در سال 782 BC توسط شاه آرگیشتی اول در منتهی الیه غرب دشت آرارات بر می گردد. این شهر به عنوان یک مرکز مهم تجاری توسعه و گسترش یافته و سابقه طولانی در زمینه محاصره دارد.

در واقع، در زمان های مختلف، کشور ارمنستان و شهر ایروان در محاصره رومیان، اشکانیان، عرب ها، مغول ها، ترک ها، ایرانی ها، گرجستانی ها و روس ها بوده است. یعنی در سال 1582 این کشور بدست ترک ها افتاد و بعد از آن در سال 1604 میلادی نوبت به پارس ها رسید و در نهایت در سال 1827 این کشور به دست روس ها افتاد.

شهر ایروان بعد از جنگ جهانی اول به پایتخت جمهوری ارمنستان تبدیل شد و از سال 1918 این نام را به یدک می کشد. این شهر در بازه زمانی قرن بیستم و طی پیوستن ارمنستان به اتحاد جماهیر شوروی به سرعت رشد و گسترش یافت. اما با انحلال این اتحادیه ، شهر ایروان به طور رسمی در سال 1991 مجدداً به پایتخت جمهوری ارمنستان تبدیل شد.

با رشد اقتصادی در کشور ارمنستان، ایروان دچار دگرگونی اساسی شد و از سال 2000 میلادی، ساخت و سازهای زیادی در این شهر صورت گرفت که باعث چند برابر شدن رستوران ها، فروشگاه ها، کافه های خیابانی و موارد این چنینی شد که در زمان اتحاد شوروی چنین چیزی وجود نداشت.

راهنمای سفر و زندگی در ایروان

همان طور که گفتیم، خیلی از ایرانی ها به دلایلی نظیر نبود دسترسی به کنسولگری برخی از کشورها در ایران مثل آمریکا و یا کانادا، از طریق سفر به ارمنستان و شهر ایروان برای امور وقت سفارت آمریکا و اخذ ویزای این کشور اقدام می کنند.

اما متقاضیان بی شمار دیگری نیز هستند که قصد دارند برای گذراندن اوقات تعطیلات به این کشور و شهر ایروان سفر کرده و به گشت و گذار در ارمنستان بپردازند. از این رو بد نیست تا در این بخش، اول به بررسی گزینه های سفر و گردشگری در شهر ایروان بپردازیم و بعد در مورد شرایط زندگی در ایروان صحبت کنیم.

ایروان پایتخت و بزرگترین شهر ارمنستان است، اما در مقابل تهران آنچنان وسعتی نداشته و یک شهر کوچک محسوب می شود. خوشبختانه روابط دوستانه دو کشور ایران و ارمنستان موجب شده تا همانند کشور ترکیه، نیازی به اخذ ویزای توریستی برای سفر به ارمنستان و شهر ایروان نباشد.

از این رو شما می توانید با داشتن یک پاسپورت با حداقل اعتبار یک ساله و بدون ویزا به ارمنستان و شهر ایروان سفر کرده و برای حداکثر 90 روز در این کشور به گشت و گذار بپردازید.

طبق آمار اینترنتی، فاصله هوایی تهران تا ایروان در حدود 785 کیلومتر است که معادل 1:45 ساعت تا 2 ساعت این سفر هوایی زمان می برد. این در حالی است که فاصله زمینی تهران تا شهر ایروان ارمنستان در حدود 1149 کیلومتر است که در بهترین حالت، با رانندگی در حدود 16 تا 17 ساعت زمان خواهد برد.

آب و هوای ایروان

یکی از موارد مهم راهنمای سفر و زندگی در ایروان شرایط آب و هوایی کشور ارمنستان است. این کشور دارای آب و هوای قاره ای (زمستان های سرد و تابستان های بسیار گرم) است. تابستان ها شبیه تهران گرم و خشک است، اما در این فصل نیز در برخی از روزها امکان وقوع رعد و برق در مناطق کوهستانی این شهر وجود دارد.

به همان اندازه که تابستان های ایروان گرم و خشک است، زمستان های این شهر ارمنی نیز سرد بوده و سرمای کوهستانی را در طول فصل زمستان تجربه می کند. از این رو می توان این طور گفت که فصل های مناسب سفر به شهر ایروان ارمنستان به طور حتم بهار، تابستان و پاییز خواهد بود.

به دلیل گرمای اذیت کننده و نسبتاً زیاد فصل تابستان، انتخاب معقول تر برای سفر به ایروان، فصول بهار و پاییز بوده و لذت بیشتری را در طول سفر برای شما به همراه خواهد داشت. به طور دقیق تر، بهترین زمان برای سفر به ایروان، ماه های اردیبهشت و خرداد و یا اواخر آبان و آذر است.

سفر به ایروان

در مقدمه راهنمای سفر و زندگی در شهر ایروان باید به این موضوع اشاره کنیم که فرودگاه بین‌المللی زوارتنوتس تنها فرودگاه موجود در پایتخت ارمنستان است که سرآغاز سفر یا زندگی شما در شهر ایروان خواهد بود.

این فرودگاه در فاصله 14 کیلومتری از مرکز شهر ایروان قرار گرفته و گزینه های زیادی برای جا به جایی از فرودگاه به مرکز شهر و اسکان در ایروان وجود دارد.

البته امکان سفر زمینی از طریق اتوبوس و قطار هم از تهران به ایروان نیز وجود دارد. برای استفاده از گزینه قطار، شما باید از تهران به مقصد ایستگاه جلفا، بلیط قطار بگیرید و از آنجا با گذر از مرز نوردوز، قدم به ارمنستان بگذارید.

برای استفاده از گزینه اتوبوس هم باید به یکی از ترمینال های شهری مراجعه کرده و یا از طریق اینترنتی بلیط مورد نظر خود برای مقصد تهران به ایروان را رزرو کنید. البته سفر زمینی از طریق اتوبوس و یا قطار بسیار زمان بر و پر پیچ و خم بوده و چندان به شما توصیه نمی شود.

یکی دیگر از گزینه های سفر به ایروان، استفاده از خودروی شخصی است که در این حالت ملزم به اخذ گواهینامه بین المللی و پلاک بین المللی و مجوز کارپیتاژ هستید. از این رو، شما باید ابتدا از تهران به تبریز رانندگی کرده و از طریق شهر جلفا و مرز نوردوز، به سمت شهر ایروان سفر کنید.

باید به این موضوع توجه داشته باشید که از شهر تبریز تا ایروان یک مسافت تقریباً ده ساعته کوهستانی با مسافت حدودی 383 کیلومتر در انتظار شما خواهد بود.

با فرض این که با پرواز هوایی به ایروان رسیده اید، شما می توانید پس از فرود هواپیما از گزینه ارزان و دسترس اتوبوس استفاده کنید که می تواند شامل اتوبوس های شماره 28 یا 17 باشد که شما را در عرض 20 تا 30 دقیقه به محدوده های شهری ایروان یعنی سایات نووا و یا آوان می برند .

ایستگاه اتوبوس در چند متری ورودی ساختمان فرودگاه زوارتنوتس قرار گرفته و می تواند گزینه ایده آلی برای حمل و نقل از فرودگاه به داخل شهر باشد. مثلاً شما می توانید از ورودی فرودگاه سوار اتوبوس شده با هزینه 200 تا 300 درام به مرکز خرید مترونوم در نبش خیابان ایثاکیان و ابوویان بروید.

اما اگر بخواهید تا با تاکسی از فرودگاه به مرکز شهر ایروان بروید، باید بین 4200 تا 4500 درام هزینه کنید. البته در صورتی که مقصد شما در جاهای دورافتاده از شهر باشد، ممکن است هزینه نهایی حمل و نقل با تاکسی تا حداکثر 6700 درام AMD افزایش پیدا کند.

همیشه برای استفاده از تاکسی های ایروان، چه تاکسی های معمولی و چه تاکسی های مخصوص فرودگاه AeroTaxi درخواست کنید که از تاکسی متر استفاده شود و مبلغ توافقی توسط راننده ارائه نگردد.

جاهای دیدنی ایروان

با فرض این که قصد دارید چند روزی را در پایتخت ارمنستان یعنی شهر ایروان گذرانده و به گشت و گذار بپردازید، قصد داریم تا در این بخش مکان های دیدنی و کارهای جذابی که می توانید در شهر ایروان انجام دهید را به شما توضیح دهیم:

میدان هاراپراک (جمهوری)

از مکان های جذاب و دیدنی راهنمای سفر و زندگی در ایروان می توان به میدان مرکزی این شهر اشاره کرده که از دو بخش تشکیل شده: یکی بخش بیضی شکل و دیگری ذوزنقه ای شکل که شامل یک حوضچه بزرگ با فواره های موزیکال می شود.

این میدان بزرگ توسط 5 ساختمان اصلی احاطه شده که با سنگ آهکی صورتی و زرد رنگ و با سبک نئوکلاسیک ساخته شده اند و به صورت گسترده از نقوش ارمنی در آنها استفاده شده است. میدان هاراپراک در سال 1924 توسط الکساندر تامانیان طراحی شد و ساخت بیشتر بخش های آن تا سال 1950 ادامه داشت و در نهایت آخرین ساختمان این میدان یعنی گالری ملی در سال 1977 تکمیل شد.

جاذبه اصلی این میدان به شب های آن با نورپردازی زیبا و رقص فواره های داخل میدان است و می توان صحنه های زیبایی را در آن ثبت کرد.

تئاتر ملی آکادمیک اپرا و باله ارمنستان

این ساختمان زیبا در سال 1933 با اولین اجرای اپرای الکساندر سپندیاریان افتتاح شد. طراحی ساختمان اپرا نیز توسط الکساندر تامانیان انجام شده و از دو سالن کنسرت مجزا با نام های سالن کنسرت خاچاطوریان و تئاتر و آکادمی ملی تئاتر و باله الکساندر سپندیاریان تشکیل شده است.

کاسکد Cascade

از دیگر جاذبه های دیدنی راهنمای سفر و زندگی در شهر ایروان می توان به پلکان عظیم ساخته شده از سنگ آهک این شهر اشاره کرد  که مرکز شهر ایروان را به محله Monument (یادبود) وصل می کند.

ساخت این بنا که به هزار پله نیز معروف است در سال 1971 شروع شده و در سال 1980 میلادی پایان یافت. در داخل کاسکاد و زیر پله های بیرونی، پله برقی هایی است که در طول مجموعه بالا می رود.

این در حالی است که در امتداد پله برقی نیز سالن نمایشگاهی و موزه هنر کافسجیان متصل شده است. این بنای زیبا نیز در قسمت شمالی میدان اپرا قرار گرفته و ارتفاع آن به اندازه ای است که به خوبی می توان مناظر زیبایی از شهر ایروان را دید. البته با بالا رفتن از پله ها، امکان دسترسی به محله های قرار گرفته در ارتفاعات بالاتر این شهر نیز وجود دارد.

موزه تاریخ ارمنستان

اگر می خواهید به خوبی با تاریخ و فرهنگ ناب ارمنستان و شهر ایروان آشنا شوید، بهتر است سری به موزه تاریخ این شهر بزنید که شما را با باستان شناسی، سکه شناسی، قوم نگاری، تاریخ مدرن و مرمت ارمنستان آشنا می کند.

این موزه دارای بیش از 400 هزار قطعه ارزشمند ملی و تاریخی است که در سال 1920 میلادی کشف شده و از ارزش زیادی برخوردار است. این موزه زیبا و ملی کشور ارمنستان در میدان جمهوری ایروان واقع شده است.

ماتانداران

یکی دیگر از جاهای جذاب قابل اشاره در راهنمای سفر و زندگی در ایروان ، موزه Matenadaran است که به طور رسمی موسسه نسخ خطی مسروپ ماشتوتس و یک مخزن نسخ خطی بسیار بزرگ و یک موسسه تحقیقاتی در ایروان محسوب می شود.

این موزه یکی از برجسته ترین مکان های دیدنی ایروان است که با مجسمه ای که در مقابل آن قرار گرفته به سادگی قابل شناسایی است. در واقع این مجسمه به یاد خالق الفبای ارمنی یعنی مسروپ ماشتوتس ساخته شده و در بخش جلویی این موزه قرار گرفته است.

کلیسای جامع سنت گریگوری روشنگر

این بنای زیبا که به کلیسای ایروان نیز مشهور است بزرگترین کلیسای حواری ارمنی در سراسر دنیا محسوب می شود. این بنای دیدنی و مقدس توسط استپان کورکچیان طراحی شده و ساخت آن در سال 2001 پایان یافته است. در حال حاضر، کلیسای جامع سنت گریگوری به همراه کلیسای جامع 3گانه تفلیس، بزرگترین مکان های مذهبی در بخش قفقاز جنوبی محسوب می شوند.

مجسمه مادر ارمنستان

مجسمه بزرگ و دیدنی مادر یک پیکره زیبا در پارک پیروزی است که مشرف به پایتخت ایروان واقع شده است. این مجسمه جایگزین مجسمه یادبود دبیر کل جوزف استالین شده که به عنوان یادبود پیروزی جنگ جهانی دوم در این مکان قرار گرفته بود.

مجموعه یادبود نسل کشی ارامنه

یک بنای یادبود رسمی که به قربانیان نسل کشی ارامنه اختصاص داده شده، در سال 1967 بر روی تپه سیسرناکابرد ایروان ساخته شده است. هر ساله در روز 24 آپریل، به مناسبت یادبود این روز مهم، هزاران شهروند ارمنی در این مکان جمع شده و با قرار دادن شاخه های گل در مجموعه یادبود، یاد قربانیان این حادثه را گرامی میدارند.

دریاچه سوان

در مرکز کشور ارمنستان و شهر ایروان، دریاچه بزرگ سوان قرار گرفته که برای عکسبرداری و گشت و گذار مناسب بوده و جزو جاذبه های شهری محسوب می شود. این دریاچه توسط چندین صومعه جذاب از جمله صومعه سواناوانک احاطه شده و فضای زیبایی را برای سیاحت و گذران وقت ایجاد کرده است.

در امتداد این دریاچه چندین رستوران فوق العاده قرار گرفته که انواع غذاهای دریایی و یا سنتی ارمنستان را در اختیار شما قرار می دهد. این در حالی است که ساحل دریاچه نیز محل مناسبی برای قدم زدن و هضم غذا محسوب می شود.

غار شهر خندزورسک

کمی دورتر از شهر ایروان سکونتگاه منحصر به فردی قرار گرفته که زمان در آن بدون تغییر مانده است. در واقع، بخش قدیمی دهکده از چندین غار بزرگ تشکیل شده که مردم در دهه 50 میلادی در آن زندگی می کردند. یک پل جدید دو بخش این دهکده را به یکدیگر وصل کرده و منظره ای جذاب و دیدنی را برای گردشگران ایجاد کرده است.

قلعه و موزه اربونی

به طور تقریبی در حدود 3 هزار سال پیش امپراطوری و قوم اورارتوها در نزدیکی وان ترکیه ساکن بوده اند و بنیاد اولیه شهر ایروان را با ساخت قلعه و موزه اربونی شروع کردند.

این قلعه دیدنی و تاریخی در بخش جنوب شرقی شهر و بر روی تپه واقع شده و موزه آن شامل اقلام جذاب و تاریخی از جمله فلزکاری های زیبای دوران اوراتویی می شود. شما همچنین می توانید در صورت تمایل به بازدید از بناهای تاریخی، سری نیز به مسجد کبود ارمنستان بزنید که سوژه مناسبی برای عکاسی بوده و جزو جاذبه های گردشگری این شهر محسوب می شود.

پارک عشاق

یکی دیگر از مکان های جذاب راهنمای سفر و زندگی در شهر ایروان ، پارک  Lover’s  شهر ایروان است که قدیمی ترین پارک این شهر بوده و اخیراً با تلفیقی از سبک و مناظر ژاپنی و ارمنی بازسازی شده است.

به طور معمول این پارک میزبان نمایش ها و گالری های هنری در فضای باز است و امکان دسترسی از طریق مترو و یا ایستگاه Marshal Baghramian وجود دارد. پارک Lover’s در منطقه کنترون ایروان قرار گرفته و با مساحت تقریبی 2.5 هکتاری، گزینه مناسبی برای گشت و گذار در روزهای آفتابی محسوب می شود.

هتل های معروف ایروان

با توجه به پایین بودن هزینه ها ( هر هزار درام ارمنستان برابر با 2.11 دلار آمریکا است)، می توان برای سفر به ایروان، در هتل های با کیفیت و مقرون به صرفه ای با بهترین هزینه اقامت داشت.

طبق جدیدترین آمار وب سایت booking، از بهترین هتل های شهر ایروان ارمنستان که امتیازات بالایی از سوی کاربران دریافت کرده اند، ده گزینه برتر اقامتی مطلب راهنمای سفر و زندگی در ایروان در سال 2021 شامل موارد زیر می شود:

  • هتل ایبیس ibis ایروان: این اقامتگاه 3 ستاره در مرکز شهر واقع شده و تنها چند قدم با جاذبه های شهری ایروان از جمله میدان جمهوری، موزه تاریخ، خانه تئاتر و اپرا و موارد این چنینی فاصله دارد. قیمت اقامت در این هتل با کیفیت در زمان نوشتن این مطلب ( از شبی 1.420.000هزار تومان) شروع می شود.
  • هتل آنی گرند ایروان: یک اقامتگاه لوکس و با کیفیت 4 سشتاره که دارای انواع تجهیزات از جمله رستوران، باشگاه بدنسازی، بار و اینترنت وای فای رایگان است. این هتل با فاصله کمتر از 1 کیلومتر از میدان جمهوری و 14 دقیقه از خانه باله و اپرای ارمنستان قرار گرفته و یکی از بهترین گزینه های اقامتی در شهر ایروان محسوب می شود. قیمت اقامت این هتل از شبی 2.100.000هزار تومان شروع می شود.
  • هتل متروپول: یکی دیگر از اقامتگاه های 4 ستاره پیشنهادی راهنمای سفر و زندگی در شهر ایروان که دارای انواع تجهیزات رفاهی از جمله اینترنت رایگان و پارکینگ مهمان بوده و خدمات بسیار مناسب و قابل قبولی را به مهمانان ارائه می دهد. قیمت اقامت در اتاق های این هتل با کیفیت نیز از شبی 1.470.000هزار تومان شروع می شود.
  • هتل و سوئیت رامادا: اقامتگاه 4 ستاره رامادا که انواع تجهیزات رفاهی را با طراحی جدید در اختیار مهمانان قرار می دهد. از تهویه مطبوع و اینترنت وای فای رایگان گرفته تا مراکز سونا و اتاق بخار و برخورد بسیار مناسب کارکنان با مشتری ها، همگی، سفر بسیار خوبی را در ایروان برای شما رقم خواهد زد. قیمت اتاق های این هتل نیز از شبی 2.180.000هزار تومان شروع می شود.
  • هتل تاریخی توفنکیان: از گزینه های اقامتی بسیار مناسب شهر ایروان که یک هتل زیبای 4 ستاره در مرکز این شهر است. این هتل امتیاز بالای 9.2 را از جانب کاربران و مهمانان خود دریافت کرده و یکی از بهترین پیشنهادها برای اقامت موقت شما در ارمنستان محسوب می شود. توفنکیان یک هتل بوتیک چشم نواز است که از تلفیقی از ویژگی های معاصر و تاریخی تشکیل شده و امکانات متعددی از جمله اینترنت رایگان، غذای با کیفیت و استخر روباز چهار فصل را در اختیار مشتریان قرار می دهد. قیمت هر شب اقامت در این هتل از 2.030.000هزار تومان شروع می شود.

در نهایت سایر گزینه های محبوب و 4 ستاره اقامت در شهر ایروان شامل هتل های زیر می شود:

  • هتل پاریس ایروان – شروع قیمت از شبی 3.190.000هزار تومان
  • هتل حیات Hyatt – شروع قیمت از شبی 2.810.000هزار تومان
  • اقامتگاه نوا – شروع قیمت از شبی 1.910.000هزار تومان
  • هتل بست وسترن – شروع قیمت از شبی 1.830.000هزار تومان
  • هتل 3 ستاره گالری الیسیوم – شروع قیمت از شبی 800.000هزار تومان

البته به غیر از این موارد، قریب به 650 گزینه اقامتی دیگر نیز برای سفر به شهر ایروان برای شما وجود دارد و ما تنها به معرفی 10 هتل برتر این شهر دیدنی اشاره کردیم. باید به این موضوع توجه داشته باشید که هزینه های اعلام شده در هر فصل متغیر بوده و ممکن است در برخی از فصول سال کمتر و یا بیشتر باشد.

بازارها و مراکز خرید ایروان

طبق جدیدترین آمار ارائه شده توسط وب سایت tripadvisor، بهترین و مجهزترین مراکز خرید شهری چند منظوره در شهر ایروان شامل موارد زیر می شوند:

  • دالما گاردن مال
  • یروان مال Yerevan
  • مرکز خرید Tashir street shopping gallery
  • روسیا مال Rossia
  • ریو مال
  • مرکز خرید مترونوم

اما مراکز خرید ارزان پیشنهادی راهنمای سفر و زندگی در ایروان با موارد اشاره شده در بالا فرق داشته و شامل گزینه های زیر می شود:

  • بازار بنگلادشی / مالاتیا: یکی از قدیمی ترین بازارهای شهر ایروان است که دارای فضایی بزرگ و خیابان های پیچ در پیچ است. از بخش لباس و مواد غذایی گرفته تا مبلمان و لوازم خانه، موارد بسیار متنوعی با قیمت های بسیار مناسب برای فروش وجود دارد.
  • بازار GUM: یک بازار محلی که توریست ها و گردشگران نیز به آن سر میزنند. از لباس های ارزان گرفته تا انواع سوغاتی و مواد خوراکی، میوه های خشک شده و آجیل، موارد مختلفی برای خرید در دسترس شما قرار دارد. اما متاسفانه فروشنده ها توانایی مکالمه به زبان انگلیسی را نداشته و امکان چانه زنی با آنها وجود ندارد.
  • بازار هرازدان: یکی دیگر از بازارهای محلی و ارزان شهر ایروان که در خیابان Athens بین استادیوم هرازدان و دالما مال واقع شده و گزینه ایده آلی برای گشت و گذار محسوب می شود. این مرکز خرید سنتی نیز حال و هوایی نظیر بازار تهران داشته و آیتم های زیادی برای خرید و تماشا در این محل وجود دارد.

در نهایت برای این که بفهمید با چه قیمت هایی در بازارهای محلی ایروان روبرو می شوید، قیمت حدودی چند آیتم را در ادامه در اختیار شما قرار می دهیم:

  • کفش: بین 15 تا 17 هزار درام
  • کیف چرمی: بین 10 تا 15 هزار درام
  • شلوار: بین 5 تا 8 هزار درام
  • لباس و پلیور: بین 5 تا 6 هزار درام

خورد و خوراک در ایروان

در بخش شکمی و غذاهای ارمنی راهنمای سفر و زندگی در ایروان ، بهترین غذاهای کشور ارمنستان را به شما معرفی کرده و در مورد قیمت غذاها و رستوران های خوب این شهر نیز با شما صحبت می کنیم: به طور کلی بهترین غذاهای ایروان شامل موارد زیر می شود:

  • مانتی: پیراشکی های خوشمزه و کوچکی که با سس تند گوجه و ماست موسیر سرو می شوند.
  • دلمه: غذایی که ایرانی ها با آن آشنا هستند، دلمه هایی با گوشت چرخ کرده، برنج، پیاز، نعنا و پونه کوهی که طعم بسیار خوبی دارند.
  • لقمه های گیاهی با نان لواش: این نوع از غذا که مثل اسنک عصرانه هستند از انواع ترکیب سبزیجات مقوی مثل اسفناج تشکیل شده و به همراه پنیر آب شده، گزینه خوبی برای میان وعده هستند.
  • کباب ارمنی (خوروواتس): یکی از غذاهای پرطرفدار ارمنی که شبیه به غذای موجود در ایران است و در انواع گوشت گوساله، گوسفند، جوجه و غیره سرو می شود.
  • لامعجون: پیتزای ارمنی که معمولاً بدون پنیر است که از ترکیب گوشت چرخکرده و جعفری تشکیل شده و طعم بسیار خوبی دارد.
  • خینکالی: یک غذای گرجستانی که در واقع یک پیراشکی گوشت و ترکیبی از سبزیجات و قارچ و پنیر است و طرفداران زیادی در ارمنستان دارد.
  • غذای برنجی پیلاف: یک غذای ارمنی برنجی که با ترکیبی از کره، نودل و گوشت کبابی بره و یا جوجه مخلوط شده و بسیار عالی است.

غذاهای سنتی ارمنی، گرجستانی و حتی روسیه ای زیادی در شهر ایروان سرو می شود که باید با سفر به ارمنستان حتماً آنها را یک به یک تست کنید. در این بین، دسرهای محبوب ایروان نیز شامل موارد زیر می شوند:

  • گاتای ارمنی
  • باقلوای عسلی
  • میوه خشک شده
  • کیک ها و میان وعده های خانگی
  • بیسکوییت بادام Hshablit

برای خوردن غذاهای متنوع ارمنستان می توانید به رستوران های با کیفیت زیر مراجعه کنید:

  • رستوران Sherep
  • رستوران Tavern
  • The Tolma
  • رستوران پیکاسو
  • رستوران لواش
  • رستوران ایرانی شیروان

زندگی در ایروان

در ادامه راهنمای سفر و زندگی در شهر ایروان اگر بخواهیم در مورد شرایط زندگی در ایروان صحبت کنیم، باید این موضوع را به اطلاع شما برسانیم که براساس جدیدترین آماری که توسط وب سایت numbeo در سال 2020 گرفته شده، ایروان با 250 شهر دیگر دنیا مورد مقایسه قرار گرفته و آمارهای زیر برای زندگی در این شهر بدست آمده است:

  • فاکتور قدرت خرید: (جزو ضعیف ترین شهرها – 6 درصد)
  • خدمات درمانی: (جزو ضعیف ترین آمارها – 11 درصد)
  • قیمت مسکن در مقابل میانگین درآمد شهروندان: بین بالاترین درصدها با 13%
  • آلودگی هوا: نسبتاً زیاد – 41 درصد

اما در نقطه مقابل، فاکتورهای مثبت زندگی در ارمنستان از لحاظ آماری شامل موارد زیر می شود:

  • امنیت اجتماعی و شهری: در میان بهترین شهرهای دنیا – 9 درصد
  • هزینه زندگی ماهانه و سالانه: جزو ارزان ترین شهرها با 19 درصد
  • شرایط ترافیک: مناسب و نسبتاً سریع -38 درصد
  • صمیمت بالای مردم
  • تنوع بالای تجهیزات شهری مثل رستوران، کافه، مرکز خرید، باشگاه
  • شرایط آب و هوایی 4 فصل و مناسب
  • دانشگاه های با کیفیت و بین المللی

طبق اطلاعات وب سایت quora در مورد شرایط زندگی در شهر ایروان ارمنستان، می توان این طور گفت که شرایط بازار کار برای افرادی که دارای مهارت و تخصص کافی هستند، چندان بد نیست و پیدا کردن موقعیت شغلی مناسب کار سختی به نظر نمی آید.

از منظر یک شهروند ایرانی که آشنایی چندانی با زبان ارمنی ندارد، می توان گفت که این موضوع به استثنای موضوع مهاجرت تحصیلی و دانشگاه های بین المللی این کشور برای ایرانی ها مسئله ساز بوده و در صورت نداشتن مهارت کافی زبان ارمنی، زندگی فرد را با مشکل روبرو خواهد کرد.

همچنین باید به این موضوع توجه کنید که امکانات شهری و وسعت شهر ایروان نیز در حد و اندازه ابرشهر تهران نبوده و نمی توان از لحاظ امکانات تجاری و اقتصادی و حتی رفاهی، این دو را با یکدیگر مقایسه کرد.

از این رو، اگر به دنبال یک شهر کم هزینه، امن و آرام برای زندگی هستید و می توانید امور کاری خود را به صورت دور کاری و اینترنتی، از کشور مبدا یعنی ایران هندل کنید، زندگی در ایروان و کشور ارمنستان برای چند صباحی به شما پیشنهاد می شود.

اما به غیر از دلایل مهاجرت تحصیلی و یا استفاده از امکانات کنسولگری و خدمات ویزای کشورهای معتبر دنیا که تماماً در این کشور قابل دسترس هستند، نباید حساب ویژه ای در مورد سفر و زندگی در ایروان برای مدت زمان زیاد باز کرد و یا به آن به عنوان یک سکوی پرش به کشورهای پیشرفته و مطرح جهان نگاه کرد.

باید به این موضوع توجه داشته باشید که حضور موقتی و توریستی حداکثر 90 روزه شما در کشور ارمنستان و شهر ایروان بدون مشکل محسوب می شود. اما برای حضور بلندمدت و کار در بازار کار این کشور، معمولاً به یک دعوت نامه کاری و یا همان جاب آفر نیاز داشته و باید برای اخذ ویزای کار و اقامت 10 ساله ارمنستان مبلغ 350 دلار به کنسولگری این کشور پرداخت کنید.

هزینه زندگی در ارمنستان

در نهایت برای اطلاع از هزینه های زندگی در کشور ارمنستان و شهر ایروان، بد نیست تا نگاهی به جدیدترین آمار وب سایت numbeo در ادامه بیاندازید:

طبق آمار این وب سایت، هزینه نرمال زندگی یک خانواده 4 نفره در این کشور برابر با 1690 دلار در ماه بدون احتساب اجاره است. این در حالی است که هزینه یک نفر در طول ماه، بدون در نظر گرفتن اجاره خانه برابر با 473 دلار است. طبق مقایسه این وب سایت با هزینه های زندگی در تهران، به طور کلی، هزینه های زندگی در ایروان 6.81 درصد گران تر از شهر تهران است، اما در مقابل، اجاره خانه حدوداً 50 درصد کمتر از شهر تهران است.

در بخش هزینه های خورد و خوراک، قیمت های تقریبی مواد خوراکی رستوران و یا اقلام خوراکی برای آشپزی در خانه به درام آورده شده که می توانید به راحتی به ریال تبدیل کنید:

  • یک وعده غذای ارزان در رستوران: 2750 درام  – با احتساب هر 1000 درام معادل 2.10 دلار، 3 هزار درام معادل 6.30 دلار خواهد بود
  • غذای فست فودی مک دونالد: 2500 درام
  • کاپوچینو: 1000 درام
  • نوشابه 300 میلی لیتری پپسی: 323 درام
  • آب معدنی کوچک: 190 درام
  • شیر یک لیتری: 463 درام
  • نان تازه 500 گرمی: 247 درام
  • برنج سفید یک کیلویی: 734 درام
  • تخم مرغ 12 عددی: 844 درام
  • پنیر محلی 1 کیلویی: 2325 درام
  • فیله مرغ -یک کیلو: 2136 درام
  • گوشت گوساله 1 کیلو: 3550 درام
  • سیب 1 کیلو: 454
  • موز: 633
  • پرتقال:677
  • سیب زمینی:231
  • گوجه: 585
  • پیاز: 263

هزینه تقریبی حمل و نقل در سطح شهر نیز به قرار زیر است:

  • بلیط یک طرفه وسایل نقلیه عمومی(اتوبوس -مترو): 100 درام
  • بلیط ماهانه: 5500 درام
  • ورودی تاکسی: 600 درام
  • مسافت یک کیلومتری با تاکسی: 100 درام
  • قیمت یک لیتر سوخت: 418 درام

در این بین، هزینه های تقریبی قبوض مصرفی ماهانه یک آپارتمان 85 متری در شهر ایروان برابر با 32.554 هزار درام می شود. این در حالی است که هزینه اینترنت پرسرعت یک ماهه نیز در حدود 8090 هزار درام خواهد شد.

در بخش اوقات فراغت و سرگرمی، هزینه ثبت نام در باشگاه ورزشی به طور تقریبی برابر با 27 تا 30 هزار درام در ماه است و هزینه اجاره زمین تنیس و یا بلیط مراکز تفریحی مثل سینما، به ترتیب برابر با 6038 و 2500 درام است.

یکی از بخش های مهم راهنمای سفر و زندگی در ایروان مربوط به هزینه اجاره خانه در این شهر می شود که به طور تقریبی به شرح زیر است:

  • اجازه یک آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر: 191.200 درام
  • اجازه یک آپارتمان یک خوابه در حومه شهر: 107.138 درام
  • اجازه یک آپارتمان 3 خوابه در مرکز شهر:374.085 درام
  • اجازه یک آپارتمان 3 خوابه در حومه شهر:188.200 هزار درام

در نهایت، قیمت تقریبی خرید خانه نیز به ازای هر مترمربع در مرکز شهر ایروان، در حدود 892.466 هزار درام و در حومه شهر معادل با 454.512 هزار درام است. این در حالی است که میانگین درآمد ماهانه بعد از کسر مالیات در شهر ایروان برابر با 199.374 هزار درام است.

چنانچه موضوعی از قلم افتاده و یا دارای تجربه شخصی سفر و یا زندگی در شهر زیبای ایروان ارمنستان هستید، خوشحال می شویم تا آن را با ما و مخاطبان در میان بگذارید. همچنین در صورتی که تمایل به مهاجرت به خارج از کشور داشته و در مورد انتخاب روش و مقصد مهاجرتی خود مردد هستید، می توانید از مشاوره  موسسه مهاجرتی نیلگام در این زمینه استفاده کنید.

امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

75237 – 021 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *