ویزا

لیست کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان 2021

از لیست کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان اطلاع دارید؟ در این مطلب بررسی می‌کنیم که این چهل و اندی کشوری که مرزهایشان بدون ویزا برای ایرانیان باز است کدامند و شهروندان ایرانی با دریافت ویزای سرپایی یا به قولی ویزای فرودگاهی، امکان سفر به چه کشورهایی را دارند. از آنجایی که به قول قدیمی‌ها، هر رفتی یک آمدی هم دارد، در ادامه به عکس ماجرا هم اشاره خواهیم کرد تا ببینیم شهروندان چه کشورهایی، امکان سفر بدون ویزا را به ایران دارند. همچنین به نقش سابقهٔ سفر و افزایش ضمنی اعتبار و قدرت پاسپورت اشاره می‌کنیم و برای بالا بردن شانس دریافت ویزا، نکاتی را مرور خواهیم کرد.

کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان

متأسفانه پاسپورت ایرانی در ردهٔ کشورهایی مثل بنگلادش و کرهٔ شمالی و نپال و سری لانکا و سومالی و پاکستان و افغانستان، جزو کم‌ارزش‌ترین پاسپورت‌های جهان است و لیست کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان، لیست چندان بلند بالایی نیست. بهر تقدیر، طبق داده‌های رتبه‌ بندی اعتبار پاسپورت‌ها که در مطلب اعتبار پاسپورت قبرس شمالی به آنها اشاره کردیم، در حال حاضر سفر بدون ویزا برای ایرانیان، تنها به ۴۲ کشور دنیا امکانپذیر است. مد نظر داشته باشید که دو مورد از مراجع معتبری که پاسپورت کشورها را ارزیابی می‌کنند و اطلاعات جانبی بدرد بخوری در اختیارتان می‌گذارند، یکی وبسایت passportindex.org و دیگری henleyglobal.com هستند و مراجعه به وبسایت آنها خالی از لطف نیست. در تصویر زیر، کشورهای سبزرنگ نیازی به ویزا ندارند، کشورها آبی و زرد با ویزای فرودگاهی یا آنلاین (eVisa) پذیرای مسافران ایرانی هستند و برای سفر به کشورهای قرمز، اقدام از طریق سفارت ضروری است.

سفر بدون ویزا برای ایرانیان در آسیا و حوزهٔ کارائیب 

چهار کشور ارمنستان و ترکیه در آسیا و دومینیکا و هائیتی در کارائیب، جزو کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان هستند و این عبارت بدون ویزا، به معنای واقعی در موردشان صادق است. چون شهروندان ایرانی برای سفر به این چهار کشور، حتی به ویزای فرودگاهی هم نیازی ندارند و مانند اینست که به یکی از استان‌های کشور خودشان سفر می‌کنند. البته سفری که محدودیت زمانی دارد و قاعدتاً به همین راحتی‌ها هم نیست. محدودیت زمانی سفر بدون ویزا برای ایرانیان به ترکیه و ارمنستان ۹۰ روز، به هائیتی ۹۰ روز و به دومینیکا ۲۱ روز است.

کشورهای بدون ویزا برای سفر ایرانیان 

کشورهایی که در ادامه ذکر می‌کنیم هم در لیست کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان قرار می‌گیرند، با این تفاوت که یک مرحله روادید اداری و ثبتی مختصر تحت عنوان ویزای فرودگاهی یا Visa on arrival دارند. این ویزا دردسر و معطلی به خصوصی ندارد و عملاً به مثابه مهر ورود و خروج به کشور مقصد است. کشورهایی که شهروندان ایرانی را بدون نیاز به مراجعه به سفارت و تنها با ویزای فرودگاهی می‌پذیرند عبارتند از:

کشورهای بدون ویزا (یا با ویزای فرودگاهی) در قارهٔ آفریقا:

  • زیمبابوه ۹۰ روز
  • گینه بیسائو ۹۰ روز
  • ماداگاسکار ۹۰ روز
  • سیشل ۹۰ روز
  • مجمع‌الجزایر قمر ۴۵ روز
  • سنگال ۳۰ روز
  • رواندا ۳۰ روز
  • سیرالئون ۳۰ روز
  • سومالی ۳۰ روز
  • موزامبیک ۳۰ روز
  • توگو ۷ روز
  • موریتانی
  • جیبوتی
  • بنین

کشورهای بدون ویزا (یا با ویزای فرودگاهی) در اقیانوسیه:

  • ساموا ۶۰ روز
  • تووالو ۳۰ روز
  • پالائو ۳۰ روز
  • ایالات فدرال میکرونزی
  • جزایر کوک
  • نیووی

کشورهای بدون ویزا (یا با ویزای فرودگاهی) در قارهٔ آمریکا

  • بولیوی ۹۰ روز
  • اکوادور ۹۰ روز
  • ونزوئلا ۱۵ روز

کشورهای بدون ویزا (یا با ویزای فرودگاهی) در آسیا:

  • لبنان ۳۰ روز
  • مالدیو ۳۰ روز
  • قطر ۳۰ روز
  • تیمور شرقی ۳۰ روز
  • عمان ۱۰ روز
  • عراق

سفر بدون ویزا برای ایرانیان با eVisa

مسافرت به برخی از کشورهای خارجی با دریافت ویزای الکترونیکی یا eVisa امکانپذیر است و به دلیل بی‌دردسر بودن و سهولت دریافت ای-‌ویزا، بیراه نیست که این کشورها را در ردیف کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان به شمار آوریم. ویزای الترونیکی همانطور که از اسمش گویاست، به صورت آنلاین و از وبسایت روادید الکترونیکی وزارت امورخارجه قابل درخواست است. دریافت این ویزا نیازی به مراجعه به سفارت ندارد (مگر در موارد خاص) و پروسهٔ رسیدگی به آن خیلی سریع پیش می‌رود. سفر به کشورهای عمان و قطر در آسیا، بولیوی و سورینام در آمریکای جنوبی و کشورهای آفریقایی جیبوتی، کنیا، گینه و گینهٔ بیسائو، لسوتو، اوگاندا، سودان، رواندا، گابن، مالاوی، ماداگاسکار و اتیوپی برای شهروندان ایرانی با eVisa امکانپذیر است.

چه کشورهایی بدون ویزا می‌توانند به ایران سفر کنند؟

در حال حاضر امکان مسافرت به ایران برای اتباع برخی از کشورها مثل سوریه، لبنان، گرجستان، ارمنستان، مصر، مالزی، ونزوئلا، آذربایجان، بولیوی، ترکیه و چین بدون ویزا یا به قولی بدون دریافت روادید امکانپذیر است.

چه کشورهایی صاحب قوی ترین پاسپورتهای جهان هستند؟

تا اینجای کار به محدودهٔ رفت و آمد بدون ویزا با پاسپورت ایرانی پرداختیم. و این محدودهٔ رفت و آمد، همان مفهومیست که از آن با عنوان قدرت پاسپورت یک کشور یاد می‌شود. طبق اطلاعات دو پلتفرم پاسپورت ایندکس و هِنلِی، طولانی‌ترین لیست امکان سفر بدون ویزا، یا به عبارتی قوی‌ترین پاسپورت موجود، در اختیار شهروندان دو کشور ژاپن و سنگاپور است. یک تبعهٔ ژاپنی‌ یا سنگاپوری‌ می‌تواند بدون ویزا به ۱۹۲  کشور جهان سفر کند و خم به ابرو نیاورد. بعد از این دو، آلمان و کرهٔ جنوبی هستند که با فاصله‌ای بسیار ناچیز در مقام بعدی قرار دارند و مسافرت شهروندانشان به ۱۹۰ کشور جهان بدون ویزا بلامانع است. و مراتب بعدی هم در اختیار کشورهایی مثل فنلاند و ایتالیا و لوکزامبورگ و اسپانیا و اتریش و دانمارک قرار دارد.

ضعیف ترین پاسپورتهای جهان 

بر اساس اطلاعات پاسپورت ایندکس، ایران در حال حاضر با رتبهٔ ۸۷ جهان در ردیف دو کشور فلسطین و میانمار قرار دارد. شهروندان ایرانی می‌توانند بدون ویزا به ۸ کشور جهان سفر کنند، برای ۳۵ کشور باید ویزای فرودگاهی بگیرند و برای ۱۵۵ کشور باقیمانده لازم است که از طریق سفارت اقدام کنند. بعد از ایران، آخرین رتبه‌های جدول در اختیار کشورهایی مثل یمن، سومالی، پاکستان و سوریه است و در قعر جدول به طور مشترک افغانستان و عراق قرار دارند.

قدرت پاسپورت در کشورهای خاورمیانه 

به منظور اینکه دید بهتری نسبت به وضعیت پاسپورت ایران و همسایگانش داشته باشیم، به داده‌های پاسپورت ایندکس، در خصوص کشورهای خاورمیانه می‌پردازیم. بر اساس این داده‌ها، شهروندان اماراتی قویترین پاسپورت خاورمیانه و یکی از قوی‌ترین‌ پاسپورت‌های جهان را در اختیار دارند و بدون ویزا، امکان سفر به بیشترین تعداد کشورها برایشان فراهم است. رتبهٔ بعدی در اختیار اسرائیل است که در مقام دوم خاورمیانه و هفدهم جهان قرار دارد. ترکیه در رتبهٔ سوم خاورمیانه و سی و ششم جهان است و با داشتن پاسپورت و اقامت دائم ترکیه، می‌توان به ۶۱ کشور جهان بدون ویزا و به ۴۵ کشور با ویزای فرودگاهی سفر کرد. رتبهٔ بعدی از آن قطر است که چهل و پنجمین پاسپورت خاورمیانه را داشته و به دنبالش، کویت با رتبه چهل و نهم است. بحرین در مقام پنجاه و سوم است و عربستان و عمان متشرکاً در رتبهٔ‌ ۵۶ جهان هستند. اردن در جایگاه هفتاد و سوم، لبنان هشتادم، ایران در رتبهٔ هشتاد و هفتم، یمن هشتاد و هشتم و سوریه و عراق به ترتیب در مقام‌های ۹۰ و ۹۱ ام هستند.

آیا امکان افزایش قدرت پاسپورت وجود دارد؟ 

بدیهی است که افزایش قدرت پاسپورت یک کشور، به حسن روابط خارجی و دیپلماسی آن کشور با سایر دولت‌های جهان بستگی دارد و موردی نیست که در حوزهٔ اختیارات شهروندان باشد. در این شرایط، واضحترین راهکار ممکن، مهاجرت به کشورهایی با پاسپورت قویتر است. اما این تمام ماجرا نیست و مفهوم دیگری هم به عنوان «سابقه سفر» یا Travel History وجود دارد که می‌تواند به شکلی غیر مستقیم، قدرت پاسپورت فرد را افزایش دهد.

سابقه سفر چه تأثیری در اعتبار پاسپورت دارد؟ 

وقتی از افزایش غیرمستقیم قدرت پاسپورت صحبت می‌کنیم، منظورمان تأثیر انکارناپذیر سابقهٔ سفر در افزایش شانس فرد برای رفتن به کشورهای حوزهٔ شینگن، کانادا و یا آمریکاست. بر فرض مثال، در پروسهٔ دریافت ویزای کانادا متقاضیانی که تراول هیستوری بهتری دارند، یا به عبارتی مهر سفر به برخی از کشورهای مهم در پاسپورتشان وجود دارد، شانس بالاتری خواهند داشت. و بهترین فاکتور برای دریافت ویزای کانادا، سابقه دریافت ویزای شنگن است. در این حد که اگر مسئول صدور ویزا یا افسر مهاجرت کانادا، در حال بررسی پروندهٔ دو متقاضی با شرایط سنی و مالی کاملاً یکسان باشد، شانس با کسی است که تراول هیستوری بهتری دارد و حتی یکبار هم که شده، به حوزهٔ شنگن سفر کرده است.

چرا بهبود سابقه سفر اهمیت دارد؟ 

کشورهایی مثل آمریکا، کانادا، استرالیا و برخی کشورهای اروپایی و در کل کشورهای به اصطلاح های-پروفایل که پتانسیل مهاجرت و پناهندگی بالایی دارند، قوانین صدور ویزا را در طی زمان سخت‌تر و سخت‌تر کرده‌اند تا وقتی برای شهروندان سایر کشورها (مخصوصاً کشورهای محروم، دارای بحران یا خاورمیانه‌ای) ویزایی صادر می‌شود، مطمئن باشند که قصد و نیتی به جز مسافرت توریستی در کار نیست و فرد بعد از اتمام مهلت ویزا به وطنش باز خواهد گشت. متأسفانه پیامد منفی این قبیل سخت‌گیری‌ها و روال‌های دست‌ و پاگیر، متوجه باقی متقاضیان هم می‌شود و آنها برای جلوگیری از ریجکت شدن ویزا، مجبور می‌شوند به طریقی این تأثیرات را خنثی کنند و یکی از بهترین راهکارهای ممکن، داشتن یک سابقهٔ سفر خوب و قانع کننده است.

ساده ترین راه برای بهبود تراول هیستوری چیست؟  

طبیعتاً بهترین راه برای ایجاد یک سابقه سفر یا تراول هیستوری خوب، داشتن سفرهای متعدد به کشورهای مختلف و افزایش مهرهای داخل پاسپورت است. اما قاعدتاً سفر به هر کشوری نمی‌تواند اعتبار پاسپورت فرد را بالا ببرد و افسر مهاجرت یا مسئول صدور ویزا را قانع کند. مثلاً سفرهای پیاپی به کشورهای نه چندان مطرح مثل برخی کشورهای آفریقایی و آسیایی، نه تنها تأثیر مثبتی در بهبود سابقه سفر ندارد، حتی ممکن است تأثیر عکس داشته باشد و مسئول بررسی پرونده ویزا را به شک بیاندازد. اما سفر به کشورهایی مثل هند، فیلیپین، کامبوج، سیشل، چین و هونگ کونگ جزو مواردی هستند که علاوه بر تأثیر مثبت روی تراول هیستوری، سفر به آنها هم فال است و هم تماشا.

در کل برای شهروندان ایرانی، بهترین راهکار ممکن، سفر به کشورهایی است که امکان سفر به آنها با ویزای فرودگاهی یا حتی eVisa‌ وجود دارد و از روی هم رفته توسعه یافته‌تر و مرفه‌تر از سایر همسایگانشان هستند و یا پاسپورت قوی‌تری دارند.

امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

75237 – 021 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *