مهاجرت

بلندترین برج جهان در کدام کشور است؟

بلندترین برج جهان در کدام کشور است؟ ذهن آدمیزاد، ذاتاً مقایسه‌گر است و شیفتهٔ طبقه‌بندیست. همین خصلت باعث می‌شود که در کُنه ناخودآگاه و خودآگاهمان، همیشه به دنبال «ترین‌ها» باشیم.

برترین‌ها، بزرگترین‌ها، طولانی‌ترین‌ها، سمی‌ترین‌ها، گران‌ترین‌ها و خلاصه هر ترینی که بتوان فکرش را کرد. پس به افتخار ذهن پیچیده و سلسله‌مراتبی‌ که داریم، این مطلب را به یکی از همین ترین‌ها اختصاص می‌دهیم و به بررسی بزرگترین برج جهان ، بلندترین برج جهان و بلندترین برج های جهان می‌پردازیم.

بلندترین برج جهان

با نگاهی به روزگاران کهن، می‌بینیم که بلندترین‌ سازه‌های ساخت بشر، معمولاً شامل کلیساها، قصرها و مقبره‌ها بوده و منطق و انگیزهٔ ساخت‌شان در یک چیز مشترک بوده است؛ به رخ کشیدن عظمت و نمایش جاودانگی.

همان تمایلی که در مصر باستان، به هرم عظیم الجثه‌ٔ جیزه با بیش از ۱۴۰ متر ارتفاع حیات بخشید، یا کلیسای جامع روئِن با ۱۵۱ متر ارتفاع در دوران امپراطوری روم را سرپا کرد.

میل بشر به بالاتر رفتن و خرق عادت کردن، هرگز قابل انکار نیست، فقط در روزگار کنونی، کاربری این سازه‌هاست که شکلی متفاوت پیدا کرده و به ساخت هیولایی ۱۶۳ طبقه‌ای مثل برج خلیفه منجر شده است.

اکنون نوبت آن رسیده که ببینیم بلندترین برج جهان و یا بزرگترین برج جهان در کدام کشور دنیاست و در رقابت بلندمرتبگان، کدام سازه‌ها هستند که چشم‌ها را بیشتر گرد می‌کنند، لقب بلندترین برج های جهان را یدک کشیده و روی سایرین سایه می‌اندازند.

برج جهانی لوته 

یکی از بلندترین برج های جهان که در کره جنوبی واقع شده، Lotte World Tower نام دارد و در پایتخت این کشور یعنی سئول قرار گرفته و تاریخ ساختش از ۲۰۱۱ کلید خورده و در ۲۰۱۷ به اتمام رسیده است.

در پای این آسمان‌خراش ۵۵۵ متری، فضایی به بزرگی پانصد هزار متر مربع قرار دارد و از بی‌شمار واحد تجاری و مسکونی و یک هتل درندشت هفت ستاره و ۲۶۰ اتاقی تشکیل شده است.

یکی از نکات برجستهٔ لوته در باب بزرگترین ساختمان جهان ، آسانسور عجیب و غریبش است که ظرفیت و سرعت خیره‌کننده‌ای دارد و می‌تواند در کمتر از یک دقیقه، ۵۴ نفر را از طبقهٔ زیرزمین به طبقهٔ ۱۲۱ برساند!

دیگر رکورد جالب این برج، وجود بزرگترین سکوی دید شیشه‌ای یا به قولی Observation Deck دنیاست که در طبقهٔ ۱۲۱ لوته جا خوش کرده و اهالی و گردشگران زیادی را به سمت این سمبل برافراشته در قلب پایتخت جذب می‌کند.

  • عنوان: Lotte World Tower
  • ارتفاع: ۵۵۵ متر
  • مکان: سئول، کره جنوبی
  • اتمام: ۲۰۱۷
  • طبقه: ۱۲۳

مرکز مالی گوانگژو سی‌تی‌اف 

در فهرست بزرگترین برج جهان ، ساختمان بعدی در چین و در شهر گوانگ‌ژو قرار گرفته و اگر لیست بلندترین برج های جهان را تا پایان مطالعه کنید، به شهوت مضاعف چینی‌ها نسبت به آسمان‌خراش‌سازی پی خواهید برد!

ساخت این سازه در ۲۰۱۶ به پایان رسیده و با داشتن ۱۱۱ طبقه در بالای زمین که از هتل و واحدهای تجاری و مسکونی و مراکز خرید تشکیل شده، در لیست بلندترین برج های جهان قرار دارد.

به نظر می‌رسد که کشور چین در سال‌های اخیر، قانونی تصویب کرده که به موجب آن، ساختمان‌ها نباید از پانصد متر فراتر بروند و به همین دلیل، از ارتفاع یک سری از برج‌های معروف و در حال ساختش مثل ووهان سنتر کاسته شده تا به زیر پانصد متر برسند و از کورس رقابت بلندترین‌ ساختمان جهان خارج شوند.
عنوان: Guangzhou CTF Finance Centre
ارتفاع: ۵۳۰ متر
مکان: گوانگ‌ژو، چین
اتمام: ۲۰۱۶
طبقه: ۱۱۱

برج تجارت جهانی وان وُرلد 

بلندقامت‌ترین سازهٔ موجود در نیمکرهٔ غربی زمین، یکی از بزرگترین ساختمان‌های جهان است که در شهر نیویورک قرار دارد و با عنوان مرکز تجارت جهانی One World شناخته می‌شود.

این ساختمان ۵۴۱ متری که به جای ساختمان‌های دوقلوی نیویورک بنا شده، از ۹۴ طبقه تشکیل شده و شامل تعداد بسیاری دفتر تجاری و بازرگانی و هتل است و به راحتی در فهرست بلندترین برج های جهان جای می‌گیرد.

البته اضافه کنیم که ارتفاع این ساختمان باشکوه که در فهرست بزرگترین برج جهان قرار دارد، مدیون آنتن بسیار بلندش است، وگرنه ارتفاع پشت‌بامش از ۴۱۷ متر فراتر نمی‌رود و به گفته‌ٔ ساکنین بیگ اَپِل (لقب نیویورک)، یک چنین ارتفاع کمی برای مرکز تجارت جهانی کسر شأن است!

نکتهٔ دیگر اینکه، ارتفاع ۵۴۱ متری ساختمان، یک حکمتی دارد و اگر طولش را از متر به واحد فوت تبدیل کنیم، عدد ۱۷۷۶ حاصل می‌شود. این عدد، همان تاریخیست که در آن حکم استقلال ایالات متحده و خروجش از زیر یوغ بریتانیا امضا شده است.

  • عنوان: One World Trade Center
  • ارتفاع: ۵۴۱ متر
  • مکان: نیویورک، آمریکا
  • اتمام: ۲۰۱۴
  • طبقه: ۱۰۴

با مهاجرت به آمریکا این امکان را دارید تا شاهد این برج زیبا باشید. شما می‌توانید جهت مهاجرت به آمریکا از راهنمایی کارشناسان نیلگام استفاده کنید.

برج گُلدین فاینَنس ۱۱۷

گُلدین فایننس هم یکی دیگر از آسمان‌خراش‌های چینی است و با ۵۹۹ متر ارتفاع، در بین بلندترین برج‌ های جهان قرار دارد. این ساختمان ۱۱۷ طبقه‌ای در شهر تیانجین، در ۲۰۱۷ به اتمام رسیده و در طی ساخت، بزرگترین محدودهٔ ساخت و ساز را در تمام جهان داشته است.

بد نیست بدانید که در فهرست بزرگترین ساختمان جهان ، این سازه از طبقات هفتم تا نود و دوم، زیربنایی به وسعت دویست و هشتاد هزار متر مربع را به دفاتر و آفیس‌های تجاری اختصاص داده و تعدادی از دانه‌درشت‌ترین شرکت‌های چینی و بین‌المللی را میزبانی می‌کند. در طبقات بالایی هم هتل‌های پنج ستاره‌ٔ عظیمی وجود دارند که بر تمام تیانجین اشراف دارند. هرچند که گلدین فایننس، با بلندترین برج جهان فاصلهٔ زیادی دارد، اما داشتن سه رکورد منحصر به فرد برای بلندترین استخر، بلندترین سکوی دید یا مشاهدهٔ شهر و مرتفع‌ترین رستوران گردان روی زمین،این سازهٔ نیم کیلومتری را بر سر زبان‌ها انداخته و شهرتی فراتر از بلندترین برج های جهان را به آن اعطا کرده است.

  • عنوان: Goldin Finance 117
  • ارتفاع: ۵۹۹ متر
  • مکان: تیانجین، چین
  • اتمام: ۲۰۱۷
  • طبقه: ۱۱۷

برج پینگ آن 

مورد بعدی در لیست بلندترین برج های جهان، باز هم در کشور چین قرار داشته و به یک کمپانی بیمه به اسم Ping An تعلق دارد.

این سازه‌ٔ غول‌پیکر ۵۵۵ متری که با ارتفاع آنتنش به مرز ۵۹۹ متر رسیده، از ۱۱۵ طبقه تشکیل شده و مرکز مالی و به قولی یک وال‌استریت عمودی برای شهر شن‌ژن است؛ ساختمان دیگری از چین که در فهرست بزرگترین ساختمان جهان قرار داشته و جزئیات جذابی دارد.

ساختمان پینگ آن از ۲۰۱۰ آغاز و در ۲۰۱۸ به پایان رسیده و قیمتش بیش از یک و نیم میلیارد دلار برآورد می‌شود. سکوی دید این برج روزانه نزدیک به ۹۰۰۰ بازدید کننده دارد و بالای ۱۵۰۰۰ نیروی کار را در طبقاتش جا می‌دهد. طبقاتی که صدتای آنها به فضای اداری و تجاری و پنج تای دیگر به یک مرکز خرید عظیم الجثه اختصاص داشته و ده طبقهٔ دیگر هم، در اختیار خود کمپانی صاحب برج است و لابد به تجهیزات و تأسیسات ساختمان مربوط است.

  • عنوان: Ping An Finance Center
  • ارتفاع: ۵۹۹
  • مکان: شن‌ژن، چین
  • اتمام: ۲۰۱۸
  • طبقه: ۱۱۵

برج ساعت سلطنتی مکه 

یکی از بلندترین برج های کشور عربستان، سازه‌ای موسوم به اِبراج البیت است که با عنوان برج ساعتی سلطنتی یا رویال کلاک تاورِ مکه شناخته می‌شود و یکی ازبلندترین برج‌ های جهان به شمار می‌آید.

این ساختمان ۱۲۰ طبقه‌ای، حکم یک پاساژ و برج مسکونی عظیم‌الجثه را دارد، که ارتفاعش مرز ۶۰۰ متر را رد کرده و در فاصله‌ٔ بسیار نزدیکی به مسجدالحرام قرار گرفته‌ است. بدون شک می‌توان این ادعا را داشت که برج اِبراج البیت به راحتی در فهرست بزرگترین برج جهان قرار می‌گیرد.

پارکینگ برج بیش از هزار وسیلهٔ نقلیه را جوابگو بوده و خود ساختمان در موسم مراسم حج، می‌تواند از چندین و چند هزار زائر و گردشگر میزبانی می‌کند. از دیگر امکانات برج ساعت می‌توان به موزهٔ اسلامی و رصدخانهٔ ماه و نمازخانهٔ عریض و طویلش اشاره کرد که ده هزار نفر ظرفیت دارد. طراحی به خصوص خروجی‌ها و ورودی‌های ابراج البیت باعث شده که مجموعه ساختمان‌های آن، ظرفیت ورود و خروج نزدیک به هفتاد و پنج‌هزار نفر را در فصول شلوغ حج داشته باشند و بابت ترافیک انسانی، خم به ابروی مسافرین و ساکنین شهر نیاید.

  • عنوان: Makkah Royal Clock Tower
  • ارتفاع: ۶۰۱ متر
  • مکان: مکه، عربستان
  • اتمام: ۲۰۱۲
  • طبقه: ۱۲۰

برج مِردِکا 

اَبَرسازهٔ بعدی در کوالالامپور کشور مالزی قرار دارد و با نام برج مِردِکا ۱۱۸ شناخته می‌شود. پسوند عددی این ساختمان که در مالکیت شرکتی به همین نام است، به ۱۱۸ طبقه‌ٔ تشکیل‌دهنده‌اش اشاره داشته و با ۶۴۴ متر ارتفاع یکی از بلندترین برج های جهان به شمار می‌رود.

نام مردکا در زبان مالایی معنای آزادی و استقلال را دارد و پروژهٔ ساختش هنوز به پایان نرسیده است. اما روزی که تمام شود، یکی دیگر از بزرگترین برج های جهان، یعنی برج شانگهای را پشت سر می‌گذارد و عنوان دوم بلندترین و بزرگترین برج جهان را تصاحب می‌کند. هشتاد و سه عدد از طبقات برج به دفاتر لوکس و بزرگ تعلق دارند و هفده تای آنها در اختیار هتل پنج ستاره‌ٔ Park Hyatt هستند. چهار طبقهٔ دیگر، به رصدخانه یا همان سکوی دید برج اختصاص دارند که در جنوب شرقی آسیا، مرتفع‌ترین سکوی دید است و سایر طبقات هم سیستم‌های الکتریکی و سایر مکانیزم‌های برج را در خود جا داده‌اند.

  • عنوان: Merdeka PNB118
  • ارتفاع: ۶۴۴ متر
  • مکان: کوالالامپور، مالزی
  • اتمام: مشخص نیست
  • طبقه: ۱۱۸

برج شانگهای

برج شانگهای در لیست بلندترین برج جهان در مقام دوم است و با ۶۳۲ متر ارتفاع  و ۱۲۸ طبقه یکی از بزرگترین برج های جهان بوده و در قلب شلوغ و پرهیاهوی شانگهای خودنمایی می‌کند. ساخت این سازهٔ غول‌‌پیکر در ۲۰۱۷ به پایان رسیده و وقتی به بالای آن نگاه می‌کنیم، توربین‌های بادی عظیمی را می‌بینیم که تعدادشان به دویست عدد می رسد و نزدیک به ۱۰ درصد از برق برج را تأمین می‌کنند.

البته این طرح هوشمندانه و هماهنگ با محیط زیست، تنها ترفندِ به کار رفته در برج شانگهای نیست. چرا که در ساختمان شانگهای تاور، مکانیزم‌های فوق‌ پیشرفته‌ای برای جمع‌آوری آب باران و پسماند فاضلاب تعبیه شده، که با برگردان آنها به چرخهٔ مصرف، از هدر رفتن حجم عظیمی از آب جلوگیری می‌کند. از آن طرف هم تمهیدات ویژه‌ای در سیستم‌ گرمایشی و سرمایشی و عایق‌بندی برج شانگهای اجرا شده، که انتشار کربن را سالانه نزدیک به ۳۴۰۰۰ تن کاهش داده است. بر همین اساس، برج شانگهای، تنها آسمان خراشیست که موفق به دریافت استاندارد LEED پلاتینیوم شده که مخفف عبارت Leadership in Energy and Environmental Design بوده و نشان می‌دهد شانگهای تاور، نه تنها یکی از بلندترین برج های جهان بلکه یکی از سبزترین و بهینه‌ترین‌های آنها هم هست.

  • عنوان: Shanghai Tower
  • ارتفاع: ۶۳۲ متر
  • مکان: شانگهای، چین
  • اتمام: ۲۰۱۵
  • طبقه: ۱۲۸

برج خلیفه

اگر کماکان به دنبال بلندترین برج جهان هستید باید بگوییم که برج خلیفه در شهر دوبی، با بلندای خیره کنندهٔ ۸۲۸ متری خود در صدر بلندترین برج های جهان و بزرگترین ساختمان جهان قرار دارد و از زمان ساخته شدنش در سال ۲۰۱۰ انواع و اقسام رکوردها را جابجا کرده است.

این سازهٔ خارق العاده با ۱۶۳ طبقه، رکورد بیشترین تعداد طبقات، بلندترین سکوی دید در فضای باز، بلندترین آسانسور جهان، بلندترین ساختمان دارای واحد مسکونی، بلندترین پمپاژ بتن در حین ساخت و ساز، بلندترین سازهٔ ترکیبی از آلومینیوم و شیشه، بلندترین رستوران جهان و چندتایی رکورد دیگر برخوردار است و در ضمن، بلندترین برج تک‌ایستاده و به اصطلاح Free-Standing‌ جهان به شمار می‌رود. یعنی برای سرپا ماندن، به هیچ سازهٔ جانبی یا ساختمان‌های کمکی وابسته نیست. برج خلیفه تا به امروز دههٔ باشکوهی را سپری کرده و با اقتدار در جایگاه بلندترین برج جهان بوده است. اما به نظر می‌رسد که این جایگاه نخست، در آینده‌ای نه چندان دور در سایهٔ رقیبی جدی و به مراتب بلندتر قرار می‌گیرد.

  • عنوان: Burj Khalifa
  • ارتفاع: ۸۲۸ متر
  • مکان: دوبی، امارات
  • اتمام: ۲۰۱۰
  • طبقه: ۱۶۳

برج خور دوبی 

برج خور یا کریک تاور دوبی، همان رقیب جدی برج خلیفه است که تکمیل آن در ۲۰۲۲ تخمین زده شده و می‌تواند به زودی لقب بلندترین برج جهان و حتی بزرگترین ساختمان جهان را به خود اختصاص دهد.

با این حال، تاریخ اتمام دقیقش در هاله‌ای از ابهام است و عده‌ای بر این باورند که تا ۲۰۲۵ تکمیل نمی‌شود. اما افتتاح برج خور، تنها نکتهٔ مبهمش نیست. چرا که تکلیف ارتفاع برج هم هنوز مشخص نبوده و سازندهٔ آن، قصد دارد این عدد را که همگان منتظرش هستند، مخفی نگه دارد و آن را در زمان افتتاح برج آشکار کند.

اما آنچه که تا به این لحظه از حواشی ماجرا قابل برداشت است، نشان می‌دهد که برج خور دوبی، دست کم ۹۲۸ متر ارتفاع دارد و یک سر و گردن بالاتر از برج خلیفه قرار می‌گیرد. عده‌ای هم بر این باورند که عدد مذکور از آنچه که قرار است شاهدش باشیم به مراتب کمتر است و احتمال دارد که ارتفاع Dubai Creek Tower به چیزی بیش از ۱۳۰۰ متر برسد که با رکوردی دست نیافتنی، برج خور را در راس بلندترین برج های جهان قرار می‌دهد.

  • عنوان: Dubai Creek Tower
  • ارتفاع: ۹۲۸ تا ۱۳۰۰
  • مکان: دوبی، امارات
  • اتمام: نامعلوم
  • طبقه: نامعلوم

برج جده 

حالا که کار به برج‌های نیمه‌تمام کشید، نمی‌توانیم به رقیب دیگر برج خلیفه در آنسوی خاورمیانه، یعنی برج جدهٔ عربستان اشاره نکنیم.

سازه‌ای که تاریخ اتمامش هنوز مشخص نیست، اما می‌دانیم که به محض افتتاح و بهره برداری، عنوان بلندترین برج جهان را در چشم به هم زدنی از برج خلیفه می‌قاپد و با دست کم یک کیلومتر ارتفاع، در رأس بلندترین برج های جهان و سازه‌های ساخت بشر قرار می‌گیرد.

کلنگ این ابرسازهٔ ۱۰۰۰ متری در سال ۲۰۱۳ به زمین خورده و به دلیل بروز یک سری مشکلات از بابت نیروی کار، پروسهٔ ساختش چند باری با وقفه مواجه شده است. با این تفاسیر انتظار می‌رود که جده تاور در قالب بزرگترین برج جهان در آینده‌ای نزدیک آماده شده و به عنوان مرکز تجاری، مسکونی، تفریحی و در کل سمبل شهر جده خودنمایی کند. 

  • عنوان: Jeddah Tower
  • ارتفاع: ۱۰۰۰ متر
  • مکان: جده، عربستان
  • اتمام: نامعلوم
  • طبقه: ۱۶۸

در یک جمع‌بندی کلی، القاب متعدد بزرگترین برج جهان ، بلندترین برج جهان، بزرگترین ساختمان جهان و یا بلندترین برج های جهان مواردی هستند که در هر سال و دهه دستخوش تغییر قرار می‌گیرند و با رقابتی وصف‌ناپذیر، جدیدترین فناوری‌ها و سازه‌های لوکس و مجهز را به رخ جهانیان می‌کشند.

در نهایت، شما می‌توانید جهت مسافرت و مهاجرت به نقاط مختلف جهان و رزرو پرواز و هتل با کارشناسان موسسه مهاجرتی نیلگام تماس حاصل فرمایید.

امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

75237 – 021 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *