ویزا

قوانین گمرک استرالیا

یکی از مشکلاتی که ممکن است مسافران در سفر به کشورهای دیگر درگیر آن شوند مسائل مربوط به گمرک است. تجربه نشان داده که عدم اطلاع از قوانین گمرک کشورِ مقصد، باعث ایجاد دردسر و ضرر و زیان مالی برای افراد می‌شود. بنابراین با اطلاع دقیق از قوانین و مقررات گمرکی کشوری که قصد سفر به آن را دارید می‌توانید با خیال آسوده به مسافرت بروید. با توجه به این که سفر به استرالیا یکی از انتخاب‌های مهم ایرانی‌ها برای سفر و مهاجرت است، در این مطلب قصد داریم تا به بررسی قوانین گمرک استرالیا بپردازیم.

اداره گمرک و نیروی مرزی استرالیا

با توجه به خط ساحلی ۳۷ هزار کیلومتری کشور استرالیا و هم‌چنین وجود فرودگاه‌ها و بنادر بین‌المللی فراوان در این کشور پهناور، وجود یک سازمان مشخص به منظور سازماندهی ورود و خروج به استرالیا ضرورت داشته است. به همین علت اداره‌ای تحت عنوان اجرای قانون مرزی و خدمات گمرکی استرالیا تشکیل شده که وظیفه اصلی آن حفاظت از مرز استرالیا و هم‌چنین نظارت بر سفر و تجارت قانونی است. این اداره که در سرتاسر قلمروی استرالیا توسعه‌یافته، تلاش می‌کند تا فرآیند جابه‌جایی افراد و کالاها در مرزها تسهیل گردد. در ادامه به بررسی قوانین گمرکی استرالیا که در سایت اداره گمرک و نیروی مرزی استرالیا منتشر شده است، می‌پردازیم.

بر اساس توضیحات ارائه شده در سایت مذکور، نهادهای دولتی و مرزی مسئولیت‌های مختلفی را بر عهده دارند که در ادامه به هر کدام از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

دپارتمان امور داخلی اداره گمرک استرالیا

این دپارتمان در رابطه با ترخیص مسافران و خدمه‌ای که وارد کشور استرالیا شده یا از آن خارج می‌شوند مسئول است. این مسئولیت شامل تنظیم و ترخیص کالاهایی که این افراد با خود به همراه دارند نیز می‌شود. یکی از مواردی که توسط این دپارتمان چک خواهد شد مربوط به مدارک مسافران نظیر پاسپورت می‌شود. هم‌چنین برای ورود به استرالیا نیاز به ویزای این کشور دارید که بسته به هدف از سفر به استرالیا و مدت زمان اقامت شما، نوع آن تغییر پیدا خواهد کرد. با توجه به گیت‌های هوشمندی که در فرودگاه‌های استرالیا تعبیه شده است فرآیند چک‌کردن مدارک و احراز هویت در زمانی کوتاه انجام شده و چندان معطل نخواهید شد.

دپارتمان کشاورزی و منابع آبی گمرک استرالیا

این دپارتمان در برابر صنایع کشاورزی، محیط طبیعی و هم‌چنین سلامتی افراد مسئول است. ضمن این که این دپارتمان روی موارد دیگری از جمله توریسم نظارت داشته و برخی آفات و بیماری‌ها را با استفاده از اقدامات امنیتی بیولوژیکی کنترل می‌کند. به جز این‌ها باید به دپارتمان حمل و نقل و هم‌چنین پلیس فدرال استرالیا اشاره داشت که به ترتیب مسئولیت‌هایی را در رابطه با صنایع هواپیمایی و مسائل امنیتی بر عهده دارند.

در استرالیا چه چیزهایی را همراه داشته باشیم؟

یکی از موارد بسیار مهم در رابطه با سفر به استرالیا این است که بدانید چه چیزهایی را می‌توانید به این کشور وارد کنید و در مورد چه چیزهایی این امکان را ندارید. در این‌جا بر اساس قوانین گمرک استرالیا، موارد مختلف را در سه دسته‌بندی مختلف شامل مجاز، غیرمجاز و قابل بررسی قرار داده‌ایم.

اقلام و کالاهای مجاز برای ورود به استرالیا

به طور کلی برخی از وسایل را می توانید بدون اعلام قبلی، وارد استرالیا کنید که از جمله آن‌ها می‌توان به پول، شکلات و شیرینی‌جات، قهوه، لوازم آرایشی شامل صابون و محصولات مربوط به شست و شوی موی سر، آبمیوه و نوشیدنی‌های غیرالکلی، چیپس، چای سیاه و چای سبز اشاره داشت. بر اساس قوانین گمرک استرالیا برای بردن موارد یاد شده به این کشور نیاز به هیچ مجوزی نخواهید داشت.

اقلام و کالاهای غیرمجاز برای ورود به استرالیا

اما برخی موارد نیز وجود دارد که به طور کلی اجازه ورود آن‌ها به کشور استرالیا را ندارید. از جمله این موارد باید به انواع سلاح گرم، حیوانات، گیاهان و غذاهایی که در داخل کشتی یا هواپیما بوده اشاره داشت. در رابطه با سلاح‌های سرد باید اشاره داشت که ممکن است برای ورود برخی از آن‌ها مانند شمشیر سامورائی مجوز صادر شود. هم‌چنین در مورد حیوانات با توجه به احتمال انتقال بیماری، قوانین سخت‌گیرانه‌ای وجود دارد اما ممکن است تحت شرایط خاص اجازه ورود برخی از حیوانات به داخل استرالیا داده شود.

اقلام و کالاهای قابل بررسی جهت ورود به استرالیا که باید اعلام شوند

به جز موارد گفته شده بسیاری از اقلام و موارد دیگر وجود دارند که برای ورود آن‌ها به کشور استرالیا باید حتما همراه داشتن آن‌ها را در Incoming Passenger Card اعلام کنید تا پس از بررسی مشخص شود که اجازه ورود آن‌ها را دارید یا نه! از جمله این موارد باید به لبنیات، تجهیزات ورزشی، کالاهای عمومی و… اشاره داشت. هر کدام از این موارد دارای شرایطی برای بررسی هستند که در صورت احراز، قادر خواهید بود که آن‌ها را همراه خود ببرید. به عنوان مثال اگر لبنیاتی همچون کره و پنیر همراه خود داشته باشید باید دارای شرایط زیر باشند تا بتوانید آن‌ها را وارد استرالیا کنید.

  • حالت تجاری داشته و بسته بندی شده باشد
  • دارای تاییدیه کشور تولید کننده باشد
  • حداکثر ۱۰ کیلوگرم یا ۱۰ لیتر باشد
  • صرفا برای مصرف انسان باشد

در ادامه لیستی از مهم ترین مواردی که بر اساس قوانین گمرک استرالیا باید آن‌ها را در فرم Incoming Passenger Card خود اعلام کنید آورده می‌شود:

  • موارد دارای ممنوعیت مانند داروها، سلاح گرم و…
  • هر نوع الکلی که مقدار آن بیشتر از ۲٫۲۵ لیتر باشد
  • هر نوع تنباکو یا سیگار که حجم یا تعداد آن‌ها بیشتر از ۵۰ گرم یا ۵۰ عدد باشد
  • کالاهای معاف از مالیات که مجموع ارزش آن‌ها بیش از ۹۰۰ دلار استرالیا باشد
  • کالاها یا نمونه‌هایی که برای امور تجاری و کسب و کار مورد استفاده قرار بگیرد
  • پولی برابر با ۱۰ هزار دلار استرالیا یا بیشتر
  • داروهای سنتی یا گیاهی
  • هر نوع گونه گیاهی، گونه جانوری، محصولات چوبی و…

تمامی این موارد در فرم مسافر ورودی Incoming Passenger Card آورده شده و در صورت همراه داشتن این موارد باید تیک گزینه Yes را برای آن‌ها بزنید تا بدین ترتیب همراه داشتن این موارد را اعلام کرده باشید. در ادامه تصویری از این فرم را مشاهده می‌کنید. البته این فرم پشت و رو بوده و در قسمت پشتی آن اطلاعات دیگری از جمله اطلاعات تماس و سایر اطلاعات شخصی از شما پرسیده می‌شود.

برخی از موارد مذکور همچون گونه‌های گیاهی و جانوری به طور معمول امکان ورود به کشور استرالیا را ندارند اما در شرایط خاص ممکن است بعد از بررسی‌های لازم با ورود آن‌ها موافقت شود. هم‌چنین در برخی موارد مثل دارو، در صورتی که تجویز معتبری از پزشک داشته باشید این احتمال وجود دارد که بتوانید داروهای خود را همراهتان ببرید. اما به طور کلی توصیه می‌کنیم که موارد ذکر شده را در سفر به استرالیا همراه نداشته باشید تا دچار دردسرهای بعدی نشوید.

ضرورت اعلام موارد در Incoming Passenger Card

با توجه به این که تعداد این اقلام و موارد خیلی زیاد است شما این امکان را دارید تا با مراجعه به قسمت آیتم‌های سایت اداره گمرک استرالیا لیست موارد مورد نظر خود را جهت ورود به استرالیا چک کنید. دقت داشته باشید که این سازمان در مورد اعلام کردن لوازمی که نیاز به اعلام در Incoming Passenger Card دارند تاکید زیادی می‌کند و در صورتی که این موارد را از پیش اعلام نکرده باشید ممکن است دچار مشکلاتی از جمله مجازات‌های مدنی و جریمه شوید. بسته به نوع تخلفی که توسط مسافر انجام شده ممکن است شخص بیشتر از ۴۲۰ هزار دلار جریمه شده و حتی زندانی شود.

عوارض گمرکی استرالیا

مانند تمامی کشورها ورود و خروج کالا از استرالیا نیز شامل عوارض گمرکی می‌شود. البته عوارض گمرکی در نظر گرفته شده برای خرده‌فروشان و مسافران با یکدیگر متفاوت بوده و برای صادرات و واردات استرالیا تعرفه‌های گمرکی خاصی در نظر گرفته شده است. اما اگر به عنوان مسافر به استرالیا وارد شوید شامل مقررات دیگری خواهید شد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

موارد معاف از عوارض گمرکی استرالیا

با توجه به قوانین گمرکی استرالیا این امکان را دارید که برخی موارد از جمله لوازم از پیش خریداری شده در این کشور را بدون پرداخت عوارض گمرکی با خود ببرید. احتمالا این سوال برایتان پیش آمده که چه اقلامی را می‌توان بدون عوارض گمرکی و مالیات یا Duty Free به استرالیا وارد کرد. در جواب این سوال باید گفت که تعداد زیادی از موارد شخصی مانند لباس‌های جدید، کفش و بسیاری از لوازم آرایشی و بهداشتی را می‌توانید بدون پرداخت عوارض گمرک یا مالیات به استرالیا ببرید.

البته باید دقت داشته باشید که برای برخی از کالاها نیز محدودیت‌هایی وجود دارد. به عنوان مثال Duty Free روی کالاهای تجاری اعمال نخواهد شد. هم‌چنین برخی شرایط خاص نیز در رابطه با Duty Free یا معافیت مالیاتی و گمرکی تعیین شده که در ادامه ذکر خواهد شد.

  • در صورتی که ۱۸ سال یا بیشتر داشته باشید این امکان را دارید که کالاهای عمومی را تا سقف ۹۰۰ دلار استرالیا بدون پرداخت عوارض گمرکی همراه خودتان بیاورید.
  • در صورتی که سن شخص کمتر از ۱۸ سال باشد این میزان به ۴۵۰ دلار استرالیا کاهش پیدا خواهد کرد.
  • این مبلغ برای خدمه کشتی و هواپیما نیز ۴۵۰ دلار استرالیا خواهد بود.
  • دقت داشته باشید که شرایط معافیت گمرکی در مورد تنباکو و الکل برای مسافران کمتر از ۱۸ سال اعمال نخواهد شد.

کالاهای عمومی ذکر شده در مطلب شامل موارد مختلفی از جمله هدیه، سوغاتی، دوربین عکاسی، کالاهای چرمی، جواهرات، ساعت، تجهیزات ورزشی و برخی موارد دیگر می‌شود.

طرح گمرکی مسافران ورودی و خروجی استرالیا

برای افرادی که وارد کشور استرالیا می‌شوند طرح ویژه‌ای تحت عنوان TRS وجود دارد که در واقع بخشی از سیستم مالیات استرالیا محسوب می‌شود. طرح مذکور این امکان را به شما می‌دهد تا در مورد کالاهایی که قبلا از کشور استرالیا خریده‌اید ادعایی را مطرح کنید.

پس از طرح ادعا، کالاهایی که قبلا از استرالیا خریداری کرده‌اید، قبل از ورود به این کشور بررسی شده و این کالاها باید شرایطی از جمله فاکتورهای معتبر مالیاتی را داشته باشند. بنابراین در صورتی که نتوانید فاکتور مالیاتی قابل قبولی را در مورد کالا یا کالاهای خریداری شده ارائه کنید ادعای شما در مورد آن کالا یا کالاها رد خواهد شد. البته این طرح جزئیات دیگری هم دارد که امکان مطالعه آن‌ها در وب‌سایت مربوطه وجود دارد. به عنوان مثال برخی از کالاها هم‌چون الکل و تنباکو شامل این طرح نمی‌شود.

امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

75237 – 021 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *