مهاجرت, ویزا

مراحل اخذ گرین کارت آمریکا

همواره اخذ گرین کارت آمریکا مورد توجه بسیاری از مردم جهان بوده است، چرا که گام مهمی جهت ورود به امریکا محسوب می‌شود و با استفاده از آن می‌توان به طور قانونی در آمریکا به کار و زندگی مشغول شد. مزایای متعدد زندگی در آمریکا باعث شده که هر ساله تعداد زیادی از مردم جهان در سرتاسر کره خاکی (از جمله ایرانیان) به دنبال اخذ گرین کارت آمریکا و ورود به این کشور باشند.

برای خیلی از ما زندگی در آمریکا چیزی شبیه رویاست، اما با فهمیدن شرایط گرفتن گرین کارت امریکا و اینکه چگونه گرین کارت امریکا بگیریم، دیگر دریافت ویزا و کارت اقامت آمریکا یک رویای دست نیافتنی نیست و می‌توان آن را به واقعیت تبدیل کرد.

در ادامه به توضیح اینکه گرین کارت چیست، شرایط گرفتن و اینکه چگونه گرین کارت امریکا بگیریم می‌پردازیم.

گرین کارت چیست؟

در جواب این سوال که گرین کارت چیست باید بگوییم که گرین کارت آمریکا یک مجوز معتبر و ارزشمند آمریکایی است که به دارنده آن این اجازه را می‌دهد تا به طور قانونی و دائمی به تحصیل، کار و زندگی در کشور آمریکا بپردازد.

این در حالی است که فرد دارنده گرین کارت تقریباً دارای تمامی حقوق و مزایای یک شهروند آمریکایی محسوب می‌شود.

شما این امکان را دارید تا در برنامه قرعه‌کشی سالانه لاتاری آمریکا شرکت کنید و شانس خود را برای دریافت گرین کارت از این طریق محک بزنید و یا اینکه از طریق یکی از روش‌های اخذ ویزای آمریکا مثل گزینه تحصیلی و یا کاری به این کشور سفر کرده و مقدمات تمدید ویزا و دریافت کارت معتبر گرین کارت امریکا را برای خود و حتی اعضای خانواده فراهم کنید.

چگونه گرین کارت امریکا بگیریم؟

قبل از هر چیزی باید بدانید که شرایط گرفتن گرین کارت امریکا برای هر فردی متفاوت است و افراد این امکان را دارند تا از روش‌های متنوعی برای اخذ گرین کارت اقدام کنند.

یعنی اگر یک دانشجوی بین‌المللی در حال تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا هستید، شرایط گرفتن گرین کارت امریکا برای شما متفاوت از یک نیروی کار ماهر خارجی در این کشور است و مسیر مهاجرتی شما از یک متقاضی لاتاری و یا نیروی کار دارای جاب آفر در این کشور مجزا خواهد بود.

برای بررسی اینکه چگونه گرین کارت امریکا بگیریم، بهتر است در ادامه به طور خلاصه انواع روش‌های دریافت این کارت اقامت معتبر را بررسی کنیم و بعد جزئیات مهم هر بخش را در اختیارتان قرار دهیم.

آیا واجد شرایط گرین کارت آمریکا هستید؟

بعد از فهمیدن اینکه گرین کارت چیست، اولین سوال اغلب متقاضیان مهاجرت و اخذ ویزا و کارت اقامت کشور آمریکا این است که چگونه گرین کارت امریکا بگیریم، اما در حقیقت باید اول این موضوع را مشخص کنید که آیا واجد شرایط گرفتن گرین کارت امریکا هستید یا خیر و اینکه در کدامیک از دسته‌بندی‌های دریافت گرین کارت قرار خواهید گرفت؟

به طور خلاصه انواع روش‌های دریافت گرین کارت آمریکا به شرح زیر است:

  • گرین کارت از طریق خانواده
  • گرین کارت از طریق کار
  • گرین کارت از طریق پناهندگی
  • گرین کارت از طریق لاتاری
  • گرین کارت برای مهاجران خاص
  • گرین کارت برای افراد قربانی قاچاق انسان و بزهکاری
  • گرین کارت برای افراد قربانی سوءاستفاده
  • گرین کارت از طریق سایر دسته‌ها

در ادامه 4 نوع اول این دسته‌بندی که رایج‌ترین روش‌های اخذ گرین کارت آمریکا هستند را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

اخذ گرین کارت آمریکا از طریق خانواده

در پاسخ به این سوال که چگونه گرین کارت امریکا بگیریم باید بگوییم که اخذ گرین کارت آمریکا از طریق خانواده محبوب‌ترین روش‌ دریافت گرین کارت محسوب می‌شود.

در صورتی که یکی از بستگان نزدیک شما شهروند آمریکا باشد یا دارای گرین کارت باشد، شما واجد شرایط گرفتن گرین کارت امریکا شناخته می‌شوید و می‌توانید برای کارت اقامت و یا همان گرین کارت درخواست دهید.

این روش سریع‌ترین راه اخذ گرین کارت آمریکا است و یکی از راحت‌ترین گزینه‌ها برای گرفتن اقامت دائمی آمریکا به شمار می‌رود.

عموماً شهروندان آمریکا این امکان را دارند تا برای همسر و فرزندان کمتر از ۲۱ سال خود که ازدواج نکرده‌اند و همچنین والدین‌شان درخواست گرین‌کارت کنند. برای انجام این کار باید شهروند آمریکایی به طور قانونی و با استفاده از فرم I-130 درخواست خود را برای بستگان خود مطرح کند، سپس باید این درخواست از طریق فرم I-485  و توسط متقاضی دعوت شده دنبال شود.

در صورتی که بستگان متقاضی دریافت گرین کارت در آمریکا باشند کار راحت‌تر خواهد بود، اما اگر در خارج از این کشور باشند، ملزم هستند تا کار خود را از طریق کنسولگری آمریکا در کشور مربوطه دنبال نمایند.

معمولاً بعد از این که متقاضی واجد شرایط گرفتن گرین کارت امریکا شناخته شود و درخواست وی توسط سفارت آمریکا تایید گردد، برای او ویزای آمریکا صادر خواهد شد و بعد از ورود به آمریکا می‌تواند گرین کارت خود را از اداره مهاجرت و شهروندی این کشور دریافت کند.

همچنین یک شهروند آمریکایی می‌تواند برای برادر و خواهر و فرزندان بالای ۲۱ سالی که ازدواج کرده‌اند هم درخواست گرین کارت امریکا بدهد، اما فرآیند این درخواست خیلی بیشتر از حد معمول طول می‌کشد، چون این افراد جزو بستگان درجه یک محسوب نمی‌شوند.

در این میان، شرایط خاصی برای اخذ گرین کارت آمریکا وجود دارد که چندان رایج نیست. به عنوان مثال، اگر بیوه یک شهروند آمریکایی یا فرزند یک دیپلمات خارجی متولد آمریکا باشید باید فرم I-360 را برای درخواست گرین کارت ارسال کنید.

بنابر آمار وب‌سایت رسمی uscis.gov، افراد واجد شرایط گرفتن گرین کارت امریکا که دارای نسبت خانوادگی با یک شهروند و فرد دارای حق شهروندی کشور آمریکا هستند شامل موارد زیر می‌شود:

  • همسر یک شهروند آمریکایی
  • فرزند زیر 21 سال و مجرد شهروند آمریکایی
  • والدین شهروند آمریکایی (اگر شهروند مورد نظر 21 سال یا بیشتر باشد)
  • همسر بیوه یک شهروند آمریکایی

شما این امکان را دارید تا جهت کسب اطلاعات و جزئیات بیشتر در رابطه با روند مهاجرت، رزرو وقت سفارت آمریکا و مراحل اخذ ویزا، با کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی نیلگام در تماس باشید.

گرفتن گرین کارت آمریکا از طریق کار

گزینه دریافت گرین کارت آمریکا از طریق کار دارای گستردگی زیادی است، زیرا فقط به کارفرمای شما مربوط نمی‌شود و شامل اخذ گرین کارت از طریق سرمایه‌گذاری و یا داشتن مهارت تخصصی نیز می‌گردد.

در صورت دریافت پیشنهاد کاری برای یک موقعیت شغلی دائمی در آمریکا، کارفرمای شما نقش تاثیرگذاری را در فرآیند درخواست شما برای اخذ ویزا و گرین کارت آمریکا خواهد داشت. این بدین معنی است که کارفرما باید مجوز کار را دریافت کرده و فرم I-140 را پر کند.

آن دسته از سرمایه‌گذارانی که حداقل یک میلیون دلار در کسب و کارهای جدید آمریکا سرمایه‌گذاری کنند یا ۵۰۰ هزار دلار در حوزه اشتغال هدفمند هزینه نمایند، می‌توانند برای اخذ گرین کارت از طریق سرمایه‌گذاری اقدام کنند.

در این روش، کسب و کار مذکور باید حداقل ۱۰ شغل دائمی را در آمریکا ایجاد کند و افرادی با این شرایط ملزم به تکمیل فرم I-526 را برای اخذ گرین کارت خواهند بود.

در صورتی که دارای توانایی یا تخصص فوق‌العاده‌ای باشید، امکان گرفتن گرین کارت آمریکا را از سفارت این کشور خواهید داشت.

البته متقاضیان این نوع گرین کارت آمریکا باید در زمینه حرفه‌ای خود جزو بهترین‌ها باشند و معمولاً شامل افرادی می‌شود که جوایز نوبل، اسکار یا مدال المپیک را کسب کرده باشند. به همین خاطر، این یک روش سخت برای اخذ گرین کارت آمریکا محسوب می‌شود.

این در حالی است که متقاضیان دارای گروه‌های شغلی خاص مانند مترجمان افغانی و عراقی که برای دولت یا ارتش آمریکا کار می‌کنند نیز امکان دریافت گرین کارت را خواهند داشت.

طبق آمار ارائه شده در وب‌سایت مهاجرت و شهروندی کشور آمریکا، افراد واجد شرایط گرفتن گرین کارت امریکا از طریق کار شامل موارد زیر می‌شوند:

  • متقاضیان دسته EB -1: که شامل دانشمندان، هنرمندان، تاجران، ورزشکاران، مدیران، استادان دانشگاه و افراد ممتاز در چنین حوزه‌هایی می‌شود.
  • متقاضیان دسته EB-2: متقاضیان حرفه‌ای و دارای تخصص کاری و مدرک پیشرفته دانشگاهی
  • متقاضیان دسته EB -3: نیروی کار ماهر

اخذ گرین کارت از طریق پناهندگی

به طور کلی، مهاجرانی که به عنوان پناهنده یا پناهنده سیاسی وارد کشور آمریکا شده‌اند، می‌توانند یک سال پس از ورود به خاک آمریکا درخواست گرین کارت کنند.

این موضوع در مورد خانواده پناهندگان سیاسی نیز صدق می‌کند. پناهندگان معمولی باید بعد از یک سال برای اخذ گرین کارت درخواست دهند، اما پناهندگان سیاسی نیازی به انجام این کار نخواهند داشت.

دریافت گرین کارت از طریق برنامه لاتاری

در مبحث مراحل اخذ گرین کارت آمریکا باید به این موضوع اشاره کنیم که لاتاری نیز یکی دیگر از گزینه‌های در دسترس و البته راحت برای اپلای کارت اقامت ارزشمند کشور آمریکا برای متقاضی اصلی و اعضای خانواده است.

در این برنامه که با نام DV-Lottery نیز شناخته می‌شود، شما این امکان را دارید تا یکبار در هر سال شانس خود را برای برنده شدن قرعه‌کشی لاتاری گرین کارت آمریکا امتحان کنید. در صورتی که نام شما جزو برندگان اولیه لاتاری گرین کارت اعلام شود، باید یک وقت سفارت آمریکا رزرو کنید و ضمن انجام آزمایش مدیکال پزشکی نزد پزشکان مورد تائید سفارت آمریکا، یک مصاحبه حضوری با افسر ویزا در محل سفارت انجام دهید.

سپس یک ویزای Diversity آمریکا برای شما و اعضای خانواده زیر مجموعه شما (همسر و فرزندان زیر 18 سال) صادر خواهد شد و با ورود به کشور آمریکا، امکان دریافت گرین کارت نیز به عنوان کارت اقامت برای شما و اعضای خانواده (در صورت تاهل) وجود خواهد داشت.

جالب است بدانید که شرکت در برنامه لاتاری گرین کارت آمریکا رایگان و بدون هزینه است و می‌توانید به صورت شخصی نسبت به اپلای آن اقدام کنید. البته این برنامه در تمام طول سال فعال نیست و باید در بازه زمانی تعیین شده که در وب‌سایت رسمی لاتاری اعلام می‌شود برای شرکت در این قرعه‌کشی به صورت تکی و یا به همراه خانواده اقدام نمایید.

به طور کلی دریافت دریافت گرین کارت آمریکا شامل موارد زیر می‌شود:

مرحله اول: انتخاب دسته و نوع درخواست گرین کارت

برای اطلاع از جزئیات بیشتر شرایط گرفتن گرین کارت امریکا و دسته‌های مختلف آن می‌توانید به سایت www.uscis.gov  مراجعه کنید.

مرحله دوم: ارائه درخواست

بعد از این که دسته مناسب با شرایط دریافت گرین کارت خود را تعیین کردید، لازم است که از خانواده یا کارفرمای خود بخواهید که درخواست گرین کارت را به سفارت این کشور ارائه کند. البته در موارد معدودی می‌توانید شخصا اقدام به ارائه درخواست گرین کارت آمریکا کنید. در مرحله اپلای باید به نکات زیر توجه شود:

  • در صورت اخذ گرین کارت از طریق خانواده، باید بستگان شما فرم مهاجرت I-130 را پر کنند.
  • در صورت اخذ گرین کارت آمریکا از طریق کار، باید کارفرمای شما فرم مهاجرت I-140 را تکمیل کند.
  • اگر خواهان اخذ گرین کارت آمریکا از طریق سرمایه‌گذاری هستید، ملزم به تکمیل فرم مهاجرت I-526  خواهید بود.
  • اگر در گروه خاصی هستید و شامل شرایط گرفتن گرین کارت امریکا به عنوان مثلاً بیوه یک شهروند آمریکایی می‌شوید، باید فرم مهاجرت I-360 را پر کنید.
  • پناهندگان برای اخذ گرین کارت نیازی به تکمیل فرم‌های مهاجرت نخواهند داشت.

مرحله سوم: بررسی در دسترس بودن ویزا

قبل از این که سایر فرم‌های مرتبط با گرین کارت آمریکا را پر کرده و اقدامات بعدی را انجام دهید، باید وضعیت موجود بودن ویزای مورد نظر خود را بررسی کنید. تعداد ویزاهای در دسترس آمریکا با توجه به دسته مهاجرتی و هم‌چنین کشور شما متفاوت است که در ادامه به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت.

  • برای متقاضیان دریافت گرین کارت از طریق خانواده، تعداد نامحدودی ویزا وجود دارد. بنابراین، چنین افرادی مدت زمان زیادی منتظر نخواهند بود.
  • برای افرادی که جزو بستگان درجه یک محسوب نمی‌شوند و افرادی که قصد اخذ گرین کارت آمریکا از طریق کار را دارند، تعداد محدودی ویزا وجود دارد. چنین افرادی یک تاریخ اولویت‌بندی شده دریافت خواهند کرد و تا زمان در دسترس قرار گرفتن ویزا و گرین کارت در لیست انتظار خواهند ماند. این افراد می‌توانند موقعیت خود را در صف انتظار از طریق بولتن ویزای آمریکا پیگیری کنند.

مرحله چهارم: تکمیل فرم درخواست I-485 و تعیین وضعیت

قبل از ارائه این فرم، باید منتظر باشید تا ویزای شما آماده شود. دستورالعمل‌های موجود در فرم را با دقت مطالعه کرده و حتما کلیه مدارک و اطلاعات لازم را ارسال نمایید.

مطمئن شوید که مدارک و فرم‌های خود را به دقت آماده کرده و آن‌ها را به یک آدرس صحیح ارسال کنید، زیرا وجود یک اشتباه جزئی نیز می‌تواند موجب تاخیرهای پرهزینه و حتی رد درخواست شما برای اخذ ویزا و گرین کارت آمریکا شود.

در صورتی که متقاضی اخذ گرین کارت آمریکا از طریق خانواده و جزو بستگان درجه یک هستید، می‌توانید فرم I-485 را در همان زمان پر کردن فرم I-130 تکمیل نمایید. هزینه تشکیل پرونده از ژوئن ۲۰۱۸ برابر با ۱۱۴۰ دلار آمریکا است و اکثر متقاضیان باید هزینه بیومتریک که ۸۵ دلار است را نیز در همان موقع پرداخت کنند.

مرحله پنجم: انجام انگشت نگاری بایومتریک

پس از این که تمامی مراحل مربوط به درخواست گرین کارت امریکا را تکمیل کنید، یک اطلاعیه برای شما فرستاده می‌شود که در آن زمان و مکان انجام انگشت نگاری به شما اطلاع داده خواهد شد. در این مرحله اثر انگشت، عکس و امضای شما توسط افسران مهاجرت گرفته خواهد شد. این اطلاعات به منظور بررسی سوابق شخص مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مرحله ششم: انجام مصاحبه

در برخی از موارد ممکن است که متقاضی گرین کارت برای انجام یک مصاحبه حضوری فراخوانده شود. در این مصاحبه سوالاتی در مورد درخواست شخص پرسیده خواهد شد. اطلاعیه‌ای که در این رابطه برای شما ارسال می‌شود شامل تاریخ، زمان و مکان مصاحبه است، بنابراین به هیچ وجه آن را گم نکنید.

در برخی از موارد ممکن است عضوی از خانواده شخص متقاضی که برای او درخواست گرین کارت کرده‌ نیز برای حضور در مصاحبه فراخوانده شود.

دقت کنید که تمامی مدارک مهم درخواست گرین کارت آمریکا از جمله اسناد سفر، پاسپورت و هر نوع مدرک مرتبط با مصاحبه را همراه خود داشته باشید.

مرحله هفتم: انتظار برای تصمیم‌گیری نهایی

اداره مهاجرت آمریکا (USCIS) مدارک و مصاحبه شما را بررسی خواهد کرد تا مطمئن شود که دارای شرایط گرفتن گرین کارت امریکا و تبدیل شدن به مقیم دائم این کشور هستید. زمانی که تصمیم نهایی گرفته شود، یک نامه برای شما ارسال خواهد شد.

در صورتی که به هر دلیلی درخواست گرین کارت شما از سوی سفارت رد شود می‌توانید درخواست تجدید نظر کنید.

چنانچه درخواست شما پذیرفته شود دستورالعمل‌های دیگری در ارتباط با اخذ گرین کارت آمریکا دریافت خواهید کرد که در آن اطلاعاتی از جمله زمان تمدید گرین کارت آورده شده است.

در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که با توجه به جزئیات فراوان شرایط گرفتن گرین کارت آمریکا و نحوه درخواست ویزا و وقت سفارت این کشور، پیشنهاد می‌کنیم که از مشاوره تخصصی کارشناسان ما در نیلگام استفاده کنید.

امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

75237 – 021 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *