هزینه زندگی در استانبول ترکیه در سال 2022 برای افرادی که تمایل به مهاجرت و زندگی در شهر استانبول را دارند مفید است و میتوانید در این پُست از مجله نیلگام بخوانید. ممکن است از ترکیه به عنوان یک مقصد جذاب گردشگری و توریستی و محل مناسب خرید لباس های با کیفیت و مد روز یاد کنیم یا تمایل به استفاده از مهاجرت تحصیلی کم هزینه و ادامه تحصیل در یک مقطع دانشگاهی ترکیه داشته باشیم و یا بخواهیم با اجاره خانه در کشور ترکیه، طعم زندگی موقتی در این کشور زیبا را بچشیم و یا اینکه از شهر استانبول به عنوان سکوی پرش کاری و تجاری و یا مهاجرتی به سایر کشورهای دنیا استفاده کنیم. اما تحت هر شرایطی، اطلاع از هزینه زندگی در استانبول ترکیه 2022 برای ما الزامی خواهد بود.
اگر قصد مهاجرت به کشور ترکیه برای بازه موقتی و یا حتی دائمی را دارید و می خواهید تا در محبوب ترین شهر این کشور اروپایی آسیایی یعنی استانبول اسکان پیدا کنید، بدون شک برای مدیریت شرایط جدید زندگی در کشوری جدید، نیاز به اطلاع کامل از جزئیات هزینه زندگی در شهر استانبول ترکیه خواهید داشت.
هزینه زندگی در استانبول
به طور خودکار وقتی قصد مهاجرت به کشوری خارجی را دارید، اولین چیز که به ذهن تان می رسد، مقایسه هزینه های زندگی در کشور مبدا و کشوری است که قصد نقل مکان به آنجا را دارید، این قاعده برای کشور ترکیه و شهر استانبول نیز صدق می کند. از این رو، شما می توانید پیش از ورود به جزئیات هزینه زندگی در استانبول ترکیه 2022، نگاهی به مطلب مقایسه هزینه زندگی در ایران و ترکیه بیاندازید و یک دید جامع و کلی از این موضوع بدست آورید.
پیش فرض ما این است که شما می خواهید به طور تجربی برای یک سال خانه ای را در کشور ترکیه و شهر استانبول اجاره کرده و زندگی موقتی در این شهر زیبا و پرهیاهوی توریستی تاریخی را تجربه کنید. یعنی یا قرار است که کل این بازه زمانی را با بودجه شخصی و پس انداز بگذرانید و یا اینکه به یک کار قانونی مشغول شده و به لیر ترکیه حقوق ماهانه دریافت کنید.
در هر صورت، اطلاع از هزینه زندگی در این شهر ترکیه برای شما حیاتی بوده و موجب بقای بیشتر شما در این شهر و کسب موفقیت های بیشتر در زمینه های مختلف تحصیلی، کاری و زندگی می شود.
اگر استانبول را با سایر شهرهای اروپایی مقایسه کنید، به هیچ وجه جزو شهرهای گران دنیا حساب نمی شود، اما در صورتی که آن را با سایر شهرهای ترکیه نظیر آنکارا و ازمیر مقایسه کنید، بدون شک گران ترین گزینه برای زندگی در کشور ترکیه به شمار می آید.
شهری با دو بخش مجزای اروپایی و آسیایی که بسیار وسیع، مجهز و مدرن بوده و از جنبه های مختلف اقتصادی، تاریخی، فرهنگی و توریستی، از محبوبیت فراوانی در بین شهروندان خارجی برخوردار است. برای درک وسعت این شهر تنها کافیست به ذکر این موضوع بسنده کنیم که استانبول بزرگترین شهر در کل قاره اروپا محسوب می شود!
اکنون نوبت آن رسیده تا انواع هزینه های زندگی در شهر استانبول را به شما شرح دهیم.
اجاره خانه در استانبول
معمولاً اجاره خانه بیشترین سهم از هزینه زندگی در شهر استانبول را به خود اختصاص می دهد. باید به این موضوع توجه داشته باشید که نیمی از شهر استانبول در قاره اروپا و نیمی دیگر در قاره آسیا قرار گرفته و همین مسئله در میزان اجاره بهای پرداختی شما تاثیرگذار خواهد بود.
به بیانی دیگر، بخش اروپایی و مدرن تر استانبول گران تر از بخش آسیایی بوده و محله ها و خانه های شیک تری را در خود جای داده است. به عنوان یک شهروند خارجی که به احتمال زیاد اطلاعات کمی در مورد قوانین شهری و شرایط اجاره ملک در ترکیه دارید، پیشنهاد می کنیم که حتماً از کمک فردی مطمئن و دارای مهارت زبان ترکی استانبولی برای عقد قرارداد اجاره نامه استفاده کرده و به خوبی در مورد جزئیات این پروسه تحقیق کنید.
اگر تنها می خواهید با اجاره خانه در استانبول (بدون کار و یا تحصیل) برای بیش از یک سال در کشور ترکیه اقامت داشته باشید، باید به شما بگوییم که قوانین دولتی اجازه چنین کاری را به شما نداده و مجاز به تمدید اجاره نامه با کارت اقامت موقتی برای سالهای بیشتر نیستید.
بنابر آمار وب سایت numbeo، میانگین اجاره خانه یک آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر برابر با 3063 لیر (معادل 342 دلار) در ماه است. اگر قصد اجاره آپارتمانی در خارج از مرکز شهر و حومه را داشته باشید، هزینه تقریبی ماهانه شما در حدود 1800 لیر (معادل 201 دلار) خواهد بود.
در صورتی که قصد اجاره یک آپارتمان 3 خوابه در مرکز شهر را داشته باشید، هزینه زندگی در استانبول ترکیه برای شما بالاتر رفته و در حدود 5888 لیر (معادل 657 دلار) خواهد بود، این در حالی است که اجاره بهای یک آپارتمان 3 خوابه خارج از مرکز شهر استانبول در هر ماه معادل 3405 لیر ترکیه (380 دلار) است.
باید به این نکته اشاره کنیم که اعداد اعلام شده به صورت تقریبی هستند و اگر شما قصد اجاره آپارتمان لوکسی در یک محله معروف مثل بشیکتاش را داشته باشید، مطمئناً اجاره بهای پرداختی بسیار بیشتر از مقادیر بالا خواهد بود.
چنانچه که مایل به خرید ملک در ترکیه و اقامت دائمی در شهر استانبول هستید، منطقه و محله انتخابی، تجهیزات و نوع آپارتمان و خانه و موقعیت قرارگیری و دسترسی به امکانات (مرکز شهر و یا حومه) و فاکتورهای مختلف دیگر در مقدار هزینه پرداختی نهایی شما تاثیرگذار بوده و نمی توان به طور دقیق در مورد آن صحبت کرد. اما بنابر آمار وب سایت numbeo، قیمت هر مترمربع آپارتمان در مرکز شهر استانبول مثل میدان تقسیم برابر با 11866 لیر (1325 دلار) و در حومه و خارج از مرکز شهر معادل 7746 لیر (865 دلار) است.
هزینه خورد و خوراک در استانبول
بدون شک، یکی دیگر از فاکتورهای مهم هزینه زندگی در شهر استانبول ترکیه 2022 هزینه غذا و اقلام خوراکی و مصرفی است که به طور ماهانه برای شما خرج خواهد داشت. قیمت های به روزرسانی شده این اقلام شامل موارد زیر می شود:
- شیر یک لیتری: 6.69 لیر
- یک تکه نان سفید 500 گرمی: 3.31
- برنج سفید 1 کیلویی: 13.05
- تخم مرغ 12عددی: 15.24
- پنیر محلی 1 کیلویی: 53.43
- فیله مرغ 1 کیلو: 31.18
- گوشت گاو 1 کیلویی: 81.66
- سیب یک کیلو: 7.68
- موز: 15.52
- پرتقال: 8.01
- گوجه: 6.48
- سیب زمینی: 3.32
- پیاز: 3.02
- بوته کاهو: 4.69
- آب 1.5 لیتری: 2.41
- شکر: 5
- روغن آفتابگردان: 13
- چای کیسه ای: 10
اگر اهل کافه گردی باشید، می توانید به سراغ قهوه خانه های محلی استانبول بروید که میانگین قیمت نوشیدنی های ارائه شده در این مکان ها بسیار مناسب و به شرح زیر است:
- چای ترکیه ای: بین 2 تا 4 لیر
- قهوه ترک: بین 6 تا 8 لیر
- قهوه فیلتر شده: بین 6 تا 10 لیر
در صورتی که به سراغ کافه های مدرن و برندهای معروفی مثل استارباکس در شهر استانبول بروید، هزینه پرداختی شما برای نوشیدنی گرم و یا سرد بیشتر بوده و برای مثال، قیمت یک کاپوچینو برای شما 16 لیر خواهد بود.
هزینه زندگی در شهر استانبول ترکیه رابطه بسیار نزدیکی با سبک زندگی شما داشته و این موضوع در نوع خورد و خوراک شما به خوبی خود را نشان می دهد. یعنی اگر عادت به دم کردن قهوه در خانه داشته باشید، نیازی به پرداخت هزینه چندبرابر به کافه های استارباکس ندارید، این فاکتور در مورد غذاهای رستورانی و بیرون بر نیز صدق می کند.
چنانچه اهل خرید روزانه و ماهانه و پخت و پز باشید، صرفه جویی زیادی در هزینه زندگی در استانبول ترکیه خواهید کرد، اما اگر اهل خوردن غذاهای رستورانی باشید، ملزم به پرداخت هزینه بیشتری در هر ماه هستید که شامل موارد زیر می شود:
- یک وعده غذا در رستورانی ارزان: بین 20 تا 40 لیر
- 3 وعده غذا در یک رستوران متوسط برای دو نفر: 200 لیر
- وعده غذای کمبو رستوران مک دونالد و یا فست فودی مشابه: 35 لیر
- ساندویچ رستوران های محلی: 10 لیر
- برگر مک دونالد: حداقل 20 لیر
- یک وعده غذایی گوشتی مثل استیک: در حدود 60 لیر
- آب نیم لیتری: 2.31 لیر
- نوشابه قوطی کوکا، پپسی: 5.86
هزینه حمل و نقل در استانبول
خوشبختانه سیستم حمل و نقل عمومی شهر استانبول بسیار گسترده و پیشرفته بوده و انواع وسائل نقلیه اعم از مترو، تراموا، اتوبوس، مینی بوس، کشتی و قطارهای ریلی داخل شهر را در اختیار متقاضیان می گذارد.
به طور معمول، هزینه استفاده روزانه از وسایل نقلیه عمومی در این شهر برابر با 10 تا 20 لیر (1.3 تا 2.60 دلار) است. این در حالی است که هزینه حمل و نقل ماهیانه 36 دلار بوده که به شما اجازه 200 سفر در طول ماه با هر یک از وسایل نقلیه اتوبوس، مترو، تراموا و کشتی را می دهد و به طور میانگین در حدود 10 لیر (1.3 دلار) برای شما هزینه خواهد داشت.
البته دانشجویان، افراد سالخورده و برخی از حرفه های شغلی نظیر معلمان، کادر درمان و کادر نظامی شامل تخفیف در زمینه حمل و نقل می شوند. شما می توانید با مراجعه به وب سایت Istanbulkart از جزئیات این موضوع و این که آیا واجد شرایط تخفیف هستید یا خیر باخبر شوید.
در صورتی که مایل به استفاده از وسایل نقلیه عمومی نباشید و بخواهید از تاکسی و یا خودروی شخصی استفاده کنید، هزینه زندگی در این شهر ترکیه برای شما بیشتر خواهد بود.
ورودی تاکسی های استانبول 5 لیر بوده و حداقل شارژ پولی برای طی کردن مسافت 13 لیر است. اگر بخواهید تا برای یک مسافت کوتاه از تاکسی استفاده کنید، هزینه چندان زیادی نخواهد برد، اما برای مسافت های طولانی گزینه بسیار گران و غیرمنطقی محسوب می شود. برای مثال، شما باید برای طی کردن مسافت بین فرودگاه جدید تا میدان تقسیم شهر استانبول با تاکسی چیزی در حدود 150 لیر پرداخت کنید.
بهتر است از گزینه های جایگزین مثل تاکسی اینترنتی Bitaksi و یا اوبر استفاده کنید تا هزینه کمتری را برای مسافت مورد نظر خود پرداخت کنید. اگر هم خرید رانندگی با خودروی شخصی در استانبول را دارید، باید بدانید که قیمت هر لیتر بنزین برابر با 7.61 لیر است و خرید یک خودروی اقتصادی و راحت نظیر تویوتا کرولا در حدود 273 هزار لیر برای شما هزینه خواهد داشت.
هزینه قبوض مصرفی در استانبول
در مقوله هزینه زندگی در استانبول ترکیه، شما ملزم به پرداخت برخی از فاکتورهای جانبی در کنار اجاره خانه در این شهر اروپایی- آسیایی هستید، این موارد شامل قبوض مصرفی زیر می شوند:
- قبض آب با میانگین هزینه 25 تا 80 لیر
- قبض برق با میانگین هزینه 50 تا 300 لیر
- هزینه شارژ ماهانه ساختمان Aidat : بین 50 تا 300 لیر (بستگی به تجهیزات و امنیت مجتمع دارد)
- هزینه ماهانه موبایل: بسته 12 گیگ اینترنت و 500 دقیقه مکالمه برابر با 50 لیر است
- هزینه اینترنت خانگی ADSL: بسته نامحدود ماهانه با قیمت تقریبی 70 تا 100 لیر
ممکن است به موارد بالا هزینه های دیگری از جمله هزینه گرمایش و سرمایش، شهرداری و موارد این چنینی اضافه شود.
هزینه سرگرمی و لباس در استانبول
فاکتورهایی نظیر سرگرمی و پوشاک جزو موارد جانبی هزینه زندگی در شهر استانبول ترکیه محسوب می شوند و امکان حذف و کنترل کامل آنها وجود دارد. در حال حاضر، میانگین هزینه فعالیت های ورزشی و سینما به شرح زیر است:
- شهریه یک ماهه باشگاه فیتنس: 222 لیر
- اجاره زمین ورزشی تنیس برای یک ساعت آخر هفته: 150
- بلیط سینما برای یک فیلم بین المللی: 30
- خرید شلوار جین: 338 لیر
- لباس تابستانی برند زارا و غیره: 591
- یک جفت کفش چرمی: 493
فاکتورهای مربوط به این بخش دارای تنوع و وسعت زیادی بوده و براساس سبک زندگی فرد، امکان افزایش هزینه زندگی در استانبول ترکیه را تا حد زیادی برای فرد به همراه دارد.
هزینه خدمات درمانی در استانبول
بنابر قوانین دولت ترکیه، شهروندان خارجی می توانند با حداقل یک سال اقامت قانونی در این کشور برای بیمه درمانی دولتی ترکیه GSS اقدام کرده و از خدمات آن برخوردار شوند. هزینه های این بیمه درمانی بنابر مصوبه هر ماه دچار تغییر قیمت شده و هزینه آن برای یک خانواده برابر با 618 لیر است.
البته به دلیل اینکه به عنوان یک شهروند خارجی امکان استفاده از خدمات درمانی دولتی در سال اول را ندارید، بهتر است به سراغ بیمه های درمانی خصوصی در این کشوربروید که بسیار بهتر بوده و یک گزینه مقرون به صرفه محسوب می شود.
مزایای استفاده از بیمه درمانی خصوصی در استانبول شامل موارد زیر می شود:
- زمان انتظار کمتر
- آرامش بیشتر
- پزشکان متخصص دارای مهارت زبان انگلیسی
- امکان پیش بینی و آمادگی بهتر برای هزینه های درمانی
- دریافت بالاترین کیفیت خدمات درمانی و پزشکی
- هزینه اقتصادی
به طور تقریبی، کمترین هزینه بیمه درمانی خصوصی در ترکیه برای افراد 18 تا 25 سال معادل با 15 دلار است، این در حالی است که هزینه بیمه متقاضیان بالای 60 سال برابر با 163 دلار در سال خواهد بود.
در صورتی که سن شما بین 26 تا 50 باشد، هزینه بیمه شما بین 25 تا 41 دلار در سال خواهد بود. اگر بخواهید در قالب یک خانواده 4 نفره از بیمه درمانی خصوصی ترکیه استفاده کنید، هزینه سالانه شما حداقل 55 دلار و حداکثر 96 دلار خواهد شد. لازم به ذکر است که متقاضیان زیر 18 سال می توانند به طور خودکار از خدمات درمانی دولتی این کشور استفاده کنند.
در صورتی که تحت پوشش خدمات بیمه دولتی باشید، ممکن است برخی از خدمات درمانی تحت پوشش قرار نگیرد و موجب بالا رفتن هزینه زندگی در این شهر ترکیه شود، از این رو بهتر است از همان اول به فکر خرید اشتراک بیمه خصوصی باشید.
هزینه آموزش در استانبول
بحث هزینه زندگی در شهر استانبول برای یک دانشجوی بین المللی متفاوت بوده و نمی توان به طور کامل به آن پرداخت، اما به طور مختصر باید بگوییم که هزینه های تحصیل در دانشگاه های دولتی استانبول بسیار مناسب و اقتصادی است و بنابر رشته تحصیلی متقاضی بین 1000 تا 4 هزار دلار در سال خواهد بود.
این در حالی است که شهریه دانشگاه های خصوصی و انگلیسی زبان این شهر به مراتب بیشتر بوده و بین 5 تا 20 هزار دلار در سال هزینه دارد.
اگر دارای فرزند هستید و قصد ثبت نام وی در مدارس دولتی ترکیه را دارید، هزینه سالانه ثبت نام وی بسیار ناچیز و مشابه رایگان است، اما باید با زبان بومی به تحصیل بپردازد. اما اگر تمایل به ثبت نام وی در مدارس بین المللی و خصوصی ترکیه داشته باشید، باید به طور میانگین هزینه تقریبی 69500 تا 92500 هزار لیر را در هر سال پرداخت نمایید.
میزان درآمد ماهانه در استانبول
در نهایت نوبت به منبع اصلی تامین هزینه زندگی در استانبول ترکیه یعنی مقدار درآمد ماهانه شما می رسد که بنابر آخرین آمار ارائه شده در وب سایت numbeo معادل 3801 هزار لیر در ماه (424 دلار) است، البته این مبلغ متغیر بوده و ممکن است بنابر حرفه و تخصص و تجربه کاری فرد بین 400 تا 750 دلار (پس از کسر مالیات) باشد و یا حتی مبالغ بیشتری به فرد داده شود.
اکنون با توجه به هزینه های اعلام شده در بالا و نرخ سود سالانه بانکی که برابر با 17.42 درصد است، شما می توانید با شرایط بهتری برای مهاجرت و زندگی در ترکیه فکر کرده و تصمیم بگیرید. شما همچنین این امکان را دارید تا به بررسی لیست مشاغل مورد نیاز ترکیه برای مهاجرت کاری پرداخته و در صورت تمایل از خدمات مشاوره تخصصی موسسه مهاجرتی نیلگام در این زمینه بهره مند شوید.
امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.