در این مطلب قصد داریم تا شما را با انواع متداول مهاجرت به ترکیه آشنا کرده و در مورد جزئیات مهم و کاربردی مهاجرت به این کشور اروپایی آسیایی و زیبا با شما صحبت کنیم. از این رو، اگر قصد دارید تا در آینده ای نزدیک مهاجرت به کشور ترکیه را تجربه کنید و به دنبال آماده سازی شرایط تحصیل، کار و زندگی در این کشور همسایه ایران هستید، در ادامه همراه ما باشید.
مهاجرت به ترکیه
همان طور که پیش از این درباره شرایط مهاجرت به ترکیه با شما صحبت کردیم، یکی از مزایای خوب کشور ترکیه برای شهروندان ایرانی این است که شما می توانید بدون نیاز به دریافت ویزا برای حداکثر 90 روز در این کشور حضور داشته و شرایط زندگی و اقامت در آن را به خوبی بسنجید.
اما باید به این موضوع توجه داشته باشید که حضور بلند مدت و بدون مجوز در این کشور مشمول جریمه نقدی شده و ممکن است در سفر بعدی، شما را با مشکل ورود به مرز ترکیه روبرو کند. در حقیقت، اگر برای مثال با پاسپورت خود وارد کشور ترکیه شوید و برای بیش از 90 روز در ترکیه اقامت داشته باشید، با مشکل جدی روبرو نمی شوید، اما در عین حال، به دلیل نداشتن مجوزهای لازم، حق کار و اقامت بلند مدت در این کشور را نداشته و از لحاظ قانونی با مشکلات مختلفی روبرو خواهید شد.
سوالی که برای خیلی از ایرانیان در این باره مطرح می شود این است که چگونه برای مهاجرت به ترکیه اقدام کنیم. چه روش هایی در پیش روی ما قرار دارد و چطور می توان یک مهاجرت موفق به ترکیه را تجربه کرد؟
ما در ادامه راهنمای مهاجرت به کشور ترکیه به تمامی این سوالات جواب داده و جزئیات مختلف مهاجرت به کشور ترکیه را به طور کامل برای شما بازگو می کنیم.
راهنمای مهاجرت به ترکیه
در ابتدا، کاری که اکثر ایرانیان تمایل به انجام آن دارند، اجاره یک ملک در ترکیه برای مدت زمان حداکثر یکسال و آشنایی کامل با شرایط زندگی در این کشور است. به طور کلی شرایط اجاره دادن ملک در ترکیه به شهروندان خارجی به گونه ای است که فرد اجازه تمدید اجاره نامه را برای بیشتر از یکسال نداشته و باید برای مدت یک سال از کشور ترکیه خارج شود.
اما در سال اول ورود و اجاره یک ملک قانونی در ترکیه، فرد امکان دریافت کد مالیاتی، افتتاح حساب بانکی بین المللی و کارت اقامت یکساله در ترکیه را دارد. حالا شاید این سوال برای شما پیش بیاید که اگر فردی از شرایط زندگی در ترکیه رضایت داشته باشد و بخواهد برای مدت زمان بیشتری در این کشور اقامت داشته باشد، باید چه کاری انجام دهد.
از آنجایی که قوانین اجاره ملک در ترکیه دارای محدودیت است و اجازه مکرر از شرایط اجاره ملک را به شهروندان خارجی نمی دهد، گزینه در دسترس و پیش روی شما، ثبت نام در کلاس های یکساله آمادگی زبان ترکی تومر در کشور ترکیه است.
در واقع شما به عنوان یک دانشجوی موقتی، این امکان را دارید تا با ارائه مدارک ثبت نام در کلاس های زبان ترکی، از مجوز موقت اقامت در ترکیه برای یکسال دیگر بهره مند شوید. ولی این تمام ماجرا نیست و شما می توانید از روش های متداول دیگری در زمینه راهنمای مهاجرت به کشور ترکیه و زندگی در این کشور استفاده کنید.
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل
کشور ترکیه یکی از برترین مقاصد گردشگری و تحصیلی در دنیا محسوب می شود. همان طور که به این موضوع اشاره کردیم، شما می توانید در هر زمان از سال با خرید بلیط هواپیما و رزرو هتل به راحتی به این کشور سفر کرده و به گشت و گذار بپردازید.
اما ترکیه تنها به داشتن جاذبه های گردشگری معروف نبوده و به واسطه داشتن دانشگاه های دولتی و خصوصی با کیفیت و بین المللی از شهرت بسیار زیادی در سراسر دنیا برخوردار است.
از این رو، اگر دارای شرایط اولیه ادامه تحصیل در ترکیه از جمله بودجه تحصیلی، سن و آمادگی برای ادامه تحصیل برخوردار باشید، مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل می تواند یکی از گزینه های جذاب و ایده آل برای شما باشد.
در واقع، با نیم نگاهی به مزایای برتر تحصیل در ترکیه به سادگی متوجه این موضوع می شوید که به عنوان یک دانشجوی بین المللی نیازی به اخذ ویزای تحصیلی ندارید، می توانید با هزینه ای بسیار مناسب و کم تحصیلات خود را در کشور ترکیه تکمیل کنید؛ امکان تحصیل به زبان ترکی و یا انگلیسی برای شما وجود داشته و می توانید پس از گذشت چند سال و فارغ التحصیلی از دانشگاه های ترکیه، به راحتی جذب بازار کار بین المللی ترکیه و یا سایر کشورهای دنیا شوید.
از آنجایی که دوره های تمام وقت دانشگاهی در ترکیه بین 2 تا 4 سال زمان می برد، شما این امکان را دارید تا با ثبت نام در ترم جدید تحصیلی، کارت اقامت خود در ترکیه را تمدید کرده و به راحتی به تحصیل، کار دانشجویی و زندگی در ترکیه بپردازید.
باید به این موضوع توجه داشته باشید که تحصیل در دانشگاه های دولتی و کم هزینه ترکیه مستلزم قبولی در امتحان ورودی دانشگاه و داشتن مدرک زبان ترکی تومر است. البته این بدین معنی نیست که نمی توان با مدرک زبان انگلیسی در دانشگاه های این کشور تحصیل کرد، ولی به مراتب تنوع رشته های تحصیلی قابل ارائه کمتر بوده و هزینه های تحصیل شما در ترکیه بیشتر خواهد بود.
اگر موفق به اخذ نامه پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاه های ترکیه شوید، می توانید در صورت تمایل، یکسال قبل از ورود به دانشگاه، در دوره های آمادگی زبان تومر ترکیه شرکت کنید و با آمادگی کامل بر سر کلاسهای دانشگاهی بنشینید.
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل، یکی از بهترین روش های مهاجرتی به این کشور است، چون می توانید در طول زمان تحصیلی خود به راحتی در کشور ترکیه اقامت داشته و به کار نیمه وقت دانشجویی بپردازید، زبان ترکی خود را تقویت کنید و با بازار کار این کشور آشنا شوید و با اخذ مدرک دانشگاهی ترکیه، از مزیت استخدامی و اعتبار بالای مدارک دانشگاهی برای فعالیت در موقعیت های کاری جذاب برخوردار شوید.
اما اگر به دلیل گپ تحصیلی و شرایط سنی و یا وضعیت تاهل، تمایل چندانی به استفاده از روش تحصیلی برای مهاجرت به کشور ترکیه ندارید، بهتر است در زمینه راهنمای مهاجرت به ترکیه به سراغ گزینه کار در این کشور بروید.
مهاجرت به کشور ترکیه برای کار
به عنوان یک ایرانی، شاید در ابتدا این طور فکر کنید که نبود نیاز به ویزای ترکیه کار را برای شما راحت کرده و می توانید بدون هیچ دردسری به کشور ترکیه بروید و به کار دائمی مشغول شوید. اما در حقیقت این موضوع صحت نداشته و در صورت حضور شما در کشور ترکیه، با شما به عنوان یک توریست و گردشگر رفتار می شود.
از لحاظ قانونی، در صورتی که بدون هماهنگی و مجوز کار به ترکیه بروید، تنها مجاز به اقامت برای حداکثر 90 روز در این کشور هستید و امکان استخدام در یک کار قانونی و تمام وقت برای شما وجود ندارد.
برای همین، کاری که باید انجام دهید این است که به طور شخصی و یا از طریق موسسات اعزام نیروی کار به وب سایت های کاریابی ترکیه رفته و به نسبت مهارت و موقعیت شغلی خود با شرکت ها و کارفرماهای ترک در تعامل باشید. به بیانی دیگر، شما باید ترجمه مدارک تحصیلی، رزومه و سوابق کاری، سوابق بیمه و موارد این چنینی را برای کارفرمای خارجی ارسال کرده و تائید وی را برای ارسال دعوت نامه کاری و یا همان جاب آفر دریافت کنید.
از آنجایی که زبان پرکاربرد و متداول کشور ترکیه ترکی استانبولی است، بهتر است پیش از اقدام برای مهاجرت به ترکیه از طریق کار، به خوبی مهارت زبانی خود را بالا ببرید. این بدین خاطر است که نیاز به تعامل با همکاران و کارفرمای خود در روزها و ماه های مختلف داشته و در صورت داشتن ضعف در زبان ترکی، امکان عدم موفقیت و عدم تمدید قرارداد کاری با شما وجود دارد.
اگر دارای مدرک زبان انگلیسی هستید، می توانید به سراغ شرکت های بین المللی واقع در استانبول و یا آنکارا رفته و در موقعیت های شغلی چندزبانه تجاری مشغول به کار شوید. شما همچنین می توانید به سراغ بیزینس هایی نظیر تدریس زبان و یا تورلیدری بروید و از دانش زبان انگلیسی خود به عنوان یک مزیت و اهرم موفقیت کاری استفاده کنید.
اما اگر چنین قصدی ندارید و حوزه کاری شما بیشتر با کارفرمایان و شرکت های بومی ترکیه در ارتباط است، بهتر است یکسال زمان مورد نیاز را صرف یادگیری زبان ترکی استانبولی کنید و در حین یادگیری زبان، از داخل کشور ترکیه به مصاحبه کاری رفته و نظر شرکت ها را برای دریافت جاب افر و مجوز کار در ترکیه جلب کنید.
در صورتی که از داخل و یا خارج از ترکیه موفق به دریافت جاب آفر و مجوز کار در ترکیه شوید، یک مجوز یکساله به شما ارائه می شود که به واسطه آن امکان دریافت کد مالیاتی، کارت اقامت قابل تمدید و افتتاح حساب بانکی برای شما وجود خواهد داشت.
بنابر قوانین کشور ترکیه، چنانچه 5 سال از حضور قانونی شما در کشور ترکیه بگذرد و بتوانید برای 5 سال متوالی کارت اقامت ترکیه خود را تمدید نمایید، این اجازه را دارید تا برای کارت اقامت دائم ترکیه اقدام کرده و از مجوز کار دائمی و آزاد برخوردار شوید. یعنی می توانید با هر کارفرما و شرکتی که می خواهید در ترکیه کار کنید و دیگر نیازی به تمدید مجوز کار و کارت اقامت ترکیه نخواهید داشت.
مهاجرت به کشور ترکیه از طریق سرمایه گذاری
سرمایه گذاری در ترکیه، یکی از موضوعات ترندی است که طی 3 تا4 سال اخیر محبوبیت زیادی در میان ایرانیان پیدا کرده و شهروندان ایرانی را به خریداران شماره یک املاک و مستغلات در کشور ترکیه بدل کرده است.
بنابر قوانین جدیدی که رئیس جمهوری این کشور طی چند سال گذشته وضع کرد، شما این امکان را دارید تا پرداخت حداقل 250 هزار دلار آمریکا و خرید یک یا چند ملک در ترکیه از مزایای حق شهروندی، پاسپورت ارزشمند ترکیه و کارت اقامت این کشور برای خود، همسر و فرزندان زیر 18 سال تان بهره مند شوید.
البته در صورتی که دارای بودجه و سرمایه کمتری برای خرید ملک و سرمایه گذاری در کشور ترکیه هستید، باز هم امکان دریافت کارت اقامت دائم این کشور برای شما و اعضای خانواده وجود دارد، منتها تابعیت و پاسپورت دوم به شما تعلق نخواهد گرفت.
با کمی مقایسه درباره قیمت ملک در ترکیه با ایران و امکان دریافت اقامت دائمی و کسب درآمد ارزی از ملک خریداری شده در این کشور، می توان به سادگی متوجه این موضوع شد که مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری، یکی از روش های جذاب نقل مکان و زندگی در این کشور جذاب تاریخی و توریستی است.
در واقع شما می توانید در صورت تمایل، همراه با خانواده در ملک خریداری شده زندگی کرده و اقامت دائمی ترکیه را تجربه کنید، از مزایای تحصیل رایگان فرزندان خود در این کشور برخوردار شوید، یک شرکت تجاری ثبت کرده و به فعالیت بازرگانی بین ایران و ترکیه بپردازید و یا با پاسپورت جدید خود برای اخذ ویزای کشورهای معتبر دنیا نظیر شنگن و یا کانادا اقدام کنید.
در هر صورت، دست شما برای تحصیل، اخذ جاب آفر و یا چیدن مقدمات اولیه مهاجرت به کشوری پیشرفته تر و بهتر در ترکیه باز بوده و گزینه های زیادی در پیش روی شما قرار دارد.
هزینه مهاجرت به ترکیه
به عنوان یک شهروند ایرانی، هزینه اولیه مهاجرت شما به ترکیه شامل هزینه هواپیما و بلیط هتل می شود، البته در صورتی که یک ملک را برای مدت یک سال در کشور ترکیه اجاره کنید، دیگر نیازی به رزرو و پرداخت هزینه هتل نخواهید داشت.
به غیر از مجوز کار و یا مجوز تحصیل که بستگی به نوع مهاجرت شما به ترکیه دارد، شما نیاز به دریافت کارت اقامت ترکیه و کد مالیاتی در این کشور دارید. از این رو باید به اداره کل مدیریت مهاجرت مراجعه کرده و فرم راندوو را تکمیل کنید و در کنار هزینه 5 میلیون تومانی کارت اقامت یکساله، برخی از هزینه های اداری را پرداخت نمایید.
همچنین یک هزینه حق خاک ترکیه برای شهروندان خارجی در نظر گرفته شده که باید قبل از انجام کارهای کارت اقامت ترکیه هزینه 80 دلاری آن را پرداخت کرده و در زمان ارائه فرم راندوو فیش آن را به همراه داشته باشید.
در نهایت یک کد مالیاتی نیز باید برای افتتاح حساب بانکی و امکان دریافت حقوق و پرداخت هزینه های مالیاتی در ترکیه دریافت کنید که هزینه چندانی نداشته و نیازمند انجام برخی امور اداری در اداره مالیات کشور ترکیه است.
به طور کلی، به غیر از هزینه حق خاک و کارت اقامت ترکیه و البته هزینه تمدید آن، هزینه های مهاجرت به این کشور تنها محدود به هزینه مسکن و محل اقامت شما می شود.
سایر موارد مهم از جمله خرید سیم کارت موبایل و یا افتتاح حساب بانکی هزینه چندانی را برای شما در پی نداشته و بعد از انجام کارهای اولیه اخذ کارت اقامت و شماره مالیاتی قابل پیگیری است.
شما می توانید در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با راهنمای مهاجرت به کشور ترکیه به سایر مطالب وبلاگ نیلگام مراجعه کنید و یا از خدمات و مشاوره تخصصی کارشناسان ما در گروه شرکت های نیگام استفاده نمایید.
امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.