راهنمای کامل تحصیل در ترکیه

هر آنچه نیاز است در مورد راهنمای کامل تحصیل در ترکیه بدانید را در این صفحه مشاهده می کنید. در صورت نیاز به مشاوره اختصاصی می توانید با رزرو وقت مشاوره از راهنمایی های مشاوران تخصصی ما استفاده نمایید.

  • مدرک زبان : ترکی، انگلیسی
  • هزینه پذیرش : 8.5 میلیون تومان
  • نوع خدمات : پذیرش تحصیلی
  • مقاطع : کارشناسی، ارشد، دکترا

با تکمیل فرم ارزیابی علاوه بر دریافت کد تخفیف، به مشاوران ما در ارائه راهنمایی دقیق تر و کامل تر کمک خواهید کرد.

هزینه‌های مقرون‌ به‌صرفه زندگی

هزینه‌های مقرون‌ به‌صرفه زندگی

پایین‌بودن هزینه‌ مسکن در بسیاری از شهرهای ترکیه

اعتبار مدارک فارغ‌التحصیلی

اعتبار مدارک فارغ‌التحصیلی

بالا بودن نسبی سطح علمی و امکانات آموزشی دانشگاه‌‎های ترکیه

بدون نیاز به ویزای تحصیلی

بدون نیاز به ویزای تحصیلی

امکان تحصیل در تمام دوره‌های تحصیلی بدون نیاز به ویزا

اقامت بعد از فارغ‌التحصیلی

اقامت بعد از فارغ‌التحصیلی

اشتعال به کار تمام‎‌وقت و دریافت اقامت ترکیه

امکان اشتغال به کار حین تحصیل

امکان اشتغال به کار حین تحصیل

اشتغال به کار دانشجویی و تقویت رزومه کاری

تنوع برنامه‌های مالی

تنوع برنامه‌های مالی

امکان دریافت بورسیه تحصیلی برای دانشجویان بین‌المللی

شرکت در برنامه‌های انتقالی

شرکت در برنامه‌های انتقالی

اخذ انتقالی به دانشگاه‌های اروپایی و آمریکایی

تشابه فرهنگی و نزدیکی فاصله

تشابه فرهنگی و نزدیکی فاصله

فاصله کوتاه مسافتی، فرهنگی و اجتماعی شهروندان ایرانی و ترک

اپلای برنامه‌های دو زبانه

اپلای برنامه‌های دو زبانه

امکان تحصیل به زبان انگلیسی یا به‌صورت ترکیبی با ترکی

معرفی

اگر مشتاق به تحصیل در ترکیه بدون نیاز به ویزا هستید و میخواهید از شرایط تحصیل در ترکیه،پذیرش دانشگاه های ترکیه و .. باخبر شوید، با ما همراه شوید

ایرانیان برای ورود به ترکیه نیازی به ویزا ندارند، نزدیکی راه و هزینه‌های پایین‌تر زندگی در قیاس با بسیاری دیگر از کشورهای مهاجرپذیر، امکان تحصیل در سطح استانداردهای اروپا، امکان دریافت بورسیه تحصیلی و پیداکردن کار ضمن تحصیل، وجود رشته‌های متنوع تحصیلی، عدم وجود شرط سنی و گپ تحصیلی و حضور چشمگیر دانشجویان بین‌المللی، تحصیل در ترکیه را به یکی از گزینه‌های ایده‌ال و منطقی برای متقاضیان ایرانی تبدیل کرده است.

مدارک دانشگاه‌های ترکیه در تمام کشورهای جهان معتبر بوده و شرایط تحصیل در ترکیه را جذاب‌تر از هر زمان دیگری کرده است.

پیش از این اغلب متقاضیان ایرانی ادامه تحصیل در خارج از کشور به سراغ مقاصدی نظیر  کانادا، استرالیا و یا  کشورهای حوزه شینگن می‌رفتند، اما طی دو دهه اخیر کشور ترکیه جایگاه ویژه‌ای در میان مقاصد تحصیلی برتر دنیا پیدا کرده و مهاجرت تحصیلی به ترکیه به یکی از گزینه‌های بسیار مناسب دانشجویان ایرانی بدل شده است.

بهترین فرصت ورود به دانشگاه برای کنکوری‌ها

اگر بارها و بارها در کنکور سراسری شرکت کرده‌ و موفق به پذیرش در رشته‌های مورد علاقه خود همانند پزشکی، دندانپزشکی و رشته‌های مشابه نشده‌اید، موسسه مهاجرتی نیلگام شرایط تحصیل در ترکیه را به شما پیشنهاد می‌دهد و در تمامی مراحل اخذ پذیرش دانشگاه های ترکیه در کنارتان خواهد بود.

جذاب‌ترین ویژگی این سرویس، نداشتن شرط سنی و موانعی مانند گپ تحصیلی و یا الزام برای ارائه مدرک زبان است که شانس شما را برای تحصیل در ترکیه افزایش می‌دهد.

سیستم آموزش عالی ترکیه

دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها، موسسات، مدارس آموزش عالی، هنرستان‌ها، مراکز علمی و کاربردی، ، کالج‌های افسری و پلیسی و مراکز تحقیقی و پژوهشی به عنوان موسسات آموزش عالی ترکیه به شمار می‌آیند.

عموماً دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها و موسسات آموزش عالی 4 ساله و موسسات علمی کاربردی دوساله هستند که دپارتمان‌ها و زیرشاخه‌های آنها به ترتیب توسط Law  و YÖK  یا Council of Higher Education تاسیس شده‌اند.

تقویم آموزشی ترکیه و شباهت آن با ایران

تقویم آموزشی برای تحصیل در ترکیه تقریباً مشابه ایران بوده و در نیمه‌های ماه سپتامبر (شهریور ماه) آغاز می‌شود و با برخی از تغییرات در مناطق حاشیه‌ای و حومه‌ها تا نیمه ماه ژوئن ادامه پیدا می‌کند. مدارس آموزش‌های خود را در بازه زمانی صبح و بعد از ظهر به انجام می‌رسانند که البته در مناطق پرجمعیت تفکیک صبح و بعداز ظهر در سیستم آموزشی اعمال می‌شود.

در بازه زمانی تحصیل در ترکیه مدارس پنج روز در هفته و در فواصل روزهای دوشنبه تا جمعه مشغول به کار هستند که در حدود 35 تا 40 ساعت کاری را تشکیل می‌دهد.

در بازه زمانی میان ماه‌های ژانویه و فوریه دو هفته تعطیلی زمستانی در مدارس وجود دارد. این در حالی است که مدارس و دانشگاه‌های ایران در فواصل روزهای شنبه تا پنجشنبه به کار خود ادامه می‌دهند و به غیر از تعطیلات رسمی، نوروز، طولانی‌ترین دوره تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها به شمار می‌رود. معمولاً دانشگاه‌های ترکیه نیز سال تحصیلی آکادمیک خود را همانند دانشگاه‌های ایران در دو ترم برگزار می‌کنند.

سیستم آموزشی پایه رایگان در ترکیه

بر اساس قوانین ترکیه، تحصیل در دوره دبستان برای کلیه شهروندان در این کشور رایگان است مگر آن‌ که دوره آموزشی به یکی از موسسات خارجی مرتبط باشد.

لازم به ذکر است که ترکی زبان رایج در سیستم آموزشی ترکیه است. در سال 2012 میلادی تحصیل در ترکیه برای کلیه دختران و پسران به مدت 12 سال اجباری شد و این دوره تحصیل در ترکیه به سه دوره 4 ساله تقسیم‌بندی می‌شود. این در حالی است که در سیستم آموزشی ایران، مدت تحصیلات پایه به دو دوره 6 ساله تقسیم شده است.

وزارت آموزش ملی ترکیه  MEB، مسئول برنامه‌ریزی آموزشی، اجرای آن، نظارت بر کار ارگان‌های خصوصی و داوطلب، ساخت و طراحی مدارس، فراهم آوردن و توسعه وسایل کمک‌آموزشی و کارهای مشابه است.

ارگانی به نام Supreme Council of National Education برنامه‌های آموزشی را مورد بحث و بررسی قرار داده و قوانینی را برای وزارت آموزش عالی این کشور فراهم می‌آورد.

در  هر کدام از استان‌ها کارهای مربوط به آموزش آن استان توسط Directorates of National Education  و تحت نظارت وزیر آموزش و پرورش انجام می‌گیرد، اما با این حال توسط دولت استانی هدایت می‌شود. دولت مرکزی مسئولیت تمام هزینه‌های آموزش عمومی تحصیل در ترکیه را بر عهده دارد و در حدود 10 % از بودجه عمومی به آموزش ملی تعلق می‌گیرد.

هزینه های تحصیل و زندگی در ترکیه

یکی از مهم‌ترین دلایل پیشنهاد مهاجرت تحصیلی به ترکیه، هزینه‌های پایین این کشور در مقایسه با بسیاری دیگر از مقاصد تحصیلی دنیا است.

نرخ بالای ارز و دشواری‌های پرداخت آن برای بسیاری از خانواده‌ها سبب شده که جمع کثیری از متقاضیان از گزینه‌های تحصیل در خارج از کشور منصرف شوند. اما موسسه مهاجرتی نیلگام با ارائه خدمات ویژه تحصیل در ترکیه این مشکل را برطرف کرده است.

کافیست هزینه‌های زندگی در ترکیه را با سایر کشورها مقایسه کنید تا بفهمید که چرا مهاجرت تحصیلی به ترکیه تا این اندازه جذاب است:

شایان ذکر است که خوابگاه‌های کشور ترکیه خصوصاً در شهر آنکارا هزینه‌های مقرون به صرفه‌ای دارند و یک وعده غذای رایگان را برای دانشجویان در نظر می‌گیرند که این مورد به تنهایی می‌تواند هزینه‌های ماهانه زندگی دانشجویی را به حداقل برساند.

از طرفی، هزینه‌های تحصیل در ترکیه برای رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در مقایسه با سایر کشورها بسیار پایین‌تر است. در ادامه هزینه‌های تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه با سایر کشورها در جدول زیر نمایش داده شده است:

هم‌چنین کالج‌های آمادگی ورود به دانشگاه در شهرهای ترکیه که موسسه مهاجرتی نیلگام به شما معرفی می‌کند، تسهیلات مناسبی را فراهم می‌نماید که از جمله آن می‌توان به تسهیلات ترانسفر رایگان رفت و برگشت فرودگاهی، گرفتن کارت اقامت ترکیه، استفاده رایگان از مشاوره روانشناسی در طول دوران تحصیلی، بیمه تحصیلی، باز کردن حساب بانکی بین‌المللی، دسترسی به منابع آموزشی و کتاب‌های درسی تحصیل در ترکیه اشاره کرد.

زبان آموزشی در دانشگاه های ترکیه و آزمون های ورودی

عموماً دانشگاه‌ها تحت نظارت سازمان آموزش عالی ترکیه هستند و برنامه‌های‌ آنها مرتباً مورد بررسی قرار می‌گیرند. همانند شرایط تحصیل در ایران، هر کدام از دانشگاه‌های ترکیه دارای مدیر، معاون و هیات اجرایی و انجمن دانشجویی هستند.

Council of higher education وظیفه نظارت و ارزیابی دانشگاه‌های ترکیه را بر عهده دارد.

برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه باید به این موضوع واقف باشید که زبان آموزشی در دانشگاه‌های ترکیه عمدتاً زبان ترکی است، اما دانشگاه‌هایی هم هستند که در آنها زبان‌های انگلیسی، فرانسه و آلمانی نیز تدریس می‌شود؛ چنین دانشگاه‌هایی سال اول را به آموزش آن زبان خاص به دانشجویان مبتدی اختصاص می‌دهند.

پس از اتمام دوره دبیرستان، فارغ التحصیلان وارد مرحله آزمون دو مرحله‌ای می‌شوند که از آنها به YGS و LYS یاد می‌شود. آزمون (ÖSS) برای این است که دانش آموز فارغ‌التحصیل شده از دبیرستان اجازه ورود به دانشگاه را پیدا کند. این آزمون هر سال توسط مرکزی به نام ÖSYM برگزار می‌شود و بسته به نمره آزمون و علاقه‌مندی متقاضی، وی را در یکی از دانشگاه‌ها یا مراکز آموزش عالی تحصیل در ترکیه جای می‌دهد.

شرایط ورود به دانشگاه های ترکیه

متقاضیان که نمرات بالاتری را کسب کنند وارد دوره‌های چهار ساله یا BA یا Bachelor’s Degree می‌شوند، اما کسانی که نمرات محدودتری را دریافت کرده‌اند به دوره‌های 2 ساله یا AA  یا همان دوره کاردانی Associate’s Degree وارد می‌شوند.

اگر خواستار اطلاع از شرایط تحصیل در ترکیه در رشته‌هایی همچون دندان‌پزشکی و دامپزشکی هستید باید بگوییم که به مدت 5 سال طول می‌کشند و تحصیل در رشته پزشکی به 6 سال زمان در دانشگاه‌های ترکیه نیاز دارد.

از نگاه بسیاری از افراد، پذیرش دانشگاه های ترکیه بهترین فرصت را برای تحصیل ایرانیان در رشته‌های پزشکی، دندا‌ن‌پزشکی و دامپزشکی فراهم آورده است.

پس از پایان دوره چهار ساله لیسانس، دانشجو می‌تواند برای تحصیل در ترکیه در دوره‌های فوق لیسانس اقدام نماید که در حدود 2 سال طول می‌کشد و شامل دوره‌هایی با پایان‌نامه و بدون پایان‌نامه یعنی thesis و non-thesis می‌شود.

اگر به دنبال ادامه تحصیل و اخذ پذیرش دانشگاه های ترکیه در رشته دکتری هستید حتماً باید مدرک ارشد دریافت کرده باشید و دوره دکتری حداقل 4 سال طول می کشد.

جالب است بدانید که با مهاجرت تحصیلی به ترکیه فارغ‌التحصیلان رشته‌های پزشکی، دامپزشکی و دندان‌پزشکی می‌توانند مستقیماً به دوره‌های دکتری و PHD راه پیدا کنند. درآمد اصلی دانشگاه‌های ایالتی فاندی است که سالانه به بودجه آن ایالت تعلق می‌گیرد. این مبلغ معادل 60% کل درآمد دانشگاه است.

در روند ورود و پذیرش دانشگاه‌های ترکیه برای دانشجویان محلی و دانشجویان بین‌الملل آزمون‌هایی در نظر گرفته می‌شود که سطح زبان متقاضی مورد سنجش قرار می‌گیرد.

یکی دیگر از مزایای تحصیل در ترکیه این است که متقاضی می‌تواند پیش از شروع سال تحصیلی در کلاس‌های زبان تومر شرکت کند. این درحالی است که برای ورود زودهنگام به دوره‌های زبان ترکی، نیازی به پرداخت هزینه اضافه‌ نیست.

تحصیل در ترکیه به زبان‌های ترکی و انگلیسی امکان‌پذیر است. اما برای علاقه‌مندان به ادامه تحصیل در کشورهایی چون آلمان، این امکان وجود دارد که دانشجو دوره‌های زبان تا سطح B2 زبان آلمانی را گذرانده و مدرک آن را در کشور ترکیه دریافت نماید.

از آنجایی که تحصیل در ترکیه بیشتر به زبان‌های ترکی استانبولی و انگلیسی صورت می پذیرد، موسسه مهاجرتی نیلگام خدمات خود را بر مبنای این دو زبان ارائه داده و در ادامه به بررسی این آزمون‌های این دو زبان نیز خواهیم پرداخت.

ارائه مدارک مورد قبول دانشگاه های معتبر دنیا

عموماً مدارک تحصیلی دانشگاه‌های کشور ترکیه از اعتبار بالایی برخوردار بوده و هیچ نیازی به معادل‌سازی مدرک تحصیلی وجود ندارد؛ این بدین معنی است که مدارک دانشگاهی تحصیل در ترکیه قابل ارائه در تمام دانشگاه‌های معتبر جهان و ورود به مقاطع بالاتر است.

بنابراین، اگر مشغول به  تحصیل در دوره پیش‌دانشگاهی بوده و می‌خواهید وارد رشته‌هایی شوید که احتمال پذیرش‌تان در آن رشته‌ها در کنکور سراسری ایران کم است، می‌توانید از شرایط پذیرش دانشگاه های ترکیه (دولتی و یا غیردولتی) استفاده کرده و برای کسب اطلاعات بیشتر در با مشاوران نیلگام در تماس باشید.

انواع دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی با تنوع بالا

در مبحث شرایط تحصیل در ترکیه باید به این موضوع اشاره کنیم که دانشگاه‌های ترکیه به دو دسته دانشگاه‌های دولتی و خصوصی تقسیم‌بندی می شوند.

برای ورود به دانشگاه‌های خصوصی ملزم به پرداخت شهریه هستید، این در حالی است که به غیر از هزینه ثبت‌نام اولیه، ورود به دانشگاه‌های دولتی این کشور تقریباً رایگان بوده و تنها می‌توانید با شرکت در آزمون سراسری دانشگاه و پرداخت مبلغ ناچیزی وارد دانشگاه‌های دولتی شده و تجربه تحصیل در ترکیه با شرایطی بسیار راحت‌تر و هزینه‌‌ای به مراتب کمتر را بدست آورید.

علاوه بر این موارد، مهاجرت تحصیلی به ترکیه شامل کنکور سراسری، امکان پذیرفته شدن در رشته‌های پرطرفداری چون زیر شاخه‌های پزشکی و تحصیل رایگان در موسسات آموزشی معتبر این کشور می‌شود که به مراتب آسان‌تر از پذیرفته شدن در رشته‌های مشابه در ایران بوده و شرایط ایده‌آلی را برای دانشجو فراهم می‌کند.

دریافت بورسیه از دانشگاه‌های ترکیه

در حال حاضر مبحث بورس و دریافت کمک‌هزینه تحصیلی یکی از داغ‌‎ترین موضوعات قابل بحث در مورد تحصیل در ترکیه است و با افزایش دانشگاه‌های معتبر بین‌المللی در شهرهای ترکیه که به گرمی پذیرای دانشجویان خارجی هستند، موضوع بورسیه شدن و کمک هزینه تحصیلی در دانشگاه‌های این کشور به پدیده‌ای جذاب تبدیل شده است.

به دلیل رشد قابل‌توجه ترکیه در زمینه‌های علمی و افزایش موسسات آموزشی، این کشور بستر مناسبی را برای تحصیل دانشجویان خارجی در شهرهای بزرگ خود همچون استانبول، ازمیر و آنکارا فراهم کرده است.

البته ناگفته نماند که شرایط تحصیلی به نسبت آسان و در دسترس نیز مزید بر اعتبار بین‌المللی این دانشگاه‌ها شده و جایگاهِ ثابت آن‌ها در میان بهترین دانشگاه‌های جهان را برای متقاضیان تحصیل در ترکیه جذاب‌تر کرده است.

مزایای بورسیه شدن از دانشگاه‌های ترکیه

شما این امکان را دارید تا در صورت داشتن شرایط لازم و با تکیه بر تجربه کارشناسان و مشاوران نیلگام تا 80 درصد از شهریه دانشگاه پذیرش‌شده را از محل بورسیه تحصیلی تامین کنید! در صورت بورسیه شدن در این دانشگاه‌ها، علاوه بر شهریه سالانه، خوابگاه و خدمات فوق‌برنامه دانشگاه نیز به صورت رایگان در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد.

البته باید به این نکته توجه داشته باشید که پذیرش دانشگاه های ترکیه و اخذ بورسیه از دانشگاه‌های دولتی این کشور بسیار رقابتی بوده و کار چندان ساده‌ای محسوب نمی‌شود.

کمک هزینه تحصیلی ماهیانه: در هر یک از دانشگاه‌های ترکیه، بورسیه تحصیلی بنابر رشته متفاوت خواهد بود؛ به طور تقریبی، مبلغ کمک‌هزینه تحصیلی در مقطع کارشناسی به‌صورت ماهیانه حدود ۷۰۰ لیر و در مقطع کارشناسی ارشد ماهانه حدود ۹۵۰ لیر است که به دانشجو پرداخت می‌شود.

این مبلغ در مقطع دکترا حدود ۱۴۰۰ لیر ترکیه برآورد شده و برای دوره‌های پژوهشی نیز حدود ۳۰۰۰ لیر در ماه در نظر گرفته شده است.

خوابگاه: یکی از مزایای بی‌چون و چرای بورسیه شدن از دانشگاه‌های ترکیه، استفاده رایگان از خوابگاه‌های دانشگاه‌های دولتی است. این موضوع در صورتی قابل استفاده است که واجد شرایط تحصیل در ترکیه و اخذ بورسیه از موسسات آموزشی دولتی این کشور باشید.

شهریه دانشگاه: عموماً شهریه دانشگاه و هزینه آموزشی برای دانشجویی که بورسیه تحصیلی دانشگاه‌های کشور ترکیه را دریافت کرده، رایگان بوده و هزینه آن توسط دولت تامین می‌گردد.

بیمه درمانی: با تحصیل در ترکیه به تمام دانشجویان بورسیه شده بیمه درمانی به‌ صورت رایگان ارائه می‌گردد.

دوره زبان ترکی استانبولی: دانشجویانی که موفق به اخذ پذیرش دانشگاه های ترکیه و دریافت بورس تحصیلی شده‌اند، اما هنوز مدرک زبان ترکی را کسب نکرده‌اند، می‌توانند به‌صورت رایگان دوره یک‌ساله زبان ترکی را گذرانده و این مدرک را دریافت نمایند.

کمک هزینه سفر: برای دانشجویان دارای بورسیه از دانشگاه‌های ترکیه، مبلغی با عنوان کمک‌هزینه برای مسافرت به این کشور (سفر ورودی به ترکیه برای ثبت نام و برگشت از ترکیه بعد از فارغ‌التحصیلی) پرداخت می‌شود.

شرایط دریافت بورسیه تحصیلی از دانشگاه‌های ترکیه

جهت بورسیه شدن در دانشگاه‌های ترکیه و بهره‌بردن از مزایای رایگان بورس تحصیلی، شرایطی در پیش‌روی دانشجویان متقاضی مهاجرت تحصیلی به ترکیه وجود دارد که در ادامه به شرح آن‌ها می‌پردازیم:

سن: متقاضی دریافت بورسیه از دانشگاه‌های ترکیه در مقطع کارشناسی نباید بیش از 21 سال داشته باشد. در مقطع کارشناسی ارشد نیز سن متقاضی نباید بیش از 30 سال باشد. باید توجه کنید که متقاضی دریافت کمک هزینه در این مقطع باید دوره کارشناسی را به اتمام رسانده و اصل مدرک کارشناسی را ارائه دهد. این در حالی است که دریافت بورسیه برای متقاضی تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری نیز برای افراد زیر 35 سال ممکن است. البته برای این مقطع نیز الزام به ارائه مدرک کارشناسی ارشد وجود دارد.

معدل:  یکی دیگر از معیارهای دریافت بورسیه از دانشگاه‌های ترکیه، شرط معدل است. متقاضی دریافت کمک هزینه برای مقطع لیسانس، باید مدرک پیش‌دانشگاهی یا دیپلم با معدلی بالاتر از 14 را ارائه دهد. در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری، معدل مدرک ارائه شده باید بالاتر از نمره 15 باشد. البته این شرط به نسبت دانشگاه و رشته تحصیلی متغیر است؛ برای مثال، برای دریافت بورسیه رشته پزشکی در کشور ترکیه، باید معدل فرد بالاتر از 18 باشد.

دانش زبان ترکی استانبولی: به‌عنوان زبان اصلی برای دریافت بورسیه و تحصیل در ترکیه ، ارائه مدرک زبان ترکی امری ضروری است. با این وجود، در بیشتر دانشگاه‌های بین‌المللی مستقر در این کشور، دروس به زبان انگلیسی تدریس می‌شود. چنانچه در دانشگاهی که پذیرش آن را دریافت کرده‌اید، دروس به زبان انگلیسی تدریس می‌شود، ملزم به ارائه مدرک زبان تافل یا آیلتس هستید.

مشاوره بورسیه تحصیلی ترکیه۰۲۱-۷۵۲۳۷

تحصیل در ترکیه با دریافت بورسیه از دانشگاه‌های این کشور، نه تنها محدودیتی برای دانشجو در انتخاب رشته ایجاد نمی‌کند، بلکه برای رشته‌های دانشگاهیِ گران‌قیمت نیز اعمال می‌شود.

برای مثال، تحصیل در رشته‌های مدیریت ارشد کسب و کار(MBA) و مهندسی پزشکی به ترتیب با بورس 1000 دلار امریکا و 2000 دلار امکان‌پذیر است. شما این امکان را دارید تا برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با شرایط تحصیل در ترکیه با کارشناسان نیلگام تماس گرفته و بدون نیاز به کنکور و امکان دریافت کمک هزینه تحصیلی، در مقاطع مختلف دانشگاهی به تحصیل بپردازید.

آزمون SAT جهت ورود و تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه

برای دانشجویان متقاضی تحصیل در ترکیه آزمونی به نام SAT General یا تست Scholastic Assessment Test در نظر گرفته شده که آزمون استانداردی جهت ورود به کالج و برخی از دانشگاه‌ها در مقاطع تحصیلی کارشناسی Undergraduate کشور ترکیه است.

این آزمون شامل ریاضی، نگارش و درک مطلب است. زمان آن 45 دقیقه بوده و هزینه شرکت در آن 50 دلار است. حداکثر نمره این آزمون 800 است و میانگین نمره برای ریاضی 513، برای نگارش 487 و برای درک مطلب 497 برآورد شده است.

آزمون SAT Subject نوع دیگری از این آزمون است که در حوزه مهاجرت تحصیلی به ترکیه در 5 رشته ریاضیات، تاریخ آمریکا و جهان، علوم و زیست‌شناسی، زبان‌های خارجی و ادبیات انگلیسی برگزار می‌شود. این آزمون هر ساله و در ماه‌های اکتبر، دسامبر، ژانویه، مارس، می و ژوئن ارائه می‌گردد.

آزمون YOS برای دانشجویان بین‌المللی

آزمون دانشجویان بین‌المللی که به صورت مخفف آن را یوس YOS می‌نامند، آزمونی است که همه ساله از سوی دانشگاه‌های دولتی و برخی دانشگاه‌های خصوصی برای دانشجویان بین‌المللی در کشور ترکیه برگزار می‌شود.

دانشجویانی که در این آزمون شرکت کرده و پذیرفته می‌شوند به راحتی می‌توانند وارد دانشگاه‌های برتر دولتی ترکیه شده و به تحصیلات تکمیلی خود ادامه دهند. هزینه شرکت در این آزمون در حال حاضر بین 100 تا 200 لیر ترکیه است.

نکته مهم و جالب این است که نیازی به مرتبط بودن مدرک تحصیلی دیپلم و رشته موردنظر دانشگاهی شما برای تحصیل در ترکیه نیست.

به عنوان مثال، متقاضی با مدرک پیش‌دانشگاهی رشته‌های انسانی یا ریاضی می‌تواند برای پذیرش دانشگاه های ترکیه در رشته‌های پزشکی یا دندانپزشکی اقدام نماید و در آزمون یوس که به زبان انگلیسی ساده برگزار می‌شود، شرکت کند.

اگر متقاضی قبلآً آزمون تومر TOMER را داده و مدرک آن را گرفته باشد، می‌تواند در آزمون YOS ترکی شرکت کند.

؛در این حالت، تنها با پرداخت مبلغ ناچیزی می‌توانید وارد دانشگاه دولتی شده و در بهترین خوابگاه‌های شهر آنکارا و با هزینه‌های مقرون به صرفه،اقامت و دوره‌های تحصیل در ترکیه را با آرامش خاطر بگذرانید.

به بیانی دیگر، شرایط تحصیل در ترکیه به گونه‌ای است که بدون گذراندن آزمون‌های پر استرس کنکور امکان ورود به رشته‌های شاخه‌های پزشکی و پیراپزشکی و بسیاری دیگر از رشته‌های پرطرفدار برای شما وجود دارد.

آزمون TOMER برای یادگیری زبان ترکی

واژه TOMER مخفف Türkçe Öğretim Merkezi و به معنی مرکز آموزش ترکی است. تومر از معروف‌ترین و مهم‌ترین آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه برای زبان ترکی به شمار می‌آید. از طرفی دیگر، یکی از پیش‌‌شرط‌های ورود به دانشگاه‌هایی که به زبان ترکی تدریس می‌کنند، همین آزمون زبان تومر است.

هدف از برگزاری آزمون تومر، سنجش سطح دانش زبان ترکی فرد متقاضی تحصیل در ترکیه است و شباهت‌های فراوانی به آزمون‌های آیلتس و تافل داشته و امتیازهای متفاوتی دارد. هزینه کنونی ثبت‌نام در این آزمون از حدود 100 یورو آغاز می‌شود.

آزمون TOMER دارای شش بخش ذیل است که برای سنجش دانش زبان ترکی استانبولی متقاضی مهاجرت تحصیلی به ترکیه طراحی شده و در همه جنبه‌ها سنجیده می‌شود:

  • Listening شنیداری
  • Structure ساختار
  • Reading خوانش
  • Spoken Interaction تعامل کلامی
  • Spoken Production تولید گفتاری
  • Writing نوشتار

آشنایی بیشتر با کشور ترکیه در همسایگی ایران

محل قرارگیری ترکیه روی نقشه به گونه‌ای است که هم قاره اروپا و هم  قاره آسیا را پوشش می‌دهد. در طول تاریخ این کشور هم به عنوان سد و هم به عنوان پل بین دو قاره نقش‌آفرینی کرده است. بیشتر این کشور در بخش آسیایی واقع شده که آسیای صغیر یا آناتولیا را شامل می‌شود. ترکیه از شمال با دریای سیاه، از شمال شرقی با عراق و سوریه، از جنوب غربی و غرب با دریای مدیترانه و دریای اژه و از شمال غربی با یونان و بلغارستان در ارتباط است. پایتخت این کشور آنکارا و بزرگ‌ترین شهر بندری آن استانبول است.

آنکارا، شهری پیشرفته و آرام با مرکزیت سیاسی ترکیه

پایتخت ترکیه یعنی آنکارا، پیشتر Angora نامیده می‌شد. آنکارا در شمال غربی کشور ترکیه و در 200 کیلومتری دریای سیاه واقع شده است. از تاریخ این شهر اطلاع دقیقی در دست نیست، اما شواهد باستان‌شناسی اینطور نشان می‌دهد که سکونت در این شهر از دوران پیش از میلاد مسیح وجود داشته است و به عنوان نمونه باید به این موضوع اشاره کنیم که آنکارا در سال 333 قبل از میلاد مسیح مورد هجوم اسکندر مقدونی قرار گرفت.

دانشگاه آنکارا در سال 1946 میلادی تاسیس گردید و دانشگاه Hacettepe نیز در سال 1956 میلادی و در شهر آنکارا شروع به کار کرد. کتابخانه ملی National Library و سالن تئاتر شهر و یک ارکستر سمفونی با نام Presidential Symphony Orchestra نیز در آنکارا و برای علاقه‌مندان به ادبیات و هنر وجود دارد. در موزه‌های متعدد این شهر نیز چشم‌اندازی از تاریخچه امپراطوری عثمانی دیده می‌شود.

نه تنها امکانات برجسته در شهر آنکارا می‌تواند آن را به مناسب‌ترین گزینه برای تحصیل در ترکیه تبدیل کند، بلکه وجود خوابگاه‌های نوساز و هم‌چنین رفت و آمد آسان به شهرهای دیگری همچون استانبول، شرایط زندگی دانشجویی مناسبی را برای‌تان به همراه خواهد داشت.

سوالات خود را از مشاورین نیلگام بپرسید

در صورتی که تمایل داشته باشید، موسسه مهاجرتی نیلگام شما را به یکی از بهترین موسسات آموزشی در کشور ترکیه متصل می‌کند و شرایط مهاجرت تحصیلی به ترکیه را برای شما فراهم می‌سازد.

در این کالج‌ها کلاس‌های آمادگی کنکور و زبان ترکی هر دو به صورت هم‌زمان برگزار می‌شوند و با شرکت در این دوره‌ها که مشاورین ما اطلاعات کامل آن را در اختیار شما قرار می‌دهند، می‌توانید در حداقل زمان ممکن خود را برای آزمون ورودی این کشور آماده کرده و از مزایای تحصیل رایگان در ترکیه بهره‌مند شوید.

در حال حاضر موسسه مهاجرتی نیلگام با حداقل دریافت هزینه‌ 8.5 میلیون تومانی، شرایط تحصیل در ترکیه را برای کلیه علاقه‌مندان مهاجرت تحصیلی به ترکیه فراهم می‌کند.

لازم به ذکر است که هر دو هفته یکبار آزمونی از متقاضیان تحصیل در ترکیه گرفته می‌شود که به وسیله آن نتایج عملکرد دانشجو برای خانواده وی ایمیل خواهد شد.

بر همین اساس، والدین و متقاضی اخذ پذیرش دانشگاه‌های ترکیه می‌تواند از وضعیت تحصیلی‌اش آگاهی پیدا کرده و در جهت ارتقاء آن تلاش خود را دوچندان کند. چرا که برای ورود به رشته‌هایی نظیر پزشکی و دندا‌ن‌پزشکی در ترکیه نیازمند نمره بالایی در آزمون جامع خواهید بود.

از این رو، پیشنهاد می‌کنیم که جهت تسریع در رسیدن به اهداف تحصیلی و تحصیل در ترکیه با کارشناسان مجرب ما تماس حاصل نموده و از اتلاف وقت و سال‌ها پشت کنکور ماندن و پرداخت هزینه‌های گزاف برای ورود به بهترین رشته‌های تحصیلی پرهیز کنید.

مشاوره تحصیل در ترکیه۰۲۱-۷۵۲۳۷

سوالات متداول راهنمای کامل تحصیل در ترکیه

تحصیل رایگان و اخذ پذیرش دانشگاه های ترکیه مستلزم انجام چه کاری است؟

قبولی در امتحان ورودی دانشگاه YOS و داشتن مدرک زبان ترکی استانبولی تومر

بورسیه تحصیل در ترکیه شامل چه مزایایی می‌شود؟

کمک هزینه ماهیانه، خوابگاه، پوشش شهریه دانشگاه، بیمه درمانی، دوره زبان ترکی و کمک هزینه سفر

آیا امکان تحصیل به زبان انگلیسی نیز در دانشگاه های ترکیه وجود دارد؟

بله. معمولاً در رشته های کارشناسی دروس به زبان ترکی ارائه می شوند و تعداد رشته‌های انگلیسی زبان مقاطع تکمیلی نیز در دانشگاه‌های دولتی ترکیه کم است و باید به دانشگاه‌های خصوصی رجوع شود.

آیا برای تحصیل در ترکیه به ویزای تحصیلی نیاز است؟

خیر. شهروندان ایرانی می‌توانند بدون نیاز به ویزای تحصیلی و با دریافت پذیرش تحصیلی به ادامه تحصیل در ترکیه بپردازند

آیا می‌توان به کار در حین تحصیل در ترکیه پرداخت؟

بله. دانشجویان بین‌المللی می‌توانند در حین تحصیل در ترکیه به کار دانشجویی پرداخته و پس از فارغ التحصیلی به کار تمام وقت در این کشور مشغول شوند.

مطالعه مطالب زیر نیز می تواند برای شما مفید باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *