مهاجرت, ویزا

اقامت بیش‌ از حد مجاز در حوزه شینگن چه تبعاتی دارد؟

اخذ ویزای شینگن هیچ‌وقت ساده نیست. مدارک زیاد و حساسی را باید جمع‌آوری کنید، وقت سفارت بگیرید، انگشت‌نگاری کنید، به جلسه مصاحبه شینگن بروید و درنهایت منتظر بررسی مدارک در سفارت بمانید. اما به‌محض ویزا شدن درخواستتان متوجه می‌شوید که واقعاً ویزای شینگن ارزش همه این تلاش‌ها را داشته و حالا می‌توانید با خیال راحت به اروپا سفر کنید.

اما همان‌طور که می‌دانید تمام ویزاهای صادرشده مدت اعتبار مشخصی دارند و طبعاً اقامت بیش از حد مجاز در حوزه شینگن یا Overstaying in Schengen Zone تبعات سوئی در پی خواهد داشت. در این نوشتار سعی می‌کنیم با همه آنچه باید در خصوص اقامت بیش از حد مجاز در حوزه شینگن بدانید توضیح دهیم.

اعتبار ویزای شینگن چند روز است؟

انواع ویزای شینگن، اعتبار مخصوص به خود را دارند که در مطالب پیشین به‌ تفصیل به آن پرداخته‌ایم اما قاعده‌ای کلی در خصوص تعداد روزهای مجاز اقامت در اروپا وجود دارد موسوم به ۱۸۰/۹۰بدان معنی که با ویزای کوتاه‌مدت شینگن چه از نوع مولتی شینگن و چه از نوع ویزای سینگل فرد طی ۱۸۰ روز تنها ۹۰ روز می‌تواند در هر یک از کشورهای حوزه شینگن اقامت داشته باشد. مهم نیست این ۹۰ روز در یک کشور باشد و یا چند کشور اروپایی. باگذشت این ۹۰ روز فرد موظف است از اروپا خارج شود و پس از گذشت مدت ۱۸۰ روز مجدداً برای ویزا اقدام کند. اما شاید از خود بپرسید اگر بیشتر از ۹۰ روز در حوزه شینگن بمانیم چه اتفاقی میافتد؟ پیش از پاسخ به این سؤال چند نکته را در خصوص اقامت بیش از حد مجاز در اروپا باید بدانید:

  • اگر فکر می‌کنید کسی متوجه اقامت بیش از حد مجاز شما در اروپا نمی‌شود باید بدانید تمام ورود و خروج‌ها در دیتابیس پلیس مهاجرت اروپا ثبت می‌شود و هر میزان اقامت بیش از حد مجاز حتی برای یک روز هم ثبت خواهد شد. چه اقامت بیش از حد شما در حوزه شینگن عمدی باشد چه سهوی باید بدانید حتماً عواقبی خواهد داشت. جریمه، اخراج بلافاصله و اجازه نداشتن برای ورود به اروپا تا زمانی مشخص بخشی از این تبعات تنبیهی خواهد بود.
  • اصلاً مهم نیست که با ویزای شینگن وارد اروپا شده باشید یا تبعه کشوری باشید که برای ورود به اروپا نیاز به ویزا نداشته باشد. قانون اقامت کوتاه‌مدت حوزه شینگن ۱۸۰/۹۰ است. از سوی دیگر اصلاً اهمیت ندارد با ویزای توریستی شینگن به اروپا رفته‌اید یا با ویزای تحصیلی. پس اقامت بیش از حد مجاز برای هر یک از انواع ویزا اقدامات تنبیهی پیش‌بینی شده ‌است.

مطلب مرتبط: مهمترین نکات مدت اعتبار ویزای شینگن که باید بدانید

تبعات اقامت بیش از حد در حوزه شینگن

اگرچه تمامی کشورهای اروپایی قوانینی تنبیهی برای Overstay دارند اما میزان و شکل این تبعات از کشور تا کشور دیگر در اروپا تفاوت دارد. تبعات اقامت بیش از حد در حوزه شینگن ارتباط مستقیمی با تعداد روزهای Overstay شما در اروپا و کشوری که در آن دستگیر می‌شوید خواهد داشت.

برای مثال کشور آلمان یکی از سخت‌گیرترین کشورهای اتحادیه اروپا در خصوص اقامت بیش از حد مجاز در حوزه شینگن است و کشور یونان سنگین‌ترین جریمه‌های مالی را برای Overstay در کل اتحادیه اروپا اعمال می‌کند. به‌طور کل تمامی کشورهای عضو پیمان شینگن یک یا تعدادی از موارد زیر را به‌عنوان اقدامات تنبیهی برای اقامت بیش از حد در اروپا اعمال می‌کنند:

مطلب مرتبط: راحت‌ترین کشورها برای اخذ ویزای شینگن

۱– اخراج یا Deport از اروپا

اگر در حین اقامت غیرقانونی در اروپا دستگیر شوید نخستین و محتمل‌ترین سرنوشتی که در انتظارتان خواهد بود اخراج از آن کشور و بازگردانده شدن به کشور مبدأ است. در برخی از کشورها این اخراج بلافاصله و ظرف چند ساعت انجام می‌گیرد و در برخی موارد چند روز طول می‌کشد.

اقامت بیش از حد در حوزه شینگن زندان ندارد اما اگر فرد در طول این مدت مرتکب هرگونه اقدام مجرمانه شده باشد پیش از اخراج دادگاهی شده و اگر مجرم شناخته شود زندانی خواهد شد و پس از پایان دوره محکومیت و پرداخت جریمه‌های سنگین مالی به کشور مبدأ بازگردانده می‌شود.

البته در بسیاری از موارد Deport از اروپا همراه با تنبیهات دیگری خواهد بود ولی اگر خوش‌شانس باشید و در کشوری دستگیر شوید که قوانین سهل‌گیرانه‌تری در قبال اقامت بیش از حد داشته باشند، تنها به کشور خود بازگردانده می‌شوید.


چه کسانی به ویزای شینگن نیاز دارند؟


۲– مشکلات آتی برای ورود مجدد به حوزه شینگن

حتی اگر بدون هیچ‌گونه جریمه نقدی و یا ممنوعیت از ورود مجدد به اروپا از حوزه شینگن اخراج شده باشید باید مطمئن باشید که برای اخذ مجدد ویزای شینگن مشکلات بسیاری پیش رو خواهید داشت.

حتی اگر باگذشت زمان مشخص بتوانید بار دیگر ویزای اروپا بگیرید بازهم نیروهای امنیتی مرزی در اروپا نسبت به افرادی که یک‌بار اقامت بیش از حد مجاز در حوزه شینگن داشته‌اند بسیار مشکوک هستند و این امکان وجود دارد که از رود شما به خاک اروپا جلوگیری کنند.

بیشتر بدانید:

مدارک لازم برای ویزای شینگن

۳– جریمه نقدی

جریمه نقدی یکی از رایج‌ترین تنبیهاتی است که کشورهای اتحادیه اروپا در قبال اقامت بیش از حد مجاز در اروپا اعمال می‌کنند. عدد این جریمه نقدی از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و همان‌طور که پیش‌تر گفتیم می‌تواند با تعداد روزهای اقامت غیرقانونی در اروپا رابطه مستقیم داشته باشد.

اما باید بدانید که جریمه نقدی Deport در اروپا عموماً به همراه موارد دیگر خواهد بود و این تلقی که با پرداخت جریمه نقدی (که البته عدد کوچکی هم نخواهد بود) مشکل حل می‌شود و دیگر ممنوعیتی برای اقامت در اروپا وجود ندارد، سخت در اشتباه هستید.

بیشتر بدانید: آیا ویزای شینگن برای اخذ ویزای کانادا اجباری است؟

۴– ممنوعیت ورود به حوزه شینگن

ممنوعیت ورود به حوزه شینگن یکی دیگر از اقدامات تنبیهی برای اقامت بیش از حد مجاز در اروپا است. این ممنوعیت بسته به کشوری که در آن دستگیر می‌شوید می‌تواند از ۳ سال تا ۱۰ سال باشد و فرد تا طی شدن این مدت در لیست سیاه یا List Black تمامی سفارت‌های اروپایی برای اخذ ویزا قرار خواهد گرفت و هیچ سفارتی در حوزه شینگن به وی ویزا نخواهد داد.

۵– موارد خاص اقامت بیش از حد مجاز در حوزه شینگن

بنا بر قوانین اتحادیه اروپا تنها در مواردی خاص و استثنایی اقامت بیش از حد در حوزه شینگن شامل تبعات تنبیه نخواهند شد. برای مثال اگر کودک و یا فردی که به دلیل بیماری و یا معلولیت نتواند به‌تنهایی سفر کند در اروپا Overstay داشته باشد، آنگاه بدون جریمه و یا هر یک از موارد اشاره‌شده در بالا به کشور خود بازگردانده می‌شود. درواقع باید ثابت شود فرد توانایی خارج شدن از حوزه شینگن پس از ایان مدت اعتبار ویزای خود را ندارد.

البته قانون‌گذار پیش‌بینی کرده است درصورتی‌که فرد به دلیل حادثه، بیماری غیرمنتظره و یا هر دلیلی که به‌واسطه آن اجازه سفر نداشته باشد، باید حتماً برای تمدید ویزا خود اقدام کند. نکته مهم: یکی از مهم‌ترین دلایل اقامت بیش از حد سهوی در اروپا اطلاع نداشتن افراد از تفاوت بین مدت اعتبار ویزای شینگن و مدت‌زمان مجاز اقامت است.

برای مثال برخی از افراد دارای ویزای مولتی ۳ ساله هلند، محدودیتی برای تعداد سفر و مدت اقامت در اروپا نخواهند داشت وارد یکی از کشورهای حوزه شینگن می‌شوند حال‌آنکه اگرچه اعتبار ویزای آن‌ها ۳ ساله است اما مدت اقامت مجاز یا اصطلاحاً تعداد روزهای مجاز اقامت در اروپا همان قاعده کلی ۱۸۰/۹۰ است.

یعنی در هر دوره ۶ ماهه تنها ۳ ماه می‌توان در اروپا اقامت داشت و حتماً می‌بایست پس از طی شدن ۹۰ روز از خارک اروپا خارج شد. در پایان کارشناسان دپارتمان ویزا و وقت سفارت شینگن در هلدینگ نیلگام مؤکداً توصیه می‌کنند به‌هیچ‌وجه فریب تبلیغات سودجویانه ویزای تضمینی شینگن  را نخورید و با انتخاب سازوکاری صحیح و قانونی هم ریسک ریجکت ویزای شینگن خود را کاهش دهند و هم در اروپا دچار مشکلات حقوقی نشوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *