تحصیلی

شرایط بورسیه تحصیلی ترکیه برای دانشجویان ایرانی

شرایط بورسیه تحصیلی ترکیه برای دانشجویان ایرانی

اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه متقاضیانی زیادی دارد. شرایط بورسیه تحصیلی ترکیه برای دانشجویان ایرانی را در سایت نیلگام مطالعه کنید.

توجه: هلدینگ نیلگام خدمات مهاجرت پذیرش تحصیلی و مهاجرت تحصیلی به ترکیه را ارائه می‌کند اما بورسیه تحصیلی ترکیه جزو خدمات ما نیست. این مطلب صرفا برای راهنمایی شما عزیزان نوشته شده است.

شاید تا چند سال پیش هیچ‌کس حتی فکرش را هم نمی‌کرد که دانشگاه‌های کشور ترکیه هم‌چون دانشگاه‌های برتر کانادا ، آلمان و سایر کشورهای پیشرفته دنیا، به مقصدی جذاب برای ادامه تحصیل دانشجویان بین‌المللی تبدیل شود اما امروزه با توجه به مزایای بی‌شماری نظیر هزینه‌های پایین تحصیل و زندگی، عدم نیاز به دریافت ویزا، نزدیکی فاصله به کشورمان ایران، اعتبار بالای مدارک تحصیلی و امکان انجام کار دانشجویی و دریافت بورسیه تحصیلی، تحصیل در ترکیه به یکی از گزینه‌های جذاب دانشجویان ایرانی متقاضی ادامه تحصیل در خارج بدل شده است.

علاوه بر موارد ذکر شده، امکان اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه و رویارویی با فرصت‌های کاری بین‌المللی در کنار نزدیکی فرهنگی با شهروندان ترکیه، بیش از پیش متقاضیان ایرانی را ترغیب به ادامه تحصیل در ترکیه می‌نماید. پیش از این در مطالب راهنمای هزینه‌های تحصیل و زندگی در ترکیه و شرایط کار حین تحصیل در ترکیه به جوانب مختلف ادامه تحصیل، کار و زندگی در این کشور پرداختیم، اما اینبار قصد داریم تا در ادامه مطلب به یکی از مهم‌ترین مباحث مهم و مورد توجه متقاضیان ایرانی ادامه تحصیل در ترکیه، یعنی بورسیه تحصیلی ترکیه بپردازیم:

شرایط دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه

بنابر اطلاعات وبسایت رسمی turkiyeburslari ، کشور ترکیه در حال حاضر برای سالهای تحصیلی آتی، درخواست بورسیه تحصیلی دولتی ترکیه را از جانب دانشجویان بین‌المللی مورد پذیرش قرار می‌دهد. با توجه به هزینه‌های مناسب تحصیل و زندگی در کشور ترکیه، امکان اخذ بورسیه تحصیلی در این کشور، مشوق و محرک مضاعفی برای جذب دانشجویان بیشتر از سراسر دنیا برای ادامه تحصیل در ترکیه محسوب می‌شود. اما از آنجایی که بورسیه تحصیلی ترکیه به عنوان کمک هزینه دولتی برای ادامه تحصیل رایگان در این کشور تلقی می‌شود، رقابت بر سر دریافت آن در میان دانشجویان بین‌المللی بسیار بالا بوده و نیازمند احراز شرایطی است که در ادامه به توضیح آنها می‌پردازیم:

  • بورسیه تحصیلی ترکیه به تمامی متقاضیان ادامه تحصیل در این کشور از سراسر دنیا اختصاص می‌یابد
  • کاندیدهای متقاضی دریافت کمک هزینه تحصیلی ترکیه نیازمند داشتن مدارک زبان معتبر و بین‌المللی نظیر تافل، آیلتس و یا مدرک زبان ترکی تومر هستند.
  • اکثر بورسیه‌های تحصیلی ترکیه نیازمند داشتن نمرات پذیرش آزمون‌های بین‌المللی نظیر GRE، GMAT، SAT است. از این رو متقاضیان دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه باید پیش از اقدام، از طریق وبسایت ترکیه بورسلاری مدارک مورد نیاز بین‌المللی بورسیه مذکور را چک کنند.
  • متقاضیان واجد شرایط مقطع کارشناسی که از مدارک بین‌المللی همچون SAT و یا GCSE به جای نمرات آزمون ملی ترکیه (کنکور) برخوردار هستند، نیازمند ارائه ریز نمرات و مدارک مقاطع پیش دانشگاهی و متوسطه خود به دپارتمان پذیرش دانشگاه مورد نظر در ترکیه هستند.
  • تمامی متقاضیان دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه که از مدرک معتبر زبان ترکی با سطح C1 برخوردار نباشند، باید پیش از درخواست بورسیه تحصیلی ترکیه و ادامه تحصیل در این کشور، علاوه بر ارائه مدارک و رزومه تحصیلی مورد نیاز، دوره یکساله زبان ترکی را گذرانده و پس از دریافت مدرک زبان تومر سطح C1، برای دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه اقدام کنند.
  • متقاضیان تمامی کشورهای دنیا که شامل فارغ‌التحصیلان مقاطع مختلف دانشگاه، متقاضیان در حال تحصیل که تا پایان سال تحصیلی فارغ‌التحصیل می‌شوند و همچنین محققان و اعضای علمی دانشگاه می‌شود، امکان درخواست بورسیه تحصیلی ترکیه را خواهند داشت.
  • متقاضیان دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه در مقطع کارشناسی میبایست دارای گپ تحصیلی پایینی بوده و زیر ۲۱ سال سن داشته و یا (پیش از ژانویه ۱۹۹۷ متولد نشده باشند).
  • متقاضیان دریافت کمک هزینه تحصیلی ترکیه در مقطع ارشد میبایست دارای گپ تحصیلی پایینی بوده و زیر ۳۰ سال سن داشته و یا ( پیش از ژانویه ۱۹۸۸ متولد نشده) باشند.
  • متقاضیان دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه در مقطع دکترا میبایست زیر ۳۵ سال (پیش از ژانویه ۱۹۸۳ متولد نشده) باشند.
  • محققان متقاضی دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه نیز باید پیش از ژانویه ۱۹۷۳ متولد نشده باشند.
  • افرادی که از قبل مشغول به ادامه تحصیل در ترکیه هستند، عموما واجد شرایط برای دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه محسوب نمی‌شوند.
  • افراد دارای اقامت و حقوق شهروندی ترکیه واجد شرایط برای دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه محسوب نمی‌شوند.
  • در حدود ۷۰ درصد از حداکثر نمرات قابل کسب در رزومه تحصیلی پیشین دانشجو، برای متقاضیان درخواست بورسیه تحصیلی ترکیه در مقطع کارشناسی مورد نیاز است.
  • در حدود ۷۵ درصد از حداکثر نمرات قابل کسب در رزومه تحصیلی پیشین دانشجو، برای متقاضیان درخواست بورسیه تحصیلی ترکیه در مقطع ارشد و دکترا مورد نیاز است.
  • در حدود ۹۰ درصد از حداکثر نمرات قابل کسب در رزومه تحصیلی پیشین دانشجو، برای متقاضیان درخواست بورسیه تحصیلی ترکیه رشته‌های پزشکی مورد نیاز است.

نکته: تمامی متقاضیان دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه، حتی آن دسته از افرادی که قصد تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه‌های ترکیه را دارند، در صورت نداشتن مهارت کافی زبان ترکی، ملزم به گذراندن آزمون تومر و دریافت مدرک زبان ترکی هستند. دپارتمان پذیرش تحصیلی گروه شرکت‌های نیلگام با خدماتی همچون ارزیابی تحصیلی هوشمند و مشاوره تخصصی، همواره آماده پاسخگویی به سوالات شما در رابطه با ادامه تحصیل در ترکیه بوده و بهترین گزینه‌ها را پیش روی تان قرار می‌دهد. مشاوره تحصیلی با نیلگام۰۲۱-۷۵۲۳۷

مزایای بورسیه تحصیلی ترکیه

همچون سایر کمک هزینه‌های تحصیلی در سایر کشورهای دنیا نظیر بورسیه تحصیلی کانادا ، بورسیه تحصیلی ترکیه نیز از مزایای بسیاری برای دانشجویان بین‌المللی متقاضی ادامه تحصیل در ترکیه برخوردار است که در ادامه به توضیح‌شان می‌پردازیم:

  • اقامتگاه رایگانیکی از بهترین گزینه‌های بورسیه تحصیلی ترکیه ارائه خوابگاه دانشجویی رایگان به دانشجویان واجد شرایط بین‌المللی است. تمامی دانشجویان دارنده بورسیه تحصیلی ترکیه می‌توانند از خدمات اقامتگاه‌های درون دانشگاه به صورت رایگان استفاده کنند و یا در صورت تمایل با هزینه شخصی نسبت به اجاره خانه و یا آپارتمان در خارج از محوطه دانشگاه اقدام کنند.
  • عدم نیاز به پرداخت شهریهدانشجویان دارنده کمک هزینه تحصیلی ترکیه می‌توانند بدون دغدغه و نگرانی فراهم نمودن شهریه دانشگاه، با تمام قوا به ادامه تحصیل در ترکیه بپردازند.
  • هزینه خدمات درمانیعموما دانشجویان بین‌المللی برای استفاده از خدمات درمانی در اقصی نقاط دنیا با هزینه‌های فراوانی روبرو خواهند شد. اما خوشبختانه تمامی هزینه‌های درمانی دانشجویان دارنده بورسیه تحصیلی ترکیه توسط بیمه سلامت دولت ترکیه پوشش داده می‌شود.
  • هزینه‌های سفرکمک هزینه تحصیلی ترکیه هزینه‌های سفر دانشجو را نیز پوشش می‌دهد. این بدین معنی است که دو بلیط در حین تحصیل متقاضی در ترکیه به وی تعلق می‌گیرد. یکی برای آمدن دانشجو به کشور ترکیه و ادامه تحصیل در این کشور و دیگری برای زمان فارغ‌التحصیلی دانشجو و عزیمت به وطن، به صورت رایگان به دانشجوی بین‌المللی دارنده کمک هزینه تحصیلی ترکیه اختصاص می‌یابد.

البته چنانچه دانشجو با هزینه شخصی بلیط‌های مذکور را خریداری کند، هزینه‌های آن متعاقبا از طرف دولت ترکیه به حساب وی واریز خواهد شد.   

  • دوره آماده‌سازی زبان ترکیمتقاضیان واجد شرایط دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه از دوره یکساله و رایگان زبان ترکی برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های این کشور برخوردار می‌گردند.
  • ارائه حقوق ماهانهبنابر قوانین دولت ترکیه دانشجویان واجد شرایط دریافت کمک هزینه تحصیلی این کشور در مقاطع مختلف تحصیلی، علاوه بر رایگان بودن دوره شامل دریافت حقوق می‌شوند که به شرح زیر است:
  • ۷۰۰ لیر ماهانه برای دانشجویان مقطع کارشناسی
  • ۹۵۰ لیر ماهانه برای دانشجویان مقطع ارشد
  • ۱۴۰۰ لیر ماهانه برای دانشجویان مقطه دکترا
  • ۳۰۰۰ لیر ماهانه برای محققان و پژوهشگران واجد شرایط دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه

انواع بورسیه تحصیلی ترکیه

بنابر اطلاعات وبسایت دولتی turkiyeburslari قریب به ۴۳۸ نوع بورسیه تحصیلی ترکیه برای متقاضیان ادامه تحصیل در این کشور در دسترس بوده و هر یک دارای شرایط، قوانین و مزایای خاص خود است. کمک هزینه‌های تحصیل در ترکیه شامل انواع تمام وقت در مقاطع کارشناسی، ارشد، دکترا ، بورسیه پاره وقت یکساله برای افراد در حال تحصیل در ترکیه با هزینه شخصی که عملکر تحصیلی درخشانی داشته‌اند، بورسیه تحقیقاتی ۳ تا ۱۲ ماهه، بورسیه طرح‌های مشارکتی و مواردی از این قبیل می‌شود.

عموما دانشگاه‌های شهرهای بزرگ کشور ترکیه نظیر آنکارا، استانبول و ازمیر شرایط دشوارتری بر سر راه متقاضیان دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه می‌گذارند و بنابر تجربه کارشناسان پذیرش تحصیلی، درخواست کمک هزینه تحصیلی ترکیه از دانشگاه‌های شهرهای کوچک این کشور، شانس پذیرش بیشتری را برای متقاضی دریافت آن به همراه دارد.

اغلب شرط نمره و معدل بالا در میزان موفقیت دریافت بورسیه‌های تحصیلی ترکیه در شهرهای بزرگ این کشور تاثیر فراوانی داشته و معیار سنجش و ارزیابی اولیه دانشجو قلمداد می‌شود؛ البته بد نیست بدانید که ریز نمرات دروس اصلی نظیر شیمی، ریاضی و زیست در کنار فاکتورهای متعدد  مرتبط دیگر در تصمیم‌گیری دپارتمان پذیرش متقاضیان بورسیه تحصیلی ترکیه موضوعی مهم و تاثیرگذار است.

به طور کل می‌توان گفت که شانس دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه در شهرهای کوچک ترکیه و رشته‌ انسانی بیشتر بوده و در رشته‌هایی نظیر پزشکی و دانشگاه‌های معروف شهرهای بزرگ ترکیه به دلیل رقابت بالا در میان متقاضیان، شانس دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه به مراتب کمتر است.

بورسیه تحصیلی ترکیه دارای انواع مختلفی نظیر بورسیه تحصیلی دولتی، بورسیه دانشگاهی، بورسیه تحصیلی TÜBİTAK  دانشجویان المپیادی است و متقاضیان درخواست بورسیه تحصیلی باید با توجه به رزومه تحصیلی فردی و شرایط مورد نیاز دپارتمان پذیرش دانشگاه‌های کشور ترکیه، نسبت به درخواست کمک هزینه تحصیلی برای ادامه تحصیل در این کشور درخواست دهند. تیم مجرب پذیرش تحصیلی گروه شرکت‌های نیلگام با اطلاع از جدیدترین شرایط و قوانین ادامه تحصیل و کار دانشجویی در ترکیه، با خدماتی همچون دریافت پذیرش تحصیلی و کارت اقامت دانشجویی برترین دانشگاه‌های ترکیه در خدمت شما عزیزان است.

مدارک لازم بورسیه تحصیلی ترکیه

متقاضیان ادامه تحصیل و دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه میبایست مدارکی را به منظور ارزیابی دپارتمان پذیرش تحصیلی دانشگاه‌های ترکیه به فرم درخواست خود پیوست کنند که در ادامه به توضیح‌شان می‌پردازیم:

  • مدارک تحصیلی و ریز نمرات مقطع دیپلم تا آخرین مدارک تحصیلی و یا ترم تحصیلی کسب شده توسط دانشجو
  • کپی مدارک شناسایی و هویتی نظیر کارت ملی و پاسپورت
  • مدرک تائید قبولی در کنکور ( در صورت وجود)
  • مدارک قبولی در آزمون‌ها و امتحانات بین‌المللی نظیر GMAT، GRE و غیره (در صورت وجود)
  • توصیه‌نامه معتبر از اساتید دانشگاه برای مقاطع ارشد و دکترا
  • انگیزه‌نامه و رزومه تحصیلی موجه
  • مدرک زبان ترکی تومر ( در صورت وجود امتیاز محسوب می‌شود)
  • دو عکس رنگی جدید ۶×۴
  • مدرک زبان معتبر آیلتس و تافل ( در صورت وجود امتیاز محسوب می‌شود)

همچنین شرط معدلی برای متقاضیان دریافت کمک هزینه تحصیلی ترکیه و ادامه تحصیل در این کشور در نظر گرفته شده که به شرح زیر است:

  • حداقل نمره ۱۴ از ۲۰ و یا ۷۰ از ۱۰۰ در مقطع کارشناسی
  • حداقل نمره ۱۵ از ۲۰ و یا ۷۵ از ۱۰۰ در مقطع ارشد
  • حداقل نمره ۱۵ از ۲۰ و یا ۷۵ از ۱۰۰ در مقاطع دکترا و پژوهشی

البته در برخی موارد می‌توان با ارائه کارهای پژوهشی و مدارک علمی کم بودن نمره معدل را برای درخواست تحصیل در رشته مورد نظر جبران کرد. لازم به ذکر است که برای درخواست بورسیه تحصیلی در رشته‌هایی نظیر پزشکی و دندان پزشکی در ترکیه، حداقل معدل مورد قبول سازمان بورسیه کشور  ترکیه ۱۷ است.

پروسه درخواست و مصاحبه بورسیه تحصیلی ترکیه

بنابر اطلاعات وبسایت رسمی بورسیه تحصیلی ترکیه ، ارسال فرم درخواست، مدارک تحصیلی و ثبت‌نام در سامانه بورسیه تحصیلی ترکیه به صورت آنلاین بوده و زمان ضرب‌العجل یا همان ددلاین ارسال مدارک مورد نیاز ، بیست و چهارم فوریه در هر سال است. بر همین اساس فرد میبایست پس از گذراندن اقدامات اولیه بورسیه تحصیلی ترکیه، برای دریافت ایمیل مصاحبه حضوری/ تماس، نتیجه نهایی پذیرش و دریافت مدارک برای درخواست ویزای تحصیلی ترکیه و کارت اقامت از سوی دپارتمان بورسیه تحصیلی دولت ترکیه صبور باشد.

بر طبق جدیدترین گزارش سازمان بورسیه تحصیلی دولت ترکیه برنامه زمان‌بندی مصاحبه و تصمیمات و انتخابات نهایی متقاضیان دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه در سال تحصیلی ۲۰۱۹-۲۰۲۰ به شرح زیر است:

  • تاریخ شروع دریافت درخواست: ۱۵ ژانویه ۲۰۱۹
  • تاریخ پایان دریافت درخواست: ۲۴ فوریه ۲۰۱۹
  • تاریخ ارزیابی درخواست‌ها: ماههای فوریه-آپریل ۲۰۱۹
  • زمان تماس و مصاحبه برای پروسه بورسیه تحصیلی ترکیه: ماههای آپریل و می ۲۰۱۹
  • زمان اعلام نتایج بورسیه تحصیلی ترکیه: جولای ۲۰۱۹
  • زمان تائید و موافقت سازمان با متقاضیان واجد شرایط و شروع پروسه ویزا: ماههای جولای –آگوست ۲۰۱۹
  • زمان شروع کلاسها در ترکیه: از یکم تا پانزدهم ماه سپتامبر ۲۰۱۹

با توجه به مراحل مختلف پروسه درخواست، ارزیابی و اعلام نتایج بورسیه تحصیلی ترکیه، فرد متقاضی ملزم به گذراندن مراحلی است که در ادامه به توضیح‌شان می‌پردازیم: دوره ارزیابی آن دسته از افرادی که موفق به ارسال مدارک تحصیلی و فرم درخواست خود به سامانه بورسیه تحصیلی ترکیه شده‌اند، میبایست صبور باشند و از طریق ایمیل خود به پیگیری الباقی امور بپردازند. بنابر برنامه‌ریزی مقرر سازمان مذکور، پس از تاریخ پایان دریافت درخواست، زمان ارزیابی درخواست‌ها فرا رسیده و تا پایان ماه آپریل این پروسه ادامه دارد.

تماس‌های مصاحبه   عموما از طریق ایمیل شخصی به متقاضیان منتخب و مورد قبول سازمان بورسیه تحصیلی ترکیه اطلاع‌رسانی شده و جزئیات شرکت در دوره مصاحبه حضوری/آنلاین و یا در محل سفارت (بورسیه تحصیلی) متعاقبا به آنها داده می‌شود. نامزدهای دریافت کمک هزینه تحصیلی ترکیه میبایست تا پایان ماه آپریل منتظر بوده و با چک کردن تمامی پوشه‌های ایمیل از جمله اسپم فولدر حواسشان به دریافت ایمیل مهم Turkey Scholarship Interview call letter از سوی سازمان باشد. لازم به ذکر است که اطلاعات و تاریخ زمان‌بندی شده مصاحبه متقاضی ضمیمه این ایمیل شده است.

اعلام نتایج پس از پایان دوره زمانی مصاحبه متقاضیان دریافت کمک هزینه تحصیلی ترکیه، مسئولان دپارتمان پذیرش بورسیه تحصیلی مجددا درخواست‌های باقیمانده را مورد ارزیابی قرار داده و سپس هیئت علمی سازمان بورسیه تحصیلی به تصمیم‌گیری برای انتخاب کاندیداهای نهایی و جانمایی آنها در دانشگاه‌های ترکیه می‌پردازند. از همین رو نتایج نهایی تصمیم‌گیری سازمان بورسیه تحصیلی ترکیه در ماه جولای ۲۰۱۹ اعلام شده و سپس افرادی که ایمیل تائید و موافقت سازمان را دریافت کرده باشند باید برای ادامه پروسه ساین شده در سامانه، تائید (confirm)، موافقت با دعوتنامه بورسیه و مراحل پذیرش اقدام کنند.

پروسه دریافت ویزای تحصیلی عموما دانشجویان منتخب بورسیه تحصیلی ترکیه اطلاعات و مدارک مورد نیاز پذیرش و بورسیه را به همراه فرم ویزا به صورت آنلاین دریافت می‌کنند. سپس این افراد ملزم به تکمیل همه مدارک مورد نیاز و حضور در سفارت ترکیه برای پیگیری سایر امور نظیر ویزای دانشجویی هستند. البته در برخی از کشورها نظیر ایران، دانشجویان متقاضی دریافت بورسیه و ادامه تحصیل در ترکیه نیازی به ویزای تحصیلی نداشته و تنها کارت اقامتی در کشور ترکیه برای این افراد صادر می‌شود و می‌توان اینطور گفت که فرد با داشتن مدارک پذیرش تحصیلی و موافقت سازمان بورسیه مجاز به سفر به ترکیه خواهد بود.

در انتها متقاضی میبایست با توجه به زمان شروع کلاسها و برنامه تحصیلی در کشور ترکیه نسبت به ثبت‌نام در دانشگاه مذکور و حضور در کلاسها اقدام کند. گروه شرکت‌های نیلگام با سالها تجربه در امر اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی برترین دانشگاه‌های دنیا آماده ارائه خدمات تخصصی تحصیلی و مشاوره به شما عزیزان است.

4 دیدگاه در “شرایط بورسیه تحصیلی ترکیه برای دانشجویان ایرانی

  1. Amir گفت:

    سلام خسته نباشید
    ببخشید من ۲۰ سالمه و دی ماه ۲۱ سالم میشه
    من تازه در رشته زیست شناسی سلولی و مولکولی قبول شدم ولی میخوام بورسیه فول فاند ترکیه در رشته دندان پذشکی رو بگیرم میخواستم بدونم تاپایان ۲۱ سالگی فرصت دارم ؟ و اگر ۲۱ سالگی رد شدم بازمیتونم این بورسیه رو بگیرم یا بورسیه های دیگه ای هم وجود داره

    1. نیلگام سفر گفت:

      سلام و احترام،

      بورسیه تحصیلی ترکیه معمولاً برای متقاضیان مقطع کارشناسی محدودیت سنی دارد و شما باید تا زمان ثبت درخواست حداکثر ۲۱ سال داشته باشید.

      با توجه به اینکه شما در دی‌ماه ۲۱ ساله می‌شوید، اگر تا قبل از تولدتان درخواست دهید، شانس دریافت این بورسیه را خواهید داشت. اما اگر بعد از ۲۱ سالگی اقدام کنید، متأسفانه دیگر واجد شرایط این بورسیه نخواهید بود.

      با این حال، ترکیه بورسیه‌های دیگری هم دارد که محدودیت‌های سنی متفاوتی دارند یا برای مقاطع تحصیلات تکمیلی مثل کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌شوند.

      پیشنهاد می‌کنیم از طریق سایت‌های رسمی دانشگاه‌ها و یا مشاورین مهاجرت تحصیلی، گزینه‌های دیگر را بررسی کنید.

  2. فاطمه حیدری گفت:

    با سلام
    من ۳۴ سالمه ، کارشناسی ارشد جامعه شناسی از دانشگاه تبریز دارم . اهل تبریز هم هستم . مدرک زبان ترکی هم ندارم . احتمال قبولی من در دانشگاه‌های دولتی ترکیه ( در شهرهای دیگر ترکیه ) به غیر از دانشگاه های ترکیه مثل استانبول ، ازمیر ، آنکارا به نظرتون چند درصد شانس دارم تا اگر ثبت نام کنم برای بورسیه تحصیلی ، قبول شم ؟

    پاسپورت هم ندارم ، معدلم ارشد و کارشناسی من ۱۶ و خورده ای هست . یک مقاله هماشی ، دو مقاله پژوهشی ، و یک کتاب که البته هنوز چاپ نشده درباب مسائل اجتماعی هست و با استاد همان دانشگاهم در حال نوشتن هستیم .
    ممنون میشم پاسخ بدید ، بخصوص که سن من یک ماهه شده ۳۴ . و مدرک زبان هم ندارم
    با تشکر

    1. نیلگام سفر گفت:

      سلام و احترام،

      با توجه به شرایط شما، پذیرش در دانشگاه‌های دولتی ترکیه برای مقطع دکتری و بورسیه تحصیلی ممکن است چالش‌هایی داشته باشد، ولی غیرممکن نیست.

      سن ۳۴ ساله شما در بیشتر موارد مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما نداشتن مدرک زبان ترکی و معدل ۱۶ ممکن است محدودکننده باشد. برای بورسیه‌های تحصیلی، معمولاً شرایط خاصی برای پذیرش از جمله نمرات خوب، مدارک زبان معتبر (معمولاً تافل یا آیلتس برای انگلیسی و یا آزمون‌های زبان ترکی مثل YÖS برای دانشگاه‌های ترکیه) و سوابق پژوهشی اهمیت دارند.

      مقاله‌ها و کتاب در حال انتشار شما می‌تواند به عنوان امتیاز مثبت محسوب شود، ولی نداشتن مدرک زبان ترکی و ضعف در معدل ممکن است شانس شما را کاهش دهد.

      پیشنهاد می‌کنم برای بهبود شانس‌تان، مدرک زبان ترکی یا انگلیسی را کسب کنید و همچنین در آزمون YÖS شرکت کنید تا شانس پذیرش شما افزایش یابد. با توجه به این موارد، پیشنهاد می‌کنم که از مشاوره دقیق‌تر برای انتخاب دانشگاه‌ها و بررسی شرایط بورسیه‌های مختلف استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *