الان که خواندن این مطلب را شروع کرده اید، حداقل دو تا سه دهه از زندگی خود را در ایران سپری کرده اید و می خواهید با انتخاب بهترین کشور برای زندگی و تصمیم گیری برای مهاجرت، سرنوشت جدیدی را برای خود رقم زده و سطح بالاتری از کیفیت زندگی و رفاه اجتماعی را تجربه کنید.
پیش از این با همراهی شما به بررسی بهترین کشور برای مهاجرت ایرانیان پرداختیم، اما این بار قصد داریم تا از جنبه و مقیاس جهانی به این موضوع نگاه کنیم و جدیدترین اطلاعات و آمار بهترین گزینه برای زندگی در سال جدید میلادی را در اختیار شما قرار دهیم.
واقعاً چه فاکتورهایی در زندگی برای شما اولویت دارد و با استناد به چه استانداردهایی به دنبال برترین کشور برای زندگی هستید؟ اگر دوست دارید تا بدون اتکا به آزمون و خطا و یا شانس و اقبال، در الباقی عمر خود مهاجرت و زندگی در برترین کشور دنیا را تجربه کنید، چند دقیقه از زمان ارزشمندتان را به خواندن جدیدترین جزئیات وآمار بهترین مقصد برای زندگی اختصاص دهید.
بهترین کشور برای زندگی کجاست
در نگاه اول، شاید برای خیلی از افراد، بحث انتخاب بهترین کشور ساده به نظر برسد و بدون هیچ تحقیقی، به سراغ کشورهای معروف و مطرح دنیا مثل آمریکا، انگلیس یا فرانسه بروند.
اما از آنجایی که به طور حتم نمی خواهید در مدت زمان کمی از تصمیم خود برای نقل مکان از وطن و جا به جایی دائمی به کشوری دیگر پشیمان شوید، بهتر است فاکتورهای مختلف انتخاب برترین کشور برای زندگی را مورد بررسی قرار داده و با صبر و حوصله در مورد این موضوع مهم تصمیم گیری کنید.
به طور کلی وقتی حرف از بهترین مکان برای زندگی می شود، خیلی از افراد به دنبال کیفیت بالای سیستم آموزشی و فرصت های ویژه تحصیلی برای آینده فرزندانشان هستند و ترجیح می دهند در کشوری امن با دولتی موفق و پرثبات زندگی کنند.
ما در این مطلب به سراغ آمار جذاب وب سایت wherecani.live رفتیم که رنکینگ برترین کشور را برحسب فاکتورهای زیر انجام داده است:
- نظرات مهاجران بین المللی
- رتبه بندی شاخص ها
- آزادی شخصی و اجتماعی
- هزینه های زندگی
- خدمات درمانی
- گزینه های سفر
- سیستم آموزشی
- کسب و کار و تجارت
- ایمنی و امنیت
- محیط زیست و آب و هوا
- میزان شادی و رضایت از زندگی
- شرایط ویزا و گزینه های اقامتی
مطمئناً با بررسی تک تک فاکتورهای بالا، به دید باز و وسیعی در مورد بهترین کشور برای زندگی می رسید، اما اگر زمان و حوصله کافی برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه دارید، بد نیست تا نگاهی به آمار بهترین شهرهای دنیا برای زندگی هم بیاندازید.
بنابر جدیدترین آمار کسب شده از قریب به 20 هزار مهاجر در جهان و ارزیابی 48 دسته بندی مرتبط با شرایط زندگی در کشور جدید که شامل سهولت در اقامت و یافتن مسکن، کاریابی در بازار کار بین المللی، کیفیت زندگی خانوادگی و هزینه های زندگی می شود، برترین کشور از نگاه مهاجران شامل موارد زیر می شود:
- تایوان
- ویتنام
- پرتغال
- مکزیک
- اسپانیا
شاید از همین ابتدای کار، شوکه شده و از آمار بدست آمده متعجب شده باشید، ولی باید این موضوع را در نظر بگیرید که سلیقه و ذهنیت مهاجران این آمار با شما یکی نبوده و ممکن است بسیاری از فاکتورهای ارزیابی این آمار در اولویت اولیه و اصلی شما قرار نداشته باشد. از این رو تنها به ارائه نظرات مهاجران بسنده نکرده و در ادامه به سراغ سایر اطلاعات بهترین کشور برای زندگی می رویم.
در حال حاضر وب سایت ها و سازمان های آمار و رتبه بندی زیادی در سراسر دنیا اقدام به ارزیابی و انتخاب بهترین مکان برای زندگی در هر سال می کنند، اما اطلاعات رنکینگ سازمان Legatum prosperity index جزو بهترین آنها محسوب می شود.
شاخص به کار رفته در این آمار شامل 12 فاکتور مجزا از جمله ایمنی و امنیت، وضعیت اقتصادی و وضعیت محیط زیست می شود و بنابر محاسبه و مقایسه تمامی آمارها و رتبه بندی ها، 5 مقصد زیر بهترین مقصد برای زندگی در سال جدید میلادی محسوب می شوند:
- دانمارک
- نروژ
- سوئیس
- سوئد
- فنلاند
موضوع جالب در رابطه با این آمار این است که همگی آنها در قاره اروپا و حوزه شینگن قرار دارند، کشورهایی که طی سالهای متمادی، کیفیت بالای زندگی را سرلوحه کار خود قرار داده اند، اما لزوماً این به این معنی نیست که این مقاصد برترین کشور برای متقاضیان مهاجرت محسوب شوند.
در واقع، اگر تنها به جنبه های مثبت موضوع یعنی کیفیت بالای زندگی، بازار کار پویا و اقتصاد با ثبات این کشورها نگاه نکنیم، باید بگوییم که هزینه های زندگی در هر یک از این کشورها حتی از لحاظ استانداردهای زندگی در غرب اروپا نیز بسیار بالا است.
این در حالی است که مالیات بالایی نیز برای اجرای برنامه های اجتماعی و دولتی از مردم اخذ می شود که می تواند جزئی از نکات منفی زندگی در این کشورها باشد.
بنابراین، اگر به عنوان یک مهاجر ایرانی دارای بودجه و پس انداز اولیه به منظور هماهنگی بیشتر با سبک زندگی اروپایی نباشید و یا موفق به پیدا کردن شغلی خوب و پردرآمد نشوید، امکان مدیریت شرایط زندگی در هر یک از این کشورها برای شما بسیار سخت بوده و نمی توانید استانداردهای زندگی را مشابه با افراد بومی و شهروندان دائمی این کشورها لمس کنید.
پس تا به این جای کار، این نکته را به خاطر بسپارید که تنها انتخاب بهترین مقصد اهمیت نداشته و باید در مورد جوانب و موضوعات ریز زندگی در هر کشور تحقیق کنید.
موضوع اصلی ما بهترین کشور برای زندگی است، اما زمانی که بخواهیم با هدف تحصیل، کار و یا سرمایه گذاری مهاجرت کنیم، این آمار دستخوش تغییر قرار می گیرد و فاکتورهای ارزیابی آن برای متقاضی مهاجرت متفاوت خواهد بود. از این رو آمار بهترین کشور برای مهاجرت کاری، به هیچ وجه با آمار بهترین مقاصد تحصیل یکی نیست!
گزارش توسعه انسانی سازمان ملل متحد
این آمار توجه ویژه ای به رفاه انسان در سرتاسر این کره خاکی دارد. فاکتورهای مورد نظر سازمان ملل متحد شامل موارد مهمی از جمله نابرابری و عدم تساوی می شود، از این رو اگر کشوری دارای رنکینگ بالا در سایر فاکتورها باشد، اما در بخش نابرابری نژادی و جنسیتی (Inequality) نیز امتیاز زیادی کسب کرده باشد، در رتبه پایین تری قرار می گیرد.
البته فاکتور بسیار مهم نابرابری تنها محدود به نژاد و جنسیت نشده و شامل آزادی مذهبی و اعتقادی، برابری درآمد و مواردی از این قبیل می شود. این سازمان با در نظر گرفتن مشکلات اخیر اپیدمی کووید -19 و مواردی مختلفی از جمله فرصت ها، انتخاب ها و مردم، آمار جدیدی را ارائه داده که می تواند در انتخاب بهترین مقصد به شما کمک کند. این کشورها شامل موارد زیر می شوند:
- نروژ
- ایرلند
- سوئیس
- هنگ کنگ
- ایسلند
- آلمان
- سوئد
- استرالیا
- هلند
- دانمارک
نقش هزینه ها در انتخاب برترین کشور برای زندگی
زمانی که به فکر مهاجرت و انتخاب بهترین کشور برای زندگی می افتید، فاکتور هزینه های زندگی نقش تعیین کننده ای در تصمیم گیری شما خواهد داشت. به طورمعمول مواردی نظیر اجاره خانه، خورد و خوراک، قبوض مصرفی ماهیانه، حمل و نقل و سایر موارد هزینه های زندگی شما در داخل و یا خارج از کشور را تشکیل می دهند.
اگر به هنگام انتخاب بهترین مکان برای زندگی و مهاجرت بتوانید جواب درستی برای سوالات زیر پیدا کنید، تصمیم گیری نهایی برای شما راحت تر خواهد شد:
- اینکه سبک زندگی شما به چه صورت است و معمولاً غذای خانگی می خورید و یا به رستوران می روید
- آیا فردی مستقل هستید و یا نیاز به کمک در داخل خانه دارید
- سرگرمی ها، اوقات فراغت و ورزش شما شامل چه مواردی می شود
- معمولاً از چه نوع وسیله نقلیه ای استفاده می کنید و آیا وسایل نقلیه عمومی نیازهای شما را برآورده می کنند
- تا چه اندازه دارای سفرهای داخلی و بین شهری و یا بین المللی هستید
- آیا نیاز به ادامه تحصیل و پرداخت شهریه و هزینه های تحصیلی دارید
- آیا نیاز به خدمات درمانی ویژه و پرهزینه دارید
- مالیات ماهانه و سالانه شما شامل چه مواردی می شود و چقدر هزینه خواهد داشت
- میانگین هزینه های ماهانه قبوض مصرفی خانه چقدر است
- آیا تمایل به استفاده از برندهای خارجی و وارداتی داشته و یا محصولات بومی را ترجیح می دهید
زمانی که به خوبی در مورد هزینه های زندگی، موقعیت کاری و تحصیلی و میزان درآمد کار تمام وقت و یا دانشجویی اطلاعات کسب کنید و تمام موارد برای شما شفاف باشد، موضع ایده آل تری برای انتخاب برترین کشور برای زندگی خواهید داشت.
تازه باید به این نکته نیز توجه کنید که همه نقاط کشور مورد نظر شما گران نبوده و انتخاب محل زندگی در مقصد مهاجرتی نیز تاثیر فراوانی در هزینه های شما خواهد داشت. برای مثال، هزینه های زندگی در حومه شیک و اشرافی شهر سیدنی استرالیا اصلاً قابل قیاس با شهری مثل Umina با فاصله دو ساعته از سیدنی نیست.
در برخی از کشورها مثل سوئیس، موریس و یا آروبا، استفاده از محصولات وارداتی بسیار برای شما گزاف تمام می شود، اما اگر در میان فهرست بهترین مقصد برای زندگی ، پرتغال را انتخاب کرده باشید، می توانید بدون نگرانی از بالا بودن قیمت های محصولات وارداتی، آزادانه از هر دو نوع محصول بومی و یا خارجی استفاده کنید.
اهمیت فاکتور هزینه های روزانه و ماهانه در انتخاب مناسب ترین کشور بسیار بالاست، چون اگر استطاعت کافی برای پرداخت اجاره و خورد و خوراک را نداشته باشید و نتوانید به خوبی امور مالی خود را مدیریت کنید، زندگی در بهشت نیز برای شما سخت خواهد بود.
وب سایت numbeo یکی از بهترین منابع اینترنتی حال حاضر دنیا برای دسترسی به جزئیات هزینه های زندگی در هر یک از کشورهای دنیا است، اما اخیراً بر طبق فاکتورهای کیفیت زندگی، قدرت خرید، میزان امنیت، کیفیت خدمات درمانی، نسبت قیمت ملک به درآمد، زمان رفت و آمد ترافیکی، آب و هوا و میزان آلودگی، آمار جدیدی را در مورد بهترین مقصد برای زندگی ارائه کرده که در ادامه 30 کشور برتر را (بیشترین تا کمترین امتیاز) به شما معرفی می کنیم:
البته 83 کشور مورد ارزیابی کلی این وب سایت قرار گرفته که ما تنها 30 کشور را به شما معرفی کرده و برای دیدن باقی جزئیات باید به این وب سایت مراجعه کنید:
- سوئیس
- دانمارک
- هلند
- فنلاند
- استرالیا
- ایسلند
- اتریش
- آلمان
- نیوزلند
- لوکزامبورگ
- نروژ
- استونی
- سوئد
- عمان
- اسلوونی
- ژاپن
- آمریکا
- اسپانیا
- لیتوانی
- پرتغال
- جمهوری چک
- کانادا
- انگلیس
- امارات
- کرواسی
- فرانسه
- قطر
- ایرلند
- بلژیک
- اسلوواکی
سایر فاکتورهای بهترین کشور برای زندگی
موضوع مهاجرت و اقامت دائمی در کشوری کاملاً جدید، یک مبحث جدی و مهم برای زندگی شخصی شما و اعضای خانواده است و باید در هنگام انتخاب مقصد مهاجرتی و بهترین کشور برای زندگی، توجه ویژه ای را به تمامی جوانب داشته باشید.
توصیه ما به شما این است که در کنار تحقیق اینترنتی و کسب اطلاعات از منابع مختلف، از مشاوره و خدمات تخصصی یک شرکت معتبر نظیر موسسه مهاجرتی نیلگام در این زمینه استفاده کنید.
چون تجربه این طور نشان داده که نداشتن تجربه، تحقیق ناکافی، مشخص نبودن هدف، وجود اطلاعات و جزئیات زیاد و البته حضور اضطراب و سراسیمگی، موجب می شود تا در امر انتخاب بهترین مقصد برای زندگی چندان موفق عمل نکرده و از همان ابتدای راه، با مشکلات متعددی روبرو شوید.
از این رو، بهتر است تا برای تکمیل شدن اطلاعات و تصمیم گیری نهایی، به خوبی در مورد فاکتورهایی نظیر کیفیت خدمات درمانی، کیفیت آموزشی، گزینه های سفر، گزینه های کاری، امنیت اجتماعی، آب و هوا و محیط زیست، شرایط زبان، گزینه های مهاجرتی و اخذ ویزا تحقیق کنید.
اینکه به عنوان یک مهاجر تازه وارد، شامل خدمات درمانی دولتی می شوید و یا ملزم به پرداخت هزینه زیاد برای دریافت بیمه درمانی خصوصی هستید.
اینکه آیا از تسهیلات رایگان دولت برای ثبت نام فرزندان خود در مدارس با کیفیت برخوردار می شوید، دسترسی شما به سایر مقاصد سفر و یا مهاجرت زیاد بوده و یا اینکه با حضور در آن کشور، محدود می شوید.
یعنی اگر برای مثال کشور انتخابی شما در اروپا و حوزه شینگن باشد، می توانید از انواع وسیله نقلیه با هزینه ای منطقی برای سفرهای بین شهری و یا حتی بین المللی به کشورهای دیگر استفاده کنید. اما اگر برای مثال استرالیا را به عنوان برترین کشور انتخاب کرده باشید، فاصله شما با سایر شهرها و یا کشورها بسیار زیاد بوده و مستلزم پرداخت هزینه های بسیار گزاف برای سفر می شوید.
مبحث موقعیت شغلی و بازار کار نیز در انتخاب بهترین مقصد برای زندگی خیلی تاثیرگذار است. اگر از همان ابتدا با بهانه دریافت جاب آفر و ویزای کار به یک کشور خارجی مهاجرت می کنید، باید به این موضوع توجه کنید که نسبت درآمد پیشنهادی با هزینه های زندگی شما چقدر است، اینکه شامل تنزل درجه زیاد به نسبت کشور مبدا شده اید و یا می توانید در موقعیت شغلی یکسان مشغول به کار شوید، اینکه میزان مالیات بردرآمد شما قابل توجیه و منطقی است و اینکه با از دست دادن شغل در کشور مقصد، گرفتار نرخ بیکاری بالا و کمبود منابع مالی نشوید.
نکات دیگری که در هنگام انتخاب برترین کشور برای زندگی می تواند در اولویت های بعدی شما قرار داشته باشد، شامل مقدار امنیت اجتماعی، شرایط آب وهوا و محیط زیست، وضعیت زبان و گزینه های در دسترس مهاجرتی می شود.
البته ممکن است این موارد اولویت های اصلی فردی دیگر باشد، اما ما به طور میانگین فاکتورهای پیش رو را در سطوح بعدی اولویت بندی قرار دادیم. اینکه نرخ جرم و جنایت در سطح کشور انتخابی کم و مناسب زندگی خانوادگی باشد.
اینکه آلودگی هوا به میزان خطرناکی بالا نباشد، محیط زیست مناسبی برای گشت و گذار و سیاحت وجود داشته باشد و امکان تحمل آب و هوا برای مهاجر تازه وارد وجود داشته باشد. یعنی گرمای خیلی شدید و یا سرمای بسیار شدید، فرد را از زندگی در کشور جدید منصرف نکند.
اینکه میزان استفاده از زبان بومی، به قدری زیاد نباشد که فرد نتواند تا یادگیری زبان جدید، با زبان انگلیسی کارهای اولیه خود را انجام داده و با سایرین ارتباط برقرار کند. یک مثال بد، کشور روسیه و مثال خوب و ایده آل برای مهاجران، کشور سوئد با بالاترین میزان استفاده از زبان انگلیسی است.
در نهایت نوبت به گزینه بسیار مهم مهاجرت و اخذ ویزا می رسد که می تواند در انتخاب بهترین محل برای زندگی نقشی بسیار تعیین کننده بازی کند. اینکه روش های مهاجرتی متنوعی مثل کانادا در اختیار مهاجران قرار بگیرد و یا اینکه به دلیل هجوم پناهندگان غیرقانونی در کشوری نظیر آمریکا، سخت گیری زیادی بر سر قبول مهاجران جدید وجود داشته باشد و شرایط اخذ ویزا بسیار سخت باشد.
در یک جمع بندی کلی باید بر این موضوع تاکید کنیم که انتخاب بهترین مقصد برای زندگی وابستگی زیادی به سبک زندگی و معیارها و استانداردهای شما دارد و نباید به طور کامل به آمار و رنکینگ جهانی اتکا کنید. در صورتی که نیاز به اطلاعاتی بیشتری در زمینه مهاجرت به یک کشور خارجی مناسب و ایده آل دارید، کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی نیلگام جوابگوی تمامی سوالات شما خواهند بود.
امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.