مهاجرت

آیلتس | آزمون آیلتس | راهنمای آیلتس برای مهاجرت

با بالا رفتن تب و تاب مهاجرت به کشورهای پیشرفته و برتر دنیا، حتماً نام آیلتس و آزمون آیلتس زیاد به گوش شما می رسد. تستی که دارای اعتباری بین المللی بوده و با محک و ارزیابی کامل مهارت زبان انگلیسی متقاضی، سطح وی را در زمینه زبان انگلیسی مشخص کرده و راه را برای انواع مهاجرت تحصیلی، کاری و یا استارت آپ باز می کند.

در واقع، اگر مایل هستید تا به جای اخذ ویزای توریستی و گردش کوتاه مدت در یکی از کشورهای مطرح دنیا، از مزایای مهاجرت بلند مدت کاری و یا تحصیلی به خارج از کشور برخوردار شوید، باید پیش از مهاجرت، به فکر پاس کردن آزمون بین المللی آیلتس در داخل کشور باشید.

آیلتس

وقتی حرف از آزمون زبان و مهاجرت می شود، گزینه های زیادی در پیش روی شما قرار دارد که می توان از میان آنها به آزمون دولینگو، تافل، پی تی ای و آیلتس اشاره کرد. تست های زبان بین المللی که دریافت مدرک آنها مورد نیاز شما بوده و برای برخی از انواع گزینه های مهاجرتی به کشورهای پیشرفته خارجی، دریافت مدرک آزمون آیلتس و یا سایر تست های زبان برای شما الزامی خواهد بود.

شاید این سوال برای شما مطرح شود که چه وقت شرکت در تست و آزمون آیلتس برای ما الزامی می شود و اصلاً چرا برای مهاجرت نیازی به قبولی در این آزمون وجود دارد. در جواب باید بگوییم که اگر برای مثال در تدارک برای اخذ ویزای توریستی کانادا هستید، ارائه مدرک زبان آزمون آیلتس برای شما الزامی نبوده و جزو مدارک مورد نیاز شما نخواهد بود.

اما اگر قصد مهاجرت تحصیلی و یا مهاجرت کاری به کشور کانادا را داشته باشید، وضعیت برای شما فرق کرده و نیاز به شرکت در تست آیلتس و دریافت نمره تعیین شده از این آزمون را دارید. این موضوع تنها محدود به کشور محبوبی نظیر کانادا نبوده و شامل سایر کشورهای دنیا مثل انگلیس، آمریکا و یا استرالیا نیز می شود. منتهی ممکن است قوانین سایر کشورها این طور ایجاب کند که متقاضی مهاجرت در آزمون دیگری مثل پی تی ای و یا تافل شرکت کرده و نتایج آن را ارائه دهد.

ولی برای این که بتوانید بهتر با جزئیات آزمون آیلتس آشنا شوید، در ادامه با راهنمای آیلتس برای مهاجرت همراه ما باشید.

آزمون آیلتس

بنابر اطلاعات وب سایت رسمی مجری برگزاری آزمون آیلتس در سراسر دنیا یعنی idp، آیلتس IELTS مخفف عبارت the International English Language Testing System آزمون بین المللی زبان انگلیسی است که در حال حاضر محبوب ترین تست معتبر زبان در سراسر دنیا محسوب می شود. تستی که در موارد مختلفی از جمله مهاجرت کاری، تحصیلی و یا مهاجرت دائمی مورد نیاز متقاضیان خواهد بود.

خوشبختانه آزمون آیلتس در بیش از 11 هزار موسسه، شرکت و سازمان معتبر در سراسر دنیا مورد پذیرش بوده و توانایی های فرد را در مهارت های چهارگانه زبان (شنیداری، خواندن، نوشتن و مکالمه) مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد.

به طور کلی، این آزمون به دو صورت کامپیوتری و یا سنتی (کاغذی) برگزار می شود و جزو معدود تست های زبانی است که توسط اداره مهاجرت کشورهایی نظیر استرالیا، کانادا، نیوزلند و انگلستان مورد پذیرش و تائید قرار می گیرد و میانگین نمره آن از بین 1 تا 9 نمره گذاری می شود. این تست معروف زبان از زمان صدور نمره متقاضی به مدت 2 سال اعتبار دارد.

این تست بین المللی از بیش از 30 سال پیش برای ارزیابی مهارت های زبان متقاضیان مهاجرت به کار رفته و اکنون نیز بهترین گزینه برای انجام این پروسه به شمار می رود.

لازم به ذکر است که این تست زبان به طور مشترک به سازمان های مختلفی از جمله British Council، IDP، IELTS Australia و Cambridge Assessment English تعلق دارد.

اگر به عنوان یک شهروند خارجی قصد کار، تحصیل و زندگی در یک کشور انگلیسی زبان را داشته باشید، نیازمند این هستید که مهارت بالای زبان خود را به دولت این کشور اثبات کنید، از این رو باید در تستی مثل آزمون آیلتس شرکت کرده و نمره مناسبی از آن دریافت کنید.

اگر برای پذیرش و ویزای تحصیلی کشورهای خارجی اقدام می کنید، نیاز به شرکت در آیلتس آکادمیک داشته و برای موارد عمومی مهاجرت، کارآموزی و یا کار تمام وقت در خارج از کشور، ملزم به ارائه آزمون آیلتس جنرال هستید.

آیلتس برای مهاجرت

پیش از بررسی جزئیات آزمون آیلتس در مقوله مهاجرت تحصیلی و یا کاری به کشوری نظیر کانادا، بد نیست تا اول در مورد فرمت این آزمون مهم و جهانی صحبت کرده و شما را با جزئیات کلی آزمون آیلتس آشنا کنیم.

امتحان آیلتس از 4 بخش مجزا تشکیل می شود و مجموع زمان در نظر گرفته شده برای شرکت در این تست زبان 2 ساعت و 45 دقیقه است. عموماً 3 بخش از آزمون آیلتس یعنی ارزیابی مهارت های شنیداری، خواندن و نوشتن در یک مرتبه و به طور همزمان از متقاضی گرفته می شود و مهارت باقیمانده یعنی مکالمه ممکن است در همان روز و یا چند روز قبل و یا بعد، از متقاضی به طور مجزا گرفته شود.

بخش های شنیداری و مکالمه آزمون آیلتس برای هر دو متقاضیان ایلتس جنرال و آکادمیک مشابه است، اما دو بخش دیگر خواندن و نوشتن برای متقاضیان آکادمیک و جنرال این آزمون متفاوت بوده و دارای سطح سختی یکسانی نیستند.

مهارت شنیدن Listening

این ماژول دارای 4 بخش است که هر بخش از 10 سوال تشکیل می شود. به طور معمول، بخش اول و دوم برای موقعیت های اجتماعی عمومی هستند و بخش های سوم و چهارم به موقعیت های آموزشی و کارآموزشی نظیر مکالمه بین دو دانشجوی دانشگاه اختصاص دارد.

در این بخش مهارتی، متقاضیان باید به صدای ضبط شده گوش داده و براساس شنیده های خود، به تمامی سوالات پاسخ دهند. مدت زمان این بخش 30 دقیقه است.

مهارت خواندن Reading

این ماژول از آزمون آیلتس دارای 3 بخش است. در واقع شرکت کنندگان سه متن مختلف را که ممکن است بخشی از یک کتاب، ژورنال، مجله، روزنامه و یا سایر اشکال رسانه باشد را مورد مطالعه قرار می دهند.

پس از خواندن هر یک از متنها، شرکت کننده ها باید تمامی سوالات چند گزینه ای و یا دارای پاسخ های کوتاه این بخش را تکمیل کنند.این بخش از 40 سوال تشکیل شده و زمان در نظر گرفته شده برای آن 60 دقیقه است.

مهارت نوشتن Writing

این ماژول مهارتی نیز از دو تسک مجزا تشکیل شده است. در بخش اول، متقاضیان باید در مدت زمان 20 دقیقه، یک متن 150 کلمه ای را آماده کنند و در بخش دوم، یک متن 250 کلمه ای را در مدت زمان 40 دقیقه آماده و ارائه نمایند. به طور معمول، عنوان های متن براساس نوع آزمون آیلتس یعنی آکادمیک و یا جنرال متفاوت بوده و یکسان نیست.

مهارت مکالمه Speaking

این ماژول مهارتی یک بخش حضوری و به اصطلاح فیس تو فیس است که در آن شرکت کننده ملزم است تا در مقابل ممتحن نشسته و مکالمه را شروع کند. این فاکتور مهارتی از 3 بخش مجزای زیر تشکیل می شود: زمان در نظر گرفته شده برای این بخش بین 10 تا 15 دقیقه است.

معرفی: در این بخش شرکت کننده درباره محل سکونت، خانواده، کار، تحصیلات، سرگرمی ها، علایق، دلایل شرکت در آزمون آیلتس و سایر موضوعات عمومی صحبت می کند.

بخش طولانی: در این بخش عنوان خاصی به متقاضی داده می شود که در عرض یک دقیقه باید خود را آماده کرده و در مورد آن برای حداقل دو دقیقه صحبت کند.

گفتگو: در این بخش ممتحن و شرکت کننده به طور عمیق تری به جزئیات عناوین بخش قبلی پرداخته و در مورد آنها به گفتگو می پردازند.

به طور کلی، شما نمرات مجزا برای هر ماژول مهارتی و یک مجموع نمره برای میانگین مهارت های زبان خود در آزمون آیلتس دریافت می کنید. به طور کلی، نمرات این تست از بین 0 تا 9 است.

شما ممکن است نمرات مختلفی از جمله 5، 5.5 و یا 6.5 و حتی بالاتر از این آزمون دریافت کنید. نمره نهایی و مجموع شما، میانگینی از نمرات 4 مهارت اصلی زبان است. هر یک از نمرات صفر تا 9 این تست زبان بین المللی دارای تعریفی است که در ادامه به توضیح هر یک می پردازیم:

نمرهسطح مهارتیتوضیح
9کاربر پیشرفتهشما به زبان انگلیسی تسلط کامل دارید. مهارت های زبانی شما مناسب، دقیق و روان است و درک کاملی از این زبان دارید
8کاربر بسیار خوبشما به زبان انگلیسی تسلط کامل دارید اما گاهی غلط های غیرسیستمی و یا استفاده های نادرست از شما سر می زند، ممکن است درک نادرستی از برخی از موقعیت های ناآشنا داشته، اما به خوبی استدلال های پیچیده را اداره می کنید
7کاربر خوبمهارت مناسب زبان همراه با غلط های گاه و بیگاه، استفاده در زمان های نامناسب و درک اشتباه برخی از موقعیت ها، به طور کلی، شما پیچیدگی های زبان را مدیریت کرده و استدلال های زبان را درک می کنید
6کاربر شایستهعلیرغم وجود برخی از کم دقتی ها، استفاده نامناسب و درک نادرست زبان، از مهارت زبان قابل قبولی برخوردار بوده و می توانید در موقعیت های آشنا، زبان پیچیده را درک کنید
5کاربر میانهمهارت زبان شما متوسط است و در اغلب موقعیت های زبانی، معنی کلی مطلب را درک می کنید و می توانید از پس ارتباطات اجتماعی پایه بر بیایید. اما احتمال بروز خطا و اشتباه وجود دارد
4کاربر محدودمهارت های زبانی شما به موقعیت های آشنا محدود می شود. به طور مکرر مشکلاتی در زمینه درک و یا ابراز گفته ها از خود بروز می دهد و قادر به استفاده از پیچیدگی های زبان نیستید
3کاربر بسیار محدودتنها معنی کلی و اصلی موقعیت های زبانی آشنا را درک کرده و انتقال می دهید و وقفه ها و اشتباهات زیادی در روند ارتباطی شما به زبان انگلیسی وجود دارد
2کاربر متناوببرای درک نوشتار و یا مکالمه زبان انگلیسی با مشکلات فراوانی روبرو هستید
1غیرکاربربه غیر از چندین واژه به صورت واحد، امکان استفاده از مهارت های زبانی را ندارید
0در آزمون شرکت نکردهبه هیچ یک از سوالات تست جواب نداده باشید

بنابر نظر بسیاری از کاربران در سراسر دنیا، دو آزمون آیلتس و تافل محبوب ترین تست های زبان در سراسر دنیا هستند که تفاوت های زیادی با هم دارند. عموماً امتحان و مدرک آیلتس در کشورهای انگلیس، استرالیا و کانادا مورد پذیرش بوده و مدرک تافل در کشور آمریکا پذیرفته می شود.

این در حالی است که زمان آزمون تافل در حدود 4 ساعت و زمان مورد نیاز برای تمام کردن تست آیلتس 2 ساعت و 45 دقیقه است. تفاوت دیگر در این است که تافل دارای تنها یک نسخه آکادمیک است، اما ایلتس به تناسب نیاز متقاضی از دو ورژن متفاوت جنرال و آکادمیک بهره می برد.

فرق دیگر این دو تست مشهور زبان در این است که در آزمون تافل، بخش مکالمه از طریق ضبط و پخش صدا انجام می شود، اما در آزمون آیلتس، این مهارت به صورت حضوری و فیس تو فیس مورد ارزیابی قرار می گیرد.

اکنون که با کلیات امتحان و آزمون آیلتس آشنا شدید، وقت آن رسیده تا در ادامه در مورد جزئیات کاربردی آن در زمینه مهاجرت به خارج از کشور مطلع شوید.

نمره آیلتس برای مهاجرت تحصیلی به کانادا

یکی از کاربردهای قابل توجه و مهم شرکت در آزمون زبان آیلتس این است که برای مهاجرت تحصیلی به اغلب موسسات آموزشی و دانشگاه های کشورهای معتبر دنیا از جمله کانادا، نیاز به ارائه مدرک آزمون آیلتس آکادمیک دارید.

یعنی زمانی که می خواهید برای اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاه های خارجی اقدام کنید، با مراجعه به وب سایت دانشگاه متوجه این موضوع می شوید که نیاز به ارائه مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره 6.5 تا 7 دارید.

بله درست متوجه شدید، بر مبنای راهنمای آیلتس برای مهاجرت، نه تنها یکی از الزامات دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی کشورهای خارجی داشتن مدرک زبان تافل و یا آیلتس است، بلکه باید به تناسب رشته تحصیلی و شرایط پذیرش دانشگاه، حداقل نمره 6.5 یا 7 را از این آزمون زبان کسب کنید.

یعنی اگر برای مثال به دنبال اخذ پذیرش رشته مهندسی مدیریت و یا پزشکی از دانشگاهی در کانادا هستید، نباید این توقع را داشته باشید که با نمره متوسط رو به پایین 5، 5.5 یا 6، با درخواست شما موافقت شده و نامه پذیرش برای شما ارسال شود.

البته همان طور که در مطلب مهاجرت به کانادا بدون مدرک زبان آیلتس به این موضوع اشاره کردیم، ممکن است از متقاضی به صورت مشروط نیز پذیرش شود. این بدین معنی است که فرد پیش از حضور در کلاس های دانشگاه، ملزم به شرکت در دوره های آماده سازی زبان و قبولی در آزمون آیلتس در داخل کشور مقصد مثل کانادا و یا استرالیا است و بعد از آن می تواند دوره آموزشی دانشگاهی خود را شروع کند.

البته باید به این نکته مهم توجه کنید که درخواست پذیرش مشروط بدون ریسک نبوده و ممکن است موجب ریجکت و رد درخواست ویزای تحصیلی شما از سوی سفارت شود. چون پاس کردن آزمون زبان آیلتس در داخل کشور آسان تر و کم هزینه تر از موسسات آموزشی خارجی است و این موضوع موجب شک افسر پرونده صدور ویزای تحصیلی خواهد بود.

حداقل نمره زبان آیلتس مورد پذیرش موسسات آموزشی خارجی بسته به رشته، مقطع تحصیلی و رنکینگ دانشگاه متفاوت است. برای مثال، حداقل نمره زبان مورد تائید دانشگاه معروفی مثل تورنتو بین 6.5 تا 7 است، اما اگر فرد به دنبال اخذ پذیرش کالج باشد، ممکن است بتواند با نمره 6 آزمون آیلتس نیز برای پذیرش و ویزا اقدام کند.

در برخی مواقع از جمله انتخاب رشته های تخصصی پزشکی و یا درخواست بورسیه تحصیلی نیز نمره آزمون آیلتس از اهمیت بالایی برخوردار بوده و پایین یا متوسط بودن آن در کاهش میزان موفقیت شما تاثیر بسزایی دارد.

نمره آیلتس برای مهاجرت کاری به کانادا

شاید خیلی از شما این طور فکر کنید که ارائه نمره زبان آیلتس تنها برای مهاجرت تحصیلی الزامی بوده و برای مهاجرت کاری نیازی به شرکت در آزمون ایلتس وجود ندارد. اما اگر بخواهید به عنوان یک نیروی کار تخصصی و ماهر برای طرح های مهاجرت کاری کشورهایی نظیر کانادا و یا استرالیا اقدام کنید، مطمئناً به نمره زبان بالای این آزمون نیاز پیدا خواهید کرد.

در واقع برمبنای راهنمای آیلتس برای مهاجرت ، میزان نمره کسب شده توسط شما باعث بالا رفتن امتیاز و بالا رفتن شانس شما در برنامه هایی نظیر اسکیل ورکر کانادا می شود و نشان دهنده این موضوع است که می توانید به راحتی با محیط کار، همکاران و کارفرماهای آینده خود در خارج از کشور ارتباط برقرار کنید.

هر چقدر نمره نهایی آزمون آیلتس شما بالاتر باشد، امتیاز کسب شده توسط شما برای شرکت در قرعه کشی برنامه مهاجرتی بیشتر بوده و شانس بالاتری برای پذیرفته شدن در طرح مهاجرت نیروی کار متخصص خواهید داشت.

معمولاً اگر نخواهید در برنامه های نیروی کار تخصصی کشورها شرکت کنید و کار شما در دسته مشاغل عمومی نظیر مشاغل نظافت، بسته بندی و یا کارهای ساختمانی باشد، تنها به جاب آفر و گواهی مهارت شغلی به عنوان پیش نیاز مهاجرت نیاز داشته و الزامی به داشتن مدرک زبان آزمون آیلتس و کسب نمرات بالا از این تست ندارید.

از این رو، اگر مایل به شرکت در برنامه های تخصصی مهاجرت کاری مثل اسکیل ورکر فدرال کانادا هستید و از جزئیات انجام این کار به خوبی باخبر نیستید، می توانید با استفاده از مشاوره تخصصی کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی نیلگام، از تمامی جزئیات کاربردی این طرح اقامت دائم کشور کانادا از جمله نمره زبان مورد نیاز آزمون آیلتس و یا تافل مطلع شده و در این طرح پرمخاطب و محبوب شرکت کنید.

منابع آزمون آیلتس

با کمی جستجو در اینترنت متوجه این موضوع می شود که منابع آزمون آیلتس آکادمیک و یا جنرال بسیار زیاد و قابل دسترس بوده و شما می توانید به دو صورت رایگان و پولی به آنها دسترسی داشته باشید.

برای مثال، با رجوع به وب سایت رسمی idp با بخش های متنوعی مثل free Ielts resources، free practice tests، انواع سمینارها و مسترکلاس ها و مطالب وبلاگی مرتبط با این آزمون روبرو می شوید.

شما همچنین می توانید نسخ فیزیکی و پولی به همراه سی دی انتشاراتی مثل بارون، کمبریج و یا IELTS Practice Materials را تهیه کرده و تا زمان فرا رسیدن امتحان، به خوبی با آنها تمرین کنید.

البته گزینه های الکترونیکی مثل نسخه های پی دی اف رایگان تست های زبان و بخش های صوتی نیز به صورت رایگان در اینترنت موجود است و با کمی جستجو می توانید به خوبی از این منابع برای بهبود مهارت های خود و آماده سازی برای آزمون آیلتس استفاده کنید.

در این میان، یکی از منابع محبوب و رایگانی که توسط خیلی از متقاضیان این آزمون مورد استفاده قرار می گیرد، مجموعه منابع آنلاین وب سایت britishcouncil است که با نام Road to IELTS شناخته می شود و از بخش های جامع و متنوعی برخوردار است.

در حال حاضر شما می توانید از داخل ایران برای رزرو آنلاین آزمون زبان آیلتس اقدام کرده و در مراکزی نظیر آیلتس تهران و یا ایرسافام، این تست بین المللی زبان را انجام دهید. هزینه پرداختی شما معادل 6.151.000 هزار تومان بوده و در عرض 3 تا 5 روز کاری نتایج آزمون به شما ارائه می گردد.

در نهایت، پیشنهاد می کنیم که پیش از پرداخت هزینه ریالی و رزرو زمان آزمون آیلتس، در امتحان های شبیه سازی ماک شرکت کرده و با محک زدن خود در ورک شاپ های مهارتی مختلف، خود را به خوبی برای امتحان نهایی و نسبتاً طولانی آیلتس آماده کنید.

امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

75237 – 021 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *