ویزا

معاینات پزشکی برای اخذ ویزای امریکا

آمریکا، کشور قدرتمند و ۷۲ ملیتی دنیا همواره یکی از مقاصد جذاب توریستی، تحصیلی، کار و زندگی برای مردم سراسر کشورهای مختلف بوده است. اما متاسفانه طی چند دهه گذشته به دلیل نبود روابط دیپلماتیک موثر، تعطیلی سفارت آمریکا در ایران و قوانین سخت‌گیرانه دولت آمریکا نسبت به متقاضیان ایرانی، طی کردن مراحل مختلف دریافت وقت سفارت آمریکا، انگشت‌نگاری و معاینات پزشکی و دریافت هر یک از انواع ویزای آمریکا با دشواری‌های زیادی همراه بوده است.

در عین حال، نبود امکان دسترسی به خدمات ویزای آمریکا از داخل ایران متقاضیان ایرانی را مجبور می‌کند تا از طریق کنسولگری آمریکا در کشورهایی نظیر ترکیه، ارمنستان و یا امارات اقدام نمایند. این موضوع خود به تنهایی مستلزم صرف وقت و هزینه بیشتر برای متقاضیان ایرانی سفر به آمریکا خواهد بود. از طرفی با انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور این کشور، موانع و سختی‌های دریافت ویزای آمریکا برای متقاضیان ایرانی بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است. در ادامه قصد داریم تا با توضیح مراحل مختلف درخواست ویزا نظیر وقت سفارت، آماده‌سازی مدارک، انگشت‌نگاری و مصاحبه و البته انجام معاینات پزشکی برای اخذ ویزای آمریکا، راهنمای جامعی را در اختیار شما قرار دهیم.

چگونگی درخواست ویزای آمریکا برای ایرانیان

متقاضیان ایرانی درخواست ویزای آمریکا می‌توانند از هر یک از سفارت‌های زیر برای دریافت ویزای این کشور اقدام نمایند:

  • آنکارا، ترکیه
  • دوبی، امارات
  • ایروان، ارمنستان

لازم به ذکر است که هر سه این کنسولگری‌ها پرسنل فارسی‌زبان داشته و به غیر از زبان انگلیسی و بومی کشور محل استقرار سفارت، انجام مصاحبه حضوری به زبان فارسی نیز امکان‌پذیر است. به طور کلی مراحل درخواست ویزای آمریکا برای متقاضیان ایرانی به شرح زیر است:

  • انتخاب کنسولگری برای ارسال درخواست ویزا
  • شناسایی و تعیین نوع ویزای موردنیاز برای سفر به آمریکا (ویزای توریستی، تحصیلی، کاری و غیره)
  • تکمیل آنلاین فرم درخواست ویزا DS-160 از طریق وب‌سایت سفارت آمریکا (هر متقاضی باید پیش از استفاده از هر یک از خدمات وب‌سایت این فرم را تکمیل نماید)
  • تکمیل مراحل درخواست برای تعیین وقت سفارت از طریق وب‌سایت رسمی و یا یک آژانس مسافرتی معتبر
  • ایجاد یک حساب کاربری در وب‌سایت سفارت
  • واردکردن شماره تائید DS-160 برای هر متقاضی درخواست ویزا
  • تکمیل فرآیند بازگشت مدارک از طریق پست و یا خدمات پیکاپ ویزا
  • پرداخت آنلاین هزینه درخواست ویزای غیرمهاجر Nonimmigrant (MRV) از طریق ویزاکارت و یا مسترکارت
  • تعیین وقت سفارت آمریکا
  • حضور در کنسولگری

مدارک موردنیاز و هزینه درخواست ویزای آمریکا

به طور کلی ویزای آمریکا دارای انواع Non-immigrant Visa برای اقامت موقت و immigrant Visa برای اقامت دائم در این کشور است. نوع اول ویزای آمریکا مناسب متقاضیانی با اهداف تجارت، گردشگری، انجام امور تخصصی و یا تحصیلی است و نوع دوم برای افراد واجد شرایطی است که قصد دارند از طریق بستگان دارای اقامت، مهارت کاری، شرایط خاص و مواردی دیگر برای اقامت دائم این کشور اقدام نماید. با توجه به این که ویزای توریستی و موقت آمریکا متداول‌ترین ویزای درخواستی این کشور محسوب می‌شود، در ادامه به توضیح مدارک موردنیاز این نوع از ویزا می‌پردازیم:

  • اصل گذرنامه با حداقل ۶ماه اعتبار
  • گذرنامه‌های قدیمی جهت بررسی سابقه سفر
  • پرینت فرم آنلاین تکمیل شده درخواست ویزا DS-160
  • یک قطعه عکس بیومتریک برای حداکثر ۶ماه گذشته
  • پرینت رسید پرداخت هزینه ویزای آمریکا
  • پرینت برگه تعیین وقت سفارت
  • برگه تمکن مالی و ریز گردش حساب ۶ماه اخیر بانکی
  • برگه سوءپیشینه
  • برگه اشتغال به کار با جزئیاتی نظیر سمت شغلی، میزان حقوق، تاریخ شروع به کار و قرارداد، اطلاعات کارفرما و موافقت رسمی شرکت برای مرخصی موقت شما از کار
  • برگه اشتغال به تحصیل در صورت محصل بودن متقاضی
  • سوابق بیمه تامین اجتماعی
  • اسناد ملکی نظیر اجاره‌نامه، قولنامه، سند ملک، جواز کسب و غیره
  • برنامه سفر با اشاره دقیق به جزئیات مختلف سفر نظیر اماکنی که قصد بازدید دارید، مدت زمان اقامت، معرفی دوستان و اقوام ساکن در آمریکا در صورت برخورداری و مواردی از این قبیل
  • ارائه دعوت‌نامه در صورت امکان
  • رزرو بلیط رفت و برگشت هواپیما و هتل

باید به این نکته توجه داشته باشید که تمامی مدارک به استثنای پاسپورت باید توسط دارالترجمه رسمی ترجمه و مهر شده باشد و همچنین به هنگام مصاحبه در سفارت آمریکا همراه متقاضی باشد. در عین حال هزینه درخواست ویزای آمریکا (MRV) شامل قوانین زیر می‌شود:

  • غیرقابل برگشت
  • غیرقابل جا‌به‌جایی: فروش مجدد و یا انتقال به متقاضی دیگر ممکن نیست.
  • قابل استفاده برای یک درخواست: در صورت رد درخواست ویزا، پرداخت مجدد هزینه الزامی است.
  • دارای اعتبار ۱ساله: پس از گذشت ۳۶۵ روز از پرداخت آنلاین و کردیتی هزینه درخواست ویزا، حق استفاده از آن از بین رفته و درخواست مجدد نیازمند پرداخت هزینه جدید است.

دستور‌العمل معاینات پزشکی سفارت آمریکا در آنکارا

بنابر اطلاعات سفارت آمریکا، تمام متقاضیان درخواست ویزای این کشور باید صرف نظر از سن توسط یکی از پزشکان مورد تائید کنسولگری، مورد معاینات پزشکی قرار بگیرند. تنها نتایج معاینات پزشکی لیست ارائه‌شده در وب‌سایت سفارت، برای ادامه پروسه ویزا، مورد تائید و قبول کنسولگری آمریکا است. حتما پیش از رسیدن زمان مصاحبه حضوری در محل سفارت، معاینات پزشکی درخواست‌شده را تکمیل کنید و به هنگام مصاحبه پرینت نتایج معاینات را به دست آفیسر پرونده برسانید.

عدم موفقیت در ارائه نتایج آزمایشات پزشکی به کنسولگری آمریکا در ترکیه، ممکن است موجب تاخیر در پروسه ارزیابی و یا تعیین وقت مجدد سفارت گردد. بر همین اساس شما باید توجه زیادی به انجام به موقع معاینات پزشکی موردنیاز سفارت آمریکا داشته باشید. پزشک مورد تائید کنسولگری اطلاعات و موارد زیر را برای تکمیل فرم معاینات پزشکی از شما مطالبه خواهد کرد:

  • نامه وقت سفارت و مصاحبه حضوری ویزا
  • اصل پاسپورت
  • ۲ عکس رنگی جدید بیومتریک و قطع پاسپورت
  • کپی سوابق پزشکی و تائید سلامت متقاضی از منابع ایرانی قابل قبول نیست
  • چنان‌چه از بیماری مزمنی رنج می‌برید، برای بیماری خاصی تحت درمان بوده‌اید، تا به حال تحت عمل جراحی مهم قرار گرفته‌ و یا تحت مراقبت روانپزشکی بوده‌اید، معمولا دکترها به شما پیشنهاد می‌کنند تا مدارک پزشکی مرتبط با این موضوع را به هنگام انجام معاینات ارائه دهید
  • اگر از دارویی استفاده می‌کنید، حتما نام آن‌ را بگویید و یا جعبه آن‌ها را به همراه داشته باشید
  • چنان‌چه از عینک طبی استفاده می‌کنید، آن‌را به همراه داشته باشید
  • بانوان باردار و یا آن دسته از بانوانی که قصد باردار شدن دارند باید عکس رادیوگرافی از قفسه سینه به همراه داشته باشند. توجه داشته باشید که چنان‌چه تمایلی به گرفتن عکس رادیولوژی از قفسه سینه خود ندارید، گزارش پزشکی شما تا زمان پایان بارداری کامل نمی‌گردد. بر همین اساس، شما می‌توانید از مشاوره متخصص زنان و زایمان در رابطه با عوارض احتمالی انجام آزمایش استفاده کنید و در نهایت نظر پزشک خود را همراه با جزئیات تصمیم‌گیری به مرکز معاینات تحویل دهید.

هزینه معاینات جسمی و سایر آزمایش‌های لازم برای اخذ ویزای آمریکا باید توسط متقاضی ویزا به صورت مستقیم به مسئول معاینات پرداخت شود. بر همین اساس، هزینه استاندارد معاینات پزشکی مورد تائید سفارت آمریکا که شامل آزمایش خون، تست ادرار، رادیولوژی قفسه سینه، تست سوزاک و معاینات بدنی می‌شود، ۲۷۰دلار آمریکا است.

چنان‌چه به صلاحدید پزشک مربوطه انجام آزمایشی اضافه نظیر خلط و بزاق sputum smears و آزمایش سل TB، تست غربالگری دارو، بارداری و غیره موردنیاز باشد، متقاضی ملزم به پرداخت هزینه بیشتری خواهد بود. هم‌چنین هزینه واکسن تزریقی بر مبنای سن و واکسن‌های موردنیاز متقاضی بین ۲۰ تا ۲۰۰ دلار آمریکا متغیر خواهد بود.

لازم به ذکر است که مقاضیان ۲ تا ۱۴ ساله باید حداقل تا ۴ روز کاری پیش از وقت سفارت، معاینه پزشکی خود را انجام داده باشند. عدم رعایت این موضوع موجب ایجاد تاخیر در پروسه ارزیابی پرونده و یا تعیین وقت مجدد سفارت برای متقاضی خواهد شد. معاینات پزشکی شامل بررسی سوابق پزشکی، معاینات جسمی و برای متقاضیان ۱۵ سال به بالا رادیولوژی قفسه سینه، تست خون، ادرار و سوزاک gonorrhea می‌شود. لطفا برای توضیح سوابق پزشکی، داروهای استفاده‌شده و خدمات درمانی که تحت آن قرار گرفته‌اید، آماده باشید. هم‌چنین می‌توانید برای اطلاعات بیشتر در خصوص موارد موردنیاز عمومی پزشکی متقاضیان ویزای آمریکا به وب‌سایت مرکز کنترل بیماری و جلوگیری CDC مراجعه کنید.

براساس قوانین مهاجرت آمریکا، متقاضیان ویزا باید پیش از صدور ویزا واکسن‌های خاصی را بزنند. تصمیم‌گیری این موضوع و انجام پروسه واکسیناسیون متقاضی بر عهده پزشک مورد تائید سفارت است. این بدین خاطر است که در برخی موارد دریافت واکسن از لحاظ پزشکی برای متقاضی مناسب نیست. برای جلوگیری از هرگونه تاخیر در پروسه ویزای آمریکا، سابقه واکسیناسیون متقاضی باید در زمان انجام معاینات پزشکی ویزا در دسترس پزشک مربوطه باشد و چنان‌چه دارای هیچ‌گونه سابقه واکسنی در پرونده خود نیستید  پزشک پنل به شما راهنمایی‌های لازم برای واجد شرایط شدن در این زمینه را خواهد داد. تنها پزشک پنل مورد تائید سفارت آمریکا می‌تواند با استفاده از اطلاعات سن، سوابق پزشکی و وضعیت پزشکی فعلی شما در مورد مناسب بودن تزریق هر یک از واکسن‌های موردنیاز تصمیم‌ بگیرد.

مراحل بعد از انجام معاینات پزشکی ویزای آمریکا

زمانی که معاینات پزشکی شما به اتمام رسید، دکتر مورد تائید سفارت نتایج آزمایشات را به صورت پاکت‌های دربسته به شما تحویل خواهد داد. توجه داشته باشید که به هیچ وجه نباید درب پاکت‌ها را باز کنید و آن‌ها به صورت دست نخورده برای مصاحبه حضوری ویزا به همراه ببرید. هرگونه رادیولوژی و آزمایش x-ray بر روی CD به شما تحویل داده خواهد شد. البته شما ملزم به آوردن CD در زمان مصاحبه ویزای آمریکا نخواهید بود. اما در عین حال باید برای نخستین سفر خود به آمریکا نتیجه رادیولوژی را به همراه داشته باشید.

هم‌چنین پزشک پنل مورد تائید سفارت یک کپی از فرم DS-3025 را که در واقع برگه اسناد واکسیناسیون آمریکا است، به شما تحویل خواهد داد و نسخه اصلی مدرک در میان پاکت‌های سربسته برای ارائه به سفارت قرار دارد. در حفظ و نگهداری کپی اسناد واکسن کوشا باشید. به دلیل این‌که به هنگام ورود به آمریکا ارائه این برگه به ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف آمریکایی موردنیاز است، چندین کپی از این برگه بگیرید. توجه داشته باشید که به هنگام ورود به کشور آمریکا به عنوان یک مهاجر، از گزارش پزشکی شما باید کمتر از ۶ماه گذشته باشد و اعتبار ویزای شما تا مدت زمان اعتبار گزارش پزشکی شما محدود خواهد شد.

گزارش‌های پزشکی درجه‌بندی شده به عنوان ‌ Class B1 (TB) از زمان امضای پزشک مورد تائید سفارت آمریکا، برای ۳ماه اعتبار خواهد داشت. سایر گزارش‌های پزشکی دارای عنوان ” No apparent disease or defects ” از زمان تائید و امضای پزشک برای مدت ۶ماه اعتبار خواهند داشت.

لازم به ذکر است که تاریخ انقضای آزمایش پزشکی متقاضی در گوشه سمت راست برگه اطلاعات چهارزبانه متصل به بسته پزشکی قید شده است. چنان‌چه پرونده شما نیازمند پردازش اداری بیشتر باشد و یا این‌که به دلیل گم‌شدن مدارک، ارزیابی پرونده شما با تاخیر روبرو شود، ممکن است گزارش پزشکی شما پیش از صدور ویزای آمریکا منقضی شود. در این صورت شما باید تمامی مراحل آزمایش را دوباره انجام داده و گزارش پزشکی جدیدی را پیش از دریافت ویزا برای دفتر سفارت ارسال نمایید.

دستور‌العمل معاینات پزشکی سفارت آمریکا در ایروان

از آن‌جایی که ممکن است برخی از متقاضیان ایرانی ویزای آمریکا از طریق سفارت این کشور در ارمنستان اقدام کنند، بد نیست تا نگاهی به مقررات معاینات پزشکی کنسولگری آمریکا در این کشور بیاندازیم. تمامی متقاضیان درخواست ویزا باید بدون در نظر گرفتن سن، معاینات پزشکی خود را پیش از صدور ویزای آمریکا به انجام برسانند. تنها پزشک مورد تائید سفارت مجاز به انجام این آزمایش است و معاینات پزشکی سایر آزمایشگاه‌ها مورد تائید سفارت نخواهد بود. از این رو شما باید موارد زیر را برای انجام معاینات پزشکی ویزای آمریکا به همراه داشته باشید:

  • نامه مصاحبه ویزا و وقت سفارت
  • اصل پاسپورت
  • ۳عکس رنگی جدید در قطع پاسپورت
  • کپی سوابق پزشکی تائید سلامت متقاضی immunization records

هزینه هرگونه آزمایش پزشکی نظیر رادیولوژی و تست خون باید در محل انجام آزمایش مربوطه پرداخت شود. بر همین اساس، از تاریخ ۱ اکتبر ۲۰۱۸ (۹ مهر ۱۳۹۷) هزینه انجام معاینات پزشکی برای اخذ ویزای آمریکا در ارمنستان ۷۰٫۰۰۰ درام AMD برای متقاضیان ۲ سال به بالا و برای متقاضیان تا ۲سال ۳۵٫۰۰۰ درام AMD است. لازم به ذکر است که هزینه انجام رادیولوژی x-ray از یک طرف ۸۰۰۰ درام و از دو طرف ۱۲۰۰۰ درام خواهد بود. به طور کلی معاینات پزشکی  شامل بررسی سوابق پزشکی، آزمایش جسمی و رادیولوژی قفسه سینه، تست خون و سوزاک (برای متقاضیان ۱۵سال و بالاتر) خواهد بود. هم‌چنین دولت آمریکا تمامی متقاضیان ۲سال به بالا را ملزم به انجام آزمایش بیماری سل TB کرده است.

شما باید برای توضیح سوابق پزشکی، داروهای استفاده‌شده و خدمات درمانی که تحت آن قرار گرفته‌اید، آماده باشید. زمانی که معاینات پزشکی شما تکمیل شود، دکتر آزمایشگاه نتایج آزمایشات را در پاکت‌های دربسته به بخش کنسولگری ارسال خواهد کرد و هرگونه رادیولوژی گرفته‌شده به شما تحویل می‌گردد. تنها در صورتی که مبتلا به بیماری سل باشید ملزم به آوردن نتایج رادیولوژی به هنگام مصاحبه حضوری سفارت آمریکا هستید. اما در هر حال، همراه داشتن نتایج رادیولوژی به هنگام اولین سفر به خاک آمریکا الزامی است. لازم به ذکر است که باید به هنگام ورود به آمریکا از تاریخ گزارش پزشکی شما کمتر از ۶ماه گذشته باشد.

دستور‌العمل معاینات پزشکی سفارت آمریکا در امارات

اطلاعات و جزئیات معاینات پزشکی سفارت آمریکا در امارات بسیار نزدیک به اطلاعات ارائه‌شده توسط کنسولگری ارمنستان است، اما با این‌حال بد نیست تا مروری بر دستور‌العمل معاینات پزشکی ویزای آمریکا در امارات نیز داشته باشیم. تمامی متقاضیان درخواست ویزا باید بدون در نظر گرفتن سن، معاینات پزشکی خود را پیش از صدور ویزای آمریکا به انجام برسانند. تنها پزشک مورد تائید سفارت مجاز به انجام این آزمایش است و معاینات پزشکی سایر آزمایشگاه‌ها مورد تائید سفارت نخواهد بود. از این رو شما باید موارد زیر را برای انجام معاینات پزشکی ویزای آمریکا در امارات به همراه داشته باشید:

  • نامه مصاحبه ویزا و وقت سفارت
  • اصل پاسپورت
  • ۴عکس رنگی جدید در قطع پاسپورت
  • کپی سوابق پزشکی تائید سلامت متقاضی immunization records

هزینه هرگونه آزمایش پزشکی نظیر رادیولوژی و تست خون باید به طور مستقیم در محل انجام آزمایش پرداخت شود. به طور کلی معاینات پزشکی  شامل بررسی سوابق پزشکی، آزمایش جسمی و رادیولوژی قفسه سینه، تست خون و سوزاک (برای متقاضیان ۱۵سال و بالاتر) خواهد بود. دولت آمریکا تمامی متقاضیان ۲سال به بالا را ملزم به انجام آزمایش بیماری سل TB کرده است. شما باید برای توضیح سوابق پزشکی، داروهای استفاده‌شده و خدمات درمانی که تحت آن قرار گرفته‌اید، آماده باشید.

زمانی که معاینات پزشکی شما کامل شود، دکتر آزمایشگاه نتایج آزمایشات را در پاکت‌های دربسته به شما تحویل خواهد داد. بدین جهت، به هیچ وجه درب پاکت‌ها را باز نکرده و آن‌ها را برای مصاحبه حضوری ویزا به همراه داشته باشید. لازم به ذکر است که هرگونه آزمایش رادیولوژی گرفته‌شده به شما تحویل می‌گردد. تنها در صورتی که مبتلا به بیماری سل باشید، ملزم به آوردن نتایج رادیولوژی به هنگام مصاحبه حضوری سفارت آمریکا هستید. اما در هر حال، همراه داشتن نتایج رادیولوژی به هنگام اولین سفر به خاک آمریکا الزامی بوده و باید به هنگام ورود به خاک آمریکا از تاریخ گزارش پزشکی شما کمتر از ۶ماه گذشته باشد.

2 دیدگاه در “معاینات پزشکی برای اخذ ویزای امریکا

  1. علی گفت:

    با عرض سلام
    من مدارک پزشکی را در زمان کمتر از یکماه پس از آزمایش هنگام مصاحبه به سفارت آمریکا تحویل داده ام. از زمان مصاحبه تا اکنون حدود 10 ماه گذشته و منتظر جواب AP هستم تا از خدمات Visa Pickup شما استفاده کنم. آیا برای ورود به آمریکا باید مجدداً آزمایش پزشکی انجام دهم؟
    با سپاس

    1. نیلگام سفر گفت:

      سلام و احترام،

      اگر مدت زمان زیادی از معاینات پزشکی شما گذشته باشد، احتمالاً نیاز به انجام دوباره آزمایشات پزشکی خواهید داشت. معمولاً معاینات پزشکی برای ویزای آمریکا پس از مدت معینی (حدود ۶ ماه) اعتبار خود را از دست می‌دهند و برای تکمیل روند ویزا باید مجدداً آزمایش‌های پزشکی را انجام دهید.

      این مدت زمان بستگی به نوع ویزا و شرایط خاص شما دارد. پیشنهاد می‌شود که با پزشک مورد تأیید سفارت آمریکا یا مرکز ویزا تماس بگیرید تا از وضعیت دقیق و نیاز به معاینات مجدد مطلع شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *