به بهانهٔ راهنمای سفر به مونیخ، سری به سرزمین آلمان و منطقهٔ کهن باواریا میزنیم، تا ببینیم شهر زیبای مونیخ کجاست و علت محبوبیتش در بین گردشگران چیست. شهری با قدمتی طولانی و نقشی عمیق در سرنوشت اروپا، که گوشه و کنارش تا چشم کار میکند، پر است از نشانههایی از تاریخ پر فراز و نشیب این کشور. پس اگر خیال سفر به مونیخ دارید و یا ایدهاش را سبک سنگین میکنید، مطالعهٔ این مطلب را از دست ندهید.
راهنمای سفر به مونیخ
مونیخ پایتخت و پرجمعیتترین شهر استان باواریا و سومین شهر بزرگ آلمان بعد از برلین و هامبورگ است. یازدهمین شهر بزرگ اتحادیهٔ اروپا، یک میلیون و چهارصد هزار نفر جمعیت دارد و با مناظر چشمنواز و آثار تاریخی پرشمار و جلوههای منحصر بفرد از تقابل دنیای قدیم و جدید، یکی از ستونهای صنعت گردشگری آلمان به شمار میرود.
با یک ساعت پرسه در خیابانهای مونیخ، به وفور سوژههای قرون وسطایی و ساختمانهای قرن دوازدهمی میبینیم و هرچه بیشتر مشاهده میکنیم، بیشتر در اتمسفر عجیب شهر غرق میشویم. شهری آباد و خوشرنگ و آب که نزدیک به یک قرن پیش، به کانونی برای سیاستهای افراطی بدل شد، مسیر ساخته شدن یکی از مخوفترین دیکتاتورهای تاریخ را به چشم دید، و از ویرانی دو جنگ جهانی سهمگین جان سالم به در برد.
سفر به مونیخ و آب و هوا
پیش از صحبت دربارهٔ بهترین زمان سفر به مونیخ، بد نیست با آب و هوای شهر آشنا بشویم و برای تدارک سفر، جایی برای سردرگمی و غافلگیری باقی نگذاریم. مونیخ در منطقهٔ زمانی GMT+1 (در زمستان) و GMT+2 (در تابستان) قرار دارد و به دلیل نزدیکی به کوهستان آلپ دارای آب و هوای قارهای است. این بدان معناست که زمستانهای سرد و تابستانهای گرمی را تجربه میکند و ابرهای بارانزا در تمام طول سال، از خجالت شهروندان در میآیند. در صورت تمایل به بخش پذیرش تحصیلی از آلمان مراجعه بفرمایید.
تابستان در مونیخ
از ماه ژوئن تا اوت، موعد تابستان مونیخ است و شهر، دمای معتدل و متمایل به گرمی را تجربه میکند. در این بین، گرمترین ماه سال یعنی ژوئیه، دما را به حوالی ۲۵ درجه سانتیگراد میرساند و شبهنگام تا حدود ۱۴ درجه خنک میشود. فقط یادمان باشد که ژوئن علاوه بر گرمای مطبوع، بیشترین میزان بارندگی را دارد و استفاده از کت بارانی و همراه داشتن چتر به شدت توصیه می شود.
زمستان در مونیخ
زمستان مونیخ از نوامبر آغاز میشود و تا فوریه امتداد مییابد و دمای هوا حسابی پایین و بارش برف در اکثر مواقع برقرار است. میانگین دمای زمستان بین منفی ۲ تا مثبت ۲ درجه سانتیگراد نوسان کرده و از لحاظ بارش باران، جزو فصول به نسبت کمبارش سال است. اگر به هر دلیلی برنامهٔ مسافرت به مونیخ در این فصل اتفاق بیفتد، لازم است که حواسمان به سوز و سرمای قابل توجه شهر باشد و همراه داشتن لباس زمستانی گرم و چند لایه فراموشمان نشود.
بهترین زمان سفر به مونیخ
مونیخ در تمام طول سال زیبا و سرشار از زندگیست. اما اگر با مقادیر اغراقآمیزی از باران مشکلی نداشته باشیم، تابستان شهر فوقالعاده مطبوع است و برای گرمادوستان، بهترین زمان مسافرت میباشد. اما اگر بارندگی کمتر و روزهای آفتابی بیشتر به مذاقمان خوشتر است، بهتر است که فصل بهار را برای مسافرت انتخاب کنیم. بهار مونیخ، گرمای مطبوع تابستان را ندارد، اما از نظر بافت گیاهی چشمنواز و از نظر بارندگی متعادل است. فقط در نظر داشته باشیم که برای شرکت در فستیوالها و مناسبتها، باید تاریخ دقیق یا حدودی آنها را مبنای سفر قرار دهیم و اگر تجربهٔ رویدادی مثل فستیوال اکتبر یا همان Oktoberfest معروف برایمان مهم است، بهتر است که مسافرتمان را در فصل پاییز بچینیم.
سفر به مونیخ در تعطیلات عمومی
در پروسهٔ سفر به شهرهای توریستی و مشهور، بد نیست که با زمان تعطیلات رسمی آشنایی داشته باشیم. چرا که برای یک تجربهٔ واقعی از حال و هوای شهر و درک بیشتر فرهنگ یک سرزمین، هیچ چیز با شرکت در جشنها و فستیوالهای قدیمی و بومی آن سرزمین قابل قیاس نیست. مثلاً مشهورترین فستیوال مونیخ که بر محور نوشیدنی سنتی آلمانیها میچرخد، هر ساله در ماههای سپتامبر و اکتبر در مونیخ برگزار میشود و شهر را به عیشآبادی شلوغ و دیدنی تبدیل میکند.
اما به مسافرانی که تمایلی به شرکت در این مناسب را ندارند، توصیه میکنیم که ماه اکتبر را برای سفر به مونیخ انتخاب نکنند. چون اکتبرِ مونیخ با تمام جذابیتهایش، ماه سرازیر شدن توریستها و بالا رفتن قیمتها و دردسر در رزرو بلیت و هتل و اینگونه مسائل است. موارد زیر تعدادی از تعطیلات عمومی مونیخ هستند که در آنها، فروشگاهها و مکانهای تفریحی یا به کلی بستهاند و یا به حالت نیمه تعطیل در میآیند.
- روز سال نو یا (Neujahr): اول ژانویه
- روز جهانی کارگر(Tag der Arbeit): اول ماه مه
- عید مسیحیان موسوم به Mariä Himmelfahrt : پانزدهم اوت
- روز وحدت آلمان (Tag den Deutschen Einheit): سوم اکتبر و به مناسب اتحاد دو آلمان در سال ۱۹۹۰
- روز قدیسان (Allerheilligen): اول نوامبر
- روز کریسمس (Weihnachtstag): بیست و پنجم دسامبر
- روز استفان مقدس: بیست و ششم دسامبر
سفر به مونیخ و زبان آلمانی
زبان رسمی مونیخ آلمانی است اما بسیاری از مردم آلمان آشنایی خوبی با زبان انگلیسی دارند و از بابت برقراری ارتباط در اکثر موقعیتها، جای نگرانی چندانی وجود ندارد. با این حال، مواردی پیش میآید که با یک منوی تمام آلمانی و یا گارسونهایی مواجه میشوید که تسلط چندانی به انگلیسی ندارند و آنجاست که باید دست به دامن ایما و اشاره یا یکی از نرمافزارهای مترجم همراه بشویم.
یادگیری یک زبان جدید – آن هم از نوع آلمانی! – زمان مفصلی میطلبد، اما عباراتی که در ادامه میبینیم تعدادی از روزمرهترین عبارات آلمانی هستند که یادگرفتنشان خالی از لطف نیست. راستی با مراحل دریافت ویزای کار آلمان آشنایی دارید؟
- صبح بخیر – Guten Tag – Good morning (گوتن تاگ)
- سلام – Hallo – Hello (هالُ)
- اسم من هست – Ich heiße = My name is (ایش هایسه)
- انگلیسی صحبت میکنید؟ – Sprechen Sie Englisch = Do you speak English (اِش پِغِشن زی انگلیش؟)
- اسمت چیه؟ – Wie heißt du = What’s your name (وی هایْسْت دو)
- حالت چطوره؟ Wie geht es dir = How are you (وی گِت اِس دیه)
- خوبم ممنون – Gut, danke = Fine, thank you (گوت، دانکه)
- خوشبختم – Nett, Sie kennen zu lernen = Nice to meet you (نِت زی کِنن زو لِرنِن)
- لطفا میز برای دو نفر – Tisch für zwei bitte (تیش فِر زْوای بیته)
- دستشویی کجاست؟ – Wo ist die Toilette (وو ایس دی توالِتِه؟)
- تشکر – Danke (دانکه)
- چطور میتونم به … برسم؟ – Wie komme ich zu (وی کُمه ایش زو)
- آیا رستورانی نزدیک اینجا هست؟ – Gibt es ein Restaurant in der Nähe (گیبت اِس آین رستوران نِیِه)
- دوستت دارم – Ich liebe dich (ایش لبیه دیش)
- قیمت این چند است؟ Wie viel kostet das (وی وییِل کاستِت داس)
- ببخشید متوجه نشدم – Es tut mir leid, ich verstehe das nicht (اِس توت میر لاید، ایش وِرشْتیِه داس نیشت)
- اتاق خالی دارید؟ – Haben Sie noch Zimmer frei (هابن زی نُخ زیمه فْغای)
- خدانگهدار – Auf Wiedersehen (آاُف ویدر زی یِن)
هزینه های سفر به مونیخ
آیا رستورانهای شهر گران هستند؟ قیمت یک فنجان قهوه چقدر است؟ برای چند روز زندگی در مونیخ چقدر پول لازم است؟ در پاسخ به این سوالات و تخمین هزینههای سفر به مونیخ، بد نیست کمی وارد جزئیات بشویم و دقت حساب و کتاب را بالا ببریم. چون بیرودربایستی، مونیخ شهر چندان ارزانی نیست، و جدا از بلیت هواپیما و هزینههای مرتبط با دریافت ویزای شنگن، از لحاظ قیمت هتل و محل اقامت و رستوران گردی و تفریحات مرسوم، با اعداد چندان پایینی سر و کار نداریم.
غذا و نوشیدنی
- یک بسته تنقلات: ۱/۵ یورو
- یک قوطی نوشیدنی ۵۰۰ میل: ۴ یورو
- يک بطری آب ۳۰۰ میل: ۲/۶ یورو
- یک لیوان قهوه ساده: ۳/۲۴ یورو
- یک وعده غذا در رستوران عادی: ۱۵ یورو
- شام دو نفره در رستوران: ۴۰ یورو
- یک وعده فست فود: ۹ یورو
حمل و نقل
- بلیط تک سفره برای تمام وسایل حمل و نقل عمومی ۲/۷ یورو
- بلیت یک روزه برای تمام وسایل حمل و نقل عمومی ۶/۷ یورو
- کارت تور شهر مونیخ به مدت ۲۴ ساعت ۱۲/۹ یورو
- تاکسی از فرودگاه تا مرکز شهر ۵۰ یورو
هتل و اقامت
- تخت یک نفره در اتاق عمومی هتل: ۱۵ الی ۳۳۰ یورو
- اتاق دو نفره در یک هتل متوسط در مرکز شهر: ۸۰ تا ۱۶۰ یورو
- اتاق در یک هتل لوکس: از ۱۶۰ یورو به بالا
سفر به مونیخ و ساعت کار شهر
برنامهریزی برای خرید، گشت و گذار، رفتن به رستوران یا هر فعالیتی که در نظر بگیریم، بدون اطلاع از زمان باز و بسته شدن فروشگاهها، موزهها و سایر جاذبههای گردشگری به راحتی امکانپذیر نبوده و میتواند با مقادیر غافلگیری همراه باشد. پس برای اینکه بیشتر با قلق شهر آشنا شویم و بتوانیم در زمان کوتاه سفر، تکتک لحظات را غنیمت بشمریم، بد نیست با ساعت کار بیزنسها و مغازهها و مکانهای تفریحی آشنا باشیم.
ساعت کار فروشگاهها
اکثر فروشگاههای بزرگ در مرکز شهر مونیخ، از دوشنبه تا جمعه از ساعت ۹ صبح تا ۸ غروب باز هستند و در روزهای شنبه از ۹ صبح تا ۴ بعد از ظهر کار میکنند. در روزهای عادی هفته، مغازههای کوچک و جمع و جور معمولاً زودتر و در حوالی ساعت ۶:۳۰ عصر میبندند و اغلب در هنگام ظهر، یک ساعت به بهانهٔ ناهار تعطیل میکنند.
در روزهای یکشنبه کرکرهٔ اکثر مغازهها پایین است و بهتر اینکه خریدمان را در روزهای دیگر انجام داده باشیم. اما با این حال اگر یکشنبه بود و به شدت خریدلازم بودیم، می توانیم روی فروشگاههای باز در ایستگاه قطار حساب باز کنیم. آلمان از این بابت با کشوری مثل ژاپن کاملاً متفاوت است و در آن از فروشگاههای بیست و چهار ساعتهٔ پرتعداد خبری نیست. موردی که قطعاً یکی از مزایای زندگی در ژاپن به شمار میرود.
ساعت کار موزهها و بناهای تاریخی
جاذبههای گردشگری مونیخ، ماجرای متفاوتی با بیزنسها و فروشگاهها دارند و اغلب آنها از سه شنبه تا یکشنبه و از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ بعد از ظهر باز و دوشنبهها تعطیل هستند. اما موارد استثنا هم وجود دارد و برخی از این مکانها یکشنبهها هم فعالیت میکنند و تازه تخفیف هم میدهند و اگر دولتی باشند معمولاً رایگان و نصف قیمت هستند. در ادامهٔ همین مطلب تعدادی از آثار تاریخی مونیخ را معرفی خواهیم کرد.
زمان صرف غذا در مونیخ
کافهها و رستورانهای مونیخ تقریباً در تمام روز پذیرای مشتریان هستند، خصوصاً کافهها که با یک غذاهای سبک بعد از یک پیادهروی و خرید سنگین، پاتوق استراحت و وقتگذارنی شهروندان و گردشگران هستند. مونیخیها بین ۱۱:۳۰ تا ۲ بعد از ظهر ناهار میخورند و بین ۶ عصر تا ۹ شب را به شام اختصاص میدهند. با این حال رستورانها معمولا از ۵ الی ۶ عصر تا ۱۱ شب یا دیرتر بازند و بارها از ۹ صبح تا نیمهشب پذیرای جماعت هستند.
آیا مونیخ شهر امنی است؟
راجع به امنیت مونیخ، شوخی مرسومی بین مردم هست که میگویند: مونیخ به قدری امن است که حوصلهٔ آدم سر میرود! مونیخ بدون تردید جزو امنترین شهرهای جهان است اما با این حال، یک سری نکات هستند که در سفر به مونیخ به دردمان میخورند.
یکی اینکه به هیچ عنوان در مسیرهای مخصوص دوچرخهسواری که در کنارهٔ بسیاری از خیابانها و جادههای شهری و حومهای تعبیه شدهاند پیادهروی نکنیم، وگرنه با تذکر پلیس یا نگاههای چپچپ اهالی مواجه میشویم. مورد دیگر اینکه اگر برنامهٔ سفرمان با فستیوالی مثل اکتبرفِست مصادف شد، احتمالش هست که از طرف شرکتکنندگان جشنواره که مقادیری زیادهروی کردهاند یک سری رفتارهای غیرقابل پیشبینی – نه لزوماً تهاجمی یا مشکلساز – ببینیم. اما به همین بهانه بد نیست کمی با این فستیوال قدیمی و مشهور آلمان بیشتر آشنا شویم.
آیا اکتبرفست به درد خانوادهها میخورد؟
به بهانهٔ این فستیوال سرشناس، بیش از شش میلیون نفر از سراسر جهان در سپتامبر و اکتبر به مونیخ سرازیر میشوند. بخش قابل توجهی از این تعداد خانوادهها و افراد پا به سن گذاشته هستند که معمولاً در بخش آرامتر این فستیوال در ساعات روز شرکت میکنند و از موسیقی محلی آلمانی و سرگرمیها و رژهها و برنامههای جالبی که در دسترس است لذت میبرند.
اما با رسیدن غروب آفتاب، حال و هوا کمی عوض میشود و موسیقی الکترونیک جای موسیقی سنتی آلمانی را میگیرد و اتمسفر جشن مقادیری جوانپسند و پرسر و صداتر میشود. با این حال، حتی در هنگام شب هم رسوم و برنامههای سنتی ادامه دارند و از رژهٔ دستهٔ موسیقی و گاریهای تزئین شده گرفته تا برو بیای مردم با لباس محلی و یکی پس از دیگری خالی شدن بشکههای نوشیدنی، فضای اکتبرفست برای تمام سنین مفرح و سرگرمکننده است.
خیابانهای اصلی مونیخ برای خرید
Neuhauserstrasse – خیابان نُی هاْوزه با تلفظ کامل نُی هاوزه اِشتغاسه (پسوند strasse به معنی خیابان) یکی از شریان های اصلی به سمت مرکز تاریخی شهر و یکی از جالبترین خیابانهای مونیخ برای پیاده روی است. اینجا تا چشم کار میکند فروشگاههای بزرگ و بینالمللی پیدا میشود.
Kaufingerstrasse – خیابان کافینگر یکی از قدیمیترین خیابانهای مونیخ و یکی دیگر از مراکز خرید اصلی شهر است.
Theatinerstrasse – راستهٔ بین دو Marienplatz و Odeonsplatz را به نام خیابان تئاتر میشناسند و کلی از فروشگاههای لوکس لباس و عطرفروشیهای معروف شهر در این خیابان جا خوش کردهاند.
Maximilianstrasse – خیابان ماکسیمیلیان بیشتر از اینکه یک خیابان عادی باشد، یک موزهٔ تاریخی تمام عیار است و به هر گوشهای که نگاه میکنیم، جلوهای از دورهها و سبکهای معماری مختلف جلب توجه میکند. بسیاری از بوتیکهای خیلی خاص و لباسفروشیهای مشهور شهر در این خیابان هستند.
Leopoldstrasse – خیابان لئوپُلد هم از آن جاهاییست که نباید در سفر به مونیخ از قلم انداخت. اینجا بیشمار سوژه و سوراخ و سنبه برای کنجکاوی وجود دارد و خیابانهای فرعی و فروشگاهها و کافههای ریز و درشتش، اتمسفر جالبی پدید آوردهاند.
بازارهای معروف مونیخ
Viktualienmarkt – ویکتوآلییَن مارکْتْ، بازار تاریخی مونیخ است و قدمتش به ۱۸۰۷ برمیگردد. این بازار بهترین جای مونیخ برای خرید غذا و تأمین محصولات کشاورزی و دامداری تازه و کالاهای محلی است. از انواع گل، میوه و ادویه، ماهی، ادویه و گوشت گرفته تا انواع و اقسام چای، از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در این بازار پیدا میشود.
Flohmarkt Olympiapark و Flohmarkt Daglfing – اینجا بهترین بازار مونیخ برای یک خرید مقرون به صرفه است و به درد کسانی میخورد که مهارت بالایی در چانه زدن دارند. از لباسهای عجیب گرفته تا مبل عتیقه و کلکسیونهای قدیمی، این دو بازار برای خرید سوغاتی و جمع آوری اشیای نادر ایدهآل است.
Marienplatz – بازارهای معروف کریسمس یکی از بهترین مکانها برای خرید در مونیخ هستند و مارییِنپلاتز مرکز برپایی آنهاست. یک بازار سنتی و قرن چهاردهمی که بسیار بزرگ و همیشه شلوغ و پر از خوراکیهای خوشمزه است. اما حالا که صحبت از خوراکی شد، ببینیم در کجای مونیخ غذا بخوریم و اصلا در این شهر، چه چیزی برای خوردن پیدا میشود؟
خوراکیهای مرسوم مونیخ
مونیخیها و مردم باواریا به طور کل مردم خوشخوراکی هستند، اما سه آیتم اساسی یعنی پرتزل (Pretzel – یک نان ترد و پیچ در پیچ)، سوسیس مخصوص آلمان یا Wurst و نوشیدنی سنتی و الکلی آلمان، در رأس عادات غذاییشان قرار دارد.
Kartoffelsalat – سالاد سیب زمینی یا کارتوفل پای ثابت سفرهٔ آلمانیها و چیزی در مایههای سالاد الویهٔ خودمان است. این سالاد یک غذای کامل است و به صورت گرم یا سرد سرو شده و بسته به طبع و سلیقه، با سس مایونز و بیکن، سرکه، خردل و یا پیاز مزه دار میشود.
Kartoffelknödel – کوفته سیبزمینی یا کوفتههای گندمی (Semmelknödel) هم جزو غذاهای خوشمزه و محبوب آلمان هستند و تقریباً با هر سلیقهای جفت و جورند.
Dampfnudeln – دامپفْنودن در مایههای پیراشکی، منتها از نوع بخارپز و بدون روغن است که داخلش گوشت یا محتویات دیگر میریزند و با انواع سس به عنوان غذای اصلی سرو میکنند.
Leberkäse – لیبرکِیْزه غذای گوشتی مورد علاقهٔ آلمانیهاست. این غذا میتواند دل و جگر هم داشته باشد و یا به طور سنتی از گوشت چرخ کرده گاو یا خوک و به صورت سوسیس درست شده باشد.
Wurst – وورست هم یکی از عناصر ثابت در سفرهٔ مردم باواریاست و در کل آلمانیها از هر آنچه که دوست دارند سوسیس میسازند. فرقی ندارد که گوشت خوک و سوسیس سفید باشد و یا شاهماهی محبوبشان Matjes که با سرکه و زیتون و غوره مزهدار شده است.
Obatzda – اوباتزدا اسم یکی از غذاهای آسان و محبوب باواریاست که از پنیر و فلفل و سیر و پیاز درست شده است.
Sauerbraten – سائووِر براتن، یک گوشت مزهدار شده و متمایل به ترش است که جزو غذاهای ملی آلمان به شمار میرود.
Schweinsbraten – اشواینز براتن با گوشت خوک و کلم ترش سرو می شود.
Tellerfleisch – تلرفلایش غذایی بین آبگوشت و تاسکباب با نسخهٔ آلمانی است که همراه با سس سیب و ترب کوهی سرو میشود.
رستورانهای معروف مونیخ
غذاهایی که معرفی کردیم، تنها تعداد انگشتشماری از خوراکهای مرسوم آلمان بودند. اما این غذاها را کجا امتحان کنیم و کدام یک از کافهها و رستورانهای بیشمار مونیخ، به گردشگران توصیه میشوند؟ یکی از این رستورانها Ratskeller است که با فضای بزرگ و منوی مفصلش حسابی معروف است و تقریباً بهترین غذاها و نوشیدنیهای اصیل باواریا را سرو میکند.
رستوران Weisses Bräuhaus هم بیش از اینکه پاتوق توریستها باشد، محل رفت و آمد خود مونیخیهاست و اهالی شهر خوب میدانند غذا و نوشیدنی مرغوب در کجا سرو میشود. فقط حواسمان باشد که اگر به دلایل اعتقادی یا مزاجی، اهل امتحان کردن برخی از گوشتها نیستیم، غذاهای سنتی آلمان به شدت خوکمحورند و بهتر است که پیش از سفارش، حواسمان به این مسئله باشد.
Dellmayr Delicatessen هم کافه و هم رستوران است و علاوه بر سرو انواع غذاهای سنتی و معاصر، برند قهوه و چایی مخصوص خودش را هم دارد. Luitpold هم یکی از کافهها و نانواییهای معروف شهر است که اگر عاشق نانهای داغ و ترد و تازه از تنور درآمده باشید، باید حتماً سری به اینجا بزنید.
جاذبهها و تفریحات محبوب در مونیخ
مونیخ از دیرباز جزو محبوبترین مقاصد توریستی آلمانی بوده و در واقع بعد از برلین، توریستیترین شهر آلمان به شمار میآمده. معماری عجیب و متنوع شهر و تعدد ساختمانهای تاریخی، مونیخ را از سایر شهرهای آلمان متمایز کرده و انگیزهٔ سفر به مونیخ برای بسیاری از گردشگران و اروپا نوردان تأثیرگذار بوده. در این قسمت به اختصار به معرفی تعدادی از جاذبههای گردشگری مونیخ میپردازیم و توضیحات مفصل را به مطلب دیگری واگذار میکنیم.
هافگارتن
هافگارتن، باغی زیبا و قرن هفدهمیست که به سبک معماری باغهای رنسانسی در ایتالیا ساخته شده است. این باغ خوشمنظره از صبح تا غروب به روی عموم باز و مکان ایدهآلی برای قدم زدن یا استراحت و غذا خوردن در آلاچیقهای میان باغ است.
المپیا پارک
ماجرای شکلگیری این پارک بزرگ و درندشت به بازیهای المپیک ۱۹۷۲ به میزبانی مونیخ برمیگردد. و کلاً یکی از ترفندهای شهر مونیخ برای درآمدزایی و جذب گردشگر، تبدیل سالنهای المپیک به فضاهای جالب و سرگرمکننده است. پارک المپیک هم پاتوق مناسبی برای شرکت در جشنوارهها، ورزش و پیاده روی و یا قایقسواری در دریاچه است.
موزهٔ مدرن پیناکُتِک
مونیخ از موزهها و مراکز فرهنگی و هنری متعددی برخوردار بوده و یکی از جذابترینشان Pinakothek der Moderne است. این موزه تعدادی از بهترین آثار معاصر آلمان و اروپا و بزرگانی مثل مثل پیکاسو و سالوادور دالی را در خود جای داده و ساختمانش هم با ظاهری عجیب و منحصربفرد ساخته شده است.
کلیسای پیتر مقدس
کلیسای سنت پیتر یا Peterskirche یکی از زیباترین کلیساهای کاتولیک اروپاست، در قلب مونیخ واقع شده است. قدیمیترین کلیسای شهر که ساختش به قرن دوازدهم برمیگردد، تا به امروز چندباری دچار آسیب و آتشسوزی شده اما همچنان سرپا مانده و زیبایی قرون وسطایی خودش را حفظ کرده است. اگر زحمت بالا رفتن از پلکان ۳۰۰ تایی منارهٔ کلیسا را به جان بخرید، یکی از شگفتانگیزترین مناظر شهر را به چشم خواهید دید.
فستیوال اکتبر
اُکتبرفِست بزرگترین فستیوال نوشیدنی جهان و یکی از جاذبههای گردشگری مونیخ است. البته مشابه این فستیوال در سرتاسر جهان برگزار میشود اما اصل ماجرا از آلمان و شهر مونیخ آغاز شده و قدمتش به بیش از دویست سال پیش یعنی ۱۸۱۰ برمیگردد. اکتبرفست در تمام این مدت تنها ۲۴ بار لغو شده که به دلایل مختلفی نظیر جنگ، بیماری و یا تورم – در دوران رکود و قحطی پس از جنگ جهانی اول در آلمان – بوده است.
رفت و آمد در مونیخ
به لطف نزدیکی بسیاری از جاذبههای گردشگری شهر، پیادهروی یکی از بهترین راههای رفت و آمد در مونیخ است. اما غیر از این میتوانیم روی سیستم حمل و نقل عالی شهر که از قطارهای روزمینی و زیرزمین و تاکسی و اتوبوس تشکیل شده حساب باز کنیم. قطارهای زیرزمینی یا همان متروی مونیخ به اسم U-Bahn شناخته میشوند و سرتاسر شهر را با ۱۰۰ ایستگاه به هم متصل کردهاند و از ۴ صبح تا ۱ بعد از نیمه شب کار میکنند.
خط راه آهن شهری یا S-Bahn هم با هشت خط و ۱۵۰ ایستگاه، تمام مناطق داخل و حومه مونیخ را به هم وصل میکند و اتوبوسهای برقی یا ترامواها هم همه جای شهر در دسترسند و از ۴:۴۵ صبح تا ۱:۳۰ شب قابل استفاده هستند. خطوط اتوبوسرانی مونیخ از ۵ صبح تا ۱ بعد از نصف شب کار میکنند و برای شبزندهداران، یک سری خطوط اتوبوس شبانه هم وجود دارد که مسافران را در ساعات بعد از نیمهشب، از هزینههای گران تاکسی و اوبر نجات میدهند.
امیدواریم که اطلاعات و مطالب ذکر شده هر چند مختصر، تا حدودی مفید بوده باشند. در انتها اگر در خصوص مهاجرت به آلمان، یا ادامهٔ تحصیل و یا دریافت ویزای شنگن، هرگونه سوال یا نیازی به مشاوره داشتید، کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی نیلگام سفر، تنها یک کلیک و یک اشاره با شما فاصله دارند.
امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.