مهاجرت

مهاجرت به آلمان چگونه است؟

همواره آلمان جزو 5 کشور محبوب مهاجرتی در دنیا بوده است. وجود مزایایی همچون اقتصاد قوی و با ثبات، سیستم آموزشی با کیفیت و فرصت های کاری فوق العاده در بازار کار جهانی موجب شده تا تقاضا برای مهاجرت به آلمان به این اندازه در سراسر دنیا بالا باشد.

برای مهاجرت به آلمان، شما نیاز به دلیلی قانع کننده و موجه دارید که در زیر به آنها اشاره کرده و در ادامه به جزئیات تک تک آنها می پردازیم. از این رو چنانچه با هر هدفی قصد دریافت یکی از انواع ویزای شینگن آلمان را داشته و می خواهید به این کشور قدرتمند و پیشرفته مهاجرت کنید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید:

  • مهاجرت به آلمان برای کار
  • مهاجرت به آلمان برای تحصیل
  • مهاجرت به آلمان برای کارآفرینی
  • مهاجرت به آلمان برای پیوستن به خانواده
  • مهاجرت به آلمان برای مجوز اقامت

شرایط عمومی مهاجرت به آلمان

با اینکه متقاضیان مهاجرت به آلمان با روش های مختلفی این کار را انجام داده و هر یک از روش های مهاجرتی دارای شرایط خاصی است، برخی از آنها دارای تشابهات و شرایط عمومی با یکدیگر هستند. به بیانی دیگر، برای داشتن شرایط سفر و مهاجرت به آلمان، باید دارای از موارد کلی زیر برخوردار باشید:

اثبات تمکن مالی

هر یک از انواع مهاجرت به آلمان دارای یک آستانه مالی است که متقاضی باید برخورداری از آن را به اثبات برساند، این بدین معنی است که متقاضی مهاجرت باید این موضوع را به خوبی نشان دهد که دارای تمکن مالی کافی برای پوشش هزینه های خود در آلمان است.

حتی اگر قصد مهاجرت به آلمان از طریق کار را داشته باشید، باز هم باید تا زمان پیدا کردن کار و دریافت اولین حقوق، از بودجه کافی برای پوشش هزینه های اولیه زندگی در آلمان بهره مند باشید.
در همین رابطه خواندن مطلب بررسی شرایط و هزینه های زندگی در آلمان را به شما پیشنهاد می کنیم.

برخورداری از بیمه خدمات درمانی

چنانچه دارای بیمه سلامت بین المللی و معتبر نباشید، امکان مهاجرت به آلمان را نخواهید داشت. از این رو شما باید پیش از ورود به خاک کشور آلمان از یک بیمه خدمات درمانی معتبر با شرایط زیر برخوردار باشید:

  • دارای حداقل پوشش هزینه های درمانی 30 هزار یورویی
  • علاوه بر کشور آلمان در سایر کشورهای حوزه شنگن معتبر و در دسترس باشد
  • هزینه های درمانی از جمله بازگشت به کشور مبدا به دلایل پزشکی، خدمات درمانی اورژانسی و یا مرگ

دارای حداقل مهارت زبان آلمانی

برای مهاجرت به آلمان و زندگی در این کشور، شما نیاز به دانش و مهارت زبان آلمانی دارید. بر همین اساس، چارچوب مرجع مشترک اروپا برای زبان دارای 3 سطح مهارت زبان A، B و C است که هر یک دارای دو بخش است.

از این رو، مهارت زبان آلمانی به بخش A1 و A2 یا همان مقدماتی، B1 و B2 یا همان مهارت متوسطه زبان و C1 و C2 یا همان سطح زبان پیشرفته تقسیم می شود. برای اینکه به شما اجازه مهاجرت به آلمان داده شود، نیاز به انجام آزمون زبان و دریافت نمره قبولی A1 و یا B1 هستید. اما در صورتی که قصد دریافت اقامت دائم آلمان را دارید، نیاز به مدرک زبان با سطح بالاتر C1 و یا C2 خواهید داشت.

دریافت ویزای آلمان

بنابر قوانین دولت آلمان و حوزه شنگن، شهروندان ایرانی و برخی از کشورهای دنیا از جمله آذربایجان، چین، هند و ترکیه برای ورود به کشور آلمان نیازمند دریافت یکی از انواع ویزای شینگن هستند. انواع ویزای آلمان شامل موارد زیر می شود:

  • ویزای توریستی آلمان
  • ویزای تجاری و بیزینس آلمان
  • ویزای تحصیلی آلمان
  • ویزای جستجوی کار آلمان Job Seeker
  • ویزای کار آلمان
  • ویزای دانشمند مهمان آلمان
  • ویزای کارآموزی آلمان

مهاجرت به آلمان از طریق ویزای کار

کشور آلمان دارای کمبود نیروی کار ماهر و افراد متخصص است و به طور پیوسته به در جستجوی مهندسان، متخصصان IT، نیروی کار پزشکی و سایر حرفه ها و تخصص های ارزشمند از سراسر دنیا است.

از این رو، مقامات مهاجرت خارجی شرایط و قوانین سختگیرانه مهاجرت به آلمان را برای این دسته از افراد کم کرده اند تا از این طریق به کار و زندگی در آلمان ترغیب شوند. بدین خاطر، یکی از محبوب ترین و پرتقاضاترین روش های مهاجرت به آلمان از طریق کاریابی در این کشور است. مراحل مهاجرت به آلمان از طریق کار به شرح زیر است:

  • پیدا کردن شغلی در آلمان که پذیرای نیروی کار خارجی باشد
  • درخواست برای ویزای کار آلمان یا همان employment visa
  • سفر و مهاجرت به آلمان و دریافت اجازه اقامت و کار در این کشور

همچنین برای دریافت مجوز اقامت و کار در آلمان، کارفرما و کارمند باید موارد زیر را به اثبات برسانند:

  • کمبود نیروی کار در اتحادیه اروپا و آلمان وجود دارد و از طریق این درگاه ها نمی توان نیروی قابل قبولی برای این موقعیت شغلی استخدام کرد
  • کارمند خارجی دارای شرایط کاری مشابه با کارمند آلمانی از لحاظ حقوق و محیط کاری است
  • نیروی کار مورد نظر از شرایط تحصیلی و تجارب کاری موردنیاز برای موقعیت شغلی برخوردار است
  • شرکت استخدام کننده نیروی کار خارجی از شرایط لازم برای این فرآیند برخوردار است (اسناد وگواهی ثبت)

شما می توانید به عنوان یک نیروی کار خارجی در آلمان تا زمانی که دارای مجوز اقامت باشید، به کار در این کشور بپردازید. با نزدیک شدن به انقضای مجوز کار، چنانچه کارفرمای آلمانی قصد ادامه همکاری با شما را داشته باشد، این امکان را دارید تا برای تمدید مجوز خود اقدام کرده و پس از گذشت مدت زمان معینی برای اقامت دائم آلمان درخواست دهید.

به طور کلی با داشتن شرایط زیر امکان اقدام  برای طرح اسکیلد ورکر آلمان و مهاجرت به این کشور را خواهید داشت:

  • اگر مدرک و یا گواهی تحصیلی و کاری شما به طور رسمی در آلمان قابل شناسایی باشد
  • اگر دارای یک جاب آفر اختصاصی از آلمان باشید، شما باید از کارفرمای آلمانی احتمالی خود درخواست کنید تا فرم اعلامیه در مورد قرارداد کار نیروی کار خارجی را پر نماید. Erklärung zum Beschäftigungsverhältnis
  • اگر از مجوزی کتبی برای انجام کار در آلمان برخوردار باشید و اطمینان داشته باشید که این مجوز را در آینده ای نزدیک دریافت می کنید و یا اگر می خواهید در یک حرفه به اصطلاح نظام مند در آلمان نظیر بخش سلامت و بهداشت کار کنید
  • اگر از شرایط مورد نیاز نیروی کار خارجی از جمله پاسپورت معتبر، پشتیبانی مالی و غیره برخوردار باشید

اما در صورتی که دارای مهارت کافی برای بازار کار این کشور نباشید، مهاجرت به آلمان از طریق کار برای شما بسیار سخت خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به وب سایت فدرال امور خارجی آلمان مراجعه بفرمایید.

مهاجرت به آلمان از طریق ویزای تحصیلی 

شاید کماکان خیلی از افراد از این موضوع آگاه نباشند که شرایط و امکان تحصیل رایگان در آلمان برای خارجی ها وجود دارد. این بدین معنی است که برخلاف کشورهایی نظیر آمریکا که دارای شهریه دانشگاه و هزینه های تحصیلی بسیار سرسام آور است، برترین دانشگاه های آلمان یا از شهریه و هزینه تحصیلی بسیار کمی برای دانشجویان خارجی برخوردار هستند و یا اینکه به صورت رایگان امکان ادامه تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاهی را برای متقاضیان بین المللی فراهم می کنند.

بر همین اساس مهاجرت تحصیلی به آلمان یکی از گزینه های پرمخاطب شهروندان ایرانی و سایر افراد جهان تلقی می شود.

بنابر قوانین دولتی، ادامه تحصیل در دانشگاه های این کشور منوط به دریافت ویزای تحصیلی آلمان از سفارت آلمان و یا کارگزاری ویزامتریک است. چنانچه موفق به دریافت ویزای دانشجویی آلمان شده و با موفقیت از دانشگاه های این کشور فارغ التحصیل شوید، این امکان را دارید تا برای یک بازه زمانی کوتاه مدت به جستجوی کار در این کشور مدرن و قدرتمند بپردازید.

اگر توانایی جستجوی کار مناسب را در مدت زمان مقرر داشته باشید، امکان اقامت در آلمان را برای مدت زمان بیشتری خواهید داشت. بنابر آمار قریب به 54 درصد از دانشجویان بین المللی پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه های آلمان در این کشور مانده و به جستجوی کار تمام وقت می پردازند.

در همین راستا، خواندن مطلب کاربردی کار دانشجویی در آلمان: شرایط کار پاره وقت در حین تحصیل را به شما پیشنهاد می کنیم.

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری و کارآفرینی

اگر خود را سرمایه دار تلقی کرده و علاقه مند به سرمایه گذاری در کشور آلمان هستید، این فرصت استثنایی برای شما فراهم شده است. از این رو آن دسته از کارآفرینان و سرمایه گذارانی که فرصت های اقتصادی را در این کشور ایجاد کنند، اجازه مهاجرت به آلمان را خواهند داشت.

البته آستانه و سقف سرمایه گذاری برای این طرح در نظر گرفته شده که معادل 250 هزار یورو است. در عین حال شما باید از زیر دسته ویزای کار آلمان برای ویزای خویش فرما و یا همان Self-Employment اقدام کنید. برای دریافت این نوع از ویزا باید قادر به اثبات موارد زیر باشید:

  • دارای بودجه کافی برای سرمایه گذاری در آلمان هستید
  • سرمایه گذاری شما به نفع اقتصاد آلمان است
  • سرمایه گذاری شما مورد نیاز و تقاضای این کشور است

اگر دارای شرایط کارآفرینی در آلمان باشید، امکان تمدید نامحدود مجوز اقامت خود را پس از گذشت 3 سال از ورود خود خواهید داشت، این بدین معنی است که شما می توانید به صورت نامحدود در آلمان حضور داشته و یا از آن خارج شوید.

مهاجرت به آلمان از طریق پیوستن به خانواده 

دلایل مختلفی برای مهاجرت به آلمان وجود دارد، اما در برخی موارد برای نیل به این هدف، افراد مجبور به جدایی از خانواده خود در کشور مبدا می شوند. بدین خاطر، همسر و فرزندان زیر 16 سال امکان مهاجرت به آلمان و پیوستن به همسر و والدین دارای اقامت در این کشور را خواهند داشت.

برای استفاده از طرح مهاجرت به آلمان از طریق پیوستن به خانواده، همسر فرد باید مدارک ازدواج و گواهی تولد فرزندان را به کنسولگری آلمان ارائه دهد. با توجه به توانایی یادگیری سریع زبان در افراد کم سن و سال، کودکان زیر 16 سال این طرح الزامی به داشتن مدرک و مهارت زبان آلمانی در کشور مبدا ندارند.

اما بچه های بالای 16 سال این طرح باید از مدرک و مهارت زبان آلمانی برای حضور در این کشور برخوردار باشند. در عین حال، همسر نیز باید دارای حداقل مهارت زبان A1 آلمانی برای واجد شرایط بودن باشد. اگر همسر حاضر در آلمان دارای مجوز کار باشد، شرایطی مشابه برای همسری که قصد پیوستن به وی در آلمان را دارد لحاظ خواهد شد. از این رو شرایط ویزای آلمان همسر با فرد ساکن در آلمان یکسان بوده و امکان کار برای هر دو والد وجود خواهد داشت.

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

همواره ازدواج با یک شهروند آلمانی و یا فرد دارای اقامت دائم حوزه شنگن یکی از آسان ترین روش ها برای مهاجرت به آلمان بوده است. از این رو زوج باید این موضوع را به کنسولگری آلمان اثبات کنند که در امر ازدواج جدی هستند.

بر همین اساس، مدارک و اسناد مختلفی از جمله گواهی تجرد، مدرک زبان آلمانی و عدم سوءپیشینه فرد ایرانی در کنار مواردی از جمله سند ازدواج، آدرس ایمیل، عکس های خانوادگی و مواردی از این قبیل برای اثبات این موضوع باید به سفارت ارائه گردد.

از جانبی دیگر، شهروند و یا فرد دارای اقامت دائم آلمان باید از تمکن مالی کافی برای تامین هزینه های همسر در این کشور برخوردار بوده و تا زمان دریافت مجوز کار و پیدا کردن شغل مناسب، نیازهای اولیه وی را در آلمان تامین نماید.

چنانچه شهروند و یا فرد دارای اقامت دائم آلمان از شرایط لازم برای ازدواج با شهروند ایرانی برخوردار باشد و هیچگونه سوابق نقض قانون و یا سوءپیشینه در پرونده وی یافت نشود، ویزای همسر صادر شده و اجازه ورود به آلمان به وی داده می شود. لازم به ذکر است که با گذشت 3 سال از زندگی مشترک در آلمان، امکان اقدام برای پاسپورت آلمانی برای شهروند ایرانی وجود خواهد داشت.

مجوزهای اقامت آلمان

با دریافت یکی از انواع ویزای آلمان برای مهاجرت به این کشور، شما از مجوز اقامت نیز برخوردار خواهید شد. مجوز اقامت آلمان می تواند به صورت موقت و یا دائم باشد. مجوز موقتی به شهروندان خارجی این امکان را می دهد تا برای مدت زمان مشخصی در آلمان اقامت داشته و بعد از آن به کشور مبدا بازگردند.

اما مجوز اقامت دائم بدین معنی است که شهروند خارجی دارنده آن امکان اقامت طولانی مدت در آلمان را داشته و می تواند  به صورت نامحدود از این کشور خارج و به آن وارد شود. البته برخورداری از مجوز اقامت دائم آلمان به معنی داشتن حق شهروندی این کشور نیست.

حق شهروندی آلمان مقوله ای کاملا متفاوت است. در حالت کلی، کشور آلمان از دو نوع مجوز موقت اقامت و یک نوع مجوز دائم اقامت برخوردار است:

مجوز اقامت استاندارد

این نوع از مجوز اقامت برای تمامی اهداف مهاجرت به آلمان و مواردی از جمله تکمیل دوره های آموزشی، شهروندان سابق آلمانی که قصد بازگشت به آلمان را دارند و افرادی که برای دلایل سیاسی و یا انسان دوستانه می خواهند به آلمان سفر کنند، مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع مجوز اقامت دارای اعتبار مشخصی بوده و قابل تمدید است.

کارت اقامت آبی اتحادیه اروپا EU

مجوز اقامت EU Blue Card به نیروی کار خارجی داده می شود که شهروند کشورهای اتحادیه اروپا نبوده و دارای مهارت های بالای کاری است و قصد کار در کشور آلمان را دارد.مهارت و تخصص بالای کاری بدین معنی است که متقاضی واجد شرایط از مدارک تحصیلی کارشناسی و یا ارشد در زمینه کاری برخوردار باشد. برای دریافت کارت آبی اقامت شما باید دارای یک موقعیت کاری مناسب و ثابت در آلمان باشید و حداقل حقوق سالانه شما 50.800 هزار یورو باشد.

مجوز EU Blue Card به دارنده آن این امکان را می دهد تا برای مدت زمان 4 سال در آلمان اقامت داشته باشد و در صورت داشتن شرایط لازم، نوع اقامت خود را به اقامت دائم تغییر دهد.

متقاضی در صورت داشتن مهارت کافی زبان آلمانی، شرایط مالی تعیین شده توسط دولت آلمان و برخورداری از یک شغل ثابت در آلمان برای حداقل 33 ماه، امکان درخواست اقامت دائم آلمان را خواهد داشت.
به بیانی دیگر، با داشتن مجوز اقامت استاندارد آلمان و یا EU Blue Card برای حداقل 5 سال و سایر شرایط تعیین شده توسط دولت آلمان، امکان دریافت اقامت دائم و یا Settlement Permit آلمان را خواهید داشت.

موارد اشاره شده در این مطلب تنها بخشی از جزئیات و نکات مهاجرت به آلمان بود. از این رو چنانچه قصد دریافت ویزای آلمان و مهاجرت به این کشور را دارید با کارشناسان نیلگام سفر تماس گرفته و از مشاوره تخصصی در این زمینه برخوردار شوید.

امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

75237 – 021 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *