آیا ایدهٔ مهاجرت به پرتغال به ذهنتان خطور کرده است؟ اگر چنین بوده و از بین این همه کشور، پرتغال در رادارتان چشمک زده، مطالعهٔ این چند پاراگراف به عنوان راهنمای مهاجرت پرتغال خالی از لطف نخواهد بود. پرتغال کشوری گرمسیر و مدیترانهایست که در غرب همسایهٔ بزرگترش اسپانیا و در یکی از خشکیهای معروف جنوب اروپا یعنی شبهجزیرهٔ ایبری یا Iberian Peninsula جا خوش کرده است. پرتغال بیش از ۱۰ میلیون جمعیت دارد و چند سالیست که جمعیتش با نرخ رشد منفی مواجه شده است. بنابراین عجیب نبوده که در این شرایط، مرزهایش را کمی بازتر و سیاستهای مهاجرتی را کمی آسانتر کند، تا بلکه تعادل جمعیت و پویایی اقتصادش مختل نشود و بیش از حد، از قافلهٔ کشورهای اروپایی عقب نماند.
مهاجرت به پرتغال
شاید اولین نکتهٔ مثبت در مهاجرت به کشور پرتغال، آب هوای معتدل و خوشایند این سرزمین سرسبز و مدیترانهای باشد. آب و هوایی که بدون تردید برای مردم کشورهای گرمسیر به مراتب مطلوبتر از آب و هوای کشورهای اسکاندیناوی و شمالی اروپاست. و مسئله آب و هوا و اقلیم، برای عدهای آنقدر جدی است که حاضرند از خیر برخی مزایای زندگی در کشورهای توسعهیافتهتر یا ثروتمندتر بگذرند و مهاجرت به کشور پرتغال را مثلاً به مهاجرت به انگلستان و حتی مهاجرت به کانادا ترجیح دهند!
از آن طرف فرهنگ مردم پرتغال است که تشابهات انکارناپذیری با ایرانیان دارد و خون گرمی و صمیمیتی که در رفتارشان دارند برای ما بیگانه نیست. این تشابهات فرهنگی فقط محدود به خلق و خوی مردم نمیشود و در مورد ذائقه غذایی پرتغالیها هم مصداق دارد. مثلاً هر چقدر طعمها و خوراکهای مورد پسند مردم آسیای شرقی برای ما ایرانیها (و کلاً اهالی خاورمیانه) عجیب و بیگانه است، سلیقهٔ غذایی مردم پرتغال با ما همپوشانی بیشتری دارد و کسی در روزهای اول زندگی در این سرزمین، دچار سوء تغذیه نمیشود.
همانطور که در مقدمه اشاره کردیم، این کشور در سالهای اخیر (از ۲۰۰۹ به این طرف) بیش از هر زمانی به باز کردن مرزهایش به روی مهاجرین نیاز داشته و همین امر قوانین و سیاستهای دریافت ویزای پرتغال را در کنار مقررات سرمایهگذاری و خرید ملک و دریافت اقامت تا حدودی آسانتر کرده است. از آن طرف عضویت در اتحادیهٔ اروپا (از ۱۹۸۶) و کشورهای شنگن، باعث شده که مهاجرت به کشور پرتغال مورد توجه عدهٔ بیشتری از علاقمندان به زندگی در اروپا قرار بگیرد. حالا که تعدادی از مزایای کلی مهاجرت به پرتغال را مختصراً مرور کردیم، بهتر است به اصل مطلب یعنی راهنمای مهاجرت پرتغال بپردازیم.
مهاجرت به پرتغال از مسیر تحصیل
یکی از راههای مناسب برای مهاجرت به کشور پرتغال، مهاجرت تحصیلی است. دانشگاههای پرتغال سطح آموزشی خوبی دارند و از امکانات استانداردی برخوردارند و مانند سایر کشورهای دانشجوپذیر، آزادی عمل بالایی برای متقاضیان وجود دارد و رشتهها و فرصتهای پرشماری در مقاطع کارشناسی و ارشد و دکتری برایشان فراهم است. دورهٔ لیسانس در دانشگاههای پرتغال یک کورس چهارساله است و میتواند بسته به رشتهٔ انتخابی و عملکرد دانشجو در مدت ۳ سال هم به اتمام برسد.
لازمهٔ تحصیل در پرتغال در مقطع لیسانس، داشتن دیپلم و پیشدانشگاهی و ریز نمرات آنهاست و باید توجه داشت که اکثر رشتهها و دروس ارائه شده در دانشگاههای این کشور به زبانهای پرتغالی و اسپانیایی هستند و ارائه مدرک یکی از این زبانها برای دانشجویان بینالمللی ضروری است. البته دورههای انگلیسی زبان هم برای تحصیل در پرتغال وجود دارند، اما باید توجه داشت که تنوع آنها، با رشتههای اسپانیایی یا پرتغالی زبان قابل قیاس نیست.
شهریه دانشگاههای پرتغال برای دانشجویان اتحادیهٔ اروپا رایگان است اما شهریهٔ دانشجویان بینالمللی، بستگی مستقیمی با دانشگاه و رشتهٔ انتخابیشان دارد و مثلاً برای مقطع کارشناسی در حوالی ۴۰۰۰ تا بیش از ۷۵۰۰ یورو نوسان میکند. مقطع ارشد هم در قالب کورسهای دو ساله ارائه میشود و شهریهٔ دانشجویان بینالمللی میتواند از ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ یورو متغیر باشد.
تحصیل در مقطع دکتری در پرتغال ۳ الی ۴ سال زمان میبرد و مانند تحصیل دکتری در سوئد و برخی کشورهای دیگر رایگان نبوده و ممکن است در بازهای از ۶۰۰۰ تا بیش از ۱۴۰۰۰ یورو قرار بگیرد. طبیعتاً در این مقطع، تمرکز دانشگاههای پرتغال هم روی تحقیق و پژوهش استوار است و یکی از کلیدیترین مسائل در اخذ پذیرش دکتری از دانشگاههای این کشور، جدا از داشتن رزومهٔ علمی خوب و تسلط کافی به زبان رشتهٔ مورد نظر، انتخاب یک استاد راهنمای مناسب است. حالا برای تکمیل مطلب، به تعدادی از دانشگاههای معتبر پرتغال اشاره میکنیم تا در آینده و در مطلبی جداگانه به معرفی آنها بپردازیم.
دانشگاه دولتی لیسبون معروفترین و بزرگترین دانشگاه پرتغال است و رتبهٔ ۱ کشور و ۲۱۴ جهان را دارد. این مرکز آموزشی معتبر از ادغام دو دانشگاه دولتی دیگر (دانشگاه لیسبون و دانشگاه فنی لیسبون) بوجود آمده و از حیث نرخ پذیرش و تعداد دانشجوی خارجی، در جایگاه بسیار خوبی است.
دانشگاه پورتو هم یکی دیگر از دانشگاههای معروف کشور با رتبهٔ جهانی ۲۹۵ بوده و در لیست صد و پنجاه دانشگاه برتر اروپا قرار دارد. یا مثلاً دانشگاه کوییمبْرا که از ۲۵ هزار دانشجویی که میزبانی میکند، ده درصدشان دانشجویان بینالمللی هستند. دانشگاه آوِیْرو هم جزو مؤسسات آموزشی سرشناس و در واقع پنجمین موسسهٔ آموزش عالی پرتغال به شمار میرود و در جایگاه ۵۹۳ جهان قرار دارد.
روی هم رفته، مهاجرت به کشور پرتغال از طریق تحصیل راه منطقی و سرراستی بوده و دانشگاههای این کشور، از اعتبار بالایی برخوردارند و شاید لزوم تسلط به اسپانیانیی یا پرتغالی و محدودیت گزینههای تحصیلی به زبان انگلیسی، پررنگترین نکتهٔ منفی در این ماجرا باشد.
مهاجرت به پرتغال از طریق سرمایه گذاری
مهاجرت پرتغال از طریق سرمایه گذاری به چند روش مختلف قابل انجام است. روشهایی که هر کدام به نوبهٔ خود، میانبری برای دریافت اقامت پرتغال محسوب میشوند و پیچیدگی قضیه، با آگاهی کامل از تمام چم و خمهای این پروسه قابل جبران است. در صورتی که مایل به رزرو وقت مشاوره و ارزیابی شرایط خود برای سرمایهگذاری در پرتغال بودید، با همکاران ما در نیلگام تماس بگیرید. حالا ببینیم وقتی از مهاجرت به کشور پرتغال از کانال سرمایهگذاری صحبت میکنیم، چه گزینههایی در پیش رویمان است.
طبیعتاً یکی از مرسومترین راه سرمایهگذاری در یک کشور خارجی، خرید ملک است. خرید ملک در پرتغال، علاوه بر سود اقتصادی، یکی از کوتاهترین مسیرها برای اخذ اقامت و پاسپورت پرتغالی برای متقاضی و خانوادهاش به شمار میرود. راهکار بعدی، سرمایهگذاری از طریق ثبت شرکت است که از نظر سهولت در پروسهٔ دریافت اقامت، با خرید ملک قابل مقایسه نیست و به مقادیر زیادی تجربه و اطلاعات نیاز دارد. از آن طرف راه خرید سهام را داریم که لااقل از نظر اطمینان مالی، شرایط بهتری نسبت به ثبت شرکت دارد، اما اگر هدف اقامت دائم پرتغال باشد، خرید سهام مسیر مناسبی نخواهد بود. مورد بعدی خرید یک کسب و کار فعال در پرتغال و یا ایجاد یک استارتاپ در این کشور است. دریافت ویزای خودحمایتی (تمکن مالی) و ویزای ازدواج یا نامزدی هم از جمله راهکارهای مهاجرت به پرتغال و دریافت اقامت این کشور محسوب میشوند.
مهاجرت به پرتغال از طریق خرید ملک
در این شیوهٔ سرمایهگذاری، با خرید املاک به مبلغ دست کم ۲۸۰ هزار یورو، امکان اقامت متقاضی و خانوادهاش فراهم میشود و مادامی که فرد، سالی یک هفته در خاک پرتغال اقامت داشته باشد، ویزایش بدون دردسر و در فواصل دو ساله قابل تمدید است. در انتها اگر این پروسه پنج سال به طول بیانجامد، امکان درخواست اقامت دائم پرتغال یا به قولی ویزای طلایی این کشور موسوم به Golden Visa بلامانع میشود. یعنی دریافت این ویزا در طی این پنج سال تنها با ۴ بار سفر به پرتغال امکانپذیر است. که به طور معمول یکبار از این چهار بار، صرف پروسهٔ خرید ملک، یکبار برای پروسهٔ انگشت نگاری و دو مرتبه، برای تمدید اقامت موقت اختصاص خواهد یافت.
نکتهٔ دیگر اینکه، در مسیر مهاجرت پرتغال از طریق خرید ملک، علاوه بر املاک ۲۸۰ هزار یورویی، امکان خرید املاک ۳۵۰ و ۵۰۰ هزار یورویی هم وجود دارد. با این تفاوت که در خرید ملک به ارزش پانصد هزار یورو هیچ قید خاصی در کار نیست. اما شرط لازم برای سرمایهگذاری به ارزش ۲۸۰ و ۳۵۰ هزار اینست که، دست کم ۳۰ سال از ساخت ملک مورد نظر گذشته و نیاز به تعمیر و بازسازی داشته باشد. این بخش از ماجرا (هزینههای مرمت و بازسازی) میتواند تا حدودی ابهام برانگیز و غیرشفاف به نظر برسد و به همین دلیل، اقدام به خرید ملک به صورت انفرادی و بدون مشاوره با افراد کارشناس، به هیچ عنوان توصیه میشود. دولت پرتغال بابت سرمایهگذاری در ملک بین ۳ تا ۱۰ درصد به متقاضی سود میدهد و امکان دریافت اقامت متقاضی و همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال را فراهم میکند.
مهاجرت به پرتغال از طریق ثبت شرکت
با توجه به اعداد و ارقام سالهای اخیر ملاحظه میکنیم که اقتصاد پرتغال به مرور از آب و گل درآمده و از آثار ناشی از سقوط اقتصاد جهانی در ۲۰۰۸ تا حدودی فاصله گرفته است. از طرف دیگر، کشور پرتغال از لحاظ زیرساختهای تکنولوژیکی کمبودی ندارد و در حال حاضر، اکوسیستم مناسبی برای کسب و کارهای جدید و استارتاپها محسوب میشود. با این قید که مهاجرت پرتغال از طریق ایجاد استارتاپ، از لحاظ سرعت دریافت ویزا راه کوتاهتر و بهتری از ثبت شرکت است و برای همسر و فرزندان زیر ۲۴ سال فرد امکان کار و تحصیل را فراهم میکند.
در خصوص ثبت شرکت، همانطور که پیشتر اشاره کردیم، دشواریها و ریزهکاریهایی وجود دارد و کسب و کار فرد باید واقعی، مفید و سودآور باشد و بیزنسل پلنی که ارائه میکند مقامات تصمیمگیرنده را قانع نماید. در مرحلهٔ بعد نام شرکت مورد نظر باید به تأیید رسمی رسیده و از سوی اداره ثبت پرتغال، گواهی اعتبار بگیرد. مراحل ثبت شرکت از این طریق میتواند هم با کمک وکیل و هم توسط یکی از سهامداران انجام شود. اما راه سادهتری هم برای ثبت شرکت وجود دارد و آن، ثبت درخواست به صورت آنلاین است.
در این شیوه اساسنامهٔ شرکت مورد بررسی قرار میگیرد و در صورت موافقت، ویزای متقاضی و خانوادهاش با اعتبار چهار ماهه صادر میشود. بعد از دریافت ویزا و رفتن به خاک پرتغال، نوبت به سر و سامان دادن به مقدمات و نهایی کردن پروسهٔ تأسیس شرکت میرسد و پس از آن، امکان دریافت اقامت موقت یک ساله فراهم میشود. در صورتیکه مشکل خاصی در عملکرد قانونی شرکت پیش نیاید و پروسهٔ تمدید یک ساله، پنج بار تکرار شود، درخواست اقامت دائم پرتغال امکانپذیر میشود.
بدیهیست که برای مهاجرت پرتغال از طریق ثبت شرکت، باید به انواع شرکتها و تمامی ریزهکاریهای حقوقی و مالیاتی آنها واقف باشیم و چنین فرایندی بدون تجربهٔ قبلی یا مشاوره با افراد مجرب عملاً امکانپذیر نخواهد بود. علی الحساب و به منظور داشتن یک آشنایی نسبی، انواع شرکتهای قابل ثبت در پرتغال به قرار زیر هستند:
- شرکت دولتی Sociedade anónima – شرکت دولتی مخصوص کسب و کارهای بزرگ است و باید دست کم پنج سهامدار داشته و از حداقل سرمایهٔ پنجاه هزار یورو برخوردار باشد. طبق مقررات، چارت سازمانی شرکت باید دارای یک هیئت مدیره باشد که انتخاب مدیر شرکت را بر عهده دارند.
- شرکت خصوصی Sociedade por quotas – این چهارچوب مناسب کسب و کارهای کوچک و متوسط است و تأسیس آن توسط دو بنیانگذار و با سرمایهای به ارزش ۵۰۰۰ یورو امکانپذیر بوده و میزان بدهیها به سقف سرمایهگذاری انجام شده محدود است.
- شرکت انفرادی EIRL – تأسیس این نوع شرکت نسبت به سایرین آسانتر بوده و توسط یک نفر قابل انجام است و طبیعتاً، کلیهٔ مسئولیتهای موجود برعهدهٔ شخص مؤسس خواهد بود.
- شرکت مشارکت محدود sociedade em comandita – ثبت شرکت در این قالب نیازمند به وجود دو شریک است که یکی از آنها تمامی مسئولیتها را برعهده داشته و دیگری صرفاً نقش سرمایهگذار را ایفا میکند و دامنهٔ اختیارات محدودی دارد.
- شرکت مشارکت عمومی Sociedade em Nome – در این شیوه، مسئولیت کلیهٔ امور عملیاتی و بدهیهای شرکت بر عهدهٔ تک تک شرکای بنیانگذار بوده و همگی آنها در تصمیم گیری از اختیارات تام برخوردارند.
- شرکت آنلاین Empresa Online – آسانترین شیوهٔ ثبت شرکت در پرتغال است که تمامی مراحلش به صورت آنلاین انجام میشود. اعتبار این نوع کسب و کار ۹۰ روزه و موقتی بوده و مزیت خاصی از بابت مهاجرت و اقامت در این کشور ایجاد نمیکند.
مهاجرت به پرتغال از طریق استارتاپ
یکی دیگر از راههای مهاجرت با سرمایه گذاری، ثبت استارتاپ است که اخیراً به جمع راهکارهای مهاجرتی اضافه شده (از ۲۰۱۸) و همانطور که اشاره کردیم، از جهاتی بهینهتر و آسانتر از ثبت شرکت است. از مزایای این روش، عدم نیاز به داشتن مدرک زبان و حضور در خاک پرتغال بوده و فرایند بسیار منعطفی دارد و میتواند در یک بازهٔ ۵ ماهه به نتیجه برسد. ویزای استارتاپ پرتغال به طور کلی دو نوع کارآفرین را پوشش میدهد. اول کارآفرینی که قصد دارد کسب و کار مورد نظرش را از صفر در خاک این کشور راه اندازی کند و دوم کسی که استارتاپ موفقی را در کشور خودش راهاندازی کرده و قصد توسعهٔ آن را در خاک پرتغال دارد و حتیالامکان بیزنس پلن قدرتمند و پربازدهی در آستینش هست. در صورت موفقیت این پروسه، دریافت اقامت پرتغال برای کارآفرین و همسر و فرزندان زیر ۲۴ سالهاش فراهم میشود و اگر فعالیت استارتاپ ۵ سال به طول بیانجامد، امکان درخواست پاسپورت پرتغال بلامانع میشود.
مهاجرت به پرتغال از طریق استارتاپ چه شرایطی دارد؟
در وهلهٔ اول فرد باید بالای ۱۸ سال سن داشته باشد و خارج از کشورهای عضو شنگن زندگی کند. سابقهٔ کیفری نداشته باشد و هزینهٔ یک سال زندگی در پرتغال که در حوالی ۱۰۰۰۰ یورو است در حساب بانکیاش باشد. از این پیشنیازها که بگذریم، اصل مطلب خود ایدهٔ استارتاپ و بیزنسپلن مورد نظر است که باید در حوزهٔ کسب و کارهای مرتبط با دانش و فناوری بوده و بازار اشباعی نداشته باشد و در نهایت، بتوان روی بازدهی اقتصادی آن حساب باز کرد.
تأیید بیزنسپلن متقاضی، بر عهدهٔ یکی لز مراکز رشد یا Incubator های رسمی و فعال در پرتغال است. مورد دیگر اینکه استارتاپ باید در یک بازهٔ ۵ ساله، رقمی بالای ۳۰۰ هزار یورو درآمد داشته و همچنین در روند توسعه و گسترش کسب و کار، امکان استخدام نیروی کار را فراهم کند. به لطف بروز رسانیهای اخیر در قوانین ویزای استارتاپی پرتغال، شخص با ۱۷۵ هزار یورو امکان سرمایهگذاری در یک بیزنس پلن نوآورانه و پتانسیلدار را دارد و همانطور که اشاره شد و بر خلاف سرمایه گذاری در ملک یا ثبت شرکت، متقاضی نیازی به حضور در خاک پرتغال نخواهد داشت. مزیت دیگر ویزای استارتاپی، حمایت کسب و کار توسط انکباتورها یا همان مراکز رشد است که دست کم به مدت ۳ سال ادامه مییابد و بیخود نیست که در سالهای اخیر، کشور پرتغال یکی از پویاترین و رو به رشدترین اکوسیستمهای استارتاپی را داشته است.
مهاجرت به پرتغال از طریق پیشنهاد کار
دریافت پیشنهاد کار از یک کارفرمای پرتغالی، یکی دیگر از راههای مهاجرت به پرتغال است. این شیوه به مقادیر زیادی جستجو و مطالعه دربارهٔ بازار کار پرتغال نیاز دارد. اما اگر تخصص یا تجربهٔ کاری شما، جزو مشاغل مورد نیاز در این کشور باشد (مثل تخصصهای دو حوزهٔ کامپیوتر و گردشگری)، کافیست با چند کمپانی و کارفرمای مختلف مکاتبه و رزومهٔ خود را برایشان ارسال کنید. در صورتی که با هر کدام از این شرکتها به توافق برسید، کارهای مرتبط با ویزای کار و ارسال دعوتنامه توسط خود کمپانی انجام میشود و پیچیدگی خاصی در روند کار از سمت متقاضی باقی نمیماند.
در واقع این پیچیدگی بیشتر متوجه خود کارفرمای پرتغالی است. در حال حاضر به دلیل شرایط بازار کار در اتحادیهٔ اروپا، استخدام اتباع خارجی در پرتغال اولویت پایینتری نسبت به نیروهای اروپایی دارد و قوانین موجود، کارفرما را ملزم میدارد که آگهی استخدام را به مدت ۳ ماه در خود کشور و ۳ ماه در اتحادیهٔ اروپا منتشر کند و در صورت پیدا نشدن نیروی مناسب، اجازهٔ استخدام نیروی کار غیر اروپایی را پیدا خواهد کرد.
برای متقاضیان مهاجرت کاری دریافت یکی از این ویزاها امکانپذیر است. ویزای کارمندی که به مدت ۱ سال اعتبار دارد و تا پنج سال قابل تمدید است و منجر به اقامت دائم میشود. ویزای پژوهشگر یا نیروی کار ماهر که آن هم ۱ ساله بوده، تا ۵ سال قابل تمدید است و اقامت دائم را به همراه دارد. کارت آبی اتحادیهٔ اروپا هم با ۱ سال اعتبار و امکان تمدید تا ۴ سال که به کارگران غیراروپایی ماهر تعلق میگیرد و امکان اقامت دائم را فراهم میکند. مورد آخر هم ویزای کار داوطلبانه با اعتبار ۱ ساله است که نه قابلیت تمدید دارد و نه تأثیر مستقیمی در روند اخذ اقامت دائم پرتغال میگذارد.
با مراجعه به پلتفرمها و سایتهای کاریابی در کشور پرتغال میتوان به فهرست مشاغل مورد نیاز و آگهیهای استخدامی این کشور دسترسی پیدا کرد. بهتر است که متقاضی در پلتفرمهایی مثل SAPO Emprego و Indeed و Learn4Good پروفایل بسازد و در مسیر جستجوی شغل و کارفرمای مناسب میانبر بزند. مدارک لازم برای دریافت ویزای کار پرتغال عبارتند از:
- فرم پر شده درخواست ویزا
- اصل و کپی پاسپورت
- دو قطعه عکس پاسپورتی
- جزئیات رزرو پرواز در صورت نیاز
- بیمه نامه پزشکی برای کشورهای شنگن
- مدارک اثبات محل اقامت در پرتغال
- شناسنامه و گواهی ازدواج (در صورت تأهل)
- اعلامیه بانک و ارایه پرینت حساب بانکی (۶ ماه گذشته)
- قرارداد یا دعوتنامهٔ کار در پرتغال
- رزومه کاری
مهاجرت به پرتغال از طریق تمکن مالی
ویزای تمکن مالی یا به عبارت دیگر ویزای خودحمایتی پرتغال موسوم به D7 یکی از راههای آسان و نسبتاً سرراست برای مهاجرت پرتغال است. منطق دریافت این ویزا همانطور که از اسمش پیداست، اثبات تمکن مالی متقاضی به دولت پرتغال است و در صورت تأیید، یک ویزای ۱ ساله (با امکان تمدیدهای ۲ ساله) را برای فرد و خانوادهاش فراهم میکند. این روش برای کسانی ایدهآل است که دارای یک مجرای درآمد مطمئن و بینیاز از فعالیت بوده و به قولی passive income یا درآمد غیرفعال دارند. مثلاً درآمدهایی مثل اجارهٔ ملک یا درآمد حاصل از سود سهام و انواع سرمایهگذاری که نیاز به حضور فیزیکی و مستقیم فرد ندارند در این گروه قرار میگیرند. متقاضی باید مجرای درآمدش را به دولت پرتغال معرفی کند و در صورتی که محرز شود این منبع، به صورت دورکاری و بینیاز از حضور فیزیکی به حساب وی واریز میشود، مانعی برای دریافت ویزای D7 وجود ندارد.
برای دریافت ویزای خودحمایتی، فرد متقاضی باید سالانه در حدود ۷۸۰۰ یورو برای خود، ۳۹۰۰ برای همسر و به ازای هر یک از فرزندان زیر ۲۲ سال ۲۵۰۰ یورو در حسابش داشته باشد. مورد دیگر ارائه مدارک اثبات محل زندگی در پرتغال است که میتواند استیجاری و یا با خرید ملک باشد. همانطور که اشاره شد این ویزا برای دو سال صادر میشود و مبالغی که عنوان کردیم، ضریب ۲ برابر میگیرند. بعد از اتمام مدت دو ساله، امکان تمدید این ویزا برای دو سال دیگر هم وجود دارد و در صورت ورود به سال پنجم، امکان دریافت اقامت دائم برای متقاضی و خانوادهاش فراهم شده و امکان دریافت پاسپورت و شهروندی پرتغال هم در سال ششم امکانپذیر میشود.
قوانین فعلی متقاضی را به گذاشتن مبالغ مذکور در بانکهای پرتغال ملزم نمیکنند. اما با سپرده گذاری در بانکهای این کشور، علاوه بر تسریع روند اثبات تمکن مالی، دسترسی راحتتر و بهتری به منابع مالی برقرار است. برای به جریان انداختن این فرایند، متقاضی بعد از تکمیل مدارک لازم که در ادامه عنوان میکنیم به سفارت مراجعه کرده و درخواستش را ثبت میکند. سفارت پروندهٔ شما را برای ادارهٔ مهاجرت پرتغال ارسال کرده و در صورت تأیید یک ویزای چهار ماهه برای متقاضی صادر میشود. در این مرحله فرد ۳۰ روز فرصت دارد تا به پرتغال سفر کرده و درخواست خودحمایتی را در ادارهٔ مهاجرت این کشور ثبت کند. لازمهٔ این کار افتتاح یک حساب بانکی و قرار دادن ۳۰۰۰ یورو به ازای هر یک از اعضای خانواده و جستجو به دنبال اجاره یا خرید ملک است. مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای خودحمایتی پرتغال عبارتند از:
- فرم درخواست ویزای D7 پرتغال
- اصل و کپی پاسپورت معتبر
- دو قطعه عکس پاسپورتی
- مدارک بیمه مسافرتی
- مدارک اثبات درآمد عادی و غیرفعال
- گواهی آدرس محل زندگی در پرتغال
- گواهی عدم سوء پیشینه
- رسید پرداخت هزینه درخواست ویزا
- گردش مالی ۶ ماهه حساب بانکی
- سند ازدواج و نسخهٔ کپی (در صورت تأهل)
مهاجرت به پرتغال از طریق ازدواج
به رسم موجود در بسیاری از کشورهای جهان، امکان مهاجرت و دریافت تابعیت با ازدواج در پرتغال هم امکانپذیر است. البته این انتقال تابعیت یک سری شروط دارد که برخی از آنها پیشنیاز و برخی دیگر در طی فرایند زندگی مشترک مصداق مییابند. مثلاً شخص متقاضی نباید دچار هیچگونه منع قانونی جهت ورود به خاک پرتغال و استفاده از ویزای نامزدی باشد. ازدواج با کسی که اقامت دائم پرتغال را دارد منجر به دریافت شهروندی نمیشود و این شیوه، تنها با ازدواج با یک شهروند یا تبعهٔ پرتغالی اتفاق میافتد. شخص متقاضی باید مجرد باشد و در صورتیکه پیش از درخواست متأهل بوده، باید مدارک طلاق را ارائه کند. شخص دارای تابعیت پرتغال باید آدرس و مدارک محل زندگی و مدارک تمکن مالی را ارائه و اثبات کند که میتواند هزینههای شریک زندگیاش را پوشش دهد. در صورتی که متقاضی تابعیت، در خارج از مرزهای پرتغال با یکی از اتباع این کشور ازدواج کرده باشد، باید این ازدواج را مجدداً در خاک پرتغال هم ثبت کند. در نهایت و پس از دریافت اقامت نامزدی یا ازدواج، سه سال زمان میبرد تا فرد متقاضی موفق به دریافت تابعیت پرتغال شود. بدیهی است که دولت پرتغال تمهیداتی را برای پی بردن به اعتبار این پروسه و واقعی بودن زندگی مشترک و رابطهٔ زوجین به کار میبرد و اگر در طی این سه سال، میانهٔ زوجین شکراب شود و رابطهٔ آنها به هم بخورد یا دولت شک کند که کاسهای زیر نیمکاسه است، دریافت تابعیت پرتغال منتفی خواهد شد.
مزایای مهاجرت به پرتغال
در این مطلب سعی کردیم گوشهای از راهکارهای موجود را برای مهاجرت به پرتغال، این سرزمین زیبا و رو به توسعهٔ اروپایی شرح بدهیم. اما واقعیت اینجاست که هر یک از این راهها، خصوصاً در بخش سرمایهگذاری و ثبت شرکت و استارتاپ، دارای بیشمار ریزه کاری و زیر و بم قانونی هستند و پوشش تمامی نکات و جزئیات از حوصلهٔ تنها یک مطلب خارج است. با این حال، به یقین میتوان گفت که در این سالها، پرتغال به یکی از مقاصد مهاجرتی ایدهآل تبدیل شده و مسیرهای مختلفی را به روی مهاجران باز کرده است. در نهایت بد نیست که مطلب را با اشاره به تعدادی از مزایای زندگی در پرتغال به اتمام برسانیم:
- شرایط آب و هوایی خوب و طبیعت زیبا
- فرهنگ غنی و جاذبههای متعدد
- رسومات شاد و جذاب و مردم خونگرم
- هزینههای پایین زندگی
- کیفیت مطلوب و استاندارد آموزش
- هزینههای پایین تحصیلات عالی
- دسترسی به امکانات درمانی خوب و ارزان
- مزایای مالیاتی برای مهاجران
- زیرساختهای تکنولوژیکی مناسب
- آشنایی مناسب پرتغالیها به زبان انگلیسی
- ریتم آرام و با طمأنینه زندگی در یک سرزمین مدیترانهای
امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.