سفر و زندگی در پاریس فرانسه برای بسیاری حکم یک آرزو را دارد. پیش از تحقق این آرزو به واقعیت، میتوانید راهنمای سفر به پاریس را در نیلگام بخوانید. این مطلب به عنوان راهنمای سفر و زندگی در پاریس تنظیم شده و امید داریم که کمی سرگرم کننده و مقادیری هم آموزنده باشد. پاریس یا به قول خود فرانسویزبانها پاغی، ملغمهای از زشتیها و زیباییهاست. البته شکی نیست که زیباییهای این شهر، به مراتب به زشتیها و معایبش میچربند و اگر غیر از این بود، آن را به عنوان توریستیترین شهر جهان و با القابی چون شهر عشاق و شهر نور نمیشناختند. پارهای از خاک فرانسهٔ امروز که قدمتش به دویست و شصت سال پیش از میلاد باز میگردد و تاریخی پرفراز و نشیب داشته و امروز، حرفها و ماجراهای زیادی برای گفتن دارد. پس این شما و این هم راهنمای سفر و زندگی در پاریس.
سفر به پاریس فرانسه
پاریس در منطقهٔ زمانی GMT+1 قرار گرفته و دو ساعت و نیم با ایران اختلاف زمانی دارد. اگر راجع به چگونگی محاسبهٔ اختلاف ساعت کشورها کنجکاو بودید، مطلب اختلاف ساعت ایران و کانادا را مطالعه بفرمایید. این شهر دو میلیون و دویست هزار نفری، در قیاس با تهران یا سایر کلانشهرهای جهان، مینیاتوری کوچک است که تراکم جمعیتی بالایی دارد. از شمال تا جنوب پاریس ۹ کیلومتر و از شرق تا غربش تنها ۱۱ کیلومتر بوده و با همین جثهٔ کوچک، سالانه بیش از سی میلیون گردشگر را میزبانی میکند (در ۲۰۱۸ نزدیک به چهل میلیون). مهاجران بسیاری از الجزایر، پرتقال، مراکش، تونس و بسیاری کشورهای دیگر هستند که زندگی در پاریس را ترجیح داده و در کل، یک پنجم جمعیت شهر را مهاجرین تشکیل دادهاند و بعد از چند صباح زندگی در پاریس، دو مسئلهٔ اساسی توجهتان را جلب خواهد کرد. یک اینکه که شهر همیشه شلوغ است و دیگر اینکه از هر ملیت و نژادی که فکرش را بکنید در آن دیده میشود و سرزمین هفتاد و ملت است.
این شلوغی و جمعیت قابل توجه مهاجرین، برای عدهای جذاب و خوشایند است و برای برخی از مردم، ایدهٔ زندگی در پاریس را در هالهای از تردید قرار میدهد. اما گیریم که تصمیمتان را گرفته باشید و دست تقدیر شما را به سمت سفر و زندگی در پاریس هدایت کرده باشد. حالا باید دید که بهترین وقت سفر به این شهر، چه زمانی است؟
بهترین زمان سفر به پاریس فرانسه
انتخاب بهترین زمان سفر به شهر نور (یکی از القاب چندگانهٔ پاریس) از سه زاویهٔ مختلف قابل بررسی است. آب و هوا، هزینهها و رویدادها و فستیوالها. در مورد هزینه، پاریس هم مثل سایر شهرهای توریستی جهان، در فصول خلوت و سردش که از اکتبر یعنی اواخر تابستان آغاز و تا مارس ادامه دارد، ارزانتر بوده و چند صباحی اقامت و پرسه زدن در شهر با هزینهٔ کمتری امکانپذیر است. و وقتی از فصول سرد صحبت میکنیم، منظورمان سرمایی است که باید آن را جدی گرفت. دمای هوای پاریس در پاییز و زمستان به راحتی به زیر صفر میرسد و هر از گاهی در حوالی منفی ۱۰ درجه و حتی کمتر نوسان میکند. شلوغترین موعد سال در پاریس به بهار و تابستان اختصاص دارد و هوای شهر در نیمهٔ اول سال، برای همگان مطلوب و ایدهآل است.
در این موعد، قیمتها کمی تکان میخورند و شلوغی شهر باعث تعجبتان میشود. اما بهرحال ارزشش را دارد و هیچ چیز مثل قدم زدن در خیابانها و کوچه پسکوچههای پاریس، شما را با روح سالخوردهٔ این شهر آشنا نمیکند و چشم انداز زندگی در پاریس را برایتان واضحتر نمیسازد. فستیوالها و جشنهای پاریس هم اکثراً در همین موعد سال یعنی نیمهٔ اول برگزار میشوند و در ماه ژوئن در اوج رونقشان هستند. روی هم رفته از اول ژانویه تا اول آوریل، از هفتم تا بیستم ماه مه، و از اول اکتبر تا شانزدهم دسامبر، ارزانترین زمان سفر به پاریس است و کلاً اواسط ژانویه، ارزانترین موعد سال محسوب میشود.
دریافت ویزای سفر به پاریس فرانسه
مراحل و راه های دریافت ویزای فرانسه به قدری مفصلند که در یکی دو پاراگراف گنجانده نمیشوند. بنابراین توصیه میشود جهت اطلاع از شرایط و کسب اطلاعات بیشتردربارهٔ دریافت ویزای شینگن با مشاورین نیلگام سفر تماس بگیرید و همچنین به مطلب چطور ویزای فرانسه بگیریم؟ مراجعه بفرمایید. اگر هم سفرتان را با تور هماهنگ کردهاید که مشکل خاصی دربارهٔ ویزا نخواهید داشت. البته از آنجایی که برخی تورها خدمات ویزا ارائه نمیکنند، قبل از انتخاب تور دربارهٔ این مورد تحقیق کنید. در هر صورت مهمترین اقدام شما، بررسی اعتبار پاسپورت و در وهلهٔ بعد، دریافت وقت سفارت فرانسه است.
هزینه های سفر و زندگی در پاریس
هزینهٔ کلی سفر هفت روزه به پاریس (شامل اقامت و خوراک و حمل و نقل و …) در ارزانترین حالت برای هر نفر نزدیک به ۵۰۰ یورو و برای یک زوج در حوالی ۱۰۰۰ یورو تمام میشود. اگر هم کمی بیگدار به آب بزنید و چندان نسبت به جیبتان محتاط نباشید، خرج یک هفته اقامت در پاریس برای یک نفر حدود ۱۳۰۰ یورو و برای یک زوج بیش از ۲۵۰۰ یورو هزینه خواهد داشت.
- هزینه سفر یکهفتهای به پاریس برای یک نفر ۱۲۰۰ تا ۲۳۰۰ یورو
- هزینه سفر یکهفتهای به پاریس برای یک زوج ۲۲۰۰ تا ۳۷۰۰ یورو
- هزینه سفر یکهفتهای به پاریس برای خانواده ۴ نفره ۳۶۰۰ تا ۶۰۰۰ یورو
مخارج اقامت در هتلهای پاریس
اگر هدف از سفر به پاریس، صرفاً گشت و گذار و کنجکاوی باشد و هنوز تصمیمی برای زندگی در پاریس نداشته باشید، باید به ازای هر شب اقامت روی رقمی در حوالی ۱۲۰ یورو حساب کنید. پاریس به عنوان یک شهر توریستپرور، از انواع و اقسام هتل و اقامتگاه برای بودجهها و سلایق مختلف هیچ کم و کسری ندارد. اما به طور معمول، هزینهٔ یک شب اقامت در یک هتل عادی در کمترین حالت حدود ۶۰ یورو و اگر قرار بر ولخرجی بود، حدود ۴۰۰ یورو است. در بخش معرفی هتلهای پاریس، تعدادی از گزینههای مناسب را معرفی خواهیم کرد.
- هزینه یک شب اقامت انفرادی در هتل ۲ یا ۳ ستاره ۷۰ تا ۹۶ یورو
- هزینه یک شب اقامت دونفره در هتل ۲ یا ۳ ستاره ۸۵ تا ۱۲۰ یورو
- هزینه یک شب اقامت خانوادگی در هتل ۲ یا ۳ ستاره ۱۴۰ تا ۱۶۶ یورو
- هزینه یک شب اقامت در سوئیت اجارهای تکخوابه ۱۱۰ یورو
- هزینه یک شب اقامت در سوئیت اجارهای دوخوابه ۱۶۰ یورو
هزینه خرید و اجاره خانه در پاریس
زندگی در پاریس در کنار تمام جذابیتها و نکات مثبتی که دارد، تصمیمی پرخرج است. و قاعدتاً درشتترین بخش این خرج و مخارج از محل خرید و اجارهٔ خانه آب میخورد و موارد بعدی مثل خورد و خوراک و پوشاک و سرگرمی و غیره، در برابر آن خرده ریز محسوب میشوند. اگر هم مهاجرت به فرانسه از طریق تحصیل را در پیش گرفته باشید، هزینههای دانشگاه هم به معادله اضافه خواهند شد. با این تفاسیر، ببینیم که وقتی از اجاره یا خرید ملک در فرانسه صحبت میکنیم، با چه اعداد و ارقامی مواجه هستیم. پاریس از نظر قیمت ملک در جهان، جزو چهار پنج تای اول لیست است و بسیاری از مردم شهر، قیمتهای منطقیتر مناطق حومهای را به قیمتهای سرسامآور مناطق شهری ترجیح میدهند. در ادامه لیستی از بروزترین قیمتهای خرید و اجاره مسکن در پاریس و یک سری هزینههای مرتبط را ملاحظه میکنید:
- اجارهٔ ماهانه یک خانهٔ ۸۵ متری مبله در جای گرانقیمت شهر ۲۹۷۳ یورو
- اجارهٔ ماهانه یک خانهٔ ۸۵ متری مبله در جای معمولی شهر ۲۳۹۴ یورو
- ماهانهٔ قبض آب و برق و گاز یک خانهٔ ۸۵ متری برای دو نفر ۲۷۹ یورو
- اجارهٔ ماهانه یک خانهٔ ۴۵ متری مبله در جای گرانقیمت شهر ۱۷۴۹ یورو
- اجارهٔ ماهانه یک خانهٔ ۴۵ متری مبله در جای معمولی شهر ۱۳۷۱ یورو
- ماهانهٔ قبض آب و برق و گاز یک خانهٔ ۴۵ متری برای یک نفر ۱۱۲ یورو
- هزینه اینترنت ۸ مگابیت برای یک ماه ۳۱ یورو
- نرخ یک ساعت کارگر نظافت ۱۷ یورو
- قیمت تلویزیون ۴۰ اینچ ۳۳۰ یورو
- قیمت مایکروفر معمولی ۹۶ یورو
- مواد شوینده ۳ لیتری ۸ یورو
هزینه خورد و خوراک در پاریس
هزینه خوراک در پاریس به طور میانگین روزی ۳۰ تا ۳۵ یورو برای هر نفر تمام میشود. قیمت صبحانه معمولاً ارزانتر از ناهار و شام است و غذاهای رستورانی طبیعتاً از فستفود و غذاهای خیابانی گرانترند. اما معمولاً یک وعده غذای عادی در پاریس برای یک نفر حدود ۱۵ یورو خرج دارد. یک وعده صبحانه تک نفره ۷ یورو و یک صبحانهٔ مفصل برای دو نفر نزدیک به ۳۰ یورو، بستنی ۸ یورو و شام حدود ۴۰ تا ۵۰ یورو هزینه خواهد داشت. اگر هم با لبنیات میانهٔ خوبی داشته باشید و در برابر وسوسهٔ چشیدن پنیرهای متنوع پاریس وا بدهید، باید به طور متوسط ۱۳ یورو خرج کنید. اگر هم با قصد زندگی در پاریس به فرانسه سفر میکنید، بهتر است به حساب بانکیتان رحم کنید و هرچه سریعتر خودتان را به آشپزی در خانه عادت بدهید.
- ناهار عادی در مرکز شهر ۱۷ یورو
- فست فود و مخلفات ۱۰ یورو
- نیم کیلو جوجه بیاستخوان ۷ یورو
- یک شانهٔ ۱۲ تایی تخم مرغ ۴/۷ یورو
- یک کیلو گوجه فرنگی ۳/۲۵ یورو
- نیم کیلو پنیر ۷ یورو
- یک کیلو سیب ۳/۲۳ یورو
- یک عدد نان دونفره ۱/۴۶ یورو
- یک کیلو سیبزمینی ۱/۶۲ یورو
- یک نوشابه ۲ لیتری ۲/۱۷ یورو
مخارج حمل و نقل در پاریس
قیمت تاکسی در پاریس به حدی بالاست که بعد از یکی دو روز قدر وسایل حمل و نقل عمومی را بیشتر میدانید. به طور متوسط بابت حمل و نقل عمومی در پاریس باید روزی ۱۷ یورو کنار بگذارید. بلیت مترو در پاریس حدود ۷ یورو است و بلیت قطار نزدیک به ۲۰ یورو تمام میشود. برای استفاده از تاکسی همیشه پول نقد و سکه همراهتان باشد و در ضمن، خاطرتان باشد که بسیاری از رانندگان تاکسی در پاریس، انگلیسی بلد نیستند. پس یا قبل از سوار شدن از مهارت زبانی راننده مطمئن شوید، یا روی ایما و اشاره و یادگیری یک سری عبارتهای کلیدی زبان فرانسوی کار کنید و سرویسهای تاکسی آنلاین را هم مد نظر قرار دهید. قیمت اولیهٔ تاکسی در پاریس ۲/۶ یورو و قیمت هر کیلومتر تاکسیمتر در روزهای عادی ۱ یورو و خردهای است. درضمن همیشه قبل از پیاده شدن رسید بگیرید تا اگر وسیلهای در تاکسی گم شد بتوانید با راننده تماس بگیرید.
اگر هم اهل رکاب زدن باشید، میتوانید از سرویس معروف Vélib استفاده کنید که به ازای هر روز استفاده کمتر از ۲ یورو و به ازای یک هفته ۸ یورو هزینه دارد. پارکینگ کرایهٔ این دوچرخهها در حال حاضر در ۱۴۰۰ نقطهٔ پاریس پراکنده شده و تعدادشان ۲۰۰۰۰ عدد است و بیش از یک سومشان برقی هستند.
- هزینه بلیت یک ماهه وسایل عمومی ۷۶ یورو
- هزینه یک سفر متوسط (حدود ۸ کیلومتر) با تاکسی ۲۱ یورو
- قیمت یک ماشین صفرکیلومتر معمولی حدود ۲۴ هزار یورو
- قیمت هر لیتر بنزین ۱/۵۷ یورو
هزینهٔ تفریح و سرگرمی در پاریس
امکانات تفریح و سرگرمی در پاریس بینهایت است و در بخشهای بعدی تعداد محدودی از مکانهای فرهنگی و تفریحی را معرفی خواهیم کرد. اما در کل برای ورود به اماکن تاریخی و موزه و تورهای گردشی در شهر، میتوان روی نفری ۶۲ یورو به صورت روزانه حساب کرد. مثلاً قیمت پایهٔ ورودی در موزهٔ لووْر ۱۸ یورو است. اما همین ورودی با تورهای ویژهٔ بدون صف انتظار و دارای راهنمای صوتی، بالای ۴۰ یورو هزینه دارد. در کل چه مسافر باشید و چه زندگی در پاریس مد نظرتان باشد، هزینه تعدادی از سرگرمیهای مرسوم به قرار زیر است:
- شام دو نفره معمولی ۵۱ یورو
- دو عدد بلیت سینما ۲۱ یورو
- دو عدد بلیت تئاتر ۸۰ یورو
- رستوران ایتالیایی با کلیه مخلفات ۷۸ یورو
- کاپوچینو ۴/۹ یورو
- آیپد ۱۲۸ گیگ ۴۷۷ یورو
- یک ماه عضویت باشگاه ۴۶ یورو
- یک بسته سیگار ۱۰ یورو
- سیمکارت Orange Holiday با دو ساعت مکالمه و هزار پیامک و ده گیگ حجم ۴۰ یورو
- سیمکارت SFR با یک ساعت مکالمه پانصد پیامک و دو گیگ اینترنت ۲۵ یورو
جاذبه ها و دیدنی های پاریس
شما چه شکلی از تفریح و تفنن را ترجیح میدهید؟ برای یک نفر تفریح ایدهآل، ساعتهای طولانی زیر و رو کردن موزهها و مکانهای تاریخی است و برای دیگری موزهها و گالریها خمیازهآورند. هرچند که بعید است هیچ بنی بشری با بازدید از لوور و کاتاکمب و کلیسای جامع نوتردام و خیابان شانزه لیزه و بیشمار جاذبهٔ دیگر پاریس، دچار خمیازه شود. پس اجازه دهید بررسی چند مورد از دیدنیهای معروف پاریس را با سمبل مشهور و برافراشتهٔ شهر یعنی برج ایفل آغاز کنیم.
برج ایفل
برج ایفل یا به قول خود فرانسویها La Tour Eiffel پربازدیدترین جاذبهٔ گردشگری جهان است. سازهای که در ابتدا قرار بود در بارسلون اسپانیا ساخته شود، اما اهالی منطقهٔ کاتالان روی چندان خوشی به معمار آیندهنگر برج یعنی گوستاو ایفل نشان نداند و طرحش را عجیب و غریب و بدقیافه تصور کردند. بهرحال دست تقدیر ایفل را به پاریس آورد و در ۱۸۸۹ و به بهانهٔ صد سالگی انقلاب فرانسه، از معروفترین برج جهان پردهبرداری شد.
موزهٔ لووْر
لووْر هم در بین موزههای جهان مشهورترین است و از قصری باشکوه و مجلل که زمانی منزل پادشاه فرانسه بوده، امروز به گنجینهای از ۳۵ هزار شاهکار و اثر هنری تبدیل شده است. آثاری که از عهد عتیق تا چهارصد سال از تاریخ اروپا را به نمایش میگذارند و نقاشیهایی که از قرن پانزدهم تا نوزدهم را در بر گرفته و ادراک هر بینندهای را به روزگاران کهن پیوند میدهند. از لوح حمورابی و سر ستونهای کاخ داریوش گرفته تا مُنا لیزای نابغهٔ رنسانسی، لئوناردو داوینچی.
کلیسای نوتردام
در قلب پاریس و در میانهٔ رود سن (Seine) جزیرهٔ کوچکی به اسم ایل دُلا سیته Île-de-la-Cité وجود دارد که یکی از شگفتانگیزترین بناهای ساخت بشر یعنی کلیسای جامع نوتردام بر آن استوار است. سازهای که قدمتش به ۱۱۶۳ میلادی برمیگردد و ساختش بیش از صد و پنجاه سال زمان برده و دو سبک معماری گاتیک و قرونوسطایی را به کمال خود رسانده است. نوتردام در سال ۲۰۱۹ دچار آتشسوزی شد و به شدت آسیب دید و قسمت اندرونیاش کماکان در حال مرمت و بازسازی است.
خیابان شانزه لیزه
بدون تردید یکی از مزایای زندگی در پاریس، امکان گشت و گذار در بلوار مشهور و تاریخی شانزه لیزه است. خیابانی که در قرن هفدهم میلادی از درون یک تکه زمین برهوت و بیاستفاده سر بر آورده و حدود صد سال بعد، ساختمان زیبایش هم به آن ضمیمه شده است. تعدادی از مشهورترین و قدمتدارترین شیرینپزیها و بوتیکهای معروف فرانسه در حوالی شانزه لیزه قرار دارند.
کشتیسواری بر رودخانه سِن
اگر فرصت زیادی نداشتید و خواستید در عرض یکی دو ساعت، جان کلام را در باب زیبایی پاریس درک کنید، باید بلیت یکی از کشتیها یا به قولی کروزهای رودخانهٔ سن را به قیمت ۱۴ تا ۱۸ یورو تهیه نمایید. رودخانهٔ سن حکم شریان حیاتی پاریس را دارد و دیدن زیباییهای شهر از زاویهٔ آن خالی از لطف نیست. اگر هم خواستید ماجرا رمانیتکتر شود، میتوانید بلیت ویژهٔ کروز را با قیمتی بالای ۱۰۰ یورو تهیه و از سه وعده غذای مرغوب روی کشتی لذت ببرید.
کلیسای سن شاپل
بیراه نیست اگر کلیسای سن شاپل را یکی از عجیبترین سالنهای کنسرت جهان بدانیم. سازهای که برای قرنها سقف و دیوارش با آواهای کلیسایی و مذهبی دوران قرون وسطی به ارتعاش در آمده و امروز عدهای از معروفترین هنرمندان موسیقی جهان را میزبانی میکند. اگر هم فرصت شرکت در یکی از این کنسرتها دست نداد، به هیچ عنوان بازدید از این بنای زیبا را از قلم نیندازید و از مشاهدهٔ معماری زیبا و پنجرههای پرنقش و نگارش برای لحظاتی به خلسه بروید.
پانتئون
پانتئون برای رقابت و از سر چشم و همچشمی با دو کلیسای جامع باسیلیکای روم و کلیسای سن پائول لندن و به دستور لویی پانزدهم قد برافراشت. ساخت این بنا در ۱۷۵۶ آغاز و در ۱۷۹۰ به پایان رسیده و در بطنش، مقبرهٔ تعدادی از بزرگترین مشاهیر فرانسه جا خوش کرده است. از فیلسوفانی چون وُلتر و ژان ژاک روسو و دِکارت گرفته تا نویسندگان و غولهای ادبیات فرانسه مثل ویکتور هوگو، الکساندر دوما، امیل زولا و آندره مالرو. در موعد خوب سال، یعنی از آوریل تا اکتبر که پاریس هوای مطبوعی دارد، بالکن این بنای تاریخی مملو از بازدیدکنندگان است و از زیباییهای شهر مناظر بدیعی را به نمایش میگذارد.
مرکز فرهنگی پمپیدو
بعد از معرفی چند اثر تاریخی و کهن، بد نیست به یکی از جالبترین مکانهای فرهنگی و اینبار مدرن پاریس اشاره کنیم. درون و بیرون این ساختمان عظیم الجثه، تا چشم کار میکند، پر از ریزهکاریهای مدرن و چیدمانهای جالب است و در بطن آن موزهٔ ملی هنرهای مدرن فرانسه قرار دارد که قریب به صد هزار اثر هنری را از ۱۹۰۵ تا به امروز در بر میگیرد.
مراکز خرید پاریس
یکی از مشکلات زندگی در پاریس، تمایل سیریناپذیر شما به خرید است و تسلیم در برابر چنین وسوسهای، جیبتان را در کسری از زمان تخلیه خواهد کرد! اُسمَن و مونمارتر و سَن اُنُرِه و ریوُلی و شانزه لیزه تعدادی از بهترین پاتوقها و خیابانهای پاریس برای خرید و گشت و گذار هستند و تعدادی از بوتیکها، لوکسفروشیها، قنادیها و رستورانهای معروف شهر در آنها جا خوش کردهاند.
راستهٔ شانزه لیزه با دو کیلومتر طول، از یک طرف به میدان کُنکورد و از آنسو به ساختمان طاق پیروزی یا Arc de Triomphe میرسد و بیاغراق، پرزرق و برقترین بلوار جهان است. یا خیابان مُونتنیِه Montaigne که در قلب محلهٔ اعیاننشین گُلدن تِرایانگل قرار داشته و آشیانهای برای شانل و پرادا و وَلنتینو و بسیاری دیگر از برندهای لوکس جهان است و در اینکه پاریس را به عنوان پایتخت فشن جهان میشناسند نقش پررنگی دارد. بلوار اُسمَن Haussmann تعدادی از بزرگترین هایپرها و فروشگاههای شهر را از جمله فروشگاههای مشهور لافایِتْ (Lafayette) با قدمتی نزدیک به یک قرن میزبانی میکند و با داشتن انواع پوشاک و تزئینات و بینهایت لوازم بهداشتی و محصولات زیبایی، باعث سرگیجهٔ خریداران میشود.
بهترین رستوران های پاریس
یکی دیگر از مزایای زندگ در پاریس، همجواری با برترین رستورانها و چشیدن دستپخت عدهای از مشهورترین سرآشپزهای دنیاست. صنعت غذا و رستورانداری در پاریس فوقالعاده جدی است و هر یک از رستورانهای معروف شهر، برای خودشان ارج و قربی دارند. یکی از جذابیتهای رستورانگردی در پاریس اینست که اکثر رستورانهای شهر، امکان چشیدن آیتمهای منو را با قیمتی معقول برای مشتریان فراهم میکنند و سفارش از تمامی غذاها در اندازههای کوچک امکانپذیر است.
رستوران .A.T
رستوران اِی. تی. زیرزمینی سنگی و دنج و مینیمال است که توسط سرآشپزی ژاپنیتبار به اسم آتسوشی تاناکا اداره میشود. هرچقدر که در طراحی فضای .A.T سادگی به کار رفته، منویی عجیب و غریب و جسورانه دارد و غذاهایش به مزههای قوی و اغراقآمیز مشهورند. از آنجایی که برخی از این غذاهای فانتزی و خوشظاهر، ممکن است باب طبع همگان نباشند، امکان چشیدن آیتمهای منو یا به قولی منوی تست وجود دارد و قیمتش از ۵۰ یورو به بالا آغاز میشود.
رستوران آلن گیام
اگر خواستید وعدهٔ شامتان در پرتقال خونی و سماق تفت داده شود و با بخارات نعناع حالت دودی بگیرد، میتوانید به این رستوران منحصر بفرد پاریسی مراجعه کنید. سرآشپز مشهور یعنی آقای آلن گیام، هنر آشپزنی را به صورت خودآموز و تجربی یاد گرفته و اگر بخواهید محصول تجربیاتش را بچشید و دلی از عزا در بیاورید، به ازای هر نفر ۴۷ یورو پیاده خواهید شد و برای منوی تست، باید دست کم ۷۸ یورو بپردازید.
رستوران پاویوُن لِدویَن
اگر دو رستوران قبلی به نظرمان کمی گرانقیمت بودند، باید سری به پاویون لدوین بزنیم که یکی از پنجاه رستوران برتر جهان است و منوی تستش از ۴۲۵ دلار شروع میشود و برای هر نفر به طور متوسط ۱۶۰ دلار هزینه دارد. اینکه چشیدن دستپخت سرآشپز مشهور فرانسوی یعنی یانیک آلنو، در یکی از معروفترین رستورانهای اطراف شانزهلیزه، ارزش این همه فشار اقتصادی را دارد یا نه، نکتهایست که هرکس خودش باید تجربه کند.
رستوران آرپژ
یکی از سنتهای جالب رستورانهای فرانسه، استفاده از سبزیجات و محصولاتیست که در باغ اختصاصی خودشان پرورش میدهند. رستوران آرپژ هم یکی از پنجاه رستوران برتر جهان است که در سال ۲۰۱۸ به زمرهٔ ۱۰ رستوران برتر هم راه پیدا کرده و برای خودش برو بیایی دارد. بنابراین چندان جای تعجب نیست که با ورود به آرپژ، با منوی تست ۲۰۰ دلاری و غذاهایی که به طور میانگین برای هر نفر ۲۳۰ یورو هزینه دارند روبرو شویم. این رستوران صاحب سه ستارهٔ میشلن است و سرآشپز سرشناسی به نام آلن پاسارد در آشپزخانهاش حکمرانی میکند.
رستوران کُرِتا
بعد از معرفی چند رستوران قدیمی و گرانقیمت پاریس، بد نیست به یکی از گزینههای جدید و به صرفهٔ شهر در حوالی پارک مارتین لوتر کینگ سری بزنیم. این رستوران سال ۲۰۱۵ در شمال پاریس افتتاح شده و به افتخار همسر مارتین لوتر کینگ، Coretta نام گرفته است. اتمسفر کُرتا برای علاقمندان به دکورهای چوبی و فضاهای دنج فوقالعاده است و در غذاهای منحصربفردش، از انواع گلها و جوانههای خوراکی استفاده میشود. هر نفر در این رستوران به طور متوسط ۳۵ یورو هزینه میکند.
نانواییها و قنادیهای محبوب پاریس
فرانسویها با نان و شیرینی و دسرجات میانهٔ خوبی دارند و پای بسیاری از محصولاتشان، سالهاست که به سفرهٔ سایر مردم جهان باز شده است. از باگت و کروسان و ماکارون گرفته تا شیرینی کرهای و ناپلئونی و تارت کارامل و توت فرنگی، زندگی در پاریس، کار را برای مراقبت از دور کمر دشوار میکند. به نظر میرسد که کافه پوشکین (Café Pouchkine) بهترین ناپلئونیهای شهر را درست میکند و بستنیهای رویایی برتیون (Berthillon) و شکلاتهای ژاک ژنین (Jacques Genin) انتظارات شما را از بستنی و شکلات جابجا خواهند کرد. اگر هم دوستدار نانهای فانتزی تر و تازه باشید، قنادی خانهٔ ایزابل (La Maison d’Isabelle) برترین کروسانهای شهر را تحویلتان میدهد.
امنیت زندگی در پاریس
پاریس روی هم رفته شهر امنی محسوب میشود اما مادامی که از شهری توریستی، با تراکم جمعیت بالا صحبت میکنیم، نمیتوانیم دله دزدی و جیببری و موبایلقاپی و حضور کلاهبرداران را در اماکن شلوغ نادیده بگیریم. بنابراین بهتر است یک سری نکات امنیتی خیلی ساده را که در تمام شهرهای بزرگ دنیا به کارمان میآیند رعایت کنیم تا سفر به کاممان تلخ نشود. در ضمن پیش از تصمیم به سفر و زندگی در پاریس بد نیست مطلب معایب و مزایای زندگی در فرانسه را مطالعه بفرمایید:
- هنگام دریافت پول از دستگاههای خودپرداز مراقب دور و برتان باشید و بعد از دریافت پول، کارت و وجه نقد را بلافاصله از تیررس دید خارج کنید.
- اگر در مترو یا وسیلهٔ نقلیهٔ شلوغی هستیم، مراقب کوله پشتی خود باشیم و حتیالامکان در کنج بایستیم تا کسی پشت سرمان نباشد.
- اگر خانم جوانی را دیدید که در مقابلتان چیزی شبیه به حلقه، انگشتر، گردنبند و یا هر شئ زینتی را از روی زمین برمیدارد سریعاً از محل دور شوید. چرا که این کار یکی از شگردهای کلاهبرداران است که سر توریستها پیاده میکنند. ابتدا به بهانهٔ اینکه آن انگشتر برایتان شانس میاورد آن را با لبخند به شما میدهند و دقایقی بعد به بهانهٔ دزدی شکایتتان را به پلیس میکنند! در کل این نکته را مد نظر داشته باشید، که بسیاری از جیببرهای پاریسی، خانمهای جوان هستند.
- از آسانسورهای شلوغ تا جای ممکن دوری کنید. مثلاً آسانسور ایستگاه Gare du Nord پاتوق جیببرهای حرفهای پاریس است که تا به خودتان بجنبید، جیبتان خالی شده یا یکی از وسایل و کیفهای همراهتان غیب شده است.
- در زیر و اطراف برج ایفل حواستان به فروشندگان خردهریز و دستفروشهای خیابانی باشد. این افراد معمولاً با پیدا شدن سر و کلهٔ پلیس به کلی غیبشان میزند و پتانسیل هرگونه کلاهبرداری یا گرانفروشی را دارند. اگر هم در بین جنسهایشان چیزی نظرتان را جلب کرد، حسابی مته به خشخاش بگذارید و از تقلبی نبودن آن مطمئن شوید و سر قیمت، تا جای ممکن چانه بزنید.
- اگر کسی به سمتتان آمد و فرمی برای پر کردن به شما داد یا از شما تقاضای امضای برگهای را کرد، ندیده و نخوانده راهتان را کج کنید و از فرد مورد نظر فاصله بگیرید.
برای سفر به پاریس همین حالا با نیلگام تماس بگیرید و پیشنهاد ویژه دریافت ویزای فرانسه را دریافت نمایید.
امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.