در این مطلب به معایب و مزایای زندگی در اسپانیا میپردازیم. کشوری که صاحب یکی از بزرگترین اقتصادهای اتحادیهٔ اروپاست، مثل فرانسه جزو پرمساحتترین کشورهای اروپایی بوده، مردمانش به دومین زبان پرکاربرد جهان یعنی زبان اسپانیش صحبت میکنند و اختراع دستگاه منگنهزن را به آنها نسبت میدهند. بنابراین اسپانیا میتواند جای جالب و ایدهآلی برای مهاجرت باشد. اما پیش از فکر کردن به چنین تصمیم خطیر و حساسی، بد نیست که با تعدادی از معایب و مزایای زندگی در اسپانیا آشنا شویم.
زندگی در اسپانیا
اسپانیا ۴۷ میلیون جمعیت دارد و از این حیث، در جایگاه پنجم اروپا قرار میگیرد. سه چهارم جمعیت کشور در مناطق شهری ساکنند و مثلاً در ناحیهٔ بزرگ مادرید (محدودهٔ شهر و حومه) شش و نیم میلیون نفر و در ناحیهٔ بزرگ بارسلون، پنج و نیم میلیون شهروند زندگی میکنند. در واقع هرکدام از این شهرها، از تمام کشور نیوزلند و بسیاری از کشورها در خود قارهٔ اروپا پرجمعیتترند.
اسپانیاییها خوب زندگی میکنند و عمر طولانی دارند. این مردم با میانگین ۸۳ سال، از لحاظ شاخص امید به زندگی در مقام دوم جهان و تنها بعد از ژاپن قرار میگیرند. البته سهم زنان اسپانیایی در این بین بیشتر است و با میانگین ۸۵ سال، شش سال از میانگین ۷۹ سال مردان اسپانیایی جلوترند. طبق تخمین سازمان ملل، اسپانیا در حوالی ۲۰۵۰ یکی از پیرترین جمعیتهای جهان را خواهد داشت و پیشبینی میکند که در طی سی سال آینده، حدود سی درصد از جمعیتش، بالای شصت سال داشته باشند.
نکتهٔ دیگر اینکه اسپانیاییها را در دنیا به عنوان مسیحیان سفت و سخت و مردمان متمایل به مذهبی میشناسند. اما با وجودیکه مذهب و سیطرهٔ کلیسا، در تاریخ و فرهنگ این مردم حضور پر رنگی داشته، اسپانیاییها آنچنان هم مذهبیمزاج نیستند و اینطور که پیداست، تنها ۱۳ درصدشان به طور مرتب به کلیسا میروند و نزدیک به چهل درصد از آنها، خودشان را فاقد هرگونه تمایلات مذهبی میدانند.
اوضاع و احوال اسپانیا، بعد از مرگ دیکتاتور معروفش ژنرال فرانکو در ۱۹۷۵ مجدداً دگرگون شد و ادارهٔ کشور با روی کار آمدن پادشاه خوان کارلوس اول، به همان شیوهٔ قدیم این سرزمین یعنی پادشاهی برگشت. در ادامهٔ کار و به خاطر یک سری رسواییهای پیش آمده، خوان کارلوس از قدرت کناره گیری کرد و در ۲۰۱۴ سکان پادشاهی را به فرزندش یعنی فلیپ ششم سپرد.
مشکل نرخ بیکاری کشور، یکی از مشکلات پررنگ اسپانیاست که در بخش معایب زندگی در اسپانیا به آن اشاره خواهیم کرد. اما علیالحساب در این حد از ماجرا مطلع باشیم که اسپانیا از لحاظ نرخ بیکاری، بعد از یونان، در مقام دوم اتحادیهٔ اروپا قرار دارد و چنین چیزی، برای علاقمندان به مهاجرت به اسپانیا ابداً نکتهٔ جذابی نیست.
مزایای زندگی در اسپانیا برای خانمها، فقط شامل طول عمر طولانی و بیشتر از مردان نمیشود. اینطور که پیداست، اسپانیا یکی از بهترین کشورهای اروپایی برای کارآفرینی و هدایت کسب و کار توسط زنان است. در این حد که تنها پنج سال بعد از رکود اقتصاد جهانی در ۲۰۰۸ حدود چهل درصد از کسب و کارهای جدید اسپانیا، یعنی چیزی در حدود هشتصد هزار بیزنس جدید، توسط خانمها تأسیس شد و تکان شدیدی به اقتصاد اسپانیا وارد کرد.
معایب زندگی در اسپانیا هر چقدر هم که درشت و ناخوشایند باشند، این واقعیت را تغییر نمیدهند که این کشور، بهشت مزهدوستان است. غذاهای اسپانیایی به لذیذی و خوشادویه بودنشان معروفند و آوازهٔ خوراک سادهای مثل پائِیا Paella (در اسپانیایی هم مثل فرانسه، دوتا «ل» پشت هم صدای «ی» میدهند) بین بسیاری از مسافران این کشور پیچیده است. هرچند خیلی از مردم این غذا را به عنوان خوراک ملی اسپانیا قبول ندارند و صرفاً آنرا یک غذای محبوب والنسیایی میدانند.
یکی از سنتهای مرسوم در اسپانیا، نگهداری فرزندان توسط مادربزرگ و پدربزرگشان است. بخشی از این ماجرا مدیون سالمندان پرشمار و صحیح و سالم در این کشور است و بخش دیگرش از آنجا آب میخورد که اسپانیاییجماعت، اعتقاد چندانی به گذاشتن بچه در مهدکودک و آمادگی ندارد و از آن طرف این مسئله، برای سالمندان خانواده کسر شأن و ناخوشایند است. البته طبیعتاً این مورد به تمام خانوادههای اسپانیایی قابل تعمیم نیست و نمیتوان گفت که در اسپانیا قحطی مهدکودک است. ولی توصیه میشود والدینی که هردو شاغلند، پیش از مهاجرت به اسپانیا، این مورد را مد نظر داشته باشند.
اسپانیا از لحاظ میزان تحصیلات متوسطه، پایینتر از میانگین اروپاست و تنها ۵۰ درصد بزرگسالان و میانسالان این کشور تا سن ۶۴ سالگی، دارای دیپلم دبیرستان هستند و این عدد، با میانگین ۷۵ درصدی کشورهای اروپایی اختلاف فاحشی دارد. البته این فاصله به لطف نسلهای جدید به سرعت در حال کم شدن است و کلاً موردی نیست که تأثیری در کیفیت زندگی در این کشور داشته باشد.
اسپانیاییها جزو خوشگذرانترین مردمان روی زمینند و هر فرصتی را برای تفریح و تنآسایی و استراحت غنیمت میشمرند. این جماعت هنر لذت بردن و سخت نگرفتن زندگی را بلدند و طبق تحقیقی که همین چند صباح پیش انجام شده، حدود شانزده ساعت از بیست و چهار ساعت شبانه روزشان را به تفنن و خور و خواب و نوشیدن برگزار میکنند.
یکی از مسائلی که اسپانیاییها به آن مینازند، ادبیات غنی و پرقدمتشان است و کتاب مشهور دُن کیشوت اثر میگِل دِ سروانتس یکی از دلایل این مدعاست. کتابی که در ۱۶۰۵ نوشته شده و اینطور که پیداست به عنوان نخستین یا شاید یکی از نخستین رمانهای مدرن جهان شناخته میشود و به نوبهٔ خودش، جزو آثار وزین و برجستهٔ ادبیات غرب است.
اما اولین رمان مدرن جهان، تنها چیزی نیست که اسپانیاییها میتوانند با آن فخر بفروشند. اسپانیا تعداد خیره کنندهای آثار باستانی و میراث جهانی ثبت شده در یونسکو دارد. آثاری که رقمشان به ۴۷ مورد میرسد و این کشور را بعد از ایتالیا و چین که هر کدام ۵۵ عدد آثار یونسکویی دارند، در مقام سوم جهان قرار میدهد. هر چه باشد اسپانیا تاریخ پرفراز و نشیبی داشته و از کلیساها و شهرها و محوطههای تاریخی در آن به وفور وجود دارد.
در باور بسیاری از مردم دنیا، ایتالیا و یونان مهد زیتون جهان هستند. البته تمام منطقهٔ مدیترانه، سرزمینهایی حاصلخیز و زیتونپرور هستند و کشوری مثل ترکیه هم میتواند جزو مدعیان این ماجرا باشد. اما واقعیت اینجاست که بیشترین تولید زیتون جهان با سالانه یک و نیم میلیون تن در اختیار اسپانیاست و عمدهٔ این تولید، مدیون زمینهای حاصلخیز جنوب اسپانیا در منطقهٔ آندُلُس است.
اسپانیاییها به خوشمشربی و اهل دل بودن شناخته میشوند. اما علاقه به تفریح و تفنن عادات عجیب و غریبی هم با خودش به همراه آورده که یکی از آنها، جشن پرتاب گوجه فرنگی یا فستیوال معروف La Tomatina است. این مراسم هر ساله در تابستان و ماه اوت در شهر بُنیُل در حوالی والنسیا برگزار میشود و به لطف حیف و میل شدن حدود صد و پنجاه هزار گوجه فرنگی رسیده، کل شهر و اهالیاش قرمزپوش میشوند.
زیتون تنها موردی نیست که اسپانیا در آن نخستین و پیشگام است. این کشور در استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر هم ید طولایی دارد و از لحاظ استفادهٔ اساسی از انرژی باد در تولید برق، نخستین کشور دنیاست. همین چند سال پیش بود که توربینهای بادی اسپانیا رکورد ۵۴ هزار گیگاوات ساعت را شکسته بودند و حدود یک پنجم کل برق کشور را تأمین میکردند.
اسپانیاییها سلاطین باورها و قصههای فانتزی هستند و ماجرای پریِ دندان یا توثفِری غربیها را قبول ندارند. همان پریِ کوچکی که موقع خواب، دندان افتادهٔ بچهها را برمیدارد و در عوض برایشان جایزه میگذارد. البته آنها با کلیت قصه مشکلی ندارند، فقط از نظر آنها، شخصیتی که دندان را از زیر بالش برمیدارد، به جای یک پریِ بالدار، یک موش کوچک به اسم پِرِز Pérez است!
اکثریت مردمان اسپانیا، جماعتی با فرهنگ و اهل مدارا هستند. در این حد که طبق یک همهپرسی انجام گرفته در ۲۰۱۰، هشتاد درصد از شرکتکنندگان به لزوم رعایت حق و حقوق همجنسگرایان و سایر اقلیتهای اینچنینی باور داشتند. نرخی که در کشورهایی مثل کرواسی و روسیه عملاً نصف این مقدار است. بر همین اساس، اسپانیا جامعهٔ LGBTQ بزرگ و آسودهخاطری دارد و از ۲۰۰۵ به این سو، ازدواج همجنسگرایان را به رسمیت شناخته است.
یکی دیگر از مواردی که اسپانیا را جزو اولینها قرار میدهد، کهنهمکانی در شهر مادرید به اسم Restaurante Botín است که به عنوان قدیمیترین رستوران جهان شناخته میشود و بابت این قدمت، در کتاب رکوردهای گینس ثبت شده است. این غذاخوری سالخورده، از ۱۷۲۵ از جماعت پذیرایی کرده و بعد از گذشت تقریباً سه قرن، کماکان سرپا مانده است.
اسپانیا جزو توریستیترین کشورهای جهان است و جشنها و فستیوالهای بیشمارش، در این ماجرا بیتأثیر نبودهاند. فقط بعضی از این جشنها و رسم و رسومات کمی زیادی خطرناکند و بعید است هیچ گردشگری، از تعقیب شدن توسط گله گاوهای وحشی استقبال کند. اما باقی آنها مثل ninots یا جشن آتش زدن مجسمههای عظیمالجثه و یا فستیوال بانوی دِلا کابِزا، بسیار مفرح و تماشایی و البته بیخطر هستند.
اسپانیاییها مردمان فوتبالدوست یا به عبارت دقیقتر فوتبالپرستی هستند و در این ورزش پرطرفدار، همیشه مدعی و قدرتمند بودهاند. اما اوج این اقتدار در بازهٔ سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ بوده که تیم ملی اسپانیا در پنج سال متوالی، رتبهٔ یک فیفا را به خود اختصاص داده و در سال ۲۰۱۰ قهرمان جهان و در ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ قهرمان جام ملتهای اروپا شده است. پس اگر گذرتان به اسپانیا افتاد، پس ذهنتان داشته باشید که فوتبال، همیشه سوژهٔ مناسبی برای گپ زدن با مردم است.
اسپانیا علاوه بر کشورگشاییهایش در روزگاران قدیم، افتخاراتش در ورزش و تمایل مردم به تفریح و تفنن، به واسطهٔ یک مورد دیگر هم مشهور است. این کشور تعدادی از مشهورترین هنرمندان تراز اول جهان را چه در قرون وسطی و رنسانس و چه در قرن بیستم در دامانش پرورش داده است. از نقاشانی مثل دییِگو ولاسکوئز قرن هفدهمی تا پابلو پیکاسو و سالوادُر دالی در قرن بیستم، تا نویسندگانی مثل فردریکو گارسیا لورکا و رامون خیمِنِز و آرتورو رِوِرته، اسپانیا یکی از هنرپرورترین کشورهای دنیاست.
مزایای زندگی در اسپانیا
اسپانیا ۴۷ میلیون و ۴۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و در شبه جزیرهٔ ایبریا در همسایگی فرانسه، پرتغال، دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس جا خوش کرده است. این سرزمین آفتابی و توسعه یافتهٔ اروپایی، با مدل پادشاهی پارلمانی اداره میشود، اقتصاد چهارم اروپا و چهاردهم جهان را دارد و بیشتر درآمد تقریباً ۲ تریلیون دلاریاش را مدیون صادرت خودرو و تجهیزات صنعتی و فراوردههای نفتی و داروهای بستهبندی شده است. زندگی در چنین کشوری بدون شک از استانداردهای بالایی برخوردار است و در این قسمت به برخی از مزایای زندگی در اسپانیا اشاره خواهیم کرد.
آب و هوای ناب مدیترانهای
شبه جزیرهٔ ایبریا، یکی از خوش آب و هواترین مناطق در تمام نقشه اروپاست و همین مسئله به تنهایی، میتواند برای بسیاری از علاقمندان به مهاجرت به اروپا، اصلیترین مزایای زندگی در اسپانیا باشد این کشور را در صدر لیستشان قرار دهد. درست مثل همسایهٔ غربی و کوچکترش یعنی پرتغال که آن هم کشوری فوق العاده زیباست و به همین منوال، جای ایدهآلی برای دوستداران آب و هوای گرمسیری و مدیترانهای است. با این تفاوت که اسپانیا اقتصادی قویتر و زبان جهانیتری دارد. اگر در خصوص مهاجرت به پرتغال کنجکاو بودید، مطلب مربوط به دریافت ویزای پرتغال را مطالعه بفرمایید.
فرهنگ و مردم اسپانیا
بدون تردید یکی از مزایای زندگی در اسپانیا، فرهنگ غنی و جالب این سرزمین است. اسپانیا مردمان خونگرم و فرهنگ دوستی دارد و اینکه پس از چند صباح زندگی در این کشور دچار شوک فرهنگی شویم از محالات است و بعید است که کسی در این سرزمین احساس بیگانگی و تنهایی کند. روی هم رفته اسپانیاییها مردمانی خوشحال و اهل مدارایی هستند و به حضور گردشگران و مهاجران عادت دارند و با تازه واردان خوب تا میکنند.
سواحل بینهایت
اسپانیا از شمال با اقیانوس اطلس و از جنوب با دریای مدیترانه، کیلومترها مرز آبی و ساحلی دارد و خصوصاً در سمت جنوب، بهشت دوستداران سواحل گرم و آفتابی است. بسیاری از این افراد به هر طریق ممکن شغلشان را در صنعت گردشگری انتخاب میکنند و در یکی از هتلها، تفریحگاهها و در کل مجموعههای ساحلی مشغول به کار میشوند تا حتی در اوج کار، دمپر اقلیم محبوبشان باشند و گذرشان به هیاهوی مرکز شهر نیفتد.
فعالیتهای فضای باز و سلامتی
آنهایی که از هوای گرم گریزانند، آفتاب همیشگی را جزو معایب زندگی در اسپانیا میدانند. اما از برکات زندگی در یک سرزمین خوش آب و هوا، امکان فعالیتهای بیرون از خانه در تمام طول سال است. مزیتی که در کشورهای شمالی اروپا و یا سرزمینی مثل روسیه از آن خبری نیست. البته زمستانهای اسپانیا هم سرد میشود و هر از گاهی هم برف میبارد. اما اوضاع هرگز به آن وخامت شمال اروپا نمیرسد و کسی به خاطر سرمای هوا خانه نشین نمیشود. همین امر در سبک زندگی اسپانیاییها و روحیاتی که دارند تأثیر گذاشته و از آنها مردمان قبراق و اهل بروبیایی ساخته است.
قیمتهای نه چندان نجومی ملک و املاک
به غیر از مادرید و بارسلون و شهرهای معروف اسپانیا مثل سویل و گرانادا، اجاره و خرید ملک در اسپانیا، نسبتاً از سایر کشورهای معروف اروپایی ارزانتر و به صرفهتر است. همچنین در حومهٔ شهرهای اسپانیا گزینههای زیادی برای مهاجران وجود دارد که باز هم از نظر قیمتی تفاوتهای فاحشی دارند. اگر هم بنا بر زندگی دانشجویی باشد، مواردی مثل اجارهٔ اتاق و اجارهٔ یک خانه کامل در حومه شهرها، انتخاب به صرفه و عاقلانهای است. دربارهٔ مزایا و معایب خرید ملک در خارج از کشور بیشتر بدانید.
تعادل بین کار و تفریح
یکی از مزایای زندگی در اسپانیا، سبک زندگی با طمأنینه و متعادل مردم این کشور است. اسپانیاییها مردمان سختکوشی هستند اما هر آنچه که سخت کار کنند، سختتر و جدیتر به تفریح و تفنن میپردازند. آنها پیش پا افتادهترین بخشهای زندگی روزمره مثل زمان صرف غذا را هم به زمانی برای لذت و گپ و گفت و معاشرت تبدیل میکنند و روی هم رفته، بلدند در کنار سختیها و فشارهای زندگی، از خوشیهای کوچک و بزرگ آن هم لذت ببرند.
امنیت بسیار بالا
امنیت بالای مالی و جانی یکی از مزایای زندگی در اسپانیاست و این کشور از جمله امنترین کشورهای اروپایی به شمار میرود. نرخ جرم و جنایت در اسپانیا به میزان مطلوبی پایین است و اتفاقات عجیب و غریبی مثل جرائم سازمانیافته یا حملات تروریستی یا درگیریهای خشونتآمیز موارد به شدت بعید و نادری هستند و شاید تنها باری که یک خانوادهٔ مهاجر مجبور شود به پلیس زنگ بزند، وقتیست که از صدای مهمانی همسایه به تنگ آمده باشد!
هزینههای پایین زندگی
اگر حساب و کتاب مخارج ملک را در شهرهای اصلی اسپانیا قلم بگیریم، سایر هزینههای زندگی در اسپانیا آنچنان گران و کمرشکن نیستند. از رستوران و تفریحات شبانگاهی گرفته تا خرید مایحتاج روزمره تا هزینهٔ رفت و آمد و استفاده از وسایل نقلیه عمومی، هزینههای یک زندگی خوب و راحت در اسپانیا به مراتب منطقیتر از زندگی در لندن و پاریس و نیویورک و لس آنجلس است. در صورت تمایل مطالب مربوط به هزینه زندگی در استانبول و مقایسه هزینه زندگی در ونکوور و تورنتو را مطالعه بفرمایید.
خرید بیدردسر ملک
در اسپانیا نزدیک به ۸۰ درصد از مردم صاحب خانه هستند و در ملک شخصی خودشان زندگی میکنند. از طرفی هم دولت اسپانیا تا حدود زیادی موانع سرمایهگذاری در ملک و املاک را برای مهاجران و خارجیها برطرف و حجم قابل توجهی از سرمایه را به سمت بازار مسکن کشور سرازیر کرده است. قیمت ملک در اسپانیا بعد از بحران اقتصادی جهانی دچار افت ۴۰ درصدی شد که البته بخش عمدهٔ آن تا به امروز جبران شده است. اما آثار این پسرفت هنوز در برخی نقاط کشور دیده میشود و از طرفی همین افزایش تدریجی قیمت، میتواند خرید و فروش ملک را به یک سرمایهگذاری مطمئن و سودآور تبدیل کند. البته به شرطی که با چم و خم کار آشنایی داشته باشیم و از تمام قوانین مرتبط سر در بیاوریم!
پرواز به سرتاسر اروپا
یکی از مزایای زندگی در اسپانیا متوجه کسانیست که اهل سفرند و دوست دارند هر از گاهی به قصد تفنن، یا به بهانهٔ کنسرت یا فستیوال خاصی به گوشهٔ دیگری از اروپا سرک بکشند. این افراد با مقادیری فرصتطلبی و رصد کردن قیمت پروازها و با انتخاب ایرلاین مناسب، میتوانند پروازهای کوتاه و کاملاً به صرفهای به سایر نقاط توریستی اروپا داشته باشند. گزینهٔ مسافرت زمینی هم که همیشه در اروپا برقرار است و لذت خاص خودش را دارد.
افتتاح حساب در بانک
باز کردن حساب بانکی برای افراد غیرمقیم در اسپانیا، دردسر سایر کشورها را ندارد و قیدی برای شهروندی و اقامت دائم در کار نیست. در واقع افتتاح حساب برای یک شهروند غیرمقیم، راحتتر و سریعتر هم هست. منتها چنین حسابی، یک سری از مزایا و تسهیلات حساب شهروندان مقیم را ندارد. در ضمن اینطور که پیداست، تنها زمانی امکان افتتاح حساب برای خارجیها وجود دارد که اقامتشان در خاک اسپانیا، از سالی ۱۸۳ روز بیشتر نباشد.
ایدهآل برای حیواندوستان
مردم اسپانیا فرهنگ کنار آمدن و مهربانی با حیوانات را به طور کامل هضم کرده و خانگی و غیرخانگی، حیوانات اوضاع و احوال خوبی در این کشور دارند. سگها و گربههای ولگرد از امنیت کامل برخوردارند و مسائل مربوط به سلامت و واکسینه شدن و کنترل تعدادشان توسط نهادهای مسئول با جدیت کامل انجام میشود و در کنار شهروندان و لابلای دکانها و پارکها و مکانهای عمومی با آسایش کامل زندگی میکنند.
سیستم بهداشت و درمان درجه یک
اسپانیا صاحب یکی از بهترین سیستمهای بهداشت و درمان جهان است. تأمین سلامت شهروندان و ارائه خدمات پیشگیرانه و خدمات اولیه درمانی در قانون اساسی این کشور جزئی از حق و حقوق تضمین شده مردم است و علاوه بر شهروندان اسپانیایی، مهاجران هم از سیستم بهداشت و درمان ملی اسپانیا موسوم به Seguridad Social یا SNS بهره مند هستند.
خارجیها در صورتی که در اسپانیا مشغول کار باشند و یا سنشان در محدودهٔ سن بازنشستگی باشد، میتوانند به راحتی از SNS استفاده کنند و حتی مهاجران غیرقانونی این سرزمین، در صورت بروز شرایط خاص و مخاطرهآمیز، به صورت اورژانسی و بدون هیچ مانعی تحت درمان قرار میگیرند.
این پوشش درمانی ملی یا به قولی بیمهٔ سلامت، تقریباً اکثریت جراحیها و پروسههای درمانی را پوشش میدهد و با این حال، هر کسی میتواند به دلخواه و یا برای یک سری خدمات درمانی خاص، از بیمههای خصوصی استفاده کند. اما یادآور شویم که بیمه دولتی اسپانیا هیچ کم و کسری نسبت به بیمههای خصوصی ندارد و حتی بسیاری از پزشکان اسم و رسم دار، فعالیت در قلمروی سیستم درمانی دولتی را ترجیح میدهند.
جمعیت بالای مهاجران
شاید کمتر جایی در اروپا را بتوان سراغ داشت که دوستیابی و ایجاد روابط اجتماعی، به سادگی اسپانیا باشد. علاوه بر خوشمشربی و خونگرمی اسپانیاییها، تعدد بالای مهاجران هم مزید بر علت است (بالای ۴ میلیون و پانصد هزار نفر) و همیشه یک برنامهٔ جمعی و اجتماعی در گوشه و کناری از شهر برقرار است. این سرزمین جاییست که به ندرت کسی در آن احساس تنهایی و انزوا میکند. اما بهرحال دوری از دوستان و خانواده، همیشه با مقادیر زیادی دلتنگی و احساس تنهایی همراه است و پیدا کردن دوستان جدید، این کمبود را تا حدودی کمرنگتر میکند.
گزینههای متعدد برای اقامت دائم
روی هم رفته به سه شیوهٔ ویزات اقامت، ویزای کار و ویزای تحصیلی، امکان اقامت طولانی مدت در اسپانیا فراهم است. علاوه بر اینها، برای سرمایهگذاران و خریداران ملک و کارآفرینان و متخصصان هم راههای مخصوصی وجود دارد و در کل با داشتن یک سری شرایط اولیه، ماندن در خاک این کشور، کار چندان دشوار و دستنیافتنی نخواهد بود.
فرهنگ خانواده پرور اسپانیا
یکی از مزایای زندگی در اسپانیا، اتمسفر بسیار ایدهآلش برای خانوادههاست. برای اسپانیاییها هم مانند بسیاری از فرهنگهای دنیا، خانواده در بالاترین اولویت قرار دارد و برای دید و بازدید از پیشکسوتان فامیل و مسافرت با اعضای خانواده همیشه وقت هست. تعطیلات بهاری و زمستانی در اسپانیا طولانی است و وقتی یکی از مناسبتها به روز پنجشنبه میافتد، مدارس در روز جمعه هم تعطیل میشوند تا امکان مسافرت برای خانوادهها در آخر هفته (شنبه و یکشنبه) فراهم باشد.
معایب زندگی در اسپانیا
در بخش قبلی به تعدادی از مزایای زندگی در اسپانیا مثل رفتار دوستانهٔ مردم و آب و هوای خوب و هزینههای تقریباً منطقی و غیره اشاره کردیم. اما طبیعیست که زندگی در کشور توسعه یافته و ثروتمندی مثل اسپانیا هم، بدون مخاطرات و مشکلات خاص خود ممکن نیست. پس در بخش آخر این مطلب همراهمان باشید تا مشکلات و معایب زندگی در اسپانیا را به اتفاق مرور میکنیم.
شتاب افزایش هزینهها در سالهای اخیر
وقتی به پایین بودن هزینههای زندگی به نسبت سایر کشورهای گرانقیمت اروپایی و یا آمریکا اشاره کردیم هیچ اغراقی در کار نبود. اما مسئله اینجاست که رشد هزینههای زندگی در سالهای اخیر با رشد دستمزد و درآمد متوسط شهروندان، تناسب جالبی نداشته و این مسئله برای اقشار کم درآمد گران تمام شده است. کلاً با ورود یورو به معادلات اقتصادی اسپانیا، این کشور از لیست کشورهای ارزان اروپایی خارج شده و از نظر مخارج بالا، به تدریج به جرگهٔ انگلستان و فرانسه و استرالیا و آمریکا میپیوندد. در مورد کم هزینه ترین راه مهاجرت به کانادا بیشتر بدانید.
رگههایی از بیگانهستیزی
در اینکه میتوان اسپانیاییها را مردمانی خونگرم و غریبنوازی دانست شکی نیست. اما این مسئله شامل اکثریت مردم است و نه تمامی آنها! در هر جایی از دنیا، همیشه استثنائاتی وجود دارد و اسپانیا هم به عنوان یک کشور مهاجرپذیر و درگیر با معضل بیکاری، تافتهٔ جدا بافته نیست. برخی از اسپانیاییها رفتارهای ناخوشایند و ناهنجاری با مهاجران دارند و از آمدن بیگانگان به کشورشان و احتمال از دست دادن شغلشان استقبال نمیکنند. و وجود چنین حسی در مردم، هرچقدر هم که در اقلیت باشند، یکی از معایب زندگی در اسپانیاست.
چرت مرغوب و ساعات کار طولانی
یکی از عادات ویژهٔ اسپانیاییها، استراحت طولانی و چرت بعد از ظهرشان است که آنرا با دنیا عوض نمیکنند. این سنت قدیمی و فراگیر که از آن به Siesta یاد میکنند و معمولاً از ساعت ۲ تا ۵ عصر طول میکشد، به حدی جدیست که برخی از کمپانیها را چند ساعتی از مدار خارج کرده و درشان را به روی مراجعین و مشتریان میبندد. این ریتم کار و زندگی را آهستهتر میکند و از آنطرف، روزهای کاری را طولانیتر کرده و به مذاق آنهایی که دوست دارند زودتر به زندگی شخصیشان برگردند خوش نمیآید. این ریتم آهسته، برای عدهای جزو معایب زندگی در اسپانیاست.
بلایی به اسم بوروکراسی
اسپانیا به بوروکراسی کند و پیچیدهاش معروف است و این معضل، حتی اگر در برخی موارد مصداق داشته باشد، بدون تردید یکی از معایب زندگی در اسپانیاست. در این کشور ممکن است برای انجام یک کار ساده یا دریافت یک مجوز، مجبور شوید بارها به شهرداری یا نهادهای دولتی مراجعه کنید و از آن سرعت و چابکی کارهای اداری که از کشورهای توسعهیافته و پیشرفته انتظار داریم اثری پیدا نکنیم.
احتیاط شرط عقل است
از سهولت سرمایهگذاری در اسپانیا گفتیم اما نباید از لزوم احتیاط صد در صدی در کارهایی مثل خرید ملک و ثبت شرکت و غیره غافل بمانیم. بسیاری از مشاورین مهاجرت بر این باورند که بهتر است پیش از تصمیمی مثل خرید ملک، چند صباحی را در اسپانیا اجاره نشین باشیم و جا بیفتیم و با زیر و بم زندگی در این کشور آشنا شویم. وگرنه در اسپانیا و در معاملات اینچنینی، احتمال اینکه سرمان را کلاه بگذارند و به تور آدم ناجوری بخوریم، اتفاق چندان غریبی نیست!
پایان تعطیلات و شهر ارواح
این مورد از معایب زندگی در اسپانیا، بیشتر متوجه کسانیست که در شهرهای کوچک و خلوتتر اسپانیا زندگی میکنند و کارشان به نحوی با صنعت توریسم و گردشگری در ارتباط است. شاید شهرهایی مثل والنسیا و مادرید و سویل و بارسلون همیشه پویا و زنده و در تکاپو باشند، اما در سایر شهرهای این سرزمین، همین که موسم رفت و آمد توریستها به پایان برسد، شهر تبدیل به مکانی کسالت بار و رخوتزده شود.
توریست زیاد و معضل جیب بری
درست مثل زندگی در پاریس و خصوصاً در فصول گردشگری، شهرهای شلوغ اسپانیا هم، از معضل موبایل دزدی و کیفقاپی و جیببری رنج میبرند. این مورد بیش از اینکه متوجه اهالی و شهروندان اسپانیایی باشد، گردشگران غافل و حواسپرت را قربانی میکند. اما بهر حال خود شهروندان اسپانیایی هم در معرض این موارد قرار دارند و با وجود امنیت بالای کشور، این قبیل دله دزدیهای خرده ریز، از معایب زندگی در اسپانیا و کشورهای توریستی محسوب میشوند.
نرخ بیکاری کماکان بالاست
اسپانیا هنوز هم از آثار به جا مانده از رکود اقتصاد جهانی به طور کامل خلاص نشده و نرخ بیکاری بالای این کشور، میتواند از جدیترین معایب زندگی در اسپانیا باشد. این رقم در سال ۲۰۱۷ چیزی در حوالی ۱۶/۵ درصد بوده و در حال حاضر به ۱۵/۶ درصد کاهش پیدا کرده و هنوز هم رقم قابل توجهی است و با میانگین حدود ۸ درصدی اروپا فاصلهٔ زیادی دارد. بنابراین مهاجران به این کشور، باید صابون راه پر پیچ و خم یافتن شغل مناسب را به تنشان بمالند. دربارهٔ ویزای کار کانادا بیشتر بدانید.
امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
بسیار عالی بود، متشکرم از اطلاعاتی که در اختیار ما گذاشتید
سپاس از همراهی شما
حظ بردم. خیلی قلم خوبی دارید. ممنون از شما
سپاس از همراهی شما