مهاجرت, ویزا

ویزای گرین کارت EB1 آمریکا

آیا شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که دوست دارید روزی به آمریکا مهاجرت کنید؟ اگر قبلا شرایط مهاجرت به آمریکا را بررسی کرده باشید می‌دانید که روش‌های مختلفی برای این کار وجود دارد. به طور کلی و به ویژه در شرایط فعلی گرفتن گرین کارت آمریکا فرآیندی پیچیده و زمان‌بر محسوب می‌شود. یکی از روش‌های قانونی برای اخذ گرین کارت آمریکا و مهاجرت به این کشور، دریافت ویزای گرین کارت EB1 آمریکا است که در ادامه مطلب به آن خواهیم پرداخت.

ویزای کار EB1 چیست؟

ویزای EB1 آمریکا یا Employment-Based بخشی از درخواست‌های مهاجرتی مبتنی بر اشتغال را تشکیل می‌دهد و جزو ویزاهای آمریکا برای اقامت دائم محسوب می‌شود. اما ویزای گرین کارت EB1 آمریکا به چه کسانی داده می‌شود؟ ویزای گرین کارت EB1 آمریکا برای افراد خارجی است که ثابت کنند دارای توانایی و تخصص فوق‌العاده‌ای در زمینه حرفه‌ی خود هستند. این حرفه می‌تواند در حوزه‌های مختلفی مانند هنر، علوم، ورزش، آموزش و تجارت باشد. البته اثبات این توانایی و تخصص کار ساده‌ای نیست!

مزایای ویزای EB1 امریکا

اخذ ویزای EB1 دارای مزایای مختلفی برای شخص واجد شرایط خواهد بود که مهم‌ترین آن‌ها عدم نیاز به گواهینامه کار labor certification در آمریکا است. اخذ گواهینامه کار در آمریکا فرآیندی وقت‌گیر و پرهزینه است و هدف آن بررسی این موضوع است که آیا نیروی کار آمریکایی مایل و قادر به پر کردن موقعیت کاری مذکور است یا خیر. در صورتی که یک نیروی کار آمریکایی دارای حداقل مشخصات فنی برای پر کردن آن موقعیت شغلی باشد حتی با وجود بهتر بودن نیروی کار خارجی امکان صدور گواهینامه کار برای او وجود نخواهد داشت.

این فرآیند اصطلاحا PERM گفته می‌شود و علاوه بر صرف وقت و هزینه زیاد کاملا ریسکی است. اما شخص دارنده ویزای گرین کارت EB1 آمریکا نیازی به طی کردن فرآیند PERM نخواهد داشت. دیگر مزیت مهمی که ویزای گرین کارت EB1 آمریکا دارد این است که تعداد ویزاهای قابل دسترس محدودیتی ندارد؛ بدین معنا که شخص خارجی مجبور نیست تا مدت زمانی را برای در دسترس قرار گرفتن ویزا صبر کند و در نتیجه فرآیند اخذ گرین کارت EB1 آمریکا سریع‌تر از سایر گرین کارت‌ها انجام می‌شود. علاوه بر این، متقاضیان ویزای EB1 این امکان را دارند تا در مدتی که درخواست ویزای EB1 آن‌ها در حال انتظار است درخواست‌های مهاجرت دیگری را نیز در دسته‌های دیگر ارائه نمایند.

انواع ویزای EB1

ویزای EB1 به سه گروه مختلف شامل موارد زیر تقسیم می‌شود: ویزای EB-1A: افراد خارجی با توانایی و تخصص فوق‌العاده ویزای EB-1B: محققان و اساتید برجسته ویزای EB-1C: مدیران اجرایی

شرایط درخواست این سه نوع ویزا با یکدیگر متفاوت است. برای درخواست ویزای EB-1A هیچ‌گونه پیشنهاد شغل دائمی و یا اشتغال فعلی نیاز نبوده و متقاضیان مجبور نیستند که یک درخواست کار را از کارفرمایان آمریکایی داشته باشند. اما در عوض باید بتوانند ثابت کنند که در یک زمینه حرفه‌ای توانایی فوق‌العاده‌ای داشته و قرار است در همان زمینه به فعالیت خود ادامه دهند. با توجه به این که هیچ‌گونه حمایتی از سوی کارفرمایان لازم نیست این افراد می‌توانند درخواست مهاجرت به آمریکا را از طرف خودشان بفرستند.

اما برای دو نوع دیگر ویزا یعنی ویزای EB-1B و ویزای EB-1C حتما باید پیشنهاد‌های شغلی دائمی وجود داشته باشد. در واقع این کارفرمایان کشور آمریکا هستند که برنامه ویزاهای EB-1B و EB-1C را برای متقاضیان این نوع ویزاها درخواست می‌کنند. در ادامه شرایط اختصاصی اخذ ویزای EB1 را در هر سه گروه بررسی خواهیم کرد.

بنر وقت سفارت آمریکاشرایط اخذ ویزای EB1

بر اساس قانون، شخص متقاضی ویزای EB1 به منظور اخذ این ویزا باید شرایطی را داشته باشد که در ادامه می‌آید.

شرایط ویزای EB-1A

همان‌طور که گفته شد این ویزا برای کسانی در نظر گرفته شده که از لحاظ کاری و تحصیلی متمایز هستند. این افراد برای درخواست ویزا نیازی به پیشنهاد شغلی و گواهینامه کار ندارند. اما چه کسانی واجد شرایط اخذ ویزای EB-1A هستند؟ افراد خارجی در صورتی که دو مورد کلی زیر را داشته باشند واجد شرایط اخذ ویزای EB-1A خواهند بود:

  • بتوانند توانایی و تخصص فوق‌العاده خود را در علوم، هنر، ورزش و… از طریق یک عنوان یا جایزه ملی یا بین‌المللی اثبات کنند
  • این توانایی فوق‌العاده از طریق مستندات مختلف مورد تأیید قرار بگیرد

یک جایزه مهم و شناخته‌شده بین‌المللی مانند مدال المپیک، جایزه نوبل یا اسکار کفایت خواهد کرد. البته در صورتی که تا کنون چنین افتخارات بزرگی را کسب نکرده‌اید باز هم امکان این را دارید که با برخورداری از سه مورد از ۱۰ معیار زیر توانایی فوق‌العاده خود را اثبات کنید:

  • مدارکی مبنی بر جوایز کمتر شناخته‌شده ملی یا بین‌المللی
  • مدارکی مبنی بر عضویت در انجمن‌هایی که خواستار دستاوردهای برجسته از اعضای خود هستند
  • مدارکی مبنی بر انتشار مطالبی در مورد متقاضی در نشریات حرفه‌ای و سایر رسانه‌های مهم
  • مدارکی مبنی بر این که از متقاضی خواسته شده تا به عنوان داور خارجی، چه به صورت فردی و چه در قالب یک هیئت به داوری کارهای دیگران بپردازد
  • مدارکی مبنی بر مشارکت و همکاری‌های مهم و قابل توجه در زمینه‌های علمی، هنری، ورزشی و…
  • مدارکی مبنی بر انتشار مقالات علمی در مجلات حرفه‌ای و معتبر یا دیگر رسانه‌های مهم
  • مدارکی مبنی بر نمایش داده شدن آثار متقاضی در نمایشگاه‌های هنری
  • مدارکی مبنی بر ایفای نقش مهم و اساسی در سازمان‌های برجسته
  • مدارکی مبنی بر این که متقاضی دارای حقوق و پاداش‌های بالاتری نسبت به دیگران در یک زمینه بوده است
  • مدارکی مبنی بر موفقیت‌های تجاری در حوزه هنرهای نمایشی مثل ساخت یک فیلم سینمایی

شرایط ویزای EB-1B

این نوع ویزا مخصوص اساتید و محققان برجسته خارجی است که در سطح بین‌المللی به عنوان یک استثنا در زمینه علمی خاص شناخته ‌شده‌اند. برخلاف ویزای EB-1A برای اخذ این نوع ویزا به حمایت یک کارفرمای آمریکایی نیاز است. در واقع درخواست کارفرما این موضوع را نشان می‌دهد که محقق یا استاد خارجی توانسته یک پیشنهاد کاری دائمی را در آمریکا را به دست بیاورد. در فرآیند ویزای EB-1B کارفرمای آمریکایی به عنوان درخواست‌دهنده و استاد یا محقق خارجی به عنوان ذی‌نفع شناخته می‌شوند. اما چه کسانی می‌توانند واجد شرایط این نوع ویزا باشند؟ افراد خارجی در صورتی که سه مورد کلی زیر را داشته باشند واجد شرایط اخذ ویزای EB-1B خواهند بود:

  • شهرت بین‌المللی به خاطر دستاوردهای برجسته در یک رشته علمی خاص
  • حداقل سه سال سابقه تدریس یا تحقیق در همان رشته علمی
  • داشتن پیشنهاد شغلی از کارفرمای آمریکایی برای یک موقعیت کاری دائمی در حوزه تحقیقات علمی یا یک موقعیت شغلی برای تدریس به عنوان استاد دانشگاه

این افراد باید سابقه کاری خود را از طریق نامه‌هایی که از کارفرمایان فعلی و سابق خود می‌گیرند مستند نمایند. در این نامه‌ها به شرح وظایف و مدت اشتغال افراد اشاره شده است. پیشنهاد شغلی مذکور معمولا به وسیله یک دانشگاه یا موسسه علمی ارائه می‌شود اما ممکن است که توسط یک کارفرمای خصوصی هم ارائه شود.

در صورت وجود پیشنهاد شغلی از سوی یک کارفرمای خصوصی باید این کارفرما حداقل سه پژوهشگر تمام ‌وقت را به عنوان نیروی کار در استخدام خود داشته باشد. علاوه بر این، کارفرما باید اسناد و مدارکی مبنی بر دستاوردهای تحقیقاتی و سابقه خود در زمینه علمی یا تحقیقاتی مربوطه ارائه نماید. گرفتن این نوع ویزا نیز مانند ویزای EB-1A نیازی به اخذ گواهینامه کار آمریکا ندارد و فقط در صورت وجود یک پیشنهاد کاری امکان‌پذیر است. متقاضیان ویزای EB-1B باید حداقل دو مورد از شش معیار زیر را داشته باشند:

  • مدارکی مبنی بر دریافت یک جایزه مهم برای دستاوردهای برجسته
  • مدارکی مبنی بر عضویت در انجمن‌هایی که خواستار دستاوردهای برجسته از اعضای خود هستند
  • مدارکی مبنی بر انتشار مطالبی در نشریات حرفه‌ای که در آن دیگران در مورد کارهای متقاضی صحبت کرده‌اند (تنها ارجاع دادن صرف به کارهای متقاضی کافی نیست)
  • مدارکی مبنی بر مشارکت شخص متقاضی به عنوان داور کارهای دیگران، چه به صورت فردی چه در قالب هیئت داوری، در همان زمینه علمی
  • مدارکی مبنی بر مشارکت و همکاری اساسی در فعالیت‌های مربوط به همان زمینه علمی
  • مدارکی مبنی بر تألیف کتب یا مقالات علمی در مجلات معتبر علمی و دانشگاهی که دارای تیراژ بین‌المللی در آن زمینه علمی هستند

شرایط ویزای EB-1C

ویزای EB-1C مخصوص مدیران چندملیتی است و به کمپانی‌های چندملیتی این امکان را می‌دهد تا کارمندان سطح بالای خود را به عنوان مقیم دائم به آمریکا منتقل کنند. بنابراین شخص متقاضی برای استفاده از این نوع ویزا باید حتما یک پیشنهاد شغلی را از کارفرمای آمریکایی داشته باشد. شرکت آمریکایی ارائه‌کننده درخواست باید دارای شرایط زیر باشد:

  • شرکت مذکور باید یکی از کارفرمایان کشور آمریکا بوده و دارای رابطه‌ای تأیید شده با شرکت خارجی مانند شرکت مادر، شعبه، شرکت تابعه یا شرکت وابسته باشد
  • شرکت مذکور باید در آمریکا و حداقل یک کشور دیگر به ارائه منظم کالا و خدمات مشغول باشد
  • این شرکت باید حداقل یک سال پیش از تشکیل پرونده برای اخذ ویزا مشغول به تجارت در کشور آمریکا باشد

به طور کلی برخورداری از این شرایط به ویژه برای شرکت‌های شناخته‌شده آمریکایی کار سختی نیست اما شرکت‌های کوچک‌تر و تازه تأسیس نیاز به ارائه مدارک زیادی خواهند داشت. شخص خارجی متقاضی ویزا نیز باید در طول سه سال گذشته حداقل یک سال را در شرکت‌های وابسته یا شعبات خارجی مربوط به کارفرمای آمریکایی مشغول به کار بوده باشد. ضمن این که جزئیات بیشتری در مورد ویزای کاری امریکا با نام EB1 وجود دارد که در صورت اقدام، آگاهی از آن‌ها ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *