مهاجرت

معایب و مزایای زندگی در انگلستان

آیا انگلستان جزو گزینه‌های مد نظر شماست؟ این مطلب به معایب و مزایای زندگی در انگلستان اختصاص دارد و به نکات ریز و درشتی اشاره می‌کند که دانستنشان خالی از لطف نیست. انگلستان جزو اقتصادهای بزرگ دنیاست، نرخ مهاجرپذیری بالایی دارد و از قرن هجدهم و دوران انقلاب صنعتی، همواره از صنعتی‌ترین و پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا بوده است. سرزمینی که سیستم‌ بهداشت و درمانش زبانزد است، تعدادی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌ها و مدارس سرشناس جهان را دارد، درک خلق و خوی مردمش مقادیری زمان می‌برد و عدم رعایت حق تقدم و نوبت در صف، ممکن است منجر به جریمهٔ ۱۰۰۰ پوندی شود!

زندگی در انگلستان

چند صباحی از ماجرای پر سر و صدای برگزیت می‌گذرد و سایهٔ مبهم آن، هنوز هم روی برخی از روادید اداری و تجاری و مهاجرتی سنگینی می‌کند. اما اینطور که پیداست، برای آنهایی که سودای مهاجرت به انگلستان را دارند، این سرزمین پیش از برگزیت و پس از آن تفاوتی نمی‌کند و قرار نیست تغییرات فاحش و محسوسی داشته باشد. عده‌ای هم بر این باورند که انگلستان، مثل سابق سرزمین ایده‌آلی برای مهاجرت نیست و معایب زندگی در انگلستان، به مزایایش می‌چربند.

جدا از این حرف و حدیث‌ها، انگلستان سرزمین زیبا و توسعه‌یافته‌ای است و این همه مهاجری که هنوز هم از سرتاسر دنیا به سمت آن روانه می‌شوند، چندان بی‌حکمت نیست. کشور تپه‌های سرسبز و جنگل‌های عمیق و مناظر ساحلی چشم‌نواز  که تعدادی از بهترین و زیباترین ییلاق‌ها و روستاهای جهان را دارد. از آب و هوای گرفته و نه چندان خوشایند انگلستان زیاد می‌شنویم، اما برای آنها که دلبستگی خاصی به آب و هوای آفتابی و گرمسیری ندارند، آسمان همیشه ابری مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند.

این کشور تمام چهار فصل را به خود می‌بیند و در بهار و تابستان هوایی لطیف و آفتابی را تجربه می‌کند. از آنطرف هم بارش‌های غافلگیرکننده‌ و برف نزدیک به کریسمس و بادهای هر از گاهی و خیلی شدید، بخشی از زندگی مردم شده‌ و داشتن یک کمد لباس متنوع را ضروری می‌کند. از آن طرف هم هر وقت قافیه به تنگ بیاید و حرفی برای گفتن وجود نداشته باشد،‌ صحبت از تغییرات ناگهانی آب و هوا، بهانهٔ خوبی برای گپ زدن با مردم است.

در سرتاسر نقشه انگلیس، خصوصاً در حوالی کاتسوالد، کُرن‌وال، یورکشایر و کامبریا، تعدادی از زیباترین روستاهای جهان را تجربه می‌کنیم و با نوشیدن یک لیوان چای در گوشهٔ دنج کافه‌ها یا پیاده‌روی‌های سنگفرش شده، پی می‌بریم که چرا همین کار ساده، جزو محبوب‌ترین عادات انگلیسی‌هاست. لابد بزرگانی مثل شکسپیر، چارلز دیکنز، ویرجینیا ولف، خواهران برونته، جین آستِن، جی‌کی‌رولینگ، جی‌ آر‌آر تاکینز و سایر بزرگان ادبیات، جایی در گوشه و کنار همین کافه‌ها یا هنگام پیاده روی در ییلاق‌های نقلی و منحصربفرد کشور، ایده‌های نابشان را پرورش داده‌اند.

انگلستان نه فقط در ادبیات، بلکه در وادی رسانه و سرگرمی هم ید طولائی دارد و همیشه جزو پیشگامان جهان بوده است. این کشور قدیمی‌ترین شبکهٔ خبری جهان را دارد و بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌هایش، از داون‌تاون اَبی گرفته تا شرلوک هلمز و هری پاتر تا مجموعهٔ‌ کمدی آفیس و مستندهای باشکوهی مثل سیارهٔ زمین و سیارهٔ آبی، از شهرت جهانی برخوردارند. کشوری که از سکونت انسان‌های نخستین، یادگارهایی به قدمت ۸۰۰ هزار سال دارد و در طی تاریخ، جولانگاه رومی‌ها و وایکینگ‌ها و آنگلوساکسون‌ها بوده و قاعدتاً جذابیت‌های تاریخی و فرهنگی زیادی در آستین دارد.

انگلستان کشوریست که حجم زیادی از تنوع و زیبایی را در یک خشکی کوچک جای داده است. جاذبه‌هایی که در سرتاسر کشور پراکنده‌اند و در نقاطی مثل لندن و سالزبری و یُورک و شِلتِنهَم و چِستر و تینتَجِل به اوج خود می‌رسند. خوبی ماجرا اینجاست که برخلاف کشورهایی مثل آمریکا، استرالیا و کانادا، مشاهدهٔ جاذبه‌های انگلیس، نیاز به طی مسافت‌های دور و دراز و قاره‌پیمایی ندارد و با یک سفر یک روزه هم امکان‌پذیر است.

در این سرزمین می‌توان با مقادیری رانندگی به اقلیمی متفاوت رفت و یک گشت و گذار مفصل را برای تعطیلات آخر هفته برنامه‌ریزی کرد. مثلاً دو ساعته از قلب لندن به شهر ساحلی برایتُن رفت یا با یک ساعت و نیم رانندگی، از بریستُل به منطقهٔ زیبا و خوش‌ آب و هوای دِوِن Devon رسید یا به قلب کشور وِلز سفر کرد. یا مسیر زیبای کندال به گلاسکو را در دو و ساعت نیم طی نمود و از جاذبه‌های خیره‌کنندهٔ اسکاتلند لذت برد.

انگلستان نه فقط از لحاظ طبیعی، که از نظر انسانی هم کشوری چند فرهنگی و رنگ و وارنگ است. هرچند که به باور خیلی‌ها، این رنگ و وارنگی به سفرهٔ غذاهای سنتی انگلیسی راه نیافته و آش دهانسوزی در بین آنها وجود ندارد. موردی که خوشبختانه به لطف بیشمار رستوران‌ اینترنشنال، از ایتالیایی و هندی و چینی گرفته تا کارائیبی و تایلندی و غیره تا حدودی جبران شده است. عده‌ای هم ذائقهٔ انگلیسی را کاملاً می‌پسندند و از کافه‌ها و شیرینی‌پزی‌های جور و واجور تا رستوران‌های ستاره‌دارش را غنیمت می‌شمرند. که البته این مورد آخر، فقط مخصوص ساکنین شهرهای بزرگ و حومه‌های آنهاست.

انگلستان کشور ایده‌آلی برای حیوان‌دوستان است و محیط مناسبی برای صاحبان حیوانات خانگی و خصوصاً سگ‌ها دارد. سنت نگهداری از حیوانات در این کشور پررنگ‌تر از سایر نقاط اروپاست و امکانات و تمهیدات ویژه‌ای که برای این قضیه وجود دارد به خوبی گویای این مطلب است. از پارک‌های مخصوص تا کافه‌ها و رستوران‌ها با امکان ورود حیوانات گرفته تا اجازهٔ سوار کردن سگ‌ها به اتوبوس و قطار به صورت رایگان، انگلستان شرایط مطلوب و فرهنگ پیشرفته‌ای برای همزیستی با این موجودات دوست‌داشتنی دارد.

البته این سطح از پذیرش و مراعات اجتماعی، از حیوانات خانگی فراتر است و خوشبختانه در خصوص آدمیزاد هم صدق می‌کند. انگلستان با وجود یک سری حریف و حدیث‌ها و صحبت از برخی مشکلات اجتماعی برای مهاجران، کماکان یکی از پذیراترین کشورهای جهان نسبت به اقلیت‌های نژادی و انواع و اقسام جوامع و خرده‌فرهنگ‌هاست. در واقع انگلستان جزو محدود کشورهاییست که حقوق دگرباشان و اقلیت‌های جنسی مختلف را تا به این اندازه به رسمیت می‌شمارد و در این موارد باعث الگوبرداری سایر کشورها شده است.

مزایای زندگی در انگلستان

انگلستان با بیش از ۵۶ میلیون جمعیت، پرجمعیت‌ترین و بزرگترین کشور بریتانیاست و از جامعهٔ مهاجر بزرگتری نسبت به همسایگان کوچکترش یعنی ولز و اسکاتلند و ایرلند برخوردار است. از استانداردهای بالای زندگی و امکانات خوب آموزشی و درمانی گرفته تا شهرها و روستاهای زیبا و توسعه‌یافته، مزایای اقامت در انگلستان لیست بلندبالایی را تشکیل می‌دهند که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد.

دسترسی به درمان تقریباً رایگان

یکی از برجسته‌ترین مزایای زندگی در انگلستان سیستم بهداشت و درمان قوی کشور با عنوان NHS است. سیستمی که قدمتش به ۱۹۴۸ برمی‌گردد و از یک نظام درمانی دو لایه (رایگان و پولی) استفاده می‌کند و توسط بسیاری از کشورهای دیگر دنیا هم الگوبرداری شده است. سطح اول برای همگان رایگان بوده و عمدهٔ نیازهای درمانی مردم – حتی برخی هزینه‌های دندانپزشکی – را تأمین می‌کند و سطح دوم حالت تکمیلی دارد و با پرداخت مقادیری حق بیمه، امکانات مضاعفی در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد. البته انتقاداتی هم به NHS وارد است که در بخش معایب زندگی در انگلستان به آنها اشاره خواهیم کرد.

دسترسی به آموزش رایگان

کشور انگلیس علاوه بر داشتن سیستم بهداشت و درمان خوب، سیستم آموزش رایگان و با کیفیتی دارد و این از اصلی‌ترین مزایای انگلستان برای مهاجران دارای فرزند است. خصوصاً آنهایی که فرزندشان در حد قابل قبولی انگلیسی صحبت می‌کند و برای تحصیل در یکی از مدارس سرشناس انگلستان آماده است. کیفیت آموزش در مراکزی مثل مدرسه اینترنشنال لندن، مدرسه اینترنشنال هالسیون، مدرسهٔ دووایت، مدرسه بین‌المللی هیل هاوس و بسیاری نام‌های دانه درشت دیگر، به قدری بالاست که هر بنی‌بشری دوست دارد فرزندش را در آنها ثبت نام کند.

مهد فرهنگ و هنر و ورزش

از نکات مثبت اقامت در یک کشور توسعه‌یافته و پرقدمت، قرار گرفتن در معرض تعدادی از معروف‌ترین رویدادها و جریانات فرهنگی و هنری است. شهرهایی مثل لندن و لیورپول و منچستر، همیشه پای ثابت رویدادهای بین‌المللی و تراز اول هستند و تعدادی از معروفترین فستیوال‌های هنری و کنسرت‌های جهان را میزبانی می‌کنند. اگر هم مقادیری اهل ورزش و خصوصاً فوتبال باشیم، کمتر جماعتی را در دنیا مثل انگلیسی‌ها پیدا می‌کنیم که فوتبال را جدی بگیرند. البته نه فقط انگلستان بلکه کل بریتانیا دارای چنین تعصبی به فوتبال هستند و عده‌ای بر این باورند که برخلاف باور عموم که انگلستان را مبدع فوتبال می‌دانند، اساس این ورزش از اسکاتلند آغاز شده است.

تنوع فرهنگی و مهاجرپذیری

از مواردی که همیشه در بحث معایب و مزایای کشورها به آن اشاره می‌کنیم، بحث تعارضات فرهنگی و عدم آمیزش و جا افتادن در جامعهٔ مقصد است. مسئله‌ای که در برخی موارد از آن به عنوان شوک فرهنگی یاد می‌شود و به تجربه ثابت شده که باید جدی گرفته شود. خوشبختانه انگلستان هم مانند کشوری مثل فرانسه، از سالیان دور مهاجران پرشماری را میزبانی کرده و این روند همچنان ادامه دارد. بدین ترتیب با مهاجرت به انگلستان، خصوصاً در شهرهای بزرگی مثل لندن، خبری از تنهایی و انزوای آزاردهنده نیست و به خاطر جامعهٔ بزرگ مهاجران، می‌توان از لاک خود بیرون آمد و با دیگران معاشرت کرد.

نزدیکی به سایر کشورهای اروپا

تقریباً هشت هزار سال پیش از اینکه رفراندم و برگزیت حساب انگلستان را از باقی اروپا جدا کند، بالا آمدن آبهای زمین اینکار را کرده است. اما این سرزمین تنها سی و چند کیلومتر با خاک قارهٔ اروپا فاصله دارد و به لطف فرودگاه‌های همیشه شلوغ و تونل‌ زیر دریا به شمال فرانسه، برو بیای جماعت همیشه برقرار است. در واقع یکی از مزایای زندگی در انگلستان، رفت و آمد راحت به سایر اروپاست که گویا به صرفه‌تر و ارزانتر از حد انتظار بوده و برای دانشجویان هم به سادگی امکانپذیر است. آیا با راه‌های تحصیل در انگلیس آشنایی دارید؟

آغوش باز برای متخصصان و نیروهای ماهر

شاید به گوشمان خورده که دریافت ویزای انگلیس کار چندان راحتی نیست و به خاطر عادت ناجور مسافران – عمدتاً هندی، پاکستانی و آفریقایی – که به قصد توریستی آمده‌ و همانجا ماندگار شده‌اند، قوانین تغییر کرده و ورود به کشور با سخت‌گیری‌هایی همراه شده است. اما این تمام ماجرا نیست و اگر فرد متقاضی از تخصص ویژه‌ای برخوردار باشد، مشکل چندانی برای دریافت ویزا و حتی مهاجرت به انگلستان نخواهد داشت. چرا که انگلستان با وجود اندازهٔ کوچک، اقتصاد عظیم‌الجثه‌ای دارد و همیشه از جذب نیروهای متخصص و ماهر استقبال می‌کند.

قوانین سفت و سخت در حمایت از نیروی کار

برای اقامت قانونی در یک کشور تازه، چند سناریوی اصلی وجود دارد که در نهایت تمام آنها به دو مورد ختم می‌شوند. یا فرد متقاضی از تمکن مالی و ثروت هنگفتی برخوردار است و از بابت کار و استخدام نگرانی خاصی ندارد، و یا دانشجو و متخصص و کارمند و صاحب کسب و کاری است که نمی‌تواند دغدغهٔ بازار کار را نداشته باشد. خوشبختانه انگلستان از قوانین و مقررات محکمی برای حقوق کارگران و کارکنان برخوردار بوده و تضییع حقوق نیروی کار، می‌تواند روزگار کارفرما را تیره و تار کند. مضاف بر اینکه با پنج سال کار قانونی و پرداخت مالیات در این کشور، دریافت اقامت دائم انگلستان امکان پذیر است.

معماری چشم نواز و اتمسفر جالب

یکی دیگر از قوانین جالب و مزایای زندگی در انگلستان، قانون محافظت از خانه‌های قدیمی و تاریخی است. نکته‌ای که باعث شده در هر گوشه و کناری از شهرها و روستاهای این کشور، خانه‌های زیبا و نقلی ببینیم و از معماری‌ قرون گذشته و خصوصاً دوران ویکتوریایی لذت ببریم. در انگلستان دیدن یک خانهٔ کهن و سیصد ساله در محاصرهٔ ساختمان‌های مدرن چیز چندان عجیبی نیست و همین قضیه، روح و کاراکتر جالبی به شهرها و روستاهای این کشور داده است.

تعطیلات مناسب برای کارمندان

در انگلستان هر کارمند تمام وقت، سالی ۲۸ روز مرخصی با حقوق دارد و این زمان در ترکیب با تعطیلات رسمی، فرصت‌های ایده‌آلی برای استراحت و تفریح و گشت و گذار فراهم می‌کند. در این کشور ۸ روز تعطیلی رسمی و عمومی داریم که آنها را با عنوان Bank Holidays می‌شناسند، بدین معنا که بانک‌ها هم در این روزها تعطیل هستند. این میزان تعطیلات، در برخی کشورهای اروپایی به مراتب بیشتر است که در بخش معایب انگلستان به آن اشاره خواهیم کرد.

دسترسی همیشگی و ارزان به محصولات با کیفیت

از دیگر مزایای زندگی در انگلستان به عنوان کشوری با صنعت کشاورزی قوی، امکان خرید میوه و سبزیجات تازه و از تولید به مصرف در فروشگاه‌های بزرگ و سوپرمارکت‌های درندشت است. این قبیل فروشگاه‌ها بیشتر در شهرهای اصلی و حومهٔ آنها وجود دارند اما مهاجرانی که در شهرهای کوچکتر هم زندگی می‌کنند از این بابت دغدغه‌ای نخواهند داشت. چرا که در انگلستان کمپانی‌های زیادی هستند که محصولات کشاورزی تازه را مستقیماً از مزرعه تحویل می‌گیرند و درب منزل به خریداران تحویل می‌دهند.

معایب زندگی در انگلستان

فرض کنیم از هفت‌خوان دریافت ویزای انگلیس گذر کردیم و پایمان به این کشور ثروتمند و توسعه‌یافته باز شد. از این جای ماجراست که باید با یکسری واقعیات و بدیهیات اقامت در این کشور کنار بیاییم. از قیمت‌های سرسام‌آور مسکن گرفته تا آب و هوای همیشه بارانی و کدر و خانه‌های بسیار کوچک و همسایه‌هایی که تقریباً در حلق یکدیگر زندگی می‌کنند. یا خیابان‌هایی که هر از گاهی بیش از حد کثیف هستند و مردمانی که ترمزی برای نوشیدن الکل ندارند. فرهنگ و کشور انگلستان زیر و بم زیادی دارد و لزوماً به درد هر کسی نمی‌خورد. با ادامهٔ مطلب همراه باشید تا بعد از این همه تعریف و تمجید، کمی هم با معایب زندگی در انگستان آشنا شویم. آیا مهاجرت به این کشور پیشنهاد میشود؟

سیستم درمانی قوی اما آهسته

در بخش مزایای زندگی در انگلستان به عملکرد خوب National Health System اشاره  و از آن به عنوان یکی از کارامدترین سیستم‌های بهداشت و درمانی جهان یاد کردیم. مشکل اینجاست که به تجربهٔ بسیاری از مهاجران، سیستم درمانی انگلیس تا حدودی شبیه به سیستم بهداشت و درمان کانادا، در برخی از موارد به شدت کند عمل می‌کند و ممکن است گرفتن نوبت درمان و خدمات رایگان و انجام یک پروسهٔ نه چندان وقت‌گیر، هفته‌ها و حتی ماه‌ها به طول انجامد. بنابراین به کسانی که شرایط جسمی ویژه‌ و بیماری‌های خاصی دارند، توصیه می‌شود که سر کیسه را شل کرده و از بیمه‌های خصوصی غافل نباشند.

کیفیت آموزش با مقادیری تردید

در باب کیفیت آموزش در مدارس انگلیس صحبت‌های ضد و نقیض مختلفی هست که خوشبختانه جمع بندی آنها، به سمت مثبت متمایل است. اما باید توجه داشت که تمام مدارس انگلیس از کیفیت یکسانی برخوردار نیستند و مدارس ممتاز کشور، بی‌نهایت متقاضی دارند و اولویت را به دانش‌آموزان بومی کشور می‌دهند. بنابراین به والدین مهاجر توصیه می‌شود که در امر ثبت‌نام فرزندشان مطالعه و جستجوی مفصلی داشته باشند و سابقه مدارس را به دقت بررسی کنند.

آسمان خاکستری و ابرهای سیاه

انگلیسی‌ها معمولاً در حسرت آفتاب داغ و یک روز بدون بارش هستند و این مورد برای عده‌ای جزو معایب زندگی در انگلستان است. این کشور بهار و تابستان خوشایندی دارد اما در همین موعد سال هم هر از گاهی بارندگی و وزش بادهای شدید از خجالت مردم در می‌آید. در نهایت اگر آسمان ابری و دلگیر خوشایندمان نیست، باید توجه کنیم که کنار آمدن با آب و هوای انگلیس در طول سال برای مردمی که در نواحی گرمسیر و آفتابی بار آمده‌اند چندان راحت نیست. آب و هوای انگلستان به شدت غیرقابل پیش‌بینی بوده و حتی در یک روز کاملاً صاف و بدون ابر،‌ احتمال رکب خوردن و خیس شدن وجود دارد.

غذاهایی که چنگی به دل نمی‌زنند

طبع و ذائقه غذایی به شدت سلیقه‌ای است، اما مهاجران زیادی بر این باورند که برخلاف فرانسه، ایتالیا و اسپانیا که به غذاهای رنگ وارنگشان فخر می‌فروشند، انگلیسی‌ها سفرهٔ آنچنان رنگین و غذاهای لذیذی ندارند و غیر از صبحانهٔ معروف انگلیسی (متشکل از نیمرو، لوبیا، سوسیس، بیکن، قارچ و نان تست تفت داده شده) و خوراک محبوبشان یعنی فیش‌اند‌چیپس (ماهی سوخاری و سیب‌زمینی سرخ کرده)، تنوع خاصی در غذاهایشان پیدا نمی‌شود. البته این مورد در شهرهای مهم کشور مثل لندن و منچستر و آکسفورد به تدریج در حال تغییر است و به لطف وجود انواع رستوران‌های خارجی و غذاهای بین‌المللی، ممکن است به چشم نیاید.

چالهٔ برگزیت و دست‌انداز ویزا

در ابتدای مطلب اشاره کردیم که ممکن است برای متقاضیان اقامت در انگلستان، برگزیت مانع چندان جدی و دغدغهٔ خاصی به حساب نیاید. اما واقعیت اینست که این ماجرا، آنقدرها هم بی‌تأثیر نبوده و با گذشت زمان، یک سری از گوشه‌های تیز و پیامدهای منفی‌اش نمایان شده‌اند. از مشکل سوخت گرفته تا کمبود نیروی کار – که در شرایط خاص نکتهٔ مثبتی برای مهاجران است – تا ایجاد محدودیت‌هایی در رفت و آمد به اروپا، تنها بخشی از آثار نامطلوب برگزیت هستند.

از برگزیت به این طرف، معطلی زیاد در رفت و آمد به اروپا دامنگیر اهالی انگلستان شده و صدای مردم را درآورده. خصوصاً آنهایی که از ابتدا با جدا شدن انگلیس مشکل داشتند و به این قضیه رأی ندادند، وقتی می‌بینند دیگر خبری از عبور راحت و بدون تأخیر از مرز نیست، خونشان به جوش می‌آید و در حالی که در صف بررسی امنیتی خروج از مرز، بخشی از زمان آخر هفته‌شان هدر می‌رود، زیر لب به آنهایی که به برگزیت رأی مثبت داده‌اند بد و بیراه می‌گویند.

بازار کار شدیداً رقابتی

گفتیم که قوانین کار انگلستان،‌ به شدت هوای کارگران و نیروهای کار را دارد. اما خود پروسهٔ استخدام در این کشور  کار چندان ساده‌ای نیست و رقابت شدیدی در آن برقرار است. انگلستان اقتصاد گسترده‌ و کمپانی‌های پرشماری در صنایع متعدد دارد که همواره مشغول رصد بازار و جذب نیروی با کیفیت هستند. مسئله اینجاست که استخدام در یک شغل درست و درمان و ورود به یکی از این کمپانی‌های دانه‌درشت، تخصص و تجربهٔ بالایی می‌طلبد و نصیب کسانی می‌شود که در حرفهٔ خودشان جزو بهترین‌ها هستند.

پایتختی که شهر از ما بهتران است

اینکه خارج از پایتخت کشور، نرخ دستمزدها پایین‌تر باشد چیز چندان عجیب و تازه‌ای نیست و در مورد لندن هم ماجرا به همین منوال است. این اختلاف درآمد بدون تردید یکی از معایب زندگی در انگلستان بوده و علاوه بر مهاجران، صدای شهروندان انگلیسی‌تبار را هم درآورده است. اینکه تفاوت مورد نظر چقدر است و در چه مشاغلی مصداق دارد، در مجال این مقاله نیست اما اینطور که پیداست در انگلستان، برای داشتن درآمد خوب، باید در لندن کار کرد.

زندگی در لندن به شدت گران است

از یک طرف سکونت در شهرهای شمالی کشور به مراتب ارزانتر از لندن و از سوی دیگر درآمدها به طرز محسوسی کمتر از پایتخت است و برای بسیاری از مردم ارزش دور شدن از لندن را ندارد. دستمزد یک کارگر یا کارمند تمام وقت در لندن، ۲۵ درصد بیشتر از فردی در همان شغل در شمال کشور است و هزینهٔ اقامت در پایتخت هم کمر آدمیزاد را خم می‌کند. این مسئله بسیاری از جوانان ساکن لندن را به سمت زندگی در آپارتمان‌ها یا سوییت‌های اشتراکی سوق داده و تنها برای شاغلین حوزهٔ تکنولوژی و مالی یا به قولی فایننس، که درآمدشان دو برابر میانگین ملی است، آنچنان به چشم نمی‌آید.

خانه‌های چشم نواز و قیمت‌های کمرشکن

همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم، دسترسی به خانه‌های زیبا و قدیمی جزو مزایای زندگی در انگلستان است. از طرفی هم قیمت‌های کمرشکن و دست‌نیافتنی، قطعاً از معایب زندگی در انگلستان به شمار می‌رود و از ایالات متحده هم به مراتب بیشتر است. طبق میانگین قیمت در چند سال اخیر، خانه‌دار شدن در انگلستان با ۲۴۰ هزار پوند و در آمریکا با ۱۷۸ هزار پوند امکانپذیر است. حالا اگر میانگین دستمزد سالانهٔ انگلستان را (حدود ۳۰ هزار پوند) در نظر بگیریم، می‌بینیم که پس‌انداز برای خرید خانه در انگلستان، کار چندان آسانی نیست.

مردم تودار و نه چندان خونگرم

فرهنگ انگلیسی از جهاتی برای افراد درون‌گرا ایده‌آل است و مردم اصراری به گپ و گفت‌های روزمره و باز کردن سر صحبت با غریبه‌ها ندارند. اما از آن طرف پیدا کردن دوست برای بزرگسالان و مخصوصاً مهاجران کار چندان ساده‌ای نیست. البته همیشه استثنائاتی در کار هست و به لطف مهاجرخیز بودن کشور، در شهرهای بزرگ امکان معاشرت با خارجی‌ها وجود دارد.  اما در نقاط خلوت‌تر و شهرهای کوچک، ماجرا به کلی فرق می‌کند و داشتن روابط اجتماعی به مراتب سخت‌تر است. مگر اینکه شیفتهٔ فوتبال و آدم خوش‌مشربی باشیم چون در اینصورت شانس بالاتری برای بُر خوردن با انگلیسی‌ها خواهیم داشت.

تعادل کار و زندگی می‌توانست بهتر باشد

از مرخصی ۲۸ روزه و تعطیلات رسمی ۸ روزهٔ کارمندان انگلیسی صحبت کردیم، اما این اعداد در کشورهای دیگر چند روزی بیشتر هستند. مثلاً فرانسوی‌ها ۳۰ روز مرخصی اجباری و ۱۱ روز تعطیلی رسمی و از آنطرف سوئدی‌ها در مجموع ۴۱ روز مرخصی سالانه دارند. مردم انگلیس بر این باورند که تعادل کار و زندگی و زمان استراحت در کشورشان و خصوصاً در شهر رقابت‌زده‌ای مثل لندن، به تدریج رو به افول است. وضعیت این ماجرا در ایتالیا و فرانسه و کشورهای اسکاندیناوی بهتر است و اضافه‌کاری و عرق ریختن در تعطیلات آخر هفته، جایی در فرهنگشان ندارد.

قطارهای گران و تأخیر متداول

با کمی سختگیری و در قیاس با کشورهایی مثل آلمان و ایتالیا، سیستم حمل و نقل ریلی، هم از بابت قیمت و هم کیفیت، از معایب زندگی در انگلستان است. قیمت بلیت قطار در انگلستان بالاست و اگر سفر لندن به بارسلون را هوایی برگزار کنیم، هزینه‌اش به صرفه‌تر از بلیت قطار لندن به پیک دیسکتریکت است. در ضمن، به خاطر بارش شدید و یا تعمیرات، تأخیر در حرکت قطارها برای مردم عادی شده است.

حیوان خانگی و اجاره نشینی

همانطور که اشاره کردیم، تقریباً تمام مردم انگلستان عاشق حیوانات خانگی و خصوصاً سگ‌ها هستند. مشکل اینجاست که به دنبال یکسری تغییرات در قوانین و محدود کردن پول پیش به هزینهٔ پنج هفته اجاره، برخی از صاحب‌خانه‌ها کج‌خلقی می‌کنند و به افرادی که سگ دارند خانه نمی‌دهند. یا طاقچه بالا می‌گذارند و به خاطر آسیب‌های احتمالی پول پیش بیشتری طلب می‌کنند.

امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

75237 – 021 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *