راهنمای جامع مهاجرت و اقامت کانادا
راهنمای جامع مهاجرت و اقامت کانادا
آیا به فکر مهاجرت به کانادا و اقامت کانادا هستید؟ اما اطلاعات دقیقی در مورد روش های اخذ اقامت کانادا و هزینه اقامت کانادا ندارید و یا به دنبال جزئیات بیشتری در مورد امتیاز مهاجرت به کانادا، حداقل سرمایه مهاجرت به کانادا و مدارک مهاجرت به کانادا هستید؟ در هر حال، تنها کافیست با نیلگام همراه شوید.
- نوع ویزا : بلندمدت و اقامت دائم
- مزایای ویزا : امکان همراهی همسر و فرزندان
- نوع خدمات : مهاجرت و اقامت کانادا
- حداقل زمان ارزیابی : 3 تا 6 ماه
معرفی
اگر خواهان مهاجرت به کانادا و اطلاع از جدیدترین شرایط اخذ اقامت کانادا، انواع روشها و هزینه مهاجرت به کانادا هستید، با نیلگام همراه شوید.
مهاجرت به کانادا
ممکن است به شما هم این حس دست داده باشد که نیاز به تجربه سطح جدید و به مراتب بالاتری از زندگی، ثبات اقتصادی و رفاه اجتماعی داشته و بخواهید تا در کمترین زمان ممکن، با مهاجرت به کانادا و اقامت کانادا به این هدف مهم دست پیدا کنید.
البته این بدین معنی نیست که برای مهاجرت به خارج از کشور، تنها ملزم به انتخاب کشوری مثل کانادا هستید، اما اگر نگاهی به دلایل زیر بیاندازید، خودتان متوجه این موضوع میشوید که بدون شک، کانادا یکی از اولویتهای اصلی مهاجرت به خارج از کشور است.
کانادا دومین کشور پهناور دنیا است که برخلاف وسعت بی اندازهاش، از جمعیت کمی برخوردار بوده و شرایط بسیار مناسبی را برای پذیرش مهاجران واجد شرایط از سراسر دنیا ارائه میدهد.
؛جایی که به خاطر داشتن فاکتورهای زیر، مقصد بسیار جذابی برای مهاجران بینالمللی خصوصاً ایرانیان بوده و به راحتی شما را مجاب به مهاجرت به کانادا و اقامت در کشور کانادا میکند:
- ثبات اقتصادی و سیاسی فوقالعاده
- بازار کار بینالمللی و پویا
- تنوع شغلی بالا
- سیستم آموزشی با کیفیت و معتبر
- حضور دانشگاههای بینالمللی و دارای رنکینگ جهانی
- محیط زندگی چند فرهنگی و صمیمی
- خدمات درمانی جامع و رایگان
- روشهای متعدد مهاجرت کانادا
- امکان اخذ اقامت PR
- طبیعت بکر، گسترده و منحصر به فرد
- امنیت بالا و نرخ بسیار پایین جرم و جنایت
به طور کلی، فرقی نمیکند که شخصاً و یا به همراه خانواده قصد مهاجرت به کانادا و اخذ اقامت کانادا را داشته باشید، چون در هر صورت با چالشها و موارد متعددی روبرو هستید که در ادامه به تک تک جزئیات آنها پرداخته و شما را با آنها آشنا میکنیم.
هر آنچه لازم است بدانید را از زبان متخصصان ما گوش دهید
پادکست تخصصی راهنمای جامع مهاجرت و اقامت کانادا
مقدمه
- کار در کانادا
- مهاجرت به کانادا
- لیست مشاغل مورد نیاز
- سیستم اکسپرس اینتری
روش های مهاجرت به کانادا
وقتی صحبت از مهاجرت به کانادا و روشهای اخذ اقامت کانادا میشود، مطمئناً هدف شما کسب ویزای موقت و توریستی کانادا نبوده و میخواهید تا از همان ابتدا برای مهاجرت دائمی به این کشور خوش آب و رنگ و دریافت اقامت ارزشمند کانادا اقدام کنید.
برهمین اساس، لازم است تا در ادامه به طور مختصر تمامی روشهای مهاجرت به کشور کانادا را به شما توضیح دهیم.
طبق اطلاعات ارائه شده در وبسایت رسمی اداره مهاجرت و شهروندی یا همان Canada.ca، مهاجرت به کانادا شامل گزینههای زیر میشود:
- مهاجرت تحصیلی به کانادا
- مهاجرت اکسپرس اینتری
- مهاجرت اسکیلد ورکر
- مهاجرت نامزدی استانی
- مهاجرت خود اشتغالی
- مهاجرت از طریق کارآفرینی در کانادا
- مهاجرت از طریق سرمایهگذاری در کانادا
- مهاجرت خانوادگی به کانادا
- مهاجرت از طریق پناهندگی در کانادا
- مهاجرت از طریق ازدواج در کانادا
- مهاجرت از طریق تولد فرزند در کانادا
- سایر روشهای مهاجرتی
چنانچه در امر مهاجرت کانادا جدی هستید، اما نمیدانید که چه روش مهاجرتی به کشور کانادا برای شما مناسب بوده و با شرایط فعلی تحصیلی، کاری و مالی شما همخوانی بیشتری دارد، میتوانید از ارزیابی و مشاوره تخصصی موسسه مهاجرتی نیلگام در این زمینه استفاده کنید.
اکنون که با روشهای اخذ اقامت کانادا و مهاجرت به این کشور آمریکای شمالی آشنا شدید، بد نیست تا به طور خلاصه جزئیات هر یک از موارد در دسترس و جذاب مهاجرتی را به شما توضیح دهیم:
1. مهاجرت تحصیلی به کانادا
پیش از بررسی روش مهاجرت تحصیلی به کانادا باید به این نکته اشاره کنیم که شما امکان شرکت در دوره آموزشی و تحصیلی کوتاه مدت کمتر از 6 ماه را با استفاده از ویزای توریستی و یا همان مجوز visitor کانادا دارید.
اگر موفق به اخذ یکی از انواع ویزای دابل و یا مولتی کانادا شوید، میتوانید در هر بار ورود، برای حداکثر 6 ماه در خاک کانادا اقامت داشته و در این بازه زمانی در یک دوره آموزشی کوتاهمدت شرکت کنید.
اما روش مهاجرت تحصیلی به کشور کانادا مختص آن دسته از افرادی است که قصد ادامه تحصیل بلندمدت در یک مقطع دانشگاهی را در یکی از موسسات آموزشی معتبر DLI کانادا داشته و میخواهند از طریق تحصیل، کسب تجربه کار دانشجویی، فارغالتحصیلی و کار تمام وقت در بازار کار این کشور، به اقامت دائم کشور کانادا دست پیدا کنند.
در این روش، شما ملزم هستید تا مدارک متعددی از جمله ترجمه رزومه و سوابق تحصیلی، انگیزه نامه، توصیهنامه اساتید، ترجمه مدارک و ریز نمرات تحصیلی، مدرک زبان بینالمللی و غیره را برای دپارتمان پذیرش یک دانشگاه و یا موسسه آموزشی کانادایی فرستاده و نامه پذیرش تحصیلی و یا همان acceptance letter را دریافت کنید.
سپس، باید با استناد به دعوتنامه تحصیلی و سایر مدارک مورد نیاز مهاجرت از جمله نامه تمکن مالی بانکی، از طریق سفارت کانادا برای اخذ ویزای بلند مدت تحصیلی این کشور اقدام کنید.
این روش همان طور که میتواند جزو سریعترین و در دسترسترین گزینههای مهاجرت به کانادا باشد، دارای نکات و حساسیتهای بسیاری بوده و مناسب هر فردی نیست!
یعنی اگر دارای گپ تحصیلی و شرط سنی زیادی باشید، از نمره زبان مناسب آزمونهای بینالمللی مثل آیلتس و تافل برخوردار نبوده و یا دارای تمکن مالی کافی برای پوشش هزینههای تحصیل و زندگی در کانادا نباشید، باید به سراغ گزینه دیگری بروید.
برای درک بهتر این موضوع، بد نیست به جزئیات زیر دقت کنید:
فاکتورها | کارشناسی | ارشد و دکترا |
شرط سنی | تا حداکثر 30 سال | تا 35 سال ارشد و تا 45 سال دکترا |
گپ تحصیلی | بین 2 تا 5 سال | بین 5 تا 10 سال |
مدرک زبان | الزامی (مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی) | الزامی (مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی) |
تمکن مالی | حداقل 10 هزار دلار کانادا (سال اول تحصیلی -به استثنای کبک) | حداقل 10 هزار دلار کانادا (سال اول تحصیلی -به استثنای کبک) |
پذیرش تحصیلی | مدرک الزامی از سوی دانشگاه | مدرک الزامی از سوی دانشگاه |
هر یک از فاکتورهای تاثیرگذار و مهم روند پذیرش تحصیلی و مهاجرت به کانادا برای تک تک متقاضیان متفاوت بوده و برحسب شرایط فردی متقاضی، نیاز به شخصیسازی کامل مدارک پذیرش تحصیلی و ویزا وجود دارد.
بر همین اساس، میتوانید در صورت تمایل به وبسایت مهاجرتی نیلگام رجوع کرده و از جزئیات کامل شرایط مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل باخبر شوید.
2. مهاجرت کاری به کانادا
اگر بخواهید از جنبه کاری به روشهای اخذ اقامت کانادا و شرایط مهاجرت به کانادا نگاه کنید، باید بگوییم که بسیاری از متقاضیان مهاجرت به کشور کانادا نخست به سراغ دریافت جاب آفر و یا همان دعوتنامه کاری کانادایی میروند، سپس برای ویزای کار کانادا اقدام کرده و براساس آن، خود را برای مهاجرت بلند مدت به این کشور جذاب آماده میکنند.
اما ممکن است خیلی از متقاضیان برحسب نیاز خود به سراغ روش متداول مهاجرت و اقامت کانادا از طریق کار نروند و خواستار کسب اطلاعات بیشتری در سایر زمینههای مهاجرت به کانادا باشند، برای همین بد نیست تا به طور مختصر و مفید هر یک از روشهای زیر مجموعه مهاجرت کاری به کانادا را به شما توضیح دهیم تا بفهمید که کدامیک از گزینهها مناسب شرایط فعلی شماست:
3. مهاجرت اکسپرس اینتری
طبق توضیحات ارائه شده در وبسایت رسمی مهاجرت و شهروندی کانادا، اکسپرس اینتری یک سیستم آنلاین است که برای مدیریت درخواستهای مهاجرت نیروی کار ماهر و یا همان Skilled workers استفاده میشود.
در حال حاضر، روشهای مهاجرتی قابل ارائه و مدیریت از طریق سیستم هوشمند اکسپرس اینتری شامل موارد زیر میشود:
- تجربه کار کانادایی Canadian work experience
- نیروی کار ماهر فدرال Federal Skilled Worker
- برنامه تاجران و بازرگانان ماهر Federal Skilled Trades
4. روش تجربه کار کانادایی
این روش مهاجرت کانادا که با نام CEC نیز شناخته میشود تحت سیستم Express Entry عمل کرده و مناسب متقاضیان زیر است:
- نیروهای کار ماهر و واجد شرایط که دارای تجربه کار در کشور کانادا هستند
- تجربه کاری مورد نظر باید 3 سال قبل از زمان اپلای مهاجرت و اقامت دائم کانادا کسب شده باشد.
با توجه به وجود جزئیات زیاد در رابطه با این روش مهاجرتی کشور کانادا، میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به عنوان مهاجرت تخصصی به کانادا مراجعه کرده و یا از مشاوره کارشناسان نیلگام در این زمینه استفاده کنید.
5. برنامه اسکیل ورکر فدرال
یکی دیگر از روشهای پرمخاطب سیستم اکسپرس اینتری که توسط دولت فدرال کانادا نظارت و بررسی شده و با نام FSW نیز شناخته میشود، طرح Skilled worker است. این روش مهاجرت و اقامت دائم کانادا برای متقاضیان زیر در نظر گرفته شده است:
- نیروی کار ماهر دارای تجربه کار واجد شرایط در خارج از کشور
- فردی که از فاکتورهای مختلف این طرح از جمله شرایط تحصیلی، سابقه کاری و غیره برخوردار باشد
این روش مهاجرتی بر پایه یک سیستم هوشمند و آنلاین به نام اکسپرس اینتری بنا شده و طی مراحل مختلفی از جمله جمعآوری امتیاز مهاجرت به کانادا و شرکت در قرعه کشی، به فرد دارای مهارت و تخصص کاری اجازه شرکت در این برنامه مهاجرتی، اخذ مجوز کار و کارت اقامت PR کانادا را میدهد.
این برنامه جذاب مهاجرتی از دو مرحله مختلف کسب امتیاز مهاجرت به کانادا برخوردار است، در مرحله اول، شما ملزم هستید تا در سیستم اکسپرس اینتری ثبتنام کرده و بر مبنای فاکتورهای مختلف دارای امتیاز، حداقل 67 امتیاز از 100 امتیاز را کسب کنید تا اجازه ورود به مرحله قرعهکشی Pool اکسپرس اینتری را پیدا کرده و مجاز به کسب امتیاز در مرحله دوم شوید.
چنانچه قادر به کسب حداقل 67 امتیاز از این برنامه شوید، میتوانید یک پروفایل آنلاین در بخش Pool اکسپرس اینتری ارسال کنید و توسط سیستم جامع امتیازدهی CRS، مجاز به کسب حداکثر 1200 امتیاز شوید.
در نهایت، در صورتی که امتیازهای شما به حدنصاب لازم رسیده و بتوانید در مرحله قرعهکشی اسکیلد ورکر فدرال پیروز شوید دعوتنامه ITA برای شما ارسال میشود که با طی کردن مراحل مورد نیاز، گواهی اقامت دائم PR کانادا برای شما و اعضای خانواده صادر شده و مجاز به انجام کار و زندگی دائمی در کشور کانادا خواهید بود.
از آنجایی که جزئیات طرح جذاب مهاجرتی اسکیل ورکر فدرال کانادا بسیار زیاد بوده و نمیتوان به طور خلاصه به تمامی جوانب آن پرداخت، بد نیست تنها به این موضوع اشاره کنیم که فاکتورهای اولیه کسب امتیاز از این برنامه شامل موارد زیر میگردند:
- میزان تحصیلات متقاضی
- میزان تطبیقپذیری
- سابقه کار
- سطح زبان
- سن متقاضی
- برخورداری از پیشنهاد کاری و موقعیت شغلی در کانادا
در کنار فاکتورهای دارای امتیاز طرح اکسپرس اینتری فدرال، متقاضی برنامه اسکیل ورکر و مهاجرت کانادا نیاز دارد تا از تمامی شرایط زیر برخوردار باشد:
- داشتن حداقل یکسال تجربه کار مستمر تماموقت و یا معادل پارهوقت طی 10 سال گذشته
- تجربه کاری متقاضی باید در یکی از ناکهای مهارتی و شغلی مشاغل نظاممند کانادا یعنی ناک صفر(مشاغل مدیریتی)، ناک A(مشاغل تخصصی) و یا ناک B (مشاغل فنی و تجاری) باشد
- برخوداری از تمکن مالی کافی
- بهرهمندی از مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی با حداقل نمره معادل CLB7
- داشتن گواهی سوءپیشینه و آزمایش مدیکال کانادا
با در نظر گرفتن دادههای بسیار تخصصی و متنوع این روش مهاجرت به کانادا، توصیه میکنیم که جهت کسب اطلاعات بیشتر به محتوای اسکیل ورکر فدرال کانادا مراجعه کنید.
6. برنامه تاجران ماهر فدرال
در نهایت سومین گزینه قابل استفاده و پیشنهادی سیستم آنلاین اکسپرس اینتری کانادا، روش FST دولت فدرال این کشور است که به متقاضیان زیر اختصاص دارد:
- نیروهای کار ماهری که از تجربه و مهارت کافی در امر تجارت و بازرگانی حرفهای و بینالمللی برخوردار هستند
- فرد مورد نظر باید از یک جاب آفر معتبر و یا یک گواهی و certificate مهارتی قابل استناد و موجه بهرهمند باشد
شما این امکان را دارید تا برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، از جزئیات استان های مهاجرپذیر اسکیل ورکر در کانادا مطلع شده و یا از یک مشاوره و ارزیابی تخصصی نیلگام استفاده کنید.
7. اسکیل ورکر کبک کانادا
چنانچه قصد مهاجرت و اخذ اقامت کانادا در استان فرانسوی زبان کبک را داشته باشید، باید از قوانین خاص این استان تبعیت کنید که دارای تفاوتهایی به نسبت برنامه اسکیلد ورکر فدرال کانادا است.
طبق تعریف ارائه شده در وبسایت مهاجرت و شهروندی این کشور، متقاضیان شرکت در برنامه نیروی کار ماهر استان کبک، باید طبق مراحل زیر اپلای کنند:
- با مراجعه به وبسایت دولتی و رسمی استان کبک برای گواهی CSQ اقدام کنند، تا مورد ارزیابی کامل این استان قرار گرفته و با دریافت گواهی، این موضوع را نشان دهید که استان کبک با درخواست شما برای مهاجرت به کانادا موافقت کرده است.
- در صورتی که استان کبک شما را انتخاب کرده و گواهی CSQ را به شما ارائه کند، باید از طریق اداره مهاجرت و شهروندی این کشور برای درخواست کارت اقامت دائم PR اقدام نمایید.
این پروسه مهاجرتی بین 15 تا 17 ماه کاری زمان برده و در صورت موافقت با درخواست متقاضی، امکان دریافت مجوز کار و کارت اقامت دائم را برای متقاضی و اعضای خانواده وی فراهم میکند.
8. مهاجرت خانوادگی به کانادا
از میان روشهای اخذ اقامت کانادا میتوان به گزینه اسپانسرشیپ کانادا نیز اشاره کرد که البته وابستگی زیادی به عضو خانواده شما در کشور کانادا دارد.
یعنی چنانچه عضوی از خانواده شما دارای حداقل 18 سال سن بوده و از شرایط حق شهروندی و پاسپورت کانادا و یا اقامت دائم PR برخوردار باشد، این امکان را دارد تا برای این روش مهاجرت به کانادا اقدام کرده و به عنوان اسپانسر مالی، دعوتنامه اسپانسرشیپ خانوادگی را برای شما ارسال کند.
طبق اطلاعات ارائه شده در وب سایت مهاجرت و شهروندی کشور کانادا، اسپانسرشیپ خانوادگی شامل اعضای زیر میشود:
- همسر متقاضی
- پدر و مادر
- پدربزرگ و مادربزرگ
- فرزندان وابسته و فرزند خواندهها
- خواهر و برادر (تحت شرایط خاص)
البته تنها داشتن کارت اقامت و یا حق شهروندی برای اقدام طرح اسپانسرشیپ خانوادگی و مهاجرت به کانادا کفایت نکرده و فرد دعوت کننده باید از شرایط درآمدی و مالی مناسبی برای حمایت مالی فرد دعوت شده برخوردار باشد.
این روش اقامت کانادا دارای جزئیات زیادی است که نمیتوان در این مطلب به تمامی جوانب آن پرداخت، اما بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که در صورت موفقیت در طرح اسپانسرشیپ خانوادگی، والدین اسپانسر امکان دریافت نوع خاصی از ویزا به نام سوپر ویزای کانادا را دارند که دارای حداکثر اعتبار 10 ساله بوده و در هر بار ورود، امکان اقامت حداکثر دو ساله را به والدین و یا پدربزرگ و مادربزرگ اسپانسر میدهد.
لازم به ذکر است که سوپر ویزا کانادا نوع خاصی از مجوز توریستی و یا همان ویزیتور ویزا است، با این تفاوت که این نوع از ویزا کانادا از اعتبار بیشتری برخوردار بوده و برخلاف ویزای توریستی سینگل، دابل و یا مولتی کانادا، در صورتی که اعتبار گذرنامه تمام شود، امکان جا به جایی آن به پاسپورت جدید وجود دارد.
9. مهاجرت نامزدی استانی کانادا
در کنار روشهای مهاجرت نیروی کار ماهر فدرال اکسپرس اینتری، روش محبوب دیگری با نام PNP یا نامزدی استانی برای مهاجرت کانادا نیز وجود دارد.
بنابر توضیحات ارائه شده در وبسایت Canada.ca، این برنامه مهاجرتی کانادا مناسب نیروهای کاری زیر است:
- دارای مهارت، تحصیلات و تجربه کاری مناسب و واجد شرایط برای مشارکت در اقتصاد یک استان و قلمرو خاص در کانادا باشد
- خواستار زندگی در یک استان به خصوص در این کشور باشد
- متقاضی خواستار اخذ اقامت دائم کانادا باشد
کانادا دارای 10 استان آلبرتا، منیتوبا، بریتیش کلمبیا، نیوبرانزویک، نیوفاندلند و لابرادور، نوا اسکوشیا، کبک، ساسکاچوان، انتاریو و پرینس ادوارد آیلند است و هر یک از آنها دارای یک یا چند برنامه استانی مختص به خود هستند.
این بدین معنی است که برخی از برنامههای نامزدی استانی استریمهای مرتبط و هماهنگ با سیستم اکسپرس اینتری فدرال است و برخی دیگر خارج از سیستم اکسپرس اینتری بوده و روندی مستقل دارند.
در واقع هر استان و قلمروی کشور کانادا دارای استریمهای اختصاصی (برنامههای مهاجرتی) است که شامل گروههای هدفمند زیر میشود:
- دانشجویان
- افراد فعال در حوزه تجارت و بازرگانی
- نیروی کار ماهر
- نیروی کار نیمه ماهر Semi-skilled
برحسب استان و قلمرو مورد نظر شما، امکان اپلای برنامههای نامزدی استانی کانادا به دو صورت سنتی کاغذی (paper-based process) و آنلاین اکسپرس اینتری وجود دارد و در هر دو حالت ممکن، شما نیاز به انجام آزمایش مدیکال کانادا و ارائه گواهی سوءپیشینه خواهید داشت.
از این رو، اگر مایل به مهاجرت کاری نیروی کار ماهر از طریق برنامه نامزدی استانی به کشور کانادا هستید، باید اول از همه استان و شهر خود را انتخاب کرده و به خوبی از جزئیات مورد نیاز اپلای طرح استانی باخبر شوید.
برای مثال، اگر به دنبال اخذ اقامت کانادا و مهاجرت به این کشور از طریق استان ساسکاچوان به عنوان راحت ترین برنامه استانی کانادا 2022 باشید، به حداقل شرایط زیر نیاز خواهید داشت:
- کسب حداقل 60 امتیاز از 100 امتیاز ممکن
- برخورداری از حداقل یک سال تجربه کاری در 10 سال گذشته (در یک شغل تخصصی مورد نیاز این استان)
- داشتن حداقل نمره زبان انگلیسی یا فرانسوی جنرال معادل CLB 4 برای طرح OID و یا CLB7 برای طرح EE
- برخورداری از حداقل یک سال تحصیلات دانشگاهی
- ارائه برنامه موجه برای اقامت، کار و زندگی در استان ساسکاچوان
- داشتن تمکن مالی کافی برای پوشش هزینه اولیه زندگی در کشور کانادا
با کسب حداقل امتیاز مهاجرت به کانادا در این برنامه استانی، نوبت به ایجاد یک پروفایل علاقهمندی EOI میرسد که باید امتیازات و شرایط اولیه خود را در آن ادعا کرده و به مرحله قرعهکشی Pool استانی وارد شوید.
این مرحله کاملاً رقابتی بوده و چنانچه واجد شرایط شناخته شوید، دعوتنامه ITA برای شما ارسال میگردد، سپس نوبت به آپلود مدارک و ارسال پروفایل برای اداره مهاجرت استانی کانادا میرسد.
چنانچه با فاکتورهای مهارتی و شرایط کلی شما موافقت شود و مورد تائید نامزدی استانی قرار بگیرید، این امکان را دارید تا از طریق دولت فدرال کانادا برای اقامت دائم کانادا PR اقدام کنید.
باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که لیست مشاغل مورد نیاز هر استان در کانادا در هر سال به روزرسانی و آپدیت شده و باید بر طبق فهرست Occupation In-Demand برای مهاجرت استانی اپلای کنید.
با توجه به تنوع بالای برنامههای نامزدی استانی کانادا، بد نیست به عنوان نمونه شما را با جزئیات امتیاز مهاجرت به کانادا در برنامه استانی ساسکاچوان آشنا کنیم؛ البته هر یک از استانهای کانادا دارای برنامههای مهاجرتی و امتیازبندی مختص به خود هستند و نمیتوان موارد ذکر شده را به تمامی آنها تعمیم داد.
10. مهاجرت از طریق کارآفرینی در کانادا
در مبحث مهاجرت به کانادا و اقامت کانادا نوبت به یکی از روشهای مهاجرتی ترند و بسیار محبوب این کشور یعنی روش استارت آپ و کارآفرینی کانادا میرسد.
اول از همه باید به این موضوع اشاره کنیم که مهاجرت استارتاپی کانادا کاملاً با روش سرمایهگذاری investor immigration متفاوت بوده و در یک فیلد قرار نمیگیرد.
گزینه مهاجرت از طریق سرمایهگذاری در کشور کانادا تنها در استان کبک ارائه میشده که هم اکنون در حالت تعلیق بوده و تا اطلاع ثانوی امکان اپلای در آن وجود ندارد.
بر همین اساس، بد نیست بدانید که مهاجرت استارتاپی کانادا نیاز به شرایط اولیه زیر دارد:
- از یک کسب و کار واجد شرایط دولت کانادا برخوردار باشید
- از یک سازمان استارتاپی مورد تائید کانادا نامه پشتیبانی دریافت کنید
- از مهارتهای زبانی مورد نیاز این طرح برخوردار باشید
- دارای بودجه و تمکن مالی کافی باشید
- از خلاقیت و نوآوری برخوردار بوده و امکان خلق چند موقعیت شغلی را برای شهروندان و یا افراد مقیم کانادا داشته باشید
در این روش حداقل سرمایه مورد نیاز برای مهاجرت به کانادا تعیین نشده است. به بیانی دیگر، گزینه استارت آپ کانادا برخلاف روش قدیمی سرمایهگذاری، نیاز به بودجه هنگفت اولیه ندارد، بلکه یک سازمان استارت آپی تامینکننده سرمایه مورد نیاز طرح استارتاپی شما خواهد بود.
اما برای اینکه درک بهتری از این روش جذاب مهاجرت کانادا بدست آورید، بد نیست تا به طور مختصر به جزئیات شروط اولیه این طرح نگاهی بیاندازیم:
- کسب و کار واجد شرایط بدین معنی است که در زمان دریافت تعهد از یکی از شرکتهای مورد تائید دولت کانادا، هر یک از متقاضیان ویزای استارت آپ از حداقل 10 درصد از حق رای و سهام شرکت برخوردار باشند( تا حداکثر 5 نفر میتوانند به عنوان صاحبان کسب و کار برای یک بیزینس استارتاپی اقدام کنند)
- تجارت مورد نظر در کانادا ثبت شود.
- بخش مهم و اصلی تجارت استارتاپی در کانادا جریان داشته و مدیریت شود.
- متقاضی و یا متقاضیان به همراه سازمان استارتاپی از حداقل 50 درصد از حق رای و سهام کل شرکت برخوردار باشند.
- بتوانید از یکی از شرکتهای اصلی Angel investor group، Venture capital fund، Business incubator نامه تائیدیه و پشتیبانی دریافت کنید.
- از حداقل مهارت زبان انگلیسی یا فرانسوی سطح CLB 5 برخوردار باشید.
- دارای تمکن مالی کافی به ازای متقاضی اصلی و اعضای همراه خانواده باشید که از حداقل 13.213 هزار دلار کانادا به ازای متقاضی اصلی شروع میشود.
چنانچه از تجربه کافی برای اپلای شخصی برنامه کارآفرینی و استارت آپ کانادا برخوردار نیستید و آشنایی چندانی با آمادهسازی بیزینس پلن و بیزینس مدل مشاغل استارتاپی ندارید، میتوانید صفر تا صد پروسه استارت آپ کانادا را به موسسه مهاجرتی نیلگام سپرده و با خیال راحت برای زندگی، اقامت دائم و کار در کشور کانادا به همراه اعضای خانواده برنامهریزی کنید.
11. مهاجرت از طریق سرمایهگذاری در کانادا
در گذشته نه چندان دور امکان استفاده از گزینه سرمایهگذاری به عنوان یکی از روش های اخذ اقامت کانادا وجود داشت، اما طبق اعلامیه ارائه شده در وبسایت رسمی مهاجرت استان کبک، این برنامه اقامت کانادا تا اطلاع ثانوی غیرفعال است.
این روش با گزینه استارتاپ و کارآفرینی متفاوت بوده و متقاضی اپلای برنامه Investor کانادا ملزم به داشتن شرایط زیر خواهد بود:
- مجموع موجودی مالی متقاضی و همسر وی (در صورت تاهل) حداقل 2 میلیون دلار کانادا باشد، هرگونه مبلغ (اهدایی) در بازه 6 ماهه قبل از ارسال درخواست، در این مقدار موجودی لحاظ نمیشود
- برخورداری از تجربه مدیریتی حداقل دو ساله در یک بازه زمانی 5 ساله، پیش از اپلای برای مهاجرت سرمایهگذاری کبک. این تجربه کاری باید شامل وظایفی نظیر برنامهریزی، مدیریت و کنترل امور مالی و داشتن اختیار در زمینه منابع انسانی و یا مادی شود. همچنین در تجربه کاری مذکور مواردی نظیر تجربه کارآموزی، دوره آزمایشی و آموزشی و یا هرگونه دوره تخصصی که به اخذ یک گواهی دیپلم منتهی شود، به حساب نمیآید.
- قصد اقامت در استان کبک را داشته باشید
- یک توافقنامه سرمایهگذاری با یک واسط مالی مورد تائید دولت کانادا و استان کبک ایجاد کنید
- در برنامه سرمایهگذاری 5 ساله با حداقل موجودی 1.200.000 میلیون دلار کانادا در این استان شرکت کنید
- طبق ددلاین اعلام شده، گواهی یادگیری ارزشهای دموکراتیک و ارزشهای کبک را دریافت کنید. این موضوع شامل اعضای خانواده همراه شما از جمله همسر و فرزندان 18 ساله و یا بزرگتر شما میشود.
البته این تمام ماجرا نبوده و درخواست مهاجرت به کانادا شما شامل ارزیابی فاکتورهای دیگری از جمله سن متقاضی، میزان تحصیلات و مهارتهای زبانی فرد میشود.
باز هم باید تاکید کنیم که در حال حاضر مهاجرت سرمایه گذاری کانادا غیرفعال بوده و امکان اپلای آن از طریق وبسایت استان کبک وجود ندارد.
12. مهاجرت خوداشتغالی در کانادا
در مبحث راهنمای جامع مهاجرت نوبت به یکی دیگر از روش های اخذ اقامت کانادا یعنی گزینه self-employed میرسد؛ روشی نسبتاً پیچیده که طبق اطلاعات وبسایت Canada.ca در حدود 42 ماه کاری زمان برده و شامل توضیحات زیر میشود:
برنامه خوداشتغالی کانادا به متقاضیان این اجازه را میدهد به عنوان فردی خویشفرما به کانادا مهاجرت کرده و اقامت دائم این کشور را کسب کنند.
برای اپلای این روش مهاجرتی، شما باید دارای شرایط زیر باشید:
- دارای تجربه کاری و فعالیت مرتبط و واجد شرایط در حوزههای فرهنگی و یا ورزشی باشید
- این امکان را داشته باشید تا در هر یک از حوزههای فرهنگی و یا زندگی ورزشی در کشور کانادا، مشارکت چشمگیری داشته باشید
به طور کلی، متقاضی روش خوداشتغالی مهاجرت کانادا براساس فاکتورهای زیر مورد ارزیابی قرار میگیرد:
- تجربه
- میزان تحصیلات
- سن متقاضی
- مهارتهای زبان
- تطبیقپذیری
این روش نیز نیاز به ارائه نامه تمکن مالی، گواهی عدم سوءپیشینه و آزمایش مدیکال کامل متقاضی دارد.
13. مهاجرت کاری LMIA
از میان راههای مهاجرت به کانادا، مهاجرت کاری LMIA گزینه چندان سرراست و راحتی نیست، اما کماکان جزو روشهای محبوب و پرمخاطب مهاجرت به این کشور مهاجرپذیر محسوب میشود.
به طور خلاصه، LMIA مخفف عبارت Labour Market Impact Assessment به معنی “ارزیابی تاثیر بازار کار” است و مدرک مهمی است که یک کارفرمای کانادایی برای استخدام و جذب نیروی کار خارجی به آن نیاز دارد.
به بیانی دیگر، یک گواهی مثبت LMIA نشاندهنده این موضوع است که برای یک موقعیت شغلی نیاز به جذب نیروی کار خارجی وجود دارد و در عین حال هیچ نیروی کار کانادایی و یا فرد مقیم دائم کانادا برای این پوزیشن کاری در دسترس نیست. از این رو، به گواهی مثبت LMIA نامه تائیدیه و یا همان confirmation letter نیز گفته میشود.
زمانی که کارفرمای کانادایی برای اخذ مجوز LMIA اقدام کند، نیروی کار خارجی امکان اپلای ورک پرمیت و یا همان ویزای کار کانادا را از سفارت این کشور خواهد داشت.
چنانچه مایل به اپلای و اخذ مجوز کار و مهاجرت به کانادا باشید، نیاز به موارد زیر خواهید داشت:
- یک جاب آفر معتبر کانادایی
- یک قرارداد کاری در کانادا
- کپی مجوز LMIA
- شماره LMIA
البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که تحت شرایط خاصی امکان اقدام برای روش مهاجرت IMP کانادا نیز وجود دارد که طی آن کارفرما میتواند بدون طی کردن پروسه اخذ مجوز LMIA برای جذب نیروی کار خارجی از ایران و یا هر کشوری در دنیا اقدام نماید.
14. مهاجرت از طریق پناهندگی در کانادا
چنانچه به دنبال اخذ اقامت کانادا از طریق روش پناهندگی باشید، باید به اصطلاح ارجاع referred شده باشید. برای این منظور، آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد UNHCR، یک سازمان ریفرال تعیین شده و یا یک گروه اسپانسرشیپ خصوصی مورد تائید امکان ارجاع شما را خواهد داشت.
به بیانی دیگر، شما نمیتوانید به طور قانونی و مستقیماً برای پناهندگی و اقامت کانادا درخواست دهید.
طبق جدیدترین آمار بدست آمده، برای ارجاع شدن به بخش پناهندگی کشور کانادا، باید شامل یکی از دو کلاس پناهندگی زیر باشید:
پناهندگان کنوانسیون خارج از کشور
برای قرارگیری در این دسته، باید شامل شرایط زیر باشید:
- خارج از وطن خود باشید
- به دلایل موجه ترس و شکنجه نظیر(نژاد، مذهب، عقاید سیاسی، ملیت، عضویت در یک گروه اجتماعی خاص، مشکلات جنسیتی)، امکان بازگشت به کشور مبدا را ندارید.
این دسته از متقاضیان، امکان دریافت حمایت و اسپانسرشیپ را از دولت کانادا، گروهی از مردم و یا سازمانهای خصوصی و یا ترکیب از هر دو خواهند داشت.
کشور دارای کلاس پناهندگی
این روش شامل افراد زیر میشود:
- اگر خارج از وطن خود به سر ببرید.
- به خاطر جنگ داخلی یا درگیری مسلحانه صدمه جدی دیده باشید.
- به طور مستمر از حقوق اولیه انسانی محروم شده باشید.
این دسته از افراد امکان استفاده از اسپانسر خصوصی را برای درخواست پناهندگی و مهاجرت به کانادا دارند.
15. مهاجرت از طریق ازدواج در کانادا
طبق اطلاعات ارائه شده در وبسایت cic، چنانچه با یک شهروند کانادایی ازدواج رسمی و قانونی کرده باشید، در حال زندگی در کانادا نبوده و دارای اقامت دائم این کشور نباشید، همسر کانادایی شما این امکان را دارد تا اسپانسر مالی شما شده و مقدمات دریافت اقامت دائم و مهاجرت به کانادا را برای شما فراهم کند.
چنانچه در یک بازه زمانی 5 ساله برای حداقل 1095 روز در کشور کانادا زندگی کرده، دارای اقامت دائم باشید، مشکل مالیاتی نداشته و در تستهای مهارت زبان و شهروندی قبول شده باشید، میتوانید برای حق شهروندی این کشور نیز درخواست دهید.
16. مهاجرت از طریق تولد فرزند در کانادا
در صورتی که مایل به اخذ اقامت کانادا از طریق تولد فرزند در این کشور هستید، باید به شما بگوییم که طبق قوانین وضع شده در این کشور، منعی برای اخذ ویزای توریستی و وضع حمل کودک در کشور کانادا وجود ندارد، اما تنها فرزند متولد شده در خاک کانادا مجاز به دریافت پاسپورت و حق شهروندی کانادا خواهد بود.
از این رو، اگر خواهان دریافت اقامت کانادا با تولد فرزند هستید، تنها این امکان را دارید تا با اخذ ویزای توریستی کانادا، فرزند خود را در کشور کانادا به دنیا آورده و بعد از بازگشت به کشور مبدا، برای یکی از روشهای درخواست اقامت دائم کانادا و یا اسپانسرشیپ فرزند بالغ برای والدین اپلای کنید.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، از راهنمایی کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی نیلگام استفاده کنید.
سایر روش های مهاجرتی به کانادا
روش های اخذ اقامت کانادا تنها محدود به گزینههای بالا نبوده و شامل موارد زیر نیز میشود:
- مسیر تبدیل اقامت موقت به دائم متقاضیان: مناسب افرادی که دارای تجربه کاری در کانادا در مشاغل مورد نیاز و یا خدمات بهداشت و درمان است و یا افرادی که به تازگی از یک موسسه آموزش عالی فوق متوسطه فارغالتحصیل شدهاند
- روش Agri-Food Pilot: برای بخش کشاورزی و نیاز بازار کار کانادا در این حوزه تعیین شده است و به متقاضیان باتجربه، کارگران غیرفصلی در برخی از صنایع و یا مشاغل اقامت دائم کانادا را اعطا میکند. این برنامه تا ماه می 2023 فعال خواهد بود.
- روش مهاجرت روستایی و مناطق شمالی کانادا که یک برنامه جامعه محور بوده و برای اخذ اقامت دائم کانادا توسط نیروی کار ماهر خارجی در جوامع کوچک این کشور طراحی شده است.
- روش Caregivers: برای متقاضیان واجد شرایط بخش نگهداری کودکان و یا افراد بیمار نیازمند خدمات درمانی
- برنامه مهاجرتی آتلانتیک: این روش مهاجرت کانادا شامل نیروی کار ماهر و فارغالتحصیلان بینالمللی از موسسات آموزشی کانادا میشود که قصد اقامت و زندگی در یکی از 4 استان آتلانتیک (نیوبرانزویک، نوا اسکوشیا، پرینس ادوارد آیلند و یا نیوفاندلند و لابرادور) را داشته باشند.این برنامه به کارفرماها این اجازه را میدهد تا برای موقعیتهای شغلی که فاقد نیروی کار بومی، نیروهای کاری ماهر خارجی جذب کند.
بهترین روش مهاجرت به کانادا
اکنون که با انواع روشهای متداول مهاجرت و اقامت کانادا آشنا شدید، شاید این سوال برای شما پیش بیاید که از میان روشهای ذکر شده کدامیک بهترین روش مهاجرت به کانادا محسوب میشود؟
در جواب این سوال باید بگوییم که بهترین روش مهاجرت به کانادا تنها به شرایط شما بستگی داشته و برحسب فاکتورهای تحصیلی، سوابق کاری، شرایط سنی، وضعیت مالی و غیره، درصد موفقیت و شانس شما در یک برنامه مهاجرتی بیشتر و در برنامهای دیگر کمتر خواهد بود.
برای مثال، اگر فردی 40 یا 45 ساله با تجربه کار مدیریتی و ایده نوآورانه تجاری باشید، به طور حتم، بهترین روش مهاجرت به کانادا برای شما از بین گزینههای اسکیلد ورکر فدرال و استانی و یا ویزای استارت آپ کانادا خواهد بود و به دلیل وجود گپ تحصیلی و یا شرایط سنی، به مراتب شانس کمتری برای اپلای ویزای تحصیلی و ادامه تحصیل در دانشگاههای کانادا خواهید داشت.
بر همین اساس، اگر کنجکاو هستید که بدانید با احتساب شرایط فعلیتان، کدام روش مهاجرت و اقامت کانادا برای شما مناسب بوده و از بخت بیشتری برای موافقت با ویزا و اقامت کانادا برخوردار است، تنها کافیست تا از مشاوره و ارزیابی آنلاین تخصصی موسسه مهاجرتی نیلگام برای اطلاع از این موضوع استفاده کنید.
مدارک لازم برای مهاجرت به کانادا
با توجه به تنوع بالای روشهای مهاجرت به کانادا و اخذ اقامت کانادا، بهتر است در زمان انتخاب روش مهاجرتی مختص خود به سراغ جزئیات دقیق مدارک لازم برای مهاجرت به کانادا بروید، چون به طور حتم مدارک مورد نیاز روش مهاجرت تحصیلی تفاوتهای زیادی با روش اسکیلد ورکر فدرال و یا استارت آپ دارد، اما در حالت کلی بد نیست تا مدارک عمومی مورد نیاز مهاجرت کانادا را به شما معرفی کنیم:
- انواع مدارک شناسایی اعم از اصل و کپی اسکن شده پاسپورت، ترجمه شناسنامه و کارت ملی
- نامه تمکن مالی بانکی و پرینت گردش حساب 3 تا 6 ماه اخیر
- ترجمه مدارک ازدواج و یا گواهی تولد فرزند
- فرم تکمیل و امضا شده ویزا
- انواع دعوتنامه، رزرو هتل بلیط پرواز
- ترجمه مدارک و سوابق شغلی
- ارائه سوابق سفر و ویزاهای قبلی
- ترجمه فیش حقوقی و سوابق بیمه
- ترجمه مدارک بازنشستگی (در صورت وجود)
- ارائه ترجمه مدارک ملکی مثل سند خانه و یا ملک تجاری
- پرینت وقت سفارت
- رسید پرداخت هزینه ویزا و انگشت نگاری بیومتریک
- گواهی عدم سوءپیشینه و آزمایش مدیکال (در صورت درخواست)
چنانچه روش مهاجرتی خود به کشور کانادا را انتخاب کنید، برخی از مدارک تخصصی به فهرست بالا اضافه میشود، مثلاً برای روش تحصیلی به مدرک زبان آکادمیک بینالمللی آیلتس و تافل، توصیه نامه اساتید دانشگاهی و موارد این چنینی نیاز داشته و برای گزینه استارت آپ نیاز به ارائه بیزینس پلن موجه و نامه تائیدیه سازمان استارتاپی مورد تائید دولت کانادا خواهید داشت.
هزینه مهاجرت به کانادا
هزینه مهاجرت و اقامت کانادا نیز کاملاً بستگی به روش مهاجرتی شما دارد: برای مثال، هزینههای اولیه روش مهاجرت تحصیلی شامل درخواست ویزا و انگشت نگاری میشود که به ترتیب 150 و 85 دلار برای شما هزینه دارد.
البته این موارد بسیار ابتدایی بوده و جزئیات دیگری مثل هزینه بیمه دانشجویی، شهریه دانشگاه، هزینه خوابگاه، هزینه مجوز کار بعد از فارغالتحصیلی و غیره در آن لحاظ نشده است.
در صورتی که مایل به اقدام برای ویزای استارت آپ باشید حداقل هزینه اقامت کانادا برای شما 2140 دلار خواهد بود که شامل هزینه ارزیابی و حق اقامت دائم این کشور شده و مواردی مثل تمکن مالی متقاضی اصلی و خانواده، بودجه بیزینس استارتاپی و یا هزینه خدمات تخصصی یک شرکت مهاجرتی به آن اضافه نشده است.
به طور کلی، برای اطلاع از جزئیات کامل هزینه اقامت کانادا میتوانید به بخش Fee List وب سایت رسمی CIC مراجعه کنید، اما باید این موضوع را به خاطر بسپارید که موارد ذکر شده برای حالت اپلای شخصی است و در صورتی که فرد بخواهد از خدمات جانبی و تخصصی یک موسسه مهاجرتی استفاده کند، هزینههای پرداختی بیشتر خواهد شد.
حداقل سرمایه برای مهاجرت به کانادا
در نهایت اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد حداقل سرمایه مورد نیاز برای مهاجرت به کانادا صحبت کنیم، باید بگوییم که در حال حاضر هر فرد به حداقل 15.500 هزار دلار کانادا سرمایه اولیه برای مهاجرت به کشور کانادا نیاز دارد.
این در حالی است اگر متقاضی متاهل و دارای همسر باشد، این عدد به حداقل 21 هزار دلار تغییر کرده و با حضور یک یا چند فرزند، شما نیاز به حداقل 25 تا 30 هزار دلار کانادا برای یک سال خواهید داشت.
این مقدار هزینه بیشتر به موارد اولیه مثل بودجه مورد نیاز برای تمکن مالی و هزینه ویزا و پرواز بر میگردد و شامل موارد دیگری از جمله شهریه دانشگاه، بودجه استارتاپ و یا موارد این چنینی نمیشود.
اگر فکر میکنید که میتوانید با بودجه سنگینی مثل 800 هزار و یا یک میلیون دلار کانادا یک خانه در کشور کانادا خریداری کرده و یا در یک بیزینس فعال سرمایهگذاری کنید و از این طریق برای اخذ اقامت کانادا برای خود و اعضای خانواده اقدام کنید، باید بگوییم که چنین روشهایی در دسترس نبوده و تنها باید از روشهای فعال اشاره شده در بالا و یا گزینههای پیشنهادی کارشناسان مجرب نیلگام برای مهاجرت به کانادا استفاده نمایید.
شرایط مهاجرت به کانادا بدون مدرک زبان
اکنون که به خوبی با راهنمای جامع مهاجرت و اقامت کانادا آشنا شدهاید، شاید این سوال ساده اما متداول ذهن شما را مشغول کند که آیا امکان درخواست مهاجرت و اقامت دائم کانادا به مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی وجود دارد؟
در جواب باید بگوییم که در بیش از 90 درصد از روشهای مهاجرتی قابل ارائه این کشور از جمله مهاجرت تحصیلی، استارتاپ و یا اسکیل ورکر، مهارت زبان جزو فاکتورهای الزامی و مورد نیاز برای قبولی و موافقت با درخواست شما بوده و تنها در موارد معدودی مثل پناهندگی، ازدواج و یا اسپانسرشیپ خانوادگی نیازی نیست تا از همان ابتدا مدرک و مهارت بینالمللی زبان ارائه شود.
بر همین اساس، پیشنهاد ما به شما این است که بدون تحقیق و با وعده نبود نیاز به ارائه مدرک زبان و یا داشتن حداقل مهارت زبان انگلیسی یا فرانسوی، برای مهاجرت به کانادا و اقامت دائم این کشور اقدام نکرده و حتماً از راهنمایی تخصصی در این زمینه استفاده کنید.
تنها کافیست تا فرم ارزیابی آنلاین ما را تکمیل کرده و یا از مشاوره تخصصی نیلگام استفاده کنید تا با بررسی کامل تمامی شرایط فردی و خانوادگی، اعم از سوابق کاری، شرایط مالی، سوابق تحصیلی و مهارت زبان، بهترین روش برای مهاجرت به کانادا به شما پیشنهاد شده و در اسرع وقت برای اخذ ویزا و اقامت دائم کانادا برای شما اقدام نماییم.
امتیاز مهاجرت به کانادا
چنانچه متقاضی مهاجرت کاری از طریق برنامه اسکیل ورکر فدرال و یا نامزدی استانی کشور کانادا باشید، در کنار موضوع بسیار مهم مشاغل مورد نیاز بخش فدرال و یا استانی کانادا، امتیاز مهاجرت به کانادا نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و کلید ورود، زندگی و اقامت دائمی شما در این کشور خواهد بود.
بر همین اساس، بد نیست در ادامه نگاهی به فاکتورهای دارای امتیاز برنامه استانی ساسکاچوان بیاندازیم:
- فاکتور تحصیلی: امکان اخذ حداقل امتیاز 12 برای مدرک دانشگاهی با اعتبار حداقل یک ساله و حداکثر امتیاز 23 برای مدارک ارشد و دکتری وجود دارد.
- فاکتور تجربه کاری و مهارت: که به دو بخش 5 سال گذشته و یا 6 تا 10 سال قبل از تاریخ ارسال درخواست متقاضی تقسیم میشود و از حداقل 2 و حداکثر 10 امتیاز برخوردار است.
- توانایی و مهارت زبان: براساس مقدار نمره CLB کسب شده توسط متقاضی، ازحداقل 12 تا حداکثر 20 امتیاز قابل دریافت خواهد بود.
- فاکتور سن متقاضی: حداقل امتیاز در این بخش برای متقاضیان 18 تا 21 سال و 46 تا 50 سال در نظر گرفته شده که معادل 8 است و بیشترین امتیاز به دو بازه سنی 22 تا 34 سال و 35 تا 45 سال با امتیازهای 12 و 10 اختصاص دارد. چنانچه متقاضی زیر 18 و یا بالای 50 سال باشد، از این بخش امتیازی کسب نمیکند.
- فاکتور ارتباط با بازار کار و تطبیقپذیری: بنا بر تجربه کاری، تحصیلی و یا داشتن اقوام نزدیک در استان مورد نظر، امکان کسب حداکثر 30 امتیاز برای متقاضی وجود دارد.
- فاکتور تمکن مالی: که حداقل 13.310 هزار دلار به ازای متقاضی اصلی بوده و با افزایش تعداد اعضای خانواده همراه متقاضی بیشتر میشود.
باید به این نکته توجه کنید که فاکتورهای دارای امتیاز و قوانین تعیین شده برای هر یک از برنامههای استانی کشور کانادا با یکدیگر تفاوت داشته و امتیاز مهاجرت به کانادا در هر یک متمایز خواهد بود.
از این رو، پیشنهاد میکنیم که جهت اطلاع از تمامی برنامههای استانی و فدرالی نیروی کار ماهر در کشور کانادا، از مشاوره و ارزیابی تخصصی موسسه مهاجرتی نیلگام برای این امر مهم استفاده کرده و با اطلاعات کامل در این مسیر قدم بگذارید.
سوالات متداول راهنمای جامع مهاجرت و اقامت کانادا
آیا با ویزای توریستی مولتی امکان مهاجرت به کانادا وجود دارد؟
خیر، این نوع از ویزا کانادا به صورت موقتی و کوتاه مدت بوده و در اغلب موارد برای حداکثر 5 سال اعتبار دارد. از این رو، شما تنها میتوانید در هر بار ورود به خاک کانادا برای حداکثر 6 ماه در این کشور حضور داشته و بعد به کشور مبدا بازگردید. برای مهاجرت دائمی به کانادا باید از انواع دیگر ویزای این کشور استفاده کنید.
آیا میتوان با استفاده از روش تحصیلی برای مهاجرت به کانادا اقدام کرد؟
بله. با اینکه ماهیت ویزای تحصیلی کانادا به صورت موقتی بوده و معادل دوره تحصیلی دانشجو، برای حداکثر 2 تا 4 سال صادر میشود، اما متقاضی میتواند پیش از فارغالتحصیلی از دانشگاه های کانادا، برای مجوز کار آزاد PGWP درخواست داده و از این طریق، مقدمات زندگی و اقامت کانادا را فراهم نماید.
آیا روشی وجود دارد که از همان ابتدا موجب صدور کارت اقامت و مهاجرت کانادا شود؟
بله، با مطالعه مطلب راهنمای جامع مهاجرت و اقامت کانادا به این موضوع پی میبرید که برخی از روشهای مهاجرت کانادا مثل اسکیلد ورکر فدرال و یا ویزای استارتاپ، موجب صدور آنی کارت اقامت این کشور برای متقاضی میشود.
هزینه مهاجرت به کانادا چقدر است؟
طبق اعلام رسمی وبسایت مهاجرت و شهروندی کانادا، شما به حداقل 15.500 هزار دلار کانادا تمکن مالی برای هر سال حضور در کشور کانادا نیاز خواهید داشت.این مبلغ جدا از هزینه اولیه ویزا کانادا، انگشت نگاری، رزرو هتل، بلیط پرواز و غیره بوده و یکی از الزامات مهاجرت و اقامت کانادا به شمار میرود.
بهترین روش مهاجرت به کانادا چیست؟
جواب این سوال برای هر متقاضی متفاوت خواهد بود. چنانچه دارای وضعیت ادامه تحصیل باشید، بهترین روش برای شما مهاجرت تحصیلی به کانادا خواهد بود. اگر دارای اقوام نزدیک مقیم کشور کانادا باشید، برترین گزینه اسپانسرشیپ خانوادگی کانادا بوده و در صورتی که از تخصص و موقعیت شغلی مورد نیاز دولت فدرال و یا استانی کانادا بهرهمند باشید، بهترین روش مهاجرت کانادا اسکیل ورکر فدرال و یا نامزدی استانی خواهد بود.
آیا ازدواج با فرد مقیم کانادا و یا شهروند کانادایی موجب دریافت اقامت کانادا برای زوج ایرانی میشود؟
بله، این امکان به صورت قانونی و از طریق دعوتنامه اسپانسرشیپ وجود دارد.
آیا میتوان بدون جاب آفر برای ویزای کاری و مهاجرت به کانادا اقدام کرد؟
خیر، البته این مورد دارای استثنا بوده و ممکن است فرد برای یک برنامه نامزدی استانی مثل ساسکاچوان اقدام کرده باشد که در این حالت، نیازی به ارائه جاب آفر کارفرمای کانادایی وجود ندارد.
آیا سوپرویزا کانادا همان ویزای توریستی کانادا است؟
خیر، سوپر ویزا جزو زیردستههای ویزای ویزیتور و یا همان ویزای توریستی مولتی کانادا است که برای والدین و یا پدربزرگ و مادربزرگ فرد مقیم و یا دارای شهروندی کانادا صادر میشود و برخلاف مجوز توریستی، دارای اعتبار 10 ساله بوده و این اجازه را به متقاضی میدهد تا در هر بار ورود برای حداکثر 2 سال در کانادا اقامت داشته باشد.
آیا سابقه سفر در امر اقامت کانادا و مهاجرت کانادا تاثیرگذار است؟
بله، با در نظر گرفتن رنکینگ پایین گذرنامه ایرانی، سابقه سفر در اخذ متداولترین نوع ویزای کانادا یعنی ویزای توریستی این کشور تاثیر بسزایی داشته و در صورتی که فرد بدون سابقه سفر موثر به کشورهای حوزه شنگن و یا کشورهایی نظیر ژاپن برای ویزای کانادا اقدام کند، احتمال ریجکت درخواست وی بسیار زیاد خواهد بود. البته مبحث دریافت ویزا کانادا تنها به سابقه سفر وابسته نبوده و شامل فاکتورهای زیادی از جمله تمکن مالی متقاضی میشود.
آیا میتوان با تولد فرزند در کانادا اقامت این کشور را دریافت کرد؟
خیر، بنابر قوانین دولتی کشور کانادا، شما این امکان را دارید تا با استفاده از ویزای توریستی فرزند خود را در کشور کانادا به دنیا بیاورید، در این حالت، به طور خودکار فرزند شما از حق شهروندی و پاسپورت کانادا برخوردار میشود، اما والدین فرزند شامل چنین شرایطی نشده و باید به همراه فرزند به کشور مبدا بازگردند.
آیا میتوان به طور همزمان برای کارت اقامت PR و حق شهروندی کانادا اقدام کرد؟
خیر، معمولاً روند اپلای هر یک از این مدارک به صورت مجزا بوده و نیاز به شرایط خاصی دارد. برای مثال، حداقل سال حضور و اقامت مورد نیاز شما برای کارت اقامت دائم کانادا حداقل 730 روز در یک بازه 5 ساله است. سپس شما این امکان را دارید تا بعد از دریافت کارت اقامت دائم، برای حداقل 3 سال (1095 روز)، در یک بازه زمانی 5 ساله در کانادا زندگی کرده و بعد برای اخذ شهروندی این کشور اقدام نمایید.
مطالعه مطالب زیر نیز می تواند برای شما مفید باشد