مهاجرت کاری

مهاجرت با شغل برنامه نویسی چگونه است؟

مهاجرت با شغل برنامه نویسی امکانپذیر است و در این پست درباره آن سخن خواهیم گفت. امروزه به هر موقعیت شغلی و صنعتی در دنیا نگاه کنید، به نوعی با حوزه کامپیوتر و زمینه های مرتبط با آن از جمله اپلیکیشن و برنامه نویسی مرتبط است. اقبال عموم مردم برای استفاده از گجت های کامپیوتری، برنامه های تخصصی، بازی های حرفه ای، وب سایت ها و خرید و فروش های اینترنتی موجب شده تا بیش از هر زمان دیگری، تقاضا برای جذب و استخدام نیروی برنامه‌نویسی بالا برود و با نبود مقدار نیروی لازم و حرفه ای برای موقعیت های شغلی در دسترس، بحث مهاجرت با این موقعیت شغلی به یکی از ترندترین موضوعات روز دنیا بدل شود.

چنانچه شما هم در حوزه برنامه‌نویسی تحصیل کرده و یا مشغول به کار هستید و می خواهید تا در آینده ای نزدیک مهاجرت با شغل برنامه‌نویسی را تجربه کنید، با ما در این مطلب همراه باشید تا به بررسی جزئیات مختلفی از جمله بهترین زبان برنامه نویسی برای مهاجرت، شرایط شغل برنامه نویسی در کشورهای مختلف و یا درآمد برنامه‌نویسی در کانادا بپردازیم.

مهاجرت از طریق برنامه نویسی

پیش از پرداخت به موضوع مهاجرت با شغل برنامه نویسی بد نیست تا کمی در مورد این حوزه شغلی و جزئیات آن توضیح دهیم و بعد به صورت موضوعی در چندین مقصد معتبر دنیا جزئیات آن را مورد بررسی قرار دهیم.

در اغلب موارد این سوال برای خیلی از افرادی که تبحری در حوزه IT و یا برنامه‌نویسی ندارند پیش می آید که آیا تفاوتی بین توسعه دهنده نرم افزار (دولوپر) با برنامه نویسی وجود دارد. به طور کلی، تفاوت بین توسعه دهنده نرم افزار و برنامه نویسی در دامنه کار آنها خلاصه می شود.

عموماً توسعه دهندگان نرم افزار درک و شناخت بیشتری از محدوده کامل پروژه کاری دارند.اما نیروی کار programming بیشتر با بخش خاصی از پروژه کاری یعنی کدنویسی coding سر و کار دارد.

به بیانی دیگر، شغل برنامه‌نویسی شامل کدنویسی، آزمایش و تست کردن و رفع باگ ها می شود. برنامه نویسان یک طرح را به دستورالعمل هایی که کامپیوتر توانایی اجرا و پیروی آن را دارد تبدیل می کنند.

این ساختارها و دستورالعمل ها با استفاده از یکی از زبان های برنامه نویسی متداول از جمله جاوا، C#، پی اچ پی، اوراکل، SQL سرور، جاوا اسکریپت و غیره کدنویسی و نوشته می شود و برنامه نویسان حرفه ای تنها در یک زبان برنامه‌نویسی دارای تخصص و تمرکز هستند و برنامه نویسان عمومی کد نویسی را برای انواع نرم افزارها و زبان ها انجام می دهند.

به طور معمول برنامه نویسان در قالب یک تیم و تحت سرپرستی یک لیدر و سوپروایزر کارهای کدنویسی پروژه را انجام می دهند. اگر قصد مهاجرت با کدنویسی به خارج از کشور را دارید باید بدانید که مشاغل برنامه نویسی شامل انواع زیر می شود:

  • برنامه نویسی اپلیکیشن: نوشتن برنامه برای انجام وظایف خاص نظیر پیگیری موجودی کارخانه
  • برنامه نویسی سیستم: کدنویسی برای حفظ نرم افزارهای سیستم های کامپیوتری، سیستم های عامل، سیستم های مدیریت پایگاه داده
  • مهندسی یادگیری ماشینی – هوش مصنوعی
  • برنامه نویسی بازی
  • توسعه دهنده موبایل

توسعه دهندگان و مهندسان نرم افزار نیز جزو برنامه نویسان به شمار می روند. وظایف شغلی این افراد نیز شامل کدنویسی می شود، اما در سایر امور و جنبه های دیگر توسعه پروژه و نرم افزار نیز شرکت می کنند. اما در واقع، وظایف یک توسعه دهنده نرم افزار به جز کدنویسی شامل موارد زیر نیز می شود:

  • طراحی نرم افزار
  • توسعه
  • تحقیق
  • نوشتن اسناد و مشخصات
  • نگهداری
  • تست نرم افزار
  • پیاده سازی بخش های اصلی
  • تحلیل

به بیانی دیگر، یک توسعه دهنده و یا به اصطلاح دولوپر همان برنامه نویس با مقیاس وسیعی تری از مسئولیت ها و وظایف قابل انجام در یک پروژه است.

اگر به فکر مهاجرت با حرفه برنامه نویسی هستید، بد نیست بدانید که تقاضا برای دولوپرهای موبایل نیز در کشورهای مختلف دنیا بسیار زیاد است. نیرویی که قادر به نوشتن اپلیکیشن برای گوشی های موبایل، تبلت ها و سایر دستگاه های مشابه است.

عموماً برنامه نویسان و دولوپرهای موبایل دارای تخصص ویژه ای در سیستم های متداول گوشی اندروید (جاوا، کوتلین) و یا پلتفرم iOS (سوئیفت و  Objective-C) هستند. یکی از موارد جذاب مهاجرت با شغل برنامه‌نویسی این است که بسیاری از برنامه نویسان به موقعیت شغلی توسعه نرم افزارهای موبایل و تخصص های مرتبط کوچ می کنند. این بدین خاطر است که تقاضا برای استخدام این نیروها بسیار زیاد بوده و درآمد بالایی برای این نوع از موقعیت های شغلی در نظر گرفته شده است.

در این بین ممکن است با اصطلاح مهندسین DevOps نیز روبرو شوید که توسعه دهندگان ارشد و یا تحلیل گران سیستمی هستند که دارای مهارت بالا در تجارت، سازمان، پیکربندی، اتوماسیون، امور اجرایی و رهبری دارند.

اکنون که یک آشنایی کلی در مورد این موقعیت شغلی پیدا کردید، نوبت به ارزیابی موارد مرتبط با مهاجرت با این موقعیت شغلی می رسد.

همان طور که پیش تر نیز در مطالب گذشته به این موضوع اشاره کردیم، مهاجرت کاری با هر عنوان شغلی به خارج از کشور نیاز به دعوتنامه و یا همان جاب آفر کارفرما دارد.

یعنی، شما باید پیش از ورود به جزئیات درخواست ویزای کار، کشور مورد نظر خود را انتخاب کرده و به بررسی آگهی های استخدام نیروی کار بین المللی بپردازید. روال کار مثل داخل کشور بستگی زیادی به پرتال های مخصوص این کار دارد که نمونه های مشابه جاب ویژن و جابینجا و ایران تلنت در ایران  شامل وب سایت های معروفی نظیر Indeed و یا لینکدین می شود.

در بسیاری از کشورهای دنیا، اولویت جذب نیروی کار در تمامی موقعیت های شغلی تخصصی با نیروی کار بومی و شهروندان کشورهای همسایه و دارای توافق نامه بین المللی با آن کشور است. یعنی اگر تمایل به مهاجرت با شغل برنامه نویسی به کشوری مثل فرانسه داشته باشید، به خاطر این که فرانسه در قاره اروپا و حوزه شنگن واقع شده، اولویت جذب نیروی کار متخصص کد نویسی با شهروندان فرانسوی، افراد دارای کارت اقامت فرانسه و سایر شهروندان اروپایی کشورهای همسایه است.

اگر دارای تخصص و تبحر ویژه ای در شغل کدنویسی باشید که مشابه شما در آن کشور کم پیدا شود و یا اینکه رزومه و سوابق کاری و نمونه کارهای ارسالی شما نظر کارفرما را جلب کرده باشد، احتمال موفقیت شما برای اخذ جاب آفر و ادامه پروسه دریافت ویزای بلند مدت کار در آن کشور بسیار زیاد خواهد بود.

ولی در حالت استاندارد، یک موقعیت شغلی برای حداقل یک تا دو ماه در داخل آن کشور آگهی می شود و اگر نیروی کار مورد نظر کارفرما پیدا نشود و یا اداره کار کمبود نیروی بومی در آن موقعیت شغلی را تائید کند، امکان صدور جاب آفر و جذب نیروی کار خارجی وجود خواهد داشت.

به طور معمول، متقاضیان انجام پروسه اخذ جاب آفر و مهاجرت از طریق برنامه نویسی به خارج از کشور آشنایی چندان زیادی با مراحل و نکات مهم این کار نداشته و به دلیل نداشتن تجربه کافی و ارسال اطلاعات نادرست، شانس دریافت جاب آفر و درخواست ویزای کار را به راحتی از دست می دهند.

از این رو بهتر است پیش از شروع پروسه مهاجرت با شغل برنامه‌نویسی، به خوبی در مورد تمامی مراحل و گام های پیش روی خود تحقیق کنید تا بتوانید به طور شخصی این کار را به نحو احسن انجام دهید و یا اینکه از خدمات تخصصی و مشاوره جاب آفر موسسه مهاجرتی نیلگام در این زمینه استفاده کنید.

بهترین زبان برنامه نویسی برای مهاجرت

پیش از این، برنامه نویسان افرادی محدود با مهارت های بالا در کدنویسی بودند که جایگاه ویژه ای در هر شرکت و کمپانی داشتند، اکنون نیز کماکان این موضوع در بسیاری از کشورها صدق می کند، با این تفاوت که بسیاری از مشاغل حوزه IT نیز نیاز به تسلط و آشنایی بالا با زبان های برنامه نویسی دارند و در صورتی که آشنایی و یا تسلط به زبان Programming در رزومه کاری شما وجود داشته باشد، احتمال جذب و استخدام شما توسط کارفرمای خارجی و موفقیت در امر مهاجرت بیشتر خواهد بود.

اما در حالت کلی، اگر می خواهید بدانید که بهترین زبان programming برای مهاجرت چه زبانی است و یا می خواهید با یادگیری و تسلط یافتن در بهترین آنها، شانس خود را برای اخذ جاب آفر و ویزای کاری بالا ببرید،فهرستی از بهترین گزینه های سال جدید میلادی که تقاضای زیادی در بازار کار بین المللی برای آن وجود دارد، در ادامه در اختیار شما قرار خواهد گرفت، اما پیش از آن باید به چند نکته مهم توجه داشته باشید.

اینکه در هنگام تصمیم گیری برای انتخاب و صرف زمان برای یادگیری کامل یک زبان برنامه نویسی برتر، فاکتورهای مختلفی از جمله سطح دشواری زبان، مدنظر قرار دادن اطلاعات و مهارت های کدنویسی قبلی و امکان تطبیق آن با زبان جدید کدنویسی و دلایل اصلی یادگیری کامل زبان کدنویسی را بررسی کنید.

بنابر جدیدترین آمار ارائه شده در وب سایت simplilearn، بهترین زبان های programming برای مهاجرت به خارج از کشور شامل موارد زیر می شوند:

زبان پایتون

امروزه، زبان کدنویسی پایتون به یکی از زبانهای متداول و پراستفاده در دنیا بدل شده و به دلیل داشتن قابلیت خوانایی، انتخاب مناسب و آسانی برای مبتدیان به شمار می رود. پایتون یک زبان کدنویسی رایگان و اوپن سورس است که از ماژول های پشتیبانی گسترده و توسعه اجتماعی مناسب، ادغام آسان با خدمات تحت وب، ساختارها و داده های کاربرپسند، اپلیکیشن های دسکتاپ مبتنی بر GUI برخوردار است.

اگر مایل به مهاجرت با این شغل به کشورهای محبوب و معتبر دنیا هستید، پایتون می تواند به انتخاب شماره یک شما بدل شود. زبانی که به دلیل کاربردی بودن در زمینه یادگیری ماشینی و نرم افزارهای یادگیری عمیق (deep learning) از محبوبیت بالایی بهره می برد.

این زبان در توسعه بسته های تصویربرداری دو بعدی و انیمیشن های 3 بعدی مثل Blender، Inkscape و Autodesk مورد استفاده قرار می گیرد. این زبان همچنین برای بازیهای ویدیویی محبوبی نظیر Civilization IV, Vegas Trike و Toontow مورد استفاده قرار گرفته است.

پایتون در اپلیکیشن های علمی و محاسباتی مثل FreeCAD و Abacus نیز کاربرد فراوانی داشته و در وب سایت های بسیار مشهور یوتیوب،Quora، Pinterest و اینستاگرام از آن استفاده زیادی شده است.

لازم به ذکر است که میانگین درآمد شغل برنامه نویسی پایتون در خارج از کشور در حدود 72500 هزار دلار آمریکا در سال اعلام شده است.

 زبان جاوا

حقیقت ماجرا این است که نیاز به نیروی کار ماهر حوزه Programming در داخل ایران نیز بسیار زیاد است، اما اگر کار در ایران شما را اقناع نکرده و به طور هدفمند به فکر مهاجرت با شغل برنامه نویسی هستید، بهتر است بدانید که زبان جاوا یکی از متداول ترین و پرتقاضاترین زبان های کدنویسی در دنیا است که می تواند موفقیت شما در امر اخذ جاب آفر، ویزای کار و مهاجرت با حرفه کدنویسی را تضمین کند.

جاوا متعلق به شرکت اوراکل بوده و به عنوان یک زبان کد نویسی عمومی و ساختار شی گرای خود به استانداردی برای برنامه هایی تبدیل شده که می توانند بدون در نظر گرفتن پلتفرم مورد استفاده قرار بگیرند. (مثل سیستم عامل های مک، ویندوز، اندروید، iOS و غیره)

این موضوع به دلیل قابلیت های نوشتار یکباره و اجرا در هر جایی (WORA) این زبان است. در واقع جاوا براساس سبکی و قابلیت انتقال در پلتفرم های مختلف از مراکز داده اصلی گرفته تا گوشی های هوشمند شناخته می شود. اگر می خواهید به عنوان متقاضی مهاجرت با این موقعیت شغلی بدانید که جاوا تا چه اندازه می تواند برای شما کاربردی باشد، باید بگوییم که قریب به 3 میلیارد دستگاه و گجت در دنیا با نرم افزارهایی که توسط جاوا نوشته شده اند کار می کنند.

جاوا به طور گسترده ای در توسعه وب و اپلیکیشن ها و حتی داده های بزرگ big data مورد استفاده قرار می گیرد و پشتوانه چند وب سایت محبوب از جمله گوگل، آمازون، توئیتر و یوتیوب محسوب می شود.

باید بدانید که جاو زبان پیچیده تری برای یادگیری محسوب می شود، اما درخواست برای نیروی کار با تجربه در امر کدنویسی جاوا در بازارهای جهانی بسیار زیاد بوده و میانگین درآمد توسعه دهنده و برنامه نویس جاوا در حدود 79 هزار دلار در سال است.

پس یادگیری و تسلط به زبان جاوا برای مهاجرت با شغل برنامه‌نویسی بسیار مناسب است.

زبان کوتلین

یکی دیگر از زبان های پیشنهادی برای مهاجرت با شغل کدنویسی Kotlin است که به طور رسمی در سال 2016 عرضه شده، قابل همکاری با جاوا بوده و از زبان های programming کاربردی پشتیبانی می کند.

کوتلین به طور گسترده ای برای برنامه های اندروید، اپلیکیشن های تحت وب، اپهای دسکتاپ و توسعه برنامه سرور استفاده می شود. این زبان ساختار بهتری از جاوا داشته و افرادی که با آن کار می کنند، این موضوع را اذعان کرده اند. بد نیست بدانید که بسیاری از برنامه های کمپانی گوگل تحت زبان کوتلین است و برخی از شرکت های بزرگ دیگر مثل Coursera، Pinterest و PostMates از این زبان برای امور خود استفاده می کنند. بنابر آخرین آمار بدست آمده، میانگین درآمد توسعه دهندگان زبان کوتلین برابر با 136 هزار دلار درسال است و تا حداکثر 171 هزار دلار افزایش خواهد داشت.

چون بخش های مهم دیگری برای بررسی در مورد مهاجرت با شغل برنامه نویسی باقی مانده است، در ادامه تنها سایر اسامی زبان های Programming مناسب مهاجرت در سال جدید میلادی را به شما معرفی می کنیم:

  • زبان سوئیفت
  • سی شارپ C#
  • سی و سی پلاس پلاس  C and C++
  • زبان Go
  • زبان PHP
  • زبان Matlab
  • زبان R
  • زبان Ruby

عموماً شرایط دانشگاه های داخل ایران به گونه ای نیست که اغلب این زبان ها را به دانشجو آموزش بدهد، از این رو اگر می خواهید تا شانس بیشتری برای موفقیت در امر مهاجرت با شغل تخصصی داشته باشید، بهتر است به سراغ موسسات آموزشی خصوصی با کیفیت در این زمینه رفته و یا با شرکت در دوره های آنلاین بین المللی اقدام به دریافت سرتیفیکیت های لازم برای فعالیت در شغل کدنویسی حرفه ای و پیشرفته در خارج از کشور کنید.

یعنی دانشگاه های دولتی و خصوصی از زیرساخت های لازم برای تبدیل شما به یک برنامه نویس ماهر و یک فول استک دولوپر برخوردار نیستند و شما نیاز به یادگیری شخصی و انجام کارآموزی در شرکت های موفق در این زمینه دارید.

برنامه نویسی در آلمان

اگر قصد مهاجرت با شغل برنامه نویسی به کشور آلمان را دارید، بد نیست تا نگاهی به آمار زیر بیاندازید:

  • یکی از هر 10 موقعیت شغلی در آلمان مربوط به مهندسان، برنامه نویسان و توسعه دهندگان نرم افزار است
  • آلمان بزرگترین بازار کار نرم افزاری در اروپا محسوب می شود و از لحاظ ارزش مالی، یک چهارم کل اروپا را در بر می گیرد. دو کشور انگلیس و فرانسه با 21.6 و 12.1 درصد در رده های بعدی قرار دارند
  • به طور تقریبی، سالانه در حدود 6 هزار شرکت استارت آپ در کشور آلمان ایجاد می شود
  • بنابر آمار، در حدود 840 هزار توسعه دهنده و برنامه نویس در این کشور مستقر هستند
  • در سال 2019، آلمان در حدود 6.2 میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش استارت آپ های آلمانی دریافت کرده که 60 درصد آن به شرکت های مستقر در برلین تعلق دارد.

اگر به دنبال دلیل برای مهاجرت با این موقعیت شغلی به کشور آلمان هستید، باید بگوییم که این کشور دارای بزرگترین اقتصاد اروپا است و به همین خاطر درآمد بسیار مناسبی را نصیب نیروهای کار متخصص می کند.

میانگین بالای درآمدی مشاغل تخصصی در آلمان آن را به یکی از بهترین کشورهای اروپایی برای مشاغل برنامه نویسی و توسعه نرم افزاری تبدیل کرده است.

میانگین درآمد برنامه نویسان در کشور آلمان در کمترین حالت برابر با 2840 هزار یورو در ماه و در بیشترین حالت تقریبی معادل 4820 هزار یورو است. این در حالی است که میانگین درآمد ماهانه این موقعیت شغلی در آلمان 3490 یورو تخمین زده شده است.

از این رو، شما باید نخست به دنبال موقعیت های شغلی موجود در این کشور گشته، یک جاب آفر از کارفرمای آلمانی دریافت کنید و با اخذ ویزای کار، مهاجرت با شغل برنامه‌نویسی به این کشور را تجربه نمایید.

برنامه نویسی در سوئد

شرایط مهاجرت با شغل برنامه نویسی در سوئد نیز شباهت بسیار زیادی به کشور آلمان دارد، با این تفاوت که بازار کار سوئد کوچکتر از آلمان است. اما بنابر آمار، توسعه نرم افزاری و کد نویسی جزو مشاغل پرتقاضا و مورد نیاز این کشور بوده و امکان مهاجرت با این حرفه به سوئد وجود دارد.

سوئد نیز جزو کشورهای حوزه شنگن است، این بدین معنی است که با دریافت جاب آفر و ویزای کار شنگن، امکان حضور بلند مدت در این کشور را داشته و می توانید آزادانه و بدون نیاز به اخذ مجدد ویزا به 25 کشور دیگر این حوزه مثل فرانسه، اسپانیا و آلمان سفر کنید.

لازم به ذکر است که کارت اقامت اروپا با هر سال حضور و کار شما در سوئد قابل تمدید بوده و بعد از گذشت 5 سال از کار و زندگی در سوئد، امکان درخواست کارت اقامت دائم این کشور برای نیروی متخصص برنامه نویسی وجود خواهد داشت.

بنابر آمار، زبان های جاوا اسکریپت، پایتون و جاوا جزو متداول ترین زبان های کدنویسی و برنامه نویسی کشور سوئد محسوب می شوند و درخواست برای استخدام متخصصان این زبان ها بیش از سایر زبان های رایج این حوزه است.

بر طبق جدیدترین آمار وب سایت salaryexplorer، میانگین درآمد شغل Programming در این کشور معادل با درآمد ماهانه 45.400 هزار کرون است. این در حالی است که کمترین حد دستمزد برای این موقعیت شغلی 20.900 هزار کرون و بیشترین مقدار 72100 هزار کرون تخمین زده شده است.

درآمد برنامه نویسی در کانادا

در نهایت نوبت به یکی دیگر از مقاصد ایده آل مهاجرت با شغل برنامه‌نویسی می شود. بنابر آمار وب سایت payscale، یک برنامه نویس تازه کار با کمتر از یک سال تجربه کاری، امکان کسب درآمد تقریبی 59.510 هزار دلار کانادا را در طول سال دارد.(با در نظر گرفتن مزایا و اضافه کاری)

اگر نیروی متخصص برنامه نویسی دارای تجربه کاری 1 تا 4 ساله باشد، میانگین تقریبی سالانه وی به 67614 هزار دلار افزایش خواهد یافت. در صورتی که فرد برنامه نویس و توسعه دهنده دارای تجربه کاری 5 تا 9 ساله در این حرفه باشد، درآمد تقریبی سالانه وی 78369 هزار دلار خواهد بود.

در نهایت، نیروی برنامه نویس با سابقه کاری 10 تا 19 سال از میانگین درآمد 86009 هزار دلار و نیروی کار با سابقه کاری بالای 20 سال از درآمد 82414 هزار دلار در سال بهره خواهد برد.

اگر مایل به مهاجرت با این موقعیت شغلی به خارج از کشور هستید و یا در حرفه دیگری مشغول به کار بوده و می خواهید برای اخذ جاب آفر و ویزای کار اقدام کنید، می توانید از وقت مشاوره جاب آفر نیلگام نهایت بهره را برده و با بهره مندی از خدمات تخصصی این موسسه، بهترین گزینه مهاجرت کاری به خارج از کشور را انتخاب نمایید.

موسسه مهاجرتی نیلگام از مراحل ابتدایی تا انتهای این پروسه همراه شما بوده و صفر تا صد اخذ جاب آفر، ویزای کار و مهاجرت کاری به کشور  دلخواه را برای شما و اعضای خانواده تان انجام می دهد.

کافیست تا با رزرو وقت مشاوره جاب آفر، شرایط کاری خود را به ما توضیح دهید تا بهترین گزینه های در دسترس کاریابی در خارج را در اختیار شما قرار دهیم.

امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

75237 – 021 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *