مهاجرت

مقررات سفر به ترکیه | راهنمای سفر به ترکیه

اگر به منظور انجام کارهای متداولی مثل انگشت‌نگاری بیومتریک ویزای کانادا و یا گردشگری قصد دارید به کشور زیبای ترکیه سفر کنید، بهتر است برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکلات احتمالی در زمان سفر با ما همراه شده و با قوانین احتمالی و مدارک لازم برای سفر به ترکیه آشنا شوید.

چنانچه قصد رزرو هتل در استانبول و خرید بلیط پرواز به کشور ترکیه را دارید، بهتر است پیش از هر اقدامی به خوبی با مقررات سفر به ترکیه، اینکه آیا امکان سفر به ترکیه بدون پاسپورت وجود دارد و مدارک لازم برای سفر به ترکیه آشنا شوید تا دچار مشکلات احتمالی پلیس فرودگاهی، جریمه نقدی و یا عدم اجازه ورود به خاک کشور ترکیه نشوید.

مقررات سفر به ترکیه

کشور ایران با ترکیه روابط دوستانه ای داشته و خوشبختانه نیازی به اخذ ویزا برای سفر توریستی و موقتی به این کشور نیست،همچنین سفر به ترکیه بدون پاسپورت جزو مواردی است که قرار است به زودی برای شهروندان ایرانی است.

تا پیش از وقوع مشکلات پانادمی کووید -19، شهروندان ایرانی می توانستند با داشتن یک گذرنامه ایرانی معتبر و اخذ بلیط پرواز و رزرو هتل، بدون نیاز به ویزا برای حداکثر 90 روز به کشور ترکیه سفر کنند.

خوشبختانه با گذشت از بحران پانادمیک و واکسینه شدن اکثر شهروندان کشورهای دنیا، به تدریج محدودیت ها برداشته شده و ترکیه نیز مجدداً برای سفر توریستی در دسترس است.

در حال حاضر هیچگونه محدودیتی از لحاظ ارائه نتیجه آزمایش PCR واکس کرونا در هنگام ورود به کشور ترکیه وجود ندارد، اما باز هم جزئیاتی وجود دارد که بد نیست در ادامه به آنها بپردازیم.

بنابر آخرین آمار به دست آمده، محدودیت سفر به کشور ترکیه برای تمامی کشورهای دنیا برداشته شده و دیگر نیازی به تکمیل فرم Traveler Entry پیش از ورود به مرز زمینی و یا هوایی و مهاجرت به کشور ترکیه نیست.

باید به این نکته توجه کنید که هیچگونه محدودیتی در رابطه با تست PCR و یا الزام به زدن ماسک در کشور ترکیه برای شهروندان ایرانی وجود ندارد، اما در هنگام بازگشت از این کشور به ایران، شما ملزم به ارائه تست منفی کووید خواهید بود.

از این رو، چنانچه برای مثال، قبل از سفر به کشور ترکیه تست PCR داده باشید، در صورتی که سفر شما به ترکیه یک روزه باشد، این امکان را دارید تا بر مبنای اعتبار 48 تا 72 ساعته نتیجه آزمایش، همان تست PCR منفی اولیه را در هنگام ورود به ایران نشان داده و وارد شوید.

در غیر این صورت، باید پیش از اقدام برای بازگشت به ایران، یک تست PCR در کشور ترکیه و یا مکان‌های اختصاصی در محیط های فرودگاهی انجام داده و بعد از آن به ایران عزیمت کنید.

لازم به ذکر است که فرودگاه استانبول دارای یک مرکز آزمایش فعال در 24 ساعت روز و 7 روز هفته است که مسافران امکان انجام آزمایش PCR، آنتی بادی و آنتی ژن را در آن خواهند داشت.

راهنمای سفر به ترکیه

اکنون که با مقررات سفر به ترکیه آشنا شدید، نوبت به این می رسد تا در مورد مدارک لازم برای سفر به ترکیه و اینکه آیا سفر به ترکیه بدون پاسپورت امکان‌پذیر است صحبت کنیم.

در جواب این سوال که برای سفر به ترکیه چه چیزهایی لازم است باید بگوییم که نیاز اصلی شما داشتن پاسپورت معتبر ایرانی و رزرو بلیط پرواز و هتل در این کشور است، اگر تا به حال این مدرک مهم و بین المللی را دریافت نکرده‌اید، باید پیش از سفر به ترکیه ، مدارک لازم برای پاسپورت در سال 1401 را آماده کنید.

شما مجاز هستید تا در هر بار ورود به خاک ترکیه، برای حداکثر 90 روز به تفریح و گشت و گذار در این کشور بپردازید. برای جلوگیری از بروز هرگونه خطای احتمالی، بهتر است یک چک لیست سفر خارج از کشور برای خود تهیه کنید.

یکی از موارد مهم و قابل ذکر در راهنمای سفر به ترکیه، روش سفر شما از ایران به این کشور است که معمولاً گزینه پرواز هوایی بهترین، کم دردسرترین و البته گران‌ترین روش محسوب می‌شود.

شما می‌توانید به صورت اینترنتی و یا حضوری، بلیط پرواز ایرلاین‌های ایرانی و یا خارجی را برای پرواز مستقیم ایران به ترکیه و بالعکس خریداری کنید.

گزینه بعدی و در دسترس راهنمای سفر به ترکیه، حمل و نقل زمینی با قطار است. در حال حاضر، شما این امکان را دارید تا از قطار تهران وان برای این مهم استفاده کنید. زمانی که به وان ترکیه رسیدید، باید قطار خود را عوض کرده و با خطوط داخلی قطار کشور ترکیه، به شهر آنکارا رفته و بعد از آن، با استفاده از یک قطار سریع السیر، به شهر استانبول بروید.

این سفر دارای لذت‌ها و ماجراجویی‌های خاص خود است، اما برعکس سفر هوایی، زمان زیادی را از شما گرفته و خستگی زیادی را برای شما ایجاد می‌کند.

در حالت بعدی، شما می‌توانید از اتوبوس و یا خودروی شخصی برای سفر به کشور ترکیه استفاده کنید. اگر سفر با اتوبوس را انتخاب کنید، دغدغه رانندگی طولانی مدت و استرس حوادث جاده‌ای را بدان صورت نداشته و با راحتی بیشتری به مقصد می‌رسید.

اگر مایل به سفر با استفاده از خودروی شخصی باشید، باید حتماً برای موارد مختلفی از جمله پلاک ترانزیت (کاپوتاژ)، بیمه درمانی آکسا، گواهی بین‌المللی و موارد این چنینی اقدام کرده و هزینه آنها را پرداخت کنید.

شما می‌توانید با استفاده از مرزهای زمینی رازی، سرو و یا بازرگان، از داخل ایران به ترکیه و به صورت زمینی سفر کنید. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که ملزم به پرداخت عوارض خروج از کشور هستید که در سفر اول 400، در سفر خارجی دوم 600 و در سفرهای بعدی معادل 800 هزار تومان به ازای هر نفر خواهد بود.

مورد دیگری که باید در راهنمای سفر به ترکیه به آن توجه کنید، مسئله رزرو هتل پیش از آماده‌سازی شرایط سفر به این کشور است.

این که در زمان تعطیلات تابستانی و یا زمستانی، چه هتل‌هایی در دسترس هستند، هتل های استانبول در میدان تقسیم کدامند و با بودجه در نظر گرفته شده، امکان رزرو چه نوع هتلی (3 ،4، یا 5 ستاره) برای شما وجود دارد، همگی مواردی است که باید به سرعت در مورد آنها تصمیم گرفته و وارد عمل شوید.

شما می‌توانید از طریق وب سایت‌های خارجی مثل booking به طور مستقیم برای رزرو هتل‌های ترکیه اقدام کنید.

البته می‌توانید انجام رزرو پرواز و یا هتل در کشور ترکیه را در قالب خرید یک تور به یک آژانس مسافرتی بسپارید و فقط در مورد برنامه سفر و کارهایی که قرار است در سفر به کشور ترکیه انجام دهید تمرکز داشته باشید.

اگر نمی‌دانید که در چه زمانی از سال به کشور ترکیه سفر کنید، باید بگوییم که بهترین زمان سفر به این کشور در ماه‌های آپریل، می، سپتامبر و اکتبر خلاصه می‌شود که درجه دما بین 20 تا 30 درجه است. این در حالی است که ماه‌های تابستانی از جون تا سپتامبر، آب و هوا بسیار گرم و شرجی بوده و در حدود 30 درجه یا بیشتر است.

در صورتی که قصد سفر به کشور ترکیه در ماه‌های پاییز و زمستان را داشته باشید، باید بدانید که آب و هوا در این کشور سرد و کوهستانی بوده و نیاز به پوشش مناسب و لباس‌های گرم مناسب آن فصل دارد.

این موضوع را به خاطر داشته باشید که که فصل شلوغ و به اصطلاح High season” کشور ترکیه بین ماه‌های جون تا آگوست است که این کشور مملو از توریست بوده و هزینه‌ها بسیار سرسام آور هستند.

این در حالی است که اغلب پروازها و هتل‌ها رزرو شده و نمی‌توان در دقیقه 90 برای سفر به این کشور برنامه‌ریزی کرد.

ولی ماه‌های سرد و کم جمعیت نوامبر تا مارچ، فصل low season این کشور محسوب می‌شود که از لحاظ اقتصادی مناسب‌تر بوده و شرایط بهتری را برای سفر به کشور ترکیه برای شما فراهم می‌کند.

یکی از نکات مهم راهنمای سفر به کشور ترکیه این است که به هیچ وجه ریال با خودتان به این کشور نبرید، چون صرافی‌ها تمایلی به تبدیل آن با ارز لیر و یا دلار ندارند. یعنی در کمال تعجب واحد پول کشورهایی مثلی بورکینافاسو و جیبوتی هم در صرافی‌های ترکیه قابل تبدیل است، اما ریال ایران هواخواه ندارد!

برای همین، بهتر است از همان اول از داخل ایران لیر مورد نیاز خود را خریداری کرده و یا با خود دلار ببرید. چون می‌توانید در خیلی از فروشگاه‌های مطرح خرید خود را به دلار انجام داده و یا در صورت تمایل، دلار خود را در صرافی‌ها به لیر تبدیل کرده و خرج کنید.

توصیه ما به شما این است که از همان ابتدا و قبل از سفر به ترکیه دلار خریداری کرده و در کشور مقصد، دلار آمریکا را به لیر ترکیه تبدیل کنید. چون در اغلب موارد دلار آمریکا دارای شرایط باثبات‌تری به نسبت ارزش لیر است و به نفع شما خواهد بود.

چنانچه دلار اضافه ای از سفر به کشور ترکیه برای شما باقی بماند، می‌توانید برای سفرهای بعدی نیز از آن استفاده کنید. این موضوع برای لیر نیز صدق می‌کند،اما دلار آمریکا قابل استفاده برای سایر کشورهای دنیا نیز خواهد بود.

برای گشت و گذار در ترکیه و شهری نظیر استانبول، توصیه می‌کنیم که ترجیحاً از خطوط گسترده و کارآمد مترو، تراموا و وسایل نقلیه عمومی کشور ترکیه استفاده کنید. به همین خاطر خرید استانبول کارت و شارژ 10 یا 20 لیری آن به شما پیشنهاد می‌شود.

چون تاکسی‌های این کشور دارای ورودی بوده و در صورتی که نتوانید با زبان ترکی با راننده ارتباط برقرار کنید، ممکن است هزینه نامتعارفی برای کرایه از شما درخواست شود.

یعنی در حالت معمولی، تاکسی‌ها دارای ورودی 4 تا 5 لیری هستند و به ازای طی کردن هر کیلومتر نیز بین 2 تا 3 لیر از مسافر دریافت می‌کنند. در صورتی که راننده آدرس را درست متوجه نشده باشد، تاکسیمترش خاموش باشد و یا شما در ابتدا کرایه را طی نکرده باشید، ضرر زیادی خواهید کرد.

اگر تمایل به استفاده از وسایل نقلیه عمومی ندارید و استفاده از تاکسی در ترکیه را ترجیح می‌دهید، بهتر است از اپلیکیشن‌هایی مثل اوبر و یا بی تاکسی برای گرفتن ماشین و انتخاب مسیر مبدا و مقصد استفاده کنید، این گزینه برای شما سریع‌تر و مقرون به صرفه‌تر خواهد بود.

در عین حال، اگر به شهری مثل استانبول سفر کرده‌اید، بد نیست تا از سفرهای آبی داخل شهری با کشتی هم بهره برده و با سوار شدن کشتی‌های اسکله کاباتاش و یا کادیکوی، یک سفر کوتاه و لذت‌بخش دریایی را برای جا به جایی از یک قسمت شهر به قسمتی دیگر تجربه کنید.

یکی از مواردی که مطمئناً به آن نیاز پیدا خواهید کرد، سیم کارت فعال و قابل استفاده در کشور ترکیه است که می‌تواند جزو موارد مهم راهنمای سفر به ترکیه باشد.

معمولاً هتل‌ها دارای اینترنت بی سیم و رایگان هستند و فرد را از داشتن اینترنت سیم کارت در داخل هتل بی نیاز می‌کنند، اما اگر فرد بخواهد با سیم کارت ایرانی در ترکیه صحبت کرده و یا در سطح شهر از اینترنت سیم کارت خود استفاده کند، ملزم به پرداخت هزینه زیادی برای سرویس رومینگ است که برای حضور بلند مدت در این کشور منطقی و مقرون به صرفه نخواهد بود.

برای همین، بهتر است از همان ابتدای ورود در فرودگاه، پاسپورت خود را ارائه داده و با تکمیل فرم، یکی از سیم کارت‌های فعال در این کشور از جمله وودافون، ترک تلکام و یا ترک سل را خریداری کنید.

در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که اتکای زیادی به زبان انگلیسی در سفر به کشور ترکیه نداشته باشید، چون اغلب افراد توانایی مکالمه و برقراری ارتباط با این زبان را ندارند و بهتر است به سراغ جملات و واژه‌های پرکاربرد ترکی استانبولی رفته و از این طریق شرایط سفر را برای خود آسان‌تر و شیرین‌تر نمایید.

مدارک لازم برای سفر به ترکیه

در جواب این سوال که برای رفتن به ترکیه چه مدارکی لازم است باید بگوییم که مدارک لازم برای سفر به ترکیه به هدف از سفر و تابعیت متقاضی بستگی زیادی دارد.

این بدین معنی است که با تابعیت و شهروندی ایران، شما در حالت نرمال و استاندارد نیازی به دریافت ویزا برای سفر توریستی به ترکیه نخواهید داشت، اما اگر قصد مهاجرت کاری و بلندمدت به این کشور را داشته باشید، باید حتماً از طریق سفارت این کشور برای جاب آفر و ویزای کار به عنوان اصلی‌ترین مدارک لازم برای سفر به ترکیه اقدام کنید.

اخیراً طی خبری این طور مشخص شده که قرار است سفر به ترکیه بدون پاسپورت برای ایرانیان مقدور شود و شهروندان ایرانی این امکان را داشته باشند تا با ارائه کارت هویتی مثل شناسنامه و کارت ملی سفر توریستی و کوتاه‌مدت را به کشور ترکیه تجربه کنند.

از این رو، در صورتی که این خبر رسمیت پیدا کرده و محقق شود، شهروندان ایرانی امکان سفر به ترکیه بدون پاسپورت را داشته و می‌تواند بدون تمدید گذرنامه و تنها با کارت هویت ایرانی به سایر شهرهای این کشور از جمله استانبول و آنکارا نیز سفر کنند.

اما این موضوع تنها در حد خبر بوده و هنوز واقعیت پیدا نکرده است، بر همین اساس، کماکان پاسپورت یکی از مدارک لازم برای سفر به ترکیه بوده و نمی‌توان سفر به ترکیه بدون پاسپورت را در حال حاضر تجربه کرد.

با توجه به نبود محدودیت اخذ ویزا برای شهروندان ایرانی، مدارک لازم برای سفر به ترکیه شامل موارد زیر می‌شود:

  • بلیط رزرو هتل (ارائه آن الزامی نیست)
  • گذرنامه با حداقل 6 ماه اعتبار
  • رزرو بلیط هواپیما
  • بیمه مسافرتی بین‌المللی (در صورت درخواست سفارت ترکیه)
  • داشتن گواهینامه بین‌المللی (در صورت اجاره کردن خودرو در ترکیه و یا سفر با خودروی شخصی و به صورت زمینی)
  • پرداخت عوارض خروج از کشور

عوارض خروج از کشور یکی دیگر از مدارک لازم برای سفر به ترکیه است که از جانب دولت ایران دریافت شده و در سفر اول 400 هزار تومان، در سفر دوم 600 هزار تومان و در سفرهای بعدی در سال برابر با 800 هزار تومان است. باید مجدداً بر روی این موضوع تاکید کنیم که امکان سفر به ترکیه بدون پاسپورت وجود نداشته و باید یک گذرنامه معتبر داشته باشید.

هزینه سفر به ترکیه

در بخش پایانی راهنمای سفر به ترکیه نوبت به بررسی هزینه‌های سفر به این کشور دیدنی و جذاب می‌رسد. به غیر از هزینه بلیط پرواز و هتل که هر ساله و براساس زمان سفر متغیر است. شما باید یک هزینه عوارض خروج پرداخت کنید.

این در حالی است که باید بودجه‌ای را به صورت لیر و یا دلار به همراه داشته و به عنوان خرج سفر از آن استفاده کنید.البته نباید حداقل هزینه 350 تا 400 هزار تومانی تست PCR را برای سفر به کشور ترکیه از یاد ببرید.

طبق آمار ارائه شده در وب سایت championtraveler، میانگین هزینه سفر 7 روزه یک نفره به کشور ترکیه در حدود 870 دلار است. این در حالی است که هزینه مورد نیاز برای زوج 1416 دلار و برای خانواده 3 تا 4 نفره 1540 دلار خواهد بود.

هزینه کرایه هتل‌های کشور ترکیه برای هر شب از کمتر از 20 دلار شروع شده و تا بیش از 140 دلار می‌رسد. این در حالی است که امکان کرایه یک خانه کامل در این کشور از طریق گزینه هایی مثل Airbnb وجود دارد که هزینه مورد نیاز شما بین 50 تا 390 دلار خواهد بود.

طبق آمار ارائه شده در این وب سایت، هزینه تقریبی پرواز به این کشور ( به صورت رفت و برگشت) بین 676 تا 1149 دلار است. اما با در نظر گرفتن نزدیکی فاصله دو کشور ترکیه و ایران، این مقدار هزینه بسیار کمتر بوده و از حدود 5 تا 6 میلیون تومان شروع می‌شود.

شما همچنین می‌توانید بدون نیاز به کردیت کارت و یا نگرانی از خسارت کنسلینگ، یک هتل را از وب سایت‌هایی نظیر بوکینگ و یا تریپ ادوایزر برای سفر خود رزرو کرده و قیمت‌ها را به صورت ریالی مقایسه کنید.

بنابر آمار ارائه شده در این وب سایت،هزینه تقریبی خرج‌های روزانه هر فرد در ترکیه در کمترین حالت بین 25 تا 53 دلار خواهد بود. البته اگر بخواهید از مراکز خرید مجهز این کشور خرید کنید و یا ورودی و بلیط مراکز تاریخی و دیدنی ترکیه مثل کاخ توپکاپی را پرداخت کنید، هزینه شما بسیار بیشتر از این مقدار خواهد شد.

این مقدار هزینه تنها برای استفاده از حمل و نقل عمومی و خرید غذای معمولی 20 تا 60 لیری از رستوران‌های این کشور بوده و شامل چیز دیگری نمی‌شود.

پیشنهاد می کنیم که به خوبی به مقررات سفر به ترکیه توجه کرده و در مورد جزئیات مختلف راهنمای سفر به ترکیه تحقیق کنید. در صورتی که نکاتی را در این راهنما جا انداخته‌ایم، خوشحال می‌شویم که آن را با ما و مخاطبان نیلگام در میان بگذارید و از تجارب سفر خود به این کشور اروپایی – آسیایی صحبت کنید.

شما همچنین این امکان را دارید تا در صورت تمایل به استفاده از خدمات مهاجرتی، از خدمات و مشاوره تخصصی کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی نیلگام استفاده کنید.

امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

75237 – 021 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *