همواره از دیرباز کشور با کیفیت، پهناور و چند ملیتی کانادا یکی از برترین و محبوبترین گزینههای پیش روی ایرانیان برای امور گردشگری، تحصیلی، کاری و مهاجرتی بوده است، اما چیزی که شاید ذهن افراد زیادی را پیش از دریافت ویزای کانادا و مهاجرت به این کشور دوستداشتنی به خود مشغول کند مقوله زبان در کانادا است.
البته در کنار موضوع مهم زبان در کانادا، نکات ریز و درشت اجتماعی، فرهنگی، آب و هوایی، اقتصادی زیادی وجود دارد که میبایست برای تطابق سریع و دستیابی به زندگی موفق در کشور کانادا آنها را نیز از نظر گذراند. اما ما در این نوشتار تنها قصد داریم تا به بررسی مباحث مختلف زبان در کانادا نظیر زبان رسمی این کشور، ایالتهای انگلیسی و فرانسوی زبان، شرایط و هزینههای آموزش زبان در کانادا و موضوعاتی این چنینی بپردازیم؛ پس با ما همراه باشید.
زبان رسمی کانادا چیست؟
بر طبق اطلاعات وبسایت Canada Guide تا پیش از ۱۹۵۰ میلادی، کشور کانادا به عنوان کشوری انگلیسی زبان شناخته میشد و زبان انگلیسی به عنوان مهمترین زبان در کانادا، زبان غالب کسب و کار، دولت و فرهنگ این کشور بود. تحت این شرایط شهروندان انگلیسی زبان کانادا و به اصطلاح Anglophone، عمده منصبهای مهم و تاثیرگذار کشور را در دست داشتند، این در حالی بود که ساکنین فرانسوی زبان استان کبک نسبتا از این موهبت بی بهره بوده و و ضعیف و ترد شده باقی ماندند. اما در اوایل ۱۹۶۰ میلادی پس از انقلاب آرام شهروندان کبکی کانادا (Quiet Revolution)، وضعیت زبان در کانادا تغییر کرد و رفته رفته افراد فرانسوی زبان کبکی بیشتری به طبقه متوسط و بالای جامعه ورود پیدا کردند و خواستار این شدند تا به طور برابر از حقوق شهروندی و اجتماعی بهرهمند شوند.
بیشتر بدانید: چرا به کانادا مهاجرت کنیم؟
از این رو نخست وزیر دولت وقت کشور کانادا پییر الیوت ترودو (۱۹۱۹-۲۰۰۰) قانون زبان رسمی کانادا (Official languages Act) را در سال ۱۹۶۹ در مورد مسائل زبان در کانادا وضع کرد. به واسطه این قانون، کانادا به طور رسمی به عنوان کشوری دو زبانه و به اصطلاح bilingual معرفی شد که شهروندان انگلیسی و فرانسوی زبان میتوانند از امتیازات، شرایط و قوانین به طور یکسان بهرهمند شوند؛ تغییر بنیادین زبان در کانادا موجب شد تا فرانسوی زبانهای کانادایی نیز از جایگاهها و عنوانهای برابر فدرالی و دولتی در این کشور برخوردار شوند و از تمامی خدمات دولت به هر دو زبان در کانادا استفاده کنند.
بخش اعظمی از شهروندان کانادایی که بالغ بر ۱۷٫۲ میلیون نفر یعنی چیزی در حدود ۵۰ درصد از جمعیت کشور را تشکیل میدهند، همچون اجداد خود در جزایر بریتانیا، زبان انگیسی را به عنوان نخستین و تنها زبان در کانادا به رسمیت میشناسند. در این میان درصد کمتری از جمعیت کشور کانادا را شهروندان کانادایی- فرانسوی و یا به اصطلاح Francophones تشکیل میدهند که چیزی در حدود ۹۰ درصد آنها در استان کبک زندگی میکنند؛
قریب به ۳٫۸ میلیون نفر کانادایی ساکن کبک تنها قادر به مکالمه به زبان فرانسوی هستند و اصلیترین زبان در کانادا برای آنها زبان فرانسوی به شمار میرود. اما در عین حال الباقی جمعیت ۳٫۲ میلیونی استان کبک میتوانند به هر دو زبان در کانادا یعنی فرانسوی و انگلیسی صحبت کنند؛ همچنین اقلیت شهروندان فرانسوی زبان کشور کانادا علاوه بر استان کبک در دیگر استانهای نیو برونزویک (۲۹ درصد)، انتاریو (۲٫۴ درصد) و مانیتوبا (۱٫۶ درصد) نیز اقامت دارند.
بیشتر بدانید: آب و هوای کانادا چگونه است؟
با این تفاسیر باز هم نمیتوان گفت که زبان در کانادا تنها محدود به انگلیسی و فرانسوی میشود؛ برخی از ساکنین کانادا که به Allophones معروف هستند اغلب جزء مهاجرین بوده و به هیچ یک از دو زبان مذکور به عنوان زبان اول خود صحبت نمیکنند. بر طبق آخرین آمار ارائه شده زبان در کانادا توسط CBC News، قریب به ۷٫۶ میلیون شهروند کانادایی با استفاده از دیگر زبانهای غیر رسمی کشور کانادا در خانه با هم ارتباط برقرار میکنند که محبوبترین آنها زبانهای ماندارین و کانتونیز چینی، پنجابی و اسپانیایی، تاگالوگ فیلیپینی، عربی و فارسی است.
اگر چه از زبانهای انگلیسی و فرانسوی به عنوان پرکاربردترین زبان در کانادا و زبانهای رسمی این کشور یاد میشود اما نمیتوان از آمار بالای مهاجرینی که با دریافت ویزای مولتی کانادا به این کشور سفر میکنند و به زبانی به غیر از زبانهای رسمی این کشور صحبت میکنند، صرف نظر کرد. از این رو از سال ۲۰۱۱ تاکنون با افزایش مهاجران و ساکنین جدید کشور کانادا و استفاده از زبانهای بومی در کنار انگلیسی و فرانسوی، زبان تاگالوگ با ۳۵ درصد ، زبان عربی با ۳۰ درصد ، زبان فارسی با ۲۶٫۷ درصد ، هندی با ۲۶٫۱ درصد و اردو با ۲۵ درصد، بیشترین رشد زبان در کانادا را داشتهاند. در نمودار زیر نیز میتوانید از آمار استفاده زبان در کانادا به نسبت سن افراد باخبر شوید:
بر این اساس، اکثر شهروندان زیر ۲۹ سال کشور کانادا به جای زبان فرانسوی تمایل بیشتری به تکلم به زبان انگلیسی دارند و افراد ۶۰ ساله و مسنتر نیز زبان فرانسوی را برای برقراری ارتباط به انگلیسی ترجیح میدهند.
استانهای انگلیسی زبان کانادا
به طور عمده ۴۶ درصد از جمعیت انگلیسی زبان کانادا در استان انتاریو و ۳۰ درصد نیز در دو استان غربی بریتیش کلمبیا و آلبرتا زندگی میکنند. در این بین استان نیوفاندلند و لابرادور با ۹۸٫۵ درصد، بیشترین آمار استفاده از زبان انگلیسی را به عنوان زبان اصلی در کانادا به خود اختصاص داده است. البته همانطور که پیشتر به این مسئله اشاره کردیم زبان انگلیسی به عنوان تنها زبان در کانادا محسوب نمیشود و به همین خاطر در استانهای کبک، نانووات و نیوبرانزویک جمعیت انگلیسی زبان جزء اقلیت بوده و زبان فرانسوی زبان غالب شهروندان این استانهاست.
بیشتر بدانید: مشکلات مهاجرت به کانادا
زبان انگلیسی مورد استفاده در کانادا ترکیبی از گویش آمریکایی و بریتانیایی انگلیسی است و به نوع زبان انگلیسی مورد استفاده شهروندان ساکن آمریکای شمالی شباهت دارد. از طرفی بخاطر وجود ریشههای قومی و قبیلهای جنوب غربی انگلستان در استان نیوفاندلند، گویش زبان انگلیسی در آن نسبت به دیگر بخشهای این کشور متمایز است. اما به طور کل صرف نظر از زبان فرانسوی، زبان در کانادا (انگلیسی) در مقایسه با زبان انگلیسی آمریکایی دارای واجشناسی منحصر به فرد و تنوع گفتار در بخشهای مختلف این کشور است.
استانهای فرانسوی زبان کانادا
بنابر جدیدترین سرشماری صورت گرفته در سال ۲۰۱۶ با محوریت زبان در کانادا، زبان مادری قریب به ۷٫۲ میلیون شهروند کانادایی ( ۲۰٫۶ درصد از جمعیت کشور) زبان فرانسوی است. ؛ اکثر فرانسوی زبانهای کانادایی در استان کبک یعنی جایی که زبان فرانسوی تنها زبان رسمی است زندگی میکنند، ۷۷ درصد از جمعیت استان کبک را شهروندان بومی کانادایی – فرانسوی یا همان francophone تشکیل میدهند و قریب به ۹۵ درصد از جمعیت کل استان کبک به زبان فرانسوی به عنوان زبان اول و یا دوم خود صحبت میکنند.
همچنین دانستن این موضوع خالی از لطف نیست که به استان کبک به دلیل وجود جمعیت گسترده فرانسوی زبان، فرانسه کوچک نیز گفته میشود. اما استثنا زبان در کانادا تنها به استان کبک محدود نمیشود، بلکه در استان ساحلی قسمت شرقی کانادا یعنی نیوبرانزویک نیز قریب به یک میلیون نفر، یعنی یک سوم از جمعیت کل استان مذکور، بومی francophone هستند. همچنین جمعیتی ۴ درصدی از فرانسوی زبانها در استانهای مانیتوبا، انتاریو، آلبرتا و نوا اسکوشیا و ۲ درصدی در ساسکاچوان و جزیره پرنس ادوارد سکونت دارند.
پیشنهاد خواندن: آیا داشتن ویزای شینگن برای ویزای کانادا اجباری است؟
البته همانطور که پیشتر به این موضوع اشاره کردیم تنوع زبان در کانادا بسیار زیاد است و با افزایش مهاجرت به این کشور پیشرفته و پهناور در سالهای اخیر، مطمئنا این آمار و ارقام دستخوش تغییر قرار خواهد گرفت. شما همچنین میتوانید با استفاده از مشاوره رایگان کارشناسان مجرب گروه شرکتهای نیلگام و بهرهمندی از جدیدترین و بروزترین اطلاعات و قوانین دولت کانادا، به ارزیابی موقعیت و شرایط موجود پرداخته و به آسانی برای امور توریستی، تحصیلی، کاری و یا مهاجرتی خود در کشور کانادا اقدام کنید. مشاوره اخذ ویزای کانادا۰۲۱-۷۵۲۳۷
شرایط و هزینه آموزش زبان در کانادا
با توجه به موارد ذکر شده، اهمیت زبان در کانادا برای هیچکس قابل چشمپوشی نیست و متقاضیان ایرانی تحصیل و مهاجرت به این کشور میبایست پیش از هر اقدامی از کسب مهارت کامل زبان انگلیسی و یا فرانسوی مطمئن شوند. همانطور که میدانید چنانچه با هر هدف تحصیلی، کاری و یا اقامت قصد سفر به کشور کانادا را داشته باشید ملزم به اخذ وقت سفارت کانادا و دریافت یکی از انواع ویزای این کشور نظیر ویزای توریستی کانادا ، ویزای تحصیلی کانادا هستید که خود دارای جزئیات و مراحل بسیار زیاد و نسبتا سختی است.
لابد این سوال برایتان پیش میآید که این موضوع چه ربطی به شرایط و هزینه آموزش زبان در کانادا دارد، کافیست کمی صبر داشته باشید تا در ادامه مطلب به توضیح موارد مختلف آموزش زبان در کانادا و ارتباط آن با ویزای کانادا بپردازیم: دورههای زبان در کانادا دارای تنوع بسیار زیادی بوده و علاوه بر دولت کانادا، دانشگاهها و موسسات آزاد نیز اقدام به برگزاری دورههای مختلف زبان در کانادا میکنند؛ معمولا طول دورههای زبان، بنابر نیاز مهاجر و متقاضی آموزش زبان در کانادا از یک ماه تا یک حتی دو سال متغیر است و استفاده از هر یک از دورهها مستلزم داشتن شرایط خاصی است.
گذراندن دورههای زبان در کانادا چنانچه کمتر از ۶ ماه باشد مستلزم دریافت ویزای نرمال یا همان ویزای توریستی این کشور است و به طور معمول برای گذراندن دوره ۳ ماهه زبان انگلیسی (ESL ) و یا فرانسه (FSL) به صورت عادی (۲۰ ساعت در هفته) و یا فشرده (۳۰ ساعت در هفته) و بنابر خدمات و تجهیزات اضافی قابل ارائه نظیر دسترسی به اینترنت پر سرعت، کامپیوتر، غذاخوری، فعالیتهای اجتماعی و غیره از ۲۰۰۰ دلار تا ۴۰۰۰ دلار هزینه در بر دارد.
مطلب مرتبط: هزینه زندگی در کانادا چقدر است؟
از آنجایی که کشور کانادا از دانشگاههای تراز اول و معتبر بسیاری برخوردار است، برنامههای مختلفی برای راحتی دانشجویان بینالمللی ترتیب داده شده است و دورههای آموزش زبان در کانادا جهت همگامسازی و هماهنگی بیشتر دانشجویان با محتوای دروس و رشتههای تحصیلی و بالطبع ادامه تحصیل در یکی از مقاطع کارشناسی ، ارشد و دکترا در دانشگاههای این کشور برگزار میشود.
همانطور که میدانید یکی از شروط مهم ادامه تحصیل در دانشگاههای معتبر کانادا داشتن مدرک زبان آکادمیک آیلتس و یا تافل با حداقل نمرات ۶٫۵ و یا ۱۰۰ است. اما در برخی موارد، دانشگاههای کانادا در صورتی که فرد متقاضی ادامه تحصیل در این کشور هیچکدام از این مدارک را نداشته باشد و دارای مهارت کافی زبان نباشد، پذیرش به صورت مشروط صادر میکند.
مطلب مرتبط: معرفی برترین دانشگاههای کانادا
این بدین معنی است که فرد متقاضی پس از دریافت پذیرش مشروط دانشگاه و ویزای تحصیلی کانادا، میبایست برای ادامه تحصیل در دانشگاههای این کشور، یکی از دورههای آمادگی زبان در کانادا را بگذراند. اما باید خاطر نشان کنیم که متاسفانه این گزینه برای ایرانیان عزیز متقاضی آموزش زبان در کانادا و یا ادامه تحصیل در این کشور در دسترس نیست و چنانچه فرد بخواهد از طریق پذیرش مشروط دانشگاه کانادایی اقدام به دریافت ویزای تحصیلی کانادا نماید با عدم موافقت آفیسر پرونده و ریجکت ویزای کانادا روبرو میشود.
بنابر اطلاعات وبسایت رسمی دولت کانادا افراد متقاضی مهاجرت، ادامه تحصیل و یا گذراندن دوره زبان در کانادا میتوانند پیش از هر اقدامی برای فهمیدن سطح زبان خود، در آزمون آنلاین خود ارزیابی زبان شرکت کنند. همچنین یکسری دورههای رایگان زبان در کانادا توسط امور مهاجرت، پناهندگان و شهروندی دولت کانادا (IRCC) برای افراد دارای مجوز اقامت دائم و پناهندگان قانونی در این کشور برگزار میگردد، دورههای دولتی زبان در کانادا شامل دورههای آموزش زبان انگلیسی و یا فرانسه میشود که به LINC و CLIC معروف هستند.
با گذراندن کلاسهای دولتی آموزش زبان در کانادا به شما مدرک CLB (Canadian Language Benchmarks) اعطا میشود که دارای سطوح مختلفی است، چنانچه موفق به تکمیل سطح ۴ و یا بالاتر CLB و مهارتهای چندگانه شنیداری و گفتاری شوید، میتوانید به راحتی در مورد مسائل روز در اجتماع کانادا صحبت کنید، دستورالعملها، سوالات و مسیرها را به راحتی درک کنید، از گرامر و ساختار زبان و واژههای متداول در جملات خود استفاده کنید و از همه مهمتر واجد شرایط برای دریافت اقامت و حقوق شهروندی کشور کانادا گردید.
اما باید خاطر نشان کنیم که به دلیل وجود محدودیت مجوز ورود و یا همان ویزای کانادا، ریسک بالای ریجکتی ویزا و هزینههای نامعقول گذراندن دورههای زبان در کانادا برای ایرانیان عزیز، بهتر است پیش از ورود به این کشور دورههای زبان را در ایران بگذرانید و پس از کسب مدرک معتبر مورد نیاز زبان (آیلتس و یا تافل) ، نسبت به مهاجرت به کشور کانادا اقدام کنید. گروه شرکتهای نیلگام با سالها تجربه موفق در زمینه اخذ وقت سفارت کانادا ، انواع ویزای کانادا و ویزای شینگن آماده ارائه مشاوره رایگان و خدمات مختلف به شما عزیزان است.
سوالات متداول
دانش زبانی تا چه اندازه در گرفتن ویزا و اقامت کشور کانادا تاثیرگذار است؟
بدون شک داشتن مهارت زبان انگلیسی و یا فرانسه برای مهاجرت به کشور کانادا و یا اقامت در این کشور بسیار حائز اهمیت است. بر طبق قوانین دولت و امور مهاجرت و پناهندگی کشور کانادا داشتن مهارت زبان انگلیسی CLB سطح ۴ و یا بالاتر و یا داشتن مدارک معادل آیلتس و تافل برای دریافت انواع ویزای کانادا امری الزامی است و فرد بدون داشتن مهارتهای لازم زبان امکان دریافت اقامت و حقوق شهروندی این کشور را نخواهد داشت.
test de connaissance du français یا همان TCF Canada یک آزمون سنجش مهارت زبان فرانسوی برای احراز شرایط مورد نیاز مهاجرت، پناهندگی و حقوق شهروندی و مورد تایید سازمان IRCC است. نتایج این آزمون که شامل چهار مهارت اصلی میشود برای مواردی همچون مهاجرت اقتصادی و یا دریافت شهروندی کشور کانادا مورد استفاده قرار میگیرد.
آیا در صورت داشتن مدارک زبان فرانسه همچون DELF و یا DALF ،باز هم نیاز به گذراندن آزمون TCF است؟
بله. آزمون فرانسوی TCF تنها مدرکی است که توسط سازمان CIEP صادر میشود و مورد تایید سازمان امور مهاجرت و پناهندگی IRCC است و برای دریافت حقوق شهروندی این کشور الزامی است.
مدرک زبان TCF Canada چقدر اعتبار دارد؟
مدت اعتبار مدرک TCF برای دو سال بوده و بعد از آن فاقد اعتبار لازم برای اقدامات مهاجرتی خواهد بود.
چه تفاوتی بین دورههای LINC و ESL است؟
شرکت در دورههای زبان انگلیسی LINC (Language Instruction for Newcomers to Canada) نیازمند انجام آزمون ارزیابی است، این دورهها رایگان بوده و به آموزش مهارتهای ابتدایی زبان میپردازد، شامل پرداخت هزینه نگهداری از بچههای ۱۸ ماهه تا ۵ ساله و حمل و نقل به متقاضیان به هنگام آموزش از سوی دولت است و تنها به افراد دارای مجوز اقامت دائم و یا پناهندگان کنوانسیون اختصاص مییابد. دورههای زبان انگلیسی ESL (English as a Second Language) همچون دوره بالایی دولتی بوده اما به غیر از مهاجران و افراد دارای اقامت دائم، به متقاضیان مهاجرت دارای مجوز تحصیل و توریستها نیز تعلق میگیرد و به غیر از سطح ابتدایی و مهارتهای چهارگانه زبان سطحهای بالاتری را نیز پوشش میدهد.
امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.