در میان کشورهای مهاجرپذیر مهاجرت به کانادا و مهاجرت به آلمان محبوبیت بیشتری در میان ایرانیها دارد. کشور آلمان و کشور کانادا هردو از صدرنشینهای فهرست بهترین کشورهای جهان برای زندگی هستند؛ آلمان در رتبه پنجم و کانادا در راس قرار دارد. هر دو کشور برنامههای مهاجرتی جذابی برای متقاضیان کار در خارج ازکشور و علاقمندان به مهاجرت تحصیلی ارائه میدهند که هر یک شرایط و ویژگیهای منحصر به فردی دارند. برای تحقیق و مطالعه بهتر، در این مقاله از سایت موسسه مهاجرتی نیلگام به مقایسه زندگی در کانادا و آلمان پرداختهایم.
کانادا یا المان برای مهاجرت
زندگی در اروپا یا زندگی در آمریکای شمالی؟ وقتی شروع به مقایسه کشورهای آمریکای شمالی میکنیم، واضح است که ایالات متحده، همسایه کانادا در قاره آمریکا، جایگاه شماره یک را نسبت به زندگی در کانادا از دست داده است. نه تنها از نظر فرهنگ و زیباییهای طبیعی، بلکه کانادا در دهههای اخیر بسیار بیشتر از همسایه انگلیسیزبان خود در جنوب توسعه یافته است! برای مثال، در دوران دولت اوباما، سیستم مراقبتهای بهداشتی آمریکا هدف انتقادات جهانی قرار گرفت و تا به امروز به خوبی مشخص شده که بیمار شدن در ایالات متحده میتواند بیمار را ورشکست کند! درحالی که کیفیت ارائه خدمات در سیستم بهداشتی و درمانی کانادا با کشورهای اروپایی بسیار ثروتمندتر مقایسه میشود. پس تا به اینجای کار در قاره آمریکا مهاجرت به کانادا حرف اول را میزند.
زندگی در کانادا از جهاتی بسیار شبیه زندگی در آلمان مستقر در قاره اروپاست. در بین تمام کشورهای اروپایی، آلمان از نظر آموزش، بهداشت عمومی و رفاه عمومیِ شهروندان در رتبه اول قرار دارد. اگرچه هزینه زندگی و مالیات ممکن است به نسبت برخی دیگر از کشور قاره سبز بالا باشد، اما شهروندان آلمانی آنچه را که باید، از دولت دریافت می کند. به ویژه اگر زندگی در آلمان را با کشورهای دیگری مانند یونان و اسپانیا مقایسه کنید که تقریباً در سال 2010 ورشکست شدند.
هر یک از این دو کشور مزایای باورنکردنی را برای همه متقاضیان مهاجرت، از جمله نیروی کار ماهر، و دانشجویان ارائه میدهد و هر دو از نظر سهولت پذیرش مهاجر، ارائه ویزا، اخذ اقامت دائم و شهروندی، و از همه مهمتر قدرت اقتصادی مقاصد مهاجرتی جذابی هستند.
استانداردهای زندگی و حقوق شهروندی در هر دو آلمان و کانادا قابل توجه است. آلمان چهارمین اقتصاد بزرگ جهان را دارد، در حالی که کانادا جامعهای بردبار و پذیرا نسبت به فرهنگها و اقوامی دیگر دارد. بنابراین برای انتخاب از بین این کشورها باید متغیرهای مختلفی مانند مراقبتهای بهداشتی، کیفیت زندگی، فرصتهای شغلی و… را در نظر بگیرید و ببینید استانداردهای کدام کشور برای وضعیت شما مناسبتر است.
طبق مطالعات انجام شده، وقتی صحبت از مقایسه هزینه زندگی در این دو کشور میشود، کفه ترازو به سوی کانادا سنگینی میکند. به طور کلی هزینه زندگی در کانادا حدود 5 درصد ارزانتر از هزینه زندگی در آلمان است؛ اما وقتی نوبت به مقایسه شرایط اقتصادی این کشورها میرسد، آلمان بسیار ثروتمندتر است. صادرات کانادا به 462.90 میلیارد دلار میرسد و این کشور را در رتبه دوازدهم جهان قرار می دهد؛ درحالیکه کشور آلمان با درآمد حدود 1.46 تریلیون دلار در سال در رتبه سوم صادرات جهان قرار دارد. درآمد ناخالص ملی در آلمان نیز بالاتر است؛ 1.92 تریلیون دلار آلمان در مقایسه با 684.00 میلیارد دلار در کانادا!
هم آلمان و هم کانادا فاکتورهای مثبت بسیار زیادی برای ارائه به مهاجران دارند. برخی از مزایای مشترک آنها به ترتیب زیر است:
- استاندارد بالای زندگی
- خدمات درمانی رایگان با کیفیت و امکانات عالی
- مالیات های بالا که با حقوقودستمزدهای بالا همراه است
- اجازه اقامت پس از فارغالتحصیلی
- نظام سیاسی پایدار
- قوانین آسان مهاجرپذیری
- فرصتهای رشد برای کسانی که مایل به فعالیت هستند
- تعادل زندگی کاری
- امنیت
- فضای اقتصادی و اجتماعی بینالمللی
با این وجود، نکات زیادی وجود دارد که پیش از مهاجرت به کانادا یا مهاجرت به آلمان باید در نظر بگیرید. بنابراین، آلمان در اروپا و کانادا در آمریکای شمالی، مقاصد مهاجرتی ایدهآلی برای زندگی هستند. اما اگر فاکتورهای کیفی زندگی و شرایط مهاجران در این کشورها را با هم مقایسه کنیم چه اتفاقی می افتد؟
مزایا و معایب زندگی در کانادا
همانطور که گفتیم، تفاوتهای قابلتوجهی در مزایا و معایب زندگی در کانادا و آلمان وجود دارد؛ متقاضیان مهاجرت بسته به هدف و روش مهاجرتی باید اولویتهای خود را بشناسند و با بررسی مجدد شرایط خود بر اساس استانداردهای روشهای مهاجرتی از بین مقصدهای مهاجرتی مورد مناسب را انتخاب کنند. در ادامه به صورت خلاصه مزایا و معایب زندگی در کانادا را مرور میکنیم.
مزایای زندگی در کانادا:
- کشور مهاجران
- استقبال شهروندان از تنوع فرهنگی
- قیمتهای مقرون به صرفه در املاک و مستغلات
- فرصتهای شغلی متنوع و متعدد
- هممزر با آمریکا
- نرخ مالیات به نسبت پایین
- آموزش با کیفیت بالا و نه چندان گران
- مراقبتهای بهداشتی رایگان
- ارتباط با شهروندان به زبان انگلیسی (و در برخی شهرها به زبان فرانسوی
معایب زندگی در کانادا:
- هزینه زندگی بالا
- حملونقل عمومی ضعیفتر در شهرهای کوچکتر
- ذائقه غذایی ناسالم (استفاده از هورمون و مواد نگهدارنده)
- نرخ بیکاری بهنسبت بالا
- فرآیند حساس مهاجرت
- سفرهای به نسبت گران
- تعطیلات رسمی سالانه: دو هفته
مزایا و معایب زندگی در آلمان
با اینکه همیشه از جذابیتهای مهاجرت و زندگی در کشورهای اروپایی گفته میشود، مانند هر کشور دیگری، زندگی در آلمان نیز مزایا و معایبی دارد که در ادامه بهطور خلاصه به آن اشاره میکنیم.
مزایای زندگی در آلمان:
- کشوری بزرگ با شهرهای بزرگ تا کوچک
- چهارمین اقتصاد بزرگ جهان
- ارائه مراقبتهای بهداشتی رایگان
- نزدیکی به تمام کشورهای بزرگ اروپایی مانند هلند، فرانسه، اتریش
- هزینههای مقرون بهصرفه زندگی در شهرهای بزرگ، حتی در پایتخت
- سیاستها و برنامههای مهاجرتی مستقیم
- سیستم آموزشی رایگان با کیفیت بالا برای دارندگان مدرک زبان آلمانی
- فرصتهای شغلی متنوع برای مهاجران
- حقوقودستمزد بهنسبت بالا
- زیرساختهای بزرگ و قوی اقتصادی
- کیفیت بالای استانداردهای زندگی
- سفر فوقالعاده ارزان به نسبت سایر کشورهای همرده
- حملونقل عمومی ارزان و توسعهیافته
- میراث فرهنگی ارزشمند
- تکنولوژی پیشرفته
- تعادل عالی بین کار و زندگی
- متوسط تعطیلات رسمی: چهارهفته
- شهروندان اصیل، مفید برای جامعه و قابلاعتماد
معایب زندگی در آلمان:
- مالیاتهای بالا
- فرصتهای شغلی کمتر (بهویژه برای افرادی که به زبان آلمانی تسلط ندارند)
- پذیرش سخت مهاجران و فرهنگهای دیگر از سوی شهروندان آلمانی
- هزینه مسکن و املاک بسیار گران
به طور کلی، کاناداییها برخورد بسیار دوستانهتری با مهاجران و سایر شهروندان دارند؛ در حالی که با آلمانیها سختتر میتوان ارتباط برقرار کرد و معمولا با پاسخی سرد مواجه خواهید شد. مردم در کانادا، به ویژه در شهرهای کوچکتر رفتار دوستانهتری دارند؛ شاید به دلیل تراکم کمتر مهاجران در خارج از شهرهای بزرگ مانند تورنتو، باشد؛ آنها با رویی گشادهتر، پرحرفتر و به طور کلی کمی شادتر هستند.
کانادا به چندفرهنگی بودن خود مشهور است. درواقع سیاستهای دولت به گونهای طراحی و اجرایی شده تا جامعه پذیرای مهاجران جدید باشد و از طرف دیگر، تنوع فرهنگ اقوام مختلف در کانادا راه را برای مهاجران آسان کرده تا با حفظ ریشههای خود، بخشی از جامعه جدید شوند. از این رو، ادغام در جامعه کانادا و موفقیت در زندگی به عنوان یک خارجی بسیار آسانتر از کشور آلمان است.
بسیاری از متقاضیان مهاجرت به آلمان، با جان و دل عدم پذیرش جامعه آلمان را تجربه کردهاند؛ حتی نسل دوم مهاجرانی که در این کشور متولد شدهاند، زبان آلمانی را روان صحبت میکنند، و از ابتدا در این کشور وارد اجتماع دوم پس از خانواده شدهاند، مدام احساس میکنند که در کشور خود خارجی هستند!
بیایید صادق باشیم؛ یادگیری زبان آلمانی دشوار است! همه متقاضیان مهاجرت به آلمان نمیخواهند یا نمیتوانند آن را یاد بگیرند، حتی پس از سالها زندگی در آلمان هم به زبان این کشور مسلط نمیشوند. البته برای زندگی در آلمان لزوما نیازی به یادگیری زبان آلمانی ندارید، مشاغل انگلیسیزبان زیادی وجود دارد و شهروندان هم زبان انگلیسی را روان صحبت میکنند. با این حال، هیچ راهی برای ادغام در جامعه آلمان بدون صحبت کردن آلمانی وجود ندارد! از طرفی دیگر، بسیاری از روشهای مهاجرت به آلمان نیاز به ارائه مدرک زبان آلمانی آن هم با نمره متوسط به بالا دارند! زبان انگلیسی زبان اصلی در کانادا است، اما اگر میخواهید در قسمت فرانسویزبان این کشور زندگی کنید، باید برای یادگیری زبان فرانسه آماده شوید.
مقایسه آب و هوای آلمان و کانادا
یکی از نکات دیگری که پیش از مهاجرت باید به آن توجه کرد، وضعیت آبوهوایی کشور مقصد با توجه به عادات ما ایرانیهاست. در بحث مقایسه زندگی در آلمان و کانادا بالاترین دمای روز در کانادا معمولا در جولای با میانگین 22.5 درجه سانتیگراد رخ میدهد و سردترین ماه ژانویه است که میانگین آن به -7.7 درجه سانتیگراد میرسد. در آلمان هم جولای گرمترین ماه سال است که میانگین آن 24.0 درجه سانتیگراد اعلام شده است؛ ژانویه با میانگین دمای 3.4 درجه سانتیگراد سردترین ماه سال است. منفی 7.7 درجه کجا، 3.4 درجه بالای صفر کجا!
معمولا دمای شبانه بسته به کشور و ارتفاع آن چند درجه خنکتر میشود. در کانادا، دمای شبهای فوریه به -16.6 درجه سانتیگراد کاهش مییابد و گرمترین شبها در جولای با 11.4 درجه سانتیگراد سپری میشود. در آلمان سردترین هوا در شب در ژانویه با 1.4- درجه سانتیگراد و گرمترین هوا در ماه جولای با 13.4 درجه سانتیگراد است.
طبق تعریف، روز بارانی روزی است که در آن حداقل 0.1 لیتر در هر مترمربع بارش میبارد؛ به طوری که در یک گودال 1 متر مربعی که 0.1 میلیمتر ارتفاع دارد آب محبوس میشود و از بین نمیرود. با این نگاه ماه ژوئن که بیشترین بارندگی را در کانادا دارد، نزدیک به 9 میلیلیتر بارش اعلام میشود. در آلمان با 12.3 روز بارانی، بیشتر در ژانویه باران می بارد.
کانادا با 1935 ساعت آفتابی در سال روزهای آفتابی بیشتری نسبت به آلمان دارد. بیشترین ساعات آفتابی (8.6 در روز) در ماه جولای است. آسمان آبیِ آلمان 1716 ساعت در سال میزبان خورشید است. خورشید در ماه دسامبر تنها 1.3 ساعت در روز قابل مشاهده است!
مقایسه هزینه زندگی در کانادا و آلمان
در مقایسه هزینه زندگی در کانادا و آلمان باید به شهر و محل مورد نظر برای زندگی و سبک زندگی توجه ویژه داشت. به طور کلی در کانادا 35.1٪ بیشتر از آلمان برای مواد غذایی، 25.6 درصد کمتر از آلمان برای حمل و نقل، 26.6 درصد بیشتر از آلمان برای مسکن، 46.1 درصد بیشتر برای مراقبت از کودکان، 17.5 درصد بیشتر برای سرگرمی و 19.2 درصد کمتر از آلمان برای لباس پرداخت میکنید.
یک آپارتمان سه خوابه در مرکز شهر تورنتو حدود 2700 تا 3500 دلار کانادا (1855 تا 2400 یورو) در ماه برای شما هزینه دارد. در حالی که در شهر مونیخ آلمان، همین آپارتمان با شرایط مشابه اما در حومه شهر حدود 1800 یورو برای شما هزینه خواهد داشت.
اگر قصد خرید ملک را دارید، قیمتها در کانادا حداقل 5 درصد کمتر و در برخی مکانها به میزان قابل توجهی کاهش مییابد. به عنوان مثال، در کانادا، شما به طور متوسط حدود 2719 یورو برای هر متر مربع پرداخت خواهید کرد، در حالی که در آلمان به طور متوسط حدود 3572 یورو است. البته توجه داشته باشید که مالیات بر دارایی و نرخ وام مسکن در کانادا سالانه افزایش مییابد؛ در حالی که در آلمان ثابت میماند.
در مقایسه هزینههای آب و برق در هر دو کشور، میانگین هزینهای که کاناداییها پرداخت میکنند، تقریبا 77٪ کمتر از آلمانیهاست. هزینههای خدماتی مانند آب، گاز، زباله و برق در کانادا به طور متوسط 140 دلار کانادا است. در حالی که در آلمان همین مخارج به حدود 250 دلار کانادا میرسد.
هزینه مربوط به حملونقل در هر دو کشور بالا است؛ بلیطهای ماهانه حدود 80 دلار در کانادا و 87 دلار در آلمان هزینه دارد. خرید و داشتن ماشین شخصی در آلمان ارزانتر است، اما استفاده از تاکسی در آلمان گرانتر است.
مخارج مربوط به تهیه مواد غذایی روزانه که شامل اقلامی مانند شیر، نان، سبزیجات و گوشت میشود، ممکن است در کانادا تا 20 درصد بیشتر هزینه داشته باشد. یک سبد خرید معمولی در آلمان 75 دلار کانادا و در یک فروشگاه مواد غذایی کانادایی حدود 95 دلار کانادا هزینه دارد. اما از طرف دیگر، خرید لباس در کانادا به وضوح ارزانتر است. 50 دلار کانادا برای یک جفت Levi’s کافی است، اما در آلمان به هزینه دو برابری نیاز دارید.
در مقایسه زندگی در کشور آلمان و کانادا فاکتور مراقبتهای بهداشتی که یکی از مهمترین شاخصهای کیفی زندگیست هم باید مورد توجه قرار بگیرد. هزینه سیستم مراقبت های بهداشتی کانادا حدود 20٪ گران تر از آلمان است. از نظر کیفیت هر دو، آلمان با شش رتبه بالاتر از کانادا که در رتبه شانزدهم قرار دارد، در رتبه دهم جهان قرار دارد. کانادا نیز مانند آلمان سیستم مراقبت بهداشتی همگانی دارد که برای شهروندان با پرداخت بیمه رایگان است.
در آلمان، یک خانواده با یک فرزند به طور متوسط حدود 2300 تا 3000 یورو هزینه میکند؛ هزینه زندگی در آلمان به طور قابل توجهی به محله و شهر بستگی دارد؛ در شهرهایی مانند درسدن یا لایپزیگ، نصف مبلغی را که در مونیخ یا فرانکفورت پرداخت می کنید، خرج خواهید کرد. گران ترین شهرهای آلمان برای زندگی عبارتند از مونیخ، هامبورگ، فرانکفورت، اشتوتگارت، دوسلدورف و هایدلبرگ.
میانگین هزینههای زندگی در کانادا برای یک خانواده سهنفره حدود 7400 دلار کانادا است؛ بیش از 4500 یورو! که به طور معمول حدود 1600 دلار کانادا برای کرایه ماهانه مسکن، 730 دلار کانادا برای غذا، 1300 دلار کانادا برای مالیات، 1030 دلار کانادا برای حملونقل و 188 دلار کانادا برای آموزش هزینه میشود.
تخمین متوسط هزینههای یک خانواده در کانادا هم به استان، منطقه، شهر یا حتی محلهای که در آن زندگی میکنید، میتوانند نوسانات قابلتوجهی داشته باشند. برخی از شهرهای کوچک میتوانند بسیار ارزانتر باشند، اما در شهرهای بزرگی مانند تورنتو از نظر هزینه زندگی همه شهرهای دیگر را شکست میدهند؛ مسکن حدود 2000 دلار کانادا، تلفن و اینترنت 127.50 دلار کانادا، حمل و نقل عمومی 176.25 دلار کانادا، مواد غذایی حدود 383.60 دلار کانادا و بیمه حدود 52 دلار کانادا هزینه دارد.
گرانترین شهرهای کانادا برای زندگی تورنتو، ونکوور، ویکتوریا، همیلتون:برلینگتون و کلگری هستند. در نتیجه، هزینه زندگی در کانادا برای یک خانواده چهار نفره طبقه متوسط بالاتر از میانگین آلمان است. علاوه بر این، بیمه ماشین و خانه کانادایی میتواند هر ماه مبلغ قابل توجهی را از شما کسر کند.
کانادا یا آلمان برای تحصیل
سالانه هزاران دانشجو مهاجرت تحصیلی به کانادا و آلمان را تجربه میکنند که در سال 2020 سهم کانادا 642480 نفر بود. در سالهای اخیر، تعداد دانشجویان بینالمللی مشغول به تحصیل در کانادا افزایش یافته است، در سال 2000 این تعداد فقط 100هزار نفر بود. در همان زمان، آلمان هر سال پذیرای حدود 350 هزار دانشجوی بینالمللی بود!
آلمان سومین مقصد محبوب در بین متقاضیان مهاجرت تحصیلی در سطح جهان و محبوبترین مقصد در اروپا است. تحصیل در آلمان برای همه متقاضیان مهاجرت تحصیلی در دسترس است اما باشید برای تحصیل رایگان باید به زبان آلمانی تسلط داشته باشید و برنامههای کارشناسی و کارشناسیارشد را به زبان آلمانی انتخاب کنید.
توجه داشته باشید که برنامههای تحصیلی دوره کارشناسی معمولا به زبان آلمانی برگزار میشود و پذیرش آن نیاز به مدرک زبان دارد. اما برنامههای محدودی در دوره کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی هم برگزار میشود. پس برای دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه های آلمان و انتخاب بدون محدودیت از میان برنامههای متنوع آنها یادگیری زبان آلمانی الزامیست.
به طور کلی بیش از 380 دانشگاه و 32 هزار مدرسه در کشور وجود دارد که در قیاسِ وسعت کشورها و تعدد شهرها عدد جالبیست. بنابراین، شما و فرزندانتان حق انتخاب خواهید داشت! علاوه بر این، با توجه به تجربه فارغالتحصیلان دانشگاههای آلمان، کیفیت آموزش عالی در آلمان به طور قابل توجهی بالاتر از کانادا بود. تحصیل در آلمان نیز مقرون به صرفه است. متقاضیان تحصیل در آلمان مسکن ارزانتر و هزینه زندگی دانشجویی کمتری خواهند داشت و در صورت واجد شرایط بودن برنامههای کمکهزینه تحصیلی متعددتر و تخفیف در شهریه در دسترس است. بهطور میانگین 10هزار یورو در سال برای زندگی دانشجویی در آلمان کافی است. موسسات آموزش عالی در آلمان اغلب خوابگاهی برای دانشجویان فراهم نمیکنند، در حالی که در پردیس بیشتر دانشگاه های کانادا امکانات زندگی برای دانشجویان بینالمللی مهیاست.
با همه اینها، کانادا یکی از مقاصد مورد علاقه دانشجویان بینالمللی به خصوص ایرانیهاست. بسیاری ازمتقاضیان تحصیل در کانادا به دلایل مختلفی مانند کیفیت و اعتبار، زندگی در دانشگاه، کیفیت بالای زندگی، فرصتهای تحقیقاتی و البته زبان انگلیسی این کشور را برای مهاجرت تحصیلی برمیگزینند.
اما تحصیل در کانادا رایگان نیست. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی بین 6000 تا 35000 دلار کانادا در سال است. هزینه زندگی برای دانشجویان در کانادا بین 10000 تا 12000 دلار کاناداست. با این حال، مدارک اخذ شده از دانشگاه های کانادا از ارزش بالایی در سراسر جهان برخوردار است. دانشگاه تورنتو، دانشگاه بریتیش کلمبیا، دانشگاه مکگیل، دانشگاه آلبرتا، دانشگاه کلگری و دانشگاه بریتیش کلمبیا شمالی از مشهورترین دانشگاه های کانادا هستند که در سطح جهانی هم رتبههای ارزندهای کسب کردهاند؛ در حالی که در آلمان تعداد دانشگاههای رتبهدار زیاد نیست.
مهاجرت به کانادا بهتر است یا آلمان
به عنوان یک نیروی کار ماهر، مهاجرت به کانادا بهتر است یا آلمان؟ چه مشاغلی در این کشورها وجود دارد و شانس شما چقدر است؟ به طور کلی، نرخ بیکاری در آلمان (3.1٪) کمتر از کانادا (5.7٪) است. در آلمان، فرصتهای شغلی زیادی تقریبا برای همه صنایع وجود دارد، اما اکثر آنها در زمینههای STEM (علم، فناوری، مهندسی، و ریاضیات) متمرکز هستند. در کنار مشاغلی که به مهارت زبان آلمانی نیاز دارند، بسیاری از موقعیتها هم برای مهاجران انگلیسی زبان در دسترس است که بیشتر در حوزه فناوری و علوم ارتباطات تعریف شدهاند؛ چرا که در این مشاغل تعاملات انسانی اندک است.
برای یافتن شعل در آلمان باید شرایط خاصی ارائه داد که مهمترین آن تخصص و تجربه است. کارمندان مشغول به کار در آلمان از مزایای متعددی شامل بهداشت، بازنشستگی، بیمه بیکاری، مرخصی با حقوق و مرخصی والدین برخوردار می شوند و به ندرت اضافهکاری انجام میدهند.
با توجه به رونق صنایع و اقتصاد پویای آلمان، این کشور همواره به نیروی کار متخصص و ماهر خارجی، از مهاجران مجرب و واجد شرایط بالا گرفته تا کارگران عادی نیاز دارد. ارزشمندترین فرصتها با بالاترین حقوق و دستمزد را میتوان در صنایع STEM، شامل مهندسی، تحقیقات و فناوری اطلاعات یافت.
داشتن شرایط لازم برای کار در آلمان بهخصوص برای اتباع غیراتحادیه اروپا ضروری است. پایبند بودن به این شغل به مدت حداقل دو سال در صورت داشتن کارت آبی اتحادیه اروپا میتواند مسیر دریافت اقامت دائم آلمان برای شما هموار کند. آلمان به واجدین شرایط ویزای جستجوی کار اعطا میکند.
کارگران بسیار ماهر فرصتهای شغلی زیادی در کانادا پیدا خواهند کرد. با بیش از 41500 شرکت فناوری در این کشور، متخصصان فناوری اطلاعات بهترین شانس استخدام را دارند. به غیر از فناوری اطلاعات، تولید، خدمات، املاک و ارتباطات همه از بخشهای ضروری در کانادا هستند که در طول سالها به طور مداوم در حال رشد بودهاند و به نیروی کار خارجی نیازمند هستند.
طبق پیشبینیهای انجام شده توسط دولت، کانادا آماده پذیرش مهاجران بیشتری در دو سال آینده است. اگر تخصص شما در صنایع IT، پزشکی، مهندسی، نفت یا گاز است، به کانادا خوش آمدید! با توجه به استقرار بیشتر مراکز شغلی در شهر تورنتو اکثر مهاجران ترجیح می دهند در این شهر کار کنند. با این حال، این بدان معنا نیست که تورنتو بهترین فرصتهای شغلی را به متقاضیان کار در کانادا ارائه می دهد. به عنوان مثال، در استان ساسکاچوان، بخش غربی کشور چیزهای بیشتری برای ارائه دارد. از قضا، هزینه زندگی در تورنتو از میانگین این کشور بالاتر هم رفته است. مناطقی مانند آلبرتا، مانیتوبا و ساسکاچوان تقاضای بیشتری برای کارگران ماهر خارجی دارند. نرخ اشتغال برای خارجیها در این سه استان نسبت به شهرهای بزرگی مانند تورنتو و مونترال بالاتر است.
علاوه بر این، یافتن شغل در کانادا به میزان رایج بودن یک شغل بستگی دارد. همچنین، برخی از مشاغل در کانادا معمولاً در شهرها یا استانهای خاصی متمرکز می شوند. اگر به دنبال شغلی در زمینه فناوری هستید، شانس بیشتری برای دریافت آن در شهرهایی مانند ونکوور، تورنتو و مونترال دارید. از سوی دیگر، مشاغل در بخش مراقبتهای بهداشتی در هر بخش از کانادا در دسترس است. علاوه بر مراقبتهای بهداشتی، مشاغل در بخشهای معدن، ساختوساز و مهندسی در سراسر کشور موجود است.
هنگام جستجو در میان مشاغل مورد نیاز کانادا، دانستن برخی از حقایق کار در کانادا ضروری است؛ توجه داشته باشید که کارفرمایان به دنبال افراد واجد شرایط هستند. به این معنا که ارائه مدرک تحصیلی و سابقه کار مرتبط با آن، و مدرک زبان انگلیسی برای کار در کانادا نیاز است.
دولت کانادا هر ساله لیستی از مشاغل مورد نیاز کشور را در سطح فدرال و استانی منتشر میکند. با توجه به این لیست مشاغل فنی بیشترین تقاضا را در این کشور دارند.
کار در کانادا چه تفاوتی با کار در آلمان دارد؟
کار در کانادا با کار در آلمان تفاوت اساسی دارد. در فاکتور تعادل بین کار و زندگی، بیشک در آلمان نسبت به کانادا برتر است. کارمندان کانادایی بیمه کار، مزایای خانواده، بیمه بازنشستگی، مزایای تحصیل و آموزش، مزایای مسکن، و مرخصی زایمان مادری و پدری را به عنوان بخشی از مزایای کار در آلمان دریافت میکنند.
طبق عرف دستمزدها در کانادا هر دو هفته یکبار انجام میشود، در حالی که در آلمان یک بار در ماه است. بنابراین هنگام کار در آلمان به مهارت مدیریت هزینهها و بودجهبندی نیاز خواهید داشت. فرهنگ کار در کانادا شامل فداکاری، اشتیاق و سختکوشی است. متأسفانه، در حین اشتغال به کار در کانادا، فقط ده روز در سال مرخصی خواهید داشت که در برابر 4 هفته در آلمان بسیار ناچیز است.
در بسیاری از شرکتهای کانادایی اضافه کاری امری طبیعیست و از کارگران انتظار میرود کار را بر خانواده و اوقات فراغت ترجیح دهند. کارفرمایان میتوانند شما را به راحتی اخراج کنند، بنابراین شما امنیت شغلی زیادی ندارید مگر اینکه یک کارمند بسیار ارزشمند (مانند مهندس یا برنامه نویس) باشید.
متوسط حقوق رسمی در آلمان در سال 2022 حدود 56985 یورو یا 34126 یورو پس از کسر مالیات بود و کارمندان در کانادا حدود 50 هزار دلار کانادا در سال یا 4166 دلار کانادا در ماه دریافت کردهاند.بدیهیست که میزان دستمزد به نوع شغل بستگی دارد. در اینجا چند نمونه از میزان درآمد یک فرد در موقعیتها و صنایع مختلف در آلمان آورده شده است.
- بدون مهارت، بدون شغل تجربه: نظافتچی، پیشخدمت یا صندوقدار در یک سوپرمارکت به طور متوسط سالانه حدود 28700 یورو یا 2300 یورو در ماه درآمد دارد. اکثر مشاغل معمولی و کم مهارت، دستمزد پایینی دارند.
- مشاغل سطح متوسط: یک منشی حدود 34700 یورو در سال یا 2900 یورو در ماه درآمد دارد. یک معلم مهدکودک ماهیانه 3320 یورو ناخالص و یک معلم دبیرستان به طور متوسط 3900 یورو ناخالص دریافت میکند.
- مشاغل سطح بالا: یک مدیر پروژه در یک شرکت متوسط سالانه حدود 56600 یورو یا ماهانه 4700 یورو درآمد دارد. یک حسابدار به طور متوسط سالانه حدود 41000 یورو یا ماهیانه 3400 یورو ناخالص درآمد دارد.
پزشکان جزو پردرآمدترین مشاغل در آلمان هستند. به عنوان مثال، یک رادیولوژیست به طور متوسط سالانه 84000 یورو درآمد دارد که به 7000 یورو در ماه می رسد. علاوه بر این، مدیران عامل می توانند از بالاترین حقوق در سراسر کشور برخوردار شوند : 174,600 یورو در سال یا 14,550 یورو در ماه.
متوسط حقوق در کانادا در سال 2022 حدود 54630 دلار کانادا برای کارگران تماموقت بود. معمولترین دستمزد قبل از کسر مالیات 59769 دلار کانادا اعلام شد. میانگین حقوق در بخشهای مختلف شغلی و رشد سالانه به شرح زیر است:
- خدمات اسکان و غذا : 24027.64 دلار (+5.0%)
- اداری و پشتیبانی : 50,084.32 دلار (+ 5.7٪)
- هنر، سرگرمی و تفریح : 37700.00 دلار (:6.3%)
- ساخت و ساز : 71,399.64 دلار (+ 4.4%)
- تحصیلات : 61,726.60 دلار (+ 5.8%)
- امور مالی و بیمه : 75,977.72 دلار (:1.3٪)
- جنگلداری و جنگلداری : 67057.12 دلار (+14.2%)
- مراقبتهای بهداشتی و کمکهای اجتماعی : 51,264.72 دلار (:3.1٪)
- صنایع اطلاعات و فرهنگ : 86,197.80 دلار (+ 20.3%)
- مدیریت شرکتها : 82,704.96 دلار (+ 10.9٪)
- ساختوساز : 62,551.32 دلار (+ 2.7%)
- استخراج معادن، نفت و گاز : 116,592.84 دلار (+ 3.1٪)
- خدمات حرفهای، علمی و فنی : 80285.40 دلار (+5.5%)
- مدیریت عمومی : 76,752 دلار (+ 1.3٪)
- املاک و مستغلات : 63,319.36 دلار (+ 8.1%)
- خرده فروشی : 34.476.00 دلار (:0.1%)
- حمل و نقل و انبارداری : 61,727.64 دلار (+ 1.2٪)
- خدمات آب و برق : 97,522.36 دلار (:3.9%)
- تجارت عمده : 70,382.52 دلار (+ 4.4%)
برای درآمد سالانه 60,000 یورو ( معادل 87,476 دلار کانادا)، 35,770 یورو پس از کسر مالیات در آلمان و 44,427 یورو (64,828 دلار کانادا) در کانادا دریافت خواهید داشت. از این رو، در کانادا، سالانه 8657 یورو در مالیات صرفهجویی خواهید کرد! با این حال، به خاطر داشته باشید که بیمه درمانی جامع در آلمان با مالیات پرداخت میشود، در حالی که در کانادا، بسیاری از افراد علاوه بر مراقبتهای بهداشتی عمومی، قرارداد بیمه خصوصی که معادل بیمه تکمیلی در ایران است هم امضا میکنند که هزینه آن برای هر فرد حدود 50 تا 100 دلار کانادا در ماه است. بیمههای درمانی، بازنشستگی، بیکاری، و مراقبتهای طولانی همه به طور خودکار با مالیات پرداخت می شوند.
بررسی اجمالی مالیات در آلمان برای حقوق ناخالص سالانه 60000 یورو برای فرد مجرد بدون فرزند:
- مالیات بر درآمد: 11,872 یورو
- هزینه اضافی همبستگی: 652 یورو
- مالیات کلیسا: 949 یورو
- مالیات: 13,475 یورو
- بیمه بازنشستگی: 5580 یورو
- بیمه بیکاری: 720 یورو
- بیمه درمانی: 4,359 یورو
- بیمه مراقبت: 998 یورو
- هزینه های اجتماعی: 11,657 یورو
- حقوق خالص: 34,866 یورو
بررسی اجمالی مالیات در انتاریو، کانادا برای حقوق ناخالص سالانه 60000 یورو (87552معادل دلار کانادا) برای یک فرد مجرد بدون فرزند:
- مالیات فدرال: 12368 دلار کانادا
- مالیات استانی: 6248 دلار کانادا
- حق بیمه CPP/EI: 4056 دلار کانادا
- کل مالیات: 22672 دلار کانادا
- میانگین نرخ مالیات: 21.33٪
- نرخ مالیات نهایی: 31.48٪
- حقوق خالص: 64880 دلار کانادا یا 44427 یورو
- نرخ مالیات فدرال در کانادا در سال 2023:
- 15% در اولین 53359 دلار کانادا از درآمد مشمول مالیات، +
- 20.5٪ در 53,359 دلار کانادا از درآمد مشمول مالیات (در بخش درآمد مشمول مالیات بیش از 53,359 دلار تا 106,717 دلار)، +
- 26٪ در 53,359 دلار کانادا از درآمد مشمول مالیات بعدی (در بخش درآمد مشمول مالیات بیش از 106,717 دلار تا 165,430 دلار)، +
- 29٪ در 53,359 دلار کانادا از درآمد مشمول مالیات (در بخش درآمد مشمول مالیات بیش از 165,430 دلار تا 235,676 دلار)، +
- 33 درصد از درآمد مشمول مالیات بیش از 235676 دلار کانادا
علاوه بر این، کارمندان بسته به شغل خود باید مالیات استانی هم بپردازند. با متوسط درآمد سالانه 54630 دلار کانادا، 12335 دلار کانادا یا 22.58 درصد مالیات پرداخت خواهید کرد. با این کار 42295 دلار کانادا یا 3524 دلار کانادا در ماه باقی میماند!
امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.