براساس اطلاعات وبسایت آموزش و پرورش کانادا ، سیستم آموزشی کانادا در بردارنده انواع مدارس خصوصی و دولتی از قبیل موسسات فنی/ کالجهای استانی (community colleges)، کالجهای فنی و حرفهای (Career colleges)، مدارس زبان، مدارس متوسطه، کمپهای تابستانی، کالجهای دانشگاهی و دانشگاهها است. سیستم آموزشی کانادا یک مسئولیت استانی و تحت نظارت قانون اساسی و دولت فدرال کشور کانادا است، این بدین معنی است که در مناطق و استانهای مختلف کشور کانادا تفاوتهای عمدهای از لحاظ قوانین آموزشی وجود دارد.
با اینحال، استانداردهای آموزشی در سراسر کشور از یکپارچگی بسیار بالایی برخوردار است. سیستم آموزشی کانادا به طور کلی به دو دسته خصوصی و دولتی و سه مقطع ابتدایی-راهنمایی (Primary)، متوسطه (Secondary) و کالج و دانشگاه (Post- secondary) تقسیم میشود و همواره دولت فدرال این کشور مبلغ قابل توجهی از یارانه را (معادل ۶ درصد از کل تولید ناخالص داخلی ) به مقاطع تحصیلی ابتدایی تا دانشگاهی این کشور اختصاص میدهد.
براساس گزارش اخیر BBC، در آخرین آزمون بینالمللی Pisa که توسط سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) برگزار شد، سیستم آموزشی کانادا به عنوان یکی از برترینهای دنیا با کسب عنوان سومی در مهارتهای خواندن، ریاضیات و علوم در بین بیش از ۶۵ کشور مطرح جهان، در کنار آموزش و پرورش کشورهایی نظیر آمریکا، انگلیس و فرانسه قرار گرفته است.
به طور کلی، در سیستم آموزشی کانادا والدین میتوانند کودکان ۴ و ۵ ساله خود را به صورت داوطلبانه برای مدت زمان یک تا نهایتا دو سال در مهدکودک ثبتنام کنند؛ براساس قوانین آموزش و پرورش کانادا، مقطع اول ابتدایی برای تمامی کودکان از سن شش سالگی آغاز میشود.
سال تحصیلی به طور معمول از شهریور ماه (September) پس از روز کارگر شروع شده و تا آخر خرداد (June) ادامه دارد و در برخی موارد، ثبتنام و پذیرش در دی ماه نیز قابل انجام است؛ و همچنین مدارس متوسطه به نسبت قانون استان مربوطه تا مقطع ۱۱ و یا ۱۲ ادامه دارد. دانشآموزان پس از گذراندن تحصیلات متوسطه میتوانند در کالج، دانشگاه و یا تحصیلات Cégep ثبتنام کنند؛ Cégep در سیستم آموزشی کانادا مخفف فرانسوی کالج آموزشهای عمومی و فنی و حرفهای است و بین تحصیلات متوسطه و دانشگاه قریب به دو سال برای دورههای عمومی و یا سه سال برای دورههای فنی و حرفهای زمان خواهد برد. لازم به ذکر است که آموزش و پرورش کانادا، تنها در استان کبک از سیستم آموزشی Cégep برخوردار است؛
در ادامه قصد داریم به توضیح جزئیات مقاطع مختلف تحصیلی سیستم آموزشی کانادا ( ابتدایی – راهنمایی و متوسطه) و اطلاعات مهم و کاربردی تحصیل در مدارس کانادا و مسائلی از این قبیل بپردازیم؛ پس با ما همراه باشید.
سیستم آموزشی کانادا در مقطع دبستان و راهنمایی
سیستم آموزشی کانادا در مقطع دبستان یا همان Elementary از سطح ۱ تا ۸ است ( سن ۶ یا ۷ سالگی تا ۱۳ و یا ۱۴ سالگی) که در برخی از استانها نظیر انتاریو شامل دورههای دو ساله پیش دبستانی سطح Junior JK و Senior SK نیز میشود؛ البته لازم به ذکر است که دورههای مهد کودک اختیاری بوده و به استثنای مقاطع ابتدایی تا متوسطه، در هیچ جای کانادا اجباری نیست.
مطلب مرتبط: راهنمای تحصیل در مدارس کانادا
در برخی از استانها و ایالات کانادا مقطع راهنمایی (Middle school) که به اسامی junior high school و senior public school نیز معروف است، پس از مقطع ابتدایی به اجرا در میآید، اما براساس سیستم آموزشی کانادا در اکثر استانها، مقطع راهنمایی از سطح ۶ تا ۹ (سن ۱۲ تا ۱۵سالگی) ادامه مییابد. اگرچه در قانون آموزش و پرورش استان انتاریو، به طور معمول سطح ۷ و ۸ به عنوان سطح راهنمایی محسوب میشود. همچنین باید خاطر نشان کنیم که مدارس دولتی کانادا به صورت منطقهای و توسط هیئت مدیره منتخب مدیریت میشوند، تقریبا در تمامی این مدارس دانشآموزان دختر و پسر به طور مختلط آموزش میبینند و برنامههای تحصیلی این مدارس از نوع روزانه است.
سیستم آموزشی کانادا در برخی از مناطق و استانهای این کشور متفاوت بوده و مدارس دولتی دخترانه و پسرانه به صورت جداگانه و به همراه کلاسهای دینی ارائه میشوند. در ادامه قصد داریم به بررسی جزئیات سیستم آموزشی کانادا در مقطع دبستان و راهنمایی نظیر سیستم نمرهدهی، چارت درسی، زبان و مواردی از این قبیل بپردازیم: مشاوره رایگان تحصیل در مدارس کانادا۰۲۱-۷۵۲۳۷
بررسی سیستم آموزشی مقاطع ابتدایی و راهنمایی
سیستم نمرهدهی مقطع ابتدایی و راهنمایی
چیزی که در سیستم آموزشی کانادا میبایست از همان ابتدا برای دانش آموز مهم باشد، معدل کل سالانه و یا همان GPA است. سیستم محاسبه معدل در مقاطع ابتدایی و راهنمایی برخلاف مقطع متوسطه مبحثی ساده بوده و به میزان اعتبار هر درس وابسته نیست؛ از این رو برای محاسبه معدل سالانه، مجموع نمرات بدست آمده از کلاسهای مختلف دانش آموز، تقسیم بر تعداد کلاسهای فرد میشود. به طور کلی در مقطع ابتدایی و راهنمایی سیستم آموزشی کانادا، بهترین نمره معدل و یا همان GPA نمره ۴٫۰ است و با استفاده از دامنه محدودی از حروف الفبای انگلیسی سطح دانش آموز مشخص میشود.
در مقطع ابتدایی و راهنمایی سیستم آموزشی کانادا، حرف A معادل نمره ۴، حرف B معادل نمره ۳، حرف C معادل نمره ۲ و حرف D معادل نمره ۱ است و حرف F به عنوان مردود قلمداد میشود. در برخی از مدارس آموزش و پروش کانادا اما سیستم محاسبه نمره و نمرهدهی با استفاده از امتیاز مثبت و منفی کمی پیچیدهتر است که در این صورت معادل نمرات بدین ترتیب میشود:
- A= 4.00 ؛ A – = 3.67
- B+ = 3.33 ؛ B= 3.00 ؛ B – = 2.67
- C + = 2.33 ؛ C = 2.00 ؛ C – = 1.67
- D+ = 1.33 ؛ D = 1.00 ؛ D – = 0.67
- F= 0.00
سیستم آموزشی کانادا در اکثر مدارس ابتدایی و راهنمایی به صورت ترمی و یا دورههای سه ماهه است، از این رو محاسبه سطح و نمره معدل دانش آموز در انتهای هر ترم انجام میگیرد و در انتهای سال میانگین کل معدل محاسبه میشود.
بهتر است برای درک بهتر سیستم محاسبه معدل و نمرهدهی مقطع ابتدایی و راهنمایی آموزش و پروش کانادا مثالی بزنیم: معدل GPA دانش آموزی که سه نمره A، دو نمره B ، سه نمره C و یک D در طول یک ترم گرفته، چند است؟ سه نمره A معادل ۱۲٫۰ ، دو نمره B معادل ۶٫۰ ، سه نمره C معادل ۶٫۰ و یک نمره D معاد ۱٫۰ است که در مجموع عدد ۲۳٫۰ بدست میآید و از آنجایی که تعداد کلاسهای درسی دانش آموز ۹ عدد است، معدل GPA ترم دانش آموز ۲٫۵۶ خواهد بود.
چارچوب درسی و برنامه تحصیلی مقاطع ابتدایی و راهنمایی کانادا
همانطور که میدانید سیستم آموزشی کانادا از برنامه تحصیلی جامع ملی و دولت فدرال برخوردار نبوده و دولت هر استان به طور جداگانه مسئولیت ساماندهی برنامه تحصیلی مدارس را بر عهده دارد. اما در عین حال، آموزش و پرورش تمام استانها به منظور ایجاد بهترین تمارین مبتنی بر مشارکت دانش آموزان، در مجمعی به نام شورای وزیران آموزش و پروش کانادا (CMEC) به یکدیگر ملحق شدهاند.
علاوه بر دروس اجباری زبان، ریاضی، علوم، مطالعات اجتماعی و هنر، تمامی استانها آموزش شهروندی را در برنامه تحصیلی مقاطع ابتدایی و راهنمایی گنجاندهاند؛ تعداد زیادی از استانهای کانادا نیز در قالب سیستم آموزشی کانادا موضوعات درسی و قابل انتخاب کسب و کار و آموزش مالی را در برنامه تحصیلی سالانه دانش آموزان قرار دادهاند. سیستم آموزشی استان انتاریو با نظارت آموزش و پرورش کانادا به استاندارد مناسبی از چارچوب درسی، منابع و دستاورد در دروس هنر، فرانسه، بهداشت و تربیت بدنی، زبان، ریاضی، زبانهای بومی، علوم و فناوری و مطالعات اجتماعی در مقطع ابتدایی و مضاف بر این، دروس مطالعات کسب و کار کانادایی و جهانی، زبانهای کلاسیک و بینالمللی، مطالعات کامپیوتر، رشتههای مختلف علمی، مطالعات بومی و آموزش فنی در مقطع راهنمایی و دبیرستان رسیده است.
برنامه تحصیلی مذکور تحت مشاوره توسعه دهندگان، والدین، معلمان و دیگر عوامل ذیربط به صورت دورهای تجدید نظر شده است و چرخه تحول و تجدید نظر برنامه تحصیلی سیستم آموزشی کانادا و فعلی استان انتاریو قریب به ۹ سال زمان برده است. البته این برنامه تحصیلی همچنان در حال به روز رسانی است و قرار است تا نسخه جدیدی از آن در سال ۲۰۲۰ عرضه گردد. استان بریتیش کلمبیا نیز در قالب سیستم آموزش و پرورش کانادا چارچوب درسی و برنامه تحصیلی جدیدی را طراحی کرده تا از این طریق به دانشآموزان برای موفقیت در دنیای به هم پیوسته و در حال تغییر فعلی کمک کند. برنامه تحصیلی و چارچوب درسی مذکور با نام ” ساختن مسیر موفقیت دانشآموزان” بر مبنای آخرین تحقیقات بینالمللی مبتنی بر مفهوم و شایستگی طراحی شده و به منظور حفظ تمرکز دانشآموزان بر مقولههای سوادآموزی و کار با اعداد در کنار یادگیری عمیق دیگر دروس ایجاد شده است.
بر همین اساس تواناییهای ( ارتباط اجتماعی، تفکر انتقادی و خلاقانه و شایستگیهای شخصی و اجتماعی) و مهارتهای بنیادین خواندن و نوشتن و ریاضیات در تمامی دروس و برنامه تحصیلی مقاطع ابتدایی و راهنمایی آموزش و پرورش کانادا تعمیم داده شده است. لازم به ذکر است که براساس قوانین سیستم آموزشی کانادا، تحصیل در تمام استانهای کانادا تا سن ۱۶ سالگی و یا زمان دریافت دیپلم دوران متوسطه اجباری است، ( به استثنای استانهای مانیتوبا، انتاریو و نیوبرانزویک که تا سن ۱۸ سالگی است). دپارتمان تحصیلی گروه شرکتهای نیلگام به منظور تسهیل روند تصمیمگیری والدین و سنجش وضعیت فرزندان برای تحصیل در مدارس نمونه کانادا، فرم ارزیابی تحصیلی هوشمندی را طراحی کرده که میتوانید با استفاده از آن به ارزیابی دقیق وضعیت تحصیلی فرزند خود برای ادامه تحصیل در کشور کانادا بپردازید.
زبان
کشور پهناور کانادا با تنها ۳۴ میلیون نفر جمعیت، هر ساله پذیرای قریب به ۲۵۰ هزار نفر مهاجر از سراسر دنیاست که در اغلب اوقات در پرجمعیتترین استان کشور کانادا یعنی استان انتاریو اقامت میگزینند. اکثر تازه واردان و مهاجران، شهر محبوب تورنتوی استان انتاریو را برای زندگی و اقامت در کشور کانادا انتخاب میکنند، از این رو تورنتو با برخورداری از بیش از ۱۷۵ ملیت مختلف، متنوعترین شهر فرهنگی دنیا از نگاه سازمان ملل لقب گرفته است.
با توجه به توصیفات ذکر شده در بالا، بی شک تورنتو از برترین سیستم آموزشی کانادا برخوردار است و به همین خاطر قصد داریم تا در این بخش به توضیح قوانین آموزش و پرورش استان انتاریو در زمینه دانشآموزان مهاجر و زبانآموز زبان انگلیسی (ELLs) بپردازیم. طبق قوانین سیستم آموزشی کانادا، دانشآموزان بینالمللی مقطع دبستان و راهنمایی حق انتخاب تحصیل به زبان انگلیسی و فرانسه و یا هر دو را دارند.
مطلب مرتبط: نکات مهم زبان در کانادا که باید بدانید
البته در استان کبک آموزش دروس در مدارس دولتی برای دانشآموزان بینالمللی به زبان فرانسه است، مگر اینکه والدین بخواهند فرزند خود را در مدرسه انگلیسی زبان دولتی یا خصوصی کبک ثبتنام کنند. براساس قوانین زبانآموزان انگلیسی آموزش و پرورش کانادا که در سال ۲۰۰۷ وضع شده است، دانشآموزان ELL شامل مهاجران تازه وارد از کشورهای دیگر و کودکانی که در کشور کانادا به دنیا آمده و یا در خانوادهای رشد کردهاند که به زبانی به غیر از انگلیسی صحبت میکنند، میشود.
یه طور کلی در محدوده سیستم آموزشی کانادا در شهر تورنتو از جمعیت ۲۵۷ هزار نفری دانشآموزان، نزدیک به ۴۰٫۰۰۰ نفر شامل طرح آموزشی و قوانین ELL میشوند. از این رو قوانین ELL آموزش و پرورش کانادا تمامی مدارس را مجاب میکند تا پروسه پذیرش و راهنمایی فرزندان خانوادههای مهاجر و غیر انگلیسی زبان را به طور کامل به انجام رسانده و به ارزیابی اولیه مهارتهای ریاضی و زبان انگلیسی این دانشآموزان بپردازد. بنابر آمار سیستم آموزشی کانادا در شهر تورنتو، قریب به ۱۱٫۰۰۰ دانشآموز مهاجر مقطع ابتدایی و راهنمایی سطح ۱ تا ۸ به طور سالانه پذیرش شده و مورد ارزیابی معلمان دوره پیش نیاز ESL زبان انگلیسی مدارس قرار میگیرند.
البته تا پیش از مقطع دبیرستان و سن ۱۸ سالگی، دانشآموزان بینالمللی مقاطع پایینتر برای ادامه تحصیل در مدارس کانادا ملزم به ارائه مدرک زبان آیلتس نخواهند بود. براساس قوانین و برنامههای ELL آموزش و پرورش کانادا، دانشآموزان مقاطع ابتدایی و راهنمایی طرح زبانآموز انگلیسی میتوانند براساس نیازهایشان به دو برنامه متمایز این طرح دسترسی داشته باشند:
- زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم (ESL) برای آندسته از دانشآموزانی که زبان اول و مادریشان چیزی به غیر از انگلیسی است و از مهارتهای سوادآموزی و فرصتهای آموزشی زبان اول برخوردار بودهاند؛ یا
- توسعه سوادآموزی انگلیسی (ELD) برای آندسته از دانشآموزانی که زبان اول و مادریشان چیزی به غیر از انگلیسی است و بخاطر محدودیتهای تحصیلی قبلی کشور مبدا، از فرصتهای گسترش مهارتهای تحصیلی و سوادآموزی زبان بی بهره بودهاند.
البته لازم به ذکر است که طرح آموزش زبان فرانسه به عنوان زبان دوم (FSL) جزء برنامههای مقرر سیستم آموزشی کانادا و مدارس این کشور است و به دانشآموزان ابتدایی و راهنمایی سطح ۴ تا ۸ این امکان را میدهد تا از مزایای مکالمه به بیش از یک زبان، آشنایی و درک تاریخچه کانادا و فرهنگ شهروندان کانادایی فرانسوی زبان و همچنین تواناییهای زیر برخوردار شوند:
- تقویت مهارتهای حل مسئله، تفکر خلاقانه و استدلال
- گسترش توانایی درک و تقدیر فرهنگهای متنوع
- افزایش توانایی رقابتی و رقابتجویی برای بازار کار در حال رشد جهانی
- بهبود مهارتهای سوادآموزی و زبان نخست افراد
ساعات و تقویم تحصیلی مدارس
سال تحصیلی مدارس آموزش و پرورش کانادا شباهت بسیار زیادی به سیستم آموزشی آمریکا دارد. کلاسها از اوایل ماه سپتامبر ( شهریور) شروع شده و تا اواخر ماه جون (خرداد) برای حدود ۱۰ ماه ادامه دارد. براساس قوانین سیستم آموزشی کانادا به طور معمول سال تحصیلی به دو ترم تقسیم میشود، البته در برخی مناطق و استانها سال تحصیلی بر مبنای چهار سه ماهه سال و یا سه ترم تحصیلی (trimesters) تقسیمبندی میشود.
همچنین تعداد کمی از مدارس کانادا در تمام سال فعال هستند و سال تحصیلی برخی از آنها از اواسط ماه آگوست (مرداد) شروع شده و تا پایان ماه می (اردیبهشت) ادامه دارد. بنابر قوانین سیستم آموزشی کانادا در مقاطع ابتدایی و راهنمایی، مدارس در روزهای غیر تعطیل از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ساعت ۳ و یا ۳:۳۰ بعد از ظهر و یا ۹:۰۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر فعالیت میکنند و یک ساعت را به زمان ناهار و ۲ زمان تنفس ۱۵ دقیقهای (recess) را بین کلاسها همانند زنگ تفریح خودمان به دانشآموزان اختصاص میدهند. البته لازم به ذکر است که براساس نوع مدرسه ( کاتولیک، دولتی و یا خصوصی)، منطقه و مقطع تحصیلی دانشآموز، این ساعات کمی متغیر است؛ در اکثر مدارس استانهای کشور کانادا، کلاسهای درسی از دوشنبه تا جمعه برگزار میشود و مدارس کانادایی در روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل هستند.
دپارتمان تحصیلی گروه شرکتهای نیلگام با برخورداری از تیمی مجرب، آماده ارائه مشاوره رایگان و پاسخگویی به سوالات شما عزیزان در مورد ادامه تحصیل فرزندتان در مدارس معتبر کانادا و ساختن آیندهای روشن و درخشان در این کشور است.
هزینه و شهریه تحصیلی مقاطع ابتدایی و راهنمایی
شهریه تحصیلی و سالانه مقاطع ابتدایی و راهنمایی آموزش و پرورش کانادا براساس نوع مدرسه ( دولتی، خصوصی- شبانهروزی)، مقطع تحصیلی و محله و شهر دانشآموز بینالمللی، مقولهای کاملا متغیر است که در ادامه به توضیح جزئیات آن خواهیم پرداخت. همانطور که میدانید بودجه مدارس دولتی کانادا توسط دولت فدرال، استان و ایالت این کشور تامین شده و به نوعی رایگان بوده و شامل پرداخت شهریه سالانه برای ثبتنام دانشآموزان نمیشود؛
اما براساس قوانین آموزش و پرورش کانادا، در اکثر این مدارس هزینه ناچیز ۱۰ تا ۱۰۰ دلاری تحت عنوان تدارکات مدرسه، تور و سفر، برنامههای ویژه و کلاسهای فوقالعاده وتیمهای ورزشی از والدین گرفته میشود. لازم به ذکر است که مدارس دولتی تنها برای دانشآموزان مقیم کانادا رایگان بوده و دانشآموزان بینالمللی علاوه بر داشتن مجوز و ویزای تحصیلی کانادا، ملزم به پرداخت شهریه هستند؛ البته آموزش و پرورش کانادا در دو صورت اجازه تحصیل و ثبتنام فرزندان مهاجرین و دانشآموزان بینالمللی را در مدارس دولتی این کشور میدهد:
- در صورتی که یکی از والدین دانشآموز بینالمللی مشغول تحصیل باشد و از مجوز کار یا تحصیل در کانادا با اعتبار بیش از یکسال برخوردار باشد، فرزند وی تحت عنوان Minor children مجاز است به تحصیل در هر یک از مقاطع مهدکودک (pre-school)، ابتدایی و راهنمایی (primary) و دبیرستان (secondary) مدارس دولتی کانادا بپردازد.
- در صورتی که یکی از والدین دانشآموز دارای حقوق شهروندی (Citizenship)گذرنامه و اقامت دائم کشور کانادا PR باشد، فرزند وی امکان ثبتنام و تحصیل رایگان در مدارس این کشور را خواهد داشت.
اما مدارس خصوصی در سیستم آموزشی کانادا به هیچ وجه رایگان نبوده و شامل پرداخت شهریه میشوند. شهریه اغلب مدارس خصوصی کانادا برحسب شهرت، محل استقرار ، خدمات، نوع مدرسه و سطح دانشآموز از ۸۰۰۰ هزار دلار تا ۶۰ هزار دلار در سال متغیر است! ؛ و تنها ۵ درصد از دانشآموزان کشور کانادا در این نوع مدارس به تحصیل مشغول هستند.
عموما در سیستم آموزشی کانادا، مدارس خصوصی شبانهروزی و یا همان boarding schools که دارای پانسیون و خوابگاه برای دانشآموزان هستند، گرانترین گزینه برای ثبتنام دانشآموزان مقاطع ابتدایی و راهنمایی محسوب میشوند. شهریه این نوع از مدارس خصوصی زمانی که در شهرهایی نظیر ونکوور و یا تورنتو مستقر باشند، بینهایت سرسام آور خواهد بود؛ در مقابل این گزینه اما، مدارس مذهبی از پایینترین نرخ شهریه در کشور کانادا برخوردار هستند و به همین دلیل گزینه اقتصادی و مناسبی برای ثبتنام دانشآموزان بینالمللی محسوب میشوند.
به طور کلی در سیستم آموزشی کانادا، مدارس خصوصی مذهبی- مسیحی در شهرهای کوچک و بخش شمالی انتاریو دارای کمترین میزان شهریه سالانه بوده و در عین حال مدارس شبانهروزی شهرهای بزرگ نظیر تورنتو و اتاوا با میانگین شهریه ۴۰ تا ۵۰ هزار در سال، از بیشترین میزان شهریه سالانه برخوردارند. عموما اندازه کلاسهای مدارس خصوصی و تعداد دانشآموزان به نسبت مدارس دولتی کمتر بوده و برخی از آنها تنها به پسران و یا دختران اختصاص دارند.
پرداخت شهریه مدارس خصوصی کانادا معمولا در دو ترم ماه Sept (شهریور) تا Jan (دی) و ماه Feb (بهمن) تا Jun (خرداد) انجام میپذیرد و شامل پوشش بیمه پزشکی دانشآموز و کلاسهای فوقالعاده زبان ESL نیز میشود. در سیستم آموزشی کانادا، بخش اعظمی از شهریه دریافتی مدارس خصوصی شبانهروزی یعنی چیزی در حدود ۸۵ درصد به دپارتمان تحصیلی حرفهای مدرسه اختصاص مییابد و الباقی صرف تجهیزات کلاسها، بهبود تجهیزات مدارس و هزینههای نگهداری، نظارت، خوابگاه، سرویس غذا و حمل و نقل مدارس، روپوش دانشآموزان، کمک تحصیلی و مالیات میشود.
یکی از موارد مورد توجه در سیستم آموزشی کانادا اینست که شهریه مدارس خصوصی در مقاطع اولیه و ابتدایی خصوصا پیش دبستانی و مهدکودک با وجود گزینههای متعددی نظیر nursery school و daycare پایینتر است. لازم به ذکر است که برای ثبتنام دانشآموز بینالمللی در مدارس مذهبی ، دانشآموز ملزم به کاتولیک و یا مسیحی بودن نیست و شمار زیادی از مدارس خصوصی، برای چند دانشآموز بینالمللی از یک خانواده تخفیف ۵ تا ۲۵ درصدی (sibling discounts) به هنگام ثبتنام قائل میشوند.
براساس سیستم آموزشی کانادا و قوانین دولتی این کشور، دانشآموزان تا پیش از سنین ۱۸ و ۱۹ سالگی به عنوان minor child شناخته شده و برای ثبتنام در مدارس دولتی و یا خصوصی علاوه بر داشتن مجوز تحصیلی، نامه پذیرش، توصیه نامه (Recommendation Letter) و ویزای تحصیلی ملزم به داشتن قیم (legal guardian) هستند که در اینجا به عنوان قانون Custodianship از آن نام برده میشود.
برخی از والدین ایرانی به دلیل نگرانیهای بیشمار و همچنین پشتیبانی همه جانبه و همراهی فرزند خود در حین تحصیل در کانادا، اقدام به درخواست ویزای همراه کانادا میکنند؛ اما باید خاطرنشان کنیم که براساس سیستم آموزشی کانادا و دولت این کشور، در اغلب موارد حضور والدین در کنار دانشآموز کفایت نکرده و پروسه ثبتنام دانشآموز تنها در صورت وجود قیم قانونی (Custodian ) انجام میپذیرد. گروه شرکتهای نیلگام با اشراف بر جدیدترین قوانین دولت و آموزش و پرورش کانادا، آماده ارائه انواع خدمات پذیرش تحصیلی، تعیین وقت سفارت، اخذ ویزای کانادا ، پیکاپ، قیم قانونی و خدمات مشاوره تحصیلی رایگان به شما عزیزان میباشد.
دریافت مشاوره جهت تحصیل در مدارس کانادا۰۲۱-۷۵۲۳۷
بررسی سیستم آموزشی در مقطع دبیرستان
سیستم آموزشی کانادا در مقطع دبیرستان که به نامهای senior high school و secondary high school معروف است نشانهای از پایان سطوح اجباری آموزش و پرورش کانادا است. به طور معمول مقطع دبیرستان در سیستم آموزشی کانادا از سطح ۹ ( سنین ۱۴ و ۱۵ سالگی) تا سطح ۱۲ (سنین ۱۷ تا ۱۸) ادامه دارد. آموزش و پرورش مدارس مقطع دبیرستان کانادا نیز همچون مقاطع ابتدایی و راهنمایی تحت کنترل دولت فدرال نبوده و به صورت استانی و ایالتی نظارت میشود؛ مدارس مقطع دبیرستان نیز همچنین از انواع مختلفی نظیر دولتی، خصوصی، شبانهروزی، مدارس دخترانه، پسرانه و مذهبی کاتولیک و مسیحی برخوردار است. مقطع دبیرستان با اتمام سطح ۱۲ به استثنا استان کبک پایان مییابد.
در استان کبک دانشآموزان پس از گذراندن سطح ۱۱ برنامه آمادهسازی پیش از کالج و یا دانشگاه نظیر /CEGEP collége d’enseignement général et professionnel را برای دو تا سه سال میگذرانند. در استان انتاریو دانشآموزان میتوانند به طور انحصاری از مزیت سطح ۱۲+ در سال پنجم مقطع دبیرستان بهرهمند شوند. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، براساس قوانین دولتی و سیستم آموزشی کانادا، دانشآموزان مقطع دبیرستان صرف نظر از مقطع تحصیلیشان، میبایست تا سن ۱۶ سالگی به تحصیلات خود ادامه دهند. در استانهای انتاریو و نیوبرانزویک استثناء این قانون فرق داشته و تا سن ۱۸ سالگی و اتمام مقطع دبیرستان و یا دریافت مدرک دیپلم ادامه دارد؛ برنامههای تحصیلی آکادمیک و فنی و حرفهای (آموزش کار) متنوعی در اختیار دانشآموزان مقاطع دبیرستان کانادا گذاشته میشود تا برای ورود به بازار و یا ادامه تحصیل در کالج و یا دانشگاه آماده شوند.
البته براساس سیستم آموزشی کانادا، دانشآموزان چنانچه موفق به دریافت دیپلم نشده باشند میتوانند از سن ۱۹ تا ۲۱ سالگی به تحصیل در مقطع دبیرستان ادامه دهند. در ادامه قصد داریم تا به توضیح جزئیات سیستم آموزشی کانادا در مقطع دبیرستان و جوانب مختلف آن نظیر سیستم نمره و امتیازدهی، برنامه تحصیلی، زبان مورد نیاز، هزینههای تحصیلی و مواردی این چنینی بپردازیم:
سیستم نمره و امتیازدهی
براساس سیستم آموزشی کانادا زمانی که دانشآموزی در یکی از مدارس کانادا ثبتنام میکند، پرونده ثبت نمراتی به نام “record file” برای وی باز میشود که در تمامی مقاطع تحصیلی ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان نمرات و معدل وی در این پرونده ثبت میگردد. به طور کل به دانشآموزان براساس مقالات، امتحانات و دورههای گذرانده شده طی ۱۳ سال تحصیلی (سطح K تا سطح ۱۲ ) نمره داده میشود و طبقه بندی امتیاز و نمره اختصاص یافته به دانشآموزان مقطع دبیرستان به صورت زیر است:
- سطح A : فوقالعاده – حدنصاب نمره ۹۰ تا ۱۰۰
- سطح B : خوب – نمره ۸۰ تا ۸۹
- سطح C: متوسط – نمره ۷۰ تا ۷۹
- سطح D: ضعیف –نمره ۶۰ تا ۶۹
- سطح F: مردود – کمتر از نمره ۶۰
در سیستم آموزشی کانادا نمرات و امتیازبندی دانشآموزان مقطع دبیرستان به عوامل متعددی نظیر عملکرد فرد در آزمونهای میان ترم، شرکت در فعالیتهای کلاسی، تکمیل تکالیف درسی و انجام پروژههای مستقل بستگی دارد. دانشآموزان حداقل دو بار در سال کارت گزارش عملکرد تحصیلی دریافت میکنند ( در برخی از استانهای کانادا تا ۶ بار در سال این کارت ارائه میشود) که نشاندهنده نمرات و سطح فرد در هر یک از دروس تحصیلی میباشد.
اما همانطور که قبلا به این موضوع اشاره کردیم، در سیستم آموزشی کانادا نمرات کسب شده و معدل GPA (Grade Point Average) مقطع دبیرستان، نقش بسزایی در دریافت پذیرش از دانشگاههای معتبر کانادا خواهد داشت؛ و به طور معمول میانگین مجموع نمرات در قالب معدل ترم و سالانه دانشآموز از کمترین تا بیشترین، نمره ۱ تا ۴ و در بعضی از استانها ۴٫۳ است. نمرات دریافتی A معادل چهار، B معادل سه، C معادل دو و D معادل ۱ است که با جمع بستن کل دروس گذرانده شده در ترمهای تحصیلی و تقسیم آنها بر تعداد کلاسها، معدل GPA دانشآموز بدست میآید. بنابراین چنانچه به عنوان مثال مجموع کل نمرات فرد در طی سال ۶۵ شود تقسیم بر تعداد کلاسهای سپری شده در ترمهای تحصیلی مقطع دبیرستان میشود که برای مثال ۲۰ کلاس است و در نتیجه نمره GPA دانشآموز مشخص میگردد. GPA: 65÷۲۰= ۳٫۲۵
چارچوب درسی و برنامه تحصیلی مقطع دبیرستان
براساس منطقه و استان، سیستم آموزشی کانادا در مقطع دبیرستان یا بر مبنای دروس اصلی مقاطع ابتدایی و راهنمایی ادامه مییابد و یا اینکه دانشآموزان به جریانهای تحصیلی و آکادمیک مختلف تقسیمبندی میشوند که موجب آمادهسازی آنها به صورت تخصصی برای کالج فنی و حرفهای، دانشگاه و در نهایت شغل مورد نظرشان میگردد. با این وجود، دانشآموزان مقطع دبیرستان عموما میبایست تعداد مشخصی از دروس اصلی انگلیسی، ریاضیات، علوم، بهداشت و سلامت، ورزش و تربیت بدنی و مطالعات اجتماعی را در سالهای تحصیلی پیش روی خود، برای پاس کردن واحدهای مورد نیاز بگذرانند. بنابر اطلاعات وبسایت آموزش و پرورش استان انتاریو دانشآموزان سیستم آموزشی کانادا (سطوح ۹ تا ۱۲ ) میبایست برای دریافت دیپلم (OSSD) و به اتمام رساندن مقطع دبیرستان واحدهای اجباری زیر را پاس کنند:
- ۴ واحد درسی زبان انگلیسی (یک واحد در هر سطح تحصیلی)
- ۳ واحد درسی ریاضیات( شامل یک واحد در سطح ۱۱ یا ۱۲)
- ۲ واحد درسی علوم
- ۱ واحد درسی تاریخ کانادا
- ۱ واحد درسی جغرافیای کانادا
- ۱ واحد درسی هنر
- ۱ واحد درسی آموزش سلامت و تربیت بدنی
- ۱ واحد درسی زبان فرانسه به عنوان زبان دوم
- ۵ واحد درسی آموزش شغلی
- ۵ واحد درسی علوم مدنی
به همراه یک واحد از یکی از گروههای درسی پایین: گروه ۱:
- زبان انگلیسی یا فرانسه به عنوان زبان دوم(FSL)
- یک زبان بومی
- یک زبان کلاسیک و یا بینالمللی
- علوم اجتماعی و انسانی
- مطالعات کانادایی و جهانی
- راهنمایی وآموزش حرفهای
- آموزش مشارکت و تعاونی
گروه ۲:
- آموزش سلامت و تربیت بدنی
- دروس هنر
- مطالعات کسب و کار
- زبان فرانسه به عنوان زبان دوم(FSL)
- آموزش مشارکت و تعاونی
گروه ۳:
- دروس علوم(سطوح ۱۱ یا۱۲)
- آموزش فناوری
- زبان فرانسه به عنوان زبان دوم(FSL)
- مطالعات کامپیوتر
- آموزش مشارکت و تعاونی
علاوه بر واحدهای اجباری دانشآموزان میبایست واحدهای زیر را کامل کنند:
- ۱۲ واحد اختیاری
- الزامات سوادآموزی استانی
- حداقل ۴۰ ساعت فعالیت در مشارکت اجتماعی
دوره فعالیت مشارکت اجتماعی در سیستم آموزشی کانادا بدین منظور طراحی شده که دانشآموزان آگاهی خود را گسترش داده و نسبت به مسئولیت مدنی خود درک بیشتری پیدا کنند، آنها میتوانند به طور فعالانه در پشتیبانی و تقویت اجتماعات و گروههای خود شرکت کنند.؛ همچنین دانشآموزان این شانس را دارند تا در مورد تواناییهای خود و فرصتهای کاری ممکن بیشتر بیاموزند. لازم به ذکر است که دانشآموزان میتوانند پیش از ورود به سطح ۹ و در تابستان ساعتهای مورد نیاز فعالیت در مشارکت اجتماعی(Community involvement) را بگذرانند .
در این بخش میخواهیم به نکاتی برای دستیابی فرصتهای داوطلبانه دانشآموزی بپردازیم:
- با چک کردن برد تحصیلی وبسایت مدرسه میتوانید به منابعی دست پیدا کنید که به شما کمک میکند تا فعالیتهای داوطلبانه را پیدا کرده و به ثبت ساعتهای مورد نظر خود دست پیدا کنید.
- با رجوع به شبکه مرکزی فعالیتهای داوطلبانه انتاریو به فرصتهای مرتبط با اجتماعات خود دست پیدا کنید.
- میتوانید در برنامه “تغییر دنیا” که هر ساله در ماههای می و آپریل برای دانشآموزان ۱۴ تا ۱۸ ساله در دسترس است، شرکت کنید.
نکته: حداکثر ۳ واحد از دروس انگلیسی به عنوان زبان دوم (ESL) و یا گسترش ادبیات انگلیسی (ELD) ممکن است به عنوان ۴ واحد اجباری درسی زبان انگلیسی به شمار رود، اما چهارمین واحد میبایست به عنوان واحد اجباری در سطح ۱۲ اخذ گردد. در گروههای درسی ۱، ۲ و ۳ حداکثر ۲ واحد درسی اجباری زبان فرانسه به عنوان زبان دوم قابل انتخاب است.
۲ واحد از درس آموزش مشارکت و تعاونی نیز میتواند به عنوان واحدهای اجباری انتخاب شود. به طور کلی براساس سیستم آموزشی کانادا، دانشآموزان مقطع دبیرستان میبایست طی چهار سال برای به اتمام رساندن مقطع secondary school ، ۳۰ واحد درسی را که ۱۸ واحد آن اجباری است پاس کنند. این بدین معنی است که دانشآموزان مقطع دبیرستان طبق قوانین آموزش و پرورش کانادا ملزم به انتخاب ۱۸ واحد درسی از لیست دروس زبان انگلیسی (فرانسه)، ریاضیات، علوم عمومی، سلامت، تربیت بدنی و ورزش، مطالعات اجتماعی و یا علوم اجتماعی (تاریخ دولت و کشور کانادا، جغرافی، تاریخ جهان و مشکلات اجتماعی) هستند.
۱۲ واحد درسی باقیمانده به صورت انتخابی میباشد و از دامنه وسیع دروس عرضه شده توسط دپارتمان تحصیلی مدارس با محوریت آینده تحصیلی و شغلی دانشآموز از سه گروه اصلی تحصیلی، فنی و حرفهای و عمومی قابل انتخاب است. دروس انتخابی زیستشناسی، شیمی، فیزیک، ریاضیات پیشرفته (جبر، هندسه، مثلثات و حسابداری)، ادبیات پیشرفته انگلیسی و فرانسه، ترکیببندی،علوم اجتماعی یا زبانهای خارجه مختص دانشآموزانی است که قصد ادامه تحصیل در کالج و یا دانشگاه را دارند.
دروس انتخابی فنی و حرفهای شامل آموزش کشاورزی (مدیریت و اجرای مزرعه)؛ آموزش تجارت ( حوزه تبلیغات)؛ اقتصاد خانه (مدیریت خانه) ، مراقبت از کودکان و پرستاری و آموزش صنعت و تجارت (مشاغل مکانیکی) تولید ، ساخت و ساز و تجارتهای دیگر میشود؛ دروس انتخابی و یا به اصطلاح elective میتوانند موجب درک علایق شخصی و نشان دادن احتمالی مسیر شغلی آینده فرد گردند. همچنین دانشآموزانی که تمایل دارند تا بعد از مقطع دبیرستان وارد حوزه کار شوند، میتوانند دورههای تایپ، کتابداری، کامپیوتر و یا کسب و کار، انگلیسی و یا فرانسه را بگذرانند.
مطلب مرتبط: شرایط کار حین تحصیل در کانادا
این موضوع در مقطع دبیرستان و سطح ۹ یا ۱۰ خیلی محتمل است که دانشآموز بینالمللی و کانادایی نیمی از روز تحصیلیاش را به گذراندن دروس انتخابی بگذراند؛ همچنین لازم به ذکر است که دانشآموزان میبایست در یکی از دو آزمون (OSSLT) و یا (OSSLC) قبول شوند. و فعالیتهای ۴۰ ساعته مشارکت اجتماعی(Community involvement) را به عنوان فعالیتهای داوطلبانه تکمیل کنند؛ و از آنجایی که برنامههای مدارس مقطع دبیرستان در کانادا دارای سیستم واحدی است، دانشآموزان با موفقیت در گذراندن هر ۱۱۰ ساعت، موفق به اخذ ۱ واحد درسی میشوند.
همچنین در سیستم آموزشی کانادا، دانشآموزان دبیرستانی میتوانند سال پنجم و یا یک ترم تحصیلی بیشتر را برای گسترش مطالعات در موضوعات تحصیلی مورد علاقه و یا انتخاب واحد کمتر در هر سال برگزینند؛ اما برخی از دانشآموزان مقطع دبیرستان در سیستم آموزشی کانادا، عکس این موضوع عمل کرده و دروس و واحدهای بیشتری را در طی سال و حتی فصل تابستان، برای اتمام سریعتر این مقطع اتخاذ میکنند. گروه شرکتهای نیلگام با برخورداری از کارشناسان مجرب و سابقه کاری موفق در زمینه اخذ ویزای تحصیلی و ویزای همراه کانادا، آماده ارائه خدمات مختلف مهاجرتی کانادا و مشاوره رایگان به شما عزیزان میباشد.
زبان در مقطع دبیرستان
طبق قوانین آموزش و پرورش کانادا، بسیاری از مدارس کانادایی دورههای متمرکز و اختصاصی زبان انگلیسی را به عنوان زبان دوم (ESL) و یا زبان فرانسوی به عنوان زبان دوم (FSL) در برنامههای تحصیلی خود میگنجانند تا دانشآموزان این مقطع با کسب مهارت کامل زبان، برای دریافت پذیرش از کالج و یا دانشگاه در کشور کانادا آماده گردند.
لازم به ذکر است که متقاضیان ادامه تحصیل در مدارس کانادا میتوانند تا پیش از سن ۱۸ سالگی بدون در دست داشتن هر یک از مدارک بینالمللی زبان انگلیسی و یا فرانسه نظیر تافل، آیلتس و یا CAEL ، نسبت به دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا اقدام کنند. البته بر طبق قوانین آموزش و پرورش کانادا، آن دسته از متقاضیان ادامه تحصیل در کانادا که دارای سنی بیش از ۱۸ سال هستند میبایست برای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا و ورود به کالجهای این کشور، یکی از مدارک زبان بینالمللی تافل و آیلتس را با حداقل نمره ۵٫۵ تا ۶ ارائه دهند.
با توجه به دو زبانه بودن کشور کانادا (انگلیسی و فرانسوی) و ضرورت درک کامل زبان انگلیسی و فرانسوی در تمامی مقاطع تحصیلی سیستم آموزشی کانادا ، دانشآموزان بینالمللی برای ادامه تحصیل در مقطع دبیرستان، مورد ارزیابی و سنجش کارشناسان دورههای ESL و FSL قرار خواهند گرفت. همچنین با اتمام مقطع دبیرستان و دریافت دیپلم متوسطه، دانشآموزان بینالمللی علاوه بر مدارک تحصیلی مورد نیاز دانشگاه، ملزم به ارائه مدرک معتبر زبان انگلیسی یا فرانسه و گذراندن تست آزمون زبان ورودی (ELP) دانشگاه مربوطه میباشند.
هزینه و شهریه تحصیلی
همانطور که پیشتر به این موضوع اشاره کردیم، در سیستم آموزشی کانادا، میزان هزینهها و شهریه تحصیلی مدارس کانادا بسته به نوع ( دولتی، خصوصی، شبانهروزی و مذهبی)، مقطع تحصیلی دانشآموز بینالمللی متقاضی ادامه تحصیل در این کشور و استان و منطقه مدرسه مورد نظر، موضوعی کاملا متغیر است. به طور معمول برحسب قوانین آموزش و پرورش کانادا، مقطع دبیرستان همچون مهدکودک، ابتدایی و راهنمایی برای شهروندان و افراد دارای اقامت دائم این کشور رایگان بوده و تنها دانشآموزان بینالمللی ملزم به پرداخت شهریه سالانه هستند.
مطالب مرتبط: بررسی هزینههای زندگی در کانادا
به طور میانگین شهریه مدارس کانادایی برای دانشآموزان بینالمللی برای یکسال تحصیلی یا معادل ده ماه از ۸۰۰۰ تا ۱۴۰۰۰ دلار کانادا بوده و این مبلغ برحسب شهرت، خدمات و تجهیزات مدارس خصوصی و یا شبانهروزی به ۶۰۰۰۰ دلار کانادا نیز خواهد رسید؛ همچنین لازم به ذکر است که مدارس مذهبی کانادا به طور میانگین با شهریه سالانه ۱۰۰۰۰ دلار، دارای کمترین میزان هزینه تحصیلی در میان مدارس خصوصی و دولتی این کشور هستند.
البته لازم به ذکر است که گزینه دیگری به نام Home Stay نیز برای دانشآموزان بینالمللی موجود است که به واسطه آن میتوانند با پرداخت سالانه حدودا ۱۰۰۰۰ دلار در حین تحصیل با خانوادهای کانادایی زندگی کرده و از محل اسکان مستقل و وعدههای غذایی گرم برخوردار شوند و بدین شکل علاوه بر برخورداری از محفل گرم خانواده، با سرعت بیشتری با فرهنگ کانادایی و مهارتهای زبانی آشنا شوند. در سیستم آموزشی کانادا، مدارس دولتی مقطع دبیرستان همچون مقاطع پایینتر، مبلغ ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلاری را تحت عنوان کلاسهای فوق برنامه و مبلغی را برای بیمه سلامت فرد، هنگام ثبتنام دانشآموز دریافت میکنند. اما مدارس خصوصی علاوه بر دریافت شهریه، بابت مواردی نظیر یونیفورم متحدالشکل، تجهیزات و رویدادهای ورزشی و کلاسهای فوق برنامه، سرویس غذا و حمل و نقل، هزینههای جانبی دیگری را نیز در طی سال از والدین دریافت مینمایند.
در مجموع میتوان اینطور گفت که در سیستم آموزشی کانادا، شهریه و هزینههای تحصیلی کانادا شامل Application Fee (هزینه پذیرش) ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلاری، شهریه سالانه ( برای پاس کردن ۸ تا ۱۰ درس در طول سال، دورههای زبان انگلیسی و فرانسه و کلاسهای فوقالعاده بعد از ساعت مدرسه) به طور میانگین ۸۰۰۰ تا ۱۸۰۰۰ دلار، هزینه قیم قانونی (Guardianship Fee) که حداکثر معادل ۱۵۰۰ دلار کانادا در سال است( اگر دانشآموز بینالمللی زیر ۱۸ سال سن داشته باشد، شامل قانون minor child شده و ملزم به داشتن قیم قانونی است)، هزینه بیمه سلامت و پزشکی (سالانه در حدود ۱۰۰۰ دلار)، هزینه لوازمالتحریر و کتاب و یا هزینه خدمات جانبی دیگر در برخی از مدارس، نظیر اینترنت وای فای، غذا و موارد دیگر میشود.
گروه شرکتهای نیلگام با برخورداری از کارشناسان مجرب در امر اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی کشور کانادا و بر مبنای آخرین سیستم آموزشی کانادا، پس از ارزیابی دقیق وضعیت تحصیلی فرزندتان، بهترین خدمات و گزینههای متناسب تحصیلی در مدارس معتبر کانادا را پیش روی شما قرار خواهد داد. همچنین لازم به ذکر است که در برخی از موارد، گروه شرکتهای نیلگام امکان دریافت قیم قانونی و کانادایی فرزند شما را بدون هزینه خواهد داشت.
ساعات و تقویم تحصیلی مدارس مقطع دبیرستان
بنابر قوانین آموزش و پرورش کانادا، سال تحصیلی و تقویم مدارس مقطع دبیرستان در این کشور توسط مرکز Schoolboard هر استان اداره میشود، اما به طور معمول سال تحصیلی از اوایل ماه Sep (شهریور) شروع شده و تا اواخر ماه June (خرداد) ادامه داشته و شامل ۱۹۴ روز تحصیلی میگردد. همچنین در طی سال و برنامه تحصیلی مدارس، تعطیلات سالانه نیز لحاظ شده است که به شرح زیر است:
در سیستم آموزشی کانادا، به طور معمول ساعات درسی مقطع دبیرستان از ۸:۳۰ تا ۱۴:۳۰ بعد از ظهر است و فعالیتهای فوق برنامه و ورزشی عموما در خارج از ساعات مدرسه برگزار میشود. روزهای تحصیلی هفته نیز همچون مقاطع پایینتر از روز دوشنبه تا جمعه بوده و بالطبع روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است. آموزش و پرورش کانادا همچنین دارای سیستمی به نام “semestered high schools” است که به جای تدریس ۸ درس در طول سال، ۴ درس در هر ترم تدریس میشود و یک درس طولانی (حدود ۷۰ دقیقه) برای هر درس در هر روز داده میشود. این سیستم آموزشی به منظور درک بهتر دروس طراحی شده و برای آن دسته از دانشآموزانی که به سختی میتوانند ۸ درس را در طول هفته مدیریت کنند، مناسبتر است.
آموزش پس از دوره متوسطه در کانادا
سیستم آموزشی کانادا دارای شبکه وسیع و معتبری از کالجها و دانشگاههای معتبر دنیاست و به عنوان یکی از برترین مقاصد تحصیلی دانشجویان بینالمللی از سراسر جهان شناخته میشود. به طور کلی در آموزش و پرورش کانادا، مقطع پس از دوره متوسطه یا همان post- secondary شامل انواع مختلف زیر میشود:
- دانشگاه
- کالج
- موسسات
لازم به ذکر است که انواع مختلف آموزشگاههای عالی و معتبر در سیستم آموزشی کانادا قادر به ارائه انواع دیپلم، مدرک، درجه و گواهینامه هستند و متقاضیان ادامه تحصیل میتوانند برای اطمینان از اعتبار و صلاحیت دانشگاه، کالج و یا موسسه تحصیلی مورد نظر به وبسایت رسمی CICIC مراجعه کنند. عموما اکثر موسسات آموزشی مقطع post-secondary تحت نظارت آموزش و پرورش کانادا دارای دو ترم تحصیلی در هر سال میباشند که شامل ترم تحصیلی از ماه September (شهریور) تا December (آذر) و ترم تحصیلی January (دی) تا April (فروردین) میشود؛ همچنین دورههای تابستانی نیز ارائه میگردد.
دانشگاهها
دانشگاهها در سیستم آموزشی کانادا، رشتهها و برنامههای متنوع تحصیلی را در مقاطع مختلفی عرضه میکنند که به شرح زیر است:
- مقطع کارشناسی (bachelor’s degree) : مدرک پایه و بنیادین دانشگاهی در سیستم آموزشی کانادا است که گذراندن و تکمیل آن بین ۳ تا ۴ سال زمان میبرد.
- مقطع ارشد (master’s degree) : سطح پیشرفته تحصیلات دانشگاهی آموزش و پرورش کانادا که به طور معمول اخذ آن بین ۱ تا ۳ سال زمان خواهد برد.
- مقطع دکترا (doctoral degree) : پیشرفتهترین سطح تحصیلی و دانشگاهی در سیستم آموزشی کانادا که پس از مقطع ارشد، دریافت آن به همراه تحقیقات و پژوهشهای مربوطه، قریب به ۳ تا ۴ سال زمان خواهد برد.
پیشنهاد میکنیم جهت اطلاعات بیشتر مطلب تحصیل دانشجویی در کانادا را که مختص تحصیل در دانشگاه است را مطالعه کنید. در برخی از حرفهها و رشتههای تحصیلی نظیر پزشکی و دارو ، قانون، حقوق و آموزش و پرورش، دانشجویان میبایست برای تکمیل تحصیلات و اخذ مدرک و همچنین دریافت اجازه کار، یک دوره کارآموزی (internship ) را کامل کرده و یا در یک آزمون استاندارد مرتبط قبول شوند.
مطلب مرتبط: راهنمای اخذ بورسیه تحصیلی کانادا
با توجه به اعتبار بالای دانشگاههای کشور کانادا و مزایای بسیار تحصیل در این کشور همچون برخورداری از اجازه کار دانشجویی در کانادا ، هزینههای تحصیل و زندگی مناسب و امکان دریافت اقامت دائم PR پس از اتمام تحصیلات عالیه در این کشور، بدون شک اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی این کشور آینده درخشانی را برای شما و فرزندانتان رقم خواهد زد.
کالجها و موسسات آموزشی
در سیستم آموزشی کانادا انواع مختلفی از کالجها و موسسات آموزشی معتبر و دارای تاییدیه دولتی وجود دارند که شامل موارد زیر میشوند:
- کالجها
- کالجهای استانی کاردانی (community )
- کالجهای فنی و حرفهای، هنرهای زیبا و کاربردی
- موسسات فناوری و علوم
- کالجهای عمومی و فنی و حرفهای کبک (collèges d’enseignement général et professionnel in Quebec)
دیگر کالجهای سیستم اموزشی کانادا به طور کل خصوصی بوده و به نام کالجهای حرفه و شغل ( career colleges ) معروف هستند؛ شما میتوانید اطلاعات بیشتر را در مطلب راهنمای تحصیل در کالجهای کانادا مطالعه کنید
جمع بندی
ما همواره در تلاش هستیم تا با ارائه خدمات با کیفیت و اطلاعات مفید و کاربردی، موجب تسهیل امور مهاجرت و تصمیمگیری شهروندان عزیز ایرانی باشیم، اما با توجه به جزئیات و پیچیدگیهای فراوان پروندههای مهاجرتی درخواست انواع ویزای کانادا و پذیرش تحصیلی، عموما متقاضیان دچار سردرگمی شده و علیرغم تلاشهای بسیار با مشکلاتی نظیر ریجکت ویزا از سوی سفارت روبرو میشوند؛
از این رو پیشنهاد میکنیم تا پیش از هر اقدامی از خدمات رایگان ارزیابی تحصیلی و مشاوره رایگان کارشناسان مجرب نیلگام استفاده کنید تا بتوانید با گامهایی مطمئنتر برای آینده خود و فرزندانتان تصمیمگیری نمایید. گروه شرکتهای نیلگام با سالها تجربه موفق در امور پیکاپ، پذیرش تحصیلی و اخذ انواع ویزای کانادا ، همواره آماده ارائه خدمات تضمینی و پاسخگویی به سوالات شما عزیزان است. مشاوره رایگان تحصیل در کانادا توسط کارشناسان نیلگام۰۲۱-۷۵۲۳۷
امکان پرداخت هزینه خدمات با ارز دیجیتال امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.